1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DİPİKOLİNİK ASİT

Dipikolinik asit = 2,6-DİPİKOLİNİK ASİT = Piridin-2,6-dikarboksilik asit = 2,6-Piridindikarboksilik asit = PDC = DPA

Tercih edilen IUPAC adı: Piridin-2,6-dikarboksilik asit
Diğer isimler: 2,6-Piridindikarboksilik asit

tanımlayıcılar
CAS Numarası: 499-83-2
EC Numarası: 207-894-3

Piridin-2,6-dikarboksilik asit



IUPAC adları
2,6-PİRİDİNEKARBOKSİLİK ASİT
2,6-Piridindikarboksilik Asit

Piridin-2,6-dikarbonat
dipikolinik asit


Ticari isimler
2,6-DİPİKOLİNİK ASİT

Kayıt dosyası
dipikolinik asit



Moleküler formül: C7H5NO4
Molekül Ağırlığı: 167.12
Beilstein/REAXYS Numarası: 131629
MDL numarası:MFCD00006299
eCl@ss: 39151816
PubChem Madde Kimliği: 24898760
NACRES: NA.22


Özellikler
Kimyasal formül: C7H5NO4
Molar kütle: 167.120 g·mol−1
Erime noktası: 248 ila 250 °C (478 ila 482 °F; 521 ila 523 K)

Tehlikeler
Ana tehlikeler: Tahriş edici (Xi)
R cümleleri (eski): R36/37/38
S cümleleri (eski): S26 S36


Dipikolinik asit (piridin-2,6-dikarboksilik asit veya PDC ve DPA), bakteri endosporlarının ısı direncinde rol oynayan kimyasal bir bileşiktir.
Ayrıca, iyon kromatografisi için dipikolinato bağlı lantanid ve geçiş metali kompleksleri hazırlamak için kullanılır.


Dipikolinik asit, gıda ürünlerinde mikroorganizmaların büyümesini kontrol etmek için sterilizasyon solüsyonlarında kullanılır.

Dipikolinik asit, et, kümes hayvanları (ve kümes hayvanları ve önceden şekillendirilmiş et ve kümes hayvanı ürünlerinde kullanılan salamuralar, soslar ve marineler), balık ve deniz ürünleri, yumurta yıkama, tohumlar ve etlerde kullanılması amaçlanan antimikrobiyal ajanda kullanılabilir. 
Dipikolinik asit, kırmızı ette kullanım için depolama sırasında peroksiasit denge karışımlarını stabilize eder.

Dipikolinik asit, 2 ve 6 pozisyonlarında iki karboksi grubu taşıyan bir piridindikarboksilik asittir.
Dipikolinik asit, bakteriyel bir metabolit olarak rol oynar.
Bir dipikolinatın(1-) eşlenik asididir.

Dipikolinik asit, birçok bakteri ve mantar türü tarafından üretilen bir amfoterik polar metabolittir; bir mikrobiyal metabolit; dipikolinik asit uzun zamandır birçok metal iyonu için bir şelatlama maddesi olarak kabul edilmişti; basil endosporlarında yüksek konsantrasyonlara (~ %10 w/w) ulaşır.

Dipikolinik asit, antioksidan ve demir şelatlama aktivitesi için bir dizi yeni Schiff bazının ham maddesidir.
Çoğu durumda di-hidrazidden türetilen Schiff bazları, mono-hidrazidden türetilenlere göre daha yüksek antioksidan aktivite göstermiştir ve bazıları, araştırmada kullanılan standartlardan daha iyi antioksidanlar oldukları gerçeği göz önüne alındığında çok umut vericidir.
Demir şelatlama aktivitesi için ikameler, aktivite üzerinde mono veya di-hidrazid iskeletinden daha büyük bir etkiye sahipti.

Anahtar Kelimeler: Antioksidan, dipikolinik asit, metal şelatlama, Schiff bazı, Clostridium, Bacillus, antibakteriyel, antifungal, antitümör, farmasötik



Dipikolinik asit uygulamaları
Dipikolinik asidin Kullanım Amacı: Sığır ve domuz eti gibi kırmızı etlerde kullanım için, depolama sırasında (yani suyla seyreltmeden ve ardından gıda üzerinde kullanılmadan önce) peroksiasit denge karışımlarını stabilize etmek için.

Sınırlamalar/Özellikler: Yıkama suyunda maksimum 0,7 ppm seviyesinde kullanılmalıdır.

Kullanım Amacı: Peroksiasit denge karışımlarını depolama sırasında stabilize etmek için (yani su ile seyreltmeden ve daha sonra bebek maması veya insan sütü ile temas halinde kullanım dışında gıda ile temas halinde kullanımdan önce (Sınırlamalar/Özellikler bölümüne bakınız)).

Sınırlamalar/Spesifikasyonlar: Et karkasları, parçaları, trimleri ve organları için maksimum 1,64 ppm kanatlı karkas, parça, trim ve organlar maksimum 4,00 ppm kullanım düzeyinde İşlenmiş ve önceden şekillendirilmiş et ve kümes hayvanları maksimum kullanım düzeyinde 0,44 ppm maksimum kullanım düzeyinde gıda işleme tesislerinde meyve ve sebzeler maksimum 0,68 ppm kullanım düzeyinde balık ve deniz ürünleri maksimum kullanım düzeyinde 0,38 ppmbrineler, soslar ve 0,10 ppm maksimum kullanım düzeyinde marineler ve maksimum 9,0 ppm kullanım düzeyinde doldurmadan önce aseptik dolum sistemlerinin, cam ve plastik gıda ambalajlarının ve bunların muhafazalarının ticari sterilizasyonu.
Peroksiasetik asit solüsyonu ons kap kapasitesi başına 0.0175 mililitre tedavi solüsyonunu aşan bir oranda uygulanırsa solüsyon kaptan boşaltılmalı ve steril su ile durulanmalı ve tekrar boşaltılmalıdır. FCS'nin aseptik dolum sistemlerinde kullanımına ilişkin FDA'nın incelemesi, FCS kalıntılarının aseptik dolum sisteminin gıdayla temas etmeyen yüzeylerinden gıda ambalaj malzemelerine geçebileceği ölçüde sınırlıdır.
FCS, bebek maması veya anne sütü ile temas halinde kullanılan gıda ambalajlarında veya bu ambalajları doldurmak için kullanılan aseptik dolum ekipmanlarında kullanım için değildir.
Bu tür kullanımlar, maddenin FCN'deki amaçlanan kullanımının bir parçası olarak dahil edilmemiştir.


Dipikolinik asit, yüksek konsantrasyonlu peroksiasetik asidin hızla hazırlanması için kullanılır.

2,6-Piridindikarboksilik asit, 1,5-benzodiazepinlerin sentezi için organokatalizör olarak kullanılır.
2,6-Piridindikarboksilik asidin, tek kap üç bileşenli reaksiyon kullanılarak o-fenilendiamin, β-ketoesterler ve aromatik aldehitlerden 1,5-benzodiazepin türevlerinin sentezi için etkili ve verimli bir organokatalizör olduğu bulunmuştur.
Katalizör olarak Dipikolinik asit, β-ketoesterlerin γ konumunda bölgesel seçici C-C bağ oluşumu için çok önemli bir rol oynar.
Bu mevcut protokolün göze çarpan özellikleri, basit reaksiyon prosedürü, uygun maliyetli katalizör gereksinimi, iyi verimler ve çok çeşitli substratlara uygulanabilir olmasıdır.


Dipikolinik Asitin Antifungal Mekanizması Armut Valsa Canker'in Biyokontrolüne Yardımcı Olur

Dipikolinik asit (DPA), Bacillus sporlarının önemli bir bileşenidir ve ilk olarak Bacillus subtilis kaynaklı GR için düşük milimolar inhibisyon sergilediği bulunmuştur (Spies ve diğerleri, 2009).


biyolojik rol
Dipikolinik bakteri sporlarının kuru ağırlığının %5 ila %15'ini oluşturur.
Isıya dirençli ancak dipikolinik asit içermeyen mutantlar izole edilmiş olsa da, endosporun ısı direncinden sorumlu olduğu düşünülmüştür, bu da ısı direncine katkıda bulunan diğer mekanizmaların iş başında olduğunu düşündürmektedir.
İki tür bakteriyel patojenin endospor ürettiği bilinmektedir: aerobik Bacillus ve anaerobik Clostridium.

Dipikolinik asit, endospor çekirdeği içinde kalsiyum iyonlarıyla bir kompleks oluşturur.
Bu kompleks, serbest su moleküllerini bağlayarak sporun dehidrasyonuna neden olur.
Sonuç olarak, çekirdek içindeki makromoleküllerin ısı direnci artar.
Kalsiyum-dipikolinik asit kompleksi ayrıca kendisini nükleobazlar arasına sokarak DNA'yı ısı denatürasyonundan koruma işlevi görür, böylece DNA'nın stabilitesini arttırır.

Bakteriyel endosporlardaki yüksek DPA konsantrasyonu ve spesifikliği, onu uzun zamandır bakteriyel endosporların tespiti ve ölçümü için analitik yöntemlerde ana hedef haline getirmiştir.
Bu alanda özellikle önemli bir gelişme Rosen ve ark. Bu fenomen ilk olarak Barela ve Sherry tarafından terbiyum için bir deneyde DPA kullanılması için araştırılmış olmasına rağmen, terbiyum varlığında fotolüminesansa dayalı bir DPA tahlili.
Çok sayıda bilim insanı tarafından yapılan kapsamlı müteakip çalışmalar, bu yaklaşımı detaylandırdı ve daha da geliştirdi.

Spor Tespiti için Dipikolinik Asit kullanılır: Dipikolinik, tortu ve kültürlerdeki endospor sayısını belirlemek için kullanılır.
Yöntem, terbiyum klorür ile reaksiyondan sonra spor çekirdeğine özgü bir bileşik olan dipikolinik asidin (DPA) florimetrik tayinine dayanır.
Doğal numunelerdeki dipikolinik asit konsantrasyonu, standart olarak endospor oluşturan saf kültürler kullanılarak endospor sayılarına dönüştürülür.
Floresansın tortu bileşenleri tarafından söndürülmesi ve humik maddeler nedeniyle arka plan floresansı, tortulardaki dipikolinik asidin doğrudan belirlenmesini engelledi.

Dipikolinik asit, Beauveria sp. birçok bakteri ve mantar türü tarafından üretilen amfoterik polar bir metabolittir.
Mikrobiyal bir metabolit olarak keşfedilmeden önce, dipikolinik asit uzun zamandır birçok metal iyonu için bir şelatlama maddesi olarak kabul edilmişti.
Mikroplar arasında dipikolinik asidin geniş dağılımı, onu keşifte önemli bir dereplikasyon standardı haline getirir.
Dipikolinik asit, Bacillus endosporlarında ısı direncine yardımcı olarak yüksek konsantrasyonlara (~%10 w/w) ulaşır ve laboratuvarlarda sterilizasyonun etkinliği için bir belirteç olarak kullanılır.


2,6-Dipikolinik Asit biyolojik indikatörlerde kullanılan Geobacillus stearothermophilus sporlarının otoklavda öldürülmesinden salınır; Kitosanla stabilize edilmiş altın nanopartiküllerin toplanmasını indükler ve çözeltinin kırmızıdan maviye değişen renkleri değiştirmesine neden olur.

Kimyasal özellikler
Beyaz kristal toz

kullanır
Dipikolinato bağlı lantanit1 ve geçiş metali2 komplekslerini hazırlamak için kullanılır.

kullanır
2,6-Dipikolinik Asit asit, birçok bakteri ve mantar türü tarafından üretilen amfoterik polar bir metabolittir. Mikrobiyal bir metabolit olarak keşfedilmeden önce, dipikolinik asit uzun zamandır birçok metal iyonu için bir şelatlama maddesi olarak biliniyordu. Mikroplar arasında dipikolinik asidin geniş dağılımı, onu keşifte önemli bir dereplikasyon standardı haline getirir. Dipikolinik asit, ısı direncine yardımcı olan Bacillus endosporlarında yüksek konsantrasyonlara (~%10 w/w) ulaşır ve laboratuvarlarda sterilizasyonun etkinliği için bir belirteç olarak kullanılır.



Çevresel davranış
Basit sübstitüe edilmiş piridinler, uçuculuk, adsorpsiyon ve biyolojik bozunma gibi çevresel kader özelliklerinde önemli ölçüde farklılık gösterir.
Dipikolinik asit, basit piridinlerin en az uçucu, toprak tarafından en az adsorbe edilen ve en hızlı bozunanları arasındadır.
Bir dizi çalışma, dipikolinik asidin aerobik ve anaerobik ortamlarda biyolojik olarak parçalanabilir olduğunu doğrulamıştır, bu da bileşiğin doğada yaygın olarak bulunmasıyla tutarlıdır.
Yüksek çözünürlük (5g/litre) ve sınırlı sorpsiyonla (tahmini Koc = 1.86), dipikolinik asidin mikroorganizmalar tarafından bir büyüme substratı olarak kullanımı, doğada biyoyararlanım ile sınırlı değildir.

Çok ikameli bir piridin türevi olan Dipikolinik Asit'in hem aerobik hem de anaerobik koşullar altında kolayca biyolojik olarak bozunduğu gösterilmiştir.
DPA dahil piridinlerin mikrobiyal metabolizması üzerine bir inceleme sunarken, Kaiser ve ark. DPA'nın karbon dioksit, amonyum ve suya aerobik metabolizmasını ve daha sonra hızla organik asitlere (yani propiyonik asit, asetik asit), karbondioksit ve amonyuma ışıkla parçalanan dihidroksipiridine anaerobik metabolizmayı tanımlar.


İŞLEM SULARINDA ANTİ MİKROBİAL AJAN KARIŞIMLARINDA DİPİKOLİNİK ASİT KULLANILMAKTADIR
Dipikolinik asit, gıda ile temas eden maddede (FCS), antimikrobiyal ajan olarak peroksiasetik asit, hidrojen peroksit, asetik asit, l-hidroksietilidin-1,1-difosfonik asit (HEDP), dipikolinik asit ve sülfürik asidin bir denge karışımında kullanılır. sprey, yıkama, durulama, daldırma, soğutma suyu, düşük sıcaklıklı (örn. 40 F'den az) daldırma banyoları veya bütün veya kesilmiş kümes hayvanı karkasları, parçaları ve trimi için haşlama suyu olarak uygulanan proses suyu.
FCS karışımının bileşenleri aşağıdakileri geçmeyecektir: püskürtme, yıkama, durulama, daldırma, soğutucuda milyonda 2000 parça (ppm)peroksiasetik asit (PAA), 403 ppm hidrojen peroksit (HP), 5 ppm HEDP ve 0.88 ppm dipikolinik asit su, düşük sıcaklık (örn. 40 F'den az) daldırma banyoları veya bütün veya kesilmiş kümes hayvanı karkasları, parçaları ve süsleri için haşlama suyu.
Bu maddeleri içeren karışımlar daha önce aynı kullanımlar için diğer Bildiriciler tarafından temizlenmiştir.
Bununla birlikte, kullanım sırasında bu formülasyon daha düşük miktarlarda hidrojen peroksit, HEDP ve dipikolinik asit (DPA) içerir, bu da çevreye daha düşük salınımlara neden olur.

Peroksiasetik asidin antimikrobiyal etkisi, gıda üzerinde bulunabilecek patojenik ve patojenik olmayan mikroorganizma popülasyonlarını azaltır veya ortadan kaldırır.
Özellikle kümes hayvanı işlemede endüstri, patojen Campylobacter'i daha etkili bir şekilde tedavi etmek için artık "bitirme soğutucuları" eklemiştir.

Farmakolojik Sınıflandırma

Enzim İnhibitörleri
Normal substrat-enzim kombinasyonunu ve katalitik reaksiyonu önleyecek şekilde bir enzimle birleşen bileşikler veya ajanlar.
(Enzim İnhibitörleri olarak sınıflandırılan tüm bileşiklere bakın.)

Tıbbi Konu Başlıkları (MeSH)

Şelatlama Ajanları
Çözeltilere bağlanan ve iyonları uzaklaştıran kimyasallar. Birçok şelatlama maddesi, METALLER ile KOORDİNASYON KOMPLEKSLERİ oluşturarak işlev görür.
(Şelasyon Ajanları olarak sınıflandırılan tüm bileşiklere bakın.)


Diğer isimler: Dipikolinik asit; DPac; 2,6-Dikarboksipiridin; 2,6-Dipikolinik Asit; piridin-2,6-dikarboksilik asit; 2,6-Piridindikarboksilik asit-2,6-dipikolinik asit; Piridindikarboksilik asit-(2,6); DPA

2,6-Piridindikarboksilik asit
499-83-2
PİRİDİN-2,6-DİKARBOKSİLİK ASİT
dipikolinik asit
2,6-Dipikolinik asit
dipikolinat
2,6-Dikarboksipiridin
MFCD00006299
UNII-UE81S5CQ0G
2,6-piridindikarboksilat
DPAC
UE81S5CQ0G
CHEMBL284104
2,6-piridin dikarboksilik asit
CHEBI:46837
2,6-Piridindikarboksilik asit, %99
2,6-piridindikarboksilik asit (dipikolinik asit)
MGK 176
EINECS 207-894-3
piridin-2
pydcH2
PubChem8067
4ih3
ACMC-20aiw4
piridin karboksilat, 6d
DSSTox_CID_2043
DSSTox_RID_76466
DSSTox_GSID_22043
Oprea1_533632
SCHEMBL34595
MLS000080748
piridin-2,6-dikarboksilik asit
ARONIS021542
IFLab1_001781
NSC176
DTXSID7022043
BDBM26116
2,6-Dİ-KARBOKSİ-PİRİDİN
NSC-176
Piridindikarboksilik asit-(2,6)
HMS1417A21
HMS2231H20
ÇİNKO105246
ACN-S002679
ACT07463
Tox21_301129
AC-704
ANW-75410
BBL012080
CCG-44216
CL0252
SBB028480
STK092939
AKOS000112829
AM82010
DB04267
MCULE-1484050836
PS-8736
NCGC00071864-02
NCGC00255028-01
AK-49834
CAS-499-83-2
SMR000034075
ST040658
SY001460
DB-015930
A7431
CS-0016012
AB-0033484
FT-0610741
P0554
M-5988
Q417164
2,6-Piridindikarboksilik asit-2,6-dipikolinik asit
SR-01000600024-2
W-105996
L-042,134
Z5720202012
B63A70CE-B9AB-4EA2-834A-6C7634226BB0
F0451-0137
2,6-Piridindikarboksilik asit, iyon kromatografisi için, >=%99,5 (T)
2,6-Piridindikarboksilik asit konsantresi, su (0.04N) içinde 0.02 M C7H5NO4, iyon kromatografisi için, eluent konsantresi


Çevredeki Dipikolinik Asit Kaderi
Bilimsel literatürdeki bilgiler, iki ikameli bir piridin olan DPA'nın hem aerobik hem de anaerobik koşullar altında tatlı ve deniz suyunda ve toprakta kolayca biyolojik olarak bozunduğunu göstermektedir.
Dipikolinik asit dahil piridinlerin mikrobiyal metabolizması üzerine bir inceleme sunarken, Kaiser ve ark. dipikolinik asidin karbon dioksit, amonyum ve suya aerobik metabolizmasını ve daha sonra hızla organik asitlere (yani propiyonik asit, asetik asit), karbondioksit ve amonyuma fotodegrade olan dihidroksipiridine anaerobik metabolizmayı tanımlar.
Daha fazla bilgi, dipikolinik asidin suda çözünür olduğunu, tahmini suda 5.000 mg/L çözünürlüğe ve 0.57 olarak tahmin edilen bir oktanol-su bölme katsayısına sahip olduğunu gösterir.
Bu bilgilere dayanarak, dipikolinik asidin büyük ölçüde suyla kalacağı ve çamura emilemeyeceği ve dipikolinik asidin POTW'lerde ve tesis içi arıtma tesislerinde arıtma sırasında kolayca biyolojik olarak bozunacağı sonucuna varmak mantıklıdır.



2,6-DİPİKOLİNİK ASİT İÇEREN PATENTLER
CN-111280418-A Nattokinaz içeren sebze ve meyve jölesi ve bunun hazırlama yöntemi 2020-03-25
CN-111233728-A Yüksek konsantrasyonlu peroksiasetik asidi hızla hazırlama yöntemi 2020-03-18
CN-111082032-A Lityum pil ve hazırlama yöntemi için üç katmanlı kompozit yapı negatif elektrot malzemesi 2020-02-17
CN-111253386-A Çıplak göz tanıma Cu2+Floresan prob ve hazırlama yöntemi ve uygulaması 2020-02-14
CN-111087415-A Öropiyum katkılı organik çerçeve malzemesi ve hazırlama yöntemi ve uygulaması
CN-111138680-A Antibakteriyel aktiviteye sahip nadir toprak metali organik çerçeve malzemesi ve hazırlama yöntemi 2020-01-19
JP-6691314-B1 Flux ve lehim pastası 2020-01-14 2020-04-28
CN-111205465-A Yeni poli (difosfofosfazen) yüksek sıcaklık proton iletkeninin hazırlama yöntemi ve uygulaması 2020-01-11
CN-111205495-A Poli (difosfofosfazen) katkılı yeni polibenzimidazol yüksek sıcaklık düşük nemli proton değişim zarının hazırlanması 2020-01-11
CN-111205640-A Siklotrifosfazen heksafosfat katkılı polibenzimidazol proton değişim zarının hazırlanması 2020-01-11
CN-111205641-A Tripolysiyanojen halkası içeren trifosfonat katkılı PBI yüksek sıcaklık proton değişim zarının hazırlanması 2020-01-11
CN-111223585-A Döngüsel trifosfazen heksafosfatın yüksek sıcaklığa dayanıklı proton iletkeni hazırlama yöntemi 2020-01-11
CN-111154674-A Bacillus subtilis bezelye natto'nun fermente edilmesi ve uygulanması için 2020-01-09
CN-111146018-A Süper kapasitör için elektrot aktif malzemesi, elektrot aktif malzemesinin hazırlanma yöntemi, süper kapasitör için elektrot malzemesi, süper kapasitör ve elektrikli cihaz 2020-01-08
CN-111165587-A Canlı natto bakterisi içeren natto soya sütü hazırlama yöntemi 2020-01-07
CN-111171022-A 1-hidroksi-pirolo [2,3-c ] piperidin sentez yöntemi 2020-01-02
CN-111004751-A Besleyici olmayan spor çimlendirici ve uygulaması 2019-12-27
CN-110964210-A Gözenekli organik malzeme ve hazırlama yöntemi ve uygulaması 2019-12-26
CN-111041517-A İki boyutlu bizmut alken nanosheet hazırlama yöntemi ve uygulaması 2019-12-24
CN-110903826-A Zeolit ​​bazlı imidazol ester çerçevesine dayalı floresan prob, bunun hazırlama yöntemi ve bunun bakteriyel spor çimlenme sürecinin izlenmesinde uygulanması
CN-111057225-A N-alkil etanolamin bazlı polimer ve bunun hazırlama yöntemi 2019-12-18
CN-111087590-A Karboksilatlı çok duvarlı karbon nanotüp/polyester ara maddesinin hazırlama yöntemi 2019-12-18
CN-111072557-A Amid tipi Gemini yüzey aktif madde ve hazırlama yöntemi 2019-12-10
CN-110938565-A Bacillus cereus ve aynı kullanarak nadir toprak iyonlarını geri dönüştürme yöntemi 2019-12-06
CN-110790350-A Yetiştiricilik su kalitesi iyileştiricisi ve bunun hazırlama yöntemi ve kültür balıkçılığı su kalitesi iyileştiricisi toz ve tablet hazırlama yöntemi 2019-11-27




Piridindikarboksilik asit, piridinin dikarboksilik türevleri olan bir grup organik bileşiktir. Piridindikarboksilik asit birkaç izomer halinde gelir:

Kinolinik asit (2,3-piridindikarboksilik asit)
Lutidinik asit (2,4-piridindikarboksilik asit)
İzokomeronik asit (2,5-piridindikarboksilik asit)
Dipikolinik asit (2,6-piridindikarboksilik asit)
Sinchomeronic asit (3,4-piridindikarboksilik asit)
Dinikotinik asit (3,5-piridindikarboksilik asit)



Eş anlamlı:
2,6-Dikarboksipiridin
2,6-Dipikolinat
2,6-Dipikolinik asit
2,6-Piridindikarboksilat
Dipikolinat biyoörümcek
dipikolinik asit
PİRİDİN-2,6-dikarboksilat
Piridin-2,6-dikarboksilik asit


131629 [Beilstein]
2,6-Dipikolinik asit
2,6-Pyridindicarbonsäure [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
2,6-PİRİDİN DİKARBOKSİLİK ASİT
2,6-Piridindikarboksilik asit [ACD/Dizin Adı] [ACD/IUPAC Adı]
2,6-Piridindikarboksilik asit çözeltisi
207-894-3 [EINECS]
499-83-2 [RN]
Asit 2,6-piridindikarboksilik [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
asit piridin-2,6-dikarboksilik [Fransızca]
Dipikolinik asit [Wiki]
Dipikolinik asit çözeltisi
DPA
DPAC
Piridin-2,6-dikarboksilik asit
T6NJ BVQ FVQ [WLN]
UE81S5CQ0G
[499-83-2]
2, 6-Piridindikarboksilik asit
2,6-Dikarboksipiridin
2,6-Dİ-KARBOKSİ-PİRİDİN
2,6-Piridin-Dikarboksilik Asit
2,6-Piridindikarboksilik asit (Dipikolinik asit)
2,6-Piridindikarboksilik Asit (tr)
2,6-piridindikarboksilik asit %98
2,6-Piridindikarboksilik asit konsantresi
2,6-piridindikarboksilik asit, %99
2,6-piridindikarboksilik asit,%99
2.6-???????????????
2.6-吡啶二甲酸
95-68-1 [RN]
ARONIS021542
BR-49834
C7H5NO4
CHEBI:46837
EINECS 207-894-3
http:////www.amadischem.com/proen/535359/
http://www.hmdb.ca/metabolites/HMDB0033161
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:46837
InChI=1/C7H5NO4/c9-6(10)4-2-1-3-5(8-4)7(11)12/h1-3H,(H,9,10)(H,11,12
L-042,134
MFCD00474575
Oprea1_533632
PDC
PS-8736
PY-7340
piridin 2,6-dikarboksilik asit, ???%98
piridin-2,6-dikarboksilik asit????????????
piridin-2,6-dikarboksilik asit, %98
Piridin-2,6-dikarboksilik asit|2,6-Dipikolinik asit
SR-01000600024-2
UNII: UE81S5CQ0G
UNII-UE81S5CQ0G
ジピコリン酸 [Japonca]



2,6-Piridindikarboksilik asit Kimyasal Özellikleri, Kullanımları ve Üretimi


Tanım
ChEBI: 2 ve 6 pozisyonlarında iki karboksi grubu taşıyan bir piridindikarboksilik asit.

2,6-Piridindikarboksilik asit Hazırlama Ürünleri ve Hammaddeleri

İşlenmemiş içerikler
2,6-Lutidin Etil asetat Potasyum permanganat Sülfürik asit Heptandioik asit, 2,6-diokso-6-Metil-2-piridinkarboksaldehit 6-(4-FLOROFENİL)PİRİDİN-2-KARBALDEHİT dikromik asit DİMETİL PİMELmik asit trans-Sinna

Hazırlık Ürünleri
2,6-Piridindikarboksilik asit klorür DİMETİL 4-KLOROPİRİDİN-2,6-DİKARBOKSİLAT Metil 6-metoksiformamido-4-kloropiridin-2-ilkarbamat ,97% 2,6-DİAMİNO-4-KLOROPİRİDİN ETİL 6-(HİDROKSİMETİL) -KARBOKSİLAT 4-KLOROPİRİDİN-2,6-DİKARBOHİDRAZİT 2,6-Diasetilpiridin 4-KLORO-PİRİDİN-2,6-DİKARBOKSİLİK ASİT 6-(TERT-BUTOKSİKARBONİLAMİNO-METİL)-PİRİDİN-2-KARBOKSİLİK 6-KLOMETİ()() PİRİDİN-2-KARBOKSİLAT 6-(AMİNOMETİL)PİRİDİN-2-KARBOHİDRAZİT 6-(AMİNOMETİL)-2-PİRİDİN KARBOKSİLİK ASİT DİMETİL 2,6-PİRİDİNEDİKARBOKSİLAT




2,6-piridindikarboksilik asit ÜRETİM PATENTİ
US4419515A
2,6-piridindikarboksilik asit hazırlamak için iki aşamalı proses

Soyut
Bu buluş, 2,6-piridindikarboksilik asit veya dipikolinik asitin 2,6-dimetil-piridinden asit ortamında altı değerlikli krom tuzları ile oksidasyonu ve dikarboksilik asit arasında bir molar ilave bileşiğin oluşturulması yoluyla 2,6-piridindikarboksilik asit veya dipikolinik asit hazırlanması için iki aşamalı bir işlemle ilgilidir. birinci aşamada oksidasyon ve kromik anhidrit ve ardından bu şekilde elde edilen ilave ürünün sıcak hidrolizi ile oluşturulmakta, böylece ikinci aşamada bundan 2,6-piridindikarboksilik asit izole edilmektedir.
Buluş ayrıca, yukarıda bahsedilen ara kompleks ekleme bileşiğini ve bahsedilen buluşa göre işlemle elde edilen yüksek saflıkta 2,6-piridindikarboksilik asidi içerir.









Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.