1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

OXONE ( OKZON )

Havuz kimyasallarında, havuzu suyunu temiz tutmak için kullanılır. Virkon S üretiminin ana hammaddelerindendir. Virkon S  hammaddeleri firmamızın stoklarında bulunmaktadır

Yünde ön yıkama (Shrinkproofing) ve Tekstil Uygulamalrı
Oxone, yünün çekmesine karşı direnç sağlayıcı reçinelerin uygulanmasına hazırlamak üzere yün işlenmesinde kullanılan bir oksitleştiricidir. Bu uygulamada Oxone, yünün yüzeyini bozar ve üst deri kısmındaki sistin bağlantılarını oksitleştirir, böylece yüne anyonik bir özellik vererek onu poliakrilik ve poliamit reçinelerin çekilmesine ideal hale getirir, ayrıca klorla işlemeye göre yüne daha az zarar verir ve klor kullanımından kaynaklanan çevresel zararları ortadan kaldırılır.

Protez Diş Temizleyicileri
 
En az  %25 Oxone® içeren protez diş temizleyici formülleri, yiyecek ve diğer organik lekelerin  mükemmel şekilde giderilmesini sağlar. Formüllerde genellikle sodyum perborat monohidrat, sodyum karbonat ve/veya bikarbonat ve bazen de sitrik asit, EDTA veya DTPA şelatlar, tatlandırıcı/aroma ve gıda boyası bulunur. Temizleyiciler sıklıkla tablet halindedirler, fakat kesecikler halindeki granül şeklinde de sunulabilir. Bu ürünlerin raf ömrünün uzun olması için, metal veya plastik tüp gibi veya Surlyn® iyonomer reçine izolasyon tabakasıyla ekstrüze edilmiş, folyo kaplamalı, esnek ters baskılı ve ısı geçirmez polyester ambalaj kağıdı gibi nem önleyici ambalaj malzemeleri gerekir.
 
Kağıt Hamuru Geri Dönüşümü
 
Oxone®, geri dönüşüm veya hurda kağıdın, yeniden kağıt hamuru haline getirilmesi için kolay ve etkin bir işleme aracı veya ikincil bir fiber kaplama olarak kullanılır*. Polimin/poliamit suya dayanıklı reçine içeren kağıt ürünler aynı kalitede kağıt imal etmek için etkin biçimde yeniden hamurlaştırılabilir. Suya dayanıklı reçine içeren ve farklı kaplamalardan imal edilmiş, sağlık alanında ve gıdalarda kullanılan  kağıtlarda, ambalaj kağıtlarında ve özel kağıtlarda Oxone® kullanılmıştır.
Oxone®, klor bazlı yeniden hamurlaştırma ajanlarının aksine, emilebilir organik halojenleri (AOX) veya diğer klorlu organik maddeleri üretmez. Ayrıca fiber kalitesini düşürmez ve mekanik kağıt hamurunu karartmaz. Kullanımı daha kolaydır ve herhangi bir ek depolama veya uygulama ekipmanı gerektirmez. Optimum koşullar altında, Oxone® reaksiyona çabuk girer, bu yüzden yeniden hamurlaşma süresi azalır ve pulper verimini artırır. Yaygın olarak görülen hamurlaştırma koşulları altında etkindir.
Oxone® belirli renklerde kağıtların tekrar hamurlaştırılmasında ve boya renklerinin giderilmesinde de kullanılabilir. Boyaların giderilmesi genellikle yeniden hamurlaştırma cihazına (repulper) ayrıca ilave edilen ek bir aracı maddenin kullanılmasını gerektirir.
Oxone®, yeniden hamurlaştırma cihazı (repulper), özel olarak tasarlanmış hamurlaştırma torbalarının içinde ya da bir dökme Oxone® torbasından beslenen bir otomasyon sistemi kullanılarak konulabilir. Her iki yöntem de yeniden hamurlaştırma cihazına (repulper) doğru miktar ilavesi sağlayabilir ve çalışanların elle dokunma zorunluluğunu en aza indirger.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.