1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

TALLOW AMINE 10 EO


TALLOW AMINE 10 EO
CAS NUMBER : 61791-26-2

EC NUMBER : 500-153-8

 

SYNONYMS: Tallowamine + 15EO, 1791-26-2, amines, hydrogenated tallow alkyl, ethoxylated (10 mol EO average molar ratio) mazeen T-10, polyethylene glycol (10); hydrogenated tallow amine, polyoxyethylene (10) hydrogenated tallow amine, Tallow Amine, POE (15) TALLOW AMINE(61791-26-2), trymeentamseries; PEG-2 HYDROGENATED TALLOW AMINE,PEG-5 HYDROGENATED TALLOW AMINE, PEG-8 HYDROGENATED TALLOW AMINE, PEG-10 HYDROGENATED TALLOW AMINE; PEG-15 HYDROGENATED TALLOW AMINE, PEG-20 HYDROGENATED TALLOW AMINE, PEG-30 HYDROGENATED TALLOW AMINE,
1791-26-2, ETHOXYLATED AMINES, ETHOXYLATED AMINES; Tallow Amine 10 EO, Tallow Amine 15 EO, Tallow Amine 20 EO, Tallow Amine 40 EO, Tallow Amine 50 EO, Ethoxylated tallow amine, 61791-26-2, Tallow Amine Ethoxylate; Polyoxyethylene Tallow Amines, Ethomeen T, Polyoxyethylene Tallow Amine, a Glyphosate Formulation Adjuvant:Soil Adsorption Characteristics, Degradation Profile, and Occurrenceon Selected Soils from Agricultural Fields in Iowa, Illinois, Indiana,Kansas, Mississippi, and Missour, TALLOW AMINE ETHOXYLATES, TALOW AMİN; talow amin; tallowamin; tallow amine10; tallowamine10; 
TALLOWAMİNE10;TALLOW AMİNE 10; tallowamine 10; Talgamin 10 EO, Don yağı amini 10 EO, Stearyl amin 10 EO ( Sterilamin 10 EO ); Talgamin 10 EO, Don yağı amini 10 EO, Stearyl amin 10 EO ( Sterilamin 10 EO ); 61791-26-2;
Tallow aminler yaygın mineral yüzer ajan, lif su geçirmez yumuşatıcı, boyama asistanı, anti-statik ajan, pigment dispersant, anti-paslanma ajan, gübre anti-caking ajan, yağ layıcı yağ katkı maddeleri ve mikropist kullanılır. Ayrıca sabunlar, deri pansumanlar, mumlar, gıda ve yağlar için kullanılır. Sentetik yüzey aktif maddelerin üretiminde kullanılırlar. Tallow bazlı alkil aminler yaygın organik kimyasallar ve katyonik ve amfetamin sürfaktanların sentezinde kullanılır.
Aromatik aminlerde (bknz tallow amine) azot atomu bir aromatik halkaya bağlıdır, anilin örneğinde olduğu gibi. Aromatik halka, üzerindeki diğer ornatıklara bağlı olarak, aminin bazlığını büyük oranda azaltır. İlginç bir şekilde, bir amin grubu, elektron verici özelliğinden dolayı, takılı olduğu aromatik halkanın reaktivitesini kuvvetle arttırır. Aromatik aminlerin rol oynadığı bir organik tepkime Goldberg tepkimesidir.

 

Genel özellikler

 

1. Hidrojen bağlanması birincil ve ikincil aminlerin, ayrıca protonlanmış tüm aminlerin özelliklerine önemli ölçüde etki eder. Böylece aminlerin kaynama noktası benzer fosfinlerinkinden daha yüksek ama genelde benzer alkollerinkinden daha düşüktür. Alkoller, veya alkanoller, aminlere benzerler ama NR2 yerine bir -OH grubuna sahiptirler. Oksijen azottan daha elektronegatif olduğundan RO-H kendisine benzeyen R2N-H bileşiğine kıyasla daha asidiktir.
2. Metilamin, dimetilamin, trimetilamin ve etilamin standart şartlarda gaz halindedir, oysa dietilamin ve trietilamin sıvıdırlar. Çoğu diğer alkil aminler sıvıdırlar; yüksek molekül ağırlıklı aminler tabiî katıdırlar.
3. Gaz aminlerin karakteristik bir amonyak kokusu vardır. Sıvı aminlerin kendilerine has "balığımsı" bir kokuları vardır.
4. Çoğu alifatik amin hidrojen bağı kurma yeteneğnden dolayı suda çözünebilir. Karbon atomu sayısı arttıkça çözünrlük azalır, özellikle 6'dan sonra.
5. Alifatik aminler organik çözücülerde önemli derecede çözünürlüğe sahiptirler. Birincil aminler ketonlarla (aseton gibi) tepkirler ve çoğu amin kloroform ve karbon tetraklorür ile uyumsuzdur.
6. Anilin gibi aromatik aminlerdeki elektron çiftleri benzen halkası ile eşleniklenir, bu yüzden hidrojen bağı kurma yetenekleri azalmıştır.

 

 

Amonyak gibi aminler de nispeten kuvvetli bazdırlar. Eşlenik (konjuge) asit Ka değerleri için tabloya bakınız). Aminlerin bazlıkları belirleyen faktörler şunlardır:
Azot üzerindeki yalın elektron çiftinin serbestlik derecesi
Ornatıkların elektronik özellikleri (alkil gruplar balığı pekiştirir, ariller onu azaltır).
Protonlaşmış aminin su moleküllerine bağlanma (solvation) derecesi.
Uygulama: Gübre anti-caking ajan üretmek için, nonik surfatants, yüzdürme collertor, kalınlaştırıcı, fitohidroksilin antioksidan, günlük kimyasal kişisel bakım, tekstil, demülgatör, boya, pigment, antistatik ajan, emülgatör, ıslatma ajan, dispersant, vb, tarımsal kimyasallar, mantar, gübre, flotasyon, boya ve katkı maddeleri, katkı maddeleri, katkı maddeleri, katkı maddeleri.

 

 

Üstünlük
Paini Yeni Malzeme Ar-Ge merkezi ince kimyasallar, farmasötik, biyoteknik ve diğer bazı kimyasallar için sözleşme araştırma ve geliştirme hizmetlerine göre özel sentez sunabilir. Paini Yeni Malzeme 20 yılı aşkın laboratuvar, bitki ve endüstriyel ölçekte özel sentez kimyasalları farklı miktarlarda sağlayabilir.
Paini Yeni Malzeme Çin'de en iyi fiyata birçok ülke ve bölgelere bu ürünü ihraç etti. Eğer Çin'de ürünün tedarikçisi arıyorsanız, Paini Yeni Malzeme en iyi seçimdir.
Ayrıntılı ürün spesifikasyonları, ürün teknolojisi. tarih sayfası, COA ve MSDS, fiyatlar, teslimat süresi ve ödeme koşulları almak için pls bizimle serbestçe irtibata geçin.

 

 

Tallow aminler, amonyaktaki bir veya daha fazla hidrojen atomunun organik radikaller ile değiştirilmesi yöntemiyle türetilmiş[1] organik bileşikler ve fonksiyonel gruplardır. Yapısal olarak aminler amonyağa benzerler, ama bir veya daha fazla hidrojen atomu, alkil veya aril gibi organik organiklerle yer değiştirmiştir. Bu kuralın önemli bir istisnası RC(O)NR2 tipi bileşiklerdir ( C(O) karbonil grubuna karşılık gelir), bunlara amin yerine amid denir. Amidler ve aminlerin yapıları ve özellikleri farklı olduğu için bu ayrım kimyasal olarak önemlidir. 
Adlandırma açısında biraz akıl karıştırıcı olan bir nokta, bir aminin N-H grubunun N-M (M=metal) ile değişmesi halinde buna da amid denmesidir. Örneğin (CH3)2NLi, lityum dimetilamid'dir.

 

 

Glifosat için çevresel olarak iyi huylu adjuvanlar bulmayı amaçlayan bir çalışmada, kolza tohumu yağı ve metile kolza tohumu yağı etoksilatları, etilen ile sentezlendi. Sırasıyla 40 ve 8'e kadar oksit (EO) içeriği. Arpa filizleri ile etoksillenmiş (15 EO) donyağı amin (ETA) 'dan daha az sprey tutma etkisi vardır. 10 g L'de (-1), 30 veya 40 EO'luk etoksile kolza tohumu yağı ve arpa ile 6 veya 8 EO'lu glifosat alımına sahip etoksilatlı metile kolza tohumu yağı daha büyük ölçüde aynı konsantrasyonda ETA. 
Bununla birlikte,tallow amine, kolza tohumu yağı türevleri ve ETA için konsantrasyon 2.8'e düşürüldüğünde ve 3.1 g L (-1) olduğunda alım oranları benzerdi sırasıyla. Etoksile metile kolza tohumu yağı 8 EO (MeOil-8) durumunda, MeOil-8 konsantrasyonu 5 ila 10 g arasında yükseltildiğinde glifosat alımı artmıştır. (L -1). Kontrollü koşullar altında biyo-tahlillerde, 40 EO (Oil-40) ve MeOil-8 ile etoksilatlanmış kolza tohumu yağı, ETA'dan daha az etkili olmuştur. Glifosatın arpa üzerinde etkinliği. Aynı ryegrass bulundu. Bununla birlikte, her iki kolza yağı türevleri etoksile gibi glifosat formülleriyle iyi karşılaştırılmıştır. 
Dietilamin ve alkil etoksi fosfat. Bir alan deneyinde, Petrol-40, MeOil-8 veya ETA'nın varlığında glifosatın etkinliği, ticari formülasyon. Bir başka çalışmada MeOil-8, ETA kadar etkiliydi, ancak Oil-40 daha az iyi performans gösterdi. Kolza tohumu yağının etoksilatlarının ve metilleşmiş kolza tohumu yağı, etilen oksit içeriğinin yüksek olması şartıyla glifosat adjuvanları için ümit verici bir kimyadır. Amin bazlı hidrofoblar etoksilatlar, kokoamin veya tallow amindir.

 

 

Tekstil katkı maddeleri ve eğiriciler, agro emülgatörleri ve tekstil yardımcıları üretiminde uygulamaları bulurlar. Bu ürünler yüzeyler için yüksek afiniteye sahiptir. Bu yüzden kumaşlar, iplikler, vb. Gibi çeşitli ürünleri kaplamak için kullanılırlar. Bunlar molekül başına iki hidroksi fonksiyonel gruptur, iyi emülgatörlerdir. Antistatik olduklarından dolayı birçok temizlik ve deterjan formülasyonunda kullanılırlar. Davranışlar, antidepozisyon özellikleri ve dispersiyon yetenekleri. İyonik olmayan yüzey aktif maddeler, sulu çözeltilerde iyonlara ayrılmayan yüzey aktif maddelerdir. Sulu çözelti içinde pozitif yüke sahip olan bir negatif yük ve katyonik sürfaktanlara sahip olan anyonik sürfaktanların aksine.
Tallow amine ,noniyonik yüzey aktif maddeler daha yaygındır. iyonik sürfaktanlardan deterjan olarak kullanılır, çünkü anyonik sürfaktanlar birçok sert suda çözünmez ve katyonik sürfaktanlar zayıf temizleyiciler olarak kabul edilir. İçinde deterjanlığa ek olarak, noniyonik sürfaktanlar mükemmel çözünebilirlik, düşük köpük özellikleri ve kimyasal stabilite gösterir. Noniyonik yüzey aktif maddelerin hafif olduğu düşünülmektedir. Yüksek yüklerde ve uzun süreli maruz kalmalarda bile cilt. Noniyonik sürfaktanların hidrofilik grubu, bir polimerize alken oksittir (10 ile suda çözünür polieterdir. 100 adet uzunluk tipik olarak). Aynı molekülde etilen oksit, propilen oksit ve bütilen oksidin polimerizasyonu ile hazırlanırlar. 
Orana bağlı olarak ve oksit ilavesi, kimyasal ve fiziksel özellikleri değiştiren karbon atomlarının sayısı ile birlikte, noniyonik yüzey aktif madde, ıslatıcı olarak kullanılır. Deterjan veya bir emülgatör. İyonik olmayan yüzey aktif maddeler arasında alkol etoksilatlar, alkilfenol etoksilatlar, fenol etoksilatlar, amid etoksilatlar, gliserid etoksilatlar bulunur. (soya fasulyesi yağı ve pudra yağı etoksilatları), yağlı asit etoksilatları ve yağlı tallow amin etoksilatları. 
Ticari olarak önemli başka bir noniyonik sürfaktanlar, alkildir. Hidrofilik grupların şeker olduğu glikozitler (polisakkaritler). Polioksietilen donyağı tallow amini (POEA), en yaygın olarak uygulanan tarımsal herbisit olan glifosat formülasyonlarına eklenen aninert bileşenidir. POEA gösterildi. Bazı sucul organizmaların toksik etkilerini, POEA'nın uygulama bölgesinden çevreye potansiyel taşımasını önemli bir sorun haline getirmektedir.

 

 

Bu çalışma POEA'nın topraklara adsorpsiyonunu tanımlamak ve altı eyaletten tarımsal topraklarda meydana gelen homolog ve homolog dağılımını değerlendirmek. POEA'nın adsorpsiyon deneyleri seçilen topraklara, POEA'nın glifosattan çok daha güçlü adsorbe olduğunu gösterdi; 
kalsiyum klorür POEA'nın bağlanmasını arttırdı; ve düşük pH'da PPEA'nın bağlanması daha güçlüydü koşullar. Lawrence, Kansas yakınlarındaki bir tarım alanından bir toprak numunesi olarak POEA tespit edildi, ancak alkenler içeren homologların kaybı ile de gözlendi.POEA da tespit edildi. 
Şubat ve Mart ayları arasında toplanan toprak örneklerinde mısır ve soya fasulyesi alanlarından diğer eyaletlere (Iowa, Illinois, Indiana, Missouri) Mississippi). Bu, POEA'nın toprağa sokulmasını, tarımsal topraklar üzerindeki POEA'nın potansiyel yaygın oluşumunu karakterize eden ilk çalışmadır. POEAhomologes'in tarım toprakları üzerinde devam eden büyüme mevsimine kalıcılığı. Katkı maddeleri, genellikle üreticiden formüle olarak pestisitlerle veya kullanıcı tarafından atıl bileşenler olarak adlandırılan tank karışımları olarak dahil edilir. Sırasıyla adjuvanlar. Bu katkı maddelerinin çevrelerinde taşınım, meydana gelme ve potansiyel etkiler hakkında bilgi sahibi olunur.

 

 

Tallow
CAS: 61790-33-8, 61788-45-2, 61791-26-2
Tallow sert bir yağ oleik gliserin esterleri ağırlıklı oluşur, palmitik, ve stearik asitler (16-18 karbon zincirleri). Hayvanların yağlı birikintilerinden elde edilir. Bu yağlardan elde edilen aminlere donyağı aminleri denir. Onlar zayıf amonya kokusu ile hidrofilik yüzey aktif maddelerdir. Suda immiscible iken, donyağı aminler kolayca kloroform, alkoller, ethers ve benzen çözünür.

 

Tallow aminler yaygın mineral yüzer ajan, lif su geçirmez yumuşatıcı, boyama asistanı, anti-statik ajan, pigment dispersant, anti-paslanma ajan, gübre anti-caking ajan, yağ layıcı yağ katkı maddeleri ve mikropist kullanılır. Ayrıca sabunlar, deri pansumanlar, mumlar, gıda ve yağlar için kullanılır. Sentetik yüzey aktif maddelerin üretiminde kullanılırlar. Tallow bazlı alkil aminler yaygın organik kimyasallar ve katyonik ve amfetamin sürfaktanların sentezinde kullanılır.

Gümüş Eğrelti Otu Kimyasal distile donduri amin ve distile hidrojene donyağı amin dağıtır. Ayrıca aşağıda ayrıntılı olarak FernOx adı altında etoksilated donyağı aminler bir çizgi taşırlar.

 

Adı
25 C'DE FİzİkSEL FORM
TIPIK AMİn
SU ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ
Uygulama
FernOx TAM-2 Sıvı 350 Çözünür Yağçözünür emülgatör ve yağlayıcı: Yüksek presssure balmumu dağılımlarının hazırlanmasında yararlıdır
FernOx TAM-5 Sıvı 487 Dispersisilin Yağda çözünür emülgatör ve kaplama maddesi birçok inorganik maddeye dayanıklıdır
FernOx TAM-8 Sıvı 620 Çözünür Antistat, emülgatör ve metal yağlayıcı olarak kullanılır
FernOx TAM-10 Sıvı 700 Çözünür Suda çözünür emülgatör ve amfiler için ara
FernOx TAM-15 Sıvı 927 Çözünür Suda çözünür emülgatör ve amfiler için ara
FernOx TAM-20 Sıvı 1147 İplikler için çözünür yağlayıcı ve antistatik ajan, naylon üzerine asit boyaları için tesviye maddesi
FernOx TAM-25 Katı 1367 Naylon boyama için çözünür Tesviye maddesi ve çapraz boyama sırasında antiprepresan
FernOx TAM-408 Sıvı 2550 Çözünür Boya tesviye
Herhangi bir donyağı amin için minimum sipariş 55 galon davul, ama onlar da totes ve izotanks mevcuttur.

 

Küçük son kullanıcılardan büyük Fortune 500 müşterilerine kadar, Tallow Amine tedarik gereksinimleriyle birlikte birden fazla müşteriye yardımcı olduk ve bu ihtiyaçları karşılamak için toplu ve çeşitli ambalajlı ürünler gönderip yollayabiliyoruz. Aşağıda daha fazla bilgi indirin veya +1-(866) 853-9719 numaralı telefondan sipariş vermek hakkında daha fazla bilgi için bizi arayın

 

OLARAK DA BILINIR
Tallow amin distile hidrojene donyağı-alkil

 

 

Not
Distile, distile hidrojenat, etoksilated

 

Tallow sert bir yağ oleik gliserin esterleri ağırlıklı oluşur, palmitik, ve stearik asitler (16-18 karbon zincirleri). Özellikle süet (sığır ve koyun böbrekleri etrafında yağlı dokular) hayvanların yağlı mevduat elde edilir. Tallow sabunlar, deri pansumanlar, mumlar, gıda ve yağlar için kullanılır. Sentetik yüzey aktif maddelerin üretiminde kullanılır.

 


Polioksietilen Orijinal Roundupproduct Monsanto tarafından 1974 yılında tanıtıldığından beri donyağı amin (POEA) glifosat formülasyonlarında anadditif olarak kullanılmıştır. O günden beri glifosat dünyada en yaygın kullanılan herbisit haline gelmiştir.2,3 ABD'de 2011 yılında tarımsal kullanım için tahmini 250 milyon lira (> 110 milyon kg) uygulanmıştır. 4AlthoughMonsanto, orijinal POEA teknik karışımını bazı formülasyonlarından çıkardı, diğer üreticiler glifosat formülasyonları ürettiler. 2000 yılında glifosat wentoff-patent ve son araştırmalar, bazı glifosatın ağırlıkça% 15'ini oluşturan çeşitli formülasyonların hala POEA.
5POEA'yı içerdiğini göstermiştir. Formülasyonlar, su kalitesine karşı koyabilecek yaygın kirletici kirletici potansiyeline sahiptir. Formülasyonun fiziksel özelliklerini değiştirmek için kullanılan herbisit formülasyonları (ör., etiketler ve yayıcılar) .6POEA, spesifik olarak glifosata uyarlanmıştır.
Bu raporda değerlendirilen maddeler (beş (grup) alkillaninler yapısal benzerlikleri paylaşırlar, yani: amin grubu ve lineer zincir, böylece bir RAR'da tanımlanırlar. Bu RAR'da değerlendirilen birincil donyağı madenlerinin her biri, değişen karbon zinciri uzunluğundaki yağ asitlerinden elde edilen alkilminlerin bir karışımını temsil eder. Karışım kompozisyonları ile ilgili ayrıntılar bu raporun 1.2 bölümünde sunulmuştur. Bu alkilmin grubunda iki ithalat özelliği vardır: zincir uzunluğunun artırılması ve doygunluğun artırılması. 
Bu coco alkillamines [CAS 617-88-46] - bu RAR tartışılan diğer alkilmin karışımları ile karşılaştırıldığında - kısa karbon zincir uzunlukları (özellikle C-12) oluşur dikkat etmek önemlidir, diğer tüm karışımları esas olarak daha uzun karbon zinciri uzunluklarında birincil alkilaminoluşur ise (özellikle C-16 ve C-18). Bu nedenle, zincir uzunlukları kokalallaninler (özellikle C12) tallow alkillanin ve hidrojene donanmış donyağı alkillanin (özellikle C16 ve C18) ile octadecylamine ve octadecenylamine (özellikle C18) ile çalışır. 
Doygunluk la ilgili olarak, doygunluk derecesi okadecylamine ve hidrojene donanmış donyağı alkillaninler (0-<5%) coco alkylamines (%5-<10) ve donyağı alkillanmines (%40-45) ile octadecenylamine (%>70) çalışır..
Formülasyonlar aynı zamanda glifosatın herbisidal etkinliğini de büyük ölçüde artırır.7-12

 

 

Genellikle glifosat, genel olarak nontargtorizmlere toksik olmayan olarak kabul edilir. Çevre, 13POEA'nın çeşitli sucul türler için zehirli olduğu kanıtlanmıştır.14-22.Uluslararası Koruma Ajansı, asubstance'ın toksisitesini LC50 değeri ile sudaki organizmalar (popülasyonun% 50'sinin olmadığı konsantrasyon). Sınıflandırmalar "pratik olarak toksik değildir" (> 100mg / L), "biraz toksik "(> 10 mg / L?100 mg / L)," orta derecede toksik "(> 1 mg / L?10 mg / L)," oldukça toksik "(?0,1 mg / L?1 mg / L) ve" çok son derece toksik "(<0.1 mg / L) .23 POEA açıklığı için yayınlanan LC50 değerleri Pratik olarak toksik olmayanlar hariç tüm ölçek aralığı.
Kanal yayın balığı (Ictaluruspunctatus) için LC50, suflea için 13 mg / L (biraz toksik) 18'dir. (Daphnia magna) 0,097 mg / L (çok yüksek oranda toksik) .14POEA, yağlı aminlerden yağlı aminlerden dönüştürülür ve daha sonra etilen oksit ile reaksiyona sokulur. 
Anyonik, katyonik, amfoterik ve non-iyonik bileşikler ile uyumlu bir emülsifiye edici, stabilizör, dispersan, antistatik madde, ve hidrofilik bir bileşiktir. Su bazlı formülasyonlar iyi uyumluluk gösterir. Amin varlığı nedeniyle, katyonik karaktere sahiptir.
Tallow Amines Ethoxylates have many uses, primarily as nonionic surfactants in various formulations both, industrial & domestic. These are also used as cleaning agents, antistatic agents, dispersants or emulsifiers,in textile formulations, corrosion inhibitors in metal & emulsifiers, adjuvants in agrochemical formulations.

 

 

ProName: Tallow amine
CasNo: 61790-33-8
Appearance: detailed see specifications
Application: Used as pharmaceutical raw materials o...
DeliveryTime: within 7 days
PackAge: according to the clients requirement
Port: Shanghai, Qingdao
ProductionCapacity: 10 Metric Ton/Day
Purity: 99.00%
Storage: Store at dry,cool and ventilate place
Transportation: by sea or by airline
Testing Method: HPLC,GC,NMR

 

Tallow amines are widely used in mineral floating agent, waterproof softener of fiber, dyeing assistant, anti-static agent, pigment dispersant, anti-rusting agent, anti-caking agent of fertilizer, additives of lubricating oil, and germicide. They are also used for soaps, leather dressings, candles, food, and lubricants. They are used in producing synthetic surfactants. Tallow based alkyl amines are widely used in the synthesis of organic chemicals and cationic and amphoteric surfactants.

Application: To produce fertilizer anti-caking agent, nonic surfatants,flotation collertor, thickner,phytohydroxylamine antioxidant,daily chemical personal care, textile, demulsifier, dye, pigment, antistatic agent, emulsifier, wetting agent, dispersant, etc., can be used in agricultural chemicals, fungicides,fertilizer,flotation, dyes and pigments,paper additive industry..

 

Superiority
Paini New Material R&D center can offer custom synthesis according to the contract research and development services for the fine chemicals, pharmaceutical, biotechnique and some of the other chemicals. Paini New Material can provide different quantities of custom synthesis chemicals in lab, plant and industrial scale with more than 20 years.
Paini New Material exported this product to many countries and regions at best price in China. If you are looking for the product's supplier in China, Paini New Material is your best choice.
Pls contact with us freely for getting detailed product specifications, product tech. date sheet, COA and MSDS, prices, delivery time and payment terms.

 

 

In a study aimed at finding environmentally benign adjuvants for glyphosate, ethoxylates of rapeseed oil and of methylated rapeseed oil were synthesized, with ethylene oxide (EO) content up to 40 and 8 respectively. They had less influence on spray retention by barley shoots than ethoxylated (15 EO) tallow amine (ETA). At 10 g L(-1), ethoxylated rapeseed oil with 30 or 40 EO and ethoxylated methylated rapeseed oil with 6 or 8 EO promoted glyphosate uptake by barley leaves to a greater extent than ETA at the same concentration. However, uptake rates were similar when the concentration was lowered to 2.8 and 3.1 g L(-1) for rapeseed oil derivatives and ETA respectively. In the case of ethoxylated methylated rapeseed oil with 8 EO (MeOil-8), glyphosate uptake increased when MeOil-8 concentration was raised from 5 to 10 g L(-1).
In bioassays under controlled conditions, ethoxylated rapeseed oil with 40 EO (Oil-40) and MeOil-8 were slightly less effective than ETA in favouring the efficacy of glyphosate on barley. The same was found on ryegrass. However, both rapeseed oil derivatives compared well with glyphosate formulants such as ethoxylated diethylamine and alkyl ethoxy phosphate. In one field experiment, the efficacy of glyphosate in the presence of Oil-40, MeOil-8 or ETA was comparable with that of a commercial formulation. In another trial, MeOil-8 was as effective as ETA, but Oil-40 performed less well. It is concluded that ethoxylates of rapeseed oil and of methylated rapeseed oil are a promising chemistry for glyphosate adjuvants, provided that their ethylene oxide content is high. The hydrophobes in amine based Ethoxylates are cocoamine or Tallow amine. 
They find applications in manufacture of textile auxillaries, as textile additives and spin finishes, agro emulsifiers and refractory chemicals. These products have high affinity for surfaces. That is why they are used to coat various products like cloths, yarn etc. Due to the fact that these are two hydroxy functional groups per molecule, they are good emulsifiers. They are used in many cleaning and detergent formulations due to their antistatic behaviours, antideposition properties and dispersing abilities. Nonionic surfactants are surface active agents which do not dissociate into ions in aqueous solutions, unlike anionic surfactants which have a negative charge and cationic surfactants which have a positive charge in aqueous solution.

 

 

Nonionic surfactants are more widely used as detergents than ionic surfactants because anionic surfactants are insoluble in many hard water and cationic surfactants are considered to be poor cleaners.
In addition to detergency, nonionic surfactants show excellent solvency, low foam properties and chemical stability.

 

 

It is thought that nonionic surfactants are mild on the skin even at high loadings and long-term exposure. The hydrophilic group of nonionic surfactants is a polymerized alkene oxide (water soluble polyether with 10 to 100 units length typically). 
They are prepared by polymerization of ethylene oxide, propylene oxide, and butylene oxide in the same molecule.

 

 

Depending on the ratio and order of oxide addition, together with the number of carbon atoms which vary the chemical and physical properties, nonionic surfactant is used as a wetting agent, a detergent, or an emulsifier. Nonionic surfactants include alcohol ethoxylates, alkylphenol ethoxylates, phenol ethoxylates, amide ethoxylates, glyceride ethoxylates (soya bean oil and caster oil ethoxylates), fatty acid ethoxylates, and fatty amine ethoxylates. Another commercially significant nonionic surfactants are the alkyl glycosides in which the hydrophilic groups are sugars (polysaccharides). Polyoxyethylene tallow amine (POEA) is aninert ingredient added to formulations of glyphosate, the mostwidely applied agricultural herbicide. 
POEA has been shown tohave toxic effects to some aquatic organisms making thepotential transport of POEA from the application site into theenvironment an important concern. This study characterizedthe adsorption of POEA to soils and assessed its occurrenceand homologue distribution in agricultural soils from six states.Adsorption experiments of POEA to selected soils showed thatPOEA adsorbed much stronger than glyphosate; calciumchloride increased the binding of POEA; and the binding ofPOEA was stronger in low pH conditions. POEA was detectedon a soil sample from an agriculturalfield near Lawrence,Kansas, but with a loss of homologues that contain alkenes.

 

 

POEA was also detected on soil samples collected between February and early March from corn and soybeanfields from tendifferent sites infive other states (Iowa, Illinois, Indiana, Missouri, Mississippi). 
This is thefirst study to characterize theadsorption of POEA to soil, the potential widespread occurrence of POEA on agricultural soils, and the persistence of the POEAhomologues on agricultural soils into the following growing season. Additives are commonly included with pesticides as formula-tions from the manufacturer or as tank mixes by the user andare referred to as inert ingredients and adjuvants respectively.1There is a dearth of knowledge about the transport, occurrence,and potential effects in the environment of these additives.Polyoxyethylene tallow amine (POEA) has been used as anadditive in glyphosate formulations since the original Roundupproduct was introduced in 1974 by Monsanto. 
Since then,glyphosate has become the most widely used herbicide in theworld.2,3An estimated 250 million pounds (>110 million kg)was applied for agricultural use in the U.S.in 2011. 4AlthoughMonsanto has removed the original POEA technical mixturefrom some of their formulations, other manufacturers havebeen producing glyphosate formulations since glyphosate wentoff-patent in 2000 and recent research has shown that severalformulations still include POEA.5POEA, comprising 15% byweight of some glyphosate formulations, has the potential to bea widely occurring environmental contaminant that could bedeleterious to water quality.Surfactants are common additives in herbicide formulationsthat are used to modify the physical characteristics of theformulation (e.g., stickers and spreaders).6

 

 

POEA is specificallyadded to glyphosate formulations because it also greatlyincreases the herbicidal efficacy of glyphosate.
7-12Althoughglyphosate is generally considered nontoxic to nontargetorganisms in the environment,13POEA has been demonstratedto be toxic to several aquatic species.14-22The U.S.Environmental Protection Agency classifies the toxicity of asubstance to aquatic organisms by the LC50 value (theconcentration at which 50% of the population does notsurvive). The classifications are"practically nontoxic"(>100mg/L),"slightly toxic"(>10 mg/L?100 mg/L),"moderatelytoxic"(>1 mg/L?10 mg/L),"highly toxic"(?0.1 mg/L?1mg/L), and"very highly toxic"(<0.1 mg/L).23The publishedLC50 values for POEA span the entire range of the scale exceptfor practically nontoxic. The LC50 for channel catfish (Ictaluruspunctatus) is 13 mg/L (slightly toxic)18and for the waterflea(Daphnia magna) it is 0.097 mg/L (very highly toxic).14POEA is synthesized from fatty acids which are converted tofatty amines and then reacted with ethylene oxide.

 

TALLOW AMINE ETHOXYLATES

 

• Manufactured in state-of-the-art reactor which is currently proven facility in India.
• The plant is operated under supervision of dedicated technical team who has vast experience in handling E.O, which ensures consistent quality.
• Proven technology with high purity, low colour & odour meeting Indian, International specifications.
• Large capacities to meet bulk requirements.
• Fatty Amine Ethoxylates based on coco-amine, lauryl, oleyl amines etc. find major application as dye levelling, wetting agents in textile formulations & detergents.
• They are also used an emulsifier in pesticide formulations.
• Product Range : Oleyl Amine Ethoxylates, Coco Amine Ethoxylates, under brand name of SBOA & COCA series.
• We can tailor make specific moles & products as per customer requirements

 

TALLOW AMINE

TAM-10 Liquid Alkaline 70-80 12.51 =1.0

 

Tallow alkyl amine is a white waxy solid with a pungent amine-like smell at 20 °C.
(Z)-Octadec-9-enylamine is a light yellow paste-like liquid with amine-like odour at 20 °C. 
1-Octadecanamine is a colourless solid with amine-like odour at 20 °C.
Hydrogenated tallow amine is a white wax with amine-like odour at 20 °C.
Cocos alkyl amine is a slightly yellow liquid with amine-like odour at 20 °C.
Starting materials in the manufacture of long-chain, primary tallow amines are natural fats and oils, or synthetic products of the petrochemical industry. Intermediates are alkyl nitriles, which are formed from carboxylic acids and ammonia over dehydrating catalysts (Al2O3, ZnO, or salts of Mn or Co) in liquid-phase reactors or liquid- and vapor-phase reactors at 280-360°C. The nitriles are hydrogenated at a temperature of 80-180°C and a pressure of 1 - >10 MPa in the presence of nickel or cobalt catalysts.
Sulphosuccinamates (sulphosuccinamic acids) on the basis of tallow amine are used mainly as emulsifiers in latex emulsions for carpet backings, and to a lesser extent as a component in washing agents for wool. Condensation products with urea and formaldehyde are applied as water-repelling softener for leather and textiles. Tallow amine isocyanate is, for example, used as a catalyst in the manufacture of polyamides. Ethylene diamino tetraacetic monoalkyl amide is a complex-forming detergent (BUA, 1994).
The substances assessed in this report (five (groups of) alkylamines) share structural similarities, i.e.: the amine group and the linear chain, so that they are described in one RAR. Each of the primary tallow mines compounds, which are assessed in this RAR, represents a mixture of alkylamines derived from fatty acids of varying carbon chain length. Details on the mixtures compositions are presented in chapter 1.2 of this report. There are two import features in this group of alkylamines: increasing chain length and increasing unsaturation. It is important to note, that coco alkylamines [CAS 617-88-46] - compared to the other alkylamines mixtures discussed in this RAR - consist of shorter carbon chainlengths (mainly C-12) whereas all other mixtures mainly consist of primary alkylamines of longer carbon chain lengths (mainly C-16 and C-18). 
Therefore, chain lengths run from coco alkylamines (mainly C12) via tallow amines and hydrogenated tallow amines (mainly C16 and C18) to octadecylamine and octadecenylamine (mainly C18). 
Concerning unsaturation, the degree of unsaturation runs from octadecylamine and hydrogenated tallow alkylamines (0-<5%) via coco alkylamines (5-<10%) and tallow alkylamines (40-45%) to octadecenylamine (>70%).

 

 


Tallow Amine
CAS: 61790-33-8, 61788-45-2, 61791-26-2
Tallow is a hard fat consists chiefly of glyceryl esters of oleic, palmitic, and stearic acids (16-18 carbon chains). It is extracted from fatty deposits of animals. Amines derived from these fats are called tallow amines. They are hydrophilic surfactants with a weak ammonia smell. While immiscible in water, tallow amines are easily dissolved in chloroform, alcohols, ethers, and benzene.

 

Tallow amines are widely used in mineral floating agent, waterproof softener of fiber, dyeing assistant, anti-static agent, pigment dispersant, anti-rusting agent, anti-caking agent of fertilizer, additives of lubricating oil, and germicide. They are also used for soaps, leather dressings, candles, food, and lubricants. They are used in producing synthetic surfactants. Tallow based alkyl amines are widely used in the synthesis of organic chemicals and cationic and amphoteric surfactants.

Silver Fern Chemical distributes distilled tallow amine and distilled hydrogenated tallow amine. We also carry a line of ethoxylated tallow amines under the name FernOx, detailed below.

 

NAME
PHYSICAL FORM AT 25 C
TALLOW AMINE
WATER SOLUBILITY
APPLICATIONS
FernOx TAM-2 Liquid 350 Insoluble Oil soluble emulsifier and lubricant: Useful for preparation of high presssure wax dispersions
FernOx TAM-5 Liquid 487 Dispersible Oil soluble emulsifier and coating agent which is substantive to many inorganics
FernOx TAM-8 Liquid 620 Soluble Used as an antistat, emulsifier, and metal lubricant
FernOx TAM-10 Liquid 700 Soluble Water soluble emulsifier and intermediate for amphoterics
FernOx TAM-15 Liquid 927 Soluble Water soluble emulsifier and intermediate for amphoterics
FernOx TAM-20 Liquid 1147 Soluble Lubricant and antistatic agent for yarns, Leveling agent for acid dyes on nylon
FernOx TAM-25 Solid 1367 Soluble Leveling agent for nylon dyeing and antiprecipitant when cross-dyeing
FernOx TAM-408 Liquid 2550 Soluble Dye leveler
The minimum order for any tallow amine is a 55 gallon drum, but they are also available in totes and isotanks.

 

We have helped multiple customers, from small end users to large Fortune 500 customers, with their Tallow Amine supply requirements and can ship bulk and various packaged products to meet such needs. Download more information below or call us for more information about placing an order at +1-(866) 853-9719

 

ALSO KNOWN AS
Tallow amine distilled hydrogenated tallow-alkyl

 

 

GRADES
Distilled, distilled hydrogenate, ethoxylated

 

 


Tallow is a hard fat consists chiefly of glyceryl esters of oleic, palmitic, and stearic acids (16-18 carbon chains). It is extracted from fatty deposits of animals, especially from suet (fatty tissues around the kidneys of cattle and sheep). Tallow is used for soaps, leather dressings, candles, food, and lubricants. It is used in producing synthetic surfactants.

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.