1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

MALİK ASİT

MALİK ASİT = E 296

CAS No. : 6915-15-7
EC No. : 230-022-8
 
 Malik Asit (E 296)  aroma maddeleri ile uyum sağlaması, damaktaki tadının uzun süreli kalıcı olması ve kolay çözünebilme özelliği nedeniyle içecek sektöründe tercih edilmektedir.


Malik asit gıda ürünlerinin raf ömrünüuzatması özelliği nedeniyle kabartıcı ürünler ve konsantre içeceklerde kullanılmaktadır
Malik asit gıda ürünlerinde pH kontrolü sağladığı için konservelerde de kullanılır.
Tortu oluşumunu düşürdüğü için süt ürünleri ve bira üretiminde kullanılır.

Malik asit parlaklığı ve berraklığı arttırma özelliği ile sert şeker üretiminde kullanılmaktadır.

Malik asit tatlandırıcıların etkisini güçlendirmesi ve aynı zamanda damaktaki etkiyi azaltması için diyet ürünlerinde kullanılır.

 

Malik Asit (E296) Gıda haricinde metal yüzeylerin temizliğinde kullanılır.

Malik Asit (Malic Acid) tuzları, genel amaçlı bir asitlik düzenleyicidir.

 

Malik asit gıda sanayinde doğal lezzet etkisini oluşturması ve belirginleştirmesi için kullanılmaktadır.
 
Malik, alkolsüz içecekler, şekerleme, jöle, reçel, süt ürünleri, konserve yiyecekler, dondurulmuş yiyecekler, taze meyve ve sebzeler, içecekler, et ürünleri ve baharatlarda gıda katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Malik asit, üzüm, karpuz, kiraz gibi diğer meyvelerde ve havuç ve brokoli gibi sebzelerde bulunur.
Bu asit esas olarak şekerleme ve içecek gibi gıda uygulamalarında kullanılır.
Malik asit ekşi bir tat verir, pH`ı düşürür, antimikrobiyal etkilere sahiptir ve özel harmanlama ve lezzet sabitleme özellikleri sağlar.
Metal temizleme ve terbiye, tekstil terbiye, elektriksiz kaplama, ilaçlar, infüzyonlar ve boyalar için kullanım gibi gıda dışı uygulamalar da vardır.

Malik asit
Malik asit, sitrik asit gibi, genel amaçlı bir asitleştiricidir.
Normalde elmalarla ilişkilidir; Aslında, yaygın adı, kızılcık, üzüm, guava, yaban mersini, papaya, çarkıfelek, şeftali, armut, ananas, erik ve ahududu gibi önemli bir asit bileşeni olmasına rağmen, Latince elma, malum kelimesinden türemiştir.
Pek çok gıda ürününde kullanılmasına rağmen, aroması ve sitrik aside göre nispeten daha yüksek maliyeti nedeniyle elma şarabı gibi elma içeren gıdalarda sıklıkla tercih edilmektedir. Malik asit, bununla birlikte, malik asidin bazı yapay tatlandırıcıların hoş olmayan tatlarını maskelediği düşük enerjili içeceklerde faydalı olan sitrik asitten daha dolgun ve daha pürüzsüz bir tada sahiptir.
Fiyat olarak sitrik ve tartartik asitler arasında ekonomik olarak konumlandırılır.


Malik asit, organik işleme operasyonlarında kullanılmasının dahil edilmesi için dilekçe verildi. Sentetik DL malik asit, işleme operasyonlarında pH ayarlayıcı olarak kullanılmak üzere dilekçe veriliyor. Malik asit, şişelenmiş buzlu çaylarda, kuru karışım içeceklerde, gazlı içeceklerde, unlu mamullerde, meyve sularında, şekerlemelerde, jelatinlerde, tatlılarda, dondurulmuş spesiyalitelerde ve spor içeceklerinde kullanılan bir gıda işleme yardımcısıdır. Malik asidin gıda dışı kullanımları arasında farmasötikler, boyalar, metal temizleme, elektro kaplama, sabunlar ve bir kenetleme maddesi olarak yer alır.
NOP nihai kuralı, malik asidi 205.605 veya 205.606 bölümleri altında "organik" ürünlerin işlenmesinde izin verilen onaylanmış bir madde olarak listelemez. Bununla birlikte, kural, sitrik asidin karbonhidrat maddelerinin (sentetik olmayan) mikrobiyal fermantasyonu ile üretilmesi durumunda, 205.605 bölümünde onaylanmış bir işleme yardımcısı olarak sitrik asidi listelemektedir. NOSB standartları, malik asidin yalnızca bir tat, renk veya doku güçlendirici veya koruyucu amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirtir. Malik asit, pH ayarlayıcı olarak kullanılmak üzere talep ediliyor. Malik asit ayrıca içecek kuru karışımlarında, gazlı içeceklerde, unlu mamullerde, meyve sularında, şekerlemelerde, jelatinlerde, tatlılarda, dondurulmuş spesiyalitelerde ve diğer yiyeceklerde kullanılır. Malik asit, lezzet arttırıcı ve gıda asitleştirici olarak kullanılır.


MALİK ASİT [C4H6O5]
Malik Asit, birçok ekşi ve ekşi gıdada aktif bileşen olan organik bir bileşiktir.
Yiyeceklerde, içeceklerde ve şekerlemelerde farklı tat deneyimleri yaratmak için birden fazla gıda asidi, şeker, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar, tatlar ve baharatlarla karıştırılabilir.

Malik Asit ayrıca cilt ve diş bakımı ürünlerinin imalatında da kullanılır ve Elektrokaplama ve metal temizleme gibi bir dizi teknik uygulamada kullanılabilir.

Malik Asit, Kreb döngüsündeki canlı hücrelerin metabolizması sırasında üretilir ve tüm meyvelerde ve birçok sebzede doğal olarak bulunur.
Elmada baskın asittir, bu nedenle isim Latince elmanın malus olan isminden türemiştir.
Malik Asit ayrıca boğaz pastilleri, öksürük şurupları, efervesan toz preparatlar, diş macunu ve gargara gibi tıbbi ürünlerin hazırlanmasında da gereklidir.

Ayrıca Malik Asit cilt bakım ürünlerinin imalatında cilt koşullarını canlandırmak ve iyileştirmek için kullanılır ve ayrıca metal temizleme, renk değerini artırmak için tekstil boyama ve boya oluşumunu önleyen boya gibi bir dizi teknik uygulamada da kullanılabilir. depolama sırasında üst katmanda cilt.

Malik asit
EC / Liste no .: 230-022-8
CAS no .: 6915-15-7
Mol. formül: C4H6O5


DL-malik asit
EC / Liste no .: 210-514-9
CAS no .: 617-48-1
Mol. formül: C4H6O5


Malik asit, C4H6O5 moleküler formülüne sahip bir dikarboksilik asittir.
Tüm canlı organizmalar tarafından yapılır ve meyvelerin hoş ekşi tadına katkıda bulunur.
Malik asit, gıda ürünlerinde lezzet arttırıcı, lezzet verici madde ve katkı maddesi ve pH kontrol maddesi olarak kullanılır.

Fonksiyon
Temiz, yumuşak, pürüzsüz, kalıcı bir ekşiliğe sahiptir.
Lezzet arttırıcı ve harmanlama yeteneklerine sahiptir.
Malik asit, formülatöre yardımcı olur, çünkü yiyeceklerde veya içeceklerde birçok çeşidin etkisini yoğunlaştırır ve genellikle ihtiyaç duyulan aroma miktarını azaltır.
Çok yönlü bir lezzet deneyimi ile sonuçlanan farklı tatları harmanlar, bazı tatların etkisini genişleterek ağızda kalan tadı iyileştirir, bazı içecek uygulamalarında bazı tat notalarının patlamasını ve aromatikliğini arttırır, atıştırmalık yiyecek kaplamalarında peynir ve acı biber gibi iştah açıcı tatları güçlendirir ve derinleştirir. ve birçok ürünün lezzet profilini genişleterek daha zengin, daha doğal bir lezzet deneyimi sağlar.
Yüksek çözünürlük oranına sahiptir.
Sitrik veya tartarik asitlerden daha düşük higroskopikliğe sahiptir.
Erimiş şekerlemelere daha kolay dahil edilmesi için diğer asitlerden daha düşük bir erime noktasına sahiptir.
Metal iyonları ile iyi şelatlama özelliklerine sahiptir.

Reklam prodüksiyonu
Malik asidin iki stereoizomerik formu (L- ve D-enantiyomerleri) vardır ve sadece L-izomeri doğal olarak mevcuttur.
Malik asidin ticari üretimi, fumarik asit veya maleik asidin hidrasyonu ile yapılır ve ürün, DL-malik asittir.

Uygulama
Lezzetleri arttırmak için kullanıldığında, genellikle daha az aroma katkı maddesine ihtiyaç duyulur.
Bu, genel lezzet profili daha geniş ve daha doğal iken ekonomileri geliştirir.
Karbonatsız içeceklerde, malik asit, meyve aromalarını artırabildiği ve bazı tuzların ağızda kalan tadı gizleyebildiği için tercih edilen bir asitleştiricidir.
Toz halindeki karışımlarda hızlı çözünme hızından dolayı tercih edilmektedir.
Yoğun tatlandırıcılar içeren içeceklerde, malik asidin uzun süreli ekşiliği, tatlandırıcıyı sonradan maskeler ve harmanlama ve sabitleme yetenekleri dengeli bir tat verir.
Kalsiyum takviyeli içeceklerde sitrik asit yerine malik asit kullanılması, kalsiyum sitratın çökmesinden kaynaklanan bulanıklığı önler.
Malik asit, diğer gıda asitlerinden daha düşük bir erime noktasına sahiptir - bu, erimiş sert şekere ilave su olmadan katılabileceği anlamına gelir - sert şekerlemedeki başlangıç ​​nem seviyesi daha düşük olduğu için raf ömrü artar.
Meyve dolgulu unlu mamuller (kurabiyeler, atıştırmalıklar, turtalar ve kekler), meyve dolgusu malik asit içerdiğinde daha güçlü ve daha doğal dengeli bir meyve aromasına sahiptir.
Malik Asit`in tamponlama kapasitesi nedeniyle pektin jel dokusu daha tutarlıdır.
Ürünlerin pişirilmesinde doğal küf önleyici olarak kuru erik suyu konsantresinin baskın olarak aktif bileşenidir.
FDA Yönetmeliği
Malik asit, Federal Düzenlemeler Kodunda (Başlık 21 Kısım 184.1069) listelenen FDA tarafından GRAS olarak onaylanmıştır.
İçerikler, bebek maması hariç gıdalarda, iyi üretim uygulamalarını aşmayacak seviyelerde kullanılır.
Mevcut iyi üretim uygulaması, servis edildiği şekliyle maksimum alkolsüz içecekler için% 3,4, sakız için% 3,0, jelatinler, puding ve dolgular için% 0,8, sert şekerleme için% 6,9, reçel ve jöleler için% 2,6, 3,5 İşlenmiş meyveler ve meyve suları için%, yumuşak şekerleme için% 3.0, diğer tüm gıda kategorileri için% 0.7.


Butandioik asit, 2-hidroksi-

IUPAC isimleri
2-Hidroksi bütan diasit
2-hidroksibutandioik asit
Apfelsäure
Butandioik Asit, Hidroksi
Butandioik asit, hidroksi-
DL - malik asit
DL-MALİK ASİT
DL-Malik Asit
DL-Malik asit
DL-malik asit
Hidroksi-1,2-etandikarboksilik asit
Hidroksibütan-1,4-dikarbonaure

hidroksibutandioik asit
hidroksilsüksinik asit
L-Äpfelsäure

MALİK ASİT
Malik asit
Malik asit
Malik asit
Malik asit
malik asit CAS bilgileri?









(RS) -Hydroxylbutansäure
(S) -Hydroxybutandioic asit ve (R) -Hydroxybutandioic asit
2- hidroksibutandioik asit
2-Hidroksibutandisäure
2-hidroksibutandioik asit
D-L malik asit
DL - malik asit
DL Malik Asit
DL-HİDROKSİSÜKİNİK ASİT
DL-Hidroksisüksinik asit
DL-malik asit
DL-Malik asit
DL-malik asit
hidroksibütanediyonik asit
Hidroksi butandioik asit
Hidroksibutandioik asit
hidroksibutandioik asit
Malik asit
Malik asit
Malik asit
Malik Asit, DL Malik Asit

Ticari isimler
DL MALİK ASİT
DL MALİK ASİT - GIDA SINIFI
DL-Malik asit
Hidroksisüksinik Asit
Malik asit





DETAYLI UYGULAMALAR
Gazlı içecekler
Malik Asit eklemek yapay olarak tatlandırılmış ürünleri iyileştirir. Daha az katkı maddesi kullanımına izin verecek şekilde aromalar geliştirilir ve genel aroma profili daha geniş, daha pürüzsüz ve daha doğaldır.

Gazsız İçecekler
Malik Asit gazsız içecekler (meyveli içecekler, nektarlar, buzlu çaylar, spor içecekleri, kalsiyum takviyeli meyve suları) için tercih edilen bir asitleştiricidir, çünkü meyve aromalarını arttırır, pH stabilitesini artırır ve yapay tatlandırıcıların ve bazı tuzların ağızda kalan tatlarını maskeler.

Elma Şarabı ve Şaraplar
Alkollü elma elma şarabı için, tutarlı bir "keskin" tadı korumak için Malik Asit eklenir.

Şekerlemeler
Malik Asit, sert, yumuşak, tabletli ve şekersiz şekerlerin yanı sıra sakızlara çekici bir ekşilik verir. Birden fazla asidi karıştırmak, benzersiz tat veren şekerlemeler yaratır.
Malik Asit’in yüksek çözünürlüğü, soğutulmuş şekerlemeler ile harmanlanmasına izin verir. Şekerleme işleminin sonunda asit eklemek şekerin ters çevrilmesini en aza indirir.

Sert şeker
Malik Asit, ekşi yoğunluğunu artırır ve meyve aromalarını geliştirir.
Diğer gıda asitlerinden daha düşük bir erime noktasına sahiptir, bu, erimiş sert şekere su eklenmeden katılabileceği anlamına gelir.
Sert şekerlemedeki başlangıç ​​nem seviyesi daha düşük olduğundan raf ömrü uzar.

Yumuşak Şeker
Jöleler ve sakızlar gibi agar, jelatin veya pektin bazlı şekerlerde Malik Asit, doğal bir meyve aroması profili, tekdüze ve kontrollü jelleşme ve iyi ürün berraklığı elde etmek için kullanılır.


Toz Karışımlar
Buzlu çay, sporcu içeceği veya meyve çorbası kuru karışımlarında Malik Asit, hızlı çözünme hızı ve lezzet arttırıcı özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir.
Malik Asit, Sitrik Asite göre daha fazla ekşilik sağladığı için daha az asitleştirici gerekir ve birim ağırlık azaltılabilir.

Kalsiyum Takviyeleri ve Kalsiyum ile kuvvetlendirilmiş İçecekler
Sıvı kalsiyum takviyelerinde Malik Asit, pH`ı kontrol ederken ve çözünürlüğü ve biyoyararlanımı iyileştirirken ekşi ve meyvemsi bir lezzet katar.

Düşük Kalorili İçecekler
Malik Asit’in uzun süreli ekşi maskeleri, tatlandırıcı ağızda kalan tadı ve karışım ve fiksatif yeteneklerini dengeli bir tat profili verir.

Asitlenmiş Süt Ürünleri
Malik Asit ile asitlendirilmiş peynir altı suyu bazlı protein içecekleri, daha az fark edilir peynir altı suyu aromasıyla zenginleştirilmiş meyve aromasına sahiptir.
Meyve suyu ile yapılan ve Malik Asit ile asitlendirilmiş meyve aromalı süt içecekleri, lezzet ve lezzetini geliştirmiştir.

Meyve Hazırlıkları ve Reçeller
Malik Asit meyve aromalarını artırır ve reçel, jöleler ve meyve preparatlarında daha doğal bir tat profili oluşturur.
Meyve müstahzarları Malik Asit ile asitlendirilir, böylece meyve müstahzarı süt ürünlerinde, dondurulmuş tatlılarda veya fırınlanmış ürünlerde kullanıldığında bile meyve aroması güçlü kalır.

Tatlılar
Malik Asit, şerbetlerde ve sulu buzlarda ekonomik bir meyve aroması arttırıcıdır. Jelleşmiş tatlılarda Malik Asit, meyve aromalarını güçlendirir ve jel dokusunu kontrol etmek için pH`ı stabilize etmeye yardımcı olur.

Unlu Mamüller
Meyve dolgulu unlu mamuller (kurabiyeler, atıştırmalıklar, turtalar ve kekler), meyve dolgusu Malik Asit içerdiğinde daha güçlü ve daha doğal dengeli bir meyve aromasına sahiptir.

Tıbbi ve Kişisel Bakım Ürünleri
Boğaz pastilleri, öksürük şurupları ve efervesan toz preparatlarda Malik Asit meyve aromasını artırır ve aktif bileşenlerin lezzet etkisini azaltabilir.
Malik Asit tükürük akışını uyardığı için diş temizleme preparatlarında ve gargaralarda kullanılabilir.
Antiseptik bileşikler, Malik Asit ile birlikte sabunlarda, gargaralarda ve diş macunlarında kullanılır.

Asit Bazlı Yüz Ürünleri
Malik Asit cilt bakım ürünlerinde cilt koşullarını canlandırmak ve iyileştirmek için kullanılabilir.

Petrol Sahası Uygulamaları
Petrol endüstrisinde Malik Asit talepleri hızla artıyor.
Ürün ham ham petrolün kuyudan rafineriye transferine yardımcı olmak için kullanılır.

Alçı Çimento Geciktiriciler
Malik Asit, alçı çimentoda, çimentonun geciktirme ile donma oranını kontrol etmek için kullanılır.

Akrilik Elyaf Üretimi
Akrilik elyaf beyazlığı, imalat sürecinde Malik Asit ilavesiyle arttırılır ve ayrıca polimerizasyon reaksiyonunun kontrolüne yardımcı olur ve oksidasyonu önler.

Galvanik Kimyasallar
Malik Asit, pH`ı korumak, nikel gibi aktif metallerin birikme oranını iyileştirmek ve kontrol etmek için kaplama kimyasallarında önemli bir bileşendir.


Dl-malik asit esas olarak gıda endüstrisindeki asitleştiriciler için kullanılır.
Diğer imalat uygulamaları arasında metal kaplamalar, özel boyalar ve boyalar bulunmaktadır.

Doğada bulunabilen Dl-malik asit, karbonhidrat metabolizması için gerekli bir asitleştiricidir.
Asitliği, maliyet tasarrufu sağlayan benzer bir asitleştirici olan sitrik asitten yaklaşık% 20 daha yüksektir.
Ayrıca tadı pürüzsüz olduğu ve ekşiliği daha uzun sürdüğü için iştah açar.

L-Malik asit, besin barları ve protein içecekleri için artan talebi ve ayrıca yüksek besin aromalı daha sağlıklı fonksiyonel içecekleri karşılamak için üretilmiştir.


Malik asit
Malik asit, laktik aside kıyasla ekşi bir tat üretir ve bu nedenle çoğu şarap üreticisi, laktik asit birikimi yoluyla "daha yumuşak" şaraplar üretmek için malolaktik fermantasyona yönelmiştir.

Malik asit, 3.40 ve 5.11 pK değerlerine sahip bir dikarboksilik asittir. Malik asit, ağızda bir tat patlaması vermeden kalan pürüzsüz, ekşi bir tada sahiptir.
Malik asit suda oldukça çözünürdür.
Muhtemelen pH üzerindeki etkisinden dolayı mayalar, küfler ve bakteriler için inhibe edicidir (Doores, 1993).
İçeceklerde, sert şekerlemelerde, konserve domateslerde ve meyveli turta dolgularında kullanılır.

Malik asit, C4H6O5 moleküler formülüne sahip organik bir bileşiktir.
Tüm canlı organizmalar tarafından üretilen, meyvelerin ekşi tadına katkıda bulunan ve gıda katkı maddesi olarak kullanılan dikarboksilik bir asittir.
Malik asidin iki stereoizomerik formu (L- ve D-enantiyomerleri) vardır, ancak sadece L-izomeri doğal olarak mevcuttur.
Malik asidin tuzları ve esterleri malatlar olarak bilinir. Malat anyon, sitrik asit döngüsünde bir ara maddedir.

Malik asit
Malik asit (E296), gıdalarda asitlik düzenleyici ve lezzet arttırıcı olarak kullanılan dört karbonlu bir dikarboksilik asittir.
Genellikle olgunlaşmamış meyvelerde bulunur ve ayrıca şarapta da bulunur.
Alkolsüz içecekler, meyve suları ve şaraptaki malik asit seviyelerinin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir, çünkü çok düşük veya yüksek seviyeler ürünün bozulmasına neden olabilir.
Tartarik asit ile birlikte malik asit, şarabın toplam asitliğinin yaklaşık% 90`ını oluşturur.
Malik asit ayrıca ekşi şekerleme sektöründe aroma maddesi olarak kullanılır.
Diğer organik asitlere benzer şekilde, malik asidin, taze sebzeler üzerindeki yaygın gıda patojenlerini etkisiz hale getirmek için etkili bir ajan olduğu bulunmuştur.

Malik asit genellikle kimyasal olarak fumarik asitten başlayarak sentezlenir.
Bununla birlikte, fumarik asit üretiminin artan maliyeti ve daha çevre dostu teknikler arayışı, mikroorganizmaları kullanarak şekerlerden malik asit üretmek için daha fazla araştırma çabasını tetiklemiştir.

2006 yılında dünya çapında tüketimi 55.000 ton olan Malik asit, en çok içecek (% 51) ve gıda (% 42) endüstrisinde kullanılmakta olup, gıda ve içecek endüstrisinin% 10`luk pazar payını asidülan olarak paylaşmaktadır.
Malik asit, meyve ve sebze sularında, gazlı alkolsüz içeceklerde, reçellerde, şaraplarda ve şekerlemelerde tatlılık veya ekşiliğini artırarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Malik asit ayrıca kozmetik endüstrisinde esas olarak pH`ı düşük bir konsantrasyonda ayarlamak için kullanılır.
Kendi kendine bronzlaşma kremi, temizleme formu ve yüz kremi gibi birçok kozmetik ürün, pH kontrolörü olarak malik asit içerir.
Türevi olan malik asit monolaurilamid ayrıca cilt bakımı temizleme maddesi olarak da kullanılır.
Malik asit, aktif kimyasalların tatlarını azaltabildiğinden, genellikle sabunlara, ağız yıkama sıvısına ve diş macununa dahil edilir.

Diğer isimler: Butandioik asit, hidroksi-; a-Hidroksisüksinik asit; Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit; Hidroksisüksinik asit; Pomalus asidi; dl-Malik asit; Deoksitetrarik asit; Kyselina hydroxybutandiova; Kyselina jablecna; Süksinik asit, hidroksi-; Hidroksibutandioik asit; (. + / -.) - Malik asit; 2-Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit; Butandioik asit, 2-hidroksi-; FDA 2018; Musashi-no-Ringosan; NSC 25941; R, S (. + / -.) - Malik asit; Elma asidi (Tuz / Karışım)

Malik asit genellikle düşük kalorili içeceklerin üretiminde kullanılmaktadır.
Sitrik aside kıyasla biraz daha ucuzdur ve bazı aromalı CB`lerde sitrik asidin yerini alabilir.
Malik asit, alkolsüz içeceklerde meyve aromalarını salımlarını uzatarak arttırır ve böylece alıcı hücreler daha uzun bir süre boyunca uyarılır, bu da beyin tarafından daha güçlü bir meyve aroması olarak çevrilir.
Malik asit, gazlı alkolsüz içeceklerde kullanılan diğer asitleştiricilere göre ağırlık birimi başına daha fazla asitlik sağlar.
Sonuç, önceden tartılan asitleştirici paketlerin ağırlığının azalmasıdır.
Ayrıca maliyet tasarrufu sağlayabilir ve kullanılıyorsa benzoatlar ilavesi tamamen çözüldükten sonra çözülerek içecek şurubunda (% 0,03 -% 0,90) kullanılması tavsiye edilir.
Uğursuz ses adına rağmen, malik asit kelimesi Latince elma anlamına gelen malum kelimesinden gelir.
Malik asit ilk olarak 1785 yılında elma suyundan izole edildi ve bazı yiyecek ve içeceklere ekşi bir tat veren şey budur.
Hafif asitli şarap hayranıysanız, malik asit muhtemelen büyük bir rol oynamıştır.
Aynı zamanda aşağıdakileri içeren birçok saç ve cilt bakımı ürününde ortak bir bileşendir:

şampuanlar
vücut losyonları
tırnak tedavileri
akne ve yaşlanma karşıtı ürünler
Malik asit, alfa hidroksi asitler (AHA`lar) adı verilen bir meyve asitleri ailesinin bir parçasıdır. Alfa hidroksi asitler, cilt hücrelerinizin bağlanma şekline müdahale ederek pul pul dökülmeyi uyarır.
Sonuç olarak, daha yeni bir cilde yer açmak için donuk cilt çıkarılır. Malik asit içeren cilt bakım ürünleri, aşağıdakileri içeren faydalar sağlayabilir:

cilt hidrasyonu
pul pul dökülme veya ölü cilt hücrelerinin çıkarılması
geliştirilmiş cilt pürüzsüzlüğü ve tonu
kırışıklıklarda azalma
Vücudunuz ayrıca karbonhidratları enerjiye dönüştürürken doğal olarak malik asit üretir. Malik asit olmadan hareket etmek çok zor olurdu.
Malik asidin başka sağlık yararları da olması muhtemelen şaşırtıcı olmayacaktır.

Malik asit
Malik asit (2-hidroksibutandioik asit, C4H6O5) (Şekil 9) beyaz, kokusuz, kristal bir katıdır.
Diğer meyve asitlerinin aksine çok higroskopiktir ve topaklanma eğilimindedir.
Malik asit bir dikarboksilik asittir ve asimetrik bir karbona sahiptir ve l (doğal) - ve d-izomerleri olarak oluşur.


Malik asit, "elma asidi" ve "meyve asidi" adlarıyla da bilinen organik bir bileşiktir ve birçok hazır gıdada bulunur.
Bu bileşik, elmada, özellikle de deride ve diğer meyvelerde doğal olarak bulunur.
Sözde alfa-hidroksi organik asittir ve birçok bitki ve hayvan türünde de bulunur.
Bu ara ürün, ana hücresel enerji üretim döngüsü olan Krebs döngüsündeki (sitrik asit döngüsü olarak da bilinir) anahtar unsurdur.
Malik asit genellikle gıdanın etiketinde bulunur, ancak insan sağlığı için tehlikeli veya toksik değildir. Amacı gıdanın asitliğini arttırmak, daha fazla lezzet vermektir, ancak aynı zamanda aroma maddesi ve renk dengeleyici olarak da kullanılır.
E296 kısaltması ile tanımlanır.
Bu asitleştirici bileşik, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve genellikle kimyasal bir sentez yoluyla elde edilir.
Normalde meyve sularında (çoğunlukla üzüm veya elma), ayrıca jölelerde, sürülebilir meyvelerde, reçellerde, şarapta ve bazı düşük kalorili yiyeceklerde bulunur.
Malik asit doğada kuru erik, kuş üzümü, domates ve hatta muz gibi yiyeceklerde küçük miktarlarda bulunur.
Bu meyve asidi, asitle yakından ilgilidir ve ekşi, acı, güçlü ve nüfuz eden bir tadı ile karakterizedir.

GIDADA MALİK ASİT - AVANTAJLAR
Gıdalardaki malik asit, aşağıdaki gibi bir dizi fayda sağlar:
Gıdalardan enerji salınmasında vücuda destek olur;
Sporcu ve sporcuların fiziksel dayanıklılığını artırır;
Eğitimin hipoksik aşamasında değerli destek sağlar;
Ağrıyı azaltan kronik fibromiyalji semptomlarını hafifletebilir.
Yukarıdaki nedenlerden dolayı yoğun, rekabetçi veya profesyonel düzeyde spor yapan kişilere özellikle hücrelerde oksijen eksikliği durumlarında fiziksel performansı artıracağına inanılan malik asit içeren besinlerin tüketilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir.
Antrenmanın hipoksik aşamalarında, özellikle besin takviyesi olarak alındığında spor performansını uzatabilir.

Gıdada Malik asit - güvenlik
Güvenlik açısından gıdalardaki malik asidin gözleri ve cildi tahriş edebileceğini ancak sağlığa zarar vermediğini unutmamalıyız.
Bu noktada Avrupa, alınan günlük miktar için referans değerleri tanımlamamıştır.

Malik Asit, birçok ekşi ve ekşi gıdada aktif bileşen olan organik bir bileşiktir.
Yiyeceklerde, içeceklerde ve şekerlemelerde farklı tat deneyimleri yaratmak için birden fazla gıda asidi, şeker, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar, tatlar ve baharatlarla karıştırılabilir.

Malik Asit ayrıca cilt ve diş bakımı ürünlerinin imalatında da kullanılır ve Elektrokaplama ve metal temizleme gibi bir dizi teknik uygulamada kullanılabilir.

Malik asit ilk olarak, 1785`te bu asidi olgunlaşmamış elmalardan izole eden Sheele tarafından tanımlandı. Malik adı Latince elma anlamına gelen malum`dan gelmektedir.

Malik asit, üzüm, karpuz, kiraz gibi diğer meyvelerde ve havuç ve brokoli gibi sebzelerde bulunur.
Bu asit esas olarak şekerleme ve içecek gibi gıda uygulamalarında kullanılır.
Ekşi bir tat verir, pH`ı düşürür, antimikrobiyal etkilere sahiptir ve özel harmanlama ve lezzet sabitleme özellikleri sağlar.
Metal temizleme ve terbiye, tekstil terbiye, elektriksiz kaplama, ilaçlar, infüzyonlar ve boyalar için kullanım gibi gıda dışı uygulamalar da vardır.

Etimoloji
`Malik` kelimesi, `elma` anlamına gelen Latince `mālum` kelimesinden türemiştir.
Aynı zamanda tüm elmaları ve yengeçleri içeren Malus cinsinin adıdır; ve Maloideae, Malinae ve Maleae gibi diğer taksonomik sınıflandırmaların kaynağı.
Bu türetme, malik asit için geleneksel Alman isminde, `elma asidi` anlamına gelen `Äpfelsäure` ve modern Yunanca`da, `mēlicon oksi` (Μηλικόν οξύ), modern Kazakistan`da elmanın orijinal keşfinden sonra görülmektedir. 2350 yıl önce Büyük İskender`in Asya`ya yaptığı keşif gezisi

Biyokimya
L-Malik asit doğal olarak oluşan formdur, oysa L- ve D-malik asit karışımı sentetik olarak üretilir.

Malat, biyokimyada önemli bir rol oynar. C4 karbon fiksasyon sürecinde malat, Calvin döngüsünde bir CO2 kaynağıdır.
Sitrik asit döngüsünde, (S) -malat, fumaratın si yüzüne bir -OH grubunun eklenmesiyle oluşan bir ara maddedir.
Ayrıca anaplerotik reaksiyonlarla piruvattan da oluşturulabilir.

Malat ayrıca bitki yapraklarının koruyucu hücrelerinde fosfoenolpiruvatın karboksilasyonu ile sentezlenir.
Malat, bir çift anyon olarak, hücredeki elektriksel dengeyi korumak için genellikle çözünen maddelerin koruyucu hücrelere alınması sırasında potasyum katyonlarına eşlik eder.
Bu çözünen maddelerin koruyucu hücre içinde birikmesi çözünen madde potansiyelini azaltır, suyun hücreye girmesine ve stomaların açıklığını artırmasına izin verir.

Yemeğin içinde
Malik asit ilk olarak 1785`te Carl Wilhelm Scheele tarafından elma suyundan izole edildi.
Antoine Lavoisier, 1787`de, cins adı Malus gibi Latince elma anlamına gelen mālum`dan türetilen acide malique adını önermiştir.
Almanca`da Äpfelsäure (veya Apfelsäure), meyve elmasının çoğul veya tekilinden sonra, ancak tuz (lar) Malat (e) olarak adlandırılır.
Malik asit, kayısı, böğürtlen, yaban mersini, kiraz, üzüm, mirabel, şeftali, armut, erik ve ayva gibi birçok meyvede ana asittir ve turunçgil gibi diğer meyvelerde daha düşük konsantrasyonlarda bulunur.
Olgunlaşmamış elma ekşiliğine katkıda bulunur. Ekşi elmalar yüksek oranda asit içerir.
Üzümlerde ve çoğu şarapta bazen 5 g / l kadar yüksek konsantrasyonlarda bulunur.
Şaraba ekşi bir tat verir; meyve olgunluğunun artmasıyla miktarı azalır.
Malik asidin tadı, birincil tadı olan bir bitki olan raventte çok berrak ve saftır.
Aynı zamanda, "tuz ve sirke" aromalı patates cipsi gibi bazı yapay sirke tatlarının bir bileşenidir.

Narenciyede organik tarımda üretilen meyveler, geleneksel tarımda üretilen meyvelerden daha yüksek seviyede malik asit içerir.

Malolaktik fermantasyon süreci, malik asidi çok daha hafif laktik aside dönüştürür.
Malik asit, tüm meyvelerde ve birçok sebzede doğal olarak bulunur ve meyve metabolizmasında üretilir.

Malik asit, gıda ürünlerine eklendiğinde, E numarası E296 ile gösterilir.
Bazen ekşi tatlılarda daha az ekşi sitrik asit ile birlikte veya onun yerine kullanılır.
Bu tatlılar bazen aşırı tüketimin ağızda tahrişe neden olabileceğini belirten bir uyarı ile etiketlenir.
AB, ABD ve Avustralya ve Yeni Zelanda`da bir gıda katkı maddesi olarak kullanım için onaylanmıştır (INS numarası 296 ile listelenmiştir).

Malik asit, sindirim sırasında gram başına 10 kJ (2.39 kilokalori) enerji sağlar.


Üretim ve ana reaksiyonlar
Rasemik malik asit endüstriyel olarak maleik anhidritin çift hidrasyonuyla üretilir.
2000 yılında Amerikan üretim kapasitesi yılda 5000 ton idi.
Her iki enantiyomer, rasemik karışımın şiral çözünürlüğü ile ayrılabilir ve (S) - enantiyomer spesifik olarak fumarik asidin fermantasyonu ile elde edilebilir.

Malik asidin dumanlı sülfürik asit ile kendi kendine yoğunlaşması, pirron kumalik asidi verir:

Kummalik Asit Sentezi
Malik asit, Walden inversiyonunun ve Walden döngüsünün keşfedilmesinde önemliydi; burada (-) - malik asit, fosfor pentaklorürün etkisiyle önce (+) - klorosüksinik aside dönüştürülür.
Islak gümüş oksit daha sonra klor bileşiğini (+) - malik aside dönüştürür ve bu daha sonra PCl5 ile (-) - klorosüksinik aside reaksiyona girer.
Gümüş oksit bu bileşiği (-) - malik aside geri getirdiğinde döngü tamamlanır.


Kaliteli şarap üretimi, şarabın şeker, asit ve aroma bileşenleri arasında makul bir denge gerektirir.
L-Malik ve tartarik asitler, şarapta en belirgin organik asitlerdir ve şarap yapımında organoleptik kalite ve şarabın fiziksel, biyokimyasal ve mikrobiyal stabilitesi dahil önemli bir rol oynarlar.
İyi dengelenmiş şarapların üretimi için üzüm şırasının ve şarabın deasidifikasyonu genellikle gereklidir.
Şarap asiditesini doğal olarak azaltmak için tercih edilen yöntem olarak kabul edilen malolaktik başlatıcı kültürlerin eklenmesiyle indüklenen malolaktik fermentasyon, şarabın asidik tadını verimli bir şekilde azaltır, mikrobiyal stabiliteyi geliştirir ve şarabın organoleptik karakterini bir dereceye kadar değiştirir.
Bununla birlikte, tekrarlayan gecikmiş veya yavaş malolaktik fermentasyon fenomeni, genellikle mahzen işlemlerinin kesintiye uğramasına neden olurken, malolaktik fermantasyon her zaman belirli şarap stilleri ile uyumlu değildir.
Saccharomyces`in ticari şarap maya suşları, genellikle, alkollü fermantasyon sırasında üzüm şırasında L-malik asidi etkili bir şekilde indirgeyemez ve şaraplaştırma sırasında toplam asitlikte nispeten küçük modifikasyonlar olur.
Malolaktik yol genlerinin işlevsel ifadesi, yani Schizosaccharomyces pombe`nin malat taşıyıcısı (mae1) ve şarap mayalarında Oenococcus oeni`den malolaktik enzim (mleA), ticari şarap yapımı için kötücül Saccharomyces suşlarının inşasının yolunu açmıştır.

Tercih edilen IUPAC adı
2-Hidroksibutandioik asit
Diğer isimler
Hidroksibutandioik asit
2-Hidroksisüksinik asit
L-Malik asit
D-Malik asit
(-)-Malik asit
(+) - Malik asit
(S) -Hidroksibutandioik asit
(R) -Hidroksibutandioik asit
Tanımlayıcılar
CAS numarası
617-48-1 ☒
6915-15-7 ☒


Nedir?
Malik asit, elma gibi birçok ekşi veya ekşi yiyeceğin tadına katkıda bulunan, ekşi tada sahip bir organik dikarboksilik asittir.
Sodyum Malat, Malik Asit`in sodyum tuzudur.
Malik Asit ve Sodyum Malat, çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir.

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
Malik Asit ve Sodyum Malat, esas olarak kozmetik ürünlerin pH`ını kontrol etmek için kullanılır.

Bilimsel gerçekler:
Malik Asit, doğal şekerlerden fermantasyon yoluyla hazırlanabilen organik bir asittir.
Malik Asit`in doğal olarak oluşan formu, olgunlaşmamış elmalarda ve diğer meyvelerde bulunabilir.
Malik asit, meyve olgunluğunun artmasıyla miktarı azalmasına rağmen, şarap tadı ekşisi yapabilir.
Malolaktik fermantasyon süreci Malik Asidi çok daha hafif laktik aside dönüştürür.

MALİK ASİT TARAFINDAN BİLİNEN DİĞER İSİMLER NELERDİR?
(-) - Acide Malique, (+) - Acide Malique, Acide 2-Hydroxybutanédioïque, Acide malique, Acide (R) -Hydroxybutanédioïque, Acide (S) -Hydroxybutanédioïque, Ácido málico, (-) - Malik Asit, (+) Malik Asit, (R) -Hidroksibutandioik Asit, (S) -Hidroksibutandioik Asit, 2-Hidroksibutandioik Asit, D-Malik Asit, L-Malik Asit, Malik Asit, Malat.

MALİK ASİT NEDİR?
Malik asit, belirli meyve ve şaraplarda bulunan bir kimyasaldır. İlaç yapımında kullanılır.

İnsanlar yorgunluk ve fibromiyalji için ağızdan malik asit alırlar.

Gıdalarda, malik asit, yiyeceğe ekşi bir tat vermek için bir tatlandırıcı madde olarak kullanılır.

İmalatta malik asit, kozmetiklerin asitliğini ayarlamak için kullanılır.

MALİK ASİT NASIL ÇALIŞIR?
Malik asit, Krebs döngüsünde yer alır.
Bu, vücudun enerji üretmek için kullandığı bir süreçtir.


Malik asit, bir karbona bağlı hidrojenlerden birinin bir hidroksi grubu ile değiştirildiği süksinik asit olan 2-hidroksidikarboksilik bir asittir.
Gıda asitliğini düzenleyici ve temel bir metabolit görevi görür.
Bir 2-hidroksidikarboksilik asit ve bir C4-dikarboksilik asittir.
Süksinik asitten türemiştir. Bir malat (2-) ve bir malatın eşlenik asididir.
Cilt bakım ürünlerindeki malik asit, cildi parlatma ve dokusunu yumuşatma özelliği ile ünlüdür.
Yaşlanmayı geciktiren kremlerde yaygın bir bileşenin olmasının nedeni budur.

Bir beyin-cilt bağlantısı çalışmasına göre Güvenilir Kaynak, daha yüksek stres egzama, akne ve erken yaşlanma gibi cilt hastalıklarını kötüleştirebilir.
Şarap stresi azaltmaya yardımcı olurken, malik asidin harici kullanımı daha sağlıklı bir uygulama olabilir.

Cilt pH dengesi ve hidrasyonu
Malik asit ayrıca nemlendiricidir.
Cildinizin nemli kalmasına yardımcı olmak için nem tutmaya yardımcı olur.

Aloe vera`nın hidrasyon etkileri hakkında 2014 yılında yapılan bir çalışmada, taze jel için belirteçler olarak aloe verada (acemannan) malik asit, glikoz ve kimyasal bir bileşik kullanılmıştır.
Ulusal Sağlık Enstitüleri`ne (NIH) göre, başka bir küçük çalışma da malik asit ve petrol jölesinden yapılmış bir merhem uygulandıktan sonra eski yaralardan ölçeklerde iyileşmeler gördü.

Malik asit, genellikle kozmetikte pH seviyelerini dengelemek için bir bileşen olarak kullanılır.
Kozmetik ve gıda sınıfı kimyasallar üreten bir üretici olan Bartek`e göre malik asit, diğer meyve asitlerinden daha dengelidir.
Sitrik ve laktik asit gibi diğer AHA`lardan daha iyi tampon kapasitesine sahiptir.

Daha iyi bir tampon kapasitesine sahip olmak, cildinizin asit-baz dengesini veya pH seviyelerini bozmadan daha fazla malik asit kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Cildinizin pH seviyesi dengesizse, cildinizin koruyucu bariyeri dengesizleşebilir ve kuruluğa veya sivilceye daha yatkın olabilir.

Yaşlanma karşıtı ve yara izi aydınlatma
AHA`lar, yüksek bir cilt hücresi devir oranını teşvik eder. Bu, cilt hücrelerinizin daha hızlı yenilendiği anlamına gelir ve sonuçta:

daha az ince çizgi ve kırışıklık
daha eşit cilt tonu
daha pürüzsüz cilt dokusu
azalmış lekeler
Kaliforniya`daki Derm Enstitüsü`nün direktörü dermatolog Dr. Annie Chiu, “Yüksek konsantrasyonlardaki malik asit, yeni kolajen oluşumunu sağlamak için cildin daha düşük seviyelerine de nüfuz edebilir” diyor. Kolajen, hücreleri inşa etmeye ve onarmaya yardımcı olan bir proteindir.
Cildin ve diğer vücut dokularının kuvvetini ve esnekliğini destekler ve sarkmaları önler.
Kolajen üretimi yaşlandıkça yavaşlar, bu yüzden cildiniz yaşlandıkça elastikiyetini ve sıkılığını kaybeder.

Malik asit içeren ürünler kullanmak, kolajen üretimini artırabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
Yüzünüzü, cildinizi ve saçınızı canlandırmak için elma bazlı üç DIY (kendin yap) maske için güzellik bloguna "Hello Glow" göz atın.


Akne önleme
İster losyon, ister temizleyici, isterse hafif peeling ajanı içinde olsun, malik asit, ölü hücrelerin birikmesini gidermeye yardımcı olabilir.
Akneye yatkın ciltler için harika.
Cildin gözenekleri çok fazla ölü cilt hücresi ve cildin doğal yağı (sebum) ile tıkandığında siyah noktalar oluşabilir.
Bakteriyel enfeksiyonlar da gelişebilir ve kırılmalara neden olabilir.

Dr. Chiu, "Malik asit, ölü deri hücrelerini cildin dış tabakasında bir arada tutan" yapıştırıcıyı "parçalıyor" diyor.
Bu ölü deri hücreleri süpürüldüğünde, "Cildiniz daha az donuk görünür ve gözenekleriniz tıkandığında, sivilce oluşumunu ve genellikle sivilceyle ilişkilendirilen renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olur."

Mucize bir tedavi gibi görünse de, Dr. Chiu düşük dozlarda malik aside yapışmayı öneriyor.
Doktorunuz tavsiye etmediği sürece, reçetesiz cilt bakım ürünleri, çatlaklarla veya sarkan ciltlerle savaşmak için ihtiyacınız olan tüm malik asidi içerecektir. Takviyeler gibi daha yüksek dozlar yalnızca doktorunuz tarafından tavsiye edilirse alınmalıdır.



Fibromiyaljide yardım
Fibromiyalji, kaslarda ağrı ve yorgunluğa neden olan karmaşık bir hastalıktır. Bazı araştırmalar, fibromiyaljili kişilerin de malik asit üretmekte zorlandığını göstermektedir.
Çok az destekleyici kanıt olsa da, iki çalışma, yüksek dozda malik asit ve magnezyum kombinasyonunun kas ağrısını ve hassasiyetini azaltmaya yardımcı olup olmadığını değerlendirdi.
Bir çalışma sonuçsuz kaldı, ancak kombinasyonun uzun bir süre boyunca yüksek dozlarda faydalı olabileceğini öne sürdü.

Diğer çalışmada, malik asit ve magnezyum alan kişiler, tedaviye başladıktan sonraki 48 saat içinde önemli iyileşme bildirdiler.
Bu, çalışmanın sekiz haftası boyunca devam etti. Sekiz haftalık aktif tedavi dozundan sonra, bazı katılımcılara bunun yerine bir plasebo verildi.
Plasebo alan kişiler, 48 saat içinde kas ağrısının yeniden ortaya çıktığını bildirdi.

Doktorunuz malik asit takviyeleri önermediği sürece, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm malik asidi bol miktarda meyve ve sebze içeren sağlıklı bir diyetten almalısınız.

Dikkatle kullanın
Malik asit ciltte diğer AHA`lara göre daha az tahriş edici olmasına rağmen, yine de dikkatli kullanılmalıdır.
Malik asit, özellikle göz çevresinde cildinizin kızarmasına, kaşınmasına veya yanmasına neden olabilir.

Tam bir uygulamadan önce bir ürünü test etmek isteyebilirsiniz.
Yama testi yapmak için az miktarda ürünü bileğinize veya kulağınızın arkasına sürün.
Ardından cildinizin nasıl tepki verdiğini görmek için 24 saat bekleyin.
Cildiniz yanmaya başlarsa ürünü hemen yıkayın. Yıkadıktan sonra tahriş geçmezse tıbbi yardım isteyin.

Ayrıca, malik asidi solumak tehlikeli kabul edilir.

Malik asit, meyvelerde, sebzelerde ve şarapta oluşan bir AHA`dır.
Vücudumuz ayrıca karbonhidratları enerjiye dönüştürürken doğal olarak malik asit üretir.
Birçok kozmetik şirketi, cildin pH seviyelerini dengelemek ve nem tutma oranını artırmak için malik asit kullanır.
Cilt bakımı rutininize malik asit eklemek, yaşlanma, pigmentasyon, akne veya kuruluk gibi cilt sorunlarına yardımcı olabilir.
Malik asit cildi, özellikle göz çevresini tahriş edebileceğinden, yeni ürünleri denerken yama testi yapmayı unutmayın.

Bazı araştırmalar, magnezyumla birlikte malik asit almanın kas ağrısı ve yorgunluğu olan insanlar için yararlı olduğunu da öne sürüyor.
Ancak takviyeleri almadan önce daima doktorunuza danışın.



Küresel malik asit pazarı 2019 yılında 83,4 Kiloton hacme ulaştı.
Malik asit, tüm canlı organizmalar tarafından yapılan bir dikarboksilik asittir ve C4H6O5 moleküler formülüne sahiptir.
Yiyeceklerin ekşi ve ekşi tadına katkıda bulunur ve elma, kayısı, böğürtlen, üzüm, şeftali, erik, armut, çilek ve mango dahil hemen hemen tüm meyvelerde bulunur.
Malik asit tüketimi, detoksifikasyona, enerji üretimine, kronik yorgunluk sendromunun (CFS) tedavisinde ve genel kas performansının iyileştirilmesine yardımcı olur.
Paketlenmiş gıda ve unlu mamullerin raf ömrünü artırmaya yardımcı olduğu için gıda işleme endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Unlu mamuller, tatlılar, meyve suları, dondurulmuş spesiyaliteler ve spor içeceklerinin hazırlanmasını da kolaylaştırır.
Bunun dışında malik asit, deterjan, sağlık, kozmetik ve kişisel bakım endüstrilerinde de uygulama alanı bulur.

Küresel Malik Asit Pazarının Sürücüleri:

Son yıllarda şekersiz şekerlemelerin üretiminde artan malik asit kullanımı, obez ve diyabetik insanlar arasındaki talebini artırdı.
Ayrıca, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (USFDA), Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ve Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI) gibi düzenleyici otoriteler, malik asidin gıda işlemede kullanımını onaylayarak satışlarını katalize etti. Malik asit ayrıca, düşük higroskopikliği ve daha yüksek çözünürlüğü nedeniyle deterjan endüstrisinde sitrik asit ve tartarik asit için bir ikame olarak kullanılır.
Bunun dışında cildi sağlıklı ve parlak yapan antioksidan özelliklere sahip olduğu için birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde bileşen olarak kullanılmaktadır.
İlaç endüstrisinde malik asit, öksürük şurupları, boğaz pastilleri, diş macunu, ağız gargaraları gibi tıbbi ürünlerin üretiminde ve protein shake ve beslenme barları gibi sağlık takviyeleri üretiminde kullanılmaktadır.
IMARC Group, önümüzdeki beş yıl boyunca küresel malik asit pazarının ılımlı büyümesini sürdürmesini bekliyor.

Pazar Özeti:

Ürün türlerine göre pazar, L-malik asit, D-malik asit ve DL-malik asit olarak bölümlere ayrılmıştır.
Uygulamalar temelinde pazar, içecek, şekerleme ve gıda, kişisel bakım ve diğerleri olarak ayrılmıştır.
Halihazırda içecekler, bu segmentte tercih edilen bir asitleştirici olarak malik asit kullanıldığından en büyük uygulama segmentini temsil etmektedir.
Asya Pasifik bölge bazında pazarda açık bir hakimiyet sergiliyor. Diğer büyük bölgeler arasında Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Afrika, Latin Amerika ve Avrupa bulunur.

(±) -Malik Asit
(±) -1-Hidroksi-1,2-etandikarboksilik Asit
(±) -2-Hidroksisüksinik asit
1723539 [Beilstein]
210-514-9 [EINECS]
230-022-8 [EINECS]
2-hidroksibutandioik asit
2-Hidroksi-süksinik asit
2-Hidroksisüksinik Asit
617-48-1 [RN]
6915-15-7 [RN]
Acide malique [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
a-Hidroksisüksinik Asit
Apfelsäure [Almanca]
Äpfelsäure [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
Butandioik asit, 2-hidroksi- [ACD / İndeks Adı]
DL-Hidroksibutandioik asit
DL-Malik asit
Hidroksibutandisaeure
Kyselina hydroxybutandiova [Çekçe]
Malik asit [ACD / IUPAC Adı]
MALİK ASİT, (DL)
Malik asit, dl-
MFCD00064212 [MDL numarası]
R, S (±) -Malik asit
R, S (±) -Malik Asit
R, S-Malik asit
R, SMalik asit
(±) -1-Hidroksi-1,2-etandikarboksilik asit
(±) -Hidroksisüksinik asit
(±) -Hidroksisüksinik asit
(±) -Malik asit
(R) -2-Hidroksisüksinik asit
(S) - (-) - Hidrosüksinik asit
(S) - (-) - Hidroksisüksinik asit
(S) -2-hidroksisüksinik asit
± -Malik asit
104596-63-6 [RN]
124501-05-9 [RN]
1723540 [Beilstein]
202-601-5 [EINECS]
2-hidroksibutandioat
2-Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit
2-Hidroksisüksinik asit | Malik Asit
41308-42-3 [RN]
481-74-3 [RN]
498-37-3 [RN]
52055-23-9 [RN]
6283-27-8 [RN]
6294-10-6 [RN]
676-46-0 [RN]
78644-42-5 [RN]
84781-39-5 [RN]
97-67-6 [RN]
Aepfelsaeure
ELMA ASİTİ
Butandioik asit, hidroksi-
Butandioik asit, hidroksi-, (±) -
BÜTANEDİYOİK ASİT, HİDROKSİ-, (±) -
d, l-malik asit
Deoksitetrarik asit
DL-2-Hidroksibutandioik asit
DL-Elma asidi
DL-hidroksisüksinik asit
DL-Malik asit; DL-Hidroksibütanedioik asit
DL-MALİKASİT
D-malat
E296
H2mal
Hidroksibutandioat
Hidroksibutandioik asit
Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit
hidroksisüksinik asit
hidroksi-süksinik asit
Kyselina hydroxybutandiova
Kyselina jablecna [Çekçe]
mal
ORTA GİBİ MALATE
Malik asit
Maslik asit
MFCD00004245 [MDL numarası]
MFCD00064213 [MDL numarası]
MLT
Monohidroksibernsteinsaeure
Musashi-no-Ringosan
OAA
Oksaloasetat İyonu
Pomalus asidi
R, S (±) -Malik asit
STR03457
Süksinik asit, hidroksi-
TEO
α-Hidroksisüksinik asit
α-Hidroksisüksinik asit
苹果 酸 [Çince]






Malik asit
DL-malik asit
6915-15-7
2-Hidroksisüksinik asit
2-Hidroksibutandioik asit
617-48-1
malate
Butandioik asit, hidroksi-
hidroksisüksinik asit
Kyselina jablecna
Deoksitetrarik asit
hidroksibutandioik asit
Pomalus asidi
Malik asit, DL-
Musashi-no-Ringosan
alfa-Hidroksisüksinik asit
Hidroksibutandisaeure
dl-Hidroksibutandioik asit
Caswell No. 537
Monohidroksibernsteinsaeure
Süksinik asit, hidroksi-
R, S (+ -) - Malik asit
2-Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit
Kyselina jablecna [Çekçe]
FDA 2018
(+ -) - Malik asit
DL-2-hidroksibutandioik asit
FEMA No. 2655
FEMA Numarası 2655
Kyselina hydroxybutandiova [Çekçe]
Malik asit [NF]
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 051101


CAS isimleri
Butandioik asit, 2-hidroksi-

IUPAC isimleri
2-Hidroksi bütan diasit
2-hidroksibutandioik asit
Apfelsäure
Butandioik Asit, Hidroksi
Butandioik asit, hidroksi-
DL - malik asit
DL-MALİK ASİT
DL-Malik Asit
DL-Malik asit
DL-malik asit
Hidroksi-1,2-etandikarboksilik asit
Hidroksibütan-1,4-dikarbonaure
hidroksibutandioik asit
hidroksilsüksinik asit




Malik Asit Gıdalarda Ne İçin Kullanılır?
Malik asit, aşırı ekşi şekerlere eklenen ekşi tatlılarda sitrik asit ile kombinasyon halinde de kullanılabilir.
Yapay olarak tatlandırılmış gazlı içeceklerde, malik asit ilavesi, aroma katkı maddelerinin daha az kullanılmasını sağlar.
Her türden gazsız içeceklerde, elma şarabında ve şaraplarda, meyve aromalı sütlü içecekler gibi asitlendirilmiş süt ürünlerinde, peynir altı suyu bazlı protein içeceklerinde ve soya sütünde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şekerlemeler, sert veya yumuşak şekerleme, sakız, meyve konserveleri ve unlu mamuller tüketiyorsanız, büyük olasılıkla bu süreçte malik asit yiyorsunuzdur.



±) -Malik Asit
(±) -1-Hidroksi-1,2-etandikarboksilik Asit
(±) -2-Hidroksisüksinik asit
1723539 [Beilstein]
210-514-9 [EINECS]
230-022-8 [EINECS]
2-hidroksibutandioik asit
2-Hidroksi-süksinik asit
2-Hidroksisüksinik Asit
617-48-1 [RN]
6915-15-7 [RN]
Acide malique [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
a-Hidroksisüksinik Asit
Apfelsäure [Almanca]
Äpfelsäure [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
Butandioik asit, 2-hidroksi- [ACD / İndeks Adı]
DL-Hidroksibutandioik asit
DL-Malik asit
Hidroksibutandisaeure
Kyselina hydroxybutandiova [Çekçe]
Malik asit [ACD / IUPAC Adı]
MALİK ASİT, (DL)
Malik asit, dl-
MFCD00064212 [MDL numarası]
R, S (±) -Malik asit
R, S (±) -Malik Asit
R, S-Malik asit
R, SMalik asit
(±) -1-Hidroksi-1,2-etandikarboksilik asit
(±) -Hidroksisüksinik asit
(±) -Hidroksisüksinik asit
(±) -Malik asit
(R) -2-Hidroksisüksinik asit
(S) - (-) - Hidrosüksinik asit
(S) - (-) - Hidroksisüksinik asit
(S) -2-hidroksisüksinik asit
± -Malik asit
104596-63-6 [RN]
124501-05-9 [RN]
1723540 [Beilstein]
202-601-5 [EINECS]
2-hidroksibutandioat
2-Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit
2-Hidroksisüksinik asit | Malik Asit
41308-42-3 [RN]
481-74-3 [RN]
498-37-3 [RN]
52055-23-9 [RN]
6283-27-8 [RN]
6294-10-6 [RN]
676-46-0 [RN]
78644-42-5 [RN]
84781-39-5 [RN]
97-67-6 [RN]
Aepfelsaeure
ELMA ASİTİ
Butandioik asit, hidroksi-
Butandioik asit, hidroksi-, (±) -
BÜTANEDİYOİK ASİT, HİDROKSİ-, (±) -
d, l-malik asit
Deoksitetrarik asit
DL-2-Hidroksibutandioik asit
DL-Elma asidi
DL-hidroksisüksinik asit
DL-Hidroksisüksinik asit, Hidroksibütanedioik asit
DL-Malik asit; DL-Hidroksibütanedioik asit
DL-MALİKASİT
D-malat
E296
H2mal
http:////www.amadischem.com/proen/531473/
http:////www.amadischem.com/proen/586105/
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:6650
Hidroksibutandioat
Hidroksibutandioik asit
Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit
hidroksisüksinik asit
hidroksi-süksinik asit
Kyselina hydroxybutandiova
Kyselina jablecna [Çekçe]
mal
ORTA GİBİ MALATE
Malik asit
Maslik asit
MFCD00004245 [MDL numarası]
MFCD00064213 [MDL numarası]
MLT
Monohidroksibernsteinsaeure
Musashi-no-Ringosan
OAA
Oksaloasetat İyonu
Pomalus asidi
R, S (±) -Malik asit
STR03457
Süksinik asit, hidroksi-
TEO
α-Hidroksisüksinik asit
α-Hidroksisüksinik asit
苹果 酸 [Çince]


D-Apple Asit; (+ -) - Hidroksisüksinik asit; (+ -) - Malik asit; Deoksitetrarik Asit; Malik asit; 2-Hidroksietan-1,2-dikarboksilik asit; Deoksitetrarik asit; Hydroxybutandisaeure; Hidroksibutandioik asit; (+ -) - Hidroksibutandioik asit; Hidroksisüksinik asit; Kyselina hydroxybutandiova; Monohydroxybernsteinsaeure; Pomalus asidi; R, S (+ -) - Malik asit; alfa-Hidroksisüksinik asit; (+ -) - 1-Hidroksi-1,2-etandikarboksilik asit; Diğer CAS RN; 41308-42-3; 617-48-1; 623158-98-5; 879715-44-3;

Burada iki tür DL-Malik Asit vardır: granüler tip ve toz tipi.
Saflık, yumuşaklık, pürüzsüzlük, hassasiyet, kalıcı asidik tat, yüksek çözünürlük ve tuz kararlılığı vb. Özelliklere sahiptir.
DL-Malik Asit, alkolsüz içecekler, şekerleme, jöle, reçel, süt ürünleri, konserve yiyecekler, dondurulmuş gıdalar, taze meyve ve sebzeler, içecekler, et ürünleri, aroma, baharat ve farmasötik ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.



Malik Asit, birçok ekşi ve ekşi gıdada aktif bileşen olan bir dikarboksilik asit olan organik bir bileşiktir. Malik Asit, meyve metabolizması sırasında oluşur ve tüm meyvelerde ve birçok sebzede doğal olarak bulunur.

Sulu bir elmayı veya vişneyi ısırmanın hoş ve ferahlatıcı deneyimine kısmen Malik Asit neden olur. Yumuşak, pürüzsüz, kalıcı ekşiliği, yiyeceklerde, içeceklerde ve şekerlemelerde farklı tat deneyimleri yaratmak için çoklu gıda asitleri, şekerler, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar, aromalar ve çeşnilerle harmanlanabilir.

Malik Asit, insanlar dahil bitki ve hayvan hücrelerinde metabolik döngülerde oluşur. Bileşik, amino asitlerin oluşumu için hücrelere enerji ve karbon iskeletleri sağlar. İnsan vücudu her gün nispeten büyük miktarlarda Malik Asit üretir ve parçalar.

Malik Asit, yeşil elmanın ekşiliğine katkıda bulunur. Üzümlerde bulunur ve şaraba ekşi bir tat verir. Malik Asit gıda ürünlerine eklendiğinde aşırı ekşilik kaynağıdır. Ekşi tatlılarda daha az ekşi sitrik asit ile birlikte veya onun yerine kullanılır.

Malik Asit şekerlemeler, içecekler, meyve müstahzarları ve konserveler, tatlılar ve unlu mamuller için gıda hazırlamada lezzet arttırıcı olarak kullanılır. Boğaz pastilleri, öksürük şurupları, efervesan toz preparatlar, diş macunu ve gargara gibi tıbbi ürünlerin hazırlanmasında da önemlidir. Ayrıca Malik Asit, cilt koşullarını canlandırmak ve iyileştirmek için cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.




Malik asit, meyve ve sebze sularında, gazlı alkolsüz içeceklerde, reçellerde, şaraplarda ve şekerlemelerde tatlılık veya ekşiliğini artırarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Malik asit ayrıca kozmetik endüstrisinde esas olarak pH`ı düşük bir konsantrasyonda ayarlamak için kullanılır.
Kendi kendine bronzlaşma kremi, temizleme formu ve yüz kremi gibi birçok kozmetik ürün, pH kontrolörü olarak malik asit içerir.
Türevi olan malik asit monolaurilamid ayrıca cilt bakımı temizleme maddesi olarak da kullanılır.
Malik asit, aktif kimyasalların tatlarını azaltabildiğinden, genellikle sabunlara, ağız yıkama sıvısına ve diş macununa dahil edilir.
L-malik asitten makromoleküler malzemeler, ayarlanan yapıları ve özellikleri olan biyomedikal uygulamalar için de kullanılır.
Bunların arasında poli (l-malik asit) biyomedikal uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü bozunduğunda toksik değildir.
Bu, uygun kimyasal modifikasyonlardan sonra biyolojik olarak aktif molekülleri sokmak için suda çözünür bir ilaç taşıyıcısı olarak kullanılması için ideal bir özelliktir.


MALİK ASİT, gıda endüstrisinde meyve ve sebze sularının, gazlı alkolsüz içeceklerin, reçellerin, şarapların ve şekerlerin tatlılığını veya ekşiliğini artırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.


Malik asit, elmalarda sitrik asit ve tartarik aside kıyasla en önemli organik asittir.
Bir araştırma, meyvede bulunan malik asidin toplam organik asitlerin yaklaşık yüzde 90`ını oluşturduğunu söylüyor.
Sitrik asit elmada bulunur, ancak çok düşük bir konsantrasyondadır.


Malik asit, rasemik DL-malik asit ve iki optik olarak aktif izomer, D-malik asit ve L-malik asit olarak temin edilebilen bir dikarboksilik asittir.
L-Malik asit, doğal olarak oluşan formdur. Malik asit, elma ve kiraz da dahil olmak üzere meyvelerde doğal olarak bulunur.
Bu nedenle, malik asit genellikle "elma asidi" olarak adlandırılır.
Malik asit, insanların, bitkilerin ve hayvanların metabolik döngülerinde üretilir.
Glioksilat döngülerinde malik asit, hücrelere amino asit oluşumu için gerekli olan karbon iskeletini ve enerjiyi sağlar.

Kimlik
Kimyasal isimler ve diğer isimler:
DL-Malik Asit [6915-15-71 (Butandioik asit, hidroksi-, (+ -) -; DL-2-
Hidroksibutandioik asit; DL-Apple Asit; DL-hidroksibutandioik asit; DLHydroxysuccinic asit; DL-malik asit)
L- Malik Asit [97-67-61 (Butandioik asit, hidroksi-, (S) -; L-2-Hidroksibutandioik asit; L - (-) - Elma Asidi; L-Hidroksisüksinik asit; L - (-) - Malik asit; (S) -Malat)
D- Malik Asit [636-61-31 (D-Hidroksisüksinik asit; D (+) - Malik asit; (R) Hidroksibutandioik asit; (R) -Malat)

Karakterizasyon

Özellikleri:
DL- Malik Asit
Moleküler Ağırlık 134.0884
Erime Noktası 101-103 derece
temiz, yumuşak, pürüzsüz, kalıcı bir ekşilik, lezzet arttırma ve harmanlama yetenekleri, yüksek çözünürlük oranı, Sitrik veya Tartarik asitlerden daha az higroskopik, erimiş şekerlemelere daha kolay katılma için diğer asitlerden daha düşük bir erime noktası ve metal iyonları ile iyi kenetleme özellikleri .
Oluşturuyor:
 diğer asitlerle ekonomik asitleştirici karışımları,
 Sitrik asitten daha fazla çözünür kalsiyum tuzları ve
 etkili tamponlama karışımları.
Sentetik malik asidin ana kullanımı pH ayarlamasıdır. Sitrik asit, yeşil çaylarla orta düzeyde bir asitleştirici olarak çalışır, ancak malik asit, siyah çaylarda daha iyi bir pH ayarlayıcıdır. Malik asit, ticari çay üretimi ve depolanması için daha çok yönlüdür. Malik asit, pH`ı ayarlamak için doğrudan gıda katkı maddesi olarak kullanılır. Malik asit, bakteri büyümesini inhibe ederken içecek pH`ını düşürmek için kullanılır.
İyi Üretim Uygulamaları`na (GMP) uygun olarak kullanıldığında FDA tarafından Genel Olarak Güvenli (GRAS) Kabul Edilir ve FDA toleranslarını aşan ağırlık metalleri veya diğer kirleticiler kalıntısı içermez.
Birincil amacı koruyucu olarak değildir veya yasaların gerektirdiği ikinci durum haricinde yalnızca işleme sırasında kaybolan tatları, renkleri, dokuları veya besleyici değeri yeniden oluşturmak / iyileştirmek için kullanılmaz.
Amacı ph`yi ayarlamaktır ve dilekçe tadı geliştirmek için olmasa da diğer asitlere göre tercih edilmesinin ana nedeni bu gibi görünmektedir.

Kullanımı organik işleme prensipleriyle uyumludur.
Organik işlemenin ana ilkesi, başladığınız organik tarım ürününün organik bütünlüğünden ödün vermekten kaçınmaktır. Bu, yapay veya sentetik hiçbir şey eklememek anlamına gelir. Organik gıda işleme prensibiyle, bütanın katalitik dönüşümü ile yapılanlardan ziyade, fermantasyonla üretilen bir gıda asidi veya sentetik olmadığı değerlendirilen bir gıda asidi veya sirke veya limon suyu gibi doğal olarak ekşi bir gıda kaynağı kullanmak çok daha uyumlu görünmektedir.
Kullanılmadan benzer bir ürün üretmenin başka bir yolu yoktur ve işlemi gerçekleştirmek için gereken minimum miktarda kullanılır. Bu uygulama için malik aside alternatifler vardır.


DL-Malik asit ticari olarak maleik anhidritin katalitik hidrasyonu veya fumarik asidin hidrasyonu ile üretilir.
DL-malik asit, benzenin, basınç altında buharla ısıtılarak malik aside dönüştürülen maleik aside katalitik oksidasyonu ile sentetik olarak yapılır.
DL-malik asit, maleik ve daha sonra malik aside dönüştürülen malik anhidritin (bütan türetilmiş) hidrasyonu ile üretilir.
Malik asit üreticisi Bartek, bütan gazı, su ve oksijenin DL malik aside katalitik dönüşümü ile DL malik asidi üretmektedir.
Bu işlem,% 99 DL-Malik asit ve% 1`den az fumarik asit ile sonuçlanır.



Çay üretiminde pH ayarlaması için sentetik DL-Malik asit kullanılır.
Şişelenmiş çayların pH`ını 4,6 veya altında tutmak için kullanılır.
Malik asit, önceden var olan tatları yoğunlaştırarak belirli yiyecek ve içeceklerde ihtiyaç duyulan aroma miktarını azaltır.
Bu özellikle gazlı içeceklerle ilgilidir.
Malik asit, belirli tatların etkisini artırarak (ağızda kalan tadı iyileştirerek) yiyeceklerin tadını uzatır.
Bu normalde çaylar, meyve suları, sporcu içecekleri ve kalsiyum takviyeli içecekler dahil "gazsız" veya gazsız içeceklerde geçerlidir.
Bu tür içeceklerde malik asidin varlığı, tuzlu ağızda kalan tatları maskeler ve meyve aromalarını güçlendirirken pH stabilitesini iyileştirir.
Malik asit ayrıca hızlı çözünme hızından dolayı tipik olarak içecek karışımlarına eklenir.
Malik asit, sitrik asitten daha ekşidir, bu nedenle daha az asitleştirici gereklidir, birimi azaltır




 
 
 
 
Synonyms:
malic acid; DL-malic acid; 6915-15-7; 2-Hydroxybutanedioic acid; 2-Hydroxysuccinic acid; 617-48-1; malate; Butanedioic acid, hydroxy; hydroxysuccinic acid; Kyselina jablecna; Deoxytetraric acid; hydroxybutanedioic acid; Pomalus acid; Malic acid, DL-; Musashi-no-Ringosan; alpha-Hydroxysuccinic acid; Hydroxybutandisaeure; dl-Hydroxybutanedioic acid; Caswell No. 537; Monohydroxybernsteinsaeure; Succinic acid, hydroxy-; R,S(+-)-Malic acid; 2-Hydroxyethane-1,2-dicarboxylic acid; Kyselina jablecna [Czech]; FDA 2018; (+-)-Malic acid; DL-2-hydroxybutanedioic acid; FEMA No. 2655; FEMA Number 2655; Kyselina hydroxybutandiova [Czech]; Malic acid [NF]; EPA Pesticide Chemical Code 051101; CCRIS 2950; CCRIS 6567; AI3-06292; HSDB 1202; EINECS 210-514-9; EINECS 230-022-8; NSC 25941; (-)-Malic acid; (+-)-Hydroxysuccinic acid; butanedioic acid, 2-hydroxy-; BUTANEDIOIC ACID, HYDROXY-, (S)-; MLS000084707; CHEBI:6650; (+/-)-2-Hydroxysuccinic acid; (+-)-1-Hydroxy-1,2-ethanedicarboxylic acid; Hydroxybutanedioic acid, (+-)-; NSC25941; Malic acid (NF); Malic acid, L-; (+/-)-HYDROXYSUCCINIC ACID; Hydroxysuccinate; MFCD00064212; NSC-25941; L-(-)-MalicAcid; Butanedioic acid, 2-hydroxy-, (2S)-; DL-Malate; Hydroxybutanedioate; E296; SMR000019054; DL-Apple Acid; DSSTox_CID_7640; DL-Malic acid, 99+%; (R)-Hydroxybutanedioic acid; (S)-Hydroxybutanedioic acid; DSSTox_RID_78538; DSSTox_GSID_27640; Hydroxy Succinic Acid; R-Malic acid; Malicacid; Malicum acidum; Poly(malate); Malate homopolymer; Poly (L-malate); CAS-6915-15-7; Malic acid L-(-)-form; DL-hydroxysuccinic acid; Kyselina hydroxybutandiova; Aepfelsaeure; Deoxytetrarate; NSC 9232; NSC-9232; a-Hydroxysuccinate; R,SMalate; R,SMalic acid; H2mal; Hydroxybutanedioic acid homopolymer; 2-Hydroxysuccinate; R,S-Malic acid; Racemic malic acid; R,S-Malate; alpha-Hydroxysuccinate; .+-.-Malic acid; a-Hydroxysuccinic acid; (+/-)-Malic acid; Opera_ID_805; 2-hydroxyl-succinic acid; 17482-42-7; 40520-93-2; 57467-17-1; 64887-73-6; DL-Malic acid, 99%; MALIC ACID,(DL); 2-Hydroxydicarboxylic acid; SCHEMBL856; 2-hydroxy-butanedioic acid; bmse000046; bmse000904; EC 210-514-9; EC 230-022-8; Malic acid-, (L-form)-; ACMC-1B8G6; DL-Malic acid, >=99%; Oprea1_130558; Oprea1_624131; KSC353M3D; DL-HYDROXYSUCOINIC ACID; Butanedioic acid, (.+-.)-; DL(+/-)-MALIC ACID; GTPL2480; INS NO.296; 2-HYDROXY-SUCCINIC ACID; DL-HYROXYBUTANEDIOIC ACID; CHEMBL1455497; DTXSID0027640; BDBM92495; CTK2F3631; INS NO. 296; INS-296; DL-Malic acid, FCC, >=99%; HMS2358H06; HMS3371C13; 2-Hydroxyethane-1,2-dicarboxylate; DL-Malic acid, analytical standard; ACN-S004262; HY-Y1311; KS-00000X4Q; STR03457; Tox21_201536; Tox21_300372; ANW-43712; s9001; STL283959; AKOS000120085; AKOS017278471; (+/-)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID; AM81418; CCG-266122; DB12751; LS-2394; MCULE-5852208511




Malik Asit, bir karbona bağlı hidrojenlerden birinin bir hidroksi grubu ile değiştirildiği süksinik asit olan 2-hidroksidikarboksilik asittir.


Gıda asitliğini düzenleyici ve temel bir metabolit görevi görür.
Bir 2-hidroksidikarboksilik asit ve bir C4-dikarboksilik asittir.
Süksinik asitten türemiştir. Bir malat (2-) ve bir malatın eşlenik asididir.Malik Asit, Xerostomia, Depresyon ve Hipertansiyon tedavisi üzerine yapılan çalışmalarda kullanılmıştır, bu nedenle bu çalışma koruyucu etkileri araştırmayı amaçlamaktadır. Fructus Choerospondiatis`in ana bileşenleri olan sitrik asit ve L-Malik Asit olmak üzere iki organik asitin miyokardiyal iskemi / reperfüzyon hasarı ve altta yatan mekanizmalar üzerinde yer almaktadır. Miyokardiyal iskemi / reperfüzyon hasarının in vivo sıçan modelinde, sitrik asit ve L-Malik Asit ile tedavilerin, miyokardiyal enfarktüs boyutunu, TNF-alfa serum seviyelerini ve trombosit agregasyonunu önemli ölçüde azalttığını bulduk. In vitro deneyler, hipoksiye maruz kalmış birincil neonatal sıçan kardiyomiyositlerinde hem sitrik asit hem de DL Malik asidin (DL Malik Asit) LDH salımını önemli ölçüde azalttığını, apoptotik hızı düşürdüğünü, bölünmüş kaspaz-3 ekspresyonunu düşürdüğünü ve fosforile Akt ekspresyonunu artırdığını ortaya koydu. / reoksijenasyon hasarı. Bu sonuçlar, hem sitrik asit hem de DL Malik asidin (DL Malik Asit) miyokardiyal iskemi / reperfüzyon hasarı üzerinde koruyucu etkilere sahip olduğunu göstermektedir; altta yatan mekanizma, bunların anti-enflamatuar, antitrombosit agregasyonu ve doğrudan kardiyomiyosit koruyucu etkileri ile ilişkili olabilir. Bu sonuçlar ayrıca flavonoidlerin yanı sıra organik asitlerin de Fructus Choerospondiatis`in kardiyoprotektif etkilerinden sorumlu ana aktif bileşeni olabileceğini ve tedaviye büyük önem verilmesi gerektiğini göstermektedir.Antihipertansif ilaçların neden olduğu kserostominin tedavisinde topikal bir sialogogun sprey üzerindeki klinik etkinliğinin değerlendirilmesi (Malik Asit,% 1). Çalışma Tasarımı: Bu araştırma, bir randomize çift kör klinik çalışma ile gerçekleştirilmiştir. Hipertansif ilaçların neden olduğu kserostomiden muzdarip 45 hasta 2 gruba ayrıldı: birinci grup (25 hasta) spreyde topikal bir sialogog (Malik Asit,% 1) alırken, ikinci grup (20 hasta) aldı bir plasebo. Her ikisi de talep üzerine 2 hafta süreyle uygulandı. Ürün / plasebo uygulamasından önce ve sonra kserostomi düzeylerini değerlendirmek için Kuru Ağız Anketi (DMQ) kullanıldı. Uygulama öncesi ve sonrası uyarılmamış ve uyarılmış tükürük akış hızları ölçüldü. Tüm istatistiksel analizler SPSS v17.0 programı kullanılarak yapıldı. Araştırmanın en erken ve son aşamasındaki farklı DMQ puanları Mann-Whitney U testi kullanılarak analiz edilirken, tükürük akışlarını analiz etmek için Student`s T-testi kullanıldı. Kritik p değeri p <0,05 olarak belirlendi. Bulgular: DMQ skorları Malik Asit (% 1) uygulamasından sonra 1.21`den 3.36 puana (p <0.05), DMQ skorları plasebodan sonra 1.18`den 1.34`e (p> 0.05) yükseldi. uygulama. Malik Asit ile iki haftalık tedaviden sonra, uyarılmamış tükürük akışı 0.17`den 0.242 mL / dakikaya yükselirken, uyarılmış olan 0.66`dan 0.92 mL / dakikaya yükseldi (p <0.05). Plasebo uygulamasından sonra uyarılmamış akış 0.152 ila 0.146 mL / dak arasında değişti ve uyarılmış akış 0.67`den 0.70 mL / dak`ya yükseldi (p> 0.05). Sonuçlar: Malik Asit% 1 sprey, antihipertansif kaynaklı kserostomiyi iyileştirdi ve tükürük üretimini uyardı. 60`tan fazla terapötik potansiyeli değerlendirmek için çeşitli iktiyosiformdermatoz formları ile 14 hasta, 11 erkek ve 3 kadın kullanıldı. Malik Asit dahil kimyasallar. Malik Asit su veya etanol içinde çözüldü ve hidrofilik bir saf vazelin merhemine dahil edildi. % 5 Malik Asit (pH belirtilmemiştir) içeren merhem, 2 hafta boyunca uygun test bölgesine günde iki kez uygulandı. Günlük ila haftalık gözlemler yapıldı. Malik Asit, epidermolitik hiperkeratozlu bir hasta hariç tüm hastalarda 3+ (lezyonlardan pulların kaybolması) veya 4+ (normal görünümlü cilde geri dönüş) iyileşme sağlamıştır.Malik Asit, sitrik asit döngüsü. Fumarik asitten oluşur ve oksaloasetik aside oksitlenir. Bakteriler ve bitkiler dahil birçok biyolojik sistemde bulunan malik enzim tarafından pirüvik aside metabolize edilir. L-Malik ve dl-Malik Asit, sıçanda hızla metabolize edilir. Ağızdan veya ip yoluyla uygulanan 1 veya Malik Asit, karbon dioksit olarak (% 83 ila 92) büyük ölçüde elimine edildi. Oranlarda (24 saatte% 90 ila 95) veya atılım yollarında iki form arasında hiçbir fark bulunmadı.Malat, sitrik asit döngüsünde bir ara ürün olarak tüm canlı organizmalarda meydana gelir. Birçok meyve ve sebzede nispeten yüksek miktarlarda bulunur. Malik Asit iki stereoizomerik forma (L- ve D-enantiyomerleri) sahiptir, ancak yalnızca L-izomeri doğal olarak mevcuttur. Radyoaktif DL Malik asidin (DL Malik Asit) farelere oral ve IP uygulaması yoluyla, çoğu radyoaktivite karbondioksit olarak atıldı.Malik Asit sitrik asit döngüsünde bir ara maddedir. Fumarik asitten oluşur ve oksaloasetik aside oksitlenir. Bakteriler ve bitkiler dahil olmak üzere birçok biyolojik sistemde bulunan malik enzim tarafından pirüvik aside metabolize edilir. L-Malik ve dl-Malik Asit, sıçanda hızla metabolize edilir. Ağızdan veya ip yoluyla uygulanan 1 veya Malik Asit, karbon dioksit olarak (% 83 ila 92) büyük ölçüde elimine edildi. Oranlarda (24 saatte% 90 ila 95) veya atılım yollarında iki form arasında hiçbir fark bulunmadı. DL Malik asidin (DL Malik Asit) her iki enantiyomeri de laboratuar hayvanları ve insanlar tarafından kolayca metabolize edilir ve hiçbir neden yoktur. Gıdada güvenli kullanımları düşünüldüğünde Malik Asit ve DL-Malik Asit arasında ayrım yapmak için Radyoaktif DL Malik asidin (DL Malik Asit) farelere oral ve IP uygulaması yoluyla, çoğu radyoaktivite, karbon dioksit olarak atıldı.Malik Asit, renksiz ila beyaz, kristalli bir katıdır. Ekşi bir tadı var. Suda çok çözünür. Malik Asit, çiçekler, meyveler ve sebzeler, baharatlar ve şarap üzümleri dahil birçok bitkide doğal olarak bulunur. Tütünün bir bileşenidir. Diğer kimyasalların ışıkla reaksiyona girmesi sonucu havada oluşabilir. Malik Asit, hayvanlarda ve insanlarda doğal olarak oluşur veVücutta şekeri enerjiye dönüştürme işlemi. KULLANIM: Malik Asit, meyve ve sebzelerin bozulmasını önlemek için konserve yapımında kullanılan önemli bir ticari kimyasaldır. Asitliği kontrol etmek için çeşitli diğer yiyeceklerde, kuru içecek tozlarında, gazlı içeceklerde ve gıda ambalaj malzemelerinde kullanılır. Malik Asit, bazı ev temizleyicilerinde, saç boyalarında, tırnak cilalarında, insan ve özel evcil hayvan şampuanlarında bulunan bir bileşendir.Gıda, temizlik ve kişisel bakım endüstrilerindeki çalışanlar DL Malik aside (DL Malik Asit) maruz kalabilir. sislerde veya Malik Asit tuz tozlarında cilt teması ve solunması yoluyla. Genel popülasyon, Malik Asit içeren normal bir diyette tüketilen yiyecekleri yemekten DL Malik aside (DL Malik Asit) maruz kalır. Malik Asit içeren ev ve kişisel bakım ürünlerinde insanlar sis soluyabilir veya ciltle temas edebilir. Malik Asit havaya salınırsa, diğer kimyasallarla reaksiyona girerek parçalanabilir ve bazıları sonunda yere düşen parçacıkların içinde veya üzerinde olabilir. Suya veya toprağa salınırsa, tortuları tutması beklenmez. Toprakta rahat hareket etmesi beklenir. DL Malik asidin (DL Malik Asit) ıslak topraklardan veya su yüzeylerinden havaya geçmesi beklenmez. DL Malik asitin (DL Malik Asit) mikroorganizmalar tarafından parçalanması beklenir ve suda yaşayan organizmaların dokularında birikmesi beklenmez. Malik Asit veya bununla doğrudan temas halinde şiddetli cilt ve göz tahrişi meydana gelebilir. tuzlar. Bazı kişilerde Malik Asit içeren yiyecekleri yedikten sonra alerjik cilt reaksiyonları bildirilmiştir. Malik Asit içeren asitli alkolsüz içeceklerin içilmesi diş minesinde aşınma meydana gelebilir. Çok yüksek oral dozlarda Malik Asit verilen laboratuvar hayvanlarında zayıflık, koordinasyon, konvülsiyonlar ve solunum güçlükleri meydana geldi. Bazı hayvanlarda ölüm meydana geldi. Zamanla düşük ila orta dozlarla beslenen laboratuvar hayvanlarında, köpeklerde veya sığırlarda herhangi bir sağlık sorunu oluşmadı. Malik Asit, laboratuvar hayvanlarında doğum kusurlarına veya üreme etkilerine neden olmamıştır. DL Malik asidin (DL Malik Asit) kansere neden olma potansiyeli laboratuar hayvanlarında değerlendirilmemiştir. Malik Asit esas olarak sert şekerlerde ve diğer tatlılarda, reçellerde, reçellerde ve çeşitli konserve ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır. Malik Asit, belirli içecek seçimlerinde, özellikle yapay tatlandırıcı aspartam ile tatlandırılanlarda özellikle arzu edilen bir asitleştiricidir.Malik Asit, bir yem koruyucu olarak etkili kabul edilir. (Malik Asit) ticari olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada`da maleik anhidrit hidratasyonu ile hazırlanmaktadır. ... Bu işlemde maleik asit yaklaşık 180 ° C`de (yaklaşık 1 MPa basınç altında) ısıtılır, ana ürün olarak Malik Asit elde edilir. Yan ürünler, maleik ve fumarik asitlerdir. İkincisi, suda çözünürlüğünün düşük olması nedeniyle filtrasyonla ayrılabilir ve işlem akışına geri döndürülebilir. Filtrat daha sonra konsantre edilir; bu, fumarik ve maleik asitlerin içerikleri sırasıyla 7.5 ve <500 ppm`ye düşene kadar çoklu yıkama, buharlaştırma ve yeniden kristalleştirme ile saflaştırılan DL Malik asidin (DL Malik Asit) ayrılmasına neden olur. Farmakolojik kalitede materyal hazırlamak için ek saflaştırma gereklidir.


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.