1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ALİL ALKOL ALKOKSİLAT (ADUXOL NA 2140)



ALİL ALKOL ALKOKSİLAT (ADUXOL NA 2140)

Etilen/polietilen oksitlerin monoalil eteri: Ortalama molekül ağırlığı 1500 g/mol

Kompozisyon:

Polialkilenglikolmonoalleter

CH2=CHCH2(OCH2CH2)n(CH2CHCH3)mOH

CAS Numarası: 9041-33-2

Yüzey aktif madde
Polimer



ALLİL ALKOL ALKOKSİLAT Uygulamaları:

Lakeler için Katkı Maddesi
Temizlik ürünleri
Endüstriyel ve Otomotiv Kimyasalları
Metal İşleme ve Soğutma Sıvıları
Cilalar ve Zemin Bakım Ürünleri
PU Köpük stabilizatörü


Alil Alkol Alkoksilat uygulamaları arasında boya katkı maddeleri, PU köpük stabilizasyonu, suda çözünür veya suda dağılabilir boyaların imalatı, silikon kimyası ve genel olarak polimerlerin hidrofilik modifikasyonu gibi yüzey aktif bileşikler bulunur.

Alil Alkol Alkoksilatın diğer uygulamaları arasında korozyondan korunmak için nitritlerle kombinasyon halinde (hidrolik çimentoya ve çelikle güçlendirilmiş beton için çimentoya katkı maddesi olarak), kağıt ağartmada (delignifikasyon maddesi olarak) ve ilaç endüstrisinde kullanımları yer alır. 

Alil Alkol Alkoksilat, çapraz bağlama reaksiyonu için asılı hidroksil grubunu sağlamak üzere çeşitli polimerlere dahil edilir.




Alil Alkol Alkoksilat, çeşitli silikonlar ve silikon yağları için kritik bir hammaddedir.
Alilik grup, silikon omurgasındaki Si-H kısmı ile geçiş metali katalizli hidrosililasyon reaksiyonu yoluyla reaksiyona sokulur.

Etilen oksidin silikona dahil edilmesi silikonun özelliklerini değiştirerek hidrofilik bir bileşen ekler.
Modifiye edilmiş silikonlar, örneğin kozmetik veya köpük gidericiler gibi çeşitli uygulamalar için emülsiyonlar olarak kullanılır.


Alil Alkol Alkoksilat, alilik işlevi olan yüksek moleküler bir alkol olarak kabul edilebilir ve bu nedenle alilik grubun yanı sıra alkollerin de tipik kimyasal reaksiyonlarını gösterir.

Monoalil Polialkilen Glikoller genellikle 10 ppm'den az artık alkali iyonları içerir ve bu nedenle poliüretan ve hidrosililasyon uygulamaları için uygundur.


Depolama
Alil Alkol Alkoksilat, kapalı bir kapta, soğuk ve kuru bir yerde saklandığında en az iki yıl saklanabilir.



Alil Alkol Alkoksilat Uygulamaları:

Alil Alkol Alkoksilat, genellikle hidrofilik modifikasyon ve son ürünlerin suyla daha iyi uyumluluğuyla sonuçlanan çok çeşitli kimyasal reaksiyonlar için kullanılabilir.

Silikon kimyasındaki en yararlı reaksiyon, hidrosililasyon yoluyla Alil Alkol Alkoksilatın alilik grubuna Si-H fonksiyonunun eklenmesidir.
reaksiyon.

Bu, boya ve köpük giderici formülasyonlarında yaygın olarak kullanılan silikon polimerlerin hidrofilik özelliklerini geliştirir.



Alil Alkol Alkoksilat

Eş anlamlılar: Alil Alkol Alkoksilat, ALLİL ALKOL 20 EO 10 PO, Poli(etilen oksit propilen oksit) mono alil eter, polialkilen glikol, PAG, Poli(etilen oksit propilen oksit) monoalil eter, Allil polioksietilen polioksipropilen eter, Allil Alkol EO PO, Allilglikol alkoksilat, Polietilen-Polipropilen Glikol Monoalil Eter, EO-PO-Monoalil Eter, Oksiran, metil-, oksiranlı polimer, mono-2-propenil eter, Oksiran, metil-, oksiranlı polimer, mono-2-propenil eter, Oksiran, 2-metil-, oksiranlı polimer, mono-2-propen-1-il eter, Oksiran, metil-, oksiranlı polimer, mono-2-propenil eter (EO + PO)

Kasa Numarası: 9041-33-2

EC / Liste no.: 618-549-5

Alternatifler: ADUXOL NA 2140, Pluriol A 46 R, Pluriol A 750 R, Bisomer CA 041 ME, RHODASURF AAE-10 E, Polyglykol A 32/550, Emulsogen RAL 100, Emulsogen V 5127, Polyglykol A 20/10, Polyglykol A 20 -20 , Pluriol A 010 R, Pluriol A 11 RE, Pluriol A 13 R, Pluriol A 22 R, Pluriol A 23


Alil alkol alkoksilat (20 EO / 10 PO)

Saflık: %100

20°C'de oluşur: berrak, sıvı
Yöntem: PV 10-2158

Renk numarası: Hazen 0 - 100
Yöntem: DIN ISO 6271

H2O'da pH değeri %5: 4,0 - 6,5
Yöntem: EN 1262

Su içeriği: 0,0 - 0,3
Yöntem: DIN 51777

Hidroksil sayısı: 40 - 50 mgKOH/g
Yöntem: EN 13926
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.