1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PROPARGYL ALCOHOL ( PROPARGİL ALKOL)


PROPARGYL ALCOHOL

Cas No: 107-19-7
EC No: 203-471-2

METATAGS:prop-2-yn-1-ol; PROPARGYL ALCOHOL; 2-Propyn-1-ol; Prop-2-yn-1-ol; 107-19-7; Ethynylcarbinol; 1-Propyn-3-ol; 2-Propynyl alcohol; Ethynyl carbinol; Methanol, ethynyl-; Propynyl alcohol; 2-Propynol; 1-Hydroxy-2-propyne; 3-Hydroxy-1-propyne; Acetylenylcarbinol; 3-Propynol
Acetylene carbinol; Agrisynth PA; Propiolic alcohol; RCRA waste number P102; prop-2-yne-1-ol; Prop-2-in-1-ol; 1-Propyn-3-yl alcohol; NSC 8804; 2-propyne-1-ol; UNII-E920VF499L; CCRIS 6781; HSDB 6054; EINECS 203-471-2
NA1986; RCRA waste no. P102; BRN 0506003; AI3-24359; CHEBI:28905; TVDSBUOJIPERQY-UHFFFAOYSA-N; Propargyl alcohol [NA1986] [Flammable liquid]; Q-201629; propargylalcohol; prop-2-ynol; propyn-3-ol; 1-Propyne-3-ol; 2-propyn-1 ol; prop-2-yn-I-ol; prop-1-yn-3-ol; AC1L1PPR; DSSTox_CID_1883; bmse000363; HC.$.CCH2OH; DSSTox_RID_76383, WLN: Q2UU1; DSSTox_GSID_21883; Acetylene carbinol; Agrisynth PA; Propiolic alcohol; prop-2-yne-1-ol; 1-Propyn-3-yl alcohol; 2-propyne-1-ol; propargylalcohol; prop-2-ynol; propyn-3-ol; 1-Propyne-3-ol; 2-propyn-1 ol; prop-2-yn-I-ol; prop-1-yn-3-ol; PROPARGİL ALKOL; propargil alkol; propargyl alkol; propargil alcohol; asetilen karbinol; acetiilen karbinol; asetilen carbinol.

 

 

 

 

 


Propargil alkol, siyarnum benzeri bir kokuya sahip berrak renksiz bir sıvıdır. Parlama noktası 97 ° F. Buharlar havadan daha ağırdır. Korozyon önleyici ve toprak fumigant olarak diğer kimyasalları yapmak için kullanılır.

Propargil alkol veya 2-propin-1-ol, C3H4O formülüne sahip organik bir bileşiktir. Bir alkin fonksiyonel grubu içeren en basit ve kararlı alkoldür. Propargil alkol, su ve en polar organik çözücülerle karışabilen, renksiz, yapışkan bir sıvıdır.

Tepkiler ve uygulamalar
Propargil alkol, ısıtma veya baz ile işlemle polimerleşir. Korozyon önleyici, metal kompleks çözeltisi, çözücü stabilizatörü ve elektrolitik parlaklaştırıcı katkı maddesi olarak kullanılır. Ayrıca organik sentezde bir ara madde olarak kullanılır. İkincil ve üçüncül sübstitüe edilmiş propargilik alkoller, Meyer-Schuster yeniden düzenlenmesi ve diğerleri vasıtasıyla α, β-doymamış karbonil bileşiklerini oluşturmak için katalize yeniden düzenleme reaksiyonlarına girerler. Propinal veya propargilik asite okside edilebilir.

Propargil alkol, organik sentezin bir ara maddesi, bir elektrokaplama parlatıcı katkısı olarak yararlı olan bir solvent stabilizatörüdür. Asetilen bağlanma reaksiyonlarında yararlı 3-karbon parçasıdır, ilgili 1-metoksialil eterleri vermek üzere alkollerle Pd-katalizörlü O-kuplajı geçirir.

PROPARGYL ALCOHOL`a fosfor pentaoksit eklendiğinde tutuşmaya neden olur. Asetil bromür, alkoller veya su ile şiddetli tepki verir. Alkollerin konsantre sülfürik asit ve güçlü hidrojen peroksit karışımları patlamalara neden olabilir. Örnek: Dimetilbenzilkarbinol% 90 hidrojen peroksit ilave edildikten sonra konsantre sülfürik asit ile asitleştirilirse patlama meydana gelir. Etil alkol ile konsantre hidrojen peroksit karışımları güçlü patlayıcılar oluşturmaktadır. Hidrojen peroksit ve 1-fenil-2-metil propil alkol karışımları% 70 sülfürik asit ile asitleştirilirse patlayabilir; . Alkil hipokloritler şiddetli derecede patlayıcıdır. Hipoklorlu asit ve alkolleri sulu çözelti veya karışık sulu karbon tetraklorür çözeltileri ile reaksiyona sokarak kolayca elde edilirler. Klor artı alkoller benzer şekilde alkil hipokloritler verirler. Soğukta parçalanırlar ve güneş ışığına veya sıcaklığa maruz kaldıklarında patlarlar. Tersiyer hipokloritler ikincil veya primer hipokloritlerden daha az kararsızdır.

Sanayi Kullanımları
Korozyon önleyiciler ve anti-ölçekleme maddeleri
Ara ürünler
TSCA altındaki EPA Kimyasalları`ndan
Tüketici Kullanımları
Su Arıtma Ürünleri

 

 

 

 

 

 

Propargyl alcohol is a clear colorless liquid with a geranium-like odor. Flash point 97°F. Vapors are heavier than air. Used to make other chemicals, as a corrosion inhibitor and a soil fumigant.

Propargyl alcohol, or 2-propyn-1-ol, is an organic compound with the formula C3H4O. It is the simplest stable alcohol containing an alkyne functional group. Propargyl alcohol is a colorless viscous liquid that is miscible with water and most polar organic solvents.

Reactions and applications
Propargyl alcohol polymerizes with heating or treatment with base. It is used as a corrosion inhibitor, a metal complex solution, a solvent stabilizer and an electroplating brightener additive. It is also used as an intermediate in organic synthesis. Secondary and tertiary substituted propargylic alcohols undergo catalyzed rearrangement reactions to form α,β-unsaturated carbonyl compounds via the Meyer-Schuster rearrangement and others. It can be oxidized to propynal or propargylic acid.

Propargyl alcohol is a solvent stabilizer that is useful as an intermediate in organic synthesis, an electroplating brightener additive. It is useful 3-carbon fragment in acetylene coupling reactions, It undergoes Pd-catalyzed O-coupling with alcohols to give the corresponding 1-methoxyallyl ethers.

When phosphorus pentaoxide is added to PROPARGYL ALCOHOL, caused ignition. Acetyl bromide reacts violently with alcohols or water. Mixtures of alcohols with concentrated sulfuric acid and strong hydrogen peroxide can cause explosions. Example: An explosion will occur if dimethylbenzylcarbinol is added to 90% hydrogen peroxide then acidified with concentrated sulfuric acid. Mixtures of ethyl alcohol with concentrated hydrogen peroxide form powerful explosives. Mixtures of hydrogen peroxide and 1-phenyl-2-methyl propyl alcohol tend to explode if acidified with 70% sulfuric acid; . Alkyl hypochlorites are violently explosive. They are readily obtained by reacting hypochlorous acid and alcohols either in aqueous solution or mixed aqueous-carbon tetrachloride solutions. Chlorine plus alcohols would similarly yield alkyl hypochlorites. They decompose in the cold and explode on exposure to sunlight or heat. Tertiary hypochlorites are less unstable than secondary or primary hypochlorites.

Industry Uses
Corrosion inhibitors and anti-scaling agents
Intermediates

Consumer Uses
Water Treatment Products

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.