1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

MORFOLIN ( MORFOLİN)

Morfolin, O (CH2CH2) 2NH kimyasal formülüne sahip organik bir kimyasal bileşiktir. Bu heterosikl, hem amin hem de eter fonksiyonel grupları içerir. Amin nedeniyle morfolin bir bazdır; konjugat asidine morfolinyum denir. Örneğin, morfolinin hidroklorik asit ile işlenmesi, tuzu morfolinyum klorür yapar.
Morfolinin isimlendirilmesi, yanlış bir şekilde morfin yapısının bir parçası olduğuna inanan Ludwig Knorr'a atfedilir.

Morfolin, balık benzeri bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır. Parlama noktası 100 ° F dir.  Doku için aşındırıcıdır. Sudan daha az yoğundur ve suda çözünür. Havadan daha ağır buharlar. Diğer kimyasalların yapımında, korozyon önleyici olarak ve deterjanlarda kullanılır. Morfolin, doymuş bir organik heteromonosiklik ebeveyndir ve morfolinlerin bir üyesidir.

Morfolin, kauçuk kimyasalları için önemli bir yapı taşıdır ve diğer endüstrilerde çok sayıda uygulama bulur. Su arıtma, farmasötik ve tarımsal ürünlerin yanı sıra optik parlatıcıların üretiminde bir ara ürün olarak kullanılır.

Morfolin (1,4-tetrahidro-oksazin), büyük endüstriyel öneme ve geniş bir uygulama yelpazesine sahip basit bir heterosiklik bileşiktir. Bu kimyasal bileşik ve türevleri, kauçuk katkı maddeleri, korozyon önleyiciler, çözücüler, optik parlatıcılar, antioksidanlar olarak ve bir dizi ilaç ve herbisit üretiminde kullanılmıştır.

ÜRÜN KULLANIMI
Reçineler, mumlar, kazein, boyalar için çözücü. Morfolin yağ asidi tuzları, yüzey aktif maddeler ve emülgatörler olarak kullanılır. Diğer morfolin
bileşikler, korozyon önleyiciler, antioksidanlar, plastikleştiriciler olarak kullanılır. Morfolin bileşikleri ayrıca viskozite geliştiriciler, böcek öldürücüler, mantar öldürücüler, herbisitler, lokal anestetikler ve antiseptikler olarak kullanılır. Morfolin, suya benzer bir uçuculuğa sahiptir. Bu nedenle, buhar kazanı sistemlerinde kondensat dönüş hatlarında ve ayrıca sulu hidrolik sıvılar ve benzeri sistemlerde karbonik asit korozyonuyla mücadelede nötralize edici bir amin olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Morfolin buharları gümüşü ve diğer metalleri korozyona ve SO2 ve H2S gibi asit dumanlarının neden olduğu kararmaya karşı korur. Metal aerosol kaplarının ve valflerinin korozyonu, düşük seviyelerde morfolin kullanılmasıyla da önlenebilir. Morfolin, çeşitli metallerin sıvı ile aynı anda temas halinde olduğu glikol bazlı hidrolik sistem sıvılarında etkilidir. Morfolin türevleri, mineral yağlama yağlarında, türbin yağlarında, petrol damıtıklarının işlenmesinde kullanılan depolama tanklarını, boruları ve diğer cihazları korumak ve gres geçirmez kağıdın çelik ve diğer metaller üzerindeki aşındırıcı etkisini önlemek için korozyon inhibitörleri olarak kullanılmıştır.

EŞ ANLAMLI
C4-H9-O-N, C4-H9-O-N, OCH2-CH2-NHCH2-CH2, "dietilenimid oksit", "dietilen imideoksit", "dietilen oksimid", "dietilenimid
oksit ", Drewamine," p-izoksamin, tetrahidro- "," p-izoksamin, tetrahidro- ", 1-oksa-4-azasikloheksan, 1-oksa-4-azasikloheksan," 2H-1,
4-oksazin, tetrahidro- "," 2H-1, 4-oksazin, tetrahidro- "," 4H-1, 4-oksazin, tetrahidro- "," 4H-1, 4-oksazin, tetrahidro- "," tetrahidro- 1,
4-izoksazin "," tetrahidro-1, 4-izoksazin ", tetrahidro-p-oksazin, tetrahidro-p-oksazin," tetrahidro-2H-1, 4-oksazin "," tetrahidro-2H-1,
4-oksazin "," BASF 238 "

CAS Numarası: 110-91-8; EINECS 263-172-8; IUPAC adı: Morfolin. Diğer isimler: Dietilenimid oksit; 1,4-Oxazinane; Tetrahidro-1,4-oksazin; Dietilen imidoksit; Dietilen oksimit; Tetrahidro-p-oksazin
Eşanlamlılar ve Ticari İsimler: Dietilen imidoksit, Dietilen oksimit, Tetrahidro-1,4-oksazin, Tetrahidro-p-oksazin

Kimyasal formül: C4H9NO
Molar kütle: 87.122 g · mol − 1
Görünüm: Renksiz sıvı
Koku: Zayıf amonyak benzeri veya balık benzeri
Yoğunluk: 1.007 g / cm3
Erime noktası: -5 ° C (23 ° F; 268 K)
Kaynama noktası: 129 ° C (264 ° F; 402 K)
Suda çözünürlük: karışabilir
Buhar basıncı: 6 mmHg (20 ° C)
Asitlik (pKa): 8.36 (eşlenik asitten)
Manyetik duyarlılık (χ): -55.0 · 10−6 cm3 / mol
Ana tehlikeler: Yanıcı, Aşındırıcı

Koku: karakteristik
Kullanım: Morfolinin kimyasal stabilitesi ve suya benzer uçuculuğu nedeniyle, buhar kazanları ve su arıtma sistemleri için mükemmel bir korozyon inhibitörü yapar. Morfolin ayrıca meyve mumlarında mantar ve böcek kontaminasyonuna karşı koruma sağlamak için yaygın bir emülgatör olarak kullanılır. Morfolin, fosil ve nükleer yakıtlar için pH değiştirici olarak, kauçuk hızlandırıcılarda, kireç çözücü, antiseptik, tekstil baskı ve boyama ajanı, antioksidan, koku giderici ve ilaç ve böcek ilaçlarında kullanılabilir.

Uygulamalar: Buhar yoğunlaşmasında (Kazan) korozyon önleyici, Optik parlatıcılar, farmasötikler.
Morfolin, korozyon önleyici, katkı maddesi olarak kullanılan ve diğer kimyasalları sentezlemek için kullanılan organik bir kimyasal bileşiktir. Morfolin'in moleküler formülü C4H9NO'dur. Morfolin, amin ve eter fonksiyonel gruplarına sahip heterosiklik bir kimyasal bileşiktir. Morfolin, aminin varlığından dolayı bir bazdır. Morfolin renksizdir ve askıda madde içermez. Morfolin, düşük maliyeti ve polaritesi nedeniyle organik sentez, reaksiyonlar ve kimya endüstrisi araştırmalarında genellikle bir çözücü olarak kullanılır.

UYGULAMALAR

1. KATKI MADDELERİ VE KATALİZÖRLER
Morfolin, nükleer enerji santrali buhar sistemlerinde ve fosil yakıtlarda pH'ı ayarlamak için katkı maddesi olarak kullanılır. Morfolin ayrıca kimya fabrikalarında kazan suyu akış sistemlerinin korozyona karşı korunması için kullanılır. Morfolin, alümina katalizörlerinin hazırlanmasında kullanılır. Hidrokarbonların işlenmesi için bir jelleştirici madde şeklinde hazırlanırlar.
2. ORGANİK SENTEZ
Morfolin, enaminlerin sentezi için yaygın olarak kullanılmaktadır. Gram pozitif bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir antibiyotik olan linezolid üretmek önemli bir bileşendir. Ayrıca bir kanser ilacı olan gefitinib'de de kullanılır. Morfolin ayrıca analjezik dekstromoramidde de kullanılır. Morfolin hidroklorür gibi morfolin tuzları, ara ürünlerin organik sentezi için kullanılır.
3. TARIM
Kimyasal bir emülgatör formundaki morfolin, meyvelerin korunmasında kullanılır. Bu, meyvelerin üzerine bir mum tabakasının uygulandığı ağda işlemi ile elde edilir. Bu kaplama meyveleri böceklerden ve mantar istilasından korur. Ergosterol biyosentez inhibitörleri, tahıllarda fungisit olarak kullanılan morfolin türevleridir. Tahıl ekinlerinde kullanılan morfolin bazlı fungisitlerin bazıları amorolfin, fenpropimorf ve tridemorftur.
4. KAUÇUK SEKTÖRÜ
Morfolin, kauçuk endüstrisinde DTOS, MDS ve NOBS gibi kauçuk vulkanizasyon hızlandırıcıları üretmek için bir ara ürün olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Morfolin talebinin% 50'den fazlası kauçuk vulkanizasyon hızlandırıcılarından gelir ve kauçuk vulkanizasyon hızlandırıcılarının yaklaşık% 30'u NOBS için kullanılır.
5. METAL KOROZYON İNHİBİTÖRLERİ
Morfolin, bakır, demir, kurşun, çinko ve diğer metaller gibi metaller için bir korozyon önleyici olarak kullanılır. Otomobiller, mekanik aletler ve tıbbi cihazlar gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Gaz-sıvı haldeki morfolin, sikloheksilamin ve disikloheksilamin nitrit gibi öncülerine kıyasla çevreye karşı daha düşük toksisiteye sahiptir.
6. ÜRETİM
Morfolin kağıt, cam, sabun, deterjan, boya ve sentetik elyaf üretiminde kullanılmaktadır. Nitrojen tayini için analiz reaktifleri üretmek için kullanılır. Morpholine aynı zamanda ilaç, deri, tekstil, ev bakımı ve seramik endüstrilerinde de uygulamalar bulur.

DÜRBÜN
Son zamanlarda, ilaç keşif çabaları çok sayıda ilginç morfolin bazlı bileşiği ortaya çıkardı. İlaçların ve ara ürünlerin sentezi söz konusu olduğunda hala keşfedilecek çok şey var. Teknolojideki ilerlemeyle birlikte morfolin, çeşitli endüstrilerde daha fazla uygulama bulacaktır.

Kullanımlar
Endüstriyel uygulamalar: Morfolin, hem fosil yakıt hem de nükleer enerji santrali buhar sistemlerinde pH ayarlaması için milyon konsantrasyonda parça halinde yaygın bir katkı maddesidir. Morfolin, uçuculuğu su ile hemen hemen aynı olduğundan kullanılır, bu nedenle suya eklendiğinde konsantrasyonu hem su hem de buhar fazlarında oldukça eşit bir şekilde dağılır. PH ayarlayıcı nitelikleri daha sonra korozyona karşı koruma sağlamak için buhar tesisine dağıtılır. Morfolin, bu tür tesislerin buhar sistemlerinde korozyon koruması için kapsamlı bir tamamen uçucu arıtma kimyası sağlamak için genellikle düşük hidrazin veya amonyak konsantrasyonları ile birlikte kullanılır.
Morfolin, bu buhar sistemlerindeki yüksek sıcaklık ve basınçlarda oksijen yokluğunda makul ölçüde yavaş ayrışır.

Organik sentez
Morfolin, diğer ikincil aminler için tipik olan çoğu kimyasal reaksiyona uğrar, ancak eter oksijenin varlığı, elektron yoğunluğunu nitrojenden çeker ve onu, piperidin gibi yapısal olarak benzer ikincil aminlerden daha az nükleofilik (ve daha az bazik) hale getirir. Bu nedenle stabil bir kloramin oluşturur.

Genellikle enamin üretmek için kullanılır.

Morfolin, organik sentezde yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin, antibiyotik linezolid, antikanser ajan gefitinib (Iressa) ve analjezik dekstromoramidin hazırlanmasında bir yapı taşıdır.

Araştırmada ve endüstride, morfolinin düşük maliyeti ve polaritesi, kimyasal reaksiyonlar için bir çözücü olarak yaygın kullanımına yol açar.

Tarım
Bir meyve kaplaması olarak
Morfolin, meyvelerin ağda işleminde kimyasal bir emülgatör olarak kullanılır. Doğal olarak meyveler böceklere ve mantar kontaminasyonuna karşı korumak için balmumu yapar, ancak meyve temizlendiğinde bu kaybolabilir. Değiştirmek için az miktarda yeni balmumu uygulanır. Morfolin emülgatör olarak kullanılır.

Açıklama
Bu bileşik, morfolinler olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir. Bunlar, oksijen ve nitrojen atomlarının sırasıyla 1 ve 4 pozisyonlarında yer aldığı C4H9NO formülüne sahip altı üyeli bir alifatik doymuş halkadan oluşan bir morfolin parçası içeren organik bileşiklerdir.
Krallık: Organik bileşikler
Süper Sınıf: Organoheterosiklik bileşikler
Sınıf: Oksazinanlar
Alt Sınıf: Morfolinler
Doğrudan Ebeveyn: Morfolinler
Alternatif Ebeveynler: Oksasiklik bileşikler / Dialkilaminler / Dialkil eterler / Azasiklik bileşikler / Organopniktojen bileşikler / Hidrokarbon türevleri
Sübstitüentler: Alifatik heteromonosiklik bileşik / Amin / Azasikl / Dialkil eter / Eter / Hidrokarbon türevi / Morfolin / Organik nitrojen bileşiği / Organik oksijen bileşiği / Organonitrojen bileşiği
Moleküler Çerçeve: Alifatik heteromonosiklik bileşikler
Harici Tanımlayıcılar: morfolinler, doymuş organik heteromonosiklik ebeveyn (CHEBI: 34856)
Morfolin, O (CH2CH2) 2NH kimyasal formülü ile yabancı maddeler içermeyen soluk higroskopik bir sıvıdır. Kazan beslemesinde 0,1 ppm konsantrasyonun üzerinde tespit edilebilen karakteristik amin kokusunu taşır. Buhar kazanı sistemlerinde kondens dönüş hatlarında karbonik asit korozyonu ile mücadelede yaygın olarak kullanılan nötralize edici bir amindir. Kazanlardan gelen buharla buharlaşır ve yoğunlaşır, böylece hatlara koruma sağlar, aksi takdirde buhar yoğunlaşmasında bulunan karbonik asitten korozyona maruz kalır. Buharları, gümüşü ve diğer metalleri kükürt dioksit ve hidrojen sülfür gibi buruk dumanlar tarafından korozyona ve matlaşmaya karşı korur.

Morfolin, enerji santralleri ve rafinerilerin buhar sistemlerinde kazan suyu arıtma katkısı olarak kullanılmaktadır. Morfolin oleat olarak balmumu benzeri bir kaplama oluşturur. Klorlu hidrokarbon ve büyük miktarda su içeren bir bileşimde klorlu bir hidrokarbonun ayrışmasını önler. Bu tür tesislerin buhar sistemlerinde korozyon koruması için kapsamlı bir tamamen uçucu kazan suyu arıtma kimyası sağlamak için genellikle düşük konsantrasyonlarda hidrazin veya amonyak ile birlikte kullanılır. Morfolin, bu buhar sistemlerindeki yüksek sıcaklık ve basınçlarda oksijen yokluğunda makul ölçüde yavaş ayrışır. Uçuculuğunun su ile aynı olması nedeniyle, suya eklendikten sonra konsantrasyonu hem su hem de buhar fazlarında oldukça eşit bir şekilde dağılır. Korozyona karşı koruma sağlamak için pH ayarlama nitelikleri buhar tesisi genelinde daha fazla dağıtılır.


Morfolinin Temel Özellikleri ve Faydaları:
Stres çatlamasından kaynaklanan korozyonu önler
Blöf gereksinimini azaltır
Diğer kazan suyu arıtma kimyasalları ile uyumlu
Kondens dönüşü ile besleme hattına geri döner, böylece besleme suyu pH'ını yükseltir
Metal aerosol kapların ve valflerin korozyonu, düşük seviyelerde morfolin kullanılarak önlenebilir. Kazanı korozyona karşı korumak için kazan suyunun pH'ını yükseltir. Amin bazlı formülasyonu sayesinde kazana tuz eklemez ve dolayısıyla TDS'ye katkı sağlamaz, bu da azaltılmış blöf ve yakıt tasarrufu sağlar. Morfolin her tip, boyut ve basınçta kazanlarda kullanılabilir.
ATAMAN KIMYA, dünya çapında kazan suyu arıtımı için yüksek kaliteli Morfolin sağlar.
www.atamankimya.com


Dietanolaminin sülfürik asit ile dehidre edilmesiyle elde edilen, hem amin hem de eter gruplarına sahip organik bir bileşik olan morfolin. Morfolin, birçok önemli uygulama için birçok farklı aktiviteye uyarlanabilir. Optik parlatıcılar olarak bile kauçuk kimyasallarının üretiminde bir ara ürün olarak işlev görmesi gibi farklı adaptasyonlarından bazıları aşağıdaki uygulamalarda görülebilir. Buhar kazanı sistemlerinde etkili bir korozyon önleyici görevi görür. Morfolinler, yağlama yağları için ilaç kimyasalları ve antioksidanlar olarak kullanılabilir.
Morfolinler, mum ve cila işleme endüstrilerinde emülgatör olarak kullanılabilir.

Morfolin, nükleer santraller için çok etkili olan çok iyi bir pH ayarlayıcıdır. Kullanılmasının bir nedeni de suya benzer sessiz buharlaşma oranıdır; Öyleyse, suya eklendiğinde, hem sıvı hem de buhar fazında suya uygun şekilde dağılır. Ayrıca mantar öldürücüler ve bakterisitlerde bir bileşen olarak kullanılabilir.

Temel Özellikler ve Faydalar
Gerilme çatlağı korozyonunu önler
Blöf gereksinimini azaltır
Kondens dönüşü ile besleme hattına geri döner, böylece besleme suyu pH'ını yükseltir
Güç tasarrufu ve kesinti süresi
Diğer arıtma kimyasalları ile uyumlu
Çok yönlü uygulamalar
Fizikokimyasal Veriler
Özellikler: Tipik Değer
Form: Berrak sıvı
Görünüm: Renksiz
Koku: Amin gibi
Morfolin olarak tahlil:% 99.0 min.
Çözünürlük: Su ile tamamen çözünür
Uygulama alanları
Kauçuk Kimyasalları: Gecikmeli eylem hızlandırıcı
Katalizörler: Sıcaklığa duyarlı polimerizasyon inhibitörü
Jelleştirici ajan
Optik Beyazlatıcılar
Klorlu ağartıcılardan daha stabil
İlaç Kimyasalları: Morfolin türevleri


1-Oxa-4-azacyclohexane
2H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
4H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
BASF 238
Diethylene imidoxide
Diethylene oximide
Diethyleneimide oxide
Diethylenimide oxide
Drewamine
Morpholine
MORPHOLINE
p-Isoxazine, tetrahydro-
Tetrahydro-1,4-isoxazine
Tetrahydro-1,4-oxazine
Tetrahydro-2H-1,4-oxazine
Tetrahydro-p-oxazine


MORPHOLINE
Morfolin
110-91-8
1-Oxa-4-azacyclohexane
Tetrahydro-1,4-oxazine
Diethylene oximide
Diethylenimide oxide
Diethyleneimide oxide
Drewamine
Diethylene imidoxide
morpholin
Tetrahydro-2H-1,4-oxazine
Tetrahydro-p-oxazine
p-Isoxazine, tetrahydro-
Tetrahydro-1,4-isoxazine
BASF 238
Caswell No. 584
Morpholine, 4-soya alkyl derivs.
2H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
4H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
EINECS 203-815-1
UN2054
C4H9NO
EPA Pesticide Chemical Code 054701
BRN 0102549
Tetrahydro-4H-1-4-oxazine
61791-40-0
Morpholine [UN2054] [Flammable liquid]
Morpholine, 99+%, extra pure
CAS-110-91-8
MORPHOLINE,REAG
Tetrahydro-p-isoxazine
MORPHOLINE, PRACT
morphline
morpho line
morpholine-
EINECS 263-172-8
4H-1, tetrahydro-
PubChem15002
Morpholine 
1,4$l^{2}-oxazinane
Tetrahydro-1, 4-isoxazine
Oprea1_317540
Tetryhydro-2H-1,4-oxazine
Tetrahydro-4H-1,4-Oxazine
4-27-00-00015 (Beilstein Handbook Reference)
Morpholine, analytical standard


morfoliin (et)
Morfoliini (fi)
morfolin (cs)
morfolin (hr)
morfolin (hu)
morfolin (no)
morfolin (sl)
morfolin (sv)
morfolina (es)
morfolina (it)
morfolina (pl)
morfolina (pt)
morfolina (ro)
morfolinas (lt)
morfoline (nl)
morfolín (sk)
morfolīns (lv)
morpholin (da)
Morpholin (de)
morpholine (fr)
morfolin (tr)
morfolin (türkçe)

tetrahidro-1,4-oxazina (es)

tetrahydro-1,4-oksazyna (pl)

μορφολίν (el)

мoрфолин (bg)

CAS names
Morpholine

IUPAC names
2-chloro-1-morpholin-4-ylethanone
4H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
Morpholin
MORPHOLINE
Morpholine
morpholine
tetrahydro 1.4 oxazine
Tetrahydro-1,4-oxazine
Tetrahydro-2H-1,4-oxazine
Tetraidro-1,4-ossazina

Trade names
1-Oxa-4-azacyclohexane
2H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
4H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
BASF 238
Diethylene imidoxide
Diethylene oximide
Diethylenimide oxide
Drewamine
p-Isoxazine, tetrahydro-
Tetrahydro-1,4-oxazine
Tetrahydro-2H-1,4-oxazine
Tetrahydro-p-oxazine

102549 [Beilstein]
110-91-8 [RN]
203-815-1 [EINECS]
8B2ZCK305O
MFCD00005972 [MDL number]
Morfolina [Italian]
Morfolina [Portuguese]
Morpholin [German] [ACD/IUPAC Name]
Morpholine [ACD/Index Name] [ACD/IUPAC Name] [Wiki]
Morpholine [French] [ACD/Index Name] [ACD/IUPAC Name]
QD6475000
Tetrahydro-1,4-oxazine
UNII:8B2ZCK305O
Морфолин [Russian]
モルホリン [Chinese]
吗啉 [Chinese]
吗啡啉 [Chinese]
138048-80-3 [RN]
1-Oxa-4-azacyclohexane
2H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
4-27-00-00015 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]
4H-1,4-Oxazine, tetrahydro-
Diethylene imidoxide
Diethylene oximide
Diethyleneimide oxide
diethylenimide oxide
Drewamine
Morpholine-d8
N-Vinylbenzylmorpholine-divinylbenzene Copolymer
Oprea1_317540
p-Isoxazine, tetrahydro-
ST5213815
STR00194
T6M DOTJ [WLN]
Tetrahydro-1, 4-isoxazine
Tetrahydro-1,4-isoxazine
Tetrahydro-2H-1,4-oxazine
Tetrahydro-4H-1,4-Oxazine
Tetrahydro-4H-1-4-oxazine
Tetrahydro-P-isoxazine
Tetrahydro-p-oxazine
Tetryhydro-2H-1,4-oxazine
UN 2054
UNII-8B2ZCK305O
WLN: T6M DOTJ


Other identifiers
CAS number
1357848-50-0
CAS number
1357848-50-0
Deleted CAS number
147366-31-2
CAS number
147366-31-2
Deleted CAS number
613-028-00-9
Index Number
854893-20-2
CAS number
854893-20-2
Deleted CAS number
88542-81-8
CAS number
88542-81-8
Deleted CAS number
96122-95-1
CAS number
96122-95-1
Deleted CAS number
99108-56-2
CAS number
99108-56-2
Deleted CAS number


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.