1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

THIOGLYCOLIC ACID (TİOGLİKOLİK ASİT)

THIOGLYCOLIC ACID
CAS NO:68-11-1
EC NO:200-677-4

METATAGS:2-mercaptoacetate; 2-mercaptoacetate, bismuth (3+), sodium salt (3:1:3); 2-mercaptoacetate, calcium salt (1:1); 2-mercaptoacetate, calcium salt (2:1); 2-mercaptoacetate, calcium salt (2:1) salt, trihydrate; 2-mercaptoacetate, monoammonium salt; 2-mercaptoacetate, monopotassium salt; 2-mercaptoacetate, monosodium salt; 2-thioglycolic acid; ammonium thioglycolate; calcium thioglycolate; mercaptoacetic acid; sodium thioglycolate; sodium thioglycollate; thioglycolic acid; tiyoglikolik asit; thio glikolik asit; tiyoglikolik acid; merkaptoasetat; thioglycolic acid; thio glycolik acid; thio glycolic asit; mercaptoacetic acid; thioglycolic acid; Sulfanylacetic acid;Acetic acid, mercapto-; 2-Thioglycolic acid; 2-Mercaptoacetic acid; Thiovanic acid; Mercaptoessigsaeure; 2-sulfanylacetic acid; Glycolic acid, thio-; Thioglycollic acid; Glycolic acid, 2-thio-thioglycolate Acide thioglycolique; Thioglykolsaeure; alpha-Mercaptoacetic acid; Acetic acid, 2-mercapto-; Merkaptoessigsaeure; mercapto acetic acid; mercapto-acetic acid; Mercaptoethanoic acid; Kyselina thioglykolova; Kyselina merkaptooctova; NSC 1894; Thioglycolic acid solution; Acide thioglycolique [French]; 2-sulfanylacetic acid; mercaptoacetic acid; thioglycolic acid; 68-11-1; Acetic acid, mercapto-; 2-Thioglycolic acid; 2-Mercaptoacetic acid; Sulfanylacetic acid; Thiovanic acid; Mercaptoessigsaeure; Glycolic acid, thio-; Thioglycollic acid; thioglycolate; Acide thioglycolique; Glycolic acid, 2-thio-; 2-sulfanylacetic acid; USAF CB-35; 2-Mercaptoacetate; Mercaptoethanoic acid; Kyselina thioglykolova; Kyselina merkaptooctova; Thioglykolsaeure; alpha-Mercaptoacetic acid; Acetic acid, 2-mercapto-; Merkaptoessigsaeure; NSC 1894; .alpha.-Mercaptoacetic acid; Acide thioglycolique [French]; mercapto acetic acid; mercapto-acetic acid; THIOGLYCOLIC ACID; TİYOGLİKOLİK ASİT; THİOGLİKOLİK ASİT.

 

 

 

 

 

 

Tioglikolik asit (TGA) organik bileşik HSCH2CO2H'dir. TGA genellikle merkaptoasetik asit (MAA) olarak adlandırılır. Hem tiyol (merkaptan) hem de karboksilik asit işlevsel grupları içerir. Çok hoş olmayan bir kokuya sahip, renksiz bir sıvıdır. TGA polar organik çözücülerle karışabilir.

Kullanım Alanları
TGA, bir kimyasal depilatör olarak kullanılır ve halen tuz formlarında, örneğin kalsiyum tiyoglikolat ve sodyum tiyoglikolat gibi, halen kullanılmaktadır. TGA, kalıcılar için kullanılan amonyum tioglikolatın öncüsüdür. TGA ve türevleri saç korteksindeki disülfür bağlarını koparır. Biri saçları "perma" olarak vermek için bu kırık bağları geliştirir. Alternatif olarak ve daha yaygın olarak, deri işleme alanında yaygın olarak yapıldığı gibi işlem, depilasyona yol açar. Aynı zamanda asitlik göstergesi, tioglikolat üretimi ve tioglikolat medyasının hazırlanması için bakteriolojide kullanılır. Aslında yapılarını incelemek için yoğunlaştırılmış tanenlerde kullanılan tioglikoliz reaksiyonları.

Tioglikolik asit izooktil esterlerin organotin türevleri, PVC için stabilizatörler olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu türler R2Sn (SCH2CO2C8H17) 2 formülüne sahiptir.

TGA uygulanması çivileri yumuşatır ve ardından kıskaç çivilerini doğru konumda sabitleyebilir.

Sodyum tioglikolat özel bir bakteri gelişim ortamının bir bileşenidir: tiyoglikolat suyu. Ayrıca jantlardan demir oksit kalıntısı uzaklaştırmak için "çöküntü giderici" veya "tekerlek temizleyici" olarak da kullanılır. Demir iyonu, kırmızı mor demir tioglikolatı oluşturmak üzere tioglikolat ile birleşir.

Korozyon önleyiciler ve anti-ölçekleme maddeleri
Ara ürünler


TGA esterleri

2-EHTG olarak da adlandırılan 2-Etilheksil Tiyoglikolat (-merkaptoasetat) ve IOTG olarak da adlandırılan Iso-Oktil Tiyoglikolat (-merkaptoasetat) gibi TGA esterleri düzenli merkaptanlar gibi tepkimeye girer ve uzun süreli kararlılık gösterir. Her ikisi de PVC için kalay ısı dengeleyicileri üretiminde anahtar ara maddelerdir.

TGA Tuzları

Ammonium Thioglycolate veya Monoethanolamine Thioglycolate gibi TGA tuzları saç perması ve süngerler için kozmetik ürünlerinde kullanılırken, kalsiyum Thioglycolate ve Potassium Thioglycolate depilatörlerde kullanılır.

Özellikleri

TGA'nın eşsiz indirgeme özellikleri, onu ilave, eliminasyon ya da siklizasyon reaksiyonları gibi çok çeşitli kimyasal reaksiyonlar için ideal bir aday yapmaktadır. TGA'nın tiyol grubu (-SH), bazlar, asitler, keton grupları veya organik halojenler varlığında reaksiyona girer. Alkoller veya aminler varlığında, karboksilik grup tercihan tepki verecektir.

Tioglikolik asit gözlerin, cildin ve mukoza zarlarının temas eden bir tahriş edici veya aşındırıcı maddedir.
Ciddi derecede cilt yanıkları ve göz hasarlarına neden olduğu bilinmektedir. Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) H314 risk ifadesi ile etiketlemenizi önerir. (Tam sınıflandırma)
Tiyoglikolik asidin kutanöz veya göze maruz kalması durumunda kornea hasarı ve kabarcık oluşumu ile kimyasal cilt yaralanması meydana gelmiştir.

 

 

 

 

 

 


Thioglycolic acid (TGA) is the organic compound HSCH2CO2H. TGA is often called mercaptoacetic acid (MAA). It contains both a thiol (mercaptan) and carboxylic acid functional groups. It is a colorless liquid with a strongly unpleasant odor. TGA is miscible with polar organic solvents.

Uses
TGA is used as a chemical depilatory and is still used as such, especially in salt forms, including calcium thioglycolate and sodium thioglycolate. TGA is the precursor to ammonium thioglycolate that is used for permanents. TGA and its derivatives break the disulfide bonds in the cortex of hair. One reforms these broken bonds in giving hair a "perm." Alternatively and more commonly, the process leads to depilation as is done commonly in leather processing. It is also used as an acidity indicator, manufacturing of thioglycolates, and in bacteriology for preparation of thioglycolate media. In fact thioglycolysis reactions used on condensed tannins to study their structure.

Organotin derivatives of thioglycolic acid isooctyl esters are widely used as stabilzers for PVC. These species have the formula R2Sn(SCH2CO2C8H17)2.

Applying TGA can soften nails and then fix pincer nails in the correct position.

Sodium thioglycolate is a component of a special bacterial growth media : thioglycolate broth. It is also used in so-called "fallout remover" or "wheel cleaner" to remove iron oxide residue from rims. Ferrous ion combines with thioglycolate to form red-violet ferric thioglycolate.

Corrosion inhibitors and anti-scaling agents
Intermediates


TGA esters

The esters of TGA, such as 2-Ethylhexyl Thioglycolate (-mercaptoacetate), also called 2-EHTG, and Iso-Octyl Thioglycolate (-mercaptoacetate), also called IOTG react like regular mercaptans and show long term stability. Both are also key intermediates in the manufacture of tin heat-stabilizers for PVC.

TGA Salts

TGA salts such as Ammonium Thioglycolate or Monoethanolamine Thioglycolate are used in cosmetics for hair perms and straigtheners whereas Calcium Thioglycolate and Potassium Thioglycolate are used in depilatories.

Properties

TGA's unique reducing properties make it an ideal candidate for a wide variety of chemical reactions including addition, elimination, or cyclization reactions. TGA's thiol group (-SH) will react in the presence of bases, acids, ketone groups or organic halogens. In the presence of alcohols or amines, the carboxylic group will react preferentially.

Thioglycolic acid is a contact irritant or corrosive substance of the eyes, skin, and mucous membranes.
It is known to cause severe skin burns and eye damages. The European Chemical Agency (ECHA) recommends to label it with the H314 risk phrase. (full classification)
In case of cutaneous or ocular exposure to thioglycolic acid, corneal damage and chemical skin injury with blister formation has occurred.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.