1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLİKOLİK ASİT

Glikolik Asit, kozmetik ürünlerinde peeling ( eski deriyi uzaklaştırma) ürünlerinde kullanılır.

Glikolik Asit içeren ürünlerle doğru uygulanan Peeling, cildin ölü hücrelerden oluşan hasarlı üst tabakasını kaldırır ve alttaki hasarsız cilt dokusunu açığa çıkarır.

Glikolik asidin kimyasal özellikleri, onu kırışıklık tedavisi, cilt bakımı, yara izi giderme ve saç besleme kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünleri için ideal kılar. 

Glikolik Asit Peeling (soyma) tedavisinin etken maddesini oluşturur.

Tıbbi ürünlerde ve kozmetik ürünlerinde kullanılır.

 

Glikolik asit (hidroasetik asit veya hidroksiasetik asit); kimyasal formül C2H4O3 (HOCH2CO2H olarak da yazılır), en küçük a-hidroksi asittir (AHA).

IUPAC adı: 2-Hidroksietanoik asit

Tercih edilen IUPAC adı: hidroksiasetik asit

Diğer isimler: dikarbonöz asit, glikolik asit, hidroasetik asit

CAS Numarası: 79-14-1

 

GLİKOLİK ASİDİN Endüstriyel Uygulamaları 

Glikolik asidin endüstriyel uygulamaları, özellikle glikolik asidin genellikle uygun maliyetli bir temizleme yöntemi olarak kullanıldığı petrol ve rafineri endüstrisinde artış göstermektedir.

 

Gelişen petrol ve gaz endüstrisinin ve Glikolik asidin temizleme ve kazıma işlemlerinde kullanılmasının, önümüzdeki yıllarda Glikolik asit pazarının büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.

Glikolik asit, tekstil endüstrisinde boyama ve tabaklama ajanı olarak, gıda işlemede tatlandırıcı ajan ve koruyucu olarak ve ilaç endüstrisinde cilt bakım ajanı olarak kullanılır. Ayrıca yapıştırıcılarda ve plastiklerde kullanılır.

 

Glikolik asit, akış özelliklerini iyileştirmek ve parlaklık kazandırmak için genellikle emülsiyon polimerlerine, solventlere ve mürekkep ve boya katkı maddelerine dahil edilir.

Glikolik asit, cilde nüfuz etme kabiliyeti nedeniyle, cilt bakım ürünlerinde, çoğunlukla kimyasal bir soyma olarak uygulama bulur.

 

Glikolik asit, ince çizgilerin görünümünü, cilt dokusunu, tonunu ve parlaklığını iyileştirmek için hücresel yenilenmeyi teşvik etmeye yardımcı olarak cilde eşit bir pul pul dökülme sağlama yeteneğiyle tanınır.

 

Temizleyiciler, serumlar, tonerler veya kremler halinde mevcut olan SkinCeuticals glikolik asit formülleri, donukluk, düzensiz doku ve ton, kusurlar ve ciltte yaşlanma belirtileri dahil olmak üzere çeşitli cilt sorunları için etkili bir çözüm sağlar.

 

 

Glikolik asit peelingi, peeling solüsyonunda birincil eksfoliyant olarak glikolik asit ile formüle edilmiş bir kimyasal peelingtir.

Bir cilt bakımı uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu bakımlar, cildin en üst katmanını eksfoliye eder ve yeniden yüzeye çıkararak alttaki yeni, sağlıklı cildi ortaya çıkarır.

Hücre yenilenmesini etkili bir şekilde artırır, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü yumuşatır ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirir.

 

Glikolik asit peelingi sırasında, konsantrasyona, cilt tipine ve hastanın tedaviye tepkisine bağlı olarak önceden belirlenmiş bir süre boyunca cilde bir veya daha fazla solüsyon katmanı uygulanır.

Çözelti istenilen süre açık bırakıldıktan sonra formül, bir tamponlama çözeltisi veya su ile nötralize edilir.

 

Glikolik asit peelinginin ardından bir cilt bakımı uzmanı, cildin zararlı UVA/UVB ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için yüksek SPF'li geniş spektrumlu güneş koruyucu içeren işlem sonrası bakımı uygulayacaktır.

 

Herhangi bir kimyasal peeling sonrasında cilt, çevresel etkenlerin vereceği hasara karşı daha duyarlı hale gelir.

 

Bu nedenle güneş koruyucunun günlük ve özenle uygulanması gerekir.

Cilt bakımı uzmanınız ayrıca glikolik asit peelinginizin sonuçlarını korumaya ve korumaya yardımcı olmak için gelişmiş evde bakım önerebilir. 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.