1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BENZALKONIUM CHLORIDE (BENZALKONYUM KLORÜR)


BENZALKONIUM CHLORIDE

CAS NO: 8001-54-5
EC NO: 264-151-6


METATAGS:ALKYL DIMETHYL BENZYL AMMONIUM CHLORIDE; BENZALKONIUM CHLORIDE SOLUTION; QUATERNARY AMMONIUM COMPOUNDS, BENZYLCOCO ALKYLDIMETHYL, CHLORIDES; ALKYL DIMETHYLBENZYL AMMONIUM CHLORIDE; ALKYLDIMETHYL (PHENYLMETHYL) QUATERNARY AMMONIUM CHLORIDES; AMMONYX; ARQUAD DMMCB-75; BARQUAT MB-50; BAYCLEAN; BENIROL; BENZALKONIUM A; BAC 50; BAC50 ; benzalkonium chloride; benzalkonyum klorür; benzalkonyum klorid; benzalkoniumchloride; benzalkonyumklorür; benzalkonyumkloridAlkyldimethylbenzylammonium Chloride; Benzalkonium; Benzalkonium Chloride; Benzalkonium Compounds
Chloride, Alkyldimethylbenzylammonium; Chloride, Benzalkonium
Compounds, Benzalkonium; Quaternary ammonium compounds, benzyl-C8-18-alkyldimethyl chlorides ; Alkyldimethylbenzylammonium chloride ; Alkyldimethyl(phenylmethyl) quaternary ammonium chloride ; Ammonium alkyldimethyl(phenylmethyl) chloride ; Ammonium alkyldimethylbenzyl chloride ; C6H5CH2N(CH3)2RCl, R=C8H17 C18H37; BENZALKONYUM KLORÜR; benzalkonyum klorür; bac; BAC; BAC 50; BAC 80; bac 50; bac 80; BKC; BKC 50; bkc 50; bkc 80; BKC 80.

 

 

 

 

 

 


Antiseptik, dezenfektan ve tekstil ürünlerinin vazgeçilmez hammaddelerinden biridir. Kuvaterner amonyum bir bileşiktir ve yapısından dolayı bakteri, küf, mantar ve virüslere karşı çok etkilidir. Hastanelerde, el ve vücut dezenfektanlarında, yosun önleyici ve koruyucu formülasyonlarda yüzme havuzlarında başarıyla kullanılmaktadır. Uygulama kapsamı :
- Tekstil sektöründe bakteri ve güveler önleyici olarak
- Ayakkabı ve tekstil ürünlerindeki antibakteriyel bitirme adımlarında
- Hijyenik havlular ve ıslak havlularda
- Durulamayan deri antiseptikler gibi eczacılık ürünleri
- Çocuklarda yaralar ve kesikler tedavisinde antiseptik bir aktif madde olarak kullanılan üründe
- Modern, yeni nesil el temizleme jelleri dezenfektan olarak
- Anti mikrobik kozmetik ürünleri yerel olarak uygulanır
- Bir dezenfektan olarak, zeminde ve sert yüzey temizleyicilerinde, yüzme havuzlarında
- Hava ve yüzey spreyleri dezenfektanları
- Kağıt endüstrisinde
- Deri ve tekstil işlemlerinde yumuşatma, ıslatma ve boyama için

 

BZK, BKC, BAC, alkildimetilbenzilamonyum klorür ve ADBAC olarak da bilinen benzalkonyum klorür katyonik sürfaktan türüdür. Bir kuaterner amonyum bileşiği olarak sınıflandırılan bir organik tuzdur. Üç ana kategori vardır: bir biyosit, bir katyonik yüzey aktif madde ve bir faz transfer ajanı. ADBAC'ler, alkil grubunun çeşitli çift sayılı alkil zinciri uzunluklarına sahip olduğu alkilbenzildimetilamonyum klorürlerin bir karışımıdır.


Çözünürlük ve fiziksel özellikler
Saflığa bağlı olarak, benzalkonyum klorür renksizden soluk sarıya kadar değişir (saf olmayan). Benzalkonyum klorür etanol ve asetonda kolayca çözünür. Suda çözünme yavaş olmakla birlikte, sulu solüsyonların kullanımı kolaydır ve tercih edilir. Sulu solüsyonlar hafif alkaline nötr olmalıdır. Çalkalanırken çözeltiler köpüklenir. Konsantre solüsyonlar acı bir tadı ve hafif badem benzeri bir kokusu vardır.

Standart konsantreler,% 50 ve% 80 w / w çözeltiler halinde üretilir ve BC50, BC80, BAC50, BAC80, vb. Gibi ticari isimler altında satılır. Daha konsantre çözeltiler, reoloji modifiye edicilerin Alkoller, polietilen glikoller, vb.).

Katyonik sürfaktan
Benzalkonyum klorid ayrıca gözenekli filmin lipid fazını eriterek sürfaktan özelliklerine sahiptir ve ilaç penetrasyonunu arttırarak yararlı bir eksipiyan haline getirir.

Çamaşır deterjanları ve tedavileri
Tekstil için yumuşatıcılar


Benzalkonyum klorür çözeltisi nasıl kullanılır ??
Doktorunuzun yönlendirdiği şekilde benzalkonyum klorür solüsyonu kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın üzerindeki etikete bakın.

Benzalkonyum klorür çözeltisi sadece harici kullanım içindir. Vücutta kullanmayın veya vücudunuzun büyük bölümlerine uygulayın.
Elleriniz kapalı değilse, benzalkonyum klorür çözeltisini kullanmadan önce ve sonra ellerinizi yıkayın.
Benzalkonyum klorür çözeltisi uygulamadan önce etkilenen bölgeyi temizleyin.
Etkilenen bölgeye günde 3 defa az miktarda benzalkonyum klorür çözeltisi uygulayın veya doktorunuz tarafından yönlendirilirsiniz.
Kabarmış deriye benzalkonyum klorür çözeltisi uygulamayın.
Muamele edilen alanı kaplamak için steril bir bandaj kullanabilirsiniz. Önce işlem gören bölgenin kurumasına izin verin.
Bir doz benzalkonyum klorür solüsyonu kaçırırsanız, hatırladığınızda en kısa sürede kullanın. Doktorunuza veya ambalaj etiketine göre kullanmaya devam edin.
Benzalkonyum klorür çözeltisiyle ilgili sorularınız için sağlık uzmanınıza danışın.

BAC'ler, NH4 + kimyasal formülü ile amonyum bileşiklerinin pozitif yüklü türevleri olan Kuvaterner Amonyum Bileşikleri olarak sınıflandırılır; burada R, farklı karbon-hidrojen içeren gruplar olabilir. QAC'ler, katyonik amfifilik özelliklerinden ötürü, alkildimetilamin ve benzil kloridin nükleofilik sübstitüsyonundan kaynaklanan farklı bir hidrofobik ve hidrofilik bölgeye sahip oldukları için genellikle antiseptik ajanlar olarak kullanılırlar. BAC'ın hidrofilik katyonik bölgesi, negatif yüklü bileşenlerle elektrostatik etkileşimler oluşturarak patojenin yüzeyini dengesiz hale getirir. Bu etkileşimler, normal olarak bitişik negatif yüklü bileşenleri birbirine bağlayarak yüzey yapılarını stabilize eden iki değerlikli katyonları etkili bir şekilde etkisiz hale getirir. Yakın temas hidrofilik bölge tarafından gerçekleştirildiğinde, BAC hidrofobik bölgesi hücre kaçağı ve lizise neden olmak için hidrofobik iki tabakaya nüfuz etmeye devam eder. BAC'lerin nihai etkisi patojen zarına, dolayısıyla bakteriler için hasar vermek, ATP sentezi veya çözünen madde alımı gibi temel hücre proseslerini bozmaktır. Bu nedenle, BAC'nin amfifilik özelliği, etkili zararlı antimikrobiyal etki için hedef zarları etkileşime sokmak ve rahatsız etmek açısından kritik önem taşır.

 

 

 

 

 

 

 

Antiseptic is one of the indispensable raw materials of disinfectant and textile products. Quaternary ammonium is a compound and is very effective against bacteria, mold, fungi and viruses due to its structure. It is used successfully in hospitals, hand and body disinfectants, algae preventive and protective formulations in swimming pools. Scope of application :
- In the textile sector as bacteria and moth preventer
- In antibacterial finishing steps in shoes and textile products
- In hygienic towels and wet towels
- Pharmaceutical products as non-rinsed leather antiseptics
- In the product used as an antiseptic active substance in the treatment of wounds and cuts in children
- Modern, new generation hand cleaning gels as disinfectant
- Anti-microbial cosmetic products applied locally
- As a disinfectant, in floor and hard surface cleaners, in swimming pools
- Air and surface spray disinfectants
- In the paper industry
- For softening, wetting and dyeing in leather and textile processes

 

Benzalkonium chloride, also known as BZK, BKC, BAC, alkyldimethylbenzylammonium chloride and ADBAC, is a type of cationic surfactant. It is an organic salt classified as a quaternary ammonium compound. It has three main categories of use: a biocide, a cationic surfactant, and a phase transfer agent. ADBACs are a mixture of alkylbenzyldimethylammonium chlorides, in which the alkyl group has various even-numbered alkyl chain lengths.


Solubility and physical properties
Depending on purity, benzalkonium chloride ranges from colourless to a pale yellow (impure). Benzalkonium chloride is readily soluble in ethanol and acetone. Although dissolution in water is slow, aqueous solutions are easier to handle and are preferred. Aqueous solutions should be neutral to slightly alkaline. Solutions foam when shaken. Concentrated solutions have a bitter taste and a faint almond-like odor.

Standard concentrates are manufactured as 50% and 80% w / w solutions, and sold under trade names such as BC50, BC80, BAC50, BAC80, etc. The 50% solution is purely aqueous, while more concentrated solutions require incorporation of rheology modifiers (alcohols, polyethylene glycols, etc.).

Cationic surfactant
Benzalkonium chloride also possesses surfactant properties, dissolving the lipid phase of the tear film and increasing drug penetration, making it a useful excipient.

Laundry detergents and treatments
Softeners for textiles


How to use benzalkonium chloride solution ??
Use benzalkonium chloride solution as directed by your doctor. Check the label on the medicine for exact dosing instructions.

Benzalkonium chloride solution is for external use only. Do not use it in the body or apply to large parts of the body.
Wash your hands before and after using benzalkonium chloride solution, unless your hands are covered.
Clean the affected area before applying benzalkonium chloride solution.
Apply a small amount of benzalkonium chloride solution to the affected area up to 3 times daily, or as directed by your doctor.
Do not apply benzalkonium chloride solution to blistered skin.
You may use a sterile bandage to cover the treated area. Allow the treated area to dry first.
If you miss a dose of benzalkonium chloride solution, use as soon as you remember. Continue to use it as directed by your doctor or on the package label.
Ask your health care provider for any questions you may have about benzalkonium chloride solution.

BACs are classified as Quaternary Ammonium Compounds, which are positively charged derivatives of ammonium compounds with the chemical formula NR4+, where R can be different carbon-hydrogen containing groups . QACs are commonly used as antiseptic agents because of their cationic amphiphilic property, having a distinct hydrophobic and hydrophilic region, resulting from nucleophilic substitution of alkyldimethylamine and benzyl chloride . BAC's hydrophilic cationic region destabilizes the pathogen's surface by forming electrostatic interactions with negatively charged components . These interactions effectively outcompete the divalent cations, which normally stabilizes surface structures by linking adjacent negatively-charged components . Once close contact is accomplished by the hydrophilic region, the BAC's hydrophobic region proceeds to penetrate the hydrophobic bilayer to cause cell leakage and lysis . The ultimate effect of BACs is to damage the pathogen's membrane, thus for bacteria, disrupting essential cell processes like ATP synthesis or solute uptake. Therefore BAC's amphiphilicity is critical in interacting with and perturbing target membranes for efficacious antimicrobial action.

 



Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.