1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BNPD (2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol)

CAS No: 52-51-7
EC No: 200-143-0

 Bronopol, Gram pozitif ve Gram negatif Bakterilerin büyümesini güçlü bir şekilde inhibe eder. Patojenik Pseudomonas aeruginosa dahil olmak üzere Pseudomonas türlerinin büyümesinin ortadan kaldırılmasında da oldukça etkilidir. Uygulama alanları kozmetik, ilaç, tuvalet ve ev ürünlerini içerir.

Bronopol, Gram pozitif ve Gram negatif Bakterilerin büyümesini güçlü bir şekilde inhibe eder. Patojenik Pseudomonas aeruginosa dahil olmak üzere Pseudomonas türlerinin büyümesinin ortadan kaldırılmasında da oldukça etkilidir. Uygulama alanları kozmetik, ilaç, tuvalet ve ev ürünlerini içerir.

Mayaların ve küflerin kontrolü gerektiğinde, Bronopol ek anti-fungisidal aktivite sağlayan diğer antimikrobiyallerle birleştirilebilir.

Bronopol ve Parabens karışımları, tüm mikrobiyal spektrumları mükemmel şekilde kaplar. Katyonik, noniyonik, anyonik ve amfoterik yüzey aktif maddelerle ve diğer koruyucular da dahil olmak üzere diğer birçok hammaddeyle yüksek uyumluluk, Bronopol'ü çok yönlü bir ürün haline getirir.

Suda ve propilen glikol ve izopropanol gibi diğer polar çözücülerde çözünür. Bu besiyerinde meydana gelen birincil bakteri üremesini önleyeceği için Bronopol'ün sulu faza eklenmesini öneririz.

Bronopol, alkali koşullar ve yüksek sıcaklıklar altında bozulur ve ikincil aminlerle kombinasyon halinde kullanılmamalıdır. Bu, istenmeyen bir kimyasal reaksiyona ve nitrozamin oluşumuna yol açabilir. Soğuk işlem ürünleri için, formülasyon hazırlama sürecinin başlangıcından itibaren Bronopol eklemenizi öneririz.

Bronopol için önerilen kullanım seviyesi% 0,03 ile% 0,1 arasında değişmektedir.

BRONOPOL

BRONOPOL İÇİN MİNİMUM İNHİBİSYON KONSANTRASYONLARI (MİK)

Mikroorganizma Tipi MIC (ppm)

Escherichia coli Bakteri Gram - 15

Pseudomonas aeruginosa Bakteri Gram - 15

Burkholderia cepacia Bakteri Gram - 15

Staphylococcus aureus Bakteri Gram + 10

Staphylococcus epidermidis Bakteri Gram + 15

Aspergillus niger Kalıp 2000

Candida albicans Maya 1250

2-Bromo-2-nitropropane-1.3diol (bronopol) CAS NO: 52-51-7 SİNONİM: 1,3-Propanediol, 2-bromo-2-nitro-; Bronocot; Onyxide 500; 2-Bromo-2-nitro-1,3-propanediol; 2-Bromo-2- nitropropane-1,3-diol; Bronosol; 2-Nitro-2-bromo-1,3-propanediol; 2-Bromo-2-nitropropan-1,3-diol; β-Bromo-β- nitrotrimethyleneglycol; Bronopolu; Bronotak; 2-Bromo-1-nitro-1,3-propanediol; Bioban BNPD-40; Bronidiol; Bronopol-boots; Broponol; Canguard 409; Lexgard bronopol; Myacide AS plus; Myacide S-1, S-2

 

 

Bulunduğu Yerler Kozmetik ürünlerinde koruyucu olarak su ve su sirkülasyon sistemleri, kağıt endüstrisi, sıva malzemelerinde kullanılır. Bronopol, antimikrobiyel olarak kullanılan organik bir bileşiktir. Beyaz- sarımtırak arası bir renge sahiptir. Bronopol, düşük memeli toksite değeri nedeniyle kozmetik formülasyonlarında başarıyla kullanılır. Bronopol, kağıt sanayinde ve petrol çıkarma kimyasallarında da kullanılır.

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.