1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DIPROPYLENE GLYCOL

Dipropilen Glikol, renksiz, viskoz, pratik olarak toksik olmayan ve hafif higroskopik bir sıvıdır; erime noktası -78 C, kaynama noktası 231 C, özgül ağırlık 1.023. 1,1'-Oxybis (2-propanol) (cas no.108-61-2), 2- (2-Hydroxypropoxy) -1-propanol (106-62-7) ve 2,2'nin izomer karışımıdır. '-Oxybis (1-propanol) (110-98-5). Dipropilen glikol, su, alkoller, esterler ve neredeyse organik çözücüler ve çeşitli bitkisel yağlarla karışabilir. Propilen oksitten propilen glikolün yanı sıra tripropilen glikol ve daha yüksek glikol üretimi sırasında üretilir. Dipropilen Glikol bir çözücü, birleştirme ajanı ve kimyasal ara ürün olarak kullanılır. Dipropilen glikol, doymamış polyester reçinelerin, alkid reçinelerin, poliüretan poliollerin, tekstil yardımcılarının ve Dibenzoat plastikleştiricilerin üretiminde bir bileşen olarak kullanılır. Kesme yağları, fonksiyonel sıvılar, endüstriyel sabunlar, tarımsal böcek öldürücü formülasyonlar, köpük gidericiler, kozmetikler ve kokuların bir bileşenidir. Yağlayıcı ve donma önleyici ajan olarak karbüratör yakıtları için katkı maddesi olarak kullanılır. Dipropilen glikol, baskı mürekkepleri, selüloz asetat, nitroselüloz, vernikler ve kaplamalar için bir çözücü olarak kullanılır. Rafineri endüstrisinde aromatikleri ekstrakte etmek için ekstraksiyon solventi olarak kullanılır.

Dipropilen glikol, üç izomerik kimyasal bileşik, 4-oksa-2,6-heptandiol, 2- (2-hidroksi-propoksi) -propan-1-ol ve 2- (2-hidroksi-1-metil-etoksi karışımıdır. ) -propan-1-ol.
Yüksek kaynama noktası ve düşük toksisiteye sahip renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.

Propilen glikol, suyu emen sentetik bir sıvı maddedir. Propilen glikol ayrıca polyester bileşikleri yapmak için ve buz çözme solüsyonları için bir baz olarak kullanılır. Propilen glikol, kimya, gıda ve ilaç endüstrileri tarafından, sızıntının gıdayla temasa neden olabileceği durumlarda antifriz olarak kullanılır. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), propilen glikolü gıdalarda kullanım için “genel olarak güvenli” olarak tanınan bir katkı maddesi olarak sınıflandırmıştır. Bazı ilaçlarda, kozmetik ürünlerinde veya gıda ürünlerinde fazla suyu emmek ve nemi korumak için kullanılır. Gıda boyaları ve tatları için ve boya ve plastik endüstrilerinde çözücüdür. Propilen glikol ayrıca yangınla mücadele eğitimlerinde ve tiyatro yapımlarında kullanılan yapay duman veya sis oluşturmak için de kullanılır. Propilen glikol için diğer isimler 1,2-dihidroksipropan, 1,2-propandiol, metil glikol ve trimetil glikoldur. Propilen glikol, oda sıcaklığında berrak, renksiz, hafif şuruplu bir sıvıdır. Buhar oluşturması için propilen glikolün ısıtılması veya hızlı bir şekilde çalkalanması gerekmesine rağmen, havada buhar formunda mevcut olabilir. Propilen glikol, pratik olarak kokusuz ve tatsızdır.

Dipropilen glikol, bir plastikleştirici, endüstriyel kimyasal reaksiyonlarda bir ara ürün, bir polimerizasyon başlatıcı veya monomer olarak ve bir çözücü olarak birçok kullanım alanı bulur.
Düşük toksisitesi ve çözücü özellikleri onu parfümler, cilt ve saç bakım ürünleri için ideal bir katkı maddesi yapar.
Ayrıca eğlence endüstrisi sis makinelerinde kullanılan ticari sis sıvısında yaygın bir bileşendir.

IUPAC isimleri: 4-Oxa-2,6-heptandiol; 4-Oxa-1,6-heptandiol; 1,1'-Oxybis (1-propanol); 1,1'-Oxybis (2-propanol). CAS Numarası: 25265-71-8

Dipropilen glikol, çoğu kokunun kimyasal yapısında rol oynayan bir bileşiktir. Bir parfümün koku elementlerini, genellikle bir veya daha fazla uçucu yağ veya koku yağını bağlamak ve taşımak için kullanılır.

Dipropilen glikol, sıklıkla çözücü olarak kullanılan bir tür organik kimyasal bileşiktir. Dipropilen glikol (endüstriyel sınıf) ve dipropilen glikol (koku sınıfı) olmak üzere iki sınıfa sahiptir. Parfümlerde kullanım için sadece koku sınıfı uygundur.

Kokusuz, renksiz ve yüksek kaynama noktasına ve düşük toksisiteye sahip olması nedeniyle koku sınıfı dipropilen glikol çözücü olarak kullanılmaktadır. Sadece bir taşıyıcı olarak hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda bir seyreltici veya koku yağlarının gücünü seyreltmek için kullanılan bir bileşiktir.

Bu bileşik hem ev kokusu üreticileri hem de ticari koku üreticileri tarafından kullanılabilir. Dipropilen glikol hem uçucu yağları hem de koku yağlarını (harmanlanmış uçucu yağlar) bağlayabilir ve taşıyabilir.

Bileşik, koku moleküllerine bağlanmaya yardımcı olma ve dağılmalarını yavaşlatma kabiliyeti nedeniyle parfümlerde çalışır. Bir parfümün gücü, formüldeki dipropilen glikol oranı yükseltilerek veya azaltılarak değiştirilebilir.

25265-71-8
Adı: Dipropilen glikol
CAS: 25265-71-8; 110-98-5
Moleküler Formül: C6H14O3
Moleküler Ağırlık: 134.174
CAS: 25265-71-8
25265-71-8 - İsimler ve Tanımlayıcılar
Adı Dipropilen glikol
Eşanlamlılar Dipropilen glikol, izomerik propilen glikol eterlerin karışımı
1,1'-oksidipropan-1-ol
(2R, 2'S) -1,1'-oksidipropan-2-ol
(2R, 2'R) -1,1'-oksidipropan-2-ol
(2S, 2'S) -1,1'-oksidipropan-2-ol
1,1'-Oxydi-2-propanol
Diizopropilen glikol
1,1'-oksidipropan-2-ol
2,2'-oksidipropan-1,3-diol
CAS 25265-71-8
110-98-5
EINECS 246-770-3; 203-821-4
InChI InChI = 1 / C6H14O3 / c1-5 (7) 3-9-4-6 (2) 8 / h5-8H, 3-4H2,1-2H3 / t5-, 6- / m0 / s1
25265-71-8 - Fiziko-kimyasal Özellikler
Molekül
Formül C6H14O3
Molar Kütle 134,17 g / mol
Yoğunluk 1.034 g / cm3
Boling Noktası 230,5 ° C, 760 mmHg'de
Parlama Noktası 137.8 ° C
Çözünürlük MUHTELİF
25 ° C'de Buhar Basıncı 0.0125 mmHg
Kırılma İndeksi 1.445

Kimyasal formül: C6H14O3
Görünüm: renksiz sıvı
Kaynama noktası: 230.5 ° C
Suda çözünürlük: su ile karışabilir, etanolde çözünür

Dipropilen Glikol Nedir?
Dipropilen glikol, formülasyonun dokusunu ve stabilitesini iyileştirmek için kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir alkol türüdür.
Esas olarak bir çözücü, viskozite düşürücü madde, maskeleme maddesi ve koku bileşeni olarak kullanılır.

Di Propilen Glikol nedir?
Di propilen glikol (ayrıca oyybispropanol, 2,2-dihidroxyisopropylether, 1,1-oxydipropane-2-ol, di-1,2-propilen glikol ve DPG olarak da bilinir), berrak, renksiz, viskoz bir sıvıdır ve karakteristik bir koku C6H14O3 formülü.
Su ile tamamen karışabilir ve ayrıca birçok organik çözücü ile karışabilir.
Düşük toksisite ve düşük buharlaşma oranı ile birleşen bu ödeme gücü, DPG'yi çeşitli endüstrilerde çok yararlı bir reaktif ara ürün olan bir kimyasal yapar.

Dipropilen glikol, glikol sınıfı bileşiklerin bir üyesidir.
Basitçe ifade etmek gerekirse, "glikol", alkol ailesine ait herhangi bir organik bileşik için bir terimdir.
Bir diol olarak da adlandırılabilen bir glikol, farklı karbon atomlarına bağlı iki hidroksil grubundan oluşur.
Butilen glikol, polietilen glikol, etilen glikol ve daha fazlası gibi bu aileye ait birçok farklı bileşik türü vardır. Dipropilen glikol, yüksek kaynama noktası ve düşük toksisiteye sahip renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır.
Kozmetik endüstrisinde kullanıma ek olarak, dipropilen glikol, endüstriyel kimyasal reaksiyonlarda plastikleştirici ve ara ürün olarak birçok kullanım alanı bulur.

Nasıl üretilir?
Di propilen glikol, propilen oksit hidroliz işleminde meydana gelen propilen glikol üretiminin bir yan ürünü olarak üretilir. Tri propilen glikol, bu işlemin başka bir yan ürünüdür.

Dünya çapında di propilen glikol üretimi kapasitesinin yılda yaklaşık 107.000 ton olduğu tahmin edilmektedir.

Normal Sınıf Dipropilen Glikol, bir çözücü, birleştirme ajanı ve kimyasal ara ürün olarak kullanılır.
Tipik uygulamalar şunları içerir:
1. Plastikleştiriciler için dipropilen glikol dibenzoat yapmak için benzoik asit ile esterleştirme.
2. Bitmiş reçineye esneklik ve hidrolitik stabilite eklemek için doymamış polyester reçinelerde bir reaktant.
3. Radyasyonla kürlenmiş reçine formülasyonları için dipropilen glikol diakrilat yapmak için akrilik asit ile esterleştirme.
4. Disiklopentadien bazlı doymamış polyester reçine sistemlerinde esneklik eklemek için.
5. Epoksitler kullanılarak üretan poliol sentezi için ve sert poliüretan köpüklerde poliol için bir başlatıcı.
Dipropilen Glikol'ün belirli yağlar için mükemmel çözücü özelliği, düşük buharlaşma hızı ve düşük toksisitesi, fren sıvısı formülasyonlarında, kesim yağlarında, tekstil yağlayıcılarında, baskı mürekkeplerinde, kaplamalarda, endüstriyel sabunlarda ve tarımsal ve böcek öldürücü formülasyonlar için bir çözücü olarak kullanılmasını sağlar.

Parfümler ve kozmetikler gibi kokuya duyarlı uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmış yüksek saflıkta bir ürün. Dipropilen glikol olarak% 99.5'in üzerinde saflığa sahip damıtılmış bir ürün olan malzeme, renksiz, suda çözünür, higroskopik ve neredeyse kokusuz bir sıvıdır. Bu DPG sınıfı, kokuları ve kişisel bakım ürünleri için tutarlı yüksek kalite isteyen üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir.

Kullanım Alanları:
Parfümler ve kolonyalar
Cilt bakımı - kremler, losyonlar, güneş bakım ürünleri
Deodorantlar / antiperspiranlar - roll-on, stick deodorantlar
Saç bakımı - şampuanlar, saç kremleri, şekillendiriciler, renklendirme ürünleri
Tıraş ürünleri - kremler, köpükler, jeller, tıraş sonrası losyonlar
Banyo ve duş ürünleri

Faydaları:
Kokusu hafif
Düşük cilt tahriş potansiyeli ve düşük toksisite
Su, yağlar ve hidrokarbonlar için mükemmel ortak çözme
Koşer ve helal sertifikalı
Tüm tedarik zinciri boyunca izlenebilir
Katı Kozmetik İyi Üretim Uygulamalarına uygun olarak üretilmiştir

Nasıl saklanır ve dağıtılır?
Di propilen glikol genellikle paslanmaz çelik, alüminyum veya astarlı tank arabalarında, tankerlerde veya varillerde depolanır ve dağıtılır. Parlama noktası 124 ° C (kapalı kap) ve özgül ağırlığı 1.023'tür ve herhangi bir taşıma modu için tehlikeli olarak sınıflandırılmaz.

Di Propilen Glikol ne için kullanılır?
Di propilen glikol, çeşitli endüstrilerde kimyasal bir ara ürün olarak kullanım alanı bulur. Yüksek hacimli plastikleştirici üretiminde bir bileşen olarak kullanılır ve aslında bu işlemde DPG'nin% 38'i tüketilir. Aynı zamanda üretan poliollerde bir başlatıcıdır ve doymamış poliüretan reçinelerde esneklik ve hidrolitik stabilite eklediği bir reaktandır. Ayrıca hidrolik fren hidroliği üretiminde yağ kesmek için kullanılır ve böcek ilaçları gibi tarımsal kimyasallar için bir çözücüdür. Ayrıca baskı mürekkepleri, nitroselüloz, selüloz asetat, lakeler ve kaplamalar için çözücü olarak kullanılır. Bu bir içerik

5000 / 5000
Translation results
endüstriyel sabunlarda ve aynı zamanda aromatikleri çıkarmak için bir ekstraksiyon çözücüsü olarak kullanıldığı rafinasyon endüstrisinde bir role sahiptir.

Parfümlerde katkı maddesi olduğu kozmetik endüstrisinde, kullanılan parfümün koku elementlerini bağladığı ve taşıdığı cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanılan Koku Sınıfı di propilen glikol de bulunmaktadır.

Dipropilen Glikol Neden Kullanılır?
Kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde, dipropilen glikol bir çözücü, viskozite düşürücü madde, maskeleme maddesi ve koku bileşeni olarak işlev görür.

Çözücü
Bir çözücü olarak dipropilen glikol, diğer bileşenleri değiştirmeden bir formülasyondaki diğer bileşenleri çözündürmeye veya askıya almaya yardımcı olur. Dipropilen glikol, tüm bileşenlerin bir kozmetik formülasyonda eşit dağılımına izin verir ve ürün için uygun kıvamı sağlar.

Doku
Ayrıca, dipropilen glikol gibi çözücüler, formülasyonları inceltmek ve viskoziteyi azaltmak için kullanılır. Viskozite terimi, bir ürünün kalınlığı kavramına karşılık gelir. Bir formülasyonun viskozitesini azaltmak, ürünü cilde veya saça uygulandığında daha yayılabilir hale getirir. Çözücüler ayrıca, deri yoluyla emilimlerini artırarak bir ürün formülasyonundaki aktif bileşenlerin etkinliğini de artırabilir.

Maskeleme
Dipropilen glikol ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bir maskeleme maddesi olarak işlev görür.
Aktif bileşenlerin, özellikle hoş olmayan bir kokuya sahip olanların doğal kokusunu gizlemek için bir maskeleme maddesi kullanılır.
Bazen bir maskeleme ajanı, bir ürünün o kadar "temiz" kokmasını sağlayabilir ki tüketiciler, ürünün kokusuz olduğunu düşünür.


Kullanım: Dipropilen glikol, bir plastikleştirici, endüstriyel kimyasal reaksiyonlarda bir ara ürün, bir polimerizasyon başlatıcı veya monomer olarak ve bir çözücü olarak birçok kullanım alanı bulur.
Aynı zamanda kozmetikte ve ticari sis sıvısında kullanımları vardır.

Dipropilen glikol, bis (hidroksipropil) eterin üç dallı izomerinin bir karışımıdır.
Dipropilen glikol, propilen glikol üretiminde bir yan ürün veya yan ürün olarak üretilir.
Dipropilen glikol renksiz, neredeyse kokusuz ve yüksek kaynama noktasına sahip hafif viskoz bir sıvıdır.
Suda tamamen çözünür ve ayrıca yağları da çözebilir.
Ek olarak, dipropilen glikol higroskopiktir ve nemlendirici görevi görür, bu da suyu emdiği ve ürünlerdeki hidrasyonu artırdığı anlamına gelir.
Dipropilen glikol ayrıca esnekliği artırmak ve düşük sıcaklıklarda çatlamaya karşı direnci artırmak için poliüretan poliollerin oluşumunda plastikleştirici ve plastikleştirici ara ürün olarak işlev görür.
Plastikleştirici, bir malzemeye fiziksel özelliklerini değiştirmek için, özellikle esnekliği artırmak veya viskoziteyi azaltmak için eklenen bir maddedir.
Bu özellikler, dipropilen glikolü çeşitli uygulamalarda ve ürün sektörlerinde kullanılan çok işlevli bir bileşen yapar.


Normal Sınıf Dipropilen Glikol (DPG), propilen oksidin (PO) fazla su ile yüksek sıcaklık ve yüksek basınç hidrolizini içeren, monopropilen glikol üretiminden elde edilen bir yan üründür.
Dipropilen glikol normal kalite,% 99'un üzerinde saflıkta (DPG olarak) damıtılmış bir üründür ve ATAMAN Chemical Company'den varil ve dökme miktarlarda mevcuttur.
Düşük buhar basıncı ve düşük toksisiteye sahip renksiz, pratik olarak kokusuz, suda çözünür, orta viskoziteli ve higroskopik sıvı, yapısal izomerlerin (oksibispropanol
CAS 25265-71-8, EINECS 246-770-3), imalat süreci tarafından tanımlanır ve aşağıdakileri içerir:
1,1'-oksibis-2-propanol (CAS 110-98-5, EINECS 203-821-4)
2,2'-oksibis-1-propanol (CAS 108-61-2)
2- (2-hidroksipropoksi) -1-propanol (CAS 106-62-7)

Tipik
Bileşen
Özellikleri
Kimyasal ad
Formül
Moleküler Ağırlık (g / mol)
CAS numarası
EINECS Numarası
Damıtma Aralığı, 101,3 kPa (1 atm)
Buhar Basıncı, 25 ° C (77 ° F)
Donma noktası
Akma noktası
Yoğunluk, 25 ° C (77 ° F)
 60 ° C (140 ° F)
Kırılma İndeksi, 20 ° C (68 ° F)
Viskozite, 25 ° C (77 ° F)
 60 ° C (140 ° F)
Özgül Isı, 25 ° C (77 ° F)
Yüzey Gerilimi, 25 ° C (77 ° F)
Parlama Noktası, Pensky-Martens Kapalı Kap
Termal İletkenlik, 25 ° C (77 ° F)
Elektriksel İletkenlik, 25 ° C (77 ° F)
Oluşum Isısı
Buharlaşma Isısı, 25 ° C (77 ° F)
Oksibispropanol
C6H14O3
134.2
25265-71-8
246-770-3
228–236 ° C (442–457 ° F)
0,0021 kPa (0,016 mm Hg)
Süper soğutur
-39 ° C (-38,2 ° F)
1.022 g / cm³
0,998 g / cm³
1.439–1.442
75.0 centipoise (mPa.s)
10.9 kırkayak (mPa.s)
2,18 J / (g ° K) (0,52 Btu / lb / ° F)
35 mN / m (din / cm)
124 ° C (255 ° F)
0,1672 W / (m ° K) (0,09661 Btu / saat ft ° F)
<6 mikro S / m
-628 kJ / mol (-150 Kcal / g-mol)
45,4 kJ / mol (257 Btu / lb / ° F)

1,1'-oksi di-2-propanol
2,2'- dihidroksidipropil eter
2,2'- dihidroksiizopropil eter
1,1'- dimetil dietilen glikol
 DIPG
3,3'-oksi dipropan-1-ol
3,3'-oksi dipropanol
oksi dipropanol
1,3- dipropilen glikol
1,2-dipropilen glikol eterler
 dipropilenglikol
 dipropilenglykol
 DPG
1- (2-hidroksipropoksi) propan-2-ol
3- (3-hidroksipropoksi) propan-1-ol
bis (2-hidroksipropil) eter
2- (2-hidroksipropil) -1-metil etanol
 hidroksipropil oksipropanol
oxybis propanol


1- propanol, 3,3'-oksibis-


Dipropilen Glikol (DPG)
Ürün Yönetim Özeti (CAS numarası 25265-71-8)
Dipropilen Glikol (DPG) C6H14O3 için Kimyasal Formül

Dipropilen Glikol (DPG) nedir?
DPG, bir propilen oksit (PO) türevidir ve iki aşamalı bir işlemle üretilir.
İlk adım, PO'nun su ile bir Monopropilen glikol (MPG) ve DPG karışımına dönüştürülmesidir ve ikinci adım, karışımın iki ayrı bileşenine damıtılması ve saflaştırılmasıdır, MPG ana bileşendir.
DPG, üç izomer 1,1'-oksidi-2-propanol, 2- (2'-hidroksipropoksi) -1-propanol ve 2,2'-oksidi-1-propanolden oluşur ve renksiz, viskoz ve kokusuz bir sıvıdır.
Su ve çoğu organik çözücü ile tüm oranlarda yüksek derecede higroskopiktir ve karışabilir.

Dipropilen Glikol (DPG) Nasıl Kullanılır?
DPG'nin endüstriyel kullanımları, polyester ve alkid reçineleri gibi polimerleri üretmek için bir hammadde olarak veya diğer polimerlerde, örneğin PVC'de plastikleştirici olarak içerir.
DPG aynı zamanda temizlik maddeleri ve baskı mürekkeplerinde bir bileşen olabilir veya diğer birçok formülasyonda bir taşıyıcı görevi görebilir; örneğin kokular, sabunlar ve kozmetikler gibi kişisel bakım ürünleri.

Sağlık, Güvenlik ve Çevresel Hususlar
DPG, oral, dermal veya inhalasyon yoluyla düşük akut toksisiteye sahiptir. Cildi ve gözü tahriş etmez ve alerjik cilt reaksiyonlarına dair bir kanıt yoktur.
DPG, kanserojen veya genotoksik olarak kabul edilmez ve doğurganlık veya üreme üzerinde etkisi yoktur.
DPG kolayca biyolojik olarak parçalanabilir, biyolojik olarak birikmesi beklenmez ve suda yaşayan organizmalar için çok düşük toksisiteye sahiptir.
DPG yanıcı olarak sınıflandırılmaz ancak 200 - 244 ° F / 90 - 20 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklarda yanar.

Dipropilen Glikolün (DPG) Saklanması ve Taşınması
Dipropilen glikol, dökme ürün olarak tanker, vagon ve gemi ile, paketlenmiş ürün olarak ise tanker ve gemi ile taşınmaktadır.
DPG higroskopiktir ve ürünü nemden korumak için kurutma cihazlarıyla donatılmış depolama gerektirir.
Depolama sıcaklığı 104 ° F / 40 ° C'yi geçmemelidir. Soğuk iklimlerde tank ısıtma cihazları ve izolasyon takılmalıdır.


DİPROPİLENEGLİKOL
Di propilen glikol (ayrıca oyybispropanol, 2,2-dihidroxyisopropylether, 1,1-oxydipropane-2-ol, di-1,2-propilen glikol ve DPG olarak da bilinir), berrak, renksiz, viskoz bir sıvıdır ve karakteristik bir koku C6H14O3 formülü. Su ile tamamen karışabilir ve ayrıca birçok organik çözücü ile karışabilir. Düşük toksisite ve düşük buharlaşma oranı ile birleşen bu ödeme gücü, DPG'yi çeşitli endüstrilerde çok yararlı bir reaktif ara ürün olan bir kimyasal yapar.

Madde adı: dipropilen glikol
Ticari adı: Dipropyleneglycol
EC no: 203-821-4
CAS no: 110-98-5
HS kodu: 29094980
Formül: C6H14O3
Eş anlamlılar: (1,1′-dimetildietilen glikol / 1,1′-oxybis (2-propanol) / 1,1′-oxydi-2-propanol / 1,1′-oxydipropan-2-ol / 2,2′- dihidroksidipropil eter / 2,2′-dihidroksiizopropil eter / 2,2-dihidroksiizopropil eter / 2-propanol, 1,1′-oksibis- / beta, beta'-dihidroksidi-n-propil eter / bis (2-hidroksipropil) eter / bis (hidroksipropil) eter / dipropilenglikol, izomerler / oksidipropanol karışımı


Dipropilen Glikol USP / EP Sınıfı (DPG)
Dipropilen glikolumuz, diğer glikollerden daha az higroskopik olan berrak, renksiz viskoz bir sıvıdır.


Koku Sınıfı
tipik uygulamalar
Saç bakımı (şampuanlar, saç kremleri, şekillendirme, renklendirme ürünleri).
Banyo ve Duş ürünleri.
Pot pourri.
Göz ve yüz makyajı.
Kokular ve parfümler.
Vücut spreyleri.
Cilt bakımı (kremler, losyonlar, güneş bakım ürünleri).
Oda spreyleri.
Tıraş kremleri, jelleri, köpükleri ve tıraş sonrası losyonları.
Kamış difüzör yağları (tipik olarak yağın% 60-65'i DPG'dir).
Yağ brülörleri.


Dipropilen Glikol (belki de daha iyi DPG olarak bilinir) koku derecesidir ve genellikle kokular, parfümler ve kolonyalar için bir taşıyıcı olarak kullanılır. DPG, mükemmel bir koku taşıyıcısıdır. DPG, su, sabun bazları, yağlar, uçucu yağlar ve asgari koku, düşük cilt tahriş potansiyeli, düşük toksisite ve tutarlı izomer dağılımı ile iyi bir çözülme sergiler, bu da onu parfümlerde ve kolonyalarda, cilt bakımında (kremler, losyonlar, güneş bakım ürünleri), deodorantlar ve ter önleyiciler (roll on, stick deodorantlar), saç bakımı (şampuanlar, saç kremleri, şekillendiriciler, renklendirici ürünler), tıraş ürünleri (kremler, köpükler, jeller, tıraş losyonları) ve banyo ve duş ürünleri.
Kimyasal adı: Di 1,2 Propilen Glikol, 1,1 oksidipropan 2 ol INCI adı: Propilen Glikol


1,1'-Oxybis (2-propanol)
4-Oxa-2,6-heptandiol
ADK DPG-RF
Dipropilen glikol
dipropilenglikol
Dipropilenglykol
Dowanol DPG
DPG-FC
DPG-RF
Oksibispropanol
Oksidipropanol
EC Envanteri
Oksidipropanol
oksidipropanol
Propanol, oksibis-
CAS adları
Propanol, oksibis-
IUPAC isimleri
1,1'-oksibis (propan-2-ol)
1,1'-oksi-2-propanol
1,1'-oksidipropan-1-ol
1,1-Oxydi-2-Propanol
1,1-oksi-2-propanol
1- (2-hidroksipropoksi) propan-2-ol; 2- (2-hidroksipropoksi) propan-1-ol; 2 - [(1-hidroksipropan-2-il) oksi] propan-1-ol
Ajan I858
Di propilen glikol
İzomerlerin dipropilen glikol karışımı
DİPROPİLEN GLİKOL
propilen Glikol
Dipropilen Glikol
Dipropilen glikol
Dipropilen glikol (DPG)
Dipropilen Glikol, DPG
Dipropilen glikol, DPG
Dipropilenglikol
Dipropilenglikol
dipropilenglikol
DPG
Oksidipropanol
Oksibispropanol
Oksidipropanol
oksidipropanol
Oksidipropanol
oksidipropanol
oksidipropanol (DPG)
Oksidipropanol / Dipropilen Glikol
propanol, oksibis-
2- (2-hidroksipropoksi) propanol , 1,1'-oksidipropan-2-ol ve 2,2'-oksidipropanolün reaksiyon ürünleri

Ticari isimler
Ajan I858
Diporopilen Glikol
Dipropilen Glikol
Dipropilen glikol
Dipropilenglikol
DPG
Propanol, oksibis-

dipropilen glikol kullanır
dipropilen glikol cilt için güvenlidir
dipropilen glikol toksisitesi
dipropilen glikol vs propilen glikol
parfümde dipropilen glikol
dipropilen glikol paula'nın seçimi
saç için dipropilen glikol
dipropilen glikol koku sınıfı

Dipropilen glikol kullanımlarıyla ilgili aramalar
kozmetikte dipropilen glikol kullanımı
dipropilen glikol nedir
parfümde dipropilen glikol
dipropilen glikol koku sınıfı
dipropilen glikol toksisitesi
saç için dipropilen glikol
dipropilen glikol yan etkileri
dipropilen glikol ve propilen glikol


Dipropilen glikol esas olarak endüstriyel bir ara ürün olarak kullanılır, ancak aynı zamanda tüketici ürünlerinde bir madde olarak ve pestisit formülasyonlarında bir bileşen olarak kullanılır.
Bir madde olarak dipropilen glikolün kullanımı, bir plastikleştirici olarak üstün performansının yanı sıra dipropilen glikolün akışkanların işlevsel bir bileşeni olarak hareket etmesine izin veren özelliklerinden (örneğin, yüksek çözücü, yüksek viskozite) faydalanır.
Dipropilen glikolün kullanımları aşağıdaki tabloda listelenmiştir.

DİPROPİLEN GLİKOL KULLANIMI
UYGULAMA FONKSİYONUNU KULLANIR%
ÜRETİM
Orta Düzey Özel plastikleştirici Plastikleştirici% 38
Ara Ürün Takviyesiz polyesterler Reçine monomer% 23
Madde Kozmetik ve Kokular Nemlendirici,
Yumuşatıcı% 10
Ara Ürün Poliüretan polioller Akışkanlaştırıcı% 10
Ara Alkid reçineleri Reçine monomer% 7
Madde,
Orta düzey
Çeşitli (ör. Boyalar ve
mürekkepler, boyalar ve kaplamalar;
hidrolikte fonksiyonel kullanımlar
fren sıvıları; kesme yağları)
Çözücü,
işlevsel
sıvı, soğutucu
1,2-propandiol
propilen glikol
propan-1,2-diol
57-55-6
1,2-propilen glikol
1,2-dihidroksipropan
2-Hidroksipropanol
Metiletil glikol
Metiletilen glikol
İzopropilen glikol
Monopropilen glikol
Dowfrost
Sirlene
Trimetil glikol
2,3-propandiol
Propilen Glikol USP
Solargard P
alfa-propilenglikol
Solar Kış Yasağı
dl-Propilen glikol
DL-1,2-Propandiol
Uçar 35
Sentry Propilen Glikol
1,2-Propylenglykol
(RS) -1,2-propandiol
(+ -) - 1,2-propandiol
PG 12
(+ -) - Propilen glikol
FEMA No. 2940
propilenglikol
alfa-propilen glikol
Caswell No. 713
(+/-) - 1,2-propandiol
1,2-Propylenglykol [Almanca]
CCRIS 5929
HSDB 174
Prolugen
.alpha.-Propilen glikol
1,2- (RS) -Propandiol
İlexan P
AI3-01898
1,2-propandiol
NSC 69860
SDM No. 27
1,2-propan diol
1,2-propan-diol
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 068603
Propan-1,2-Diol
L-1,2-propandiol
CHEBI: 16997
HOCH2CH (OH) Ben
MeCH (OH) CH2OH
EINECS 200-338-0
S - (+) - Propilen glikol
1000PG
CH3CH (OH) CH2OH
HOCH2CH (OH) CH3
1,2-Propandiol, ACS reaktifi
1,2-propandiol (8CI, 9CI)
1,2-propandiol
NSC-69860
LS-1391
NCGC00090739-02
(+/-) - Propilen glikol
Genel yağlama
1,2-propandiol,% 99, ekstra saf
Propilen Glikol (Propan-1,2-diol)
1,2-propandiol,% 99 +, analiz için
CAS-57-55-6
1,2 propandiol
S (+) - Propilen glikol
Çok amaçlı yağlayıcı
Polipropilen glikol 1.000
Propilen glikol [USP: JAN]
Propilen glikol [USAN: JAN]
propilen glikol
Alifatik alkol
Centella Asiatica
Chilisa FE
1.2-propandiol
a-Propilen glikol
1,2-propandiol
1,2-propilenglikol
Propilen glikol, USP
Ortalama MW 1000
Propilen glikol (TN)
rasemik propilen glikol
ACMC-1AMKJ
Propilen glikol dl-formu
rasemik 1,2-propandiol
prop-2-en-1,2-diol
JEFFCOOL P150
Propilen Glikol 50/50
EC 200-338-0
propilen glikol sefatrizin
DSSTox_RID_78594
3-01-00-02142 (Beilstein El Kitabı Referansı)
Propilen Glikol Reaktif Sınıfı
Propilen glikol (JP17 / USP)
Glikol, polipropilen (P400)
Glikol, polipropilen (P750)
İnhibe edilmiş 1,2-propilen glikol
DTXSID0021206
(. + / -.) - 1,2-propandiol
1,2-propandiol 57-55-6
1,2-PDO
1- $ l ^ {1} -oksidanilpropan-2-ol
Glikol, polipropilen (P1200)
Propilen Glikol (Koku Sınıfı)
Propilen Glikol, Endüstriyel Sınıf







Dipropylene Glycol is a colourless, viscous, practically non-toxic and slightly hygroscopic liquid; melting point -78 C, boiling point 231 C, specific gravity 1.023. It is a isomer mixture of 1,1'-Oxybis(2-propanol) (cas no.108-61-2), 2-(2-Hydroxypropoxy)-1-propanol (106-62-7) and 2,2'-Oxybis(1-propanol) (110-98-5). Dipropylene glycol is miscible in water, alcohols, esters and almost organic solvents and various vegetable oils. It is produced during the manufacture of propylene glycol from propylene oxide along with tripropylene glycol and higher glycols. Dipropylene Glycol is used as a solvent, coupling agent and chemical intermediate. Dipropylene glycol is used as a component in the production of unsaturated polyester resins, alkyd resins, polyurethane polyols, textile auxiliaries and Dibenzoate plasticisers. It is an ingredient of cutting oils, functional fluids, industrial soaps, agricultural insecticidal formulations, defoamers, cosmetics and fragrances. It is used an additive for carburettor fuels as a lubricant and anti-freezing agent. Dipropylene glycol is used as a solvent for printing inks, cellulose acetate, nitrocellulose, lacquers and coatings. In the refinery industry, it is used used as an extraction solvent to extract aromatics.

Dipropylene glycol is a mixture of three isomeric chemical compounds, 4-oxa-2,6-heptandiol, 2-(2-hydroxy-propoxy)-propan-1-ol, and 2-(2-hydroxy-1-methyl-ethoxy)-propan-1-ol. 
It is a colorless, nearly odorless liquid with a high boiling point and low toxicity.

Propylene glycol is a synthetic liquid substance that absorbs water. Propylene glycol is also used to make polyester compounds, and as a base for deicing solutions. Propylene glycol is used by the chemical, food, and pharmaceutical industries as an antifreeze when leakage might lead to contact with food. The Food and Drug Administration (FDA) has classified propylene glycol as an additive that is “generally recognized as safe” for use in food. It is used to absorb extra water and maintain moisture in certain medicines, cosmetics, or food products. It is a solvent for food colors and flavors, and in the paint and plastics industries. Propylene glycol is also used to create artificial smoke or fog used in fire-fighting training and in theatrical productions. Other names for propylene glycol are 1,2-dihydroxypropane, 1,2-propanediol, methyl glycol, and trimethyl glycol. Propylene glycol is clear, colorless, slightly syrupy liquid at room temperature. It may exist in air in the vapor form, although propylene glycol must be heated or briskly shaken to produce a vapor. Propylene glycol is practically odorless and tasteless.

Dipropylene glycol finds many uses as a plasticizer, an intermediate in industrial chemical reactions, as a polymerization initiator or monomer, and as a solvent. 
Its low toxicity and solvent properties make it an ideal additive for perfumes and skin and hair care products. 
It is also a common ingredient in commercial fog fluid, used in entertainment industry fog machines.

IUPAC names: 4-Oxa-2,6-heptandiol; 4-Oxa-1,6-heptandiol; 1,1'-Oxybis(1-propanol); 1,1'-Oxybis(2-propanol). CAS Number: 25265-71-8 

Dipropylene glycol is a compound that plays a role in the chemical makeup of most fragrances. It is used to bind and carry the fragrance elements of a perfume, usually one or more essential oils or fragrance oils.

Dipropylene glycol is a type of organic chemical compound that is frequently used as solvent . It comes in two grades, dipropylene glycol (industrial grade) and dipropylene glycol (fragrance grade). Only the fragrance grade is appropriate for use in perfumes.

Dipropylene glycol, fragrance grade, is used as a solvent due to the fact that it is odorless, colorless and has a high boiling point and a low toxicity. Not only can it act as a carrier, it is also a diluent, or a compound used to dilute the strength of fragrance oils.

This compound can be used both by home fragrance makers and commercial fragrance makers. Dipropylene glycol can bind and carry both essential oils and fragrance oils (blended essential oils).

The compound works in perfumes due its ability to help attaching to the fragrance molecules and making them slower to disperse. The strength of a perfume can be changed by raising or lowering the ratio of dipropylene glycol in the formula.

25265-71-8 
Name: Dipropylene glycol
CAS: 25265-71-8;110-98-5
Molecular Formula: C6H14O3
Molecular Weight: 134.174
CAS:25265-71-8
25265-71-8 - Names and Identifiers
Name Dipropylene glycol
Synonyms Dipropylene glycol, mixture of isomeric propylene glycol ethers
1,1'-oxydipropan-1-ol
(2R,2'S)-1,1'-oxydipropan-2-ol
(2R,2'R)-1,1'-oxydipropan-2-ol
(2S,2'S)-1,1'-oxydipropan-2-ol
1,1'-Oxydi-2-propanol
Diisopropylene glycol
1,1'-oxydipropan-2-ol
2,2'-oxydipropane-1,3-diol
CAS 25265-71-8
110-98-5
EINECS 246-770-3;203-821-4
InChI InChI=1/C6H14O3/c1-5(7)3-9-4-6(2)8/h5-8H,3-4H2,1-2H3/t5-,6-/m0/s1
25265-71-8 - Physico-chemical Properties
Molecular Formula C6H14O3
Molar Mass 134.17 g/mol
Density 1.034g/cm3
Boling Point 230.5°C at 760 mmHg
Flash Point 137.8°C
Solubility MISCIBLE
Vapor Presure 0.0125mmHg at 25°C
Refractive Index 1.445

Chemical formula: C6H14O3
Appearance: colorless liquid
Boiling point: 230.5 °C 
Solubility in water: miscible with water, soluble in ethanol

What Is Dipropylene Glycol?
Dipropylene glycol is a type of alcohol that is used in cosmetics and skincare products to improve the texture and stability of the formulation. 
It is mainly used as a solvent, viscosity-decreasing agent, masking agent, and fragrance ingredient.

What is Di Propylene Glycol?
Di propylene glycol (also known as oyybispropanol, 2,2-dihydroxyisopropylether, 1,1-oxydipropane-2-ol, di-1,2-propylene glycol, and DPG) is a clear, colourless, viscous liquid with a characteristic odour and the formula C6H14O3.  
It is fully miscible in water and is also miscible with many organic solvents.  
This solvency, combined with low toxicity and a low evaporation rate, makes DPG a chemical which is a very useful reactive intermediate in a range of industries.

Dipropylene glycol is a member of the glycol class of compounds. 
Simply put, ‘glycol’ is a term for any organic compound belonging to the alcohol family. 
A glycol, which may also be referred to as a diol, is comprised of two hydroxyls groups attached to different carbon atoms. 
There are many different types of compounds that belong to this family, such as butylene glycol, polyethylene glycol, ethylene glycol, and more. Dipropylene glycol is a colorless, nearly odorless liquid with a high boiling point and low toxicity. 
In addition to use in the cosmetic industry, dipropylene glycol finds many uses as a plasticizer and an intermediate in industrial chemical reactions.

How is it produced?
Di propylene glycol is produced as a byproduct of propylene glycol production which occurs in a propylene oxide hydrolysis process.  Tri propylene glycol is another by-product of this process.

It is estimated that the worldwide capacity for di propylene glycol production is approximately 107,000 tonnes per annum.

Dipropylene Glycol, Regular Grade, is used as a solvent, coupling agent and chemical intermediate. 
Typical applications include:
1. Esterification with benzoic acid to make dipropylene glycol dibenzoate for plasticizers.
2. A reactant in unsaturated polyester resins to add flexibility and hydrolytic stability to the finished resin.
3. Esterification with acrylic acid to make dipropylene glycol diacrylate for radiation cured resin formulations.
4. In dicyclopentadiene-based unsaturated polyester resin systems to add flexibility.
5. An initiator for urethane polyol synthesis using epoxides, and for the polyol in rigid polyurethane foams.
Dipropylene Glycol’s excellent solvency for certain oils, low evaporation rate and low toxicity lend its use in brake fluid formulations, cuttings oils, textile lubricants, printing inks, coatings, industrial soaps and as a solvent for agricultural and insecticidal formulations.

A high-purity product, designed for use in odor-sensitive applications, such as fragrances and cosmetics. The material, a distilled product with purity greater than 99.5% as dipropylene glycol, is a liquid that is colorless, water-soluble, hygroscopic and nearly odorless. This grade of DPG was developed to meet the needs of manufacturers who require consistent high quality for their fragrances and personal care products.

Uses:
Perfumes and colognes
Skin care – creams, lotions, sun-care products
Deodorants/antiperspirants – roll-on, stick deodorants
Hair care – shampoos, conditioners, styling, coloring products
Shaving products – creams, foams, gels, after-shave lotions
Bath and shower products

Benefits:
Low odor
Low skin irritation potential and low toxicity
Excellent co-solvency for water, oils and hydrocarbons
Kosher and halal certified
Traceable through the entire supply chain
Manufactured in compliance with strict Cosmetics Good Manufacturing Practices

How is it stored and distributed?
Di propylene glycol is generally stored and distributed in stainless steel, aluminium or lined tank cars, tank trucks, or drums.  It has a flash point of 124 °C (closed cup) and a specific gravity of 1.023 and is not classified as dangerous for any mode of transport.

What is Di Propylene Glycol used for?
Di propylene glycol finds use as a chemical intermediate across a range of industries.  It is used as a component in the production of high volume plasticiser and, indeed, 38% of DPG is consumed in this process.  It is also an initiator in urethane polyols, and a reactant in unsaturated polyurethane resins where it adds flexibility and hydrolytic stability.  It is also used for cutting oils, in hydraulic brake fluid production, and is a solvent for agricultural chemicals such as insecticides.  It is also used as a solvent for printing inks, nitrocellulose, cellulose acetate, lacquers and coatings.  It is an ingredient in industrial soaps and also has a role in the refining industry where it is used as an extraction solvent to extract aromatics.

There is also a Fragrance Grade of di propylene glycol which is used in the cosmetics industry where it is an additive in perfumes, and in skin and hair care products, where it binds and carries the fragrance elements of the perfume being used.

Why Is Dipropylene Glycol Used?
In cosmetics and skincare products, dipropylene glycol functions as a solvent, viscosity-decreasing agent, masking agent, and fragrance ingredient.

Solvent
As a solvent, dipropylene glycol helps to dissolve or suspend other ingredients in a formulation without altering the other ingredients. Dipropylene glycol allows for an even distribution of all ingredients in a cosmetic formulation and provides appropriate consistency for the product. 

Texture
Furthermore, solvents like dipropylene glycol are used to thin out formulations and decrease viscosity. The term viscosity corresponds to the concept of the thickness of a product. Decreasing the viscosity of a formulation makes the product more spreadable when applied to the skin or hair. Solvents can also increase the efficacy of active ingredients in a product formulation by enhancing their absorption through the skin.

Masking
Dipropylene glycol also functions as a masking agent in cosmetics and personal care products. 
A masking agent is used to disguise the natural smell of the active ingredients, especially those that have an unpleasant smell. 
Sometimes, a masking agent can make a product smell so ‘clean’ that consumers think the product is fragrance-free.


Use: Dipropylene glycol finds many uses as a plasticizer, an intermediate in industrial chemical reactions, as a polymerization initiator or monomer, and as a solvent. 
It also has uses in cosmetics, and commercial fog fluid.

Dipropylene glycol is a mixture of three branched isomers of bis(hydroxypropyl) ether. 
Dipropylene glycol is produced as a byproduct or coproduct in of the manufacture of propylene glycol.
Dipropylene glycol is a colorless, nearly odorless, and slightly viscous liquid with a high boiling point. 
It is completely soluble in water, and can also dissolve oils. 
In addition, dipropylene glycol is hygroscopic and acts as a humectant, which means it absorbs water and increases hydration in products. 
Dipropylene glycol also functions as a plasticizer and as a plasticizer intermediate in the formation of polyurethane polyols to improve flexibility and increase resistance to cracking at low temperatures. 
A plasticizer is a substance that is added to a material to alter its physical properties, mainly to increase flexibility or decrease viscosity. 
These properties make dipropylene glycol a multifunctional ingredient used in a variety of applications and product sectors. 


Dipropylene Glycol (DPG), Regular Grade, is a co-product from the manufacture of monopropylene glycol, involving the high temperature and high pressure hydrolysis of propylene oxide (PO) with excess water. 
Dipropylene glycol regular grade is a distilled product of greater than 99% purity (as DPG), and is available from ATAMAN Chemical Company in drum and bulk quantities.
The colorless, practically odorless, water soluble, medium viscosity and hygroscopic liquid with low vapor pressure and low toxicity, is a mixture of structural isomers (oxybispropanol
CAS 25265-71-8, EINECS 246-770-3), defined by the manufacturing process, and comprising:
1,1'-oxybis-2-propanol (CAS 110-98-5, EINECS 203-821-4)
2,2'-oxybis-1-propanol (CAS 108-61-2)
2-(2-hydroxypropoxy)-1-propanol (CAS 106-62-7)

Typical
Component
Properties
Chemical Name
Formula
Molecular Weight (g/mol)
CAS Number
EINECS Number
Distillation Range, 101.3 kPa (1 atm)
Vapor Pressure, 25°C (77°F)
Freezing Point
Pour Point
Density, 25°C (77°F)
 60°C (140°F)
Refractive Index, 20°C (68°F)
Viscosity, 25°C (77°F)
 60°C (140°F)
Specific Heat, 25°C (77°F)
Surface Tension, 25°C (77°F)
Flash Point, Pensky-Martens Closed Cup
Thermal Conductivity, 25°C (77°F)
Electrical Conductivity, 25°C (77°F)
Heat of Formation
Heat of Vaporization, 25°C (77°F)
Oxybispropanol
C6H14O3
134.2
25265-71-8
246-770-3
228–236°C (442–457°F)
0.0021 kPa (0.016 mm Hg)
Super cools
-39°C (-38.2°F)
1.022 g/cm³
0.998 g/cm³
1.439–1.442
75.0 centipoise (mPa.s)
10.9 centipoise (mPa.s)
2.18 J/(g°K) (0.52 Btu/lb/°F)
35 mN/m (dynes/cm)
124°C (255°F)
0.1672 W/(m°K) (0.09661 Btu/hr ft°F)
< 6 micro S/m
-628 kJ/mol (-150 Kcal /g-mol)
45.4 kJ/mol (257 Btu/lb/°F) 

1,1'-oxy di-2-propanol
2,2'- dihydroxydipropyl ether
2,2'- dihydroxyisopropyl ether
1,1'- dimethyl diethylene glycol
  DIPG
3,3'-oxy dipropan-1-ol
3,3'-oxy dipropanol
oxy dipropanol
1,3- dipropylene glycol
1,2- dipropylene glycol ethers
  dipropyleneglycol
  dipropylenglykol
  DPG
1-(2- hydroxypropoxy) propan-2-ol
3-(3- hydroxypropoxy)propan-1-ol
bis(2- hydroxypropyl) ether
2-(2- hydroxypropyl)-1-methyl ethanol
  hydroxyprpyl oxypropanol
oxybis propanol
  propanol, 3,3'-oxybis-
1- propanol, 3,3'-oxybis-


Dipropylene Glycol (DPG)
Product Stewardship Summary (CAS number 25265-71-8)
Chemical Formula for Dipropylene Glycol (DPG) C6H14O3

What is Dipropylene Glycol (DPG)?
DPG is a derivative of propylene oxide (PO) and is produced in a two-step process. 
The first step is the reaction of PO with water into a mixture of Monopropylene glycol (MPG) and DPG and the second step is the distillation and purification of the mixture into its two separate components, with MPG being the main component.
DPG consists of three isomers 1,1'-oxidi-2-propanol, 2-(2'-hydroxypropoxy)-1-propanol and 2,2'-oxidi-1-propanol and is a colourless, viscous and odourless liquid. 
It is highly hygroscopic and miscible in all ratios with water and most organic solvents.

How is Dipropylene Glycol (DPG) Used?
Industrial uses of DPG include as a raw material to produce polymers such as polyester and alkyd resins or as plasticizer in other polymers, for example PVC. 
DPG can also be a component in cleaning agents and printing inks or act as a carrier in many other formulations; for example, personal care products such as fragrances, soaps and cosmetics.

Health, Safety and Environmental Considerations
DPG has low acute toxicity by oral, dermal or inhalation routes. It is non-irritating to the skin and eye and there is no evidence of allergic skin reactions. 
DPG is not considered to be carcinogenic or genotoxic, nor does it have effects on fertility or reproduction.
DPG is readily biodegradable, is not expected to bio-accumulate and is of very low toxicity to aquatic organisms.
DPG is not classified as flammable, but will burn at temperatures over 200 - 244°F/90 - 20°C.

Storing and Transporting Dipropylene Glycol (DPG)
Dipropylene glycol is transported by tank truck, rail car and vessel as bulk products and by tank truck and vessel as packed product.
DPG is hygroscopic and requires storage equipped with drying devices to protect the product from humidity. 
Storage temperature should not exceed 104°F/40°C. In cold climates, tank heating devices and insulation must be installed. 


DIPROPYLENEGLYCOL
Di propylene glycol (also known as oyybispropanol, 2,2-dihydroxyisopropylether, 1,1-oxydipropane-2-ol, di-1,2-propylene glycol, and DPG) is a clear, colourless, viscous liquid with a characteristic odour and the formula C6H14O3. It is fully miscible in water and is also miscible with many organic solvents. This solvency, combined with low toxicity and a low evaporation rate, makes DPG a chemical which is a very useful reactive intermediate in a range of industries.

Substance name:dipropylene glycol
Trade name:Dipropyleneglycol
EC no:203-821-4
CAS no:110-98-5
HS code:29094980
Formula:C6H14O3
Synonyms:(1,1′-dimethyldiethylene glycol / 1,1′-oxybis(2-propanol) / 1,1′-oxydi-2-propanol / 1,1′-oxydipropan-2-ol / 2,2′-dihydroxydipropyl ether / 2,2′-dihydroxyisopropyl ether / 2,2-dihydroxyisopropyl ether / 2-propanol, 1,1′-oxybis- / beta,beta’-dihydroxydi-n-propyl ether / bis(2-hydroxypropyl)ether / bis(hydroxypropyl)ether / dipropyleneglycol, mixture of isomers / oxydipropanol


Dipropylene Glycol USP/EP Grade (DPG)
Our dipropylene glycol is a clear, colourless viscous liquid, which is less hygroscopic than other glycols 


Fragrance Grade
Typical Applications
Hair care (shampoos, conditioners, styling, colouring products).
Bath & Shower products.
Pot pourri.
Eye and facial makeup.
Fragrances and perfumes.
Body sprays.
Skin care (creams, lotions, sun-care products).
Room sprays.
Shaving creams, gels, foams and after-shave lotions.
Reed diffuser oils (typically 60-65% of oil is DPG).
Oil burners.


Dipropylene Glycol (perhaps better known as DPG) is fragrance grade and is commonly used as a carrier for fragrances, perfumes and colognes. DPG is excellent fragrance carrier. DPG exhibits good co solvency with water, soap bases, oils, essential oils and absolutes with minimal odor, low skin irritation potential, low toxicity and consistent isomer distribution, making it ideal for use in perfumes and colognes, skin care (creams, lotions, sun care products), deodorants and antiperspirants (roll on, stick deodorants), hair care (shampoos, conditioners, styling, coloring products), shaving products (creams, foams, gels, aftershave lotions) and bath and shower products. 
Chemical name: Di 1,2 Propylene Glycol, 1,1 oxidipropan 2 ol INCI name: Propylene Glycol


1,1'-Oxybis(2-propanol)
4-Oxa-2,6-heptandiol
ADK DPG-RF
Dipropylene glycol
dipropyleneglycol
Dipropylenglykol
Dowanol DPG
DPG-FC
DPG-RF
Oxybispropanol
Oxydipropanol
EC Inventory
Oxydipropanol
oxydipropanol
Propanol, oxybis-
CAS names
Propanol, oxybis-
IUPAC names
1,1'-oxybis(propan-2-ol)
1,1'-oxydi-2-propanol
1,1'-oxydipropan-1-ol
1,1-Oxydi-2-Propanol
1,1-oxydi-2-propanol
1-(2-hydroxypropoxy)propan-2-ol; 2-(2-hydroxypropoxy)propan-1-ol; 2-[(1-hydroxypropan-2-yl)oxy]propan-1-ol
Agent I858
Di propylene glycol
Dipropylen glycol mixture of isomers
DIPROPYLENE GLYCOL
Dipropylene Glycol
Dipropylene Glycol
Dipropylene glycol
Dipropylene glycol (DPG)
Dipropylene Glycol, DPG
Dipropylene glycol, DPG
Dipropyleneglycol
Dipropyleneglycol
dipropyleneglycol
DPG
Oxidipropanol
Oxybispropanol
Oxydipropanol
oxydipropanol 
Oxydipropanol
oxydipropanol
oxydipropanol (DPG)
Oxydipropanol / Dipropylene Glycol
propanol, oxybis-
Reaction products of 2-(2-hydroxypropoxy)propanol,1,1'-oxydipropan-2-ol and 2,2'-oxydipropanol

Trade names
Agent I858
Diporopylene Glycol
Dipropylene Glycol
Dipropylene glycol
Dipropyleneglycol
DPG
Propanol, oxybis-

dipropylene glycol uses
is dipropylene glycol safe for skin
dipropylene glycol toxicity
dipropylene glycol vs propylene glycol
dipropylene glycol in perfume
dipropylene glycol paula's choice
dipropylene glycol for hair
dipropylene glycol fragrance grade

Searches related to dipropylene glycol uses
dipropylene glycol uses in cosmetics
what is dipropylene glycol
dipropylene glycol in perfume
dipropylene glycol fragrance grade
dipropylene glycol toxicity
dipropylene glycol for hair
dipropylene glycol side effects
dipropylene glycol and propylene glycol


Dipropylene glycol is used primarily as an industrial intermediate, but is also used as a substance in consumer products, and as an ingredient in pesticidal formulations. 
Uses of dipropylene glycol as a substance capitalize on its superior performance as a plasticizer as well as properties (e.g., high solvency, high viscosity) that permit dipropylene glycol to act as a functional ingredient of fluids. 
The uses of dipropylene glycol are listed in the following table.

USES OF DIPROPYLENE GLYCOL
USES APPLICATION FUNCTION %
PRODUCTION
Intermediate Specialty plasticizer Plasticizer 38 %
Intermediate Non-reinforced polyesters Resin monomer 23 %
Substance Cosmetics and Fragrances Humectant,
Emollient10 %
Intermediate Polyurethane polyols Plasticizer 10 %
Intermediate Alkyd resins Resin monomer 7 %
Substance,
Intermediate
Miscellaneous (e.g., dyes &
inks, paints & coatings;
functional uses in hydraulic
brake fluids; cutting oils)
Solvent,
functional
fluid, coolant
1,2-propanediol
propylene glycol
propane-1,2-diol
57-55-6
1,2-Propylene glycol
1,2-dihydroxypropane
2-Hydroxypropanol
Methylethyl glycol
Methylethylene glycol
Isopropylene glycol
Monopropylene glycol
Dowfrost
Sirlene
Trimethyl glycol
2,3-Propanediol
Propylene Glycol USP
Solargard P
alpha-Propyleneglycol
Solar Winter BAN
dl-Propylene glycol
DL-1,2-Propanediol
Ucar 35
Sentry Propylene Glycol
1,2-Propylenglykol
(RS)-1,2-Propanediol
(+-)-1,2-Propanediol
PG 12
(+-)-Propylene glycol
FEMA No. 2940
propylenglycol
alpha-Propylene glycol
Caswell No. 713
(+/-)-1,2-propanediol
1,2-Propylenglykol [German]
CCRIS 5929
HSDB 174
Prolugen
.alpha.-Propylene glycol
1,2-(RS)-Propanediol
Ilexan P
AI3-01898
1,2-propandiol
NSC 69860
SDM No. 27
1,2-propane diol
1,2-propane-diol
EPA Pesticide Chemical Code 068603
Propan-1,2-Diol
L-1,2-propanediol
CHEBI:16997
HOCH2CH(OH)Me
MeCH(OH)CH2OH
EINECS 200-338-0
S-(+)-Propylene glycol
1000PG
CH3CH(OH)CH2OH
HOCH2CH(OH)CH3
1,2-Propanediol, ACS reagent
1,2-Propanediol (8CI,9CI)
1, 2-propanediol
NSC-69860
LS-1391
NCGC00090739-02
(+/-)-Propylene glycol
General lube
1,2-Propanediol, 99%, extra pure
Propylene Glycol (Propane-1,2-diol)
1,2-Propanediol, 99+%, for analysis
CAS-57-55-6
1,2 Propanediol
S(+)-Propylene glycol
All purpose lubricant
Polypropylene glycol 1,000
Propylene glycol [USP:JAN]
Propylene glycol [USAN:JAN]
propylene-glycol
Aliphatic alcohol
Centella Asiatica
Chilisa FE
1.2-propanediol
a-Propylene glycol
1,2 -propanediol
1,2-propyleneglycol
Propylene glycol, USP
Average MW 1000
Propylene glycol (TN)
racemic propylene glycol
ACMC-1AMKJ
Propylene glycol dl-form
racemic 1,2-propanediol
prop-2-ene-1,2-diol
JEFFCOOL P150
Propylene Glycol 50/50
EC 200-338-0
propylene glycol cefatrizine
DSSTox_RID_78594
3-01-00-02142 (Beilstein Handbook Reference)
Propylene Glycol Reagent Grade
Propylene glycol (JP17/USP)
Glycol, polypropylene (P400)
Glycol, polypropylene (P750)
Inhibited 1,2-propylene glycol
DTXSID0021206
(.+/-.)-1,2-Propanediol
1,2-Propanediol 57-55-6
1,2-PDO
1-$l^{1}-oxidanylpropan-2-ol
Glycol, polypropylene (P1200)
Propylene Glycol (Fragrance Grade)
Propylene Glycol, Industrial Grade


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.