1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SİKLOMETİKON

siklometikon
Siklometikon, değişen oranlarda düşük moleküler ağırlıklı uçucu siklik siloksanların bir karışımıdır.
Siklometikon mükemmel stabilite sağlar ve renkli kozmetikler, makyaj, cilt kremleri ve saç bakım ürünleri için ideal bir taşıyıcıdır.

Siklometikon, ipeksi cilt hissi ve yağları ve besinleri yağlı bir his bırakmadan cilde ve saça taşımaya yardımcı olma özelliği nedeniyle losyonlara, kremlere ve saç kremlerine popüler bir katkı olan hafif bir silikondur.

Siklometikon, vücut spreyleri ve oda spreylerinde yaygın olarak kullanılan bir baz sıvıdır. Siklometikon (D5), Dekametilsiklopentasiloksandan (CAS# 541-02-6) oluşan bir polidimetilsiklosiloksandır.
Ürün berrak, tatsız, esasen kokusuz, yağlı ve acıtıcı değildir.
Değişken buharlaşma oranları, düşük yüzey gerilimleri (yüksek yayılabilirlik) ve yağlı olmayan hisleri nedeniyle, Siklometikonlar çok çeşitli kişisel bakım ürünlerinde baz sıvılar, taşıyıcı maddeler ve ıslatıcı maddeler olarak kullanılır.
Kozmetik uygulamalar şunları içerir: oda spreyleri, vücut spreyleri, ter önleyiciler, cilt kremleri, cilt losyonları, güneş losyonları, banyo yağları, saç bakım ürünleri vb.

Siklometikon, renksiz, kokusuz, likörsüz, şeffaf bir silikon sıvısıdır ve çeşitli yağ bazlı ürünler için çözücü görevi görür.
Siklometikon, diklorürün hidrolizi, siklik dimetil siloksanlar ve polidimetilsiloksan karışımı ürettiğinde, güçlü potasyum hidroksit (KOH) varlığında daha fazla damıtma gerçekleştiğinde üretilir, daha sonra siklometikonun polimer karışımı oluşur.
Dekametilsiklopentasiloksan olarak da bilinir. Düz bir dimetil silikon tasarımı yerine döngüsel bir yapıya sahiptir.
Siklometikon, koku yağlarını, kokuları ve diğer kozmetik ürünleri karıştırmak için baz çözücüler olarak düzenli olarak kullanılır.
Hızla dağılırlar ve çeşitli kozmetik yağlar, mumlar, hidrokarbonlar ve silikon yağları ile karışabilirler.
Siklometikonun bu özelliği, onları baz çözücüler olarak güzellik bakım ürünlerinde kritik bir bileşen haline getirir.
Siklometikon suda çözünmez. Ayrıca, uygulandıkları yüzeysel bir seviyede kolayca yayılmalarına izin veren düşük yüzey gerilimli sıvılardır.
Siklometikon, makyajın basit kullanımına yardımcı olur ve temiz ve sağlıklı bir görünüm verirken saçın kalitesini iyileştirdiği için saç bakım ürünlerinde kullanılır.
Ayrıca, siklometikonun ürünü, yara izlerinin varlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve tahrişi azaltır.


Siklometikonun başlıca uygulaması, ürünün cilt üzerindeki dokusunu ve duyusal hissini iyileştirmeye yardımcı olduğu cilt bakımı ve kozmetik formülasyonundadır.
Küresel siklometikon pazarının büyümesini yönlendirmesi bekleniyor.
Siklometikon esaslı boyalar ve kaplamalar, aderansı, su geçirmezliği ve zorlu koşullara karşı direnci arttırdığı için lastik imalat sanayii ve denizcilik sektörü gibi çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Siklometikon ayrıca cam ve özel temizleyiciler, yağlayıcılar, nüfuz eden yağlar için de kullanılır.

Siklometikonlar, dimetil silikonların zincir yapılarından ziyade döngüsel bir yapıya sahip olan modifiye edilmemiş silikonlardır. Düşük buharlaşma ısısı ve istenen buhar basıncını seçme yeteneği, kozmetik araç olarak kullanılmalarına yol açmıştır. Değiştirilmemiş silikonlar cildin yüzeyinde veya yakınında kalır. Moleküller sadece fiziksel olarak üst canlı hücrelerden geçemeyecek kadar büyük olmakla kalmaz, aynı zamanda kuruyan cildin üst tabakası ile birleşirler, aynı zamanda büyük boyutlarından dolayı hücre zarlarına nüfuz edemezler.


 
Siklometikonlar, yağların epidermisin üst tabakasına taşınmasına yardımcı olduktan sonra hızla buharlaşır.
Oradan cilt tarafından emilebilirler.
Siklometikonlar, besinlerin saç miline girmesine yardımcı olarak saç bakım ürünlerinde benzer bir işlevi yerine getirir.

Siklometikonlar, hızla buharlaşan düşük moleküler ağırlıklı halkalı dairesel silikonlardır.
Uçuculukları, mükemmel yayılmaları ve yağlamaları, onları diğer bileşenler için ideal taşıyıcılar ve saç ve cilt için mükemmel ışık düzenleyiciler haline getirir.
Yağsız, siklometikon yağlı kalıntı veya birikim bırakmaz ve cilde yumuşak ipeksi bir his verir.

Siklometikon, kıvamlandırma, viskozite kontrolü ve su itici özellikleri nedeniyle tercih edilir. Mükemmel bir çözücüdür ve sayısız üründe bulunabilir.
Siklometikonun antistatik bir ajan olduğu, yağsız ve yapışkan olmadığı belgelenmiştir ve buharlaşmada kaygan bir his ve kuru, soğumayan bir his vermesiyle övülmüştür.
Siklometikon hızla buharlaşır ve herhangi bir kalıntı bırakmaz. Bu, deodorantların ve ter önleyicilerin formüle edilmesinde uygulamaya komut verir.
Siklometikon, benzersiz akışkanlığı nedeniyle ürünlerin yayılmasını kolaylaştırır.
Siklometikon, formülasyona stabilite sağlar ve ayrılmasını önler.
Siklometikon, aktif maddeleri cilt ve saç üzerinde biriktirmek için kullanılır, böylece formülasyonun etkinliğini arttırır.
Cyclomethicone serumlarda, losyonlarda, saç spreylerinde, yüz ve vücut sislerinde, güneş kremlerinde, yapışkan olmayan yağlarda vb. kullanılır.


NASIL ÇALIŞIR-

Siklometikon, daha iyi emilim için bir formülasyonun temel bileşenlerini cilde ve saça taşıyarak çalışır.
Penetrasyon güçleri olmadığı için cilt üzerinde bir tabaka oluşturur.
Siklometikon uçuculuğu nedeniyle yüzeyi kaygan hale getirir ve daha sonra buharlaşır.




İşlevleri (INCI)
Antistatik : Bir yüzeydeki elektrik yükünü nötralize ederek statik elektriği azaltır
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir
Saç kremi : Saçı kolay taranır, yumuşak, yumuşak ve parlak bırakır ve/veya hacim, hafiflik ve parlaklık verir
Nemlendirici : Bir kozmetik ürünün ambalajındaki ve cilt üzerindeki su içeriğini korur
Cilt bakımı : Cildi iyi durumda tutar
Çözücü : Diğer maddeleri çözer
Viskozite kontrolü : Kozmetiklerin viskozitesini arttırır veya azaltır


SİKLOMETİKON şu şekilde sınıflandırılır:
antistatik
yumuşatıcı
saç kremi
nemlendirici
çözücü
viskozite kontrolü



CAS Numarası 69430-24-6 / 556-67-2 / 541-02-6 / 540-97-6
EINECS/ELINCS No: - / 209-136-7 / 208-764-9 / 208-762-8





INN Adı: siklometikon
Kimyasal/IUPAC Adı: Siklopentasiloksan, Dekametil; Döngüsel dimetilsiloksan pentamer; Siklopolidimetilsiloksan; dekametilsiklopentasiloksan

Siklotetrasiloksan (D4)
Siklopentasiloksan (D5)
Sikloheksasiloksan (D6)


Siklometikon tek tip silikon değil, bunların tam bir karışımıdır: belirli zincir uzunluklu (4 ila 7) siklik yapılı silikon moleküllerinin bir karışımıdır.
İnternette Cyclomethicone ve Cyclopentasiloksan'ın aynı olup olmadığı konusunda bir kafa karışıklığı var gibi görünüyor. Aynı değiller, ancak Siklopentasiloksan, Siklometikonu oluşturan karışımın bir parçasıdır.

Siklometikon karışımındaki tüm silikonlar uçucudur, yani ciltte veya saçta kalmak yerine deriden veya saçtan buharlaşırlar.
Bu, Cyclomethicone'un hafif bir cilt hissine sahip olduğu ve sonrasında minimale yakın bir his olduğu anlamına gelir.
Ayrıca formüllerin yayılmasını kolaylaştırır ve güzel yumuşatıcı özelliklere sahiptir.


SİKLOMETİKON Nedir?
Siklometikon, birçok kullanıma sahip olan ve çeşitli tüketici ürünlerinde bulunan siklik siloksan malzemelerinin hem bireysel hem de/veya bir karışımını tanımlayan genel bir terimdir.
Bu malzemeler, doğal elementler olan silikon ve oksijenden türetilmiştir.

CYCLOMETHICONE neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
D5 ve D6, mükemmel cilt ve saç bakım özelliklerinden dolayı kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan baskın siklometikonlardır.







Siklopentasiloksan (D5)

Dekametilsiklopentasiloksan (D5), formül [(CH3)2SiO]5 olan bir organosilikon bileşiğidir. Hafif uçucu, renksiz ve kokusuz bir sıvıdır.

Siklometikon 5, düşük viskoziteli ve yüksek uçuculuğa sahip bir sıvı metil siloksan grubu olan siklometikonun bir üyesidir.
Siklometikonlar, birbirine bağlı bir silikon ve iki oksijen atomundan oluşan bir monomer omurgası ile yapı olarak sikliktir.
Cyclomethicone 5, kozmetik ve kişisel ürünlerde cilt yumuşatıcı olarak kullanılır.
Cyclomethicone 5 (D5), kişisel cilt bakım ürünlerine cilde daha kolay uygulanabilen daha pürüzsüz bir doku kazandırmak için eklenen berrak, alkolsüz ve kokusuz bir sıvıdır.
Bu kimyasalın molekülleri insan gözeneklerine giremeyecek kadar büyük olduğundan ve aktif bileşenlerin cilde girmesini engelleme eğiliminde olmadığından, siklometikon cilt yumuşatıcı bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılır.

D5 renksiz, kokusuz, yağsız ve su geçirmezdir.
Cilt tarafından emilmez.
Aksine, ondan hızla uzaklaşır. T
özelliği, onu ter önleyiciler ve saç spreyleri gibi çabuk kuruması gereken kozmetik ürünlerde faydalı bir bileşen haline getirir.

D5, hızla buharlaşıp kuruyabilmesiyle bilinir. Silikonların suyu ittiği ve kolayca kaydığı da bilinmektedir.
Bu nedenle, yaygın olarak yağlayıcılarda ve sızdırmazlık maddelerinde bileşen olarak kullanılırlar.

Kullanmak
Siklopentasiloksan (D5) bir siklometikon olarak sınıflandırılır.
Bu tür sıvılar, deodorantlar, güneş kremleri, saç spreyleri ve cilt bakım ürünleri gibi kozmetiklerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Siklopentasiloksan (D5), saçın kırılmadan taranmasını kolaylaştırdığı için saç bakım ürünlerinde daha yaygın hale gelmektedir.
D5 ayrıca silikon bazlı kişisel yağlayıcıların bir parçası olarak kullanılır. D5 yumuşatıcı olarak kabul edilir



Ayrıca cilt ve saç üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturdukları bilinmektedir. Bu, saçınızı çözmenize, kırılmayı önlemenize ve kabarmayı azaltmanıza yardımcı olabilir.

D5, çok çeşitli kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir. Örnekler şunları içerir:

saç spreyi
güneş kremi
terlemeyi önleyici
deodorant
saç kremi
şampuan
saç açıcı ürünler
su geçirmez maskara
temel
göz kalemi
kapatıcı
SPF'li nemlendirici
göz farı
saç şekillendirici jel ve losyon
ruj

Bazen bir etikette dekametilsiklopentasiloksan veya D5 olarak görünür. Ayrıca siklometikonun daha geniş kategori adı altına da konabilir.

Dimetikon veya polidimetilsiloksan (PDMS) olarak bilinen başka bir siloksandan farklıdır.

Siklometikon D5, esas olarak siklotetrasiloksandan oluşan uçucu bir polidimetilsiklosiloksandır.
Ürün berraktır, tatsızdır, esasen kokusuzdur, yağlı değildir ve acıtmaz.


Faydalar:
• Cilde yumuşak ipeksi bir his verir
• Mükemmel yayılma
• Yağlı kalıntı veya birikme bırakmaz
• Detackification
• Yağsız

Uygulamalar:
• Eşsiz uçuculuk özellikleri ile birlikte mükemmel yayılma, kolay ovalama ve yağlama özelliklerine sahip bir dizi kişisel bakım ürününde bulunan bir baz sıvı.
• Ter önleyici, deodorant, cilt kremleri, losyonlar, banyo yağları, güneş ve tıraş ürünleri, makyaj, ojelerde kullanılabilir.
• Çubuklarda oynaklık ve yayılma arasında doğru dengeye sahiptir.


AT / Liste no.: 614-966-1
CAS no.: 69430-24-6


siklometikon 5
OKTAMETİLSİKLOTETRASİOKSAN (D5)
siklopentasiloksan, dekametil-
siklopentasiloksan (D5)

Siklosiloksanlar, di-Me
IUPAC adları
siklikdimetilpolisiloksan
siklometikon
siklopolidimetilsiloksan
Siklosiloksanlar, di-Me
dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
dimetil siklosiloksanlar
dimetilsiklopolisiloksan
dimetilsiklosiloksanlar
karışık siklosiloksanlar
polidimetilsiklosiloksan
SİLİKON SIVI




AT / Liste no.: 208-764-9
CAS no.: 541-02-6
Mol. formül: C10H30O5Si5
dekametilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan
D5
Dekametilsiklopentasiloksan; D5
siklopentasiloksan
D5
dekametil-1,3,5,7,9,2,4,6,8,10-pentaoksapentasilekan
dekametilsiklopentasiloksan
DEKAMETİLSİKLOPENTASILOksan
dekametilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan
dekametilsiklopentasiloksan, D5
dimetilpolisiloksan


Baysilone D5G
BRB CM 50
Calsil CV 50
Calsil CV50
Calsil IV 50
Calsil IV50
D5
DEKAMETİLSİKLOPENTASILOksan
DOW CORNING(R) 245 SIVI
EXO T216S
KF995
PENTAMER D5
SB32
SF 1202
SHTSF405
SILBIONE PENTAMER D5
Silsoft 1202-LT
SL25
T-216B
TSF405
XE14-B9042C


Üretim ve polimerizasyon
Ticari olarak D5, dimetildiklorosilandan üretilir. Diklorürün hidrolizi, siklik dimetilsiloksan ve polidimetilsiloksan karışımı üretir.
Bu karışımdan D5 içeren siklik siloksanlar damıtma yoluyla çıkarılabilir.
KOH gibi güçlü bir bazın mevcudiyetinde, polimer/halka karışımı dengelenir ve daha uçucu siklik siloksanlara tam dönüşüme izin verir.








 
Siklometikon D4, kozmetik bir bileşen olarak nadiren kullanılır.
D4, aynı zamanda, bu siklometikonların üretiminde bir başlangıç ​​materyali olarak kullanıldığından, D5 ve D6'da çok düşük kalıntı seviyelerinde (genellikle < %0,1) mevcut olabilir.
Bu üretim süreci sırasında, neredeyse tüm malzeme tüketilir ve geriye yalnızca çok az miktarda D4 kalır.


AT / Liste no.: 209-136-7
CAS no.: 556-67-2
Mol. formül: C8H24O4Si4

Döngüsel dimetilsiloksan tetramer
Siklotetrasiloksan, 2,2,4,4,6,6,8,8-oktametil-
Siklotetrasiloksan, oktametil-
KF 994
NUC silikon VS 7207
oktametilsiklotetrasiloksan
oktametilsiklotetrasiloksan; [D4]
oktametilsiklotetrasiloksan
OMCTS
Silikon SF 1173
UC 7207
Sendika karbür 7207
VS 7207









Sikloheksasiloksan (D6)

AT / Liste no.: 208-762-8
CAS no.: 540-97-6
Mol. formül: C12H36O6Si6

dodekametilsikloheksasiloksan
D6
dodekametilsikloheksasiloksan; D6

CAS isimleri
Sikloheksasiloksan, 2,2,4,4,6,6,8,8,10,10,12,12-dodekametil-

IUPAC adları
2,2,4,4,6,6,8,8,10,10,12,12-dodekametil-1,3,5,7,9,11-heksaoksa-2,4,6,8,10, 12-hekzasilasiklododekan
D6

dodekametil sikloheksasiloksan
dodekametilsikloheksiloksan
dodekametilsikloheksasiloksan
dodekametilsikloheksasiloksan, D6

Ticari isimler
Baysilone SF 1217
dodekametilsikloheksasiloksan
DOW CORNING(R) 246 SIVI
Silsoft 1217





Siklometikon bileşenleri, siloksan taşıyıcı sıvının nihai olarak tamamen buharlaşmasının istendiği kozmetik ürünlerde kullanılır.
Bu şekilde Cyclomethicone, cildi kaplaması gereken ancak sonrasında yapışkan kalmayan deodorantlar ve ter önleyiciler gibi ürünler için faydalıdır.
Siklometikon, pürüzsüz bir doku ve eşit bir uygulama sağlamak gibi diğer önemli ürün performans yararları sağlar.
Bu nedenle, Cyclomethicone güneş kremlerinde, şampuanlarda, saç kremlerinde, nemlendiricilerde, losyonlarda vb. de bulunabilir.

SİKLOMETİKONLARIN KİMYASAL YAPISI
Temel yapı tüm siklometikonlar için ortaktır: siloksan birimlerinin döngüsel bir omurgası (yani, karbon ve hidrojen molekülleri eklenmiş silikon ve oksijen, hepsi doğada bulunan çok yaygın elementler).
Kısa isimlendirme, siklik yapıdaki siloksan gruplarının sayısına dayanmaktadır.
Bu nedenle, siklometikon D5 (siklopentasiloksan olarak da bilinir) bu gruplardan beşine sahiptir, siklometikon D4 (aynı zamanda siklotetrasiloksan olarak da bilinir) dört, vb.


Mevcut ürünlere alternatif bir yumuşatıcı olarak oluşturulan siklometikonun kimyasal yapısı cilt üzerinde kolay uygulama sağlarken gözenek girişini ve cilt yapışkanlığını azaltır.
Dimetikon ve uçucu yağlar sağlayan cilt bakım ürünleri, ürünlerin kolay uygulanması için artık siklometikona güveniyor.
Bu element, diğer silikonlardan farklıdır çünkü silikonları, değiştirilmeden kalan daha düşük bir moleküler ağırlığa sahiptir.
Aynı zamanda döngüsel bir yapıya sahiptir.
Bu elementler, buharlaşma için gereken düşük ısı seviyeleri nedeniyle kozmetik bir dağıtım sistemi oluşturur.
Modifiye edilmemiş durumdaki silikonlar, kısmen molekülün boyutu nedeniyle cildin yüzeyinde veya yakınında kalır ve bu da cildin dış kısımlarının ötesine geçişi engeller.
Siklometikon, cilt bakım ürünlerine özellikle cilt üzerinde kolay ve pürüzsüz bir şekilde yayılma kalitesi veren tamamen berrak bir sıvı bileşendir.
Yapısı döngüseldir ve düşük moleküler ağırlığa sahiptir.
Cyclocmethicone'un yapısı, dermis tabakasına nüfuz etme yeteneğini sınırlar, bu da moleküllerin hızla buharlaşmadan önce kuru cilt ile karışması anlamına gelir.
Birçok kullanımı vardır ve cilt losyonlarında, kokularda ve saç kremlerinde bulunur.
Siklometikon cilde uygulandığında hızla buharlaştığından, bazıları cilt ve göz tahrişi yaşamıştır.
Bununla birlikte, vegan, glütensiz ve soya içermeyen bir bileşendir ve FDA tarafından yüzde 10'dan daha az konsantrasyonlarda kullanılması güvenli kabul edilir.



Siklometikonlar, cilt bakımınıza ipeksi bir doku kazandırmak için cilt bakım ürünlerinde kullanılan berrak, kokusuz sıvılardır.
Siklometikonlar bir tür silikondur, bu nedenle ürünlerin cildinize eşit ve pürüzsüz bir şekilde uygulanmasına yardımcı olurlar.
Cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde kullanılan çeşitli silikon türleri vardır.
Silikonlara zaten aşina olabilirsiniz, muhtemelen en çok tanıdığınız dimetikondur.
Siklometikonlar, ürünlerin dokusunu iyileştirmeye, yara izlerinin görünümünü iyileştirmeye, ürünlerin su direncini iyileştirmeye ve ürünü emülsifiye etmeye yardımcı olmaları bakımından dimetikon ile benzer bir işleve sahiptir.
Bununla birlikte, Siklometikonlar, aktif maddeleri cilde vermede de daha iyidir.

Siklometikonlar, silikonun bir alt sınıfıdır; bu alt sınıfta birçok farklı siklometikon var.
Siklometikonlara bazen siklosiloksanlar da denir, bunlar aynı kimyasal sınıfı için farklı isimlerdir.
En yaygın olarak kullanılan iki siklometikon, siklopentasiloksan ve sikloheksasiloksandır; Bu malzemeleri ürününüzün içerik listesinin en altına yakın bir yerde görmüş olabilirsiniz.

Siklometikonlar, onu daha uçucu veya daha az kararlı hale getiren halka şeklinde bir yapıya sahiptir.
Bu kararsızlık, cildinize uygulandığında siklometikonların buharlaşmasına izin verir ve bu da siklometikonları, pürüzsüz bir şekilde sürmesi gereken ancak uygulamadan sonra yapışkan kalmayan ürünler için harika bir bileşen haline getirir.
Tüm siklometikon sonunda buharlaştıkça, sihirlerini çalıştırmak için üründeki diğer önemli bileşenleri geride bırakır.
Bu buharlaşma eylemi onu mükemmel bir taşıyıcı bileşen yapar.

 
Siklometikonun Faydaları Nelerdir?
Siklometikonların ana faydası, ürününüzün dokusunu ve cilt üzerindeki duyusal hissini iyileştirme yetenekleridir.
Bununla birlikte, siklometikonların ayrıca kuruluk görünümünü iyileştirmeye yardımcı olduğu, yara izlerinin ortaya çıkması için kullanıldığı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

 

Doku
Siklometikonlar, pürüzsüz, ipeksi bir duygu ürünü üretmek için çalışır.
Çoğu silikon gibi siklometikonların yapısı molekülün cilde nüfuz etmesini engeller.
Yapı, siklometikon içeren ürünlerin eşit olmayan doku ve gözenekler üzerinde kaymasını sağlar, böylece ürün eşit olarak dağıtılabilir.
Cildin tüm bölgelerinin ürününüzdeki temel bileşenleri almasını sağlarlar.

 

Kuru cilt
Skin Pharmacology and Physiology'de yayınlanan bir araştırma, siklometikonların ciltle etkileşimini inceledi.
Çalışma, siklometikonların tıkayıcı yapısını araştırdı. Tıkayıcı maddeler, cilt ve hava arasında fiziksel bir bariyer oluşturarak çalışır.
Çalışmanın sonuçları, siklometikonların tıkayıcı bir bileşen olmadığını ve siklometikonların kararsız bir molekül olması nedeniyle, buharlaşmanın bu bariyeri oluşturmadıkları anlamına geldiğini gösterdi.
Bu sonuçlar, konjestif cilt tipleri için harika bir haber, daha sonra bahsedeceğiz.
Ancak tıkayıcı bariyerler genellikle daha kuru cilt tipleri için faydalıdır ve nem kaybını önler.
Buharlaşmanın meydana gelme hızı, cilde bu koruyucu bariyerin birazını sağlar ve kuru cilt ve pul pulluk görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

 

yara izi
Siklometikonlar üzerine yapılan araştırmalar, diğer silikon bileşenleriyle birlikte yara izlerinin görünümünü iyileştirmede kullanımlarını önermiştir.
Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery'de yayınlanan bir araştırma, silikon jel hazırlamanın yüzeysel, hipertrofik ve keloid izlerinin görünümünü önemli ölçüde iyileştirdiğini belirledi.
Bu araştırma özel olarak siklometikonlarla ilgili yapılmamış olsa da, daha geniş silikon alt grubuyla ilgilidir.
Silikon jel preparatlarının çoğu, diğer silikon bileşenlerini cilde iletmek için uçucu elementte kullanılan siklopentasiloksan veya sikloheksasiloksan içerir.

Siklometikonları Kimler Kullanmalı?
Siklometikon ürünleri, sıkışık, kuru veya hassas cilt tipleri dahil olmak üzere çoğu cilt tipinin yanı sıra cilt bariyeri bütünlüğüne zarar verebilecek cilt tipleri için uygundur.

 

Akne ve tıkanmış gözenekler
Silikon içeren ürünlerin sivilcelere neden olduğu konusunda genel bir yanlış kanı vardır.
Bu iddialar, hakemli araştırmalar tarafından doğrulanmamıştır.
Bu yanılgı, anekdot niteliğindeki kanıtlardan kaynaklanmaktadır ve bu, araştırma alanlarını yönlendirmek için yararlı bir araç olsa da, derinlemesine bir çalışmanın yerini almaz.
Bununla birlikte, bu anekdot niteliğindeki kanıtın bir açıklaması, silikon bazlı ürünlerin, potansiyel olarak ciltte sivilcelere neden olan teri veya diğer cilt bakım ürünlerini hapsedebileceğidir.
Bu teori test edilmemiştir ancak silikonların işlevi göz önüne alındığında bir miktar geçerliliği vardır.
Bunu önlemek için silikon ürünleri kullandıktan ve egzersiz yaptıktan sonra yüzünüzü yıkadığınızdan emin olun.
Ayrıca, sivilcelere katkıda bulunup bulunmadıklarını görmek için diğer cilt bakım ürünlerinizdeki bileşenleri kontrol etmeniz de faydalı olacaktır.
Araştırmalar, çoğu silikon ürününün komedojenik olmadığını (tıkanma yapmadığını) ve cildin nefes almasına izin verdiğini belirlemiştir.
Silikonlar ve siklometikonlar, leke oluşumunun meydana geldiği gözeneklere girmezler.
Silikonlar ayrıca ciltten farklı derecelerde buharlaşarak bariyer etkisini azaltır.
Siklometikonlar, cilt üzerinde daha kolay bir şekilde yok oldukları için doğal olarak daha az bariyer oluştururlar ve tıkanıklık olasılığını daha da en aza indirirler.

 

Duyarlılık
Siklometikon içeren ürünlerin bariyer etkisi cildin tahriş edici maddelerle temasını azaltmaya yardımcı olabileceğinden, siklometikonlar hassas cilt tipleri için faydalı olabilir.
Hassas bir cildiniz varsa, siklometikonlar bu bileşenleri cilde etkili bir şekilde ileteceğinden, ürününüzdeki koku gibi tahriş edebilecek diğer bileşenlere dikkat edin.
Bazı durumlarda, silikon kullanımından dolayı küçük tahrişler meydana gelebilir, ancak bu genellikle bir üründe hassasiyet kaynağı değildir.

 

Kuru cilt
Siklometikonlar, ciltte kuruluk ve pullanma görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Belirtildiği gibi, silikonlar ve siklometikonlar, cildin yüzeyinde nem kaybını önlemeye yardımcı olabilecek geçici nefes alabilir bir bariyer oluşturmaya yardımcı olur.
Sedef hastalığı, egzama ve dermatit gibi cilt bariyerlerini etkileyen konularda silikon ve siklometikon kullanımına yönelik araştırmalar devam etmektedir.

Siklometikon vs Dimetikon
Siklometikonlar ve dimetikon arasındaki temel fark, siklometikonun dimetikonun olmadığı deriden buharlaşma kabiliyetine sahip olmasıdır.
Bu, siklometikonların temel bileşenleri cilde ulaştırmak için daha iyi bir taşıyıcı olmasını sağlar.
Dimetikon, istenen sonucun ürünün ciltte uzun süre kalması olduğu ürünlerde en iyi sonucu verir.
Bu, dimetikonu temeller, kapatıcılar ve zengin nemlendiriciler için harika kılar.

Emniyet
Siklometikonlar iyi çalışılmıştır ve belirtilen kullanımları için güvenlidir.
Siklometikonların ana sorunu, bazı insanlarda ciltte ve gözlerde hafif tahrişe neden olabilmeleridir.
Cosmetic Ingredient Review grubu tarafından hazırlanan raporda, siklometikonların kozmetik kullanım için güvenli olduğu belirtildi.


Diğer kullanımlar
Siklometikonların diğer kullanımlarından bazıları, yara izlerinin görünümünü azaltan ürünlerde kullanımı; yanıklar için tasarlanmış jellerde bulunur ve yara iyileşmesine yardımcı olabilir.
Siklometikonlar genellikle saç bakım ürünlerinde saçın görünümünü iyileştirmeye, parlak ve parlak hale getirmeye yardımcı olmak için kullanılır.
Ayrıca baş biti tedavilerinde kullanılmak üzere araştırmalar yapılmaktadır.



Siklometikon berrak, kokusuz kozmetik dereceli bir silikondur.
Yağlı değildir ve hızla buharlaşır, bu da onu oda ve çamaşır sislerinde ve ayrıca kozmetik ürünlerinde baz olarak kullanım için ideal hale getirir.
İpeksi, pudramsı bir his için losyonlara ve kremlere ekleyin.
Saç bakım ürünlerinde parlaklık kazandırmak ve kabarmayı azaltmak için de kullanılabilir.
Kuru yağlı vücut spreylerinin yanı sıra oda ve çamaşır spreyleri için mükemmel bir bazdır.

Hafif ve tahriş edici olmayan Cyclomethicone, ağırlıklı olarak hassas veya problemli her tür cilt tipine yönelik cilt bakımı için mükemmel bir kozmetik bileşen sağlar.
Losyon ve krem ​​gibi formülasyonlara eklendiğinde iyi yayılma sağlamaya yardımcı olur.
Bunun yanı sıra biraz yumuşatıcı özelliği vardır, bu nedenle zaten geniş kullanım yelpazesine ek olarak nemlendiricilere ve diğer ilgili kozmetiklere mükemmel bir katkı sağlar.
Sadece yağda çözünür olmasına rağmen, bir emülgatör ile birlikte kullanıldığında, Cyclomethicone mükemmel parfümler, tonerler ve spreyler üretir ve ciltte temiz, kuru ve yumuşak bir his bırakır.
Siklometikon ayrıca ciltte hoş olmayan bir yapışkanlık hissinin önlenmesine yardımcı olur, bu nedenle en iyi cilt bakım kozmetiklerinde kullanılır, ancak statik kontrolü teşvik etmenin yanı sıra nemde kabarmayı önlemek için şampuanlarda ve saç kremlerinde son derece iyi çalışır. Genellikle bir kozmetik formülasyonun yağ fazında eklenir.



Siklometikonun DİĞER KULLANIMLARI

Cyclomethicone, suya duyarlı yüzeylerin, tekstillerin, kağıt gibi liflerin veya özellikle eski ve kirli akriliklerin temizlenmesi için bir Çözücüdür.
Siklometikon, her türlü yağlı kir için olağanüstü iyi bir ıslanabilirliğe sahiptir.
Perkloretilen yerine siklometikon kullanılabilir.
Tüm Cyclomethicone ürünleri çok düşük bir buharlaşma ısısına sahiptir, bu nedenle buharlaşma gözle görülür bir soğutma olmadan gerçekleşir.




INCI adı, siklometikon, siklotetrasiloksan (D4), siklopentasiloksan (D5) ve sikloheksasiloksan (D6) içeren bir siklik dimetil siloksan ailesini ifade eder; bu aile, son yıllarda artan çevresel incelemeye tabi tutulmuştur.
Bu incelemenin ana nedenlerinden biri, siklometikonun uçuculuğudur.
Siklometikonun sorunları ve endişeleri ile birlikte, kuru bir his sağlayan ancak uçucu olmayan bir yedek malzeme arayışı çok önemli hale geliyor.
Bu malzeme ailesinin kullanıldığı kilit alanlar arasında ter önleyiciler, renkli kozmetikler ve koku yağları ve parfüm yağları ile karıştırmak için bir baz çözücü olarak bulunur.
Siklometikon şeffaf, kokusuz bir silikondur. Cilde uygulandığında ipeksi pürüzsüz bir kuru his bırakır.
Siklometikon, değişen silikon-oksijen atomlarına sahip siklik bir yapıya sahiptir.
Siklometikon, düşük buharlaşma ısısı ve düşük buhar basıncı sağlar, bu da kozmetik araçlar olarak kullanımlarına yol açar.
Başka bir deyişle, doğru ya da yanlış hissetme, oynaklıkla ilişkilendirilmiştir.
Bununla birlikte, siklometikonun kuru hissi ile sonuçlanan fiziksel kimya karmaşıktır.
Uçuculuk, kozmetikte kullanılan bir çözücüde kuru bir his oluşmasına katkıda bulunan karmaşık olgunun yalnızca bir yönüdür.
Tipik olarak uçucu organik bileşikler yanıcıdır ve kozmetik bir formülasyona dahil edilmesi tehlikelidir.
Uçuculuğun yanı sıra, bir D5 ikamesinin seçimini etkileyen diğer hususlar arasında viskozite, yüzey geriliminin azaltılması (yayılabilirliği etkiler), çözücünün yanıcılığı, çözücünün cilt üzerindeki etkileri ve maliyet yer alır.
Açıkçası, yanıcı, yağ yakıcı ve pahalı bir D5 değişimi kabul edilemez.
Malzemelerin D5 ikamesi olarak uygunluğunu değerlendirirken kullandığımız varsayımlar:
• Uçucu değildir.
• Yanıcı değildir.
• Kuru hissi.

oynaklık
Uçuculuk, test edilen bileşiğin, bileşiğin formülasyonda kullanıldığı sıcaklıklar altında buharlaşma yeteneğidir.
Kozmetik ürünler için bu sıcaklık ortam sıcaklığıdır (~25°C).
Yağların epidermisin üst tabakasına taşınmasına yardımcı olduktan sonra hızla buharlaştıklarından siklometikon bileşiklerinin bu hissi sağladığı genel olarak kabul edilmiştir.
Kuru hissi için uçuculuğun gerekli olduğu varsayımı, tarihsel olarak D4'ün kuru bir hisse sahip olması ve uçucu olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır.
D5, formülasyonlarda D4'ün yerini almıştır ve sonuç olarak birçok kozmetik formülasyonda bir D4 ikamesi olarak kabul edilebilir bulunmuştur, ancak kuru histen birincil olarak sorumlu olan uçuculuk mudur?
Kişisel bakım ürünleri, birçok endüstriyel ürün gibi yüksek sıcaklıklarda uygulanmamaları bakımından benzersizdir.
Bu nedenle, yüksek sıcaklıklarda kozmetik bir çözücünün uçuculuğu hakkında konuşmak mantıksızdır.
Uygulama sıcaklığı 200°C'den daha tipik olarak 20°C'dir, ancak uçuculuğu yüksek sıcaklıklarda ölçüyoruz.
20°C'lik bir sıcaklığa bakıldığında, uçuculuk, topikal kozmetik ürünlerinde meydana gelebileceklere daha çok benzemektedir.

 


Bu bileşenin çevresel etkisini çevreleyen bazı tartışmalar var. Saç ve cilt ürünlerinde kullanılan kimyasallar, yıkandıklarında çevreye girebilirler. Bu ürünler daha sonra birikebilir ve balıklara ve diğer vahşi hayata zarar verebilir.

Siklopentasiloksan bir zamanlar suda yaşayan yaban hayatı için tehlikeli olarak kabul edildi. Bazı suda yaşayan hayvanlarda biyo-birikimli olduğu laboratuvar çalışmalarında bulunmuştur. Bu, Kanadalı bir inceleme kurulunu bu kimyasalın çevresel etkisi hakkında daha fazla araştırma yapmaya sevk etti.

2011 yılında yapılan bir inceleme, D5'in çevre için bir tehlike oluşturmadığı sonucuna vardı. İnceleme kurulu, herhangi bir organizma için toksisite kanıtı bulamadı. Kurul ayrıca, kimyasalın hayvanlarda sorunlara neden olacak kadar yüksek konsantrasyonlarda birikebileceğine dair kanıt bulamadı.

2013 yılında yapılan bir araştırma, kimyasalın tipik kullanım sırasında buharlaştığını buldu. Kimyasalın sadece çok küçük bir kısmı kanalizasyona ve çevreye doğru yolunu bulur. Bu miktar, çalışma yazarları tarafından ihmal edilebilir olarak kabul edilir.

Daha önceki çalışmaların aksine, Avrupa Birliği'nin D5'in çevresel birikimine ilişkin son değerlendirmesi, 31 Ocak 2020'den itibaren geçerli olmak üzere yıkanabilir kozmetiklerde kullanılan konsantrasyonlarda %0,1'in altında sınırlarla sonuçlandı.

Siklopentasiloksan içeren ürünler, minimum kişisel risk ile saçınızda ve cildinizde güvenle kullanılabilir. Cildinizin ve saç ürünlerinizin daha çabuk kurumasına ve daha kolay yayılmasına yardımcı olur. Saçları ağırlaştırmadan ipeksi hissettirebilir.

Bu bileşenin vücudunuzdaki hormonları bozabileceğine dair bir endişe olsa da araştırmalar, cilde zarar verecek kadar yüksek dozlarda emilmediğini gösteriyor.

D5'in %0,1'in üzerindeki konsantrasyonlarda kullanıldığında ve buharlaşmadan önce yıkandığında su kaynaklarında birikmesi mümkündür. Bu olasılık, bazı ülkelerde kullanımının daha fazla düzenlenmesine yol açmıştır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.