1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ПРОПИЛЕНКАРБОНАТ (Propylencarbonate)

ПРОПИЛЕНКАРБОНАТ (PROPYLENE CARBONATE)
ОПИСАНИЕ
Синонимы: 1,2-пропиленкарбонат, 4-метил-1,3-диоксолан-2-он

Формула: C4H6O3

Пропиленкарбонат хорошо растворяет сероводород, СО2, COS, CS2, RCH и углеводороды, обладает слабым коррозионным действием по отношению к обычным углеродистым сталям, химически стабилен в условиях процесса, имеет низкое давление насыщенных паров.

Применение:

растворитель полимеров в текстильной промышленности;
исходное вещество для синтеза мономеров и полимеров, пластификаторов, модификаторов, средств защиты растений;
исходный или промежуточный продукт в производстве 1,2– пропиленгликоля;
высокополярный электролит (химические источники тока, конденсаторы);
абсорбент СО2, Н2S и СOS из природных и синтетических газов;
экстрагент ароматических углеводородов; – осушитель газообразного формальдегида;
компонент формовочных смесей в литейной промышленности;
в косметике используется как прозрачный сольвент без запаха с высокой температурой кипения. В косметике и продуктах личной гигиены пропилен карбонат используется в рецептуре косметических средств, в основном, губных помад, теней для глаз, тушей, а также продуктов для очищения кожи.
Пропиленкарбонат используется для растворения других веществ и редко используется с глинистыми гелеобразующими веществами. В рецептуре основ под макияж пропиленкарбонат используется как вещество, растворяющее минералы.



Продукт Пропиленкарбонат
Производитель Китай
Условия поставки Самовывоз со склада / DDP склад заказчика


Описание
Промышленная марка
Содержание основного вещества, не менее, %: 99,50
Содержание влаги, не более, %: 0,10
Цветность (Pt-Co) APHA Color , не более: 10
Плотность (20 оС) г/см3: 1.20±0.005
Марка для аккумуляторных батарей
Содержание основного вещества, не менее, %: 99,70
Содержание влаги, не более, %: 0,05
Цветность (Pt-Co) APHA Color , не более: 10
Плотность (20 оС) г/см3: 1.20±0.005
Расширенная информация
Пропиленкарбонат может использоваться как:

- компонент формовочных смесей в литейной промышленности;
- высокополярный электролит;
- растворитель полимеров в текстильной промышленности;
- исходное вещество для синтеза мономеров и полимеров, пластификаторов, модификаторов, средств защиты растений;
- исходный или промежуточный продукт в производстве 1,2- пропиленгликоля;
- абсорбент СО2, Н2S и СOS из природных и синтетических газов;
- экстрагент ароматических углеводородов;
- осушитель газообразного формальдегида;

Общеупотребительные названия продукта: 1,2-пропиленкарбонат, 4-метил-1,3-диоксолан-2-он; пропилен карбонат; propylene carbonate
CAS: 108-32-7

 

PROPYLENE CARBONATE
DESCRIPTION
Synonyms:  1,2-propylene carbonate, 4-methyl-1,3-dioxolan-2-one

Formula: C 4 H 6 O 3

Propylene carbonate well dissolves hydrogen sulfide, CO 2 , COS, CS 2 , RCH and hydrocarbons, has a weak corrosive effect in relation to conventional carbon steels, is chemically stable under the process conditions, and has a low saturated vapor pressure.

Application:

solvent for polymers in the textile industry;
a starting material for the synthesis of monomers and polymers, plasticizers, modifiers, plant protection products;
initial or intermediate product in the production of 1,2-propylene glycol;
highly polar electrolyte (chemical current sources, capacitors);
absorbent СО 2 , Н 2 S and СOS from natural and synthetic gases;
an aromatic hydrocarbon extractant; - dehumidifier of gaseous formaldehyde;
a component of molding sands in the foundry industry;
in cosmetics it is used as a transparent, odorless solvent with a high boiling point. In cosmetics and personal care products, propylene carbonate is used in the formulation of cosmetics, mainly lipsticks, eye shadows, mascaras, and skin cleansing products.
Propylene carbonate is used to dissolve other substances and is rarely used with clay gelling agents. In the formulation of makeup bases, propylene carbonate is used as a mineral dissolving agent.

Propilen karbonat (çoğunlukla PC olarak kısaltılır), C4H6O3 formülüne sahip organik bir bileşiktir. Propilen glikolden türetilen siklik bir karbonat esterdir.
 Bu renksiz ve kokusuz sıvı, polar, aprotik bir çözücü olarak kullanışlıdır. Propilen karbonat şiraldir, ancak çoğu bağlamda yalnızca rasemik karışım olarak kullanılır.
Birçok organik karbonat fosgen kullanılarak üretilmesine rağmen, propilen ve etilen karbonatlar istisnalardır. Esas olarak epoksitlerin karbonasyonu ile hazırlanırlar (burada epoksipropan veya propilen oksit):

CH3CHCH2O + CO2 → CH3C2H3O2CO
Bu epoksitlerin üretimi karbondioksit tükettiği için süreç özellikle çekicidir. Dolayısıyla bu reaksiyon, yeşil bir sürecin iyi bir örneğidir. 1,2-propandiolün fosgen ile karşılık gelen reaksiyonu karmaşıktır ve sadece propilen karbonat değil, aynı zamanda oligomerik ürünler de verir.

Propilen karbonat ayrıca çinko asetat üzerinden üre ve propilen glikolden sentezlenebilir.

Başvurular
Bir çözücü olarak
Propilen karbonat, polar, aprotik bir çözücü olarak kullanılır. Aseton (2.91 D) ve etil asetattan (1.78 D) önemli ölçüde daha yüksek moleküler dipol momentine (4.9 D) sahiptir.
Örneğin, potasyum, sodyum ve diğer alkali metalleri, bunların klorürlerinin ve propilen karbonat içinde çözülmüş diğer tuzlarının elektroliziyle elde etmek mümkündür.

64'lük yüksek dielektrik sabiti nedeniyle, genellikle düşük viskoziteli bir çözücü (örneğin dimetoksietan) ile birlikte lityum pillerde elektrolitlerin yüksek geçirgenlikli bir bileşeni olarak sıklıkla kullanılır. Yüksek polaritesi, lityum iyonları etrafında etkili bir çözme kabuğu oluşturmasına ve böylece iletken bir elektrolit oluşturmasına izin verir. Ancak grafit üzerindeki yıkıcı etkisinden dolayı lityum iyon pillerde kullanılmamaktadır.

Propilen karbonat ayrıca bazı yapıştırıcılarda, boya çıkarıcılarda ve kozmetikte bulunabilir. Aynı zamanda plastikleştirici olarak da kullanılır. Propilen karbonat ayrıca CO2'nin doğal gazdan ve H2S'nin de bulunmadığı sentez gazından uzaklaştırılması için bir çözücü olarak kullanılır.
Diğer
Propilen karbonat ürünü, transesterifikasyonla diğer karbonat esterlere de dönüştürülebilir.

Elektrosprey iyonizasyon kütle spektrometrisinde, propilen karbonat, analit şarjını artırmak için düşük yüzey gerilimi solüsyonlarına katılır.

Grignard reaksiyonunda propilen karbonat (veya diğer birçok karbonat ester), üçüncül alkoller oluşturmak için kullanılabilir.

Emniyet
Klinik çalışmalar, propilen karbonatın kozmetik preparatlarda kullanıldığında cilt tahrişine veya hassasiyetine neden olmadığını, seyreltilmeden kullanıldığında orta derecede cilt tahrişinin gözlemlendiğini göstermektedir. Propilen karbonatla beslenen, buhara maruz kalan veya seyreltilmemiş sıvıya maruz kalan sıçanlarda hiçbir önemli toksik etki gözlenmedi. ABD'de propilen karbonat uçucu bir organik bileşik (VOC) olarak düzenlenmemiştir çünkü sis oluşumuna önemli ölçüde katkıda bulunmamaktadır ve buharının kansere veya diğer toksik etkilere neden olduğu bilinmemektedir veya şüphelenilmemektedir.

Ataman ayrıca şunları sunar:
Etilen karbonat
Trimetilen karbonat

Propilen Karbonat 
İzosiyanatlar ile uyumlu, yapıştırıcı, üretan kaplama ve elastomerlerde uygulama özelliklerini iyileştirmek için kullanılır.

Kaynama Noktası, °C    242
Parlama Noktası, °C    135
Yoğunluk (Kg/Litre)    1,198.Propilen Karbonat (PC) CAS NO: 108-32-7
Propilen Karbonat renksiz şeffaf bir sıvıdır. Suda ve karbon tetraklorürde kayganlaştırılabilir ve iyi karıştırılmış ve çözülmüş olabilir. Propilen karbonat, petro-gaz, petrol sahası gazı ve petrol piroliz gazında ve aynı zamanda sentez besleme gazında dekarbonasyonu kaldırmak için bir çözücü olarak yaygın şekilde kullanılabilir.Propilen Karbonat (PC)

Açıklama: Propilen Karbonat

Fiziksel ve Kimyasal Özellik: Uçucu olmayan madde içermeyen şeffaf sıvı.

Moleküler Formül: C4H6O3

CAS Numarası: 108-32-7

MADDE    
BİRİMİ

ÖZELLİKLER

SAFLIK

%

99,5 MIN

NEM

%

0.2 MAX

RENK APHA

-

30 MAX

250KG / Yeni Demir Tamburda Paketlenmiştir; 20'FCL = 20MT

Uygulama: 1) Elektronik Sanayi: Propilen Karbonat, yüksek enerji hücrelerinde ve kondenserlerde iyi dielektrik olarak kullanılabilir.

2) Macromolekül Endüstrisi: Propilen Karbonat, polimerler için çözücü ve plastikleştirici olarak kullanılabilir.

3) Kimya Endüstrisi: Propilen Karbonat, Dimetil Karbonat'ın ana maddesi olarak kullanılabilir ve doğal gazdan, petrol gazı çatlayan gazından CO2 ve H2S'nin uzaklaştırılmasında yaygın olarak kullanılır.

4) Diğer alanlar: Propilen Karbonat tekstil ve baskı ve boya endüstrisinde de kullanılabilir.

Depolama ve taşıma: Propilen Karbonat yanıcıdır. Oksidasyona maruz kalırsa yanacaktır. Serin ve rüzgarlı, özel bir depoda yangından uzakta depolanmalı ve yanıcı bir kimyasal ürün olarak taşınmalıdır.

Propylene carbonate (often abbreviated PC) is an organic compound with the formula C4H6O3. It is a cyclic carbonate ester derived from propylene glycol.
 This colorless and odorless liquid is useful as a polar, aprotic solvent. Propylene carbonate is chiral, but is used exclusively as the racemic mixture in most contexts.
Although many organic carbonates are produced using phosgene, propylene and ethylene carbonates are exceptions. They are mainly prepared by the carbonation of the epoxides
(epoxypropane, or propylene oxide here):

CH3CHCH2O + CO2 → CH3C2H3O2CO
The process is particularly attractive since the production of these epoxides consumes carbon dioxide. Thus this reaction is a good example of a green process. The corresponding 
reaction of 1,2-propanediol with phosgene is complex, yielding not only propylene carbonate but also oligomeric products.

Propylene carbonate can also be synthesized from urea and propylene glycol over zinc acetate.

Applications
As a solvent
Propylene carbonate is used as a polar, aprotic solvent. It has a high molecular dipole moment (4.9 D), considerably higher than those of acetone (2.91 D) and ethyl acetate (1.78 D).
It is possible, for example, to obtain potassium, sodium, and other alkali metals by electrolysis of their chlorides and other salts dissolved in propylene carbonate.

Due to its high dielectric constant of 64, it is frequently used as a high-permittivity component of electrolytes in lithium batteries, usually together with a low-viscosity solvent 
(e.g. dimethoxyethane). Its high polarity allows it to create an effective solvation shell around lithium ions, thereby creating a conductive electrolyte. However, it is not used in 
lithium-ion batteries due to its destructive effect on graphite.

Propylene carbonate can also be found in some adhesives, paint strippers, and in cosmetics. It is also used as plasticizer. Propylene carbonate is also used as a solvent for removal 
of CO2 from natural gas and synthesis gas where H2S is not also present.
Other
Propylene carbonate product may be converted to other carbonate esters by transesterification as well.

In electrospray ionization mass spectrometry, propylene carbonate is doped into low surface tension solutions to increase analyte charging.

In Grignard reaction propylene carbonate (or most other carbonate ester) might be used to create tertiary alcohols.

Safety
Clinical studies indicate that propylene carbonate does not cause skin irritation or sensitization when used in cosmetic preparations, whereas moderate skin irritation is observed when
 used undiluted. No significant toxic effects were observed in rats fed propylene carbonate, exposed to the vapor, or exposed to the undiluted liquid.[12] In the US, propylene carbonate
 is not regulated as a volatile organic compound (VOC) because it does not contribute significantly to the formation of smog and because its vapor is not known or suspected to cause
 cancer or other toxic effects.

Ataman also offers :
Ethylene carbonate
Trimethylene carbonate

IUPAC name
4-Methyl-1,3-dioxolan-2-one
Other names
(R,S)-4-Methyl-1,3-dioxolan-2-one
Cyclic propylene carbonate
Carbonic acid propylene ester
Cyclic 1,2-propylene carbonate
Propylene glycol cyclic carbonate
1,2-Propanediol carbonate
4-Methyl-2-oxo-1,3-dioxolane
Arconate 5000
Texacar PC


 Translated names
(propán-1,2-diyl)-karbonát (sk)
4-metil-1,3-diossolan-2-one (it)
4-metylo-1,3-dioksolan-2-on (pl)
carbonate de propylène (fr)
carbonato de propileno (es)
carbonato di propilene (it)
propilen carbonat (ro)
propilen karbonat (hr)
propilenkarbonatas (lt)
propilén-karbonát (hu)
propilēnkarbonāts (lv)
propyleencarbonaat (nl)
Propyleenikarbonaatti (fi)
propylencarbonat (da)
propylenkarbonat (no)
propylenkarbonát (cs)
Propüleenkarbonaat (et)
węglan glikolu propylenowego (pl)
węglan propano-1,2-diylu (pl)
ανθρακικό προπυλένιο (el)
пропилен карбонат (bg)

 CAS names
1,3-Dioxolan-2-one, 4-methyl-
Other
 IUPAC names
1,2-Propanediol cyclic carbonate
1,2-Propylencarbonat
2-(carboxyoxy)-1-methylethyl carbonate
4-methyl-1, 3-dioxolan-2-one
4-Methyl-1,3-Dioxolan-2-One
propylen carbonate
Propylencarbonate
Propylene carbonate 

Trade names
1,2-Propanediol carbonate
1,2-Propylene carbonate
1,3-Dioxolan-2-one, 4-methyl- (9CI)
1-Methylethylene carbonate
4-Methyl-2-oxo-1,3-dioxolane
Cyclic 1,2-propylene carbonate
Cyclic methylethylene carbonate
Cyclic propylene carbonate
PC
Propylene glycol cyclic carbonate
Other names
Other identifiers
104083-03-6
CAS number
Other
108-32-7
CAS number
EC Inventory, , , REACH pre-registration, Other, CAD - Chemical Agents Directive, Art. 2(b)(i) - Hazardous Agents, EU Ecolabels - Restrictions for Hazardous Substances/Mixtures, Workplace Signs - minimum requirements & signs on containers and pipes
127128-76-1
CAS number
Other
30141-77-6
CAS number
Other
607-194-00-1
Index number

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.