1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DMDEE

 
DMDEE= 2,2'-dimorfolinildietileneter = TEGOAMIN DMDEE = DABCO DMDEE = JEFFCAT DMDEE = PCCAT DMDEE = RC Katalizör 6135 = 2,2'-Dimorfolinodietileter = 2,2'-dimorfolinildietil eter


EC no.: 229-194-7
CAS no.: 6425-39-4
Mol. formül: C12H24N2O3

EŞ ANLAMLI:
Morfolin, 4,4'-(oksidi-2,1-etandiil)bis-
2,2'-Dimorfolinodietil eter
Kayıt dosyası
2,2'-Dimorfolinildietil eter
2,2'-dimorfolinildietil eter
2,2'-dimorfolinildietil eter
2,2'dimorfolinodietileter
2,2-dimorfolin dietileter
2,2-Dimorfolinodietileter
4,4'-(oksidiethane-2,1-diil)dimorfolin
4-[2-(2-morfolin-4-iletoksi)etil]morfolin
4-{2-[2-(morfolin-4-il)etoksi]etil}morfolin
DMDEE

Ticari isimler
DMDEE(2,2'-DİMORFOLINODİYETİLETER)

Niax« Katalizörü DMDEE

Ürün Tipi: Çapraz Bağlama Katalizörleri / Hızlandırıcılar / Başlatıcılar > Amin veya Azot İçeriği

2,2'-Dimorfolinodietil eter (DMDEE), esnek köpük, yüksek dirençli (HR) kalıplanmış köpük üretiminde ve kaplamalarda ve yapıştırıcılarda kullanılan özel bir amin katalizördür.

DMDEE katalizörü, esnek polyester bazlı köpüklerde, yarı esnek köpüklerde ve HR kalıplı köpüklerde kullanım için yüksek kaynama noktalı bir katalizördür.

DMDEE katalizörü, hızlı sertleşebilen stabil bir prepolimer sağlamak için tek bileşenli nemle sertleştirilmiş sistemde kullanılabilir.
DMDEE ayrıca basınç altında veya basınçlı kutulardan çıkan poliüretan yalıtım köpüklerinde, sıcak eriyik üretan yapıştırıcılarda, esnek ortopedik kalıpların oluşumunda ve kitap ciltleme uygulamalarında kullanılan sıcak eriyik yapıştırıcılarda katalizör olarak kullanılır.

Kategori: Aminler ve Katalizörler

Dimorfolinodietileter ("DMDEE"), tek bileşenli nemle kürlenen sistemlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu sistemler, örneğin DMDEE gibi bir katalizör içeren izosiyanat ön polimerleridir.
DMDEE, suya, örneğin havadaki neme veya eklenen suya maruz kaldığında prepolimerlerin su-izosiyanat reaksiyonunu katalize eder.
Bununla birlikte, yeterli raf ömrü sağlamak için katalizörün, prepolimeri erken jelleştiren ve sertleştiren yan reaksiyonlardan kaçınmak için iyi izosiyanat stabilitesi sağlaması gerekir.
Bu yan reaksiyonlar genellikle biüret ve allofanat oluşumu ve bir miktar izosiyanat trimer oluşumu ile sonuçlanan dallanma reaksiyonlarıdır.
İzosiyanat stabilitesi, toluen diizosiyanata bir katalizör eklenerek ve katıların oluşumu gözlemlenerek test edilebilir.



DMDEE, poliüretan köpük üretimi için, özellikle polyester poliüretan köpüklerin üretimi veya tek bileşenli köpüklerin (OCF) hazırlanması için uygun olan üçüncül bir amin katalizördür.
DMDEE bir 2,2'-dimorfolinodietilen amindir. DMDEE çok seçici bir üfleme katalizörü görevi görür.
DMDEE, kararlı bir ön polimer sistemi sağlar.
DMDEE, tek bileşenli sistemler için mükemmeldir. Yapıştırıcılarda kullanılır.
DMDEE katalizörü, esnek polyester köpüklerde, HR kalıplı köpüklerde ve nemle kürlenen köpüklerde ve kaplamalarda kullanılabilen yüksek kaynama noktalı bir amindir.
DMDEE katalizörü, çapraz bağlanmaya neden olmayan iyi bir üfleme katalizörüdür.
Nemle kürlenen sistemlerde kullanıldığında hızlı kürlenen stabil bir prepolimer sağlar.
Esnek polyester bazlı üretan köpüklerin yanı sıra yarı esnek köpüklerde ve HR kalıplı köpüklerde de kullanılabilir.
DMDEE bir amin üfleme katalizörüdür. DMDEE, sert köpük mastik sistemlerinde ve ayrıca esnek döşeme stoğu köpüklerinde kullanılır.
DMDEE, ekstrüzyon üflemeli kalıplama ile işlemeye uygundur.
DMDEE, izosiyanat kararlı bir amin katalizörüdür. DMDEE, CASE'de tek bileşenli nemle kürlenen uygulamalarda kullanılır.
DMDEE oldukça seçici bir üfleme katalizörüdür ve esas olarak 1-K Sprey köpük veya 1-K Yapıştırıcılar gibi tek bileşenli uygulamalarda kullanılır.
Spesifik yapısı nedeniyle, nitrojen morfolin halkası tarafından sterik olarak engellenir, poliolün izosiyanat ile reaksiyonu ve ayrıca diğer yan reaksiyonlar zor aktive edilir.
DMDEE, Dimorfolinodietileter bir poliüretan katalizördür.
Dimorfolinodietileter, düşük jelleşme aktivitesine sahip güçlü bir üfleme katalizörüdür.
Bu nedenle, Dimorfolinodietileter, uzun raf ömrüne sahip tek bileşenli poliüretan sistemleri (OCF ve prepolimerler) için tercih edilen bir katalizördür.


DMDEE: 2,2’-dimorfolinildietileneter,Cas No:6425-39-4 Benzer Ürünler : DABCO DMDEE, JEFFCAT DMDEE, PCCAT DMDEE, RC Catalyst 6135

Morfolin dietil eter, tek bileşenli poliüretan sistemlerinde (poliüretan tek bileşenli kalafatlama maddesi, poliüretan tek bileşenli köpük kauçuk, poliüretan tek bileşenli derz dolgu malzemesi vb.) katalizör (veya sertleştirici) olarak kullanılır.
Tek bileşenli poliüretan prepolimer, uzun süreli depolama stabilitesi gerektirdiğinden, bismorfolin dietil eter için de önemli olan poliüretan prepolimerin stabilitesi ve polimerizasyonunda bismorfolin dietil eter kilit bir rol oynar. Ürün kalitesi son derece yüksek gereksinimleri ortaya koymaktadır.




DMDEE, özellikle bir ve iki bileşenli sert köpük dolgu sistemleri ve ayrıca esnek levha stoklu köpükler için uygun bir amin şişirme katalizörüdür.
DMDEE, nemle kürlenen poliüretanda sistem tablosu sağlar
DMDEE, tek ve iki bileşenli sızdırmazlık köpüklerinde ve ayrıca esnek döşeme stoklu köpüklerde kullanılabilir.



Tipik Özellikler
Renk: kehribar
Parlama noktası, PMCC, °C (°F): 166 (330)
Donma noktası, °C :-28
İlk Kaynama noktası, °C: 309
pH: 10.3
Özgül ağırlık, 20/20°C : 1.06
Buhar basıncı, mm Hg, 20°C : < 1
Viskozite, cSt, 15,5°C (60°F) : 29
VOC İçeriği, %, ASTM D 2369'a göre : 76
Suda çözünürlük, % : > 10



Fiziksel özellikler:
Görünüm tipik amin kokulu berrak, sarımsı sıvı
Saflık ≥ %99
Su İçeriği ≤ %0,5
Saklama Talimatları TEGOAMIN DMDEE'nin katılaşma noktası -20 °C'nin altındadır, i. e. 0 °C civarında değişen depolama sıcaklıkları malzemede herhangi bir bozulmaya neden olmaz.
Yine de malzeme kullanılmadan önce malzemenin oda sıcaklığına getirilmesi tavsiye edilir.
TEGOAMIN DMDEE için, fabrikada paketlenmiş kaplarda saklanması ve aşırı hava koşullarına, özellikle ısı ve neme karşı korunması koşuluyla, teslimattan sonra en az 12 aylık bir raf ömrü garanti ediyoruz.

TEGOAMIN DMDEE'nin uzun süre saklanmasından sonra ürünün rengi hafif sarıya veya kahverengiye dönüşebilir, ancak katalitik aktivite değişmeden kalır.
Uygulama Uzun yıllardır TEGOAMIN DMDEE, poliüretan köpürtme endüstrisinde, özellikle su / izosiyanat reaksiyonunu destekleyen, iyi onaylanmış bir katalizör olarak bilinmektedir.
TEGOAMIN DMDEE esas olarak köpük üretiminde kullanılır, örn. polyester poliüretan köpükler veya bir yandan "gaz reaksiyonu" denen şeyin teşvik edildiği, ancak diğer yandan "çapraz bağlama reaksiyonu" üzerindeki etkinin küçük olduğu tek bileşenli köpükler.
TEGOAMIN DMDEE, neredeyse hiç olmayan jelleşme/çapraz bağlama aktivitesi nedeniyle, prepolimerlerde kullanıldığında çok uzun bir raf ömrü sağlar.


Ürün Adı: Dimorfolinil dietil eter

Morfolin dietil eter, tek bileşenli poliüretan sistemlerinde (poliüretan tek bileşenli kalafatlama maddesi, poliüretan tek bileşenli köpük kauçuk, poliüretan tek bileşenli derz dolgu malzemesi vb.) katalizör (veya sertleştirici) olarak kullanılır. Tek bileşenli poliüretan prepolimer, uzun süreli depolama stabilitesi gerektirdiğinden, bismorfolin dietil eter için de önemli olan poliüretan prepolimerin stabilitesi ve polimerizasyonunda bismorfolin dietil eter kilit bir rol oynar. Ürün kalitesi son derece yüksek gereksinimleri ortaya koymaktadır.

Takma ad: 2,2-bismorfolinil dietil eter, dimorfolin dietil eter, bis (2,2-morfolinoetil) eter.

Kısaltmalar: DMDEE, bismorfolinil dietil eter, CAS 6425-39-4, katalizör DMDEE, poliüretan katalizörü DMDEE, köpürme katalizörü DMDEE DMDEE, Dabco DMDEE, Jeffcat DMDEE, Lupragen N106, PC CAT DMDEE, Addocat 118, Fa Köpük katalizörü DMDE, poliüretan köpürme katalizör DMDEE

İngilizce adı: 2,2-dimorfolinodietileter; bis(2,2-morfolinoetil)eter.

Moleküler formül: C12H24N2O3

Bağıl moleküler kütle: 244.0

CAS Numarası: 6425-39-4



 

uygulama:

2,2-bismorfolinil dietil eter, suyla kürleme sistemi için uygundur ve güçlü bir köpürme katalizörüdür. Amino grubunun sterik etkisinden dolayı TDI, MDI, IPDI vb. için uygun NCO bileşeninin saklama süresini uzatabilir. Sistemdeki NCO ve suyun katalitik reaksiyonu; 2,2-bismorfolinil dietil eter esas olarak tek bileşenli sert poliüretan köpük sistemi için kullanılır ve ayrıca polieter ve polyester poliüretan esnek köpük, yarı sert köpük, CASE malzemeleri vb. için de kullanılabilir, %0.3-0.55 ekleyin. polieter/ester bileşeni.

Bismorfolinil dietil eter, kürleme sistemleri için uygun bir amin katalizörüdür. Güçlü bir köpürme katalizörüdür. Amino grubunun sterik engellemesi nedeniyle, NCO içeren bileşen uzun bir saklama süresine sahip olabilir. Esas olarak tek bileşenli sert poliüretan köpük sistemi için kullanılır ve ayrıca polieter tipi ve polyester tipi poliüretan yumuşak köpük, yarı sert köpük, CASE malzemesi vb. için de kullanılabilir.

 

Emniyet:

Dimorfolinil dietil eter gözleri ve cildi yakabilir. Göz ile teması halinde, gözleri bol su ile yıkayınız ve hemen tıbbi tedaviye başvurunuz. Cilt ile teması halinde, etkilenen bölgeyi hemen suyla yıkayın. Malzeme elleçleme sırasında, su sıçramasına karşı korumalı gözlüklerin takılması tavsiye edilir ve bütil lastik eldiven, lastik laboratuvar önlüğü ve lastik çizme giyilmesi tavsiye edilir.

Dimorfolinil dietil eter 6425-39-4 DMDEE Dabco DMDEE Jeffcat DMDEE Lupragen N106 PC CAT DMDEE Addocat 118

 

Depolama ve nakliye:

Mühürlenmeli ve kuru, serin ve havalandırılmış bir depoda saklanmalı, mühürlenmeli ve oda sıcaklığında saklanmalıdır.

 

paket:

200KG/varil Depolama: Uygun havalandırma ile kuru ve serin bir alanda saklanması tavsiye edilir. Orijinal ambalajdan sonra, su ve diğer maddelerin ürüne karışmasını ve performansını etkilemesini önlemek için lütfen ambalaj kapağını en kısa sürede kapatın. Tozu solumayın, cilt ve mukoza zarıyla temasından kaçının. İşyerinde sigara içmek, yemek yemek ve içmek yasaktır. İşten sonra duş alın ve kıyafetlerinizi değiştirin. Kirlenmiş giysileri ayrı bir yerde saklayın ve yeniden kullanmadan önce yıkayın. İyi hijyen alışkanlıklarını koruyun.

SATIŞ ÖZELLİKLERİ
Özellik Spesifikasyonları Test Yöntemi*
Görünüm Berrak amber sıvı, büyük ölçüde serbest ST-30.1
askıya alınmış madde
Toplam amin, meq/g 8.1 – 8.5 ST-5.22
Su, ağırlıkça %0.10 maks. ST-31.53, 6
*Test Yöntemleri, istek üzerine Huntsman Corporation'dan temin edilebilir.

EK BİLGİ
Mevzuat bilgisi
Tüm düzenleyici bilgiler için SDS'ye bakın.

TAŞIMA VE DEPOLAMA
DMDEE katalizörü, uygun şekilde depolandığında ve kullanıldığında üretan formülasyonlarında performans gösteren yüksek kaliteli bir amin ürünüdür.
Gerekli bilgiler için lütfen “Katalizörlerin Depolanması ve Kullanımı” hakkındaki bültenimize ve bu üründeki Güvenlik Veri Sayfasına bakın.

NEM KÜRLEME ELASTOMERLERİ
Nemle kürlenen elastomerler, yapıştırıcılar, yapıştırıcılar, sert polimerler ve kaplamalar olarak artan kullanım uygulamaları bulmaktadır.
Bu sistemler tipik olarak tek bileşenlidir ve izosiyanat ile amin katalizörünün mükemmel stabilitesini gerektirir.



DMDEE, poliüretan formülasyonları için zayıf bir katalizördür.
Spesifik yapısı nedeniyle DMDEE çok seçici bir katalizördür.
Nitrojen, morfolin halkası tarafından sterik olarak engellendiğinden, poliolün izosiyanat ile reaksiyonu ve ayrıca diğer yan reaksiyonlar pek aktive olmaz.
Öte yandan nitrojen-etilen eter yapısal birimi su/izosiyanat reaksiyonunu yüksek oranda aktive eder.
Bu seçiciliğe dayanarak DMDEE, nemle kürlenen tek bileşenli formülasyonlar için ilk tercihtir.
Nispeten yüksek miktarlarda kullanılsa bile, viskozite artışı veya kürlenme oranı açısından nihai ürünün raf ömrünü etkilemez.
Nemle kürlenen yapıştırıcı, sızdırmazlık malzemeleri ve köpükler için DMDEE kullanılması tavsiye edilir.
Ek olarak, DMDEE iki bileşenli poliüretan köpükler için zayıf fakat çok seçici bir katalizör olarak kullanılabilir.

Önerilen dozaj
Gerekli reaksiyon profiline ulaşmak için dozaj formülasyona göre ayarlanmalıdır.
Genellikle DMDEE'nin dozaj seviyeleri 0,5 ila 2,5 php aralığındadır (100 kısım poliol üzerinde kısımlar).

Ürün Güvenliği ve Taşıma
DMDEE bir amindir ve biraz bazik bir karaktere sahiptir. Göz veya cilt ile temasından kaçının



PU Amin Katalizörleri
Polycat, Dabco
Ürün Açıklaması
EVONIK'in Dabco ve Polycat ürünleri, poliüretan (PUR) ve poliizosiyanürat (PIR) uygulamaları için amin bazlı katalizörlerdir.

Amin katalizörler, poliüretan oluşumu sırasında çeşitli reaksiyonları dengeler, köpük kusurlarını azaltmaya yardımcı olur ve nihai ürünün fiziksel özelliklerini ve kalitesini etkiler.

TEDA, DMDEE veya PMDETA gibi standart amin katalizörlere ek olarak, ürün portföyü Certipur, LGA veya Oeko-Tex gerekliliklerini karşılamak veya VDA 278 gibi OEM emisyon özelliklerini karşılamak için emisyonsuz katalizörler içerir. Bu katalizörler Dabco NE markası altında satılmaktadır. ve PUR formülasyonlarının çevresel etkisini azaltır.

Dabco TMR markası altında, geleneksel katalizörler için sinerjistler olarak tasarlanmış çeşitli trimerizasyon ve sertleştirme katalizörleri yer almaktadır. Trimerizasyon reaksiyonunu desteklerler, güçlü arka uç kürleme ve düzgün yükselme profilleri sağlarlar. Bu kalitelerden bazıları, düşük koku, gecikmeli aktivite veya daha iyi yapışma için optimize edilmiştir.

Polycat markası, sprey köpük veya yalıtım panelleri gibi yüksek performanslı köpük reaksiyonları için jel, üfleme ve dengeli katalizörler içerir.

Polycat SA serisi, gecikmeli bir reaksiyon ve uzun bir kap ömrü gerektiğinde kullanılabilen termo-aktive katalizörleri içerir. Ekzotermik poliüretan reaksiyonu veya harici bir ısı kaynağı, bu katalizörleri tanımlanmış sıcaklıklarda aktive edebilir. Polycat SA katalizörlerinin kombinasyonları, ön uç gecikmesi ve hızlı arka uç iyileştirme arasında kişiye özel bir denge sağlayabilir.

Amin katalizörleri gerektiren PU köpük türleri, esnek levha stoğu, esnek kalıplanmış köpükler, sert laminasyon, sprey köpük veya ayakkabı tabanı sistemleridir. Hücresel olmayan uygulamalar elastomerler, kaplamalar, yapıştırıcılar, dolgu macunları veya dökme reçinelerdir.

Amin katalizörlerimizin yanı sıra, PUR formülasyonları için EVONIK'ten metal katalizörler, silikon yüzey aktif maddeler, sertleştirme maddeleri, renk macunları ve diğer performans katkı maddeleri de sunuyoruz.



TEGOAMIN DMDEE, poliüretan köpük üretimi için, özellikle polyester poliüretan köpüklerin üretimi veya tek bileşenli köpüklerin (OCF) hazırlanması için uygun olan üçüncül bir amin katalizördür.
Huntsman'ın JEFFCAT DMDEE'si bir 2,2'-dimorfolinodietilen amindir. JEFFCAT DMDEE çok seçici bir üfleme katalizörü görevi görür. JEFFCAT DMDEE, kararlı bir ön polimer sistemi sağlar. JEFFCAT DMDEE, tek bileşenli sistemler için mükemmeldir. Yapıştırıcılarda kullanılır.
JEFFCAT DMDEE katalizörü, esnek polyester köpüklerde, HR kalıplı köpüklerde ve nemle kürlenen köpüklerde ve kaplamalarda kullanılabilen yüksek kaynama noktalı bir amindir.
JEFFCAT DMDEE katalizörü, çapraz bağlanmaya neden olmayan iyi bir üfleme katalizörüdür.
Nemle kürlenen sistemlerde kullanıldığında hızlı kürlenen stabil bir prepolimer sağlar.
Esnek polyester bazlı üretan köpüklerin yanı sıra yarı esnek köpüklerde ve HR kalıplı köpüklerde de kullanılabilir.
Dabco DMDEE by Evonik, bir amin üfleme katalizörüdür. Dabco DMDEE, sert köpük sızdırmazlık sistemlerinde ve esnek döşeme stoklu köpüklerde kullanılır. Dabco DMDEE, ekstrüzyon üflemeli kalıplama ile işlemeye uygundur.
DABCO DMDEE, izosiyanat kararlı bir amin katalizörüdür. DABCO DMDEE, CASE'de tek bileşenli nemle kürlenen uygulamalarda kullanılır.
Lupragen N106 (DMDEE, Dimorfolinodietileter) bir poliüretan katalizördür.
Lupragen N106, düşük jelleşme aktivitesine sahip güçlü bir üfleme katalizörüdür. Bu nedenle, Lupragen N106, uzun raf ömrüne sahip tek bileşenli poliüretan sistemler (OCF ve prepolimerler) için tercih edilen bir katalizördür.
STRUKSILON DMDEE oldukça seçici bir üfleme katalizörüdür ve esas olarak 1-K Sprey köpük veya 1-K Yapıştırıcılar gibi tek bileşenli uygulamalarda kullanılır.
Spesifik yapısı nedeniyle, nitrojen morfolin halkası tarafından sterik olarak engellenir, poliolün izosiyanat ile reaksiyonu ve ayrıca diğer yan reaksiyonlar zor aktive edilir.


CASE (sert köpük dolgu macunu, sıcak eriyik), Lupragen N106'nın ana uygulama alanıdır.
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.