1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ETİLHEKZİL SALİSİLAT (ETHYLHEXYL SALIYCYLATE)


ETHYL HEXYL SALICYLATE

CAS NO:118-60-5
EC NO: 204-263-4

METATAGS:2-ethylhexyl 2-hydroxybenzoate; 2-ethylhexyl salicylate; ethyl hexyl salicylate; octisalate; octylsalicylate; salicylic acid 2-ethylhexyl ester; trans-2-hexenyl salicylate; 2-ETHYLHEXYL SALICYLATE; 118-60-5; Octisalate; 2-Ethylhexyl 2-hydroxybenzoate; Sunarome O; Sunarome WMO; Benzoic acid, 2-hydroxy-, 2-ethylhexyl ester; Ethyl hexyl salicylate; USAF DO-11; Salicylic acid, 2-ethylhexyl ester; NSC 46151; EINECS 204-263-4; BRN 2730664; WMO; CHEBI:88639; FMRHJJZUHUTGKE-UHFFFAOYSA-N
Salicylic Acid 2-Ethylhexyl Ester; Ethylhexyl salicylate; FR-2110; NCGC00159324-02; AK114524; DSSTox_CID_20734; DSSTox_RID_79578; DSSTox_GSID_40734; CAS-118-60-5; Octisalate [USAN]; Octisalate [USAN:USP:INN]; Dermoblock OSi; Neo Heliopan OS; isooctyl salicylate; Uvinul (TN); Escalol 587; Uvinul O-18; Octisalate (USP/INN); AC1L1QUB; ACMC-2099xq; Salicylic Acid Octyl Ester; EC 204-263-4; Salicylic acid 2-ethylhexyl; SCHEMBL39594; 2-Ethylhexyl salicylate, 99%; CHEMBL1329203; 2-ethylhexyl ester salicylic acid; MolPort-002-239-441; WLN: QR BVO1Y4 & 2; 2-Ethylhexyl salicylate, >=99%; HY-B0929;AakoSun EHS; ETİL HEKZİL SALİSİLAT; etil hekzil salisilat; 2-etil hekzil salisilat; oktisalat; oktilsalisilat; oktilsalat.

 

 

 

 

 

Etilheksil salisilat (Octyl Slicylate olarak da bilinir), güneşten koruyucularda ve kozmetikte güneşten UVB ışınlarını emmek için kullanılan bir bileşen olarak kullanılan bir organik bileşiktir. Yağlı bir kıvamda, genellikle hafif çiçeksi bir koku veren renksiz bir sıvıdır.

Fonksiyonlar:

Etilheksil salisilat (Octyl Slicylate olarak da bilinir), güneşten koruyucularda ve kozmetikte güneşten UVB ışınlarını emmek için kullanılan bir bileşen olarak kullanılan bir organik bileşiktir. Yağlı bir kıvamda, genellikle hafif çiçeksi bir koku veren renksiz bir sıvıdır.

Salisilik asitin 2-etilheksanol ile yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir esterdir. Salisilat bileşen ultraviyole ışığı emer ve cildi güneş ışığına maruz kalmanın zararlı etkilerinden korur. Etilheksanol kısmı, yumuşatıcı ve yağa benzeyen (suya dayanıklı) özelliklere sahip yağlı bir alkol görevi görür.

Bu ne?
Salisilik Asit'e bazen söğüt ağacının kabuğundan elde edilebilen bir beta hidroksi asit (kısaca BHA) adı verilir. Salisilik Asit (Kalsiyum Salisilat, Magnezyum Salisilikat, MEA-Salisilat, Potasyum Salisilat, Sodyum Salisilat, TEA-Salisilat) tuzları ve Salisilik Asit (Butiloktil Salisilat, C12-15 Alkil Salisilat, Capriolil Salisilik Asit, Heksildesesil Salisilat, İzosetil Salisilat, İzodesil Salisilat, Etilheksil Salisilat, Metil Salisilat, Mististil Salisilat, Tridesil Salisilat) de kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir. Salisilik Asit ve tuzları ve esterleri birçok fonksiyona sahip olduğundan, bu bileşenler nemlendiriciler, cilt temizleme ürünleri, şampuanlar, ayrıca cilt bakımı, saç bakımı, güneş ve güneş koruyucu ürünleri gibi pek çok kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir Ağız yıkama ve diş macunlarında olduğu gibi.

Etilheksil Salisilat) çok etkili bir UV-B emicidir ve UV-B radyasyon koruması vermek için güneşten koruyucu ve cilt bakım ürünlerinde geniş bir kullanıma sahiptir. Diğer avantajlar arasında, düşük-orta SPF ürünleri, yüksek SPF ürünlerinde mükemmel bir SPF güçlendirici, yağda çözünebilirlik ve kremler, losyonlar, yağlar ve sütler gibi preparatlara kolayca eklenmesidir.

 

 

 

 

 

Ethylhexyl salicylate (also known as Octyl Slicylate) is an organic compound used as an ingredient in sunscreens and cosmetics to absorb UVB rays from the sun, according to Wikipedia. It is a colorless liquid with an oily consistency that often emits a mildly floral fragrance.

Functions:

Ethylhexyl salicylate (also known as Octyl Slicylate) is an organic compound used as an ingredient in sunscreens and cosmetics to absorb UVB rays from the sun, according to Wikipedia. It is a colorless liquid with an oily consistency that often emits a mildly floral fragrance.

It is an ester formed by the condensation of a salicylic acid with 2-ethylhexanol. The salicylate component absorbs ultraviolet light and protects the skin from the harmful effects of exposure to sunlight. The ethylhexanol portion serves as a fatty alcohol, adding emollient and oil-like (water resistant) properties.

What Is It?
Salicylic Acid is sometimes called a beta hydroxy acid (abbreviated BHA) that can be obtained from the bark of willow trees. The salts of Salicylic Acid (Calcium Salicylate, Magnesium Salicyalte, MEA-Salicylate, Potassium Salicylate, Sodium Salicylate, TEA-Salicylate) and the esters of Salicylic Acid (Butyloctyl Salicylate, C12-15 Alkyl Salicylate, Capryolyl Salicylic Acid, Hexyldecyl Salicylate, Isocetyl Salicylate, Isodecyl Salicylate, Ethylhexyl Salicylate, Methyl Salicylate, Myristyl Salicylate, Tridecyl Salicylate) may also be used in cosmetics and personal care products. As Salicylic Acid and its salts and esters have many functions, these ingredients may be used in many types of cosmetics and personal care products including moisturizers, skin cleansing products, shampoos, as well as skin care, hair care, suntan and sunscreen products, as well as in mouthwashes and dentifrices.

Ethylhexyl Salicylate is a very effective UV-B absorber and has a wide use in sunscreen and skin care products to give UV-B radiation protection. Other benefits include being used for low-medium SPF products, an excellent SPF booster in high SPF products, oil soluble, and easily incorporated into preparations such as creams, lotions, oils, and milks.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.