1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ANTİMON TRİOKSİT (ANTIMONY (III) OXIDE)

CAS NUMARASI: 1309-64-4


Antimon (III) oksit; Antimon sesquioxide; antimon seskoksit; Antimonous oksit; Antimon Çiçekler; Sb2O3; Antimon (III) oksit; 1309-64-4; Dioxodistiboxane; Antimonous oksit; Okso-oxostibanyloxystibane; Okso (oxostibanyloxy) stibane; O3Sb2; Antimon (III) oksit; 1309-64-4; dioxodistiboxane; Antimonous oksit; okso-oxostibanyloxystibane; okso (oxostibanyloxy) stibane; antimon trioksid; antimon trioksit; antimon tri oksit; antimontrioksit; antimon 3 oksit; oxo(oxostibanyloxy)stibane; Antimony(III) oxide; dioxodistiboxane; Antimonous oxide; oxo-oxostibanyloxystibane; oxo (oxostibanyloxy)stibane

 

 

Görünüm: Beyaz kristal kokusuz toz.
Antimon (III) oksit, formülü Sb2O3 olan inorganik bir bileşiktir. En önemli ticari bileşiklerden biridir. Bu mineraller valentinite ve senarmontite olarak doğada bulunabilir. Polimer oksitler gibi, Sb2O3 hidrolizle, sulu çözeltiler içinde çözünür.
Ham antimon (III) oksit yeniden uçucu hale gelerek ve antimon metal oksitleme ile üretilir. Saf malzeme elde edilen ham antimon (III) oksit ya da metal, antimon üretimi için çeşitli işlemler gerekir. işlem seçimi cevheri ve diğer faktörlere bileşimine bağlıdır. Tipik adımlar kırma ve cevheri öğütme, bazen köpük yüzdürme ve pirometalurjik süreçleri (eritme veya kavurma) kullanarak metal ayrılması takip veya hidrometalurjik süreçlerle Bazı durumlarda (cevher değerli metaller açısından zengin) içinde, zengin madencilik özellikleri içerir.
Antimon trioksit temel olarak plastik, boya, yapıştırıcı,kauçuk ve tekstil arka kaplamalarında alev geciktirici sinerjist olarak kullanılmaktadır.Belli türleri ayrıca PET katalisti, pigment veya camlarda köpürme engelleyici olarak kullanılabilir.


KULLANIMI
Ana uygulama halojenlenmiş malzemeler ile kombinasyon halinde bir alev geciktirici sinerjist gibidir. Yardımcı halojenürler ve polimerler için alev geciktirici harekete antimon, anahtar kombinasyonu, daha az yanıcı karakterleri oluşturmak üzere oluşur. Bu tür alev geciktiriciler elektriksel cihaz, tekstil, deri ve kaplamalarda bulunmaktadır.
Diğer uygulamalar:
-Antimony (III) oksit camlar, seramik ve emaye için bir saydamsızlaştırıcı ajan olarak kullanılır.
-Bazı Özel pigmentler antimon içerir.
-Antimony (III) oksit, polietilen tereftalat (PET plastik) ve lastik vulkanizasyonu üretiminde yararlı bir katalizördür.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.