1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SETİL PALMİTAT ( CETYL PALMITATE)

Setil palmitat

Cetyl palmitate olarak da bilinen hekzadesil hekzadekanoat, hekzadekanoik asit ve hekzadekanolden türetilen esterdir.

Bu beyaz mumsu katı, ispermeçet balinalarının kafatasında bulunan bir zamanlar çok değerli olan ispermeçetinin temel bileşenidir.

Setil palmitat, bazı katı lipid nanopartiküllerinin bir bileşenidir.

 

Setil palmitat ve palmitik asidin esteri olan bu kalınlaştırıcı ve yumuşatıcı kuru cildi pürüzsüzleştirir ve iyileştirir.

Setil palmitatı içeren bileşenler, doğal olarak oluşan yağ asitleridir.

Hayvanlardan türetilebilir, ancak bitkilerden de türetilebilir (ve genellikle) veya sentetik olarak üretilebilir.

 

Kuru yumuşatıcı. Emülsiyon dokusunu ve stabilitesini iyileştirir ve kozmetik çubuklara yapı kazandırır. Cilt ve saç uygulamalarında kullanılır.

 

Cilt Kremi ve Yumuşatıcı, Cetyl Ester Wax

 

 

Cetyl palmitate nedir?

Setil palmitat, Setil alkol ile palmitik asit arasındaki reaksiyon sonucu oluşan bir yağlı esterdir. Palmitik asit, adından da anlaşılacağı gibi hurma yağından da anlaşılacağı üzere, doğal olarak oluşan uzun zincirli bir yağ asididir. Balinanın kafatasında bulunan ispermeçetlerde doğal olarak birincil bileşen olarak bulunur. Soluk bir kokuya sahip beyaz mumsu pullar olarak gelir.

 

Kullanım ve Faydalar:

Doğası gereği yağlı ve suda çözünmez, yani cilde uygulandığında iyi bir saç kreminin temel özelliği olan ciltte su geçirmez bir tabaka oluşturur.

Ayrıca mevcut nemin dışarı çıkmasına izin vermez ve nem haznesi ile cildi nemli tutar. Aynı zamanda, herhangi bir formülasyonda, ürünün farklı renklerle gözle görülür şekilde kabul edilebilir bir görünümünü vermesine yardımcı olan, tıkayıcı veya maskeleme ajanı görevi görür.

Yağsız olduğundan yağ sistemlerinin yağlılık hissini azaltır. Esas olarak su geçirmez olduğu için cilt veya saç yüzeyi üzerinde de bir film oluşturabilir. Ayrıca herhangi bir emülsiyona daha önemli bir stabilite kazandırır.

Losyonlarda, kremlerde, nemlendiricilerde, rujlarda, saç bakımında, güneş kremlerinde, deodorant çubuklarında ve temizleyicilerde kullanılır.

 

 

Setil palmitat

* Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi. Aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir. Beyaz, kristalin, balmumu benzeri bir madde formunda gelir.

Cildin yüzeyini kayganlaştıran ve şekillendiren, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı. Ayrıca şampuanlarda sürfaktan, çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve kıvam artırıcı olarak kullanılır. Ayrıca çeşitli makyaj ürünlerinin doku eklenmesine yardımcı olur. Bu bileşen esas olarak yüz nemlendiricisi, fondöten, ruj, dudak / göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma önleyici bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

 

* Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi. Aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir. Beyaz, kristalin, balmumu benzeri bir madde formunda gelir.

 

Fonksiyonlar:

 

Cildin yüzeyini kayganlaştıran ve şekillendiren, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı. Ayrıca şampuanlarda sürfaktan, çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve kıvam artırıcı olarak kullanılır. Ayrıca çeşitli makyaj ürünlerinin doku eklenmesine yardımcı olur. Bu bileşen esas olarak yüz nemlendirici, fondöten, ruj, dudak / göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma önleyici bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

 

Güvenlik Önlemleri / Yan Etkiler:

 

Bazı palmitatların kontakt dermatite neden olduğu bildirilirken,% 2.5 -% 2.7 setil palmitat içeren nemlendiricilerin insan derisi testlerinin cildi minimum düzeyde tahriş ettiği ve hiçbir hassasiyet, fototoksisite veya foto-temas alerjisi belirtisi göstermediği bulunmuştur.

Kozmetik İçerik İnceleme (CIR) Uzman Paneli, bu bileşenin güvenliğini gözden geçirdi ve kozmetik formülasyonlarda kullanımının güvenli olduğunu düşünerek toksik ve hassaslaştırıcı olmadığını değerlendirdi.

Bununla birlikte, setil palmitat ile ilgili klinik verilerin% 2.7'ye kadar olan konsantrasyonlarla sınırlı olduğu unutulmamalıdır. AB Kozmetik Direktifi, yağ asitlerinin hayvansal kaynaklı olmaması koşuluyla, bu bileşenin kozmetik ürünlerde kullanılmasına da izin verir.

 

Kullanımlar

Palmityl Palmitate, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan palmitik asidin bir mum esteridir.

Kullanımlar

Setil palmitatın (sentetik ispermeçet) kimyasal yapısı balina ispermeçetiyle aynıdır. Koyulaştırmak, viskon emülsiyonları üretmek, stabilite vermek ve emülsiyonlara doku eklemek için kullanılabilir. Setearil palmitata benzer.

Tanım

ChEBI: Palmitik asidin palmitil alkol ile biçimsel olarak yoğunlaşmasından kaynaklanan bir palmitat ester. Kozmetikte kıvam arttırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılır.

 

Eşanlamlı: Setil palmitat, Heksadesil hekzadekanoat, Palmitik asit palmitil ester, Palmitil palmitat

 

Cetyl Palmitate, emülsiyon oluşumunu destekleyen ve iyileştiren bir yeniden doldurma maddesidir. Setil palmitatlar, yağ asitlerinin ve yağ alkolünün esterleştirilmesiyle elde edilir.

Cetyl Palmitate ile yapılan kremler oldukça kompakttır ve hoş bir cilt hissi bırakır.

 

Özellikle balmumuna alerjisi olan kişiler setil alkolde iyi bir alternatif bulmaktadır.

 

Cilt bakımı formüllerine "vücut" veren beyaz, mumsu bir yumuşatıcı. Hindistan cevizi veya hurma çekirdeği yağından gelir.

 

Mercan resiflerini oluşturan taşlı mercanlar, dokularında kısmen antifeedant olarak işlev görebilen büyük miktarlarda setil palmitat mumu içerir.

 

Setil palmitat, setil alkol ve palmitik asitten türetilen bir yağ asidi esteridir. Hurma yağı türevidir.

Bileşik, farmasötikler, kişisel bakım ve kozmetik ürünlere kayganlaştırıcı ve yağsız bir kıvam verir.

Cilt yumuşatıcı maskeleme yumuşatıcı olarak sınıflandırılır.

Setil palmitatın diğer isimleri arasında palmatik asit n-heksadesil ester, N-heksadesil palmitat, palmitik asit setil ester, palmitik asit heksadesil ester, palmitik asit palmitil ester, heksadesil heksadekanoat ve palmitil palmitat bulunur.

Küresel setil palmitat pazarının, gıda ve içecek, ilaç, kozmetik ve kişisel bakım dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde üründeki bileşiğe olan yüksek talebe atfedilen önemli bir büyüme oranında büyümesi bekleniyor.

 

Küresel Cetyl Palmitate Pazarı: Dinamikler

 

Güzellik ve kişisel bakım ve ilaç gibi büyüyen endüstrilerin, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarını beslemesi bekleniyor. Setil palmitatın cilt ve saç bakım ürünlerindeki yumuşatıcı etkisinin, güzellik ve kişisel bakım segmentindeki pazarında olumlu etki yaratması bekleniyor. Proctor and Gamble Co., Pfizer Inc  Gibi son kullanıcı şirketler arasındaki birleşme ve satın alma ve izodesil sitrat tedarikçileri, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarında trend olan faktördür. Oysa izodesil sitratın yüksek maliyetinin, Orta Doğu, Afrika ve Asya Pasifik gibi gelişmekte olan ekonomilerde büyümesini sınırlaması bekleniyor. Setil palmitat ürünleri üreten şirketler, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik gibi bölgelerdeki potansiyel fırsatlardan yararlanabilir.

 

Tanım: Setil alkol ve palmitik asitten (doğal olarak oluşan yağ asidi) elde edilen saf bitkisel lipid ester.

Setil palmitat doğal bir maddedir.

Erime noktası 43-48 ° C (109-118 ° F).

Beyaz mumsu pullar, hafif koku.

Suda çözünmez, yağlarda çözünür.

Sürdürülebilir palmiye yağından yapılmıştır.

CAS: 540-10-3

INCI Adı: Setil palmitat

 

Önerilen Kullanımlar:

Ruj, dudak balsamı, dudak parlatıcısı, deodorant çubuklarında vb. Vücut ve viskozite kontrol maddeleri.

Krem ve losyonlarda cilt yumuşatıcı opaklaştırıcılar ve emülgatörler.

Yağlı sistemin yağlı hissini azaltır ve stick kozmetiklerde kazancı artırır.

Saç bakım ürünlerinde mükemmel film oluşturucu ve tıkayıcı madde

Depolama: Orijinal ambalajında, gölgeli bir depoda, ısıdan ve direkt güneş ışığından uzakta saklanmalıdır.

Raf Ömrü: Yukarıda belirtilen saklama koşullarında, açılmamış ambalajında ​​depolanması durumunda üretim tarihinden itibaren 1 yıldır.

 

Küresel setil palmitat pazarı, uygulama, son kullanım sektörü ve bölge temelinde bölümlere ayrılmıştır. Uygulama segmentleri arasında, yağlama ajanı segmentinin, dünya genelinde nispeten yüksek talebe sahip olan cilt yumuşatma ürünlerindeki içerik maddesine yönelik yüksek talebe atfedilen küresel setil palmitat pazarına hakim olması bekleniyor. Nihai kullanım endüstrisi temelinde, farmasötik endüstrisi segmentinin küresel setil palmitat pazarına hakim olması bekleniyor. Oysa kozmetik ve kişisel bakım sektörü segmentinin, küresel setil palmitat pazarında tahmin dönemi boyunca önemli bir büyüme hızında büyümesi bekleniyor.

 

Uygulamaya bağlı olarak, küresel setil palmitat pazarı şu bölümlere ayrılmıştır:

 

Yumuşatıcı

Emülgatör ve Stabilizatör

Yağlama Maddesi

Diğerleri

Nihai kullanıma göre, küresel setil palmitat pazarı şu şekilde bölümlere ayrılmıştır:

 

Kozmetik ve Kişisel Bakım

Kozmetik Sektörü

Yapı temeli

Dudak Çubuğu

Diğerleri

Kişisel Bakım

Yüz Bakım Ürünleri

Dudak Bakım Ürünleri

Saç bakım ürünleri

Vücut Bakım Ürünleri

Bebek Bakım Ürünleri

Diğerleri

İlaç endüstrisi

Diğerleri

Küresel Cetyl Palmitate Pazarı: Bölgesel Genel Bakış

 

Yumuşatıcı

Cilt Bakım Maddesi

Maskeleme

Koku İçeriği

 

Coğrafya bazında küresel setil palmitat pazarı, Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Japonya hariç Asya Pasifik (APEJ), Doğu Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ve Japonya olmak üzere yedi bölgeye ayrılmıştır. Kuzey Amerika pazarının, tahmin dönemi boyunca gelir payı açısından küresel setil palmitat pazarına hakim olması ve ardından güzellik ve kişisel bakım ürünlerindeki içeriğe yönelik artan talebe atfedilen Batı Avrupa setil palmitat pazarı bekleniyor. Oysa Asya-Pasifik'in, bölgedeki ilaç endüstrisinin hızlı büyüme hızına bağlı olarak, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarında görece önemli bir büyüme hızında büyümesi bekleniyor. Orta Doğu ve Afrika, Doğu Avrupa ve Latin Amerika'nın, bölgedeki ılımlı ekonomik ve endüstriyel gelişme nedeniyle küresel setil palmitat pazarında ılımlı bir fırsatı temsil etmesi bekleniyor. Genel olarak, t

 

Küresel setil palmitat pazarı için görünüm, tahmin dönemi boyunca olumlu.

 

Faydaları:

Mükemmel cilt bakımı ve yumuşatıcı bileşen

Tıkayıcı ve maskeleme bileşeni olarak kullanılır

Emülsiyon stabilitesini artırır

Mükemmel film oluşturucu

Yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır

Stick kozmetiklerde kazanç özelliklerini iyileştirir

Kullanım: Formüllerin yağ fazına ekleyin, normal nihai konsantrasyon% 2-15. Yalnızca harici kullanım içindir.

Uygulamalar: Renkli kozmetikler (örn. Rujlar), saç bakımı, losyonlar, kremler, nemlendiriciler, temizleyiciler, deodorant çubukları, güneş kremleri.

Hammadde kaynağı: Bitkisel yağlar

Üretim: Setil palmitat, setil alkolün palmitik asit ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.

Hayvan Testi: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir

GDO: Veri yok

Vegan: Hayvansal kaynaklı bileşenler içermez

 

 

EC / Liste no .: 208-736-6

CAS no .: 540-10-3

 

Mol. formül: C32H64O2

 

SETİL PALMİTAT şu şekilde sınıflandırılır:

Yumuşatıcı

Maskeleme

Cilt bakımı

 

Diğer isimler

Hekzadesil palmitat

Palmityl palmitat

Hekzadesil hekzadekanoat

Palmitik asit palmitil ester

Palmitik asit heksadesil ester

Palmitik asit setil ester

N-heksadesil palmitat

Palmatik asit n-heksadesil ester

Palmitik asit, heksadesil ester

hekzadesil hekzadekanoat

Crodamol CP

Cutina CP

 

 

Tanımlayıcılar

CAS Numarası: 540-10-3

 

ECHA Bilgi Kartı 100.007.943

EC Numarası: 309-375-8

 

Özellikleri

Kimyasal formül: C32H64O2

Molar kütle: 480.862 g · mol − 1

Görünüm: renksiz balmumu

Erime noktası: 54 ° C

 

 

Cetyl Palmitate, kıvam veren özelliklerinden dolayı tüm cilt bakım formülasyonlarına vücuda kazandıran mumsu bir yumuşatıcıdır.

Beyaz iri taneler şeklinde gelir, asit değeri max. 1, sabunlaşma değeri 112-123 ve damlama noktası 46-51 ° C.

 

 

Cetyl Palmitate, O / W emülsiyonlarında viskozite ayarlaması için bir kıvam mumudur.

 

 

Setil palmitat

Hekzadesil palmitat

Palmityl palmitat

540-10-3

Hekzadesil hekzadekanoat

Hekzadekanoik asit, heksadesil ester

Hekzadekanoik asit heksadesil ester

Standamul 1616

heksadekanil heksadekanoat

n-Hekzadesil hekzadekanoat

Palmitik asit palmitil ester

UNII-5ZA2S6B08X

Setil palmitat [NF]

EINECS 208-736-6

MFCD00053739

PALMİTİK ASİT, HEKSADESİL ESTER

palmitik asit, setil ester

BRN 1805188

5ZA2S6B08X

CHEBI: 75584

BİZ (16: 0/16: 0)

Setil palmitat (NF)

n-Hekzadesil palmitat,% 95

n-Hekzadesil palmitat,% 98

100231-74-1

Palmitik Asit Heksadesil Ester

n-heksadesil palmitat

 

Schercemol CP

Crodamol CP

Precifac ATO

Rewowax CG

Starfol CP

Cutina CP

Palmitik asit setil

EINECS 309-375-8

Heksadesil palmitat.

Waxenol 815

Kessco 653

n-heksadekanil palmitat

Radia 7500

1-Hekzadesil hekzadekanoat

Palmityl palmitat,> =% 99

Heksadekanoik asidin hekzadesil esteri

 

1-Hekzadesil hekzadekanoat

309-375-8 [EINECS]

540-10-3 [RN]

SETİL PALMİTAT

Setil palmitat 15

Setil palmitat 95

Hekzadekanoik asit heksadesil ester

Hekzadekanoik asit, hekzadesil ester [ACD / Endeks Adı]

heksadekanil heksadekanoat

hekzadesil hekzadekanoat

Hekzadesil palmitat [ACD / IUPAC Adı]

Hexadecylpalmitat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]

MFCD00053739 [MDL numarası]

n-heksadekanil palmitat

n-Hekzadesil hekzadekanoat

Palmitate d'hexadécyle [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]

PALMİTİK ASİT SETİL ESTER

palmitik asit heksadesil ester

Palmitik asit palmitil ester

palmitik asit, setil ester

Palmityl palmitat

[540-10-3]

100231-74-1 [RN]

100231-75-2 [RN]

17661-50-6 [RN]

2598-99-4 [RN]

4-02-00-01168 [Beilstein]

4-02-00-01168 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]

4-02-00-01220 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]

71788-99-3 [RN]

Kalsiyum 2-oksopentandioat [ACD / IUPAC Adı]

kalsiyum2-oksoglutarat

Ceril palmitat

SEETARİL ZEYTİN

SETEARİL PALMİTAT

Çetin

SETİLPALMİTAT

Crodamol CP

Cutina CP

DS-11394

EINECS 208-736-6

EINECS 220-000-6

EINECS 241-640-2

EINECS 309-375-8

EINECS 309-376-3

Hekzadekanoik asit, heksadesil ester

Heksadekanoik asidin hekzadesil esteri

hekzadesil palmitat

Kessco 653

Miristil stearat

n-Hekzadesil palmitat

n-heksadesil palmitat,% 95

n-heksadesil palmitat,% 98

Palmitik asit, heksadesil ester

palmityl palmitat,% 96

Precifac ATO

Radia 7500

Rewowax CG

Schercemol CP

Standamul 1616

Starfol CP

UNII-58B69Q84JO

UNII-D072FFP9GU

UNII-UVI52NPK6G

Waxenol 815

BİZ (16: 0/16: 0)

棕榈 酸 棕榈 酯

 

 

95912-87-1

 

 

Setil palmitat, compritol ve gliseridlere kıyasla daha iyi stabilite, daha düşük in vitro toksisite ve daha iyi in vitro degradasyon oranı gösterir.

 

 

Setil Palmitat

Ürün Kategorileri: Yumuşatıcı

Ürün Uygulamaları: Güneş Sonrası Bakım, AP / DEO, Bebek Bakımı, Güzellik Bakımı, Vücut Bakımı, Renkli Kozmetik, Deodorantlar, Yüz Bakımı, Koku, Saç Bakım, El ve Tırnak Bakımı, Ruj, Maskara, Cilt Bakımı, Güneş Bakımı

 

 

SPERMASETİPALMATİK ASİT N-HEKSADESİL ESTER Setil Palmitat (50 mg) n-Heksadesil palMitat,% 98 25GRn-Heksadesil palMitat,% 98 5GR SperM mumu Setil Palmitat Palmitik Asit Heksadesil EsterPalMityl palMitat,% 95 + heksadesil-Heksadesil Precifac ATO Radia 7500S 653 Starfol Wax CG Stepan 653 Stepantex 653n-Heksadesil palmitat,% 98 n-Heksadesil palmitat,% 95 PALMİTİK ASİT N-HEKSADESİL ESTERPALMİTİK ASİT PALMİTİL ESTER PALMİTİK ASİT HEKSADESİL

 

 

CID SETİL ESTER palmitil PALMITATE, N-heksadesil PALMITAT N-Hekzadesil PALMITATE heksadekanoik asit heksadesil ESTER heksadesil heksadekanoat heksadesil PALMITATE EMALEX CC-16 SETİL PALMITATECETACEUMCETIN Setil palmitat, Hekzadesil heksadekanoat, Palmitik asit palmitil esterCetyl cetylateStandamul-1616 Hekzadesil Palmitat> setilpalmitat 95 CRS Setil 15 palmitat CRS CETYL PALMITAT 540-10-3C32H64O2C15H31COOC16H33CH3CH214CO2CH215CH3C12 ila C63 Karbonil Bileşikler Yapı Taşları Biyokimyasallar ve Reaktifler Biyokimyasal Lipitler Organik Yapı TaşlarıEstersYağ AsitleriDoymuş yağ asitleri ve türevleri Balmumu monoesterler Alifatikler

 

STEARYL 12-hidroksistearat setil stearat behenik asit palmitil ESTER KRİSTAL Kolesteril STEARAT Kolesteril heptadekanoik ANHİDRİT setilpalmitat behenik ANHİDRİT STEARYL behenat palmitik asit arakidil ESTER stearil stearat STEARYL arakidat arakidil STEARAT palmitil arakidat araşidik asiti arakidil ESTER palmitat * KRİSTAL Palmitik anhidrit STEARYL PALMITATE STEARİK anhidrit

More about this source textSource text required for additional translation information

 

 

 

 

Cetyl Palmitate
Cetyl Palmitate, cilt, saç, göz ve dudaklar ile güneşten korunma ürünlerinde banyo malzemeleri ve kozmetik ürünlerinde kullanılan yumuşatıcı maddedir.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.