1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PERACETIC ACID ( PER ASETİK ASİT )


PERACETIC ACID (PERASETİK ASİT)

CAS NUMBER : 79-21-0
EINECS NUMBER : 2011868


METATAGS : PERACETIC ACID; Peroxyacetic acid; Ethaneperoxoic acid; Acetic peroxide; Estosteril; C2H4O3; CH3COOOH; acetic acid + hydrogen peroxide -> peracetic acid; [OaO]2-; CH3COOH + H2O2 ↔ CH3CO-OOH + H2O ; CH3CO3H; Peroxyacetic acid; PERACETIC ACID; PEROXYACETIC ACID; Osbon AC; 4,4'-Di(methoxy)-azobenzene; Acide peracetique; acideperacetique; acideperacetique; acideperoxyacetique; LCAP; Oxypel; Ozonit NA 2131; Acecide; Peresal; TsunaMi; Osbon AC; desoxon1; Perasafe; CB4399742; C2H4O3; CH3C(O)OOH; Peracetic acid; Acetic peroxide; Acetyl hydroperoxide; Peroxacetic acid; Peroxyacetic acid; Acide peracetique; Desoxon 1; Estosteril; Hydroperoxide, acetyl; Kyselina peroxyoctova; Monoperacetic acid; NA 2131; Osbon ac; Peroxoacetic acid; Proxitane 4002; UN 2131; Oxymaster; PAA; Proxitane; Peracetic Acid; Ethaneperoxoic Acid; Peroxyacetic Acid; Acetyl Hydroperoxide; perasitik asit; perasidik asit; per asidik asit; per asitik asit; PERASİDİK ASİT; PERASİTİK ASİT;PER-ASİDİK ASİT; PER-ASİTİK ASİT; PER ASİDİK ASİT; PER ASİTİK ASİT; PERASIDIK ACID; PERASIDIK ASIT;-PERASIDIKASIT; PER-ASIDIK ASIT; ASIDIK ASIT; ASİDİK ASİT; ASİTİK ASİT; PER ASİTLİ ASİT; ASİT OKSİT; PERACETIC ACID (PERASETİK ASİT);

 

 

 

 

Perasetik asit güçlü, keskin kokulu acı kokusu olan renksiz bir sıvıdır. Gıda işlemede özellikle bakterisid ve fungisid olarak kullanılır; Kaprolaktam ve gliserol yapımında bir reaktif olarak; Epoksi bileşiklerinin hazırlanması için bir oksidant olarak; Bir ağartma maddesi olarak; Bir sterilize edici ajan; Ve polyester reçineler için bir polimerizasyon katalizörü olarak kullanılabilir.
PERACETIC ACID, güçlü bir oksitleyici ajan olarak işlev gören bir sıvıdır. Çalkantılı bir kokusu vardır ve bir dezenfektan olarak kullanılır.
Gıda nişastası için ağartıcı madde. Perasetik asit, kümes hayvanları karkasları ve meyveleri için antimikrobiyal yıkamaların bir bileşenidir. Perasetik asit (peroksiasetik asit veya PAA olarak da bilinir), CH3CO3H formülüne sahip organik bir bileşiktir. Bu organik peroksit, asetik asiti anımsatan, karakteristik acı bir kokuya sahip, renksiz bir sıvıdır. Perasetik asit çok aşındırıcı olabilir. Perasetik asit, özellikle Kraft hamuru için ağartma maddesi olarak kullanılabilir. Zayıf asidik pH'da ve nispeten düşük sıcaklıkta kullanılır. Nispeten etkili ve seçici bir ağartma maddesidir ve tamamen klor içermeyen ağartma dizilerinde (TCF) klor dioksit ve elemental klora alternatif olarak kullanılır. Bununla birlikte, nispeten pahalıdır ve yüksek reaktiviteye sahip olması nedeniyle depolamak zordur. Bu onun kullanımını kısıtladı. Perasetik asit ana asetik asitten çok daha zayıf bir asittir ve 8 pKa'sı ile. 2. Perasetik asit, yüksek oksitlenme potansiyeli nedeniyle ideal bir antimikrobik maddedir. Mikroorganizmalara karşı genel olarak etkilidir ve hidrojen peroksidi parçalayan enzimler olan katalaz ve peroksidaz tarafından deaktive edilmez.Perasetik asit aynı zamanda, gıdalarda güvenli ve çevre dostu artıklara (asetik asit ve hidrojen peroksit) ayrılır ve bu nedenle durulama gerektirmeyen uygulamalarda da kullanılabilir. Sert su şartlarında, temiz yerinde işlemlerde geniş bir sıcaklık aralığı (0-40 ° C), geniş pH aralığı (3.0-0.7.5) boyunca kullanılabilir ve Protein artıklarından etkilenir. Perasetik asitin anti-spektrum fonksiyonu sergilediği gösterilmiştir. Perasetik asit Organik Hidroperoksitler ailesine aittir. Bunlar, genel formül [OaO] 2- olan hidroperoksit fonksiyonel grubu içeren organik bileşiklerdir.

Perasetik asitin uygulamaları nelerdir?

Perasetik asit esas olarak gıda endüstrisinde kullanılır, burada temizleyici ve dezenfektan olarak uygulanır. 1950'li yılların başından beri bakteri ve mantarların meyve ve sebzelerden uzaklaştırılması için asetik asit uygulanmıştır.Perasetik asit aynı zamanda, durulanmış durulama suyunun gıda maddeleri için dezenfeksiyonu için de kullanıldı.
Günümüzde perasetik asit, tıbbi sarf malzemelerinin dezenfeksiyonu için ve hamur endüstrisinde biyo film oluşumunu önlemek için uygulanmaktadır. Su saflaştırması sırasında bir dezenfektan olarak uygulanabilir ve dezenfeksiyon için uygundur.
Perasetik asit soğutma kulesi su dezenfeksiyonu için uygundur; Biyo film oluşumunu etkili bir şekilde önler ve Legionella bakterilerini kontrol eder.


Perasetik asit dezenfeksiyonu nasıl çalışır?

Bir dezenfektan olan perasetik asit, mikroorganizmaların dış hücre zarlarını okside eder. Oksitleme mekanizması elektron transferinden oluşur. Daha güçlü bir oksidan kullanıldığında, elektronlar mikro organizmaya daha hızlı aktarılır ve mikroorganizmaların hızla deaktive edilmesine neden olur.

Perasetik asit duygulanımı;

Perasetik asit, çok çeşitli patojen mikroorganizmaların deaktivasyonu için uygulanabilir. Ayrıca virüsleri ve sporları deaktive eder. Perasetik asit aktivitesi, suda bulunan organik bileşiklerden pek etkilenmez.
Bununla birlikte, pH ve sıcaklık peraktik asit aktivitesini etkiler. Perasetik asit, pH değeri 7 olduğunda 8'den 9'a kadar olan bir pH aralığındakinden daha etkilidir. 15 ° C'lik bir sıcaklıkta ve 7'lik bir pH değerinde, patojenleri etkisiz bir şekilde etkisiz hale getirmek için, pH'dan daha fazla perasetik asit gerekir. Değeri 7 ve sıcaklık 35 ° C'dir.

Perasetik asitten arındırma talepleri;

Soğutma kulesi suyu nehirden veya gölden atıldığında ve kullanıldıktan sonra aynı su gövdesine boşaltılması gerektiği zaman, belirli boşaltma taleplerini karşılamalıdır. Ek olarak, su sıcaklığı çok yüksek olmayabilir, çünkü ılık su, alglerin büyümesini teşvik eden düşük bir oksijen içeriğine sahiptir. Bu balık ölümlerine ve su biyoçeşitliliğinde bir düşüşe neden olabilir.

Perasetik asitin mikrop öldürücü etkileri;

Perasetik asit olağanüstü dezenfektan özelliklere sahiptir. Bakteri, maya, küf ve virüslere karşı etkilidir. Perasetik asidin mükemmel ve hızlı antimikrobiyal etkilerinin nedeni, hücre zarının içinden nüfuz edebilme özelliğidir. Hücrede, perasetik asit geri dönüşümsüz bir şekilde enzim sistemini bozarak mikroorganizmanın tahrip olmasına yol açar. Ürünlerimiz, ilgili etkinlik testlerinde üstün dezenfektan özelliklerini göstermiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peracetic acid is a colorless liquid with a strong, pungent acrid odor. Used as a bactericide and fungicide, especially in food processing; as a reagent in making caprolactam and glycerol; as an oxidant for preparing epoxy compounds; as a bleaching agent; a sterilizing agent; and as a polymerization catalyst for polyester resins.
PERACETIC ACID is a liquid that functions as a strong oxidizing agent. Peracetic acid has an acrid odor and is used as a disinfectant.
Bleaching agent for food starch. Peracetic acid is a component of antimicrobial washes for poultry carcasses and fruit. Peracetic acid (also known as peroxyacetic acid, or PAA), is a organic compound with the formula CH3CO3H. This organic peroxide is a colorless liquid with a characteristic acrid odor reminiscent of acetic acid. Peracetic acid can be highly corrosive. Peracetic acid can be used as a bleaching agent especially for Kraft pulp. is used at weakly acidic pH and relatively low temperature. Peracetic acid is a relative efficient and selective bleaching agent, and it is often used as an alternative to chlorine dioxide and elemental chlorine in totally chlorine free bleaching sequences (TCF). Peracetic acid is however relatively expensive, and is difficult to store due to its high reactivity. This has limited its use. Peracetic acid is a much weaker acid than the parent acetic acid, with a pKa of 8. 2. Peracetic acid is an ideal antimicrobial agent due to its high oxidizing potential. Peracetic acid is broadly effective against microorganisms and is not deactivated by catalase and peroxidase, the enzymes that break down hydrogen peroxide. Peracetic acid also breaks down in food to safe and environmentally friendly residues (acetic acid and hydrogen peroxide), and therefore can be used in non-rinse applications. It can be used over a wide temperature range (0-40 °C), wide pH range (3. 0-7. 5), in clean-in-place (CIP) processes, in hard water conditions, and is not affected by protein residues. Peracetic acid has been shown to exhibit anti-spectic function (PMID: 6180573). Peracetic acid belongs to the family of Organic Hydroperoxides. These are organic compounds comprising the hydroperoxide functional group, with the general formula [OaO]2-.

What are the applications of peracetic acid?

Peracetic acid is used mainly in the food industry, where it is applied as a cleanser and as a disinfectant. Since the early 1950's, acetic acid was applied for bacteria and fungi removal from fruits and vegetables. It was also used for the disinfection of recicled rinsing water for foodstuffs.
Nowadays peracetic acid is applied for the disinfection of medical supplies and to prevent bio film formation in pulp industries. It can be applied during water purification as a disinfectant and for plumming disinfection.
Peracetic acid is suitable for cooling tower water disinfection; it affectively prevents bio film formation and controls Legionella bacteria.


How does peracetic acid disinfection work?

Peracetic acid as a disinfectant oxidizes the outer cell membranes of microorganisms. The oxidation mechanism consists of electron transfer. When a stronger oxidant is used, the electrons are transferred to the microorganism much faster, causing the microorganism to be deactivated rapidly.

Peracetic acid affectivity;

Peracetic acid can be applied for the deactivation of a large variety of pathogenic microorganisms. It also deactivates viruses and spores. Peracetic acid activity is hardly influenced by organic compounds that are present in the water. However, pH and temperature do influence peractetic acid activity. Peracetic acid is more effective when the pH value is 7 than at a pH range between 8 and 9. At a temperature of 15 °C and a pH value of 7, five times more peracetic acid is required to affectively deactivate pathogens than at a pH value of 7 and a temperature of 35 °C.

Discharge demands of peracetic acid;

When cooling tower water is tapped from a river or lake, and must be discharged into the same water body after it has been used, it must meet certain discharge demands. Aditionally, the water temperature may not be too high, because warm water has a low oxygen content, which promotes algal growth. This can cause fish mortality and a decrease in water biodiversity.

Germicidal effects of peracetic acid;

Peracetic acid has outstanding disinfectant properties. It is effective against bacteria, yeasts, molds and virus. The reason for the excellent and rapid antimicrobial effects of peracetic acid is the specific capability to penetrate through the cell membrane. In the cell, peracetic acid irreversibly disrupts the enzyme system, which in turn leads to destruction of the microorganism. Our products have shown superior disinfectant properties in relevant efficacy tests.

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.