1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Klimbazol

Klimbazol, kepek ve egzama gibi insan fungal cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan topikal bir antifungal ajandır.
Klimbazol, Malassezia spp.'ye karşı yüksek in vitro ve in vivo etkinlik göstermiştir. kepek patogenezinde önemli bir rol oynadığı görülmektedir.
Kimyasal yapısı ve özellikleri, ketokonazol ve mikonazol gibi diğer fungisitlere benzer.

Endikasyonlar ve formülasyonlar
Klimbazol en yaygın olarak şampuanlar, losyonlar ve saç kremleri dahil OTC kepek önleyici ve mantar önleyici ürünlerde aktif bir bileşen olarak bulunur.
Klimbazol, çinko pirition veya triklosan gibi diğer aktif bileşenlerle birlikte bulunabilir.


CAS Numarası: 38083-17-9
EINECS : 253-775-4


Formül: C15H17ClN2O2
Molar kütle: 292.76 g·mol−1
Erime noktası: 94 – 98 °C
Buhar basıncı: 0.001 Pa (50°) < 0.1 mbar (80°)
Yoğunluk: 580 kg/m3

Patlayıcılık/Alevlenebilirlik özellikleri: bilgi yok
UV spektrumu λ = 276 nm: E(1/1) yakl. 35.5
λ = 283 nm: E(1/1) yakl. 28



Klimbazol egzama ve kepek gibi insan mantarı cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için tezgah üstü şampuanlarda, saç kremlerinde, losyonlarda ve yüz yıkamalarında kullanılan katkı maddesi ve mantar önleyici bir maddedir.
Kepekten nüfusun yarısı muzdariptir ve dünyadaki her on kişiden yaklaşık birinde yaşamları boyunca egzama gelişir.
Bu ajan, bu orta ila şiddetli mantar enfeksiyonlarını ve kızarıklık, kuru, kaşıntılı ve pul pul cilt gibi semptomlarını, doğru kullanıldığında etkilenen bölgede tahrişe neden olmadan tedavi etmeye yardımcı olur.


Klimbazol çözünürdür ve az miktarda sürtünme alkolü, glikoller, yüzey aktif maddeler ve parfüm yağlarında çözülebilir, ancak suda çözünmez.
Klimbazol ayrıca yüksek sıcaklıklarda daha hızlı çözünür, bu nedenle ılık bir çözücü kullanılması önerilir.


Kepek Mantar mıdır?
Kepek problemlerinin çoğu, saç derinizde yaşayan ve cilt hücrelerinin normalden daha hızlı çoğalmasına neden olan Malassezia olarak bilinen mantarın bir sonucudur.
En etkili tedavi, mantar önleyici maddeyi doğrudan kafa derisine ileten kepek şampuanıdır.

Egzama Mantar mıdır?
Egzamatöz dermatit olarak da bilinen egzama, önceden belirlenmiş genetik alerjenler gibi birçok nedene sahiptir, ancak en yaygın olanı Staphylococcus aureus olarak bilinen bir bakteridir.
Bu, egzamadan muzdarip hemen hemen herkesin cildinde bulunur, çünkü bu durumun neden olduğu ağlayan, kırılmış cilt üzerinde gelişir.
Ayrıca, tedaviyi daha da zorlaştıran enfeksiyon için giriş noktaları sağlayabilir.
Egzama normalde bir mantar olmasa da, Klimbazol gibi bir mantar önleyici madde kullanarak enfeksiyonun önlenmesi, egzamanın başarılı tedavisinin anahtarı olabilir.

Klimbazol kepek önleyici faydalar sağlayabilen geniş spektrumlu bir imidazol mantar önleyici maddedir.



Klimbazol kepek patogenezinde önemli bir rol oynadığı görülen Pityrosporum ovale'ye karşı yüksek in vitro ve in vivo etkinlik göstermiştir. Kimyasal yapısı ve özellikleri, ketokonazol ve mikonazol gibi diğer fungisitlere benzer. Klimbazol için, MİK aralığı < 0,06 ile 1 μg/mL arasındadır ve ampirik medyan 0,06 μg/mL'dir. [1]

Klimbazol Salmonella typhimurium veya Escherichia coli Ames testinde mutajenik değildir ve insan lenfositlerinde mikronükleus indüklemez.
Bir in vivo fare mikronükleus testi ayrıca oral yoldan uygulanan 150 mg/kg'lık maksimum tolere edilen doza (MTD) kadar mutajenik olmadığını gösterir. İn vivo/in vitro programlanmamış DNA sentezi deneyinde, klimbazol, oral olarak 200 mg/kg'lık MTD'ye kadar olan dozlarda sıçanların karaciğerlerinde DNA hasarı kanıtı göstermez. [14C]-climbazolün (150 mg/kg) oral uygulaması ile farelerde toksikokinetik bir çalışma yapılmıştır. [14C]-climbazolün oral uygulamasından 15 dakika sonra radyoaktivite (20.42 μg-eşdeğer/g plazma) saptanır ve dozlamadan 8 saat sonra doruk konsantrasyon 62.96 μg-eşdeğer/g plazmadır.

Klimbazol kepek ve egzama gibi insan fungal cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan topikal bir antifungal ajandır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.