CAS NO:12030-97-6
CAS NO:12056-53-0
CAS NO:12673-69-7
METATAGS:PKT;POTASSIUM TITANATE;POTASSIUMTITANATES;Titanate,dipotassium;potassiumtitanatewhisker;POTASSIUM TITANIUM OXIDE;titanate(tio32-),dipotassium;dipotassium titanium trioxide;Titanic acid tetrapotassium salt;Potassium titanium oxide (K2TiO3)Potassium titanium oxide;Potassium octatitanate;AC1L4LRO;AC1Q1TTJ;dipotassium; oxygen(-2) anion; titanium(+4) cationPotassium titanium oxide (KTi4O8);EINECS 234-748-6;12056-53-0;12673-69-7;IN002001;IN007268;LS-118369;titanium(4+) ion dipotassium trioxidandiide;J-524038;149202-13-1;36531-10-9;39284-88-3
EC Numarası: 234-748-6
Potasyum titanatın moleküler formülü
K2O3Ti
Potasyum titanatın kimyasal ve fiziksel özellikleri
Hesaplanan Kimyasal
Kimyasal Adı Kimyasal Değer
Moleküler Ağırlık 174.061 g / mol
Hidrojen Bağışı Donör Sayısı 0
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı 3
Dönebilen Tahvil Sayısı 0
Karmaşıklık 0
Topolojik Polar Yüzey Alanı 3 A ^ 2
Monoizotopik Kütle 173.86 g / mol
Tam Kütle 173.86 g / mol
Bileşik Canonicalize doğrudur
Resmi Yükleme 0
Ağır Atom Sayısı 6
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı 0
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı 0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı 0
İzotop Atom Sayısı 0
Kovalent Bağlı Ünite Sayısı 6
Titanyum dioksit, titanyum (IV) oksit veya titanya olarak da bilinir, doğal olarak oluşan titanyum oksit, kimyasal formül TiO
Genel olarak ilmenit, rutil ve anatazdan türemiştir. Potasyum titanat, boyalıdan güneş kağıdına gıda lekesine kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. Dünya üretimi 9 milyon metrik tonu aştı.
Titanyum dioksit, doğada rutil, anataz ve brokit olarak bilinen iki minerali ve ayrıca Bavyera'daki Ries kraterinde monoklinik baddeleyit benzeri bir form ve ortorombik α-PbO2 benzeri bir form olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan biri akaogiit olarak bilinir ve nadir bulunan bir mineral olarak düşünülmelidir. Potasyum titanat çoğunlukla ilmenit cevherinden kaynaklanmaktadır. Bu dünya çapında cevher taşıyan titanyum dioksitin en yaygın şeklidir. Rutil en zengin maddedir ve cevher içinde yaklaşık% 98 titanyum dioksit içerir. Metastabil anataz ve brokit fazları 600-800 ° C'nin (1,112-1,472 ° F) üzerindeki sıcaklıklara ısıtıldığında, dengesiz rutil faz reversibl olarak döner.
Diğer Uygulamalar
Solüsyonda veya süspansiyonda titanyum dioksit, prolin bulunduğu yerde amino asit prolineı içeren proteini parçalamak için kullanılabilir.
Hidrotermal sentezle yapılan titanyum oksit / titanat nanotüp, hidroksil gruplarına sahiptir ve suya kolayca dağılır ve polimerin mekanik özelliklerini arttırmak için kullanılabilir. Fonksiyonel grupları aynı zamanda polimer ile reaksiyona girebilir ve polimerin cam geçiş sıcaklığını (Tg) önemli derecede arttırır
Titanyum dioksit, aynı zamanda yeni bir elektronik devre elemanı olan Memristor'daki bir malzeme olarak da kullanılır. Boya, polimer veya katı elektrolitler olarak konjuge polimerler kullanılarak kuantum noktasına duyarlı nanokristalin TiO2 güneş pillerine dayalı güneş enerjisi dönüşümü için kullanılabilir.
TiO2'nin önemli iyonik ve elektronik iletiminden dolayı, karışık iletken olarak kullanılması kuvvetlidir.
Sentetik tekli kristaller ve TiO2 filmleri, yarı iletken olarak ve aynı zamanda TiO2'nin yüksek kırılma indeksi sayesinde Bragg yığını tarzı dielektrik aynalarda kullanılmaktadır.
Hem anataz hem de rutil TiO2, Li-ion pillerde ve Na-ion pillerde anot materyali gibi davranan katyonları katlayabilir.
EC Number:234-748-6
Molecular Formula of Potassium titanate
K2O3Ti
Chemical and Physical Properties of Potassium titanate
Computed Properties of Potassium titanate
Property Name Property Value
Molecular Weight 174.061 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count 0
Hydrogen Bond Acceptor Count 3
Rotatable Bond Count 0
Complexity 0
Topological Polar Surface Area 3 A^2
Monoisotopic Mass 173.86 g/mol
Exact Mass 173.86 g/mol
Compound Is Canonicalized true
Formal Charge 0
Heavy Atom Count 6
Defined Atom Stereocenter Count 0
Undefined Atom Stereocenter Count 0
Defined Bond Stereocenter Count 0
Undefined Bond Stereocenter Count 0
Isotope Atom Count 0
Covalently-Bonded Unit Count 6
Titanium dioxide, also known as titanium (IV) oxide or titania, is naturally occurring titanium oxide, the chemical formula TiO
Generally, ilmenite is derived from rutile and anatase. Potassium titanate has a wide range of applications, from dyed to sun paper to food stain. world production exceeded 9 million metric tons.
Titanium dioxide appears as a monoclinic baddeleyite-like form and an orthorhombic α-PbO2-like form, two minerals known in nature as rutile, anatase and brokite, and also recently in the Ries crater in Bavaria. One of them is known as akaogiite and should be considered as a rare mineral. Potassium titanate is mostly due to ilmenite ore. This is the most common form of ore bearing titanium dioxide around the world. Rutile is the next most abundant material and contains about 98% titanium dioxide in the ore. When the metastable anatase and brokit phases are heated to temperatures above 600-800 ° C (1,112-1,472 ° F), the unstable rutile phase turns non-reversibly.
Other applications
Titanium dioxide in solution or suspension can be used to cleave protein that contains the amino acid proline at the site where proline is present.
Titanium oxide/titanate nanotube made by hydrothermal synthesis has hydroxyl groups which make it easily dispersed in water and can be used to increase the mechanical properties of polymer. Its functional groups may also react with polymer which significantly enhance the glass transition temperature (Tg) of polymer
Titanium dioxide is also used as a material in the memristor, a new electronic circuit element. It can be employed for solar energy conversion based on dye, polymer, or quantum dot sensitized nanocrystalline TiO2 solar cells using conjugated polymers as solid electrolytes.
Due to the significant ionic and electronic conduction of TiO2, it is potent to be used as the mixed conductor.
Synthetic single crystals and films of TiO2 are used as a semiconductor, and also in Bragg-stack style dielectric mirrors owing to the high refractive index of TiO2.
Both anatase and rutile TiO2 can intercalate cations, acting as anode material in Li-ion batteries and Na-ion batteries.