1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz)



Kimyasal İsimleri : CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), Selüloz sakızı, Sodyum karboksimetilselüloz, E466, CMC

ATAMAN KİMYA, AKKİM'İN CMC SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ ÜRÜNLERİNDE TEK DİSTRİBÜTÖRÜDÜR.


CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), selüloz zincirindeki hidroksil gruplarının karboksimetil gruplarıyla ikame edilmesiyle eterifikasyon yoluyla selülozdan türetilen anyonik, suda çözünür bir polimerdir.

Sıcak veya soğuk suda kolaylıkla çözünebilen CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), farklı kimyasal ve fiziksel özelliklere sahiptir.

Ataman Kimya, müşterilerimize saflaştırılmış ve teknik CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) kaliteleri ve özel çözümler sunmaktadır.

Kalınlaştırma, bağlama, stabilize etme, süspansiyon haline getirme, film oluşturma ve jelleştirme fonksiyonları sayesinde CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), bir akış kontrol maddesi ve bir reoloji değiştirici olarak çalışır, bu da onu yiyecek ve içecek, sondaj, madencilik, inşaat gibi çeşitli endüstrilerde kullanıma uygun hale getirir. , kağıt, deterjan, boya, tekstil, ilaç, kişisel bakım ve daha birçok özel uygulamada kullanılmaktadır.


VISCOLOSE® Selüloz Sakız (E466) serisi, gıdayla ilgili farklı uygulamalara yönelik suda çözünür bir stabilizatör ve koyulaştırıcıdır.

VISCOLOSE® serisi selüloz sakız ürünleri, yüksek oranda saflaştırılmış Sodyum Karboksimetilselüloz ve farklı gıda uygulamalarında benzersiz işlevler sağlayan, sıcak veya soğuk suda hızla çözünebilen, düşük viskoziteli anyonik polimerlerdir.


Selüloz sakızı, sodyum karboksimetilselüloz %99,5 Selüloz sakızı + %0,4 sodyum tuzları (Sodyum Klorür ve Sodyum Glikolat) + %0,1 su 25 KG

EC / Liste no.: 618-378-6

CAS numarası: 9004-32-4

TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ
Gıdada kullanım için E466
Alerjen madde içermeyen ve GDO'lu Gıda Katkı Maddesi
Endüstriyel kullanıma uygun
Doğrudan tüketmeyin.



CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) Sınıflarımızın Uygulamaları:
Yiyecek ve İçecek Endüstrisi
Kağıt Endüstrisi
Tekstil endüstrisi
Seramik Sektörü
Su Bazlı Boyalar, Yapıştırıcılar ve İnşaat Sektörü
Diğer uygulamalar
Petrol ve Gaz Sondajı
Deterjanlar
Flotasyon ve Peletleme
Plastik Katkı Maddeleri
Tekstil Kimyasalları
Kağıt Kimyasalları
Su Kimyasalları
Ultrafiltrasyon
Yapı Kimyasalları









CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz)'nin GIDA Uygulaması:

VISCOLOSE® Selüloz Sakız (E466) serisi, gıdayla ilgili farklı uygulamalara yönelik suda çözünür bir stabilizatör ve koyulaştırıcıdır.

Yiyecek veya içecek söz konusu olduğunda, soru selüloz sakızının nihai ürün özelliklerini nasıl iyileştirebileceğidir ve bu esas olarak ürünün kullanımdaki viskozitesiyle ilgilidir.

CMC'nin dereceleri ve işlevleri, pil, ilaç, gıda ve kişisel bakım uygulamaları gibi özel kullanımlara göre uyarlanabilir.

Son kullanıcılar, doğru VISCOLOSE® CMC tipini seçerek herhangi bir sulu sistem için istenen reolojiyi elde edebilir.

VISCOLOSE® Selüloz Sakız farklı viskozite aralıklarında mevcuttur: düşük, orta ve yüksek.

VISCOLOSE® Selüloz Sakızın viskozitesi 10 ila 10.000 cps arasında olup, granüler, toz veya ultra toz halinde çeşitli parçacık boyutlarına sahiptir.





KAĞIT SEKTÖRÜNDE CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) Uygulaması:

CMC organik bağlayıcılar, ıslak uç ve yüzey boyutlandırma uygulamaları için kağıt ve karton üretiminde yaygın olarak kullanılır.

Geliştirilmiş basılabilirlik ve baskı kalitesi, optik özellikler ve pürüzsüzlük için, kağıt ve kartonların üretimi sırasında yüksek katı içerikli süspansiyonlar uygulanır.

Bu katıların en kritik bileşenlerinden biri olan CMC, selüloz elyafları arasındaki elyaftan elyafa bağlanmayı artırarak kağıdın mukavemetini arttırır ve süspansiyonun reolojisini kontrol ederek diğer kimyasalların etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.





TEKSTİL SEKTÖRÜNDE CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) Uygulaması:

CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), yüksek hızlı tezgahlarda dokuma aşamasına geçmeden önce pamuk, suni elyaf ve polyester ipliklere yüksek mukavemet sağlamak amacıyla tekstillerde çözgü haşıllama için kullanılan mükemmel bir film oluşturucu maddedir.

USK® ve RHEOLON® CMC'nin mükemmel çözünürlüğü ve problemsiz yıkama (haşıl sökme) özellikleri, bunların haşıl değirmenlerinde çalışmasını kolaylaştırır.

  CMC süspansiyonu, haşıllama işleminde ipliği kapsüller ve sonuçta dokuma sırasında kırılmayı önlemek için aşınma direncini arttırır.

√ Çözgü ipliklerinin daha iyi ayrılması

√ Daha az tozlanma

√ İpliklerin geliştirilmiş esnekliği

√ Daha düşük sıcaklık ve hızlı haşıl sökme, tekstil haşıllamada USK® ve RHEOLON® CMC serisini kullanmanın sadece birkaç avantajıdır.

Tekstil serigrafi baskısında, USK® ve RHEOLON® CMC serisi, süspansiyonun elek üzerinde homojen dağılımını (boya migrasyonunu önleyerek) ve elek açıklıklarından düzgün akışını sağlayarak baskı patının reolojik özelliklerine yardımcı olur.

Tekstil haşıl ve baskı uygulamaları için tasarlanan CMC'nin USK® ve RHEOLON® serisi farklı kalitelerde mevcuttur.




SERAMİK SEKTÖRÜNDE CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) Uygulaması:
CMC, seramik bünyelerin üretiminde ve sırların hazırlanmasında kullanılan organik bir bağlayıcıdır.
Seramik üretimi için çeşitli prosesler bulunmasına rağmen CMC, çok yönlü fonksiyonları sayesinde farklı üretim aşamalarında kullanılabilmektedir.

Seramik substrat üretim aşamasında USK® ve RHEOLON® CMC, hem harç halinde hem de kuruduktan sonra gövdeye esneklik ve dayanıklılık sağlar.

Sırlama seramik üretiminde önemli bir süreçtir ve USK® ve RHEOLON® CMC önemli bir rol oynamaktadır

√ Katıların çökelmesini önleme

√ Sır süspansiyonunun reoloji optimizasyonu

√ Pürüzsüz ve düzgün yüzey

√ Ayarlanabilir kuruma süresi

Sıcak veya soğuk suda kolaylıkla çözünebilen USK® ve RHEOLON® CMC, seramik endüstrisi için farklı sınıflarda mevcuttur.





CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz) BOYA VE KAPLAMA UYGULAMASI

CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz), su bazlı boya ve kaplama sistemleri için suda çözünebilen bir kıvamlaştırıcıdır.

Su bazlı kaplama ve yapıştırıcı uygulamalarında kalınlaştırıcı söz konusu olduğunda aranacak birkaç CMC parametresi vardır:


√ Fiber içermez

√ Dağılması ve çözünmesi kolaydır

√ Doğru viskozite aralığında mevcuttur

Bu tür özelliklere sahip olan USK® ve RHEOLON® CMC, bu su bazlı uygulamaların aşağıdaki etkileri sağlayarak optimize edilmiş reolojiye sahip olmasına yardımcı olur;

√ Katıların çökelmesini önleme

√ Süspansiyonun zamanla iyileştirilmiş stabilitesi

√ Su tutma ve kalınlaşma

√ İşlenebilirlik ve açık zaman

Kuru karışımlar, lateks bazlı sıvalar, dolgu maddeleri ve macunlar inşaat sektöründeki diğer uygulama örnekleridir.

Bu tür uygulamalara yönelik USK® ve RHEOLON® CMC, 'kullanımı kolay' formlarda gelir ve farklı sınıflarda mevcuttur.






CMC (Sodyum Karboksimetil Selüloz)'nin Diğer Uygulama Alanları

USK® ve RHEOLON® CMC serisi, bu web sitesinde listelenenlerle sınırlı olmamak üzere diğer birçok uygulama alanında da kullanılabilir, ancak bunlardan birkaçını saymak gerekirse;

Refrakterler: bağlayıcı, stabilize edici,

Kaynak Elektrotları: bağlama, yapışma

Oda Spreyi Jelleri: reoloji kontrolü

Piller: bağlama, yapışma,

Buz Paketleri: askıya alma, reoloji kontrolü

Briketler: Kömür Tozu Bağlama, kohezyon

ve sulu bir çözeltinin reolojide kontrol edilmesi gereken diğer birçok yer.




Petrol ve Gaz Sondajında CMC (Sodyum Karboksimetil selüloz) ve PAC

Akkim Kimya, sondaj endüstrisi için eksiksiz bir anyonik selülozik polimer yelpazesi sunmakta, uluslararası standartları kalite standardı olarak takip etmekte ve son kullanıcıların tüm kuyu maliyetlerine katkıda bulunmaktadır.

Petrol, gaz ve su için arama ve üretim kuyularının açılması sırasında, USK® CMC (Karboksimetil Selüloz) ve FILTRAPAC® PAC (Polianiyonik Selüloz) serisi ürünler, sondaj duvarında filtre keki oluşturarak minimum su kaybını ve sıvı sisteminin reolojisini kontrol etmek.

Yukarıda belirtilen iki ana fonksiyonun dışında, USK® CMC ve FILTRAPAC® PAC,

√ Film oluşturucu özelliğinden dolayı kuyu deliğinin çökmesini önleyerek şist inhibisyonu sağlar

√ Sondaj sıvısının soğutma ve yağlama özelliklerini iyileştirin.

√ Sıvının termal ve biyolojik stabilitesinin korunmasına yardımcı olur.

USK® CMC ve FILTRAPAC® PAC serisi selülozik polimerler, sıvı sisteminin sondajdaki işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirebilmesi için performansını artıran, biyolojik olarak parçalanabilen, çevre dostu, toksik olmayan, uyumlu sondaj sıvısı katkı maddeleridir.


Ürün yelpazesi

√ USK® CMC (Sodyum Karboksimetil selüloz) LV, akışkan sisteminin viskozitesini önemli ölçüde arttırmadan akışkan kaybı kontrol maddesi olarak işlev görür.
  Akışkan sistemindeki reoloji kontrol özelliğinden dolayı sondaj katı taşıma kapasitesinde artış elde edilir.
Aynı zamanda sıvıyı tutan çamur ağırlıklandırıcı ajanları kapsülleyerek yardımcı olur.

√ USK® CMC HV, sıvı kaybını kontrol ederken ve şeyl inhibisyonu sağlarken yüksek verimli viskoziteler olarak işlev görür.
Akışkan sistemindeki reoloji kontrol özelliğinden dolayı sondaj katı taşıma kapasitesinde artış elde edilir. Aynı zamanda sıvıyı tutan çamur ağırlıklandırıcı ajanları kapsülleyerek yardımcı olur.

√ FILTRAPAC® PAC LV öncelikle, sıvı sisteminin viskozite rejimini önemli ölçüde arttırmadan çamurun reolojisini stabilize ederken filtrasyon hızını azaltmak ve kontrol etmek için kullanılır. Aynı zamanda koruyucu bir kolloid olarak şist inhibisyonu sağlar ve filtre keki kalitesini ve kuyu deliği ile formasyon arasındaki stabiliteyi geliştirir. FILTRAPAC®'ın PAC LV serisi farklı kalitelerde mevcuttur.

√ FILTRAPAC® PAC ULV, su kaybını azaltırken sıvı sisteminin viskozite rejiminde minimum ve/veya neredeyse hiç artış olmayacak şekilde tasarlanmış çok düşük viskoziteli bir polimerdir. Çok düşük viskoziteli bir polimer olan FILTRAPAC® ULV, viskoziteyi önemli ölçüde artırmadan sıvı sisteminin reolojisini farklı konsantrasyonlarda kontrol etme esnekliği sağlar.
Dolayısıyla bu, viskozite rejimi üzerinde bu tür bir esnekliğin gerekli olduğu durumlarda, standart düşük viskoziteli PAC ürünlerine kıyasla bir avantaj sağlar.

√ FILTRAPAC® PAC R öncelikle sondaj sıvısının viskozitesini istenilen dereceye çıkarmak ve su kaybını mümkün olan en yüksek oranda kontrol etmek için kullanılır.
Ürünün eklenmesiyle artan görünür viskozite ve akma noktaları elde edilir.
Daha sonra daha iyi ve daha yüksek sondaj katı madde transfer kapasitesi oluşturulur.
Aynı zamanda koruyucu bir kolloid olarak şist inhibisyonu sağlar ve filtre keki kalitesini ve kuyu deliği ile formasyon arasındaki stabiliteyi geliştirir.
FILTRAPAC®'ın PAC R serisi farklı kalitelerde mevcuttur.




CMC (Sodyum Karboksimetil selüloz) 'NİN DETERJAN UYGULAMASI:

Ev ve Ev ve Ev deterjanları için çevre açısından güvenli suda çözünür polimer

Bir üreticinin belirli bir kalite seviyesini korurken mümkün olduğu kadar rekabetçi kalması gereken günümüzün küresel pazarlarında ev tipi ve ev tipi deterjan üretimi zorlu bir iştir.

Bu zorluğa yanıt olarak, maliyetleri en aza indirmek ve aynı zamanda ham maddelerin verimliliğini artırmak için, yüksek performanslı yeniden tortulaşma önleyici maddeler ve koyulaştırıcılar olan USK® CMC serisini geliştirdik.

USK® CMC serisinin üç özelliği, bu ürünleri diğer tortu önleyici maddelerden üstün kılar ve deterjan üreticilerine belirli faydalar sağlar;

√ Performansta daha yüksek verim

√ Düşük konsantrasyonlarda etkilidir

√ Maliyet açısından uygun

Deterjan tozu ve deterjan macunu için tasarlanmış USK® CMC serisi farklı kalitelerde mevcuttur.





CMC (Sodyum Karboksimetil selüloz)'nin FLOTASYON ve PELETLEŞTİRME Uygulamaları

USK®, RHEOFLO® ve RHEOLON® CMC serisi, değerli olmayan (gangue) minerallerin değerli minerallerden ayrıldığı fizikokimyasal mineral flotasyon proseslerinde yaygın olarak kullanılan organik baskılayıcılardır.

İşlem sırasında baskılayıcı bir reaktif olarak işlev gören USK®, RHEOFLO® ve RHEOLON® CMC serisi, istenmeyen mineral parçacıklarını adsorbe ederek bastırır, onları hidrofilik, dolayısıyla da yüzemez hale getirir.
Bunun tersine, değerli mineraller toplayıcı adı verilen reaktifler tarafından adsorbe edilir, bu da onları hidrofobik hale getirir ve sonuç olarak hava kabarcıkları ile yüzeye çıkar.

Mineral flotasyonu için tasarlanmış USK®, RHEOFLO® ve RHEOLON® CMC serisi farklı kalitelerde mevcuttur.


Demir Cevheri Peletleme

RHEOLON® CMC serisi, Demir Cevheri Peletlemesinde geleneksel olarak kullanılan Bentonitin yerine organik bağlayıcı olarak kullanılabilir.

RHEOLON® CMC kullanmanın bentonite göre avantajları, peletlerdeki daha düşük dozaj veya azaltılmış silika içeriği ve pelet üretiminde çevre ve enerji tüketimi üzerindeki olumlu etkileridir.



ÖZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI VISCOLOSE® serisi

VISCOLOSE®, gıda uygulamalarına yönelik 231/2012 Sayılı Komisyon Tüzüğüne (AB) uygun, özel olarak saflaştırılmış bir Selüloz Sakızıdır.

*Ürün Kaynağı ve Menşei: Sakız ürünleri bitkisel kaynaklardan (odun ve pamuk) üretilmektedir.

CMC Türkiye'de üretilmektedir.

*Kullanım Fonksiyonu: Kalınlaştırıcı, stabilizatör, film oluşturucu, su tutma veya dağıtıcı.

*İçerik: %99,5 (Sodyum Karboksimetilselüloz) + %0,5 (Sodyum Klorür + Sodyum Glikolat).

Doğal selülozdan türetilen VISCOLOSE® Selüloz Sakızı yüksek saflıkta mevcuttur; dk. Ulusal ve uluslararası mevzuatlara %99,5 uyumlu, GDO'suz şartları karşılıyor ve Helal, Kosher ve FSSC 22000 sertifikalı olarak geliyor.

Yiyecek veya içecek söz konusu olduğunda, soru selüloz sakızının nihai ürün özelliklerini nasıl iyileştirebileceğidir ve bu esas olarak ürünün kullanımdaki viskozitesiyle ilgilidir.


CMC (Sodyum Karboksimetil selüloz)'nin dereceleri ve işlevleri, pil, ilaç, gıda ve kişisel bakım uygulamaları gibi özel kullanımlara göre uyarlanabilir.

Son kullanıcılar, doğru VISCOLOSE® CMC tipini seçerek herhangi bir sulu sistem için istenen reolojiyi elde edebilir.

VISCOLOSE® Selüloz Sakız farklı viskozite aralıklarında mevcuttur: düşük, orta ve yüksek.

VISCOLOSE® Selüloz Sakızın viskozitesi 10 ila 10.000 cps arasında olup, granüler, toz veya ultra toz halinde çeşitli parçacık boyutlarına sahiptir.

Ar-Ge yeteneğimiz ve deneyimli ekibimiz sayesinde isteğe bağlı olarak özel kaliteler de mevcuttur.

Bölgedeki tek gıda sınıfı CMC üreticisi olarak bu ürünler, Aydın Türkiye'deki modern tesisimizde katı kalite standartlarına göre üretilmektedir.


Viskoloz CMC bebek ve diyet ürünlerinde standartlarda belirtilen dozun üzerinde kullanılmamalıdır.

CMC Sınıflarımızın Faydaları ve Özellikleri:
Suda çözünür
Anyonik polimerin kokusu veya tadı yok
Olağanüstü bağlama özellikleri
Mükemmel kalınlaştırıcı
Üstün reoloji kontrolü
Mükemmel viskozite değiştirici
Kayma inceltici polimer
Geliştirilmiş kayganlık
Geniş PH stabilitesi aralığı (PH 3,5 - 12)
Gelişmiş film oluşturma özellikleri
Onaylanmış gıda katkı maddeleri
Temel yoğunlaştırma için ekonomik bir seçenek
Yüksek yüzey gerilimi, daha az köpük oluşumu
Çoğu hidrokolloidle uyumludur
Yağ, yağ ve organik solventlere dayanıklı şekillendirme


Doğrudan yenmemelidir.
SADECE gıda endüstrilerinde kullanılmalıdır.
Gözlerle, ciltle ve ağızla temasından, ayrıca solumaktan ve yutmaktan kaçının.



Madde adları ve diğer tanımlayıcılar


Düzenleyici süreç adları
Selüloz, karboksimetil eter, sodyum tuzu


IUPAC adları
2,3,4,5,6-pentahidroksihekzanal asetik asit sodyum hidrit

asetik asit; 2,3,4,5,6-pentahidroksihekzanal; sodyum

Karboksimetilselüloz

Karboksimetilselüloza

Karboksimetil selüloz

Karboksimetil Selüloz Sodyum

Karboksimetil selüloz sodyum tuzu

Karboksimetil selüloz, sodyum tuzu

Karboksimetilselüloz

karboksimetilselüloz

Karboksimetilselüloz sodyum tuzu

Selüloz karboksimetil eter sodyum tuzu

Selüloz Sakızı

Selüloz sakızı

Na karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz

sodyum karboksil metil selüloz

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ

Sodyum karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz

sodyum selüloz karboksimetil eter




Ticari isimler
Karboksimetilselüloza

Diğer isimler
Karboksi metil selüloz sodyum

Karboksimetil selüloz

karboksimetil selüloz sodyum tuzu

karboksimetil selüloz sodyum tuzları

Karboksimetil eter selüloz sodyum tuzu

Karboksimetilselüloz Sodyum Tuzu

Karboksimetilselüloz, sodyum tuzu

selüloz karboksimetil eter sodyum tuzu

Selüloz, Karboksimetil eter, Sodiu

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ

Sodyum karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz




Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.