1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

KAPRİLİK ASİT

CAS Number: 124-07-2
EC Number: 204-677-5

Octanoic acid; Caprylic acid; N-octanoic acid; Octylic acid; N-caprylic acid; N-octylic acid; caprylic acid; caprylic acid; 14C-labeled; caprylic acid; aluminum salt; caprylic acid; ammonia salt; caprylic acid; barium salt; caprylic acid; cadmium salt; caprylic acid; calcium salt; caprylic acid; cesium salt; caprylic acid; caprylic acid, iridum(+3) salt; caprylic acid, iron(+3) salt; caprylic acid, lanthanum(+3) salt;caprylic acid, lead(+2) salt; caprylic acid, lithium salt; caprylic acid, manganese salt; caprylic acid, nickel(+2) salt; caprylic acid, potassium salt; caprylic acid, ruthenium(+3) salt; caprylic acid, sodium salt; caprylic acid, sodium salt, 11C-labeled; caprylic acid, tin salt; caprylic acid, tin(+2) salt; caprylic acid, zinc salt; caprylic acid, zirconium salt; caprylic acid, zirconium(+4) salt; octanoate; octanoic acid; sodium caprylate sodium octanoate; Octanoic acid; Caprylic acid; N-octanoic acid; Octylic acid; N-caprylic acid; N-octylic acid

 

Formülü Me(CH2)6COOH olan, başlıca tereyağı ve hindistan cevizi yağı, tereyağı, oktanoik asit ve diğer katı ve sıvı yağlarda bulunan, acı tada neden olan, heksil asetik asit, n-oktanoik asit, oktilik asit olarak da adlandırılan, sekiz karbonlu doymuş sıvı bir yağ asididir.

 

Doğada bulunan doymuş yağ asitlerinin 8 karbonlu bir üyesidir. Tereyağında, hindistan cevizi ve palm yağında oluşur. % 1-4 arası süt yağlarında, % 6-8 arası hindistan cevizi ve palm yağlarında bulunur.

 

Kullanım alanları: Anyonik ve non iyonik yüzey aktiflerim üretiminde, gıda bileşenleri (orta zincirli trigliseridler, mct), yağlayıcılar-makine yağları, kauçukta (aktivatör ve hızlandırıcı), sabun-deterjanda (anyonik ve non iyonik yüzey aktif) kullanılmaktadır. Kaprilik asit gıdalarda topaklanmayı önleyici olarak kullanılmaktadır. Ayrıca organik sentezlerde, ilaçta ve boyada kullanılmaktadır. Metal işleme sıvılarında korozyon önleyici olarak kullanılmaktadır.

Depolama: Maximum 30 oC'de kapalı ambalajında saklandığında raf ömrü yaklaşık 1 yıldır.

 

Kaprilik asit sistematik adı oktanoik asit ile bilinen sekiz karbonlu doymuş yağ asidi için ortak adıdır. Bu bileşikler, çeşitli memelilerin sütünde doğal olarak bulunan ve hindistan cevizi yağı ve hurma çekirdeği yağı küçük bir parçası olarak yer alır. Suda az çözünür olan bir yağlı sıvıdır.

 

Kaprilik asit parfümeride ve boyaların imalatında kullanılan esterlerin üretiminde ticari olarak kullanılmaktadır. Kaprilik asit süt ekipmanları, gıda işleme ekipmanları, bira, şarap imalathaneleri ve içecek işleme tesisleri ticari gıda işleme işletmelerinde bir gıda ile temas eden yüzey dezenfektan olarak kullanılan bir antimikrobiyal ilaçtır. Aynı zamanda sağlık tesislerinde dezenfektan, okul / kolej, hayvan bakımı / veteriner tesislerinde, sanayi tesisleri, ofis binaları, sosyal tesisler, perakende ve toptan işyerleri, hayvancılık tesislerinde, restoranlar ve oteller / moteller olarak kullanılmaktadır. Buna ek olarak, kaprilik asit süs fidanlık, sera, bahçe merkezleri ve interiorscapes bir öldürülmesine yarar, bakterisit ve fungisit olarak kullanılır. kaprilik asit içeren ürünler çözünebilir konsantrat / sıvı ve hazır kullanımlı sıvı olarak formüle edilir. Ghrelin hipotalamus açlık uyarıcı bir etkiye sahip olması için, kaprilik asit grelin 3-pozisyonunda, bir serin tortuya bağlı olmalıdır. açlığa neden için, bir -OH grubu asile gerekir. aynı pozisyonda Diğer yağ asitleri açlık benzer etkilere sahiptir.

 

Kaprilik asidin asit klorid perfluorooktonik asit sentezinde kullanılır. Kaprilik asit bir besin takviyesi olarak alınır. Bazı çalışmalar orta zincirli trigliserid (MCT) böylece aşırı kalori yakma ve kilo kaybı sürecinde yardımcı olduğunu göstermiştir.

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.