1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

TRIMETHYLOL PROPANE (TRİMETİLOL PROPAN)

CAS No: 77-99-6
EC No: 201-074-9

METATAGS: Trimetilolpropan; trımetilolpropan; trimetilol propan; tri metilolpropan; tri metilol propan; tri methylol propane; trimethylol propane; tri methylolpropane; 1,1,1-tris(hydroxymethyl)propane; trimethylolpropane; Trimethylolpropane; 77-99-6; 2-ethyl-2-(hydroxymethyl)propane-1,3-diol; Ethriol; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)-1,3-propanediol; Trimethylol propane; Hexaglycerine; Hexaglycerol; Etriol; Ettriol; 1,1,1-TRIS(HYDROXYMETHYL)PROPANE; TMP (alcohol); 1,1,1-Trimethylolpropane; Ethyltrimethylolmethane; 2,2-Bis(hydroxymethyl)-1-butanol; Tri(hydroxymethyl)propane; 1,3-Propanediol, 2-ethyl-2-(hydroxymethyl)-; Methanol, (propanetriyl)tris-; 1,1,1-Tri(hydroxymethyl)propane; Tris(hydroxymethyl)propane; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)propanediol; Propylidynetrimethanol; 2-Ethyl-2-hydroxymethyl-1,3-propanediol; Propanediol, 2-ethyl-2-(hydroxymethyl)-; 1,1-Trimethylolpropane; 1,1-Tris(hydroxymethyl)propane; 1, 2-ethyl-2-(hydroxymethyl)-; Propane,1,1-tris(hydroxymethyl)-; Butanol, 2,2-bis(hydroxymethyl)-; 2-Ethyl-2-hydroxymethyl-propan-1,3-diol; 1,1,1-Trimethylolpropane; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)-1,3-propanediol; etriol; hekzagliserol; hegzagliserol; hekza gliserol; Ethriol 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)propanediol; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)-1,3-propanediol; Ethyltrimethylolmethane; Ettriol Hexaglycerine; Propane, 1,1,1-tris(hydroxymethyl)- TMP; TMP (alcohol) 1,1,1-Tri(hydroxymethyl)propane; 1,1,1-Trimethylolpropane Tris(hydroxymethyl)propane; 1,1,1-Tri (hydroxymethyl)propane; 1,1,1-Trimethylolpropane; 1,3-Propanediol, 2-ethyl-2-(hydroxymethyl)- [ACD/Index Name]; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)-1,3-propandiol [German] [ACD/IUPAC Name]; 2-Ethyl-2-(hydroxymethyl)-1,3-propanediol [ACD/IUPAC Name]; 2-Éthyl-2-(hydroxyméthyl)-1,3-propanediol [French] [ACD/IUPAC Name]; Propylidynetrimethanol; TMP

 


Trimetilolpropan (TMP) CH3CH2C(CH2OH)3 formülüyle gösterilen organik, kokusuz, katı halde bir triol bileşiğidir. İçerdiği üç hidroksil fonksiyonel grubuyla, TMP polimer endüstrisinde sıkca kullanılır.

Trimetilolpropan temel olarak alkid reçinelerin öncüsü olarak kullanılır. Akrilatlı ve etoksilatlı trimetilolpropan çeşitli kaplamaların üretilmesinde monomer olarak, etoksiltlı ve propoksilatlı trimetilolpropanlar TMP ve epoksitlerin kondenzasyonundan poliüretanlar elde edilir. TMP'lerin alil eter türevleri yüksek parlaklıktaki kaplamalar ve iyon değiştirici reçinelerin üretiminde kullanılır.
Uygulama
Hızlı yapışan yapıştırıcılar, düşük sıcaklıkta sertleşen kaplamalar ve sert, aşınmaya dirençli döküm ve dekompozisyon sistemlerinde katkı.
Sanayi Kullanımları
Yapıştırıcılar ve dolgu macunu kimyasalları
Ara ürünler
Diğer kategorilerde anlatılmayan boya katkıları ve kaplama katkıları
Pigmentler
Katı ayırma maddeleri
Yapıştırıcılar ve Yapıştırıcılar
Kumaş, Tekstil ve Deri Ürünleri
Yemek paketleme
Mürekkep, Toner ve Renkli Ürünler
Boyalar ve Kaplamalar
Başka yerde kapsanmayan plastik ve kauçuk ürünler

TRIMETİLOLOPROPAN
Trimetilol propan, kimyasal endüstride geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan üç işlevli bir alkoldür; Alkid ve polyester reçinelerinin sentezi için, sentetik yağlayıcılar, PU köpükleri ve vernikleri veya yapıştırıcıları ve yapıştırıcıları. Ayrıca trimetilol propan boyarmaddeler, pigmentler, boyalar ve silikon ürünlerin üretimi için kullanılmaktadır. LANXESS, Almanya'daki ve Çin'deki üretim bölgelerinden pulmetil propan ve kara tankerleri, tank konteynırları ve davullarda sıvı madde olarak ürün sunmaktadır.

Ara madde olarak trimetil propanın avantajları:
 
Trimetilol propan, hafif ve çevresel etkilere karşı yüksek bir kararlılıkla karakterize edilir.
Trimetilol propanın yapısı ürünlerde denge ve esneklik oranını dengelemektedir.

Kimyasal ve fiziksel özellikler:
Trimetilol propan, oda sıcaklığında beyaz bir katıdır. 59 ° C'nin üzerinde trimetilol propan renksiz bir sıvıya kadar erir. Trimetilol propan hem suda hem de organik çözücülerde iyi çözünür.
FİZİKSEL DURUM: beyaz pullar
ERGİTE NOKTASI: 55 - 59 C
KAYNATMA NOKTASI: 289 C
ÖZET AĞIRLIK: 1.17 - 1.18
SUDA ÇÖZÜNEBİLİRLİK: Serbestçe çözünen, 1.00E + 06 mg / l (Çözünür alkol, gliserin, hidrokarbon çözücülerde çözünmez)
PH: 4 - 7
BUHAR YOĞUNLUĞU: 4.8

 

 

 

Trimethylolpropane (TMP) is an organic, odorless solid triol compound of formula CH3CH2C (CH2OH) 3. With three hydroxyl functional groups it contains, TMP is often used in the polymer industry.

Trimethylolpropane is mainly used as the precursor of alkyd resins. As acrylate and ethoxylated trimethylolpropane are produced in various coatings, polyurethanes are obtained from the condensation of ethoxylated and propoxylated trimethylolpropanes TMP and epoxides. The allyl ether derivatives of TMP are used in the production of high gloss coatings and ion exchange resins.
Application
Additive in fast-setting adhesives, low temperature curing coatings and hard, abrasion resistant castings and decoupage systems.
Industry Uses
Adhesives and sealant chemicals
Intermediates
Paint additives and coating additives not described by other categories
Pigments
Solids separation agents
Adhesives and Sealants
Fabric, Textile, and Leather Products not covered elsewhere
Food Packaging
Ink, Toner, and Colorant Products
Paints and Coatings
Plastic and Rubber Products not covered elsewhere

TRIMETHYLOLPROPANE
Trimethylol propane is a trifunctional alcohol with a wide spectrum of applications in the chemical industry, e.g. for the synthesis of alkyd and polyester resins, synthetic lubricants, PU-foams and lacquers or glues and adhesives. Furthermore trimethylol propane is used for the production of dyestuffs, pigments, paints and silicone products. LANXESS offers trimethylol propane from its production sites in Germany and China as flakes as well as liquid in road tankers, tank containers and drums.

Advantages of trimethyl propane as intermediate:

Trimethylol propane is characterised by a high stability against light and environmental influences.
The structure of trimethylol propane leads to a balanced ratio of stability and flexibility in the products.

Chemical and physical properties:
Trimethylol propane is a white solid at room temperature. Above 59 °C trimethylol propane melts to a colorless liquid. Trimethylol propane is well soluble in both water and organic solvents.
PHYSICAL STATE : white flakes
MELTING POINT: 55 - 59 C
BOILING POINT: 289 C
SPECIFIC GRAVITY: 1.17 - 1.18
SOLUBILITY IN WATER: Freely soluble, 1.00E+06 mg/l (Soluble in alcohol, glycerin. Insoluble in hydrocarbon solvents)
pH: 4 - 7
VAPOR DENSITY: 4.8

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.