1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BENZYL ALCOHOL (БЕНЗИЛОВЫЙ СПИРТ )


BENZYL ALCOHOL

CAS NO:100-51-6
EC NO:202-859-9


METATAGS (Hydroxymethyl)benzene; alcoolbenzylique;Bentalol; benzalalcohol;Benzalcohol; Benzenemethan-lo; benzenmethanol; Benzoyl alcohol; phenylmethanol; C7H8O; C6H5CH2OH; Alcohol, Benzyl; Benzenemethanol; Benzyl Alcohol; benzyl alcohol; phenylmethanol; benzenemethanol; phenylcarbinol; 100-51-6; Hydroxytoluene; Benzoyl alcohol; Benzenecarbinol; Phenylmethyl alcohol; alpha-Toluenol; (Hydroxymethyl)benzene; Phenolcarbinol; benzylalcohol; Benzal alcohol; Benzylicum; Phenylcarbinolum; Alcool benzylique; Methanol, phenyl-; alpha-hydroxytoluene; Bentalol; Euxyl K 100; Phenyl-Methanol; BENZYL-ALCOHOL; Caswell No. 081F; .alpha.-Toluenol; hydroxymethylbenzene;; Itch-X; benzenmethanol; Ulesfia; benzylic alcohol; Phenyl Methanol; .alpha.-Hydroxytoluene; Methanol benzene; Aromatic primary alcohol; Benzyl alcohol (natural); Alcool benzilico [DCIT]; alcoholum benzylicum; NCI-C06111; enzylalcohol; Alcool benzylique [INN-French]; Benzyl alkohol; a-Hydroxytoluene; a-Toluenol; Alcohol bencilico [INN-Spanish]; Aromatic alcohol; Alcoholum benzylicum [INN-Latin]; Benzene Carbinol; phenylmethan-1-ol; aplha-Hydroxytoluene; Benzyl alcohol Natural; Benzyl alcohol [USAN:INN:JAN]; Alcool benzilico; Alcohol bencilico; 1336-27-2; CAS-100-51-6; Benzalalcohol; Benzalcohol; Benzencarbinol; Benzylalkohol; Averteax; Bentanol; Alcoolbenzylique; benzene-methanol; Benzyl Alcohole; Benzyl alcohol (JP15/NF); 4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference); PENTADEOTEROBENZYL ALCOHOL; Zilactin Early Relief Cold Sore; Benzyl alcohol (JP16/NF/INN); Benzyl Alcohol Reagent ACS Grade

 БЕНЗИЛОВЫЙ СПИРТ (BENZYL ALCOHOL)

ОПИСАНИЕ

Синонимы: Фенилметанол, Фенилкарбинол, Бензоила спирт, Бензолметанол, Фенилметиловый спирт, Бензилкарбинол, Альфа-гидрокситолуол.

 

Молекулярная формула: С6H5CH2OH

 

Бензиловый спирт по химическому составу относят к аромаспиртам простейшей группы бензола. Представляет собой бесцветную жидкость, которая имеет слабый приятный запах. Он прекрасно растворяется в растворителях органического типа.

 

Использование бензилового спирта широко распространено при промышленном производстве лаков и красок. Также он хорошо известен как добавка E1519 в косметической промышленности, а благодаря своим антисептическим свойствам применяется и в фармацевтике при производстве масляных растворов для обеззараживания и как консервант.

 

Мы предлагаем купить у нас бензиловый спирт стабильно высокого качества по самым выгодным ценам.

 

Применение:

 

Лакокрасочная продукция

Химическая продукция

Фотографическая продукция (растворитель для чернил, красок, лаков и эпоксидных смол)

Текстильная продукция (как вспомогательное вещество при окраске нейлоновых нитей)

Синтез органических продуктов

 

Упаковка: металлические бочки, 220 кг.

 

Хранение: хранить в плотно закрытой таре в прохладном и сухом проветриваемом помещении.

Срок годности: Оригинальные характеристики остаются неизменными в течение 24 месяцев, при соблюдении рекомендованных условий хранения.

 

 

 

BENZYL ALCOHOL

DESCRIPTION

Synonyms:  Phenylmethanol, Phenylcarbinol, Benzoyl alcohol, Benzenemethanol, Phenylmethyl alcohol, Benzylcarbinol, Alpha-hydroxytoluene.

 

Molecular Formula:  C 6 H 5 CH 2 OH

 

In terms of chemical composition, benzyl alcohol is classified as aromatic alcohol of the simplest benzene group. It is a colorless liquid with a faint pleasant odor. It dissolves well in organic solvents.

 

The use of benzyl alcohol is widespread in the industrial production of varnishes and paints. It is also well known as an E1519 additive in the cosmetic industry, and due to its antiseptic properties it is also used in pharmaceuticals in the production of oil solutions for disinfection and as a preservative.

 

We offer to buy from us benzyl alcohol of consistently high quality at the most favorable prices.

 

Application:

 

Paints and varnishes

Chemical products

Photographic products (solvent for inks, paints, varnishes and epoxies)

Textile products (as a dyeing aid for nylon yarns)

Synthesis of organic products

 

Packing: metal drums, 220 kg.

 

Storage:  Store in a tightly closed container in a cool and dry ventilated area.

Shelf life:  The original characteristics remain unchanged for 24 months, subject to the recommended storage conditions.

 

 

 

 

Benzil Alkol, keskin bir yanma tadı ve hafif kokusu olan renksiz bir sıvıdır. Lokal anestezik olarak ve Lidokain enjeksiyonuyla ilişkili ağrıyı azaltmak için kullanılır. Ayrıca, diğer benzil bileşiklerinin, farmasötik bir yardımcı madde olarak ve parfümeri ve aroma maddesi üretiminde kullanılır. Benzil Alkol, bir koku bileşeni, koruyucu, çözücü ve viskoz azaltıcı ajan olarak çok çeşitli kozmetik formülasyonlarda kullanılan aromatik bir alkoldür. Benzil Alkol Benzoik Asite metabolize olur, ki bu da glisin ile reaksiyona girer ve insan vücudunda hippurik asit olarak atılır. Kabul edilebilir günlük alımlar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 mg / kg Benzil Alkol için kuruldu. Sıçanlar ve fareler kullanan kronik maruz kalma hayvan çalışmalarında benzil alkolün hiçbir yan etkisi görülmemiştir. Benzyl Alcohol'in kronik maruziyetteki etkileri Hayvan çalışmaları az yem tüketimi ve azalan büyüme ile sınırlıdır. Fareler kullanılarak yapılan bir üreme toksisitesi çalışmasında bazı farklılıklar kaydedilmiştir ancak bunlar, maternal vücut ağırlıklarının daha düşük olması ve ortalama çöp ağırlığının azalması ile sınırlıydı. Bir başka çalışmada, fetal ağırlığın kontrollere kıyasla azaldığını, ancak üçüncü bir çalışmada kontrol ve benzil alkol ile tedavi edilen gruplar arasında bir fark olmadığını gösterdi. Benzil Alkol, hamsterlerde resorpsiyon ve malformasyonların artmasına neden olmuştur, ancak fareler ve sıçanlar kullanan çalışmalarda üreme ve gelişme toksisitesi bulguları bulunmamaktadır. Benzil alkol için genotoksisite testleri çoğunlukla negatiftir, ancak bazı testler pozitiftir. Bununla birlikte, kanserojenlik çalışmaları negatifti. Klinik veriler, benzil alkolün kabarcıklar, eritema ve kaşıntı görünümüyle nitelendirilen non-immünolojik temas ürtikeri ve non-immünolojik acil temas reaksiyonları üretebileceğini gösterir. % 5 benzil alkol reaksiyona girebilir. Benzil Alkol% 10'luk bir sensitizör değildir. Benzyl Alcohol,% 5'lik konsantrasyonlarda güvenle kullanılabilir, ancak üreticiler bebeklere ve çocuklara yönelik olarak tasarlanan kozmetik formüllerde benzil alkol kullanırken non-immünolojik fenomeni göz önüne almalıdırlar. Buna ek olarak, benzil alkol saç boyalarında kullanım için% 10'a kadar güvenli kabul edilir. Sınırlı vücut maruziyeti, kullanım süresi ve kullanım sıklığı, non-immünolojik reaksiyonların bir endişe kaynağı olmayacağı sonucuna varılmıştır. Benzil alkolün kullanılabileceği çok çeşitli ürün tiplerinden dolayı, solunumun bir maruz kalma yolu olabileceği muhtemeldir.

Benzil alkol C6H5CH2OH formülüne sahip aromatik bir alkoldür. Benzil grubu çoğunlukla "Bn" (benzoil için kullanılan "Bz" ile karıştırılmamalıdır) olarak kısaltılır, böylece benzil alkol BnOH olarak gösterilir. Benzil alkol, hafif hoş aromatik kokusu olan renksiz bir sıvıdır. Polaritesi, düşük toksisitesi ve düşük buhar basıncı nedeniyle yararlı bir solventtir. Benzil alkol, suda ılımlı çözünürlüğe sahiptir (4 g / 100 mL) ve alkoller ve dietil eterde karışabilir. Alkol grubunun deprotonasyonuyla üretilen anyon benzilat veya benziloksit olarak bilinir.

Uygulamalar
Benzil alkol, mürekkepler, mumlar, şelaleşler, boyalar, lake ve epoksi reçine kaplamaları için genel bir çözücü olarak kullanılır. Bu nedenle boya sıyırıcılarda, özellikle uyumlu viskozite artırıcılarla kombine edildiğinde, karışımın boyalı yüzeylere yapışmasını sağlamak için kullanılabilir. Sabun, parfüm ve lezzet endüstrisinde kullanılan çeşitli esterlerin öncüsüdür. Kullanılan lezzetleri arttırmak için e-sigara için e-sıvı olarak da kullanılır. Hasar gören cilt veya müköz membranlara% 10 konsantrasyonda uygulandığında, lokal anestetik ve antimikrobiyal ajan olarak görev yapar ve kilim temizleme ürünlerinde bazen yağ giderici olarak kullanılır. Boya çözücüsü olarak, boyanmış yün, naylon ve deri işlemini geliştirir. Aynı zamanda bir fotoğrafik geliştirici olarak ve böcek kovucu olarak kullanılır.

Nanoteknolojik kullanımlar
Benzil alkol, dielektroforetik yeniden yapılandırma için nanotellerin dielektrik çözücü olarak kullanılmıştır.

Sağlık bakımında kullanın
Benzil alkol, intravenöz ilaçlar, kozmetik ürünler ve topikal ilaçlarda düşük konsantrasyonda bakteriostatik bir koruyucu olarak kullanılır.

Benzil alkolün% 5 solüsyon olarak kullanılması 6 aydan büyük çocuklarda ve yetişkinlerde baş biti tedavisi için ABD FDA tarafından onaylanmıştır. Bitiğin spirallerini etkiler, kapanmalarını engeller. Daha sonra bunlar su veya mineral yağ veya diğer maddelerle tıkanır ve böceklerin boğulma nedeniyle ölmesine neden olur.

Diğer kullanımlar
Benzil alkol kuvartz ve yün lifi ile hemen hemen aynı kırılma indeksine sahiptir. Berrak bir kuvars nesnesi benzil alkole batırılırsa neredeyse görünmez olur. Bu test, bir nesnenin gerçekten kuvartstan yapılmış olup olmadığını yıkıcı olmayan bir şekilde tespit etmek için kullanılmıştır (bkz. Kristal kafatası). Benzer şekilde, benzil alkol içine batırılmış beyaz yün de neredeyse görünmez hale gelir ve karanlık ve medullasyonlu elyaflar ve sebze maddeleri gibi kirletici maddeleri açıkça ortaya çıkarır. Benzil alkol, losyon enfeksiyonlarını, losyon şampuanı aktif terkibi olarak% 5 benzil alkolle tedavi etmek için etkili bir şekilde kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

Benzyl Alcohol is a colorless liquid with a sharp burning taste and slight odor. It is used as a local anesthetic and to reduce pain associated with Lidocaine injection. Also, it is used in the manufacture of other benzyl compounds, as a pharmaceutical aid, and in perfumery and flavoring. Benzyl Alcohol is an aromatic alcohol used in a wide variety of cosmetic formulations as a fragrance component, preservative, solvent, and viscosity-decreasing agent. Benzyl Alcohol is metabolized to Benzoic Acid, which reacts with glycine and excreted as hippuric acid in the human body. Acceptable daily intakes were established by the World Health Organization at 5 mg/kg for Benzyl Alcohol. No adverse effects of benzyl alcohol have been seen in chronic exposure animal studies using rats and mice. Effects of Benzyl Alcohol in chronic exposure animal studies are limited to reduced feed intake and reduced growth. Some differences have been noted in one reproductive toxicity study using mice, but these were limited to lower maternal body weights and decreased mean litter weights. Another study also noted that fetal weight was decreased compared to controls, but a third study showed no differences between control and benzyl alcohol-treated groups. Benzyl Alcohol has been associated with an increased number of resorptions and malformations in hamsters, but there have been no reproductive or developmental toxicity findings in studies using mice and rats. Genotoxicity tests for benzyl alcohol are mostly negative, but there were some assays that were positive. Carcinogenicity studies, however, were negative. Clinical data indicates that benzyl alcohol can produce nonimmunologic contact urticaria and nonimmunologic immediate contact reactions, characterized by the appearance of wheals, erythema, and pruritis. 5% benzyl alcohol can elicit a reaction. Benzyl Alcohol is not a sensitizer at 10%. Benzyl Alcohol could be used safely at concentrations up to 5%, but that manufacturers should consider the nonimmunologic phenomena when using benzyl alcohol in cosmetic formulations designed for infants and children. Additionally, Benzyl Alcohol is considered safe up to 10% for use in hair dyes. The limited body exposure, the duration of use, and the frequency of use are considered in concluding that the nonimmunologic reactions would not be a concern. Because of the wide variety of product types in which benzyl alcohol may be used, it is likely that inhalation may be a route of exposure.


Benzyl alcohol is an aromatic alcohol with the formula C6H5CH2OH. The benzyl group is often abbreviated "Bn" (not to be confused with "Bz" which is used for benzoyl), thus benzyl alcohol is denoted as BnOH. Benzyl alcohol is a colorless liquid with a mild pleasant aromatic odor. It is a useful solvent due to its polarity, low toxicity, and low vapor pressure. Benzyl alcohol has moderate solubility in water (4 g/100 mL) and miscible in alcohols and diethyl ether. The anion produced by deprotonation of the alcohol group is known as benzylate or benzyloxide.

Applications
Benzyl alcohol is used as a general solvent for inks, waxes, shellacs, paints, lacquers, and epoxy resin coatings. Thus it can be used in paint strippers, especially when combined with compatible viscosity enhancers to encourage the mixture to cling to painted surfaces. It is a precursor to a variety of esters, used in the soap, perfume, and flavor industries. It is also used in e-liquid for e-cigarettes to enhance the flavors used. When applied to damaged skin or mucous membranes at a 10% concentration it acts as a local anesthetic and antimicrobial agent, and is sometimes included as a degreaser in rug cleaning products. As a dye solvent, it enhances the process of dying wool, nylon, and leather. It also has use as a photographic developer, and as an insect repellent.

Nanotechnological uses
Benzyl alcohol has been used as a dielectric solvent for the dielectrophoretic reconfiguration of nanowires.

Use in health care
Benzyl alcohol is used as a bacteriostatic preservative at low concentration in intravenous medications, cosmetics and topical drugs.

The use of benzyl alcohol as a 5% solution has been approved by the U.S. FDA for the treatment of head lice in children older than 6 months and in adults. It affects the louse's spiracles, preventing them from closing. These then become clogged with water or mineral oil or other matter and cause the insect to die from asphyxiation.

Other uses
Benzyl alcohol has nearly the same refraction index as quartz and wool fiber. If a clear quartz object is immersed in benzyl alcohol, it becomes almost invisible. This test has been used to determine non-destructively whether an object is truly made of quartz (see crystal skull). Similarly, white wool immersed in benzyl alcohol also becomes almost invisible clearly revealing contaminants such as dark and medullated fibers and vegetable matter. Benzyl alcohol is used effectively for treating lice infestations as the active ingredient in lotion shampoo with 5% benzyl alcohol.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.