1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODYUM BROMÜR (SODIUM BROMIDE)

CAS NO: 7647-15-6
Eş anlamlı: SODYUM BROMÜR, sodyum Bromür tuzu
Sodyum bromit (NaBr), Sedoneural NaBr, Trisodyum tribromür, Bromnatrium, [Alman] Bromnatrium, HSDB 5039, MGK 77384, EPA Pestisit Kimyasal Kodu 013907, bromosodium, Sodiumbromide, sodyum bromür (TN), sodyum bromür çözüm, sodyum bromür [JAN] IC, AC1Q1UKI, Sodyum bromür (JP17), Sodyum bromür ultra kuru, sodyuım Bromidi, sodyum bromür, sodyum bromür standart, sodyum bromür tuzu, tuz sodyum bromür, sodiyum bıromür tuzu, bromosodyum, sodyum bromo, sodyum brom, sodıyım brom, bromür, SODIUM BROMIDE, Bromide salt of sodium, Sodium bromite (NaBr), Sedoneural NaBr, Trisodium tribromide, Bromnatrium, Bromnatrium [German], HSDB 5039, NSC 77384, EPA Pesticide Chemical Code 013907, bromosodium, Sodiumbromide, Sodium bromide, Sodium bromide solution, Sodium bromide [JAN],Bromide standard for IC, AC1Q1UKI, Sodium bromide (JP17), Sodium bromide ultra dry, sodyuım bromıte, sodıum bromide, sodyum bromıde, sodyum bromite, bromıde, bromıte, bromite, bromide, sodiyum bromide, sodiyum bromite, soduyum bromide, soduyum bromite, sodiumbromide, sodiumbromite, sodyumbromite, sodyumbromide, salt sodium bromide, salt sodium bromite, sodium bromide salt.
 
Sodyum bromür, formülü NaBr olan inorganik bir bileşiktir. Sodyum klorüre benzer eriyen beyaz, kristalli bir katıdır. Görünümü bilindik sofra tuzuna benzer. Bromür iyonunun yaygın olarak kullanıldığı birçok uygulama alanı vardır. NaBr hidrojen bromür, sodyum hidroksit muamele edilerek elde edilir.

Sodyum bromür brom elementi kaynağı olarak kullanılabilir. Sodium bromür bir katalizör olarak tıpta ve yaygın olarak, antikonvülsan ve yatıştırıcı olarak kullanılır.
Petrol ürünlerinin hazırlanması için kullanılır. Yoğunluğu nedeniyle, sodyum bromür petrol sahası uygulamalarında bir dolum sıvısı olarak kullanılır. Bir oksitleyici ile birlikte kullanıldığında, örneğin sodyum hipoklorit gibi, sodyum bromür mükemmel bir biosittir. Su arıtma, kağıt hamuru ve kağıt üretimi de dahil olmak üzere geniş endüstriyel uygulamaları vardır. Sodyum bromür yüzme havuzları için bir dezenfektan olarak klor ile birlikte kullanılır. Diğer uygulamaları arasında da fotoğrafçılık ve ilaç sektörü bulunmaktadır. 
Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.