1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Kalsiyum Petrol Sülfonatlar ( Kalsiyum Petrolyum Sülfonat)

Kalsiyum Petrol Sülfonatlar; Sülfonik Asitler, Petrol, Kalsiyum Tuzları; 61789-86-4

korozyon önleyici tedarikçisi Ataman Kimyasallar: Sülfonatlar, metal işleme sıvıları ve motor yağları için katkı maddesi olarak kullanılır. Sürfaktan ve pas önleme işlevleri gibi özel işlevler sağlarlar.

Kalsiyum petrol sülfonat; Kalsiyum petrol sülfonatlar; EC 263-093-9; EINECS 263-093-9; Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları; Sülfonik asit, petrol, kalsiyum tuzu; Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları; Süper Liste İsimleri Petrol sülfonik asitler, kalsiyum tuzları; Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları ;; Kalsiyum petrol sülfonat; Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları

Kimyasal Adı: Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Eş anlamlılar: kalsiyum petrolem sülfonat; kalsiyum petrolem sülfonat; KALSİYUM PETROL SÜLFONAT; Petrol kalsiyum sülfonat; sülfonik asit, petrol, kalsiyum tuzu; Petrol sülfonik asitler kalsiyum tuzları; Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları; Aşırı Bazlı Sentetik Kalsiyum Sülfonat TBN400, TBN300; Dağıtıcı T102

Pas Önleyici Yağ; Kayganlaştırıcı yağ; Buzdolabı yağı; Aşınma önleyici hidrolik yağı; Dişli yağı; Endüstriyel dişli yağı; Pas önleyici yağlama yağı; DAĞITICI AJANLAR; Teras REÇİNE'nin epoksi kaplaması; Paslanmaya karşı emülsifiye edilmiş yağ; Dehidrasyon pas önleyici yağ; Baskı mürekkebi; Plastik çimento boyası; Paslanmaya karşı dayanıklı temizlik maddesi NA; Pas önleyici ajan

Pas önleyici yağ; Pas önleyici yağ

Kalsiyum petrol sülfonat kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Deterjan, pas önleyici; yağlama yağı katkı maddesi; emülgatör

SINIF: Özel Kimyasallar

FONKSİYONLAR: Emülgatör, Pas Önleyici, Katkı Maddesi

Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Ajan Adı: Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
CAS Numarası: 61789-86-4
Eş anlamlılar: Kalsiyum petrol sülfonat; Kalsiyum petrol sülfonatlar; Sülfonik asit, petrol, kalsiyum tuzu; Petrol sülfonik asitler, kalsiyum tuzları; (Nötr) Kalsiyum Sülfonat; Additin RC 4220; Kalsiyum uzun zincirli alkaril sülfonat; OLOA 4246A; XDE25 / A; [IUCLID]
Kategori: Petrol Yağları
Tanım: Petrol kokulu koyu kıvamlı sıvı
Kaynaklar / Kullanımlar: Madeni yağ ve yakıt endüstrisinde kullanılır; [IUCLID] Petrol katkı maddesi alkaril sülfonatlar: Yüksek derecede rafine yağlama baz yağında üretilir ve asla izole edilmez; Petrol baz stoklarında katkı maddesi olarak kullanılır (bitmiş yağ karışımlarına daha fazla işlenecekleri yağ karıştırıcılarına satılır); [EPA ChAMP] Gıda dışı pestisit ürünlerinde inert bir bileşen olarak kullanımına izin verilmiştir; [EPA] Korozyon önleyici sıvılarda kullanılır;


Yalnızca yağlayıcı tipte yağların varlığında üretilmiştir ve fiziksel özelliklerin ölçümü için izole edilmemiştir; İnsan derisi hassaslaştırma yama testi çalışmalarında şüpheli sonuçlar; Laboratuar ve imalat personelinde yüksek mesleki maruziyet ile elli yılı aşkın süredir kullanılan bu tür malzemenin neden olduğu bilinen hiçbir olumsuz sağlık etkisi; [IUCLID] Petrol katkı maddesi alkaril sülfonatlar: Grubun üyeleri ve destekleyici bileşikler, hayvan çalışmalarında düşük akut oral toksisite gösterdi; [EPA ChAMP] Hafif cilt ve ciddi göz tahrişine neden olabilir; Yüksek buhar konsantrasyonları solunum yolu tahrişine ve baş ağrısına neden olabilir;

ATAMAN CHEMICALS, Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat tedarikçisidir. ATAMAN, çeşitli uygulamalar ve kullanımlar için çeşitli endüstrilere Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat tedarik etmektedir. ATAMAN, dünya çapında çok sayıda ülkeye Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat ithalatçısıdır. Üreticiler güvenilir, verimli ve uygun maliyetli bir Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat tedariki için ATAMAN'a güveniyor. ATAMAN, müşterilerimize tedarik zinciri çözümleri sağlamak için rekabetçi ve güvenilir Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat üreticileri ile birlikte çalışır.

ATAMAN CHEMICALS, Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat 300 TBN'de Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat, Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat 400 TBN, Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat Teknolojisi sınıf (lar) ı tedarik eder. ATAMAN, Yağlayıcı ve Gres için kullanıcılara / müşterilere Aşırı Bazlı Kalsiyum Sülfonat tedarik etmektedir.

Ataman'ın sodyum sülfonatları, müşteri formülasyonlarında mükemmel emülsiyon kalitesi ve korozyon direnci sağlar. Daha düşük moleküler ağırlıklı sülfonatlar mükemmel emülsiyon performansı sağlarken, daha yüksek moleküler ağırlıklı sülfonatlar eşsiz pas önleme sağlar. Uygulamaya bağlı olarak, bu iki özelliğin dengesi maksimum performans için kritiktir.

Anahtar Uygulamalar
Petrol katkı maddeleri; Deterjanlar, Aşınma Önleyici; Dağıtıcılar; VI İyileştirici; Korozyon önleyicileri; Emülgatörler; Aşırı Basınç; Sürtünme Düzenleyici; Köpük önleyici

Ürün Açıklaması
Bu nötralize, birinci amaç, suda ve yağda çözünür sentetik kalsiyum sülfonatlar, dağıtıcı, emülsifikasyon, metal işleme, korozyon önleme, yağlama yağı katkı maddesi, tarım, cevher yüzdürme, gelişmiş yağ geri kazanımı ve endüstriyel temizlik uygulamalarında kullanılır.

Başvurular
Motor yağlarında dağıtıcı ve korozyon önleyici olarak.
Pas önleyici formülasyonlarda, kaplamalarda ve greslerde kullanılır
Dizel motorlarda oluşan karbonu dağıtır


UYGULAMA

Mükemmel pas önleme, temizleme ve Anti oksidan Özellikler kazandırır.
Değirmen yağlarında, kısa süreli pas önleyicilerde, kaplamalarda ve greslerde korozyon önleyici
Motor yağında dağıtıcı ve korozyon önleyici.
Antipas uygulamaları için kaplanmış Soğuk Haddelenmiş Çeliğe mükemmel direnç sağlar.
Oldukça asidik ortam ve yüksek nemli atmosfer gibi son derece zorlu koşullarda çalışır.
Deterjan, dispersan özelliklere sahip leke tutmaz.
Çevre Dostu, Biyobozunur, yan etkisi yoktur.

KALSİYUM PETROL SÜLFONAT KULLANIMLARI
Ataman Kimya, normal ve yüksek TBN (yüksek toplam baz sayısı -Kalsiyum Petrol sülfonat) sağlar.
Kalsiyum Petrol sülfonatlar aşağıdaki uygulamalarda kullanılır:

Gres
Kalsiyum sülfonat gresleri genellikle pas performansı için faydalıdır ve oksidasyon kararlılığı iyi veya mükemmel kabul edilir.
Kalsiyum sülfonat greslerin doğasında bulunan kalsit parçacıkları, onları yüksek sıcaklık uygulamaları için iyi bir seçim haline getirir.
Ataman'ın Kalsiyum Petrol Sülfonatı, Sülfonatlarımız özelleştirilmiş spesifikasyonlarda ve cazip fiyatlarla sunulduğundan gres üreticileri için iyi bir seçimdir.
Kalsiyum Sülfonat Gresleri otomotiv, tarım, inşaat, gıda, sanayi, madencilik, kağıt imalatı ve çelik fabrikalarında kullanılmaktadır.

Deterjan
Ataman Kimya'nın Kalsiyum Petrol Sülfonatı, çamur birikintilerini önlemek için kullanılabilecek en kaliteli deterjan üretiminde kullanımını bulmaktadır.

Pas Önleyiciler ve Korozyon Önleyici
ATAMAN CHEMICALS'in yüksek Baz numarası ve normal Kalsiyum Petrol Sülfonatı, pas önleyici, inhibitör ve korozyon önleyici yağlar ve yağlayıcılar üretmek için kabul görmüş performans kimyasallarıdır.

Emülgatör
Korozyon önleyici emülgatör formülasyonu en iyi petrol sülfonat serimizle harmanlanır.

Yağ Katkıları
Kalsiyum Petrol Sülfonatlar Motor Yağlarında, Metal İşleme, Otomatik Şanzıman Yağlarında, Endüstriyel ve Otomotiv Dişli Yağ katkılarında ve Yağlayıcılarda kullanılmaktadır. Ataman'ın petrol sülfonatları, yüksek sıcaklık uygulamaları, endüstriyel yağlar ve yağlayıcıların karıştırılması için kullanılır.



Düzenleyici süreç adları: Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
EC Envanteri: Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Ön Kayıt süreci
CAS adları: Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Diğer IUPAC isimleri
KALSİYUM PETROL SÜLFONAT
Kalsiyum petrol sülfonat
SÜLFONİK ASİT KALSİYUM TUZU, PETROL
C10 ila 40 doymuş doğrusal ve dallı alkilaril türevli benzensülfonik asit kalsiyum tuzlarının petrol karışımı.
C10 ila 47 doymuş doğrusal alkaril türevli siklopentan sikloheksanbenzen sülfonik asit ve C10 ila 47 doymuş doğrusal alkaril türevli siklopentan fenobenzen sülfonik asit kalsiyum tuzlarının petrol karışımı
sülfonik asit, petrol, kalsiyum tuzları
sülfonik asitler, petrol kalsiyum tuzu
SÜLFONİK ASİTLER, PETROL, KALSİYUM TUZLARI
Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları
Sülfonik asitler, petrol, kalsiyum tuzları, aşırı bazlı


Sülfonatlar petrol fraksiyonlarından, ligninden ve yağlı yağlardan elde edilir.
Bu malzemeler belirsiz veya değişken bileşim karışımlarıdır, muhtemelen sülfatlar ve diğer sülfür bileşikleri ile birlikte bir veya daha fazla ana kimyasal sülfonat tipini içerir ve büyük ölçüde deneysel prosedürlerle yapılır.
Sülfonatlar, metal işleme yağı ve motor yağı için katkı maddesi olarak kullanılır. Bu kullanımda sülfonatlar, yüzey aktif madde fonksiyonları ve pas önleme gibi özel fonksiyonlar sağlar.
Sülfonasyon, sülfonik asit grubunun (SO2OH) veya karşılık gelen tuz veya sülfonil halojenür grubunun (örn. -SO2CI) organik bir bileşiğe dahil edildiği herhangi bir kimyasal işlem olarak tanımlanabilir.
Doğal petrol sülfonatlar, ham petrolün, ham damıtıkların veya hidrokarbonların mevcut olduğu orijinal ham petroldeki durumlarından önemli ölçüde farklı olmayan bu damıtıkların herhangi bir kısmının sülfonatlanmasıyla üretilenler olarak tanımlanır.
O halde bu doğal malzemeler, en yaygın olarak olefinik polimerlerin veya alkil aromatik hidrokarbonların sülfonasyonundan türetilen sentetik sülfonatlardan oldukça farklıdır.
Kalsiyum Petrol Sülfonat, uygun fraksiyonun Ağır Alkalin Benzeninin Sülfürik Asit veya Sülfür Trioksit ile işlenmesi ve uygun alkollü çözücü kullanılarak sıvı ekstraksiyonu ile rafine edilmesi ve PH kontrolü ve santrifüj ile çözünmeyen tuzların çökeltilmesi ile elde edilen Sülfonik Asit Kalsiyum tuzudur.
Meta petrol sülfonatlar, yağlama yağı katkı maddeleri ve greslerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda, üstün metal petrol sülfonatlarının, özellikle kalsiyum petrol sülfonatlarının, 210 F'de en az yaklaşık 200 ila 230 SUS viskoziteye sahip ve yüksek derecede viskoziteli, yüksek oranda rafine edilmiş parafinik yağ fraksiyonunun sülfonatlanmasıyla üretimi için bir proses geliştirilmiştir. yaklaşık 85 ila 100 veya daha yüksek bir viskozite indeksi.
Petrol sülfonat esas olarak yüksek kaynama noktalı petrol fraksiyonlarının karıştırılan bir tank reaktöründe (STR) veya bir düşen film reaktöründe (FFR) işlenmesiyle elde edilir. Döner Dolgulu Yatak Reaktöründe Ultra Düşük Arayüzey Gerilimi ile Petrol Sülfonat Yüzey Aktif Madde Sentezi.

Meta etiketleri:
Kalsiyum Petrol Sülfonat
Kalsiyum Petrol Sülfonat Üretimi
Klorürsüz Kalsiyum sülfonat
Aşırı Bazlı Kalsiyum sülfonat için proses
Petrol sülfonat ürününün filtrasyonu
Petrol Sülfonatlarının Üretimi
Geliştirilmiş Yağlama Bileşimlerinin hazırlanması için proses
Metal Petrol Sülfonatlar
Aşırı bazlı Petoleum Sülfonat
Aşırı bazlı petrol sülfonat üretmek için aparat



ANAHTAR KAVRAMLAR
• Metal korozyonu önleyici canlandırıcılar, bileşen yüzeyinde koruyucu bir döner tabaka oluşturarak metal parçaların korunmasında önemli bir işlev görür.
• Seçim Doğru metal korozyon önleyicinin seçimi, uygulamaya, uygulamaya, son kullanıcının ihtiyaçlarına ve müteakip sonraki proses işleme adımlarına dayanan karmaşık bir süreçtir.
• Metal korozyon önleyicilerin kullanımını etkileyen gelecekteki eğilimler, demir dışı demir dışı metallerin artan kullanımı, çevre çevre sorunları, dünya çapındaki düzenlemeler ve metal parça envanteri için azaltılmış depolama süresidir.


Petrol Sülfonatlar
ATAMAN, müşterilerine etkili bir Petrol Sülfonatları - Baryum Petroelum sülfonat, kalsiyum petrol sülfonatları ve ayrıca Magnezyum petrol sülfonat yelpazesi sunmaktadır.
Bu petrol sülfonatlarının kullanımı güvenlidir ve geçerli madeni yağ endüstrisi standartlarına göre işlenir.
Kesin pH değeri için kabul edilen petrol sülfonatlar, yağlayıcı üretimi ve petrol endüstrilerinin çeşitli gereksinimlerine uyacak şekilde çeşitli sınıflarda mevcuttur.

Sodyum Petrol Sülfonat Kalitesi
Yerçekimi, 15.6 ° C'de 1.02
100 ° C'de viskozite, CST 190
Temellik Temel
Parlama Noktası ° C (COC) 205
Baryum Petrol Sülfonat
Baryum petrol sülfonatın bileşenleri şunları içerir:
Naftan Yağı% 0,5-25
Parafinik yağ% 0,5-25
Çözücüler (Gazyağı, Toluen ve MTO)% 0,5-25
Sodyum Petrol Sülfonat ve Baryum Petrol Sülfonatın Uygulama Alanları:
Değirmen yağlarında korozyon önleyici
Pas önleyiciler, kaplamalar ve gresler
Demülsibilite
Boyanmaz
Motor yağında ıslatıcı, dispersan ve korozyon önleyici olarak kullanılır.
Gresleri, sulu çamur yağlarını, hidrolik sıvıları diğer endüstri ürünlerini formüle etmek için kullanılır
Kalsiyum Petrol Sülfonat
ATAMAN aynı zamanda bileşim açısından doğru ve fiyat açısından rekabetçi olan Kalsiyum Petrol Sülfonat üretmekte ve ihraç etmektedir. Ürün gamımız, doğru bileşim ve hassas pH değeri için müşteriler tarafından takdir edilmektedir. Farklı iklim koşullarında mükemmel kalite, saflık ve istikrar sağlamak için ürün yelpazemizi hijyenik koşullarda işliyoruz.

Kalsiyum Petrol Sülfonat Aralığı
Özelleştirilmiş kalsiyum petrol sülfonat istek üzerine mevcuttur.

Magnezyum Petrol Sülfonat
ATAMAN aynı zamanda bileşim açısından doğru ve fiyat açısından rekabetçi olan Kalsiyum Petrol Sülfonat üretmekte ve ihraç etmektedir. Ürün yelpazemiz, doğru kompozisyon ve müşteriler tarafından takdir edilmektedir.




Calcium Petroleum Sulfonates; Sulfonic Acids, Petroleum, Calcium Salts; 61789-86-4

corrosion inhibitor supplier Ataman Chemicals:Sulfonates are used as additives for metal working fluids and engine oils. They provide special functions such as surfactant and rust-prevention functions.

Calcium petroleum sulfonate; Calcium petroleum sulfonates; EC 263-093-9; EINECS 263-093-9; Sulfonic acids, petroleum, calcium salts; Sulfonic acid, petroleum, calcium salt; Sulfonic acids, petroleum, calcium salts; Superlist Names Petroleum sulfonic acids, calcium salts; Sulfonic acids, petroleum, calcium salts;;Calcium petroleum sulfonate;Sulfonic acids, petroleum, calcium salts

Chemical Name:Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Synonyms: calcium petrolem sulfonate;calcium petrolem sulfonate;CALCIUM PETROLEUM SULPHONATE; Petroleum calcium sulfonate; sulfonic acid, petroleum, calcium salt; Petroleum sulfonic acids calcium salts; Sulfonic acids, petroleum, calcium salts; Overbased Synthetic Calcium Sulfonate TBN400, TBN300; Dispersant T102

Rust Preventing Oil; Lubricating oil; Refrigerator oil ; Antiwear hydraulic oil ;Gear oil ;Industrial gear oil; Antirust lubricating oil; DISPERSING AGENTS; Epoxy coating of terrace RESIN; Antirust emulsified oil; Dehydration antirust oil; Printing ink ;Plastic cement paint; Rust-proof cleaning agent NA; Antirust agent

Antirust oil;Rust preventing oil

Calcium petroleum sulfonate uses and applications include: Detergent, rust inhibitor; lubricating oil additive; emulsifier

CLASS: Specialty Chemicals 

FUNCTIONS: Emulsifier,  Rust Inhibitor,  Additive 

Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Agent Name: Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
CAS Number: 61789-86-4
Synonyms: Calcium petroleum sulfonate; Calcium petroleum sulfonates; Sulfonic acid, petroleum, calcium salt; Petroleum sulfonic acids, calcium salts; (Neutral) Calcium Sulfonate; Additin RC 4220; Calcium long chain alkaryl sulphonate; OLOA 4246A; XDE25/A; [IUCLID]
Category: Petroleum Oils
Description: Dark viscous liquid with an odor of petroleum
Sources/Uses: Used in the lubricant and fuel industries; [IUCLID] Petroleum additive alkaryl sulfonates: Produced in highly refined lubricating base oil and are never isolated; Used as additives in petroleum base stocks (sold to oil blenders where they are further processed to finished oil blends); [EPA ChAMP] Permitted for use as an inert ingredient in non-food pesticide products; [EPA] Used in corrosion inhibiting fluids; [Redox Chemicals MSDS]






Manufactured solely in the presence of lubricating type oils, and has not been isolated for measurement of physical properties; Equivocal results in human skin sensitization patch test studies; No adverse health effects known to be caused by this type of material, which has been in use for over fifty years with high occupational exposure in laboratory and manufacturing personnel; [IUCLID] Petroleum additive alkaryl sulfonates: Members of the group and supporting compounds demonstrated low acute oral toxicity in animal studies; [EPA ChAMP] May cause mild skin and severe eye irritation; High vapor concentrations may cause respiratory tract irritation and headache; 

ATAMAN CHEMICALS is a Overbased Calcium Sulfonate supplier. ATAMAN  supplies Overbased Calcium Sulfonate to various industries for a variety of applications and uses. ATAMAN  is an importer of Overbased Calcium Sulfonate to numerous countries around the world. Manufacturers rely on ATAMAN  for a reliable, efficient, and cost-effective supply of Overbased Calcium Sulfonate. ATAMAN  works with competitive and reliable manufacturers of Overbased Calcium Sulfonate to provide supply chain solutions for our customers.

ATAMAN CHEMICALS supplies Overbased Calcium Sulfonate in Overbased Calcium Sulfonate 300 TBN, Overbased Calcium Sulfonate 400 TBN, Overbased Calcium Sulfonate Tech grade(s). ATAMAN  supplies Overbased Calcium Sulfonate to users/customers for Lubricant & Grease.

Ataman’s sodium sulfonates provide excellent emulsion quality and corrosion resistance in customer formulations. While the lower molecular weight sulfonates provide excellent emulsion performance,the higher molecular weight sulfonates provide unsurpassed rust prevention. Depending on the application, the balance of these two properties is critical for maximum performance

Key Applications
Petroleum additives; Detergents, Anti-wear; Dispersants; VI Improver; Corrosion Inhibitors; Emulsifiers; Extreme Pressure; Friction Modifier; Antifoam

Product Description
These neutralized, first-intent, water and oil soluble synthetic calcium sulfonates are used in dispersant, emulsification, metal working, corrosion prevention, lube oil additive, agriculture, ore floatation, enhanced oil recovery, and industrial cleaning applications.

Applications
As a dispersant & corrosion inhibitor in engine oils.
Used in rust preventive formulations, coatings & greases
Disperses carbon formed in diesel engines


APPLICATION

Imparts excellent rust prevention, detergency and Anti oxidant Properties.
Corrosion inhibitor in mill oils, short-term rust preventatives, coatings and greases
Dispersant and corrosion inhibitor in engine oil.
Provides excellent resistance to coated Cold Rolled Steel for antirust applications.
Works in extremely hostile conditions like highly acidic environment as well as highly humid atmosphere.
It is non-staining having detergent, dispersant properties.
Environmental Friendly, Biodegradable without side effect.







CALCIUM PETROLEUM SULPHONATE USES
Ataman Chemicals supplies normal as well as high TBN (high total base number -Calcium Petroleum sulphonate. 
Calcium Petroleum sulphonates are are used in following applications:

Grease
Calcium sulfonate greases are generally beneficial for rust performance, with oxidation stability considered good or excellent.
calcite particles, inherent in calcium sulfonate greases, make them a good choice for high-temperature applications. 
Ataman’s  Calcium Petroleum Sulfonate is good choice for grease manufacturers as our Sulfonates are available customized specifications and at attractive price.
Calcium Sulfonate Greases are used in automotive, agricultural, construction, food, industry, mining, paper manufacturing and steel mills.

Detergent
Ataman Kimya’s Calcium Petroleum Sulfonate find its use in manufacturing best quality detergent which can be used to prevent sludge deposits.

Rust Preventives & Corrosion Inhibitor
High Base number as well as normal Calcium Petroleum Sulphonate of ATAMAN CHEMICALS is well accepted performance chemicals to manufacture rust preventives, inhibitors and corrosion inhibitors oils and lubricants.

Emulsifier
Emulsifier formulation with corrosion inhibition are best blended with our range of petroleum sulfonates.

Oil Additives
Calcium Petroleum Sulfonates are used in Engine Oil, MetalWorking, Automatic Transmission Fluid, Industrial and Automotive Gear Oil additives and Lubricants. Ataman’s petroleum sulfonates are used for high temperature applications industrial oils and lubricants blending.



Regulatory process names: Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
EC Inventory: Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Pre-Registration process
CAS names: Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Other IUPAC names
CALCIUM PETROLEUM SULFONATE
Calcium petroleum sulfonate
CALCIUM SALT OF SULFONIC ACIDS, PETROLEUM
Petroleum mixture of C10 to 40 saturated linear and branched alkylaryl derivatised benzenesulfonic acid calcium salts.
Petroleum mixture of C10 to 47 saturated linear alkaryl derivatised cyclopentan cyclohexanbenzene sulfonic acid and C10 to 47 saturated linear alkaryl derivatised cyclopentan phenobenzene sulfonic acid calcium salts
sulfonic acid, petroleum, calcium salts
sulfonic acids, petroleum calcium salt
SULFONIC ACIDS, PETROLEUM, CALCIUM SALTS
Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Sulfonic acids, petroleum, calcium salts
Sulfonic acids, petroleum, calcium salts, overbased









Sulfonates are derived from petroleum fractions, from lignin, and from fatty oils.
These materials are mixtures of indeterminate or variable composition, probably comprising one or more of the main chemical types of sulfonates together with sulfates and other sulfur compounds, and are made largely by empirical procedures.
Sulfonates are used as additive agents for metal working oil and engine oil. In this usage, sulfonates provide special functions such as surfactant functions and rust prevention.
Sulfonation may be defined as any chemical process by which the sulfonic acid group (SO2OH) or the corresponding salt or sulfonyl halide group (e.g. –SO2CI) is introduced into an organic compound
Natural petroleum sulfonates are defined as those manufactured by sulfonation of crude oil, crude distillates, or any portion of these distillates in which hydrocarbons present are not substantially different from their state in the original crude oil.
These natural materials, then, are quite different from synthetic sulfonates, which are derived most commonly from sulfonation of olefinic polymers or alkyl aromatic hydrocarbons.
Calcium Petroleum Sulphonate is Calcium salt of Sulphonic Acid made by processing Heavy Alkaline Benzene of suitable fraction with Sulphuric Acid or Sulphur Trioxide and refining by liquid extraction by using suitable alcoholic solvent and precipitating insoluble salts by control of PH and centrifuging.
Meta petroleum sulfonates are widely used in the manufacture of lubricating oil additives and greases. Recently a process has been developed for the manufacture of superior metal petroleum sulfonates, particularly calcium petroleum sulfonates, by the sulfonation of a highly viscous, highly refined parafiinic oil fraction having a viscosity of at least about 200 to 230 SUS at 210 F. and having a viscosity index of about 85 to 100 or higher.
Petroleum sulfonate is mainly obtained by treating high-boiling petroleum fractions in a stirred tank reactor (STR) or in a falling-film reactor (FFR).  Synthesis of Petroleum Sulfonate Surfactant with Ultra-Low Interfacial Tension in Rotating Packed Bed Reactor.

Metatags:
Calcium Petroleum Sulfonate
Production of Calcium Petroleum Sulfonate
Chloride free Calcium sulfonate
Process for Overbased Calcium sulfonate
Filtration of petroleum sulfonate product
Production of Petroleum Sulfonates
Process for preparation of Improved Lubricating Compositions
Metal Petroleum Sulfonates
Overbased Petoleum Sulfonate
Apparatus for producing Overbased petroleum sulfonate



KEY CONCEPTS
• Metalcorrosion o os o preventive reventives perform the important function unction of protecting metal parts by forming a protective rotective layer on the surface of the component.
• Selection Selection of the correct metalcorrosion preventive is a complex process based on application, pplication, the needs of the end-user and subsequent bsequent process processing steps.
• Future trends influencing the use of metalcorrosion preventives are the increased use of non-ferrou non-ferrous metals,environment environmental issues, worldwi worldwide regulations and the reduced storage timefor metal parts inventory


Petroleum Sulphonates 
ATAMAN offers clients an effective range of Petroleum Sulphonates – Barium Petroelum sulphonate,calcium petroleum sulphonates as well as Magnesium petroleum sulphonate.
These petroleum sulphonates are safe to use and processed as per the prevailing lubricant industry standards. 
Acknowledged for precise pH value, petroleum sulphonates are available in various grades to suit diverse requirements of lubricant manufacturing and oil industries.

Quality of Sodium Petroleum Sulphonate
Gravity, at 15.6 °C 1.02
Viscosity at 100°C, CST 190
Basicity Basic
Flash Point °C(COC) 205
Barium Petroleum Sulphonate
Components of barium petroleum sulphonate include:
Napthanic Oil 0.5-25%
Paraffinic oil 0.5-25%
Solvents (Kerosene, Toluene and MTO) 0.5-25%
Application Area of Sodium Petroleum Sulphonate and Barium Petroleum Sulphonate:
Corrosion inhibitor in mill oils
Rust preventatives, coatings and greases
Demulsibility
Non-staining
Used as wetting agent, dispersant and corrosion inhibitor in engine oil
Utilized for formulating greases, slushing oils, hydraulic fluids other industry products
Calcium Petroleum Sulphonate
ATAMAN also manufacture and export Calcium Petroleum Sulphonate that is accurate in composition and competitive in price. Our range is appreciated by clients for accurate composition and precise pH value. We process our range in hygienic conditions to ensure excellent quality, purity and stability under different climatic conditions.

Range of Calcium Petroleum Sulphonate
Customized calcium petroleum sulphonate available on request.

Magnesium Petroleum Sulphonate
ATAMAN also manufacture and export Calcium Petroleum Sulphonate that is accurate in composition and competitive in price. Our range is appreciated by clients for accurate composition and precise pH value. We process our range in hygienic conditions to ensure excellent quality, purity and stability under different climatic conditions.

Range of Magnesium Petroleum Sulphonate
Customized magnesium petroleum sulphonate (sulfonate) available on request.

Contact us for your requirement of petroleum sulphonate(sulfonate)



Commercial calcium petroleum sulfonates have found widespread use in lubricating'oil as additives designed to reduce or eliminate these combustion chamber deposits. These sulfonates are desirably prepared by sulfonating'a lubricating oil and neutralizing the resulting sulfonic acids with lime in order to form calcium petroleum sulfonates and stabilize the sulfonic acid mixture with respect to ferrous corrosion. The resulting neutralized mixture, which contains solids such as calcium sulfate dihydrate, is then separated to obtain the calcium petroleum sulfonates, the separation generally being carried out byfiltration of the neutralized mixture.

Sulphonates as rust inhibitors 
Anti-Corrosion Methods and Materials

ISSN: 0003-5599

Publication date: 1 July 1986 Reprints & Permissions

Abstract
The rust inhibiting characteristics of barium/calcium petroleum sulphonates, prepared from two indigenously available base stocks of different origin have been determined in concentration ranging from 0.5 to 3.0% W/W in mineral oil as per ASTM D‐1748 method. The products have been characterised as ‘outstanding’, ‘good’ and ‘satisfactory’ on the basis of their performance in the humidity cabinet. It has been observed that Ba/Ca petroleum sulphonates possessing outstanding rust inhibiting characteristics show low oil/water interfacial tension and high water solubilization characteristics as compared to other sulphonates. It has also been observed that the rust inhibiting characteristics are profoundly influenced by the structural parameter of the hydrocarbon portion of the petroleum sulphonates. The larger the alkyl side chain, the better is the rust inhibiting properties.



Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.