1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

2-ETHYLHEXYL STEARATE (2 ETİLHEKZİL STEARAT)

ETHYLHEXYL STEARATE
CAS No.: 22047-49-0

 

ETHYLHEXYL STEARATE; ethylhexyl stearate; ethyl hexyl stearate; etilhekzil stearat; etil hekzil stearat; 2-Ethylhexyl stearate; 22047-49-0; 2-Ethylhexyl octadecanoate; Ethylhexyl stearate; Octadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; AK113740; W-110539; DSSTox_CID_27178; DSSTox_RID_82175; DSSTox_GSID_47178; SCHEMBL153398; Stearic acid 2-ethylhexyl ester; CHEMBL3184927; DTXSID9047178; Tox21_302619; AKOS015901877; KS-00000N16; NCGC00256861-01; CAS-22047-49-0; FT-0756635; NS00049187; Z4427; EC 244-754-0; M-8262; C-21648; Q27277167; 2-Ethylhexyl stearate, mixture of stearate and palmitate (7:3), Technical grade; ETHYLHEXYL STEARATE;2-ethylhexyl stearate;Octadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; 91031-48-0; Ethylhexyl stearate; 2-Ethylhexyl stearate; Ethylhexylstearat; 2-ETHYTHEXYL STEARATE; 2-ETHYLHEXYL STEARATE; Stearic acid, octyl ester; 2-ethylhexyloctadecanoate; stearicacid,2-ethylhexylester; Octadecanoicacid,2-ethylhexylester

ETHYLHEXYL STEARATE
CAS No.: 22047-49-0
Stearat esterler (Bütil Stearat, Setil Stearat, İzosetil Stearat, İzopropil Stearat, Miristil Stearat, Etilheksil Stearat, İzobutil Stearat) yağlı sıvılar veya mumsu katılardır. Ethylhexyl Stearate, Octyl Stearate olarak da adlandırılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde stearat esterler en sık göz makyajı, cilt makyajı, ruj ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.
Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
Stearat esterler esas olarak cilt yüzeyinde kayganlaştırıcı olarak hareket ederek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Butyl Stearate ayrıca rujların kalınlığını azaltarak dudaklardaki sürtünmeyi azaltır ve tırnak cilalarına su itici özellikler kazandırır. Butyl Stearate ve Isopropyl Stearate ciltte ince bir tabaka oluşturacak şekilde kurutulur. İzosetil Stearat, diğer maddeleri, genellikle sıvıları çözmek için de kullanılabilir.
Bilimsel gerçekler:
Stearat esterler, stearik asidin uygun alkolle (butil, setil, izobutil, izosetil, izopropil, miristil veya etilheksil alkol) reaksiyona sokulmasıyla hazırlanır. Stearat esterler, cilde veya dudaklara uygulandığında yağsız, hidrofobik bir filmle sonuçlanan, düşük viskozite ve yağlı bir yapıya sahip benzersiz özelliklere sahiptir. Stearik asit, hayvansal ve bitkisel yağlarda bulunur.
Orta derecede yayılan yumuşatıcı olarak kullanılan berrak, neredeyse renksiz (veya hafif sarımsı) yağlı bir sıvı (kesin olarak bir ester). Cilde hoş ve pürüzsüz bir his verir ve formüldeki diğer ağır yağlardan gelen yağlılığı veya yağlılığı azaltmada çok iyidir.

 

 

Etilheksil Stearat, emülsiyonlar, banyo yağları için bir yağ bileşeni olarak ve kozmetikte aktif maddeler için bir çözücü olarak kullanılır. Stearat esterler en sık göz makyajı, cilt makyajı, ruj ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.
* Bitkisel yağdan elde edilen su kaybını önleyen yumuşatıcı
* Octyl Stearate olarak da bilinir
Fonksiyonlar:
Belçikalı bir araştırmacı olan Chemiplast'a göre Ethylhexyl Stearate, emülsiyonlar, banyo yağları için bir yağ bileşeni ve kozmetikte aktif maddeler için bir çözücü olarak kullanılıyor. Stearat esterler en sık göz makyajı, cilt makyajı, ruj ve cilt bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.
Güvenlik Önlemleri / Yan Etkiler:
CIR Uzman Paneli, stearat esterlerin güvenliğinin bir dizi çalışmada değerlendirildiğini belirtmektedir. Düşük akut oral toksisiteye sahiptirler ve esasen gözleri tahriş etmezler. Kozmetik kullanım konsantrasyonlarında, stearat esterler, en fazla, cildi minimum düzeyde tahriş ediyordu (Kaynak).
Etilheksil Stearat ile Önerilen Ürünler:
Bakır Peptidlerle Neova Gece Terapisi, Mavi Kertenkele Avustralya Güneş Kremi.
Etilheksil stearat nedir?
Etilheksil stearat veya oktil stearat, oktanol ile stearik asidin bir esteridir. Yine stearik asidin alkol içeren bir alkil grubu ile reaksiyona sokulmasıyla elde edilen stearat esterler olarak adlandırılan grupların bir üyesidir. Stearat esterlerin tümü, yağlı doğanın benzersiz özelliklerine, ancak düşük viskoziteye ve daha hafif bir hisse sahiptir. Bu nedenle makyajla ilgili ürünlerde çözücülerin seçimidir. Stearik asit, çeşitli hayvan ve bitki kaynaklarından elde edilir. Hafif sarımsı bir sıvıya berrak gelir.
Etilheksil Stearatın Kullanımı ve Faydaları:
Stearik asit aynı zamanda cildin doğal yağ asidi içeriğiyle de bağlantılıdır, bu nedenle cilt hazırlığı için idealdir. Üstelik ürüne doğru miktarda viskozite kazandırır, kıvam artırıcı olarak da görev yapar. Aynı zamanda cilt üzerinde, nemin deriden geçmesine ve kaçmasına izin vermeyen hidrofobik bir bariyer olan bir film oluşturur. Yağlı bir his bırakmadan cildi nemlendirir. Aynı zamanda cildi besler ve koruyucu bir bariyer sağlar; nemli cilt, herhangi bir dış iltihapla savaşacak kadar sağlıklıdır. Düzenli uygulamadan sonra ortaya çıkan cilt daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelebilir. En çok cilt bakım ürünlerinde, rujda, cilt makyajında ve göz makyajında kullanılır.
Küresel Etilheksil Stearat Pazarı: Genel Bakış
2-Ethylhexyl Octadecanoate veya Octyl stearate olarak da bilinen etilheksil stearat, doğası gereği yenilenebilen ve kişisel bakım endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir hurma türevidir. Stearat esterler, stearik asit ile diğerleri arasında izopropil, etilheksil, miyistil alkol, setil, butil gibi alkol arasındaki reaksiyonla hazırlanır. Stearik asit, bitkisel yağların yanı sıra hayvansal kaynaklı olarak da elde edilebilir. Etilheksil stearat, stearik asit ile etilheksil alkol arasındaki reaksiyonla hazırlanır. Etilheksil stearat, askıda madde içermeyen ve renksiz sıvı formda bulunan berrak bir ester sıvısıdır. Etilheksil alkol, cilde veya dudaklara uygulandığında hidrofobik bir film oluşturduğundan, benzersiz düşük viskoziteli ve yağlı yapıya sahiptir. Böylece cildi yumuşatır ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
Küresel Etilheksil Stearat Pazarı: Sürücüler ve Kısıtlamalar
Kişisel sağlığa yönelik artan tüketici endişeleriyle, kişisel bakım hizmetlerine ve ürünlerine olan talep önemli bir büyümeye tanık oluyor. Böylece, kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak ester olarak kullanıldığı için etilheksil stearatın pazar büyümesini artırır. Etilheksil stearat genellikle su kaybını önleyen bir yumuşatıcı olarak kullanılır. Bu nedenle yaygın olarak emülsiyon, banyo yağları ve kozmetik ürünlerde çözücü olarak kullanılmaktadır. Cilt makyajı, ruj, göz kalemi ve diğer cilt bakım ürünleri için formülasyonların üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kişisel bakım endüstrisinin yanı sıra, etilheksil stearat ayrıca bir ara, yağlama maddesi ve yüzey aktif madde olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu özellikler nedeniyle etilheksil stearat, metal işleme sıvılarının üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, iyi bir termal stabilite sunar ve bu nedenle alüminyum haddelemede uygulama alanı bulur, ayrıca mürekkep katkı maddeleri ve boyaların üretiminde de kullanılır. Bu nedenle, geniş uygulama yelpazesi, etilheksil stearat pazarının zaman içinde sağlam büyümesi için fırsatçı bir platform sağlar.
Bununla birlikte, organik ve doğal kişisel bakım ürünlerine olan talebin artmasıyla birlikte, kişisel bakım ürünlerinin üretiminde çeşitli doğal bazlı bileşenler kullanılmaktadır. Böylelikle etilheksil stearatın pazar büyümesini sınırlar. Dahası, stearik asit, vegan bazlı ürünlerin artan şekilde benimsenmesiyle etilheksil stearat pazarının büyümesini daha da engelleyen hayvansal yağdan elde edilmektedir. Dahası, hafif göz tahrişine neden olur ve tüketiciler arasında etil stearat bazlı ürünlerin benimsenmesini etkileyebilecek hafif bir koku üretir.
Küresel Etilheksil Stearat Pazarı: Segmentasyon
Endüstri temelinde, etilheksil stearat pazarı şu bölümlere ayrılmıştır: -
-Kişisel Bakım
-Tekstil
-Kimyasallar
- İşlevsellik temelinde, etilheksil stearat pazarı şu bölümlere ayrılmıştır: -
-Yağlama
-İşleme
-Kalınlaşma
-Yayıcı
Kozmetik formülasyonlar için mükemmel sıvı yumuşatıcı ve kıvam arttırıcı ajan. Cilde nemlendirme ve pürüzsüz bir his vermek için yumuşak bir bariyer sağlar. Kimyasal İsmi Ethylhexyl Stearate.
Octyl Stearat
Etilheksil Stearatın Özellikleri:
Görünüm @ 20 ° C: Berrak ila açık sarı sıvı
Asit değeri (MGKOH / G): 1 Maksimum
Sabunlaşma değeri: 142-156
İyot değeri (WIJS): 1 Maksimum
Hidroksil değeri (MGKOH / G): 3 Maksimum
25 ° C'de kırılma indisi: 1.445-1.448
Özgül ağırlık @ 25 ° C: 0,850-0,860
Etilheksil Stearatın Depolama / Raf Ömrü: Özel önlemler gerekmez.
Octyl stearate, Stearik asit ve etilheksanolden yapılan bir esterdir. Açık sarıdır. Kozmetik ürünlerde mükemmel bir sıvı yumuşatıcı ve kıvam arttırıcı ajan olarak kullanılır. Daha fazla bilgi için etilheksil stearata bakın.
Oktil asetat veya oktil etanoat, CH3 (CH2) 7O2CCH3 formülüne sahip organik bir bileşiktir. 1-oktanol (oktil alkol) ve asetik asitten oluşan ester olarak sınıflandırılır. Portakal, greyfurt ve diğer narenciye ürünlerinde bulunur.
Oktil asetat, 1-oktanol ve asetik asidin Fischer esterifikasyonu ile sentezlenebilir:
CH3 (CH2) 7OH + CH3CO2H → CH3 (CH2) 7O2CCH3 + H20
Meyvemsi kokusu nedeniyle, oktil asetat yapay tatların temeli olarak ve parfümeride kullanılmaktadır. Aynı zamanda nitroselüloz, mumlar, yağlar ve bazı reçineler için bir çözücüdür.

 

 


The stearate esters (Butyl Stearate, Cetyl Stearate, Isocetyl Stearate, Isopropyl Stearate, Myristyl Stearate, Ethylhexyl Stearate, Isobutyl Stearate) are oily liquids or waxy solids. Ethylhexyl Stearate may also be called Octyl Stearate. In cosmetics and personal care products, stearate esters are used most frequently in the formulation of eye makeup, skin makeup, lipstick and skin care products.
Why is it used in cosmetics and personal care products?
Stearate esters act primarily as lubricants on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. Butyl Stearate also decreases the thickness of lipsticks, thereby lessening the drag on lips, and imparts water repelling characteristics to nail polishes. Butyl Stearate and Isopropyl Stearate dry to form a thin coating on the skin. Isocetyl Stearate can also be used to dissolve other substances, usually liquids.
Scientific Facts of Ethylhexyl Stearate: 
The stearate esters are prepared by reacting stearic acid with the appropriate alcohol (butyl, cetyl, isobutyl, isocetyl, isopropyl, myristyl or ethylhexyl alcohol). Stearate esters have the unique properties of low viscosity and an oily nature, which results in a nongreasy, hydrophobic film when applied to the skin or lips. Stearic acid is found in animal and vegetable fats.
A clear, almost colorless (or slightly yellowish) oily liquid (an ester to be precise) that's used as a medium spreading emollient. It gives skin a nice and smooth after-feel and it's very good at reducing oiliness or greasiness coming from other heavier oils in the formula.
Ethylhexyl Stearate is used as an oil component for emulsions, bath oils, and as a solvent for active substances in cosmetics. Stearate esters are used most frequently in the formulation of eye makeup, skin makeup, lipstick and skin care products.
* An emollient derived from plant oil that prevents water loss
* Also known as Octyl Stearate
Functions:
According to Chemiplast, a Belgian researcher, Ethylhexyl Stearate is used as an oil component for emulsions, bath oils, and as a solvent for active substances in cosmetics. Stearate esters are used most frequently in the formulation of eye makeup, skin makeup, lipstick and skin care products.
Safety Measures/Side Effects:
The CIR Expert Panel notes that the safety of the stearate esters has been assessed in a number of studies. They have low acute oral toxicity and are essentially non-irritating to the eyes. At cosmetic use concentrations, the stearate esters were, at most, minimally irritating to skin (Source).
Recommended Products w/ Ethylhexyl Stearate:
Neova Night Therapy with Copper Peptides, Blue Lizard Australian Sunscreen.
What is Ethylhexyl stearate?
Ethylhexyl stearate or octyl stearate is an ester of stearic acid with octanol. It is again one member of the groups called stearate esters which are obtained by reacting stearic acid with an alkyl group containing alcohol. Stearate esters all have unique properties of oily nature, but low viscosity and lighter feel. That's why they are the choice of solvents in makeup related products. Stearic acid is obtained from various animal and plant source. It comes as clear to slightly yellowish liquid. 
Use & Benefits of Ethylhexyl Stearate: 
Stearic acid is also linked to skin's natural fatty acid content, so it is ideal for skin preparation. Moreover, it imparts the right amount of viscosity to the product, it acts as a thickening agent as well. It also forms a film over the skin, a hydrophobic barrier which does not let the moisture pass through and escape from the skin. And without any greasy feel, it moisturizes the skin. It also nourishes the skin and provides a protective barrier; moist skin is healthy enough to fight any external inflammation. After regular application, resultant skin may become softer and smoother. It is most frequently used in skincare products, lipstick, skin makeup, and eye makeup.
Global Ethylhexyl Stearate Market: Overview
Ethylhexyl stearate also known as 2- Ethylhexyl Octadecanoate or Octyl stearate is a palm derivative which is renewable in nature and is extensively used in personal care industry. The stearate esters are prepared by the reaction between stearic acid and alcohol such as isopropyl, ethylhexyl, myistyl alcohol, cetyl, butyl among others. Stearic acid can be obtained form from animal origin as well as vegetable fats. Ethylhexyl stearate is prepared by the reaction between stearic acid and ethylhexyl alcohol. Ethylhexyl stearate is a clear ester liquid which is free of suspended matter and is available in colourless liquid form. Ethylhexyl alcohol possess unique property of low viscosity and oily nature owing to which when applied on skin or lips it forms an hydrophobic film. Thereby, softens the skin and imparts smooth appearance.
Global Ethylhexyl Stearate Market: Drivers and Restraints
With rising consumer concern towards personal health, demand for personal care serices and products are witnessing a substantial growth. Thereby, boosting the market growth of ethylhexyl stearate as it is commonly used ester in personal care products. Ethylhexyl stearate is commonly used as an emollient which prevents the water loss. Hence, is extensively used as emulsion, bath oils and as solvent in cosmetic products. It is widely used in the manufacturing of formulations for skin make up, lipstick, eye liner and other skin care products. Apart from personal care industry, ethylhexyl stearate also widely used as an intermediate, lubricating agent and surface active agent. Owing to these properties ethtylhexyl stearate is commonly used in the manufacturing of metal working fluids. Also, it offers good thermal stability and hence finds application in aluminium rolling, also is used in manufacturing of ink additives and paints. Hence, broad spectrum of application provides an opportunistic platform for the robust growth of ethylhexyl stearate market over the period of time.
However, with rising demand for organic and natural personal care products, various natural based ingredients are being used in the manufacturing of personal care products. Thereby, restraining the market growth of ethylhexyl stearate. Moreover, stearic acid is being derived from animal fat which further refrains the growth of ethylhexyl stearate market with increasing adoption of vegan-based products. Moreover, it causes mild eye irritation and produces faint odor which may affect the adoption of ethyhexyl stearate based products among consumers.
Global Ethylhexyl Stearate Market: Segmentation 
On the basis of industry, ethylhexyl stearate market is segmented into:-
-Personal Care
-Textile
-Chemicals
-On the basis of functionality, ethylhexyl stearate market is segmented into:-
-Lubricating
-Processing
-Thickening
-Dispersant
-Global Ethylhexyl Stearate Market
Excellent liquid emollient and thickening agent for cosmetic formulations. It provides a soft barrier to the skin to impart moisturization and a smooth feel. Chemical Name Ethylhexyl Stearate.
Octyl Stearate
Specifications of Ethylhexyl Stearate:
Appearance @ 20°C: Clear to light yellow liquid
Acid value (MGKOH/G): 1 Maximum
Saponification value: 142-156
Iodine value (WIJS): 1 Maximum
Hydroxyl value (MGKOH/G): 3 Maximum
Refractive index @ 25°C: 1.445-1.448
Specific gravity @25°C: 0.850-0.860

 

 

Storage / Shelf Life of Ethylhexyl Stearate: No special precautions necessary.
Octyl stearate is an ester made from Stearic acid and ethylhexanol. It is clear to yellow. It is used as an excellent liquid emollient and thickening agent in cosmetic products. For more information refer to ethylhexyl stearate.
Octyl acetate, or octyl ethanoate, is an organic compound with the formula CH3(CH2)7O2CCH3. It is classified as an ester that is formed from 1-octanol (octyl alcohol) and acetic acid. It is found in oranges, grapefruits, and other citrus products.
Octyl acetate can be synthesized by the Fischer esterification of 1-octanol and acetic acid:
CH3(CH2)7OH + CH3CO2H → CH3(CH2)7O2CCH3 + H2O
Because of its fruity odor, octyl acetate is used as the basis for artificial flavors and in perfumery. It is also a solvent for nitrocellulose, waxes, oils, and some resins.

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.