1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

METİL METAKRİLAT MONOMER

Metil Metakrilat Monomer 80-62-6
Açıklama ve kullanımlar: Metil Metakrilat Monomer (MMA), Metakrilik Asidin bir esteridir. MMA, berrak, renksiz, uçucu bir sıvıdır ve karakteristik bir kokuya sahiptir, suda az çözünür ve çoğu organik çözücü ile karışabilir.
MMA kullanımına ilişkin bazı örnekler:
mimari ve otomotiv camları için akrilik levha, reklam tabelaları, cam ve çatı pencereleri, iç ve dış aydınlatma, dekoratif paneller
aydınlatma, optik lensler, paketleme, tıbbi cihazlar, darbe modifiye ediciler için akrilik ve modifiye kalıplama bileşiği
boyalar, yer cilaları, cilalar, yapıştırıcılar, boyutlandırma için akrilik kafesler
cilalar ve termoset otomotiv ve cihaz emayeleri için akrilik çözümler
akrilik reçineler

MMA ayrıca ahşabı emprenye etmek ve hava şartlarını, parlaklığı ve sertliği iyileştirmek için polyester reçineleri değiştirmek için kullanılır. MMA ayrıca akrilik elyaflar, yağ katkı maddeleri, betonun su itici hale getirilmesi için emprenye edilmesinde kullanılır ve ayrıca tıp ve diş hekimliği alanlarında protez cihazları yapmak ve seramik dolgu veya çimento olarak kullanılır.

MMA reaktif bir monomerdir ve termoplastik ve ısıyla sertleşen polimerler oluşturmak için kendisiyle veya diğer monomerlerle kolayca polimerize edilebilir. Polimerleri çok çeşitli özelliklere ve uygulamalara sahiptir. Akrilik polimerler, tabakalar, filmler, köpükler, kalıplama peletleri, tozlar, kafesler ve çözeltiler şeklinde dökme, çözelti, emülsiyon veya süspansiyon polimerizasyonu ile üretilebilir.
MMA bazen güzellik endüstrisinde yapay tırnaklar için bir bileşen olarak kullanılır. Uzmanlar, çeşitli nedenlerle MMA'nın bu uygulama için uygun olmadığını ve çok daha iyi bir Etil Metakrilat (EMA) alternatifinin mevcut olduğunu belirtiyor.

Eşanlamlı: 2-Propenoik Asit, 2-metil-, metil ester
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.