1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CARRAGEENAN

Carrageenan-kappa; Iota-carrageenan; Lambda-carrageenan; carrageeenin; kerajin, kappa kerajin, Iota kerajin; lambda kerajin

Kerajin, Lineer sülfonize polisakkarid ailesinden doğal bir bileşiktir. Kurutulmuş deniz kadayıfının toz hale getirilmesiyle elde edilir. Carrageenan gıda endüstisinde jelleşme, katılaşma ve sabitleştirme özelliklerinden dolayı yaygın şekilde kullanılır. Temel uygulama alanı, gıda proteinlerini bağlama özelliği sayesinde süt ve et ürünleridir. Kerajinin sülfatlaşma derecesine göre 3 farklı türü vardır. Kappa-carrageenan her disakkarit için tek sülfat grubu içerir. Iota-carrageenan her disakkarit için iki sülfat grubu içerir. Lambda-carrageenan her disakkarit için 3 sülfat grubu içerir.
Diş macunu, bira, soya sütü üretiminde ve ebru sanatında tekne sıvısı olarak kullanılmaktadır.

 

 

Carrageenans or carrageenins are a family of linear sulphated polysaccharides that are extracted from red edible seaweeds. They are widely used in the food industry, for their gelling, thickening, and stabilizing properties.

 

Their main application is in dairy and meat products, due to their strong binding to food proteins. There are three main varieties of carrageenan, which differ in their degree of sulphation. Kappa-carrageenan has one sulphate group per disaccharide. Iota-carrageenan has two sulphates per disaccharide. Lambda carrageenan has three sulphates per disaccharide.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.