1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BHT (BÜTİL HİDROKSİ TOLUEN)

Cas no : 128-37-0
2,6-di-tert-butyl-4-methylphenol
2,6-di-tert-butyl-p-cresol
3,5-di-tert-butyl-4-hydroxytoluene, BHT, E321, AO-29, Avox , Additin RC 7110
Bütil hidroksi toluen, gıda, ambalaj, kozmetik, ambalaj, plastik, kauçuk sektörlerinde kullanılan antioksidan dır. BHT olarak da adlandırılır.

CAS no : 128-37-0
bütilhidroksitoluen; bütil hidroksi toluen; bütilhidroksi toluen; bütil hidroksitoleun; 2,6-di-tert-butyl-4-methylphenol;
2,6-di-tert-bütil-4-metilfenol; 2,6-di-tert-butyl-p-cresol; 2,6-di-tert-bütil-p-cresol;3,5-di-tert-butyl-4-hydroxytoluene;
3,5-di-tert-bütil-4-hidroksitoluen; BHT; E321; AO-29; Avox; Additin RC 7110; 4-Methyl-2,6-di-tert-butyl phenol;
2,6-Bis(1,1-dimethylethyl)-4-methylphenol; dibütilhidroksitoleun; dibutylhidroxytoluene
Dibütilhidroksitoluen olarak da bilinen bütil hidroksi toluen, antioksidan olarak kullanılan fenol türevi bir lipofil organik bileşendir.


Sıvılardaki oksidasyonun engellenmesinde ve serbest radikallerin kontrol edilmesi gereken alanlarda uygulamaları vardır.

Bütil hidroksitoluen gıda, ambalaj, kozmetik, ambalaj, plastik, kauçuk sektörlerinde kullanılan antioksidan dır.
BHT olarak da adlandırılır.
Primarily acts as an antioxidant food additive because of its ability to preserve fats.
In cosmetics, it's also used as a preservative. As an antioxidant, it helps fight against the deterioration of cosmetic products caused by chemical reactions with oxygen.
It's also known to work synergistically with other antioxidants.

It's mostly used in makeup products such as eyeliner, lipstick, blush and foundation, but you can also find it in various other cosmetic products like moisturizer, cleanser and perfume.

 
 
Sentetik antioksidanlar sınıfına giren BHA ve BHT; yaygın olarak kullanılan gıda katkı maddeleri olup, yağda aşırı derece çözünmekte, suda ise çözünmemektedir. BHA ve BHT; katı, sıvı yağlar ve sıvı yağ içeren gıdalarda ransiditeyi yavaşlatmakta; çeşitli tahıl ürünleri, sakız, patates cipsi gibi bitkisel kaynaklı yağların kullanıldığı ürünlerde, bu ürünlerin havaya maruz kalmalarından kaynalanabilecek renk, aroma veya tekstür değişimlerini önlemektedir. Bu ürünlerin dışında, BHT ayrıca vitamin ve mineral katkı preparatlarında dolgu maddesi olarakta kullanılmaktadır.
 
Son yıllarda daha sağlıklı beslenmek isteyen insanlar, doymuş hayvansal yağlar yerine doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren ürünleri tercih etmektedir. Ne yazık ki, doymamış yağ içeren ürünler, oksidasyona daha açık olup, daha kolay bozulmaktadır. İstenmeyen bu oksidasyon sürecinin önlenmesi için çeşitli teknolojilerin (vakumlama, ambalajlama vb.) faydası görülmekle beraber, ürünlere antioksidanları ilavesi; ürünlerin raf ömrünün artırılması için en etkili seçeneklerden birini oluşturmaktadır. Beraber kullanıldığında sinerjik etki gösteren BHT ve BHA; özellikle fındık ve fındık içeren ürünlerde çok güzel sonuçlar vermektedir.

Butylated hydroxytoluene (BHT), also known as butylhydroxytoluene, is a lipophilic organic compound, chemically a derivative of phenol, that is useful for its antioxidant properties. European and U.S. regulations allow small percentages to be used as a food additive. While there may be some dispute in BHT's use in the human diet, the chemical is widely used in industry wherever oxidation in fluids (e.g. fuel, oil) and other materials must be treated, andfree radicals must be kept in check.

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.