1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DEQUEST 2000


DEQUEST 2000

CAS NO:6419-19-8

METATAGS: DEQUEST 2000; Dequest® 2000; Dequest® 2000EG; Dequest® 2000LC; Dequest® 2006; Tris(phosphonomethyl)amine; Nitrilotrimethylphosphonic acid; Aminotris(methylphosphonic acid); ATMP; ATMP; 6419-19-8; (Nitrilotris(methylene))triphosphonic acid; Tris(phosphonomethyl)amine; Ferrofos 509; ATMP; Nitrilotrimethylphosphonic acid; [bis(phosphonomethyl)amino]methylphosphonic acid; ATMP;ATMPA;AMP; Amino Trimethylene Phosphonic Acid; Amino Tri(Methylene Phosphonic Acid); Tris(Methylene Phosphonic Acid) Amine; Nitrilotrimethylphosphonic Acid(NTP); Nitrilotrimethylenetris(Phosphonic Acid); AMİNOTRİS METİLFOSFONİK ASİT; aminotris metilfosfonik asit; atmp

 

 

 

 

ATMP veya aminotris (metilenfosfonik asit), kimyasal formül N (CH2PO3H2) 3 olan bir fosfonik asittir. Kenevir özelliklerine sahiptir. Amonyak, formaldehit ve fosfor asidinin Mannich tipi reaksiyonundan sentezlenebilir. ATMP, mükemmel çelatlama kabiliyeti, düşük eşik inhibisyonu ve kafes bozulma süreci ile polifosfattan daha iyi antiscale performansına sahiptir. Su sistemlerinde kireç oluşumunu önleyebilir. ATMP, nitrilotriasetik asidin fosfonat analoğudur.

Uygulama: Sirkülasyon suyu üniteleri ve kazanları soğutmak için bir ölçek ve korozyon inhibitörü; Baskı ve tekstil için metal şelat ajan ve renk sabitleyici ajan; Metaller için elektron plakası ve su skalası temizleme maddesi için kompleks yapıcı madde.

Paket ve Depolama: 25 kg veya 250 kg'lık bir plastik bidona serin ve kuru bir yerde saklanır. Depolama ömrü 2 yıldır. ATMP, mükemmel şelasyon, düşük eşik inhibisyonu ve kafes bozulma kabiliyetine sahiptir. Su sisteminde özellikle kalsiyum karbonat oluşumunu önleyebilir. ATMP iyi kimyasal kararlılığa sahiptir ve suda hidrolize edilmesi zordur.
 
Yüksek konsantrasyonda, iyi bir korozyon inhibisyonu vardır. ATMP, termik santral ve petrol rafinerisi tesisleri alanlarında endüstriyel sirkülasyonlu serin su sistemi ve petrol sahası su boru hattında kullanılır. ATMP ölçek oluşumunu azaltabilir ve metal ekipmanlarının ve boru hattının korozyonunu önleyebilir. ATMP dokuma ve boyama endüstrilerinde ve metal yüzey muamele ajanı olarak kenetleme maddesi olarak kullanılabilir. ATMP'nin katı hali, kristal toz, suda çözünür, kolayca çözünebilir, kış ve donma bölgelerinde kullanıma uygundur. Yüksek saflığından ötürü dokuma ve boya endüstrisinde ve metal yüzey işleme ajanında kullanılabilir. ATMP, mükemmel şelasyon, düşük eşik inhibisyonu ve kafes bozulma kabiliyetine sahiptir. Su sisteminde özellikle kalsiyum karbonat oluşumunu önleyebilir. ATMP iyi kimyasal kararlılığa sahiptir ve suda hidrolize edilmesi zordur. Yüksek konsantrasyonda, iyi bir korozyon inhibisyonu vardır. ATMP, termik santral ve petrol rafinerisi tesisleri alanlarında endüstriyel sirkülasyonlu serin su sistemi ve petrol sahası su boru hattında kullanılır. ATMP ölçek oluşumunu azaltabilir ve metal ekipmanlarının ve boru hattının korozyonunu önleyebilir. ATMP dokuma ve boyama endüstrilerinde ve metal yüzey muamele ajanı olarak kenetleme maddesi olarak kullanılabilir. ATMP'nin katı hali, kristal toz, suda çözünür, kolayca çözünebilir, kış ve donma bölgelerinde kullanıma uygundur. Yüksek saflığından ötürü dokuma ve boya endüstrisinde ve metal yüzey işleme ajanında kullanılabilir.

KULLANIM: ATMP genellikle organik fosforik asit, polikarboksilik asit ve tuz ile birlikte kullanılarak tüm organik alkalin su arıtma maddesinin yapımı için kullanılır. ATMP birçok farklı dolaşımlı serin su sisteminde kullanılabilir. 1-20mg / L dozajı önerilir. Korozyon önleyicisi olarak, 20-60 mg / L dozajı tercih edilir.

 

 

 

 

 


ATMP or aminotris(methylenephosphonic acid) is a phosphonic acid with chemical formula N(CH2PO3H2)3. It has chelating properties. It can be synthesized from the Mannich-type reaction of ammonia, formaldehyde, and phosphorous acid. ATMP has better antiscale performance than that of polyphosphate through its excellent chelating ability, low threshold inhibition and lattice distortion process. It can prevent scale formation in water systems. ATMP is the phosphonate analog of nitrilotriacetic acid.

Application: A scale and corrosion inhibitor for cooling circulation water units and boilers; Metal chelate agent and color fixing agent for print and textile; Complexing agent for electron plate and water scale cleaning agent for metals.

Package & Storage:25kg or250kg in a plastic drum and stored in cool and dry place. Storage life is 2 years. ATMP has excellent chelation, low threshold inhibition and lattice distortion ability. It can prevent scale formation, calcium carbonate in particular, in water system. ATMP has good chemical stability and is hard to be hydrolyzed in water system.

At high concentration, it has good corrosion inhibition. ATMP is used in industrial circulating cool water system and oilfield water pipeline in fields of thermal power plant and oil refinery plant. ATMP can decrease scale formation and inhibit corrosion of metal equipment and pipeline. ATMP can be used as chelating agent in woven and dyeing industries and as metal surface treatment agent. The solid state of ATMP is crystal powder, soluble in water, easily deliquescence, suitable for usage in winter and freezing districts. Because of its high purity, it can be used in woven & dyeing industries and as metal surface treatment agent. ATMP has excellent chelation, low threshold inhibition and lattice distortion ability. It can prevent scale formation, calcium carbonate in particular, in water system. ATMP has good chemical stability and is hard to be hydrolyzed in water system. At high concentration, it has good corrosion inhibition. ATMP is used in industrial circulating cool water system and oilfield water pipeline in fields of thermal power plant and oil refinery plant. ATMP can decrease scale formation and inhibit corrosion of metal equipment and pipeline. ATMP can be used as chelating agent in woven and dyeing industries and as metal surface treatment agent. The solid state of ATMP is crystal powder, soluble in water, easily deliquescence, suitable for usage in winter and freezing districts. Because of its high purity, it can be used in woven & dyeing industries and as metal surface treatment agent.

USAGE : ATMP is usually used together with organophosphoric acid, polycarboxylic acid and salt to built all organic alkaline water treatment agent. ATMP can be used in many different circulating cool water system. The dosage of 1-20mg/L is recommended. As corrosion inhibitor, the dosage of 20-60mg/L is preferred.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.