1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ÇİNKO KLORÜR (ZINC CHLORIDE)

 ÇİNKO KLORÜR

CAS Number:7646-85-7

EC Number:231-592-0

SYNONYMS

 

Zinc(II) chloride;Zinc dichloride;Butter of zinc; zinc chloride;Zinc dichloride;7646-85-7;Zinc butter;Zinc chloride (ZnCl2);Zinc(II) chloride;Zinkchloride;Zintrace;Zinc chloride fume;Zine dichloride;Zinc chloride, Zinc (chlorure de);Zinco (cloruro di);Zinkchlorid;Zinkchloride;Caswell No. 910;Zinc chloride ;Chlorure de zinc ;Zinc (chlorure de);CCRIS 3509;Zinc chloride 0.1 M ;Zinco (cloruro di);HSDB 1050;EINECS 231-592-0;UN1840;UN2331;EPA Pesticide Chemical Code 087801;NSC 529648;AI3-04470;Zinc chloride (TN);ZINC CHLORIDE (ZNCL2) ; ZINC CHLORIDE; ZINC CHLORIDE; BUTTER OF ZINC; CHLORURE DE ZINC ; ZINC (CHLORURE DE) ; ZINC BUTTER; ZINC CHLORIDE FUME; ZINC CHLORIDE FUME ; ZINC DICHLORIDE; ZINCO (CLORURO DI); ZINKCHLORID;ZnCl2; Butter of zinc; Chlorure de zinc; Zinc (chlorure de); Zinc chloride (ZnCl2); Zinc dichloride; Zinc muriate; Zinc Butter; Zinco (cloruro di); Zinkchlorid; Zinkchloride; Tinning flux; UN 1840; UN 2331; Zinc chloride, anhydrous; Zinco; Zinctrace; Hydrochloric acid zinc salt (2:1);Butter of zinc;Zinc dichloride;Zinc(II) chloride;Zinc chloride; çinko; çinko klorür;çinko klorid;çinko 2 klorür;çinko(II) klorür;çinko-2-klorür;çinkoklorür;çinko 2 klorid;çinko (II) klorid;zinc klorür;Zinc(II) chloride;Zinc dichloride;Butter of zinc;Zinc dichloride;Zinc(II) chloride;Zinc chloride; çinko; çinko klorür;çinko klorid;çinko 2 klorür;çinko(II) klorür;çinko-2-klorür;çinko 2 klorid;çinko (II) klorid;zinc klorür;Zinc(II) chloride;Zinc dichloride;

 

ÖZELLİKLERİ

-Fiziksel Veriler: mp 293 ° C; bp 732 ° C; d 2.907 g mL − 1.

-Çözünürlük: Sol H20 (25 ° C'de 432 g / 100 g), EtOH (1 g / 1.3 mL), gliserol (1 g / 2 mL).

-Form Verilen: beyaz, kokusuz, çok deli granül; ana kirlilikler H2O ve çinko oksiklorürdür.

-Reaktif Saflık Analizi: Erime noktası

-Zn0 toz varlığında dioksan (400 mL) içinde refluks (50 g), daha sonra sıcak filtre ve arıtılmış ZnCl2 çökeltmek için soğumaya bırakın. Ayrıca, susuz malzeme bir kuru HC1 akışı altında süblimasyona tabi tutulabilir, ardından bir kuru N2 akımında 400 ° C'ye ısıtılabilir.

-Handling, Depolama ve Önlemler: çok higroskopik; susuz koşullarda saklamak; cilt ve mukoza zarlarını orta derecede tahriş eder.

Bu materyalin mavimsi açık gri ZnCl2 ile kimyasal formülü, kırılgan beyaz kristalin katı bir metaldir. Dökülen sert ve kırılgan. Kaynayan bir su kaynama noktasi kolayca dusunmez. Bu maddelerin yaygin kullanilmasini saglar. Bu değer özellikle metal üretiminde piro metalurjiktir, çok belirleyici bir faktördür. Dünyada, bir yılda demir kullanımı miktarı, alüminyum ve bakırdan sonra gelir. yapıda ve özellikle lokal kan kesicide% 48 çinko içeren mevcut çinko kaynakları.

Moleküler yapı

Cl - Zn - Cl

Üretim ve Tepkimeler

Çinko hidroklorik asitle reaksiyona girerek hidrojen gazı açığa çıkar.

Zn (s) + 2HCl ---- ZnCl2 + H2

Çinko klorür, ZnCl2 formülü ve hidratları ile kimyasal bileşiklerin adıdır. Dokuz kristalin formunun bilindiği çinko klorürler renksiz veya beyazdır ve suda çok çözünürler. ZnCl2'nin kendisi higroskopik ve hatta kesindir. Bu nedenle numuneler, ortam havasında bulunan su buharı da dahil olmak üzere nem kaynaklarından korunmalıdır. Çinko klorür, tekstil işleme, metalurjik akışkanlar ve kimyasal sentezlerde geniş bir uygulama alanı bulur. Bu kimyasal bileşime sahip hiçbir mineral, çok nadir mineral simonkolleitinden bilinmemektedir.

 

Çinko klorür kimyasal formülü ZnCl2'dir ve molar kütlesi 136.15 g mol-1'dir. Çinko klorür molekülü, Zn + 2 ve klorür anyonu Cl- ile oluşturulan ikili bir tuz olup, susuz veya tetrahidlenmiş formda bulunabilir. Yapı, hidrasyon durumuna bağlı olarak tetrahedral veya ortorombik olabilir. Kimyasal yapısı, aşağıdaki gibi, organik moleküller için kullanılan ortak sunumlarda yazılabilir.Zinc klorür, beyaz higroskopik kristal bir katıdır. Yoğunluğu 1.01 g mL-1'dir. Çinko klorür erime noktası 162-172 ºC'dir ve kaynama noktası 220 ºC'dir. Su, etanol, gliserol ve asetonda çözünür. Çinko klorür çoğunlukla iyonik bir bileşik olarak düşünülür, ancak daha kovalent bir davranışa sahip olduğu belirlenmiştir. Çinko ve Klorür arasındaki elektro-negatifliğin farkı, güçlü iyonik bağ oluşturmak için yeterli olmayan 1.3'dür. Bu nedenle erime noktası (bağları kırmak için gereken enerji) sodyum klorür gibi iyonik tuzlardan daha düşüktür. Çinko klorür çeşitli yollarla reaksiyona girebilir, hepsi kovalent bileşikler tarafından gösterilen reaksiyona benzerdir, örneğin: kompleks moleküller oluşturulduğunda su molekülü veya alkali çözeltisinin varlığında kompleks oluşumu.

Çinko klorür (ZnCl2) önemli bir bileşiktir ve renksiz veya beyaz olan dokuz kristal formunda bulunur. Aslında kalsiyum klorür ve çinko sülfatın birlikte ısıtılmasıyla elde edilen granül bir tozdur. 2.75 özgül ağırlığı, pH değeri 4 ve yanan tadı vardır. Beyaz olan susuz çinko klorür, suda çözünürlüğü için bilinir. Şarküteri olan bu bileşiğin çeşitli uygulamaları vardır ve ana kullanımları arasında kimyasal sentez ve tekstil işleme yer alır.

 

Bu bileşiği kullananların tümü, günlük kullanımı için izlenecek güvenlik önlemlerinin farkında olmalıdır. Uzmanlar, hava geçirmez kaplarda tutulmasını ve serin ve kuru yerde saklanmasını önermektedir. Ayrıca, bu kimyasal maddeyi kullanırken, kişisel güvenliğiniz için koruyucu lastik eldiven ve gözlük kullanmalısınız.

 

Çinko Klorür, çinko ve klorden oluşan kimyasal bir bileşiktir. Doğada oldukça higroskopik olan granüler kristal bir tozdur. Su, alkol, gliserol ve eter gibi birçok ortamda çözünür. Zink Chloride, sağlık, eczacılık ve kağıt imalat endüstrisi dahil olmak üzere farklı endüstrilerde çok sayıda uygulamaya sahiptir. Aynı zamanda kimyasal ürün formülasyonu ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır.

 

Çinko klorür beyaz veya hafif grimsi renkli kristalin, hidroskopik bir tozdur. Madde kokusuzdur, suda iyi çözünür, alkol, eter, gliserin ve asetonda bulunur. Bu yüksek kaliteli ürün susuz formda (yani serbest akışlı) veya solüsyonda en az% 45'lik bir konsantrasyonda yapılabilir.

 

Çinko Klorür beyaz kristal bir katıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Çinko Klorür, diş bakım ürünleri, ağız gargaraları, cilt bakım ürünleri, saç kremleri ve banyo ürünlerinin formüle edilmesinde kullanılır. Zink Chloride dişleri parlatır, ağız kokusunu azaltır veya dişleri ve ağzı temizler veya deodorize eder. Aynı zamanda ağız boşluğu için uygun bakımda kullanılmak üzere topikal olarak uygulanır. Çinko Klorür cildin sıkılaşan veya karıncalanma hissini uyandırır ve mikroorganizmaların büyümesini yok ederek veya engelleyerek cildi temizlemeye veya kokuyu önlemeye yardımcı olur.

 

Organik sentezde trifenilfosfinin bir indirgeyici olarak kullanılması yaygın olmasına rağmen, ortaya çıkan trifenilfosfin oksit (TPPO) atığının reaksiyon ürününden ayrılması zor olabilir. TPPO'yu çökeltmek için bir takım stratejiler mevcut olmasına rağmen, hiçbiri daha polar çözücülerde çalışılmadığı bildirilmiştir. Burada ZnCl2'nin TPPO ile karıştırılmasının bir çok yaygın polar organik çözücü içinde yüksek verimde bir TPPO-Zn kompleksi çökeltiğini bildiriyoruz. Bu yöntemin çözücü uyumluluğu ve polar fonksiyonel grupların varlığında çökelme güvenilirliği, bu yöntemin fayda ve sınırlarını gösterecek şekilde incelendi.

 

Çinko Klorür ayrıca çeşitli kimyasal endüstriler tarafından da kullanılır: örneğin, naylon yapımında, kağıt yapımında selüloz liflerinin vulkanizasyonu, su arıtma, ilaç ve yüzey işlemleri için kullanılır. Özellikle PVC ve Kalsiyum-Çinko stabilizatörleri için diğer çinko tuzları. Hidroklorik asitin çinko tuzu, ZnCl2, bir dizi endüstriyel uygulama ile beyaz kristal bir katı.

 

Çinko Klorür, klorürlerle uyumlu kullanım için mükemmel bir suda çözünür kristal Çinko kaynağıdır. Klorür bileşikleri, su içinde kaynaştığında veya çözündüklerinde elektrik yapabilirler. Klorür materyalleri elektrolizle klor gazına ve metale ayrılabilir. En az bir klor anyonunun (Cl-) ilgili metal veya katyona kovalent olarak bağlandığı çeşitli klorinasyon işlemleriyle oluşturulurlar. Ultra yüksek saflık ve tescilli formülasyonlar hazırlanabilir. Klorür iyonu metabolik sistemlerde sıvı dengesini ve pH seviyelerini kontrol eder. İnorganik veya organik bileşikler oluşturabilirler. Çinko Klorür genellikle çoğu ciltte hemen mevcuttur. Yüksek saflık, mikron altı ve nanopowder formları düşünülebilir. Ayrıca Çinko Klorür Çözeltisi üretiyoruz. American Elements, Mil Spec (askeri sınıf) dahil olmak üzere, uygulanabilir olduğunda birçok standart kaliteye; ACS, Reaktif ve Teknik Sınıf; Gıda, Tarım ve İlaç Sınıfı; Optik Sınıf, USP ve EP / BP (Avrupa Farmakopesi / İngiliz Farmakopesi) ve geçerli ASTM test standartlarını takip eder. Tipik ve özel ambalajlar mevcuttur. Ek teknik, araştırma ve güvenlik (MSDS) bilgileri, ilgili ölçüm birimlerini dönüştürmek için bir Referans Hesaplayıcı olarak mevcuttur.

 

Çinko klorürün (ZnCl2), in vivo olarak İsviçre albino farelerine intraperitonal uygulanması, akut (7.5, 10, 15 mg / kg) takiben kullanılan tüm konsantrasyonlarda kemik iliği hücrelerinin kromozomal anormallikleri frekanslarında anlamlı (p <0.05) bir artışa neden oldu. vücut ağırlığı) ve kronik (2.0, 3.0 mg / kg vücut ağırlığı) tedavisi. Klastojenisitenin derecesi, konsantrasyonlarla (p = 0.05, trend testi) ve dolaylı olarak tedavi periyodu ile doğru orantılıydı (p≤0.05, ANOVA testi). Sperm baş anormalliklerinde doz bağımlı, istatistiksel olarak anlamlı bir artış (Mann-Whitney U istatistikleri, student'st-test) indüklemiştir. Veriler, ZnCl2'yi güçlü bir klastojen olarak ve kullanılan konsantrasyonlarda toksik bir kimyasal olarak tanımlar.

 

Bir gargarada olduğu gibi sulu durumunda, çinko klorür uzun süreli taze nefes için kötü nefes mikroplarının neden olduğu kokuyu etkisiz hale getirir. Ayrıca kötü nefes bakterilerinin büyümesini kontrol ederek çalışır. Aynı zamanda darphane, sprey, pastil ve hatta sakız gibi diğer geçici soluma tatlandırıcılarında da kullanılır.

 

Çinko klor içinde yakıldığında, katı bir madde beyazımsı gri bir renkten oluşur ve yarı saydamdır. Bu çinko ve klorun bilinen tek bileşiğidir. Aynı şekilde çinko kaplamaları ve aşındırıcı süblimasyonu birlikte ısıtmak suretiyle de yapılabilir; balmumu kadar yumuşaktır, 212 derecenin biraz üzerinde bir sıcaklıkta füzyonlar ve kırmızı ısıdan çok daha fazla ısı olarak gaz biçiminde yükselir. Tadı acur ve cildi korozyona uğratır; suyun üzerine hareket eder ve içinde erir, fazla ısı üretir ve bir alkali tarafından ayrıştırılan çözeltisi, beyaz hidratlı çinko oksitini verir. Çinko ve klorin bileşiğine çinko tereyağı ve çinko çürüğü denir; isimlendirmeyi takiben adı daha önce adı zinkan olacaktır; kardeşim Dr. John Davy'in deneylerinden, neredeyse eşit çinko ve klor parçalarından oluşuyor

 

Basit ve elverişli bir şekilde, mezogözenekli germanyum nanoparçacıkları (mp-Ge NP'ler), 300 ° C'de bir otoklavda magnezyum germanid (Mg2Ge) ve çinko klorürün (ZnCl2) bir "metatez" reaksiyonu ile hazırlanır. Lityum-iyon aküler için anot malzemeleri olarak araştırılmış, hazırlanan mp-Ge NP'leri 1000 döngüden sonra 1 C'de 1048 mA hg-1 yüksek kapasite tutma ve Li içinde 10 C'de yüksek bir 727,1 mA hg-1 kapasite sergilemektedir. Ge yarım hücreler. Ek olarak, 100 devir üzerinde% 85'lik (∼268.8 Ws kg-1) bir enerji tutuşu ile bir 3,4 V lityum-iyon tam hücre (Ge-LiCoO2) elde edilir.

 

Çinko diklorür veya çinko (II) klorür olarak da bilinen bu kimyasal bileşik, hepsi kristalli ve renksiz veya beyaz olmak üzere dokuz farklı biçimde ortaya çıkar. Doğada görünümü çok nadirdir. Zink klorür, iki klor atomu ile iyonik bağda tek bir çinko atomundan oluşan basit bir moleküler formüle sahiptir. Bununla birlikte, bu görünüşte basit bir düzenleme, tetragonal, monoklinik ve ortorombik formlar gibi çeşitli simetriler gösterebilir. Bu bileşik, çoğu metal okside saldıran için mükemmeldir. Bu nedenle, metal yüzeylerin temizlenmesi için kullanılır. Ağız suları şirketleri de bu maddeyi aktif bir bileşen olarak kullanırlar. Ancak, aşındırıcıdır ve sadece tamamen temizlenebilir olduğunda kullanılmalıdır. Bu bileşiğin ciltte ve insan solunum sisteminde tahriş edici olması nedeniyle, kullanıcılar buna büyük özen göstermelidir. Konsantre olarak bir asit gibi davranır.

 

Çinko klorür ile fiksasyon muhtemelen mercurik klorür ile benzerdir, her ikisi de periyodik tabloda, kadmiyum ile birlikte grup 12 elementlerdir, ancak mekanizmanın bundan ayrı yorumlanmış gibi görünmemektedir.

 

Bir tamirci olarak uzun zaman önce önerilmişti, ancak popüler değildi. Muhtemelen bunun nedeni, mermik klorürden daha düşük olması ve mikroskobistlerin sonuçları kullanmasını tercih etmeleriydi. Bununla birlikte, son zamanlarda, merhem klorürün toksisitesi ve bertarafın çevre üzerindeki etkisi nedeniyle bir sabitleme maddesi olarak eleştirilmeye başlamasıyla, muhtemel ikame maddelerinin aranması, ilk başta olduğu iddia edilen çinko klorürün ortaya çıkmasına neden olmuştur. eski ve çok daha az zehirli. Çok daha az toksik olduğu doğrudur, ancak başlangıçta kendi lehine yapılan iddialara kadar yaşamaz. İyi bir sabitleme maddesidir ancak bunun için talep edilenin yetersiz kalmasıdır. İhtiyaç duyulan şey, bazı kesin bilginin mevcut olması için sabitleme özelliklerinin kapsamlı, objektif bir değerlendirmesidir.

 

Çinko klorürlü (duman bombası) inhalasyon yaralanmasına maruz kalan hastalara uzun süreli bakım, tanı ve tedavi için doktorlar, askeri ve sivil olarak çağrılabilirler. Literatürde tarif edilen patolojik değişiklikler arasında laringeal, trakeal ve bronşiyal mukozal ödem ve ülserasyon; interstisyel ödem; interstisyel fibroz; alveoler obliterasyon; ve bronşiyolit obliterans. Akut yaralanma, yüksek mortalite ile ilişkilidir. Aşağıda, çinko klorürlü duman yaralanması olan bir hastanın pnömotoraks ve anormal egzersiz fizyolojisi ile komplike olan subplevral amfizematöz kabarcıklara neden olduğu bildirilmiştir. Kademeli iyileşme birkaç ay içinde meydana geldi. Bununla birlikte, göğüste roentgenogram, amfizematöz blebler ile anormal kalır.

 

Beyaz parçalı granüller veya kaynaşmış parçalar. Çinko klorür, bir büzücü ve antiseptik etki eder ve örnekleri deodorize etmek, dezenfekte etmek ve embalmek için kullanılır. Koruma ve ateşe dayanıklılık için ahşap üzerinde kullanılır. Metaller ile, çinko klorür bir akı, erozyon, çimento ve renklendirici olarak hareket edebilir. Tekstil için pamuk, ağırlık kumaşları, mordan boyalar ve vulkanize kauçuğun merserize edilmesi için kullanılmıştır. Yapay ipek, boyalar, soğuk su tutkalı ve magnezya çimentolarının üretiminde de kullanılır. Mikroskopi reaktifi olarak, ipek, yün ve bitki liflerini ayırmak için çinko klorür kullanılır.

 

 

UYGULAMALAR

· Organik ürün sentezi - Laboratuarda organik ürünlerin sentezi, temel olarak ılımlı bir Lewis asit reaksiyonu ve diğer bazı reaksiyonlar.

· Tekstil işleme endüstrisi - nişasta, ipek ve selülozu çözmek için suda% 64 çinko klorür kullanılır. Tekstil işleme endüstrisinde birçok başka uygulamaya sahiptir.

· Kuru hücre: Kuru pil bataryalarında elektrolit olarak kullanılır.

· Petrol: Güçlü bir emülsiyon kırıcıdır. Yağı sudan ayırır

· Kimya endüstrisi etil asetat hazırlamak için kullanılır. Ayrıca boya üretiminde ve diğer birçok endüstriyel ara kimyasalda kullanılır.

· Tıp: Reçetesiz satılan bazı merhem bileşimlerinde bulunur.

· Sağlık: Aynı zamanda çok küçük miktarlarda tedaviden de yararlanılarak deriden çıkacak kızarıklık ve tahriş edici bezlerin bağlanmasını.bebek önleyebilir.göz hastalığındaki tahrişler ince bir tabaka halinde uygulandığında dehidrate ciltte.

· Kauçuk: Kauçuk endüstrisinde aktivatör olarak kullanılır.

· Tekstil: Bu sektör tekstil boyamasında mordan olarak kullanılır.

· Kimya: Kimyasal sentezde su çekici olarak kullanılır.

· Batarya: Bataryalar, konut yardımının yapımında bileşenler olarak kullanılır.

· Diğer: Dezenfektan ve koku giderici olarak; Fenollerin tek başına veya diğer antiseptikler ve demiryolu traversleri ile birlikte korunmasında; fluxing lehimi olarak amonyum klorür birlikte çalışır; merserize pamuk yağının saflaştırılmasında parşömen kağıdı, suni ipek, kauçuk vulkanizasyon, galvanizleme işlemi kullanılmaktadır.

Çinko (Latince: Zinke I, İngilizce: Çinko Alman: Zink), mavimsi açık gri, kırılgan metal. Anahtar elemanı grubunda yer alan elementlerin periyodik tablosu. Düşük kaynama noktası dikkat çekicidir. Bu değer, özellikle pirometalurjik metal üretiminde belirleyici bir faktördür. Dökülen sert ve kırılgan. 120 ° C'de oluşturulabilir. Elektrokimyasal seri potansiyelinde demirden daha negatiftir. Böylece, çinko anot katodik, korozyon korumasında önemli bir kullanım alanı bulur. Galvanizleme böyle bir uygulamadır.

• Galvanizleme sırasında çelik gibi diğer metallerde korozyona karşı koruma sağlamak için,

• Nikel gümüş gibi alaşımların yapımında pirinç, nikel gümüş, çeşitli lehimler,

• Genel olarak otomotiv endüstrisinde döküm kalıplarında,

• Gövde yapımında piller,

• Deodorantlarda çinko klorür ve ahşap koruyucular,

• çinko sülfit ve karanlık saatlerde elleri parlak pigment olarak,

• Pek çok organik maddenin sentezinde Çinko metil (Zn (CH3) 2),

• Koku giderme ve dezenfekte etme; Fenollerin tek başına veya diğer antiseptikler ve demiryolu traversleri ile birlikte korunmasında;

• Yangına karşı odun korumasında;

• Parşömen kağıdı, suni ipek, aktif kömür, soğuk tutkal yapımında

• Organomagnezyum ve organolityum bileşiklerinin C-C bağlanma reaksiyonları için karşılık gelen çinko reaktiflerine transmetalasyonu (Negishi protokolü).

 

  ÇİNKO KLORÜR, çinko klorür, çinkoklorür, çinko klorid, çinkoklorid, cinko klorür, çinko, klorür, çinko klorit, çinko klorid, çinkoklorid,çinkoklorit,çinkoklorür, cinko klorur, zinc chloride, zinc chloride, zincchloride, zinc, chloride, Çınko, cinko, cinko klorur, cinkoklorur, cinko klorid, cinko klorit, cinkoklorid, cinkoklorit, çinko tuzu, çinkotuzu, ÇİNKO, KLORUR, KLORÜR, KLORİD, KLORID, KLORİT, KLORID, klorıd, çinko klorıd, çinko klor,klor, klorat,chlorat,zinc chlorat

 

CAS Number:7646-85-7

 

Formül: ZnCl₂

Molar kütle: 136,286 g/mol

Yoğunluk: 2,91 g/cm³

Kaynama noktası: 732 °C

ChEBI Kimliği: 49976

 

 

 

Çinko klorür, ZnCl2 formülüne ve hidratlarına sahip kimyasal bileşiklerin adıdır. Dokuz kristalli formu bilinen

 çinko klorürler renksiz veya beyazdır ve suda oldukça çözünürdür. ZnCl2'nin kendisi higroskopiktir ve hatta 

sıvılaşır. Bu nedenle numuneler, ortam havasında bulunan su buharı dahil olmak üzere nem kaynaklarından 

korunmalıdır. Çinko klorür, tekstil işlemede, metalurjik akışlarda ve kimyasal sentezde geniş uygulama alanı

 bulur. Çok nadir bulunan simonkolleit minerali Zn5 (OH) 8Cl2 · H2O dışında bu kimyasal bileşime sahip hiçbir

 mineral bilinmemektedir.

 

Çinko Klorür, klorürlerle uyumlu kullanımlar için mükemmel bir suda çözünür kristalli Çinko kaynağıdır. Klorür bileşikleri, suda kaynaştığında veya çözündüğünde elektrik iletebilir. Klorid malzemeleri elektroliz yoluyla klor gazına ve metale ayrıştırılabilir. En az bir klor anyonunun (Cl-) ilgili metale veya katyona kovalent olarak bağlandığı çeşitli klorlama işlemleriyle oluşturulurlar. Ultra yüksek saflıkta ve tescilli formülasyonlar hazırlanabilir. Klorür iyonu, metabolik sistemlerde sıvı dengesini ve pH seviyelerini kontrol eder. İnorganik veya organik bileşikler oluşturabilirler. Çinko Klorür, çoğu ciltte genellikle hemen bulunur. Yüksek saflık, mikron altı ve nano toz formları düşünülebilir. Ayrıca Çinko Klorür Çözeltisi üretiyoruz. American Elements, uygulanabilir olduğunda, Mil Spec (askeri sınıf) dahil olmak üzere birçok standart sınıfta üretim yapar; ACS, Reaktif ve Teknik Sınıf; Gıda, Tarım ve İlaç Derecesi; Optik Sınıf, USP ve EP / BP (Avrupa Farmakopesi / İngiliz Farmakopesi) ve ilgili ASTM test standartlarını takip eder. Tipik ve özel paketleme mevcuttur. İlgili ölçüm birimlerini dönüştürmek için bir Referans Hesaplayıcı olduğu gibi ek teknik, araştırma ve güvenlik (MSDS) bilgileri mevcuttur.

 

Susuz ZnCl2 çinko ve hidrojen klorürden hazırlanabilir:

 

Zn (k) + 2 HCl → ZnCl2 + H2 (g)

Hidratlanmış formlar ve sulu çözeltiler, Zn metalinin hidroklorik asit ile işlenmesiyle benzer şekilde kolayca

hazırlanabilir. Çinko oksit ve çinko sülfür, HCl ile reaksiyona girer:

 

ZnS (k) + 2 HCl (sulu) → ZnCl2 (sulu) + H2S (g)

Diğer birçok elementten farklı olarak, çinko esasen yalnızca bir oksidasyon durumunda bulunur, 2+, bu da klorürün

 saflaştırılmasını kolaylaştırır.

 

Ticari çinko klorür numuneleri tipik olarak su ve hidrolizden elde edilen ürünleri safsızlık olarak içerir. Bu tür

 numuneler, sıcak dioksandan yeniden kristalleştirme ile saflaştırılabilir. Susuz numuneler, bir hidrojen klorür

 gazı akışında süblimasyon yoluyla saflaştırılabilir, ardından süblimasyon bir kuru nitrojen gazı akışı içinde 

400 ° C'ye ısıtılabilir. Son olarak, en basit yöntem çinko klorürün tiyonil klorür ile işlenmesine dayanır.

 

 

500–700 ° C'de erimiş susuz ZnCl2 çinko metali çözer ve eriyik hızlı soğumada, Raman çalışmalarının Zn2 ​​+ içerdiğini gösteren sarı bir diyamanyetik cam oluşur.

2 iyon.

 

Tetraklorozinkat anyonu, ZnCl2− içeren bir dizi tuz

4, biliniyor. [10] "Caulton reaktifi", V2Cl3 (thf) 6Zn2Cl6, Zn2Cl2− içeren bir tuz örneğidir

6. Cs3ZnCl5 bileşiği, tetrahedral ZnCl2 contains içerir

4 ve Cl− anyonları. [4] ZnCl4− içeren hiçbir bileşik

6 iyon karakterize edilmiştir.

 

Çinko klorür suda çok çözünür olsa da, çözeltilerin basitçe çözülmüş Zn2 + iyonları ve Cl− iyonları içerdiği düşünülemez, ZnClxH2O (4 − x) türleri de mevcuttur. Sulu ZnCl2 çözeltileri asidiktir: 6 M sulu çözeltinin pH değeri 1'dir. Diğer Zn2 + tuzlarının çözeltilerine göre sulu ZnCl2 çözeltilerinin asitliği, koordinasyon sayısının 6'dan düşürüldüğü dört yüzlü kloro aqua komplekslerinin oluşumundan kaynaklanır. çözülmüş su moleküllerindeki O – H bağlarının kuvvetini 4'e daha da düşürür.

 

OHy iyonu varlığında alkali çözeltide, çözelti içinde çeşitli çinko hidroksiklorür anyonları mevcuttur; Zn (OH) 3Cl2−, Zn (OH) 2Cl2−

2, ZnOHCl2−

3 ve Zn5 (OH) 8Cl2 · H2O (simonkolleit) çökelir.

 

Bir çinko klorür çözeltisinden amonyak köpürtüldüğünde, hidroksit çökelmez, bunun yerine kompleks amonyak (amminler) içeren bileşikler, Zn (NH3) 4Cl2 · H2O ve konsantrasyonda ZnCl2 (NH3) 2 üretilir. [23] İlki, Zn (NH3) 62+ iyonunu [4] içerir ve ikincisi, bozulmuş tetrahedral geometriye sahip molekülerdir. Sulu çözeltideki türler araştırılmış ve Zn (NH3) 42 + 'nin Zn ile mevcut ana tür olduğunu göstermiştir. (NH3) 3Cl + ayrıca daha düşük NH3: Zn oranında mevcuttur.

 

Sulu çinko klorür, ilk kez 1855'te Stanislas Sorel tarafından araştırılan amorf bir çimento oluşturmak için çinko oksit ile reaksiyona girer. Sorel daha sonra kendi adını taşıyan ilgili magnezyum oksiklorür çimentosunu araştırmaya devam etti.

 

Hidratlı çinko klorür ısıtıldığında, bir Zn (OH) Cl tortusu elde edilir, örn.

 

ZnCl2 · 2H2O → ZnCl (OH) + HCl + H2O

ZnCl2 · 1⁄2HCl · H2O bileşiği, HCl ile asitleştirilmiş bir ZnCl2 çözeltisinden dikkatlice çökeltilerek hazırlanabilir. Dengeleyici monohidratlı hidronyum iyonları, H5O2 + iyonları ile polimerik bir anyon (Zn2Cl5−) n içerir. [4

 

Çinko klorür hidratlar ısıtıldığında oluşan yüksek reaktif susuz HCl gazının oluşumu, kalitatif inorganik spot testlerinin temelini oluşturur.

 

Çinko klorürün bir akı olarak, bazen amonyum klorür ile bir karışım halinde kullanılması (ayrıca bkz. Çinko amonyum klorür), HCl üretimini ve bunun ardından yüzey oksitlerle reaksiyonunu içerir. Çinko klorür, amonyum klorür ile iki tuz oluşturur: (NH4) 2ZnCl4 ve (NH4) 3ClZnCl4, tıpkı çinko klorür hidratın yaptığı gibi, serbest bırakan HCI ısıtıldığında ayrışır. Örneğin sıcak daldırma galvanizleme işleminde çinko klorür / amonyum klorür akışlarının etkisi H2 gazı ve amonyak dumanı üretir.

 

Selüloz, sulu ZnCl2 çözeltilerinde çözünür ve çinko-selüloz kompleksleri tespit edilmiştir. [31] Selüloz ayrıca erimiş ZnCl2 hidratta çözünür ve selüloz polimeri üzerinde gerçekleştirilen karboksilasyon ve asetilasyon.

 

Bu nedenle, birçok çinko tuzunun farklı formüllere ve farklı kristal yapılara sahip olmasına rağmen, bu tuzlar sulu çözelti içinde çok benzer şekilde davranır. Örneğin, ZnCl2 polimorflarının herhangi birinden ve diğer halojenürlerden (bromür, iyodür) ve sülfattan hazırlanan çözeltiler, diğer çinko bileşiklerinin hazırlanması için sıklıkla birbirlerinin yerine kullanılabilir. Örnek, çinko karbonatın hazırlanmasıdır:

 

ZnCl2 (sulu) + Na2CO3 (sulu) → ZnCO3 (k) + 2 NaCl (sulu)

Başvurular

Metalurjik bir akı olarak

Çinko klorür, MZnOCl2 formülünün türevlerini vermek için metal oksitlerle (MO) reaksiyona girme kabiliyetine sahiptir. Bu reaksiyon, lehimleme için bir akı olarak ZnCl2 çözeltisinin kullanımı ile ilgilidir - oksit kaplamaları çözerek temiz metal yüzeyi açığa çıkarır. Aktif bir bileşen olarak ZnCl2 bazen "kalaycı sıvısı" olarak adlandırılır. Tipik olarak bu fluks, çinko folyonun, sıvı hidrojeni geliştirmeyi bırakana kadar seyreltik hidroklorik asit içinde çözülmesiyle hazırlandı; bu nedenle, bu tür bir akış bir zamanlar "öldürülmüş ruhlar" olarak biliniyordu. Korozif yapısı nedeniyle, bu eritken elektronik işler gibi herhangi bir kalıntının temizlenemediği durumlar için uygun değildir. Bu özellik aynı zamanda aktif bileşen olarak diş dolguları için magnezya simanlarının ve bazı ağız gargaralarının imalatında kullanılmasına yol açar.

 

 

Görünümü : Beyaz Kristal Haldedir, Hidroskopiktir.

 

Kimyasal Adı : Zinc Chloride

 

Kimyasal Formülü : ZnCl2

 

Özellikleri : Suda ÇOK RAHAT ÇÖZÜNÜR.

 

Ambalaj Şekli : 25 Kg. lık Torbalarda

 

Tanımı ve Kullanım Alanları :

 

Çinko tereyağı olarak da bilinen çinko (II) klorür, suda çok çözünen ve çoğunlukla katalizör olarak ve dezenfektan olarak organik sentezde kullanılan inorganik bir tuzdur.

 

Çinko klorür çoğunlukla iyonik bir bileşik olarak düşünülür ancak daha kovalent bir davranışa sahip olduğu belirlenmiştir. Çinko klorür, çeşitli şekillerde reaksiyona girebilir, hepsi de kovalent bileşikler tarafından gösterilen reaksiyona benzer: örneğin su molekülü ile kompleks oluşumu veya alkali çözeltinin varlığında aşağıdaki gibi kompleks türler oluşur: Zn ( OH) 3 Cl 2- , Zn (OH) 2 Cl 2- veya ZnOHCl 2- .

 

Çinko, dünyada yıllık kullanım miktarı açısından demir, alüminyum, ve bakırdan sonra gelir.

 

Kullanım Alanları

 

Korozyondan korunma amacıyla, çelik gibi diğer metallerin galvanize edilmesinde,

Pirinç, nikelli gümüş, değişik lehimler, alman gümüşü gibi alaşımların yapımında,

Genellikle otomotiv endüstrisinde döküm kalıplarında,

Pillerin gövdelerinin yapımında kullanılır.

Çinko oksit, sulu boyalarda beyaz pigment olarak ve lastik sanayinde aktivatör olarak kullanılır.

Reçetesiz satılabilen bazı merhemlerin bileşiminde bulunur ve ince bir tabaka halinde uygulandığında cildin su kaybetmesini önler. Yazın güneş, kışın da soğuk yanıklarına karşı koruyucudur. Bebeklerin bez bağlanan bölgelerinde çok az miktarda kullanılarak ciltte meydana gelebilecek kızarıklıklar önlenebilir.

Yaşa bağlı göz hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.

Çinko klorür, deodorantlarda ve ahşap koruyucu olarak kullanılır.

Çinko sülfür, karanlıkta parlayan pigment olarak saatlerin akrep ve yelkovanlarında kullanılır.

Çinko metil, (Zn(CH3)2) pek çok organik maddenin sentezinde kullanılır.

 

Uygulama

Çinko Klorür şu durumlarda kullanılabilir:

• karbonil substratlarının asidik metilen reaktifleri ile knoevenagel yoğunlaşmasında katalizör olarak

• gözenekli karbon nanoliflerin hazırlanmasında, süperkapasitörler için verimli elektrotların üretiminde yararlıdır

• poli (propilen fumarat) hazırlanmasında katalizör olarak

• nanokristalin çinko oksit filmlerin düşük sıcaklık sentezinde

• Düşük aglomerasyona sahip çinko oksit nanopartiküllerinin sentezinde. Nanopartiküllerin sulu süspansiyonları, görünür ışık aralığında yüksek geçirgenlik gösterdi, ancak UV aralığında güçlü emilim sergiledi.

 

 

Çinko Klorür ürününe dayalı kimyasal ürün dağıtımı

Tanım

Bilgi yok

 

Görünüm

Kristal beyaz toz.

 

Çözünürlük

Çinko Klorür tamamen suda çözünür bir maddedir.

 

Kullanımları

Çinko klorür organik sentez, kaynak ve su arıtımında katalizör olarak kullanılır.

 

Sınıflandırma

Çinko klorür yutulduğunda zararlıdır; Ciddi kutanöz, oküler ve solunum yolu yaralanmalarına neden olabilir ve uzun süreli etkilerle sudaki yaşam için çok toksiktir. Güvenlik bilgi formunu isteyin ve 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 14, 15 numaralı noktalara bakın. Uygulamaya bağlı olarak istek üzerine diğer teknik özellikler sağlanır.

 

Emniyet

Request safety data sheet (SDS) and refer to points 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 14, 15.

 

Belirtmeler

Çinko Klorür çeşitli yoğunluklarda normal olarak mevcuttur ve orijinal ambalajında ve güvenlik bilgi formuna (SDS) belirtilen koşullar altında depolanmaktadır.

 

Eşanlamlılar

Çinko klorür,anhidrit çinko klorür

 

 

Görünümü : Beyaz Kristal Haldedir, Higroskopiktir.

 

Kimyasal Adı : Zinc Chloride

 

Kimyasal Formülü : ZnCl2

 

Özellikleri : Suda ÇOK RAHAT ÇÖZÜNÜR.

 

Ambalaj Şekli : 25 Kg. lık Torbalarda

7646-85-7

 

zinc chloride

 

Zinc dichloride

 

Butter of zinc

 

Zinc(II) chloride

 

Zinc butter

 

Zinc chloride (ZnCl2)

 

Zinkchloride

 

Zintrace

 

Zinc chloride fume

 

Zine dichloride

 

Zinc chloride, (solution)

 

Zinc (chlorure de)

 

Zinco (cloruro di)

 

Zinkchlorid [German]

 

Zinkchloride [Dutch]

 

Caswell No. 910

 

Zinc chloride, solution

 

MFCD00011295

 

Chlorure de zinc [French]

 

Zinc (chlorure de) [French]

 

CCRIS 3509

 

Zinco (cloruro di) [Italian]

 

HSDB 1050

 

EINECS 231-592-0

 

UN1840

 

UN2331

 

EPA Pesticide Chemical Code 087801

 

NSC 529648

 

AI3-04470

 

Zinc Chloride Solution Anhydrous

 

Zinc chloride, 98+%, extra pure

 

Zinc chloride, 97+%, ACS reagent

 

Zinc chloride, 98.5%, for analysis

 

Zinc chloride, 0.7M solution in THF, AcroSeal(R)

 

Zinc chloride, 2M solution in 2-MeTHF, AcroSeal(R)

 

Zinc chloride, 99.99%, (trace metal basis), anhydrous

 

Zinc chloride, 99.99%, (trace metal basis), extra pure

 

Zinc chloride, 1.0M solution in diethyl ether, AcroSeal(R)

 

Zinc chloride 0.1 M solution

 

Zinc chloride (TN)

 

Zinc muriate, solution

 

Zinc chloride [USP:JAN]

 

DSSTox_CID_15013

 

DSSTox_RID_79237

 

WLN: ZN G2

 

Zinc chloride [USAN:JAN]

 

DSSTox_GSID_35013

 

Zinc chloride (JP17/USP)

 

Zinc chloride, LR, >=97%

 

Zinc chloride, p.a., 97.0%

 

Zinc chloride in plastic container

 

Tox21_301492

 

Zinc chloride, for molecular biology

 

AKOS016017250

 

Zinc chloride, ACS reagent, >=97%

 

LS-3229

 

NSC-529648

 

Zinc chloride, reagent grade, >=98%

 

Zinc chloride solution, 0.5 M in THF

 

NCGC00255612-01

 

BP-12589

 

CAS-7646-85-7

 

FT-0645122

 

Zinc chloride, 99.999% trace metals basis

 

Zinc chloride, SAJ first grade, >=95.0%

 

Zinc chloride, JIS special grade, >=98.0%

 

D02058

 

EC 231-592-0

 

Zinc chloride solution, 1.0 M in diethyl ether

 

Zinc chloride, anhydrous [UN2331] [Corrosive]

 

Zinc chloride, solution [UN1840] [Corrosive]

 

Zinc chloride, solution [UN1840] [Corrosive]

 

Q204714

 

Zinc chloride, anhydrous [UN2331] [Corrosive]

 

BRD-K46586998-001-01-1

 

Zinc chloride solution, 1.9 M in 2-methyltetrahydrofuran

 

Zinc chloride, BioReagent, for molecular biology, >=97.0%

 

Zinc chloride, anhydrous, powder, >=99.995% trace metals basis

 

Zinc chloride, anhydrous, free-flowing, Redi-Dri(TM), ACS reagent, >=97%

 

Zinc chloride, anhydrous, beads, amorphous, -10 mesh, 99.99% trace metals basis

 

Zinc chloride, anhydrous, beads, amorphous, -10 mesh, 99.999% trace metals basis

 

Zinc chloride, anhydrous, free-flowing, Redi-Dri(TM), reagent grade, >=98%

 

Zinc chloride, puriss. p.a., ACS reagent, reag. ISO, reag. Ph. Eur., >=98%

 

Zinc chloride, puriss., meets analytical specification of Ph. Eur., BP, USP, 98-100.5%

 

Zinc atomic spectroscopy standard concentrate 1.00 g Zn, 1.00 g/L, for 1L standard solution, analytical standard

 

 

Properties

vapor pressure  1 mmHg ( 428 °C)

assay  ≥98%

mp  293 °C (lit.)

 

General description

Electrodeposition of zinc on glassy carbon and nickel substrates in zinc chloride-1-ethyl-3-methylimidazolium chloride molten salt is studied.[4]

 

Application

Zinc Chloride may be used:

• as catalyst in knoevenagel condensation of carbonyl substrates with acidic methylene reagents[3]

• in the preparation of porous carbon nanofibers, useful in the fabrication of efficient electrodes for supercapacitors[5]

• as a catalyst in preparation of poly(propylene fumarate)[6]

• in the low temperature synthesis of nanocrystalline zinc oxide films[1]

• in the synthesis of zinc oxide nanoparticles with low agglomeration. Aqueous suspensions of the nanoparticles displayed high transmittance in the visible light range, but exhibited strong absorption in the UV range.[2]

 

Compounds

In chemical compounds, zinc exhibits almost exclusively a +2 oxidation state. A few compounds of zinc in the +1 state have been reported, but never any compounds of zinc in the +3 state or higher.

 

 

Zinc chloride is a chemical compound whose formula is ZnCl2, with a molecular weight of 136.3 g / mol. This product is hygroscopic and deliquescent and therefore must be protected from moisture, even that contained in the atmosphere.

Applications:

One of the main applications of zinc chloride is to act as an electrolyte in dry batteries (zinc-carbon). Zinc chloride has the ability to attack the metal oxides, this property allowing its use as flux in the weld metal, dissolving the oxide layers, and leaving the metal surface clean. Zinc chloride is used in various fields such as water treatment, as a fireproofing agent in textile processing and in the manufacture of bactericides, fungicides and stabilizers for plastics.

 

This product can be manufactured in liquid form at any concentration up to 65% in solid form as a dry powder. The anhydrous material is packed in polyethylene valve bags of 25 or 50 Kgs, in big bags of 1.000 Kgs and in metal drums of 250 Kgs. The liquid material can be delivered in tankers or IBC'S of 1.000 lts. All the packaging we use is UN approved.

Zinc Chloride is an excellent water soluble crystalline Zinc source for uses compatible with chlorides. Chloride compounds can conduct electricity when fused or dissolved in water. Chloride materials can be decomposed by electrolysis to chlorine gas and the metal. They are formed through various chlorination processes whereby at least one chlorine anion (Cl-) is covalently bonded to the relevant metal or cation. Ultra high purity and proprietary formulations can be prepared. The chloride ion controls fluid equilibrium and pH levels in metabolic systems. They can form either inorganic or organic compounds. Zinc Chloride is generally immediately available in most volumes. High purity, submicron and nanopowder forms may be considered. We also produce Zinc Chloride Solution. American Elements produces to many standard grades when applicable, including Mil Spec (military grade); ACS, Reagent and Technical Grade; Food, Agricultural and Pharmaceutical Grade; Optical Grade, USP and EP/BP (European Pharmacopoeia/British Pharmacopoeia) and follows applicable ASTM testing standards. Typical and custom packaging is available. 

Additional technical, research and safety (MSDS) information is available as is a Reference Calculator for

 converting relevant units of measurement.

 

 

Butter of zinc

 

Zinc (chlorure de)

 

Zinc butter

 

Zinc chloride

EC Inventory, C&L Inventory, Pre-Registration process, Other, EU. Cosmetics Regulation, Annex III, Restricted Substances, EU. Worker Protection-Hazardous (98/24), EU. Dangerous Substances - Eco-Labels, EU. Workplace Signs, EU. Hazardous Waste Properties: Annex III (2008/98/EC), EU. Young People at Work (94/33)

Zinc chloride (ZnCl2)

 

Zinc chloride in plastic container

 

ZINC CHLORIDE SOLUTION

EU. ADN Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC, EU. ADR Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC, EU. RID Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC

Zinc chloride, (solution)

 

ZINC CHLORIDE, ANHYDROUS

EU. ADN Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC, EU. ADR Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC, EU. RID Dangerous Goods Lists, Directive 2008/68/EC

Zinc dichloride

 

Zinc(II) chloride

 

Zinco (cloruro di)

 

Zine dichloride

 

Zintrace

Other

 

 

chlorek cynku(II) (pl)

 

chlorid zinečnatý (cs)

 

chlorid zinočnatý (sk)

 

chlorure de zinc (fr)

 

cink-klorid (hu)

 

cinka hlorīds (lv)

 

cinko chloridas (lt)

 

cinkov klorid (hr)

 

cloreto de zinco (pt)

 

clorura de zinc (ro)

 

cloruro de cinc (es)

 

cloruro di zinco (it)

 

dichlorek cynku (pl)

 

sinkkikloridi (fi)

 

sinkklorid (no)

 

Tsinkkloriid (et)

 

zinkchlorid (da)

C&L Inventory

zinkchloride (nl)

C&L Inventory

zinkklorid (sv)

C&L Inventory

χλωρίδιο του ψευδαργύρου (el)

C&L Inventory

цинков хлорид (bg)

C&L Inventory

 

 

Dichlorozinc

C&L Inventory, Other

nc chloride

C&L Inventory

zinc cloride

 

Zinc oxide

C&L Inventory

zinc(2+) dichloride

Other

zinc(2+) ion dichloride

 

zinc-chloride-

C&L Inventory

 

Hegaflux AS

 

Zinc (II) Chloride

 

Zinkchlorid, freilaufend

Zinc dichloride, Zinc(II) chloride, Dichlorozinc, Zinc Butter, cas 21351-91-7 (zinc chloride hydrate / hydrated)


 

 

PROPERTIES

-Physical Data: mp 293 °C; bp 732 °C; d 2.907 g mL−1.

-Solubility: sol H2O (432 g/100 g at 25 °C), EtOH (1 g/1.3 mL), glycerol (1 g/2 mL).

-Form Supplied in:white, odorless, very deliquescent granules; principal impurities are H2O and zinc oxychloride.

-Analysis of Reagent Purity: melting point

-Purification reflux (50 g) in dioxane (400 mL) in the presence of Zn0 dust, then filter hot and allow to cool to precipitate purified ZnCl2. Also, anhydrous material may be sublimed under a stream of dry HCl, followed by heating to 400 °C in a stream of dry N2.

-Handling, Storage, and Precautions: very hygroscopic; store under anhydrous conditions; moderately irritating to skin and mucous membranes.



The chemical formula of this material with bluish light gray ZnCl2, is a metal which is brittle white crystalline solid. Spilled although hard and brittle. Having a boiling temperature of water easily çözünür.düşük makes widespread use of these substances. This value is pyro metallurgical especially in metal production is a very decisive factor. The world, in terms of the amount of iron use a year, aluminum, and comes after copper. available sources of zinc containing 48% zinc in the structure and in particular the local blood breaker.

Molecular Structure

Cl - Zn - Cl

Production and Reactions

Solid reaction of zinc with hydrochloric acid produced so as to be exposed hydrogen gas.

Zn (s) + 2HCl ---- ZnCl2 + H2



Zinc chloride is the name of chemical compounds with the formula ZnCl2 and its hydrates. Zinc chlorides, of which nine crystalline forms are known, are colorless or white, and are highly soluble in water.ZnCl2 itself is hygroscopic and even deliquescent. Samples should therefore be protected from sources of moisture, including the water vapor present in ambient air. Zinc chloride finds wide application in textile processing, metallurgical fluxes, and chemical synthesis. No mineral with this chemical composition is known aside from the very rare mineral simonkolleite.


Zinc chloride chemical formula is ZnCl2 and its molar mass is 136.15 g mol-1. The zinc chloride molecule is a binary salt formed by the zinc cation Zn+2 and chloride anion Cl- and it can be found as anhydrous or tetrahydrated form. The structure may be tetrahedral or orthorhombic depended on the hydration state. Its chemical structure can be written as below, in the common representations used for organic molecules.Zinc chloride is a white hygroscopic crystalline solid. Its density is 1.01 g mL-1. Zinc chloride melting point is 162-172 ºC and its boiling point is 220 ºC. It is soluble in water, ethanol, glycerol and acetone. Zinc chloride is mostly thought as a ionic compound, however it has been determinate it has a behavior more covalent. The difference of electro-negativity between Zinc and Chloride is 1.3, which is not enough to form a strong ionic bond. For that reason the melting point (energy required to break the bonds) is lower than ionic salts as sodium chloride. The zinc chloride can react in diverse ways, all of them are similar to the reaction showed by the covalent compounds, for example: the formation of complex with water molecule or in the presence of alkali solution when are formed complex species.

Zinc chloride (ZnCl2) is an important compound and it is exists in its nine crystalline forms which are either colorless or white. It is actually a granular powder which we get by heating calcium chloride and zinc sulfate together. It has a specific gravity of 2.75, a pH of 4 and a burning taste. The anhydrous zinc chloride which is white is known for its solubility in water. This compound, which is deliquescent has several applications and the main uses include chemical synthesis and textile processing.

All those who use this compound should be aware of the safety measures which are to be followed for its daily use. Experts suggest that it should be kept in air tight containers and stored in cool and dry place. Also, while you use this chemical, you should use protective rubber gloves and goggles for your personal safety. 

Zinc Chloride is a chemical compound that is constituted of zinc and chlorine. It is a granular crystalline powder that is also highly hygroscopic in nature. It is soluble in many mediums, like water, alcohol, glycerol, and ether.Zinc Chloride has numerous applications in different industries, including health care, pharmaceuticals, and paper manufacturing industry. It is also used in the chemical products formulation and manufacturing industry too.


Zinc chloride is a crystalline, hydroscopic powder of white or slightly greyish colour. The substance is odourless, well soluble in water, in alcohols, ether, glycerine and acetone. This high quality product can be made in anhydrous form (i.e. free flowing) or in solution at a concentration of at least 45 %.


Zinc Chloride is a white crystalline solid. In cosmetics and personal care products, Zinc Chloride is used in the formulation of dentifrices, mouthwashes, skin care products, hair conditioners and bath products.Zinc Chloride polishes the teeth, reduces oral odor, or otherwise cleanses or deodorizes the teeth and mouth. It is also applied topically for use in properly caring for the oral cavity. Zinc Chloride induces a tightening or tingling sensation of the skin and helps to cleanse the skin or to prevent odor by destroying or inhibiting the growth of microorganisms.


While the use of triphenylphosphine as a reductant is common in organic synthesis, the resulting triphenylphosphine oxide (TPPO) waste can be difficult to separate from the reaction product. While a number of strategies to precipitate TPPO are available, none have been reported to work in more polar solvents. We report here that mixing ZnCl2 with TPPO precipitates a TPPO–Zn complex in high yield in several common polar organic solvents. The solvent compatibility of this procedure and the reliability of the precipitation in the presence of polar functional groups were examined to show the utility and limitations of this method.


Zinc Chloride is also used by various chemical industries: for example, for making nylon, for the vulcanisation of cellulose fibres in paper making, for water treatment, for pharmaceuticals, and for surface treatment.It is also used as raw material for the production of other Zinc salts, for PVC and Calcium-Zinc stabilizers in particular.The zinc salt of hydrochloric acid, ZnCl2, a white crystalline solid with a number of industrial applications.


Zinc Chloride is an excellent water soluble crystalline Zinc source for uses compatible with chlorides. Chloride compounds can conduct electricity when fused or dissolved in water. Chloride materials can be decomposed by electrolysis to chlorine gas and the metal. They are formed through various chlorination processes whereby at least one chlorine anion (Cl-) is covalently bonded to the relevant metal or cation. Ultra high purity and proprietary formulations can be prepared. The chloride ion controls fluid equilibrium and pH levels in metabolic systems. They can form either inorganic or organic compounds. Zinc Chloride is generally immediately available in most volumes. High purity, submicron and nanopowder forms may be considered. We also produce Zinc Chloride Solution. American Elements produces to many standard grades when applicable, including Mil Spec (military grade); ACS, Reagent and Technical Grade; Food, Agricultural and Pharmaceutical Grade; Optical Grade, USP and EP/BP (European Pharmacopoeia/British Pharmacopoeia) and follows applicable ASTM testing standards. Typical and custom packaging is available. Additional technical, research and safety (MSDS) information is available as is a Reference Calculator for converting relevant units of measurement.

Intraperitoneal administration of zinc chloride (ZnCl2) to Swiss albino mice in vivo induced a significant (p≤0.05) increase in the frequencies of chromosomal aberrations of the bone-marrow cells at all concentrations used following acute (7.5, 10, 15 mg/kg body weight) and chronic (2.0, 3.0 mg/kg body wt) treatment. The degree of clastogenicity was directly proportional to the concentrations (p≤0.05, trend test) and indirectly to the period of treatment (p≤0.05, ANOVA test). It induced a dose-dependent, statistically significant increase (Mann-Whitney U statistics, student'st-test) in sperm-head abnormalities. The data designate ZnCl2 as a potent clastogen and as a toxic chemical at the concentrations used.

In its aqueous state, such as in a mouthwash, zinc chloride neutralizes the odor caused by bad breath germs for long-lasting fresh breath. It also works by controlling the growth of bad breath bacteria. It is also used in other temporary breath fresheners such as mints, sprays, lozenges and even chewing gum.


When zinc is burned in chlorine a solid substance is formed of a whitish gray colour, and semi-transparent. This is the only compound known of zinc and chlorine. It may likewise be made by heating together zinc filings and corrosive sublimate; it is as soft as wax, fuses at a temperature a little above 212 degrees, and rises in the gaseous form as heat much below the red heat. Its taste is acrid, and it corrodes the skin; it acts upon water and dissolves in it, producing much heat, and its solution decomposed by an alkali affords the white hydrated oxide of zinc. The compound of zinc and chlorine has been called butter of zinc and muriate of zinc; following the nomenclature already proposed its name will be zincane; from the experiments of my brother, Dr. John Davy, it consists of nearly equal parts of zinc and chlorine


In a simple and convenient way, mesoporous germanium nanoparticles (mp-Ge NPs) are prepared by a “metathesis” reaction of magnesium germanide (Mg2Ge) and zinc chloride (ZnCl2) in an autoclave at 300 °C. Investigated as anode materials for lithium-ion batteries, the prepared mp-Ge NPs exhibit a high capacity retention of 1048 mA h g−1 at 1 C after 1000 cycles and a high rate capacity of 727.1 mA h g−1 at 10 C in Li–Ge half cells. Additionally, a 3.4 V lithium-ion full cell (Ge-LiCoO2) with an energy retention of 85% (∼268.8 W h kg−1) over 100 cycles is achieved.


Also known as zinc dichloride or zinc (II) chloride, this chemical compound appears in nine different forms, all of them crystalline and either colorless or white. Its appearance in nature is very rare.Zinc chloride has a simple molecular formula consisting of a single zinc atom in an ionic bond with two chlorine atoms. However, this apparently simple arrangement can manifest various symmetries, such as tetragonal, monoclinic and orthorhombic forms.This compound is excellent for attacking most metal oxides. Therefore, it is used to clean metal surfaces. Mouthwash companies also make use of this substance as an active ingredient. However, it is corrosive and should only be used when it is possible to clean it off completely.Since this compound is an irritant on the skin and in the human respiratory system, users must take great care with it. It acts as an acid in concentrated form.


Fixation with zinc chloride is probably similar to that with mercuric chloride, They are both group 12 elements in the periodic table, along with cadmium, but the mechanism does not appear to have been commented on apart from that.

It had been recommended long ago as a fixing agent, but was not popular. Most likely this was because it is inferior to mercuric chloride and microscopists preferred the results from using that. Recently, however, as mercuric chloride began to be criticised as a fixing agent because of its toxicity and the effect of disposal on the environment, a search for possible substitutes led to zinc chloride which, it was claimed at first, was as good as the former and a lot less toxic. It is true that it is a lot less toxic, but it does not live up to the claims initially made in its favour. It is a good fixing agent but it falls short of what has been claimed for it. What is needed is a thorough, objective evaluation of its fixation characteristics so that some definitive information is available.


Physicians, military and civilian alike, may be called upon to recognize, treat, and provide long-term care to patients who have suffered a zinc chloride (smoke bomb) inhalational injury. Pathologic changes described in the literature include laryngeal, tracheal, and bronchial mucosal edema and ulceration; interstitial edema; interstitial fibrosis; alveolar obliteration; and bronchiolitis obliterans. Acute injury is associated with a high mortality. Following is a report of a patient with a zinc chloride smoke injury which resulted in subpleural emphysematous blebs complicated by pneumothorax and abnormal exercise physiology. Gradual recovery occurred over several months. However, the chest roentgenogram remains abnormal with emphysematous blebs.


White deliquescent granules or fused pieces. Zinc chloride acts an astringent and antiseptic and has been used to deodorize, disinfect, and embalm specimens. It is used on wood for preservation and fireproofing. With metals, zinc chloride can act as a flux, etchant, cement, and colorant. For textiles, it has been used to mercerize cotton, weight fabrics, mordant dyes, and vulcanize rubber. It is also used in the manufacture of artificial silk, dyes, cold-water glue, and magnesia cements. As a microscopy reagent, zinc chloride is used to separate silk, wool, and plant fibers


APPLICATIONS

·Organic product synthesis - Synthesis of organic products in the laboratory, mainly as a moderate strength Lewis acid reaction, and several other reactions.

·Textile processing industry - 64% zinc chloride in water is used to dissolve starch, silk, and cellulose. It has many other applications in textile processing industry.

·Dry cell: It is used in dry cell batteries as an electrolyte.

·Petroleum: It is a powerful emulsion breaker. It separates oil from water

·Chemical industryit is used to prepare ethyl acetate. It is also used in the manufacturing of dyes, and many other industrial intermediate chemicals.


·Medicine: It located in the composition of some ointment that can be sold without a prescription.

·Health: It is also used in the treatment of very small amounts will come out of the skin using the redness and irritation of connecting glands önlemektedir.bebek önleyebilir.göz disease in the dehydrated skin when applied as a thin layer.

·Rubber:In the rubber industry it is used as activator.

·Textile: This sector is used as a mordant in textile dyeing.

·Chemistry: water is used in chemical synthesis as attractive.

·Battery: Batteries are used as components in the construction of housing help.

·Other:  As a disinfectant and deodorizer; In the protection of phenols alone or in combination with other antiseptics and railway sleepers; ammonium chloride as fluxing solder work together; parchment paper, rayon, rubber vulcanization, galvanization process is used in the purification of mercerized cotton oil.
Zinc (Latin: Zinke I, English: Zinc German: Zink), bluish light gray, brittle metal. The periodic table of elements located in the switch element group. Low boiling point is remarkable. This value is a decisive factor, especially in pyrometallurgical metal production. Spilled although hard and brittle. It may be formed at 120 ° C. In the electrochemical series potential it is more negative than iron. Thus, the zinc anode cathodic find significant use in corrosion protection. Galvanizing is one such application.

• In order to protect against corrosion in the galvanizing other metals such as steel,
• Brass, nickel silver, various solders, in making alloys such as nickel silver,
• Generally, in casting molds in the automotive industry,
• The batteries in the construction of housing,
• Zinc chloride, and wood preservatives in deodorants,
• zinc sulfide, and the hands in the dark hours as glowing pigment,
• Zinc methyl (Zn (CH3) 2) in the synthesis of many organic substances,
• The deodorizing and disinfecting; In the protection of phenols alone or in combination with other antiseptics and railway sleepers;
• In the wood protection against fire;
• Parchment paper, artificial silk, activated charcoal, in the construction of cold glue
•transmetallation of organomagnesium and organolithium compounds to the corresponding zinc reagents for C-C coupling reactions (Negishi protocol).
•formation of zinc enolates by deprotonation of carbonyl compounds using standard bases followed by transmetallation with ZnCl2.
•catalysis of cycloaddition reactions e.g. Diels-Alder reactions of electron rich dienes with carbonyl compounds.

•preparation of selective reducing agents, e.g. Zn(BH4)2 by reaction of NaBH4 with ZnCl2 in THF. 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.