1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

KRİLL YAĞI

Krill olarak bilinen küçük deniz kabuklularından elde edilen Krill yağı, eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) gibi yüksek konsantrasyonlarda omega-3 yağ asitleri de dahil olmak üzere bir dizi besin bileşenine sahip, zengin ve karmaşık bir maddedir.
Krill yağının benzersiz bileşimi, geleneksel balık yağıyla karşılaştırıldığında emilimi artırabilecek farklı bir yapı sağlayan temel fosfolipitleri içerir.
Ek olarak, güçlü bir antioksidan olan astaksantinin varlığı, Krill yağına kırmızımsı rengini vermekle kalmaz, aynı zamanda yağı oksidatif hasardan koruyarak potansiyel olarak tüketicilere koruyucu faydalar sunar.

CAS Numarası: 8016-13-5
EC Numarası: 232-402-9

Eş anlamlılar: Omega-3 yağ asitleri, Eikosapentaenoik asit (EPA), Dokosaheksaenoik asit (DHA), Fosfolipidler, Astaksantin, Deniz yağı, Antarktika Krill yağı, Lipid ekstraktı, Omega-3 açısından zengin yağ, Deniz fosfolipid konsantresi, EPA/DHA açısından zengin yağı, Krill lipid konsantresi, Antarktika Euphausia superba yağı, Antarktika krili fosfolipid yağı, Omega-3 Krill yağı, Kırmızı Krill yağı, Deniz omega-3 yağı, Antarktika deniz yağı, Antarktika omega-3 konsantresi, Krill omega-3 kompleksi, Krill fosfolipid yağı, Krill fosfolipid omega-3 konsantresi, Krill fosfolipid omega-3 yağı, Antarktika krili omega-3 yağı, Antarktika fosfolipid yağı, Antarktika fosfolipid omega-3 konsantresi, Krill fosfatidilkolin yağı, Krill fosfatidilkolin omega-3 konsantresi, Antarktika krili fosfolipid omega- 3 yağı, Antarktika krili fosfatidilkolin yağı, Krill fosfolipid kompleksi, Krill fosfolipid omega-3 kompleksi, Antarktika krili fosfolipid omega-3 kompleksi, Krill fosfatidilkolin kompleksi, Antarktika krili fosfatidilkolin kompleksi, Omega-3 fosfolipid kompleksi, Omega-3 Krill fosfolipid kompleksi, Antarktika Omega-3 fosfolipid kompleksi, Antarktika krili omega-3 fosfolipid kompleksi, Krill astaksantin yağı, Antarktika krili astaksantin yağı, Krill astaksantin omega-3 yağı, Antarktika krili astaksantin omega-3 yağı, Krill astaksantin fosfolipid yağı, Antarktika krili astaksantin fosfolipid yağı, Krill astaksantin omega-3 fosfolipid yağı, Antarktika krili Astaksantin omega-3 fosfolipid yağı, Krill yağı kompleksi, Antarktika krili yağı kompleksi, Omega-3 açısından zengin Krill yağı, Antarktika omega-3 açısından zengin Krill yağı, Antarktika krili yağı fosfolipid konsantresi, Krill omega -3 fosfolipid konsantresi, Antarktika krili omega-3 fosfolipid konsantresi, Omega-3 fosfolipid açısından zengin Krill yağı, Antarktika omega-3 fosfolipid açısından zengin Krill yağı, Krill yağı konsantresi, Antarktika krili yağı konsantresi, Antarktika krili yağı fosfolipid açısından zengin konsantre, Omega -3 Krill yağı fosfolipid açısından zengin konsantre, Antarktika omega-3 Krill yağı fosfolipit açısından zengin konsantre.

Krill yağı, Antarktika krili türü Euphausia superba'dan hazırlanan bir ekstrakttır.
İşlenmiş Krill yağı genellikle besin takviyesi olarak satılmaktadır.
Krill yağının iki bileşeni, balık yağındakilere benzer omega-3 yağ asitleri ve fosfolipid türevi yağ asitleri (PLFA), esas olarak fosfatidilkolindir (alternatif olarak deniz lesitini olarak da adlandırılır).

Krill yağı, küçük, karides benzeri deniz kabukluları olan krillerden elde edilen bir yağdır.
Krill, birçok deniz hayvanının birincil besin kaynağıdır ve Antarktika çevresindeki Güney Okyanusunda bol miktarda bulunur.

Krillden elde edilen yağ, yüksek konsantrasyonda omega-3 yağ asitleri, özellikle eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) ile bilinir.
Bu omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığına faydalı olduğu kabul edilir ve yaygın olarak balık yağında bulunur.

Krill yağı, omega-3 yağ asitlerine ek olarak antioksidan özelliklere sahip bir karotenoid olan astaksantin gibi başka bileşikler de içerir.
Astaksantinin varlığı Krill yağına kırmızımsı rengini verir.

Krill yağı bir besin takviyesi olarak pazarlanmakta ve genellikle Krill yağının kardiyovasküler sağlığın desteklenmesi, inflamasyonun azaltılması ve esansiyel yağ asitlerinin sağlanması dahil olmak üzere potansiyel sağlık yararları tanıtılmaktadır.
Bazı insanlar, emilimdeki potansiyel farklılıklar ve ek olarak astaksantinin varlığı nedeniyle balık yağı takviyelerine alternatif olarak Krill yağını seçmektedir.

Krill olarak bilinen küçük deniz kabuklularından elde edilen Krill yağı, bir dizi besin bileşenine sahip zengin ve karmaşık bir maddedir.
Krill yağı, güçlü antioksidan astaksantinin varlığının bir sonucu olarak canlı kırmızımsı tonuyla karakterize edilir.

Güney Okyanusu'ndan çıkarılan Krill yağı, özellikle eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) olmak üzere yüksek konsantrasyonda omega-3 yağ asitleri ile ünlüdür.
Krill yağının benzersiz bileşimi, geleneksel balık yağıyla karşılaştırıldığında emilimi artırabilecek farklı bir yapı sağlayan temel fosfolipitleri içerir.
Krill yağının üstün biyoyararlanımıyla bilinen Krill yağı, genellikle omega-3 takviyesi arayan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Krill yağındaki omega-3 içeriği, kalp sağlığını destekleyerek ve sağlıklı lipit profillerini destekleyerek potansiyel kardiyovasküler faydalarına katkıda bulunur.
Ek olarak, Krill yağının fosfolipide bağlı omega-3'leri hücresel membran bütünlüğüne ve fonksiyonuna yardımcı olabilir.

Krill yağında bulunan bir karotenoid olan astaksantin, yalnızca kırmızımsı bir renk vermekle kalmaz, aynı zamanda yağı oksidatif hasardan koruyan güçlü bir antioksidan görevi de görür.
Bu antioksidan gücü, hücreleri serbest radikallerden koruyarak tüketicilere fayda sağlayabilir.

Krill yağı, karides benzeri küçük bir deniz hayvanından elde edilir.
Omega-3 yağ asitleri eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) açısından zengindir.

Krill yağının faydaları, Krill yağının omega-3 yağ asidi içeriğinden geliyor gibi görünmektedir.
Vücut, Krill yağının kendi omega-3 yağ asitlerinin çoğunu üretmez.
Omega-3 yağ asitleri ağrıyı ve şişliği azaltabilir ve ayrıca kanın kolayca pıhtılaşmasını önleyebilir.

İnsanlar kuru göz için Krill yağı kullanıyor.
Krill yağı ayrıca kandaki yüksek trigliserit seviyeleri, yüksek kolesterol, diyabet, depresyon ve diğer birçok durum için de kullanılır, ancak bu kullanımların çoğunu destekleyen iyi bir bilimsel kanıt yoktur.

Krill yağını alg yağı, morina karaciğeri yağı, balık yağı veya köpekbalığı karaciğeri yağıyla karıştırmayın.
Bunlar aynı değil.

Krill yağı, Antarktika krili adı verilen küçük kabuklulardan elde edilir.
Bu deniz canlıları balinalar, foklar, penguenler ve diğer kuşlar da dahil olmak üzere pek çok hayvanın besin kaynağıdır.

Balık yağı gibi, Krill yağı da, Krill yağının sağlık yararlarının çoğunu sağlayan iki tür omega-3 yağ asidi olan EPA ve DHA açısından zengindir.
Ancak Krill yağındaki yağ asitleri balık yağındakilerden yapısal olarak farklıdır ve bu durum vücudun bunları kullanma şeklini etkileyebilir.

Krill yağı da balık yağından farklı görünüyor.
Balık yağı tipik olarak sarının bir tonu olsa da, astaksantin adı verilen doğal olarak oluşan bir antioksidan, Krill yağına kırmızımsı bir renk verir.

Krill, karidese benzer görünüme sahip küçük bir kabukludur.
Okyanusun soğuk sularında bulunurlar.
Krill öncelikle okyanustaki balinalar, foklar, penguenler, kalamar ve balıklar gibi diğer hayvanlar için bir besin kaynağı olarak hizmet eder.

Krill, Antarktika, Kanada ve Japonya açıklarındaki okyanuslarda bulunur.
Krilin hasadı tartışmalıdır.

Takviyelerinde kullanılmak üzere Krill'in ticari olarak toplanmasının, balinalar da dahil olmak üzere gıda için Krill yağı tüketen türleri tehdit edebileceğine dair endişeler var.
Besin takviyelerinde satılan Krill yağının tamamı açık okyanustan toplanıyor ve bu da daha büyük deniz hayvanları için doğal gıda tedariki dengesini bozuyor.

Krill'in ticari kullanımları arasında somon balığı yetiştiriciliği, Krill yağı kapsüllerinde kullanılmak üzere hasat, ev akvaryumları için besin olarak ve insan besin kaynağı olarak yer alır.
Okiami olarak bilinen Krill, 19. yüzyıldan beri Japonlar tarafından insan gıdası kaynağı olarak toplanıyor ve ayrıca Güney Kore ve Tayvan'da da tüketiliyor.
Krill, okyanusta besin kaynağı olarak tükettikleri plankton nedeniyle pembe veya kırmızı bir görünüme sahiptir.

Krill, balık yağlarında bulunan yağlara benzer bir yağ olan omega-3 yağ asitlerini içerir.
Trigliserit seviyelerini düşürmek için Omega-3 yağ asitlerinin kullanılması tavsiye edilir.
Krill yağı'in kan lipitlerini düşürmek için takviye olarak kullanılmasının popülaritesi artıyor.

Krill yağı şunları içerir:
Omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri EPA (Eikosapentaenoik Asit) ve DHA (Dokosaheksaenoik).
Omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri ayrıca belirli balık türlerinden, sebzelerden ve diğer bitki kaynaklarından elde edilen yağlarda da bulunur.

Balık yağından farklı olarak Krill yağındaki omega-3 yağ asitleri emilir ve fosfolipid formunda vücut hücrelerine taşınır.
Omega-3 yağ asitleri diyet ve egzersizle birlikte vücudun "kötü", düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) ve trigliserit üretimini azaltarak çalışır ve yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) "iyi" kolesterolü yükseltebilir.
Yüksek kolesterol ve trigliserit seviyeleri koroner arter hastalığına, kalp hastalığına ve felce yol açabilir.

Destekleyici ancak kesin olmayan araştırmalar, EPA ve DHA omega-3 yağ asitleri tüketiminin koroner kalp hastalığı riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Krill yağı ayrıca şunları içerir:
Daha iyi emilim sağlayabilen fosfolipit türevi yağ asitleri (PLFA) ve deniz letisini.
Astaksantin adı verilen karotenoid bir antioksidandır.

Antioksidanlar oksidasyonu engeller ve vücut dokularında hastalığa yol açabilecek serbest radikallerin ve diğer maddelerin oksidan etkisini nötralize edebilir.
Krill yağı ayrıca yüksek tansiyon, felç, kanser, osteoartrit, depresyon ve adet öncesi sendromu (PMS) tedavi etmek için de kullanılmaktadır, ancak bu kullanımları doğrulayan yeterli büyüklükteki popülasyonlara sahip yüksek kaliteli çalışmalar eksiktir.
Hastalar herhangi bir durum için Krill yağı kullanmadan önce doktorlarıyla konuşmalıdır.

FDA tarafından yayınlanan uyarılarda, bazı balıkların (marlin, ton balığı, kılıç balığı) metilcıva gibi toksinler içerebileceğine dikkat çekilerek, bazı tüketicilerin omega-3 yağ asitleri elde etmek için balık yemekten çekinmesine yol açmaktadır.
Krill yağı üreticileri, cıva gibi kirletici madde seviyelerinin düşük olması nedeniyle daha güvenli olabileceğini öne sürüyor.

FDA, hamile olan veya hamile kalmayı planlayan kadınların ve küçük çocukların haftada 6 onstan fazla balık yemekten kaçınmaları yönünde öneriler yayınladı.
Ancak Krill, besin zincirinde daha alt sıralarda yer almasına ve bu tür kirleticilerin daha düşük değerlerini içermesine rağmen, deniz suyundan gelen metil cıva ve diğer kirleticileri de içerebilir.
Bir çalışma, Antarktika'dan toplanan Krill'in yüksek düzeyde organik böcek ilacı içerdiğini kaydetti.

Krill yağı üreticileri, Balık Yağına göre avantajlarından birinin, balık yağı takviyelerinin ortak bir yan etkisi olan, ağızda kalan balık tadı, geri akış veya balık aromasının geğirmesine yol açmaması olduğunu iddia ediyor.
Ancak Krill yağı bazı hastalarda yine de bu yan etkilere neden olabilir.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Krill yağının güvenliği veya etkinliği konusunda özel olarak tavsiyelerde bulunmamıştır.
Krill yağı bir besin takviyesi olarak kabul edilir ve reçete gerektirmez.

Krill yağı bu ilaç kılavuzunda listelenmeyen amaçlar için de kullanılabilir.

Krill yağı ve balık yağı arasındaki fark:
Krill yağı ve okyanus balık yağı, başta eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) olmak üzere omega-3 yağ asitleri açısından zengindir.
Her ikisi de serbest yağ asitleri olarak bir miktar EPA ve DHA içerse de, Krill yağı özellikle zengin miktarlarda kolin içeren fosfolipitler ve 100 gram yağ başına 34 gram fosfatidilkolin konsantrasyonu içerir.

Krill yağı ayrıca işleme yöntemlerine bağlı olarak Krill yağının kırmızı renginden sorumlu olan 0,1 ila 1,5 mg/ml arasında kayda değer miktarda astaksantin içerir.

Krill yağının uygulamaları:
Krill yağı, kardiyovasküler sağlığı desteklemek için özellikle EPA ve DHA olmak üzere temel omega-3 yağ asitlerini sağlayan bir besin takviyesi olarak yaygın olarak kullanılır.
Krill yağı fosfolipid yapısı, omega-3'lerin emilimini ve kullanımını artırabilir, bu da Krill yağını verimli besin iletimi arayanlar için popüler bir seçim haline getirir.

Krill yağındaki antioksidan astaksantin, potansiyel antiinflamatuar özelliklerine katkıda bulunarak eklem sağlığını destekler.
Krill yağının omega-3 içeriği, sağlıklı lipit profillerinin desteklenmesiyle ilişkilidir ve kolesterol seviyelerinin azaltılmasına katkıda bulunabilir.

Araştırmalar, Krill yağının nöroprotektif etkilere sahip olabileceğini, bilişsel işlevlere ve beyin sağlığına fayda sağlayabileceğini öne sürüyor.
Krill yağı, kuru gözler ve cilt rahatsızlıkları gibi omega-3 eksiklikleriyle ilişkili rahatsızlıkları gidermek için kullanılır.

Krill yağının potansiyel anti-inflamatuar etkileri, artrit gibi inflamatuar durumların tedavisinde dikkate alınması gereken bir seçenek haline getirmektedir.
Bazı çalışmalar, Krill yağı takviyesinin kadınlarda adet öncesi sendromu (PMS) semptomlarını hafifletebileceğini göstermektedir.
Krill yağı, genel bağışıklık sistemi fonksiyonunu desteklemeyi amaçlayan formülasyonlara dahildir.

Krill yağının fosfolipidler içeren benzersiz bileşimi, hücresel membran bütünlüğünü desteklemek isteyen kişiler için popüler bir seçim haline getirir.
Sporcular ve fitness tutkunları, eklem sağlığını desteklemek ve egzersize bağlı inflamasyonu azaltmak için Krill yağını kullanabilirler.

Krill yağı, potansiyel cilt destekleyici özellikleri nedeniyle bazı güzellik ve cilt bakım ürünlerine dahil edilir.
Krill yağının yüksek biyoyararlanımı ve emilim etkinliği, sindirim sorunları olan kişiler için uygun hale getirebilir.

Krill yağı, oksidatif stres ve serbest radikal hasarıyla ilişkili durumların yönetilmesindeki potansiyeli nedeniyle araştırılmaktadır.
Krill yağı hamile kadınlar için besin takviyesi olarak kullanılır ve fetal beyin ve göz gelişimini destekler.

Krill yağı yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi ve nörodejeneratif koşulları hedef alan formülasyonlara dahil edilmiştir.
Bazı evcil hayvan takviyeleri, hayvanların sağlığına fayda sağlayan omega-3 içeriği için Krill yağı içerir.

Krill yağı, kalp sağlığına odaklanan fonksiyonel gıda ve içeceklerin geliştirilmesinde kullanılmaktadır.
Krill yağı, belirli inflamatuar cilt rahatsızlıklarının semptomlarını yönetmek için tasarlanmış formülasyonların bir parçası olabilir.

Krill yağının sürdürülebilir kaynak kullanımı uygulamaları, çevreye duyarlı ürünlerde kullanılmasına katkıda bulunur.
Krill yağı, spesifik beslenme ihtiyaçlarını ve eksikliklerini gidermek için kişiselleştirilmiş beslenme planlarında uygulanır.

Krill yağı, metabolik bozuklukların yönetilmesine yönelik bütünleştirici yaklaşımların bir parçası olarak önerilebilir.
Bazı sağlıklı yaşam programları, sağlık ve canlılığa bütünsel bir yaklaşımı desteklemek için Krill yağı içerir.

Krill yağının ruh hali ve duygusal refah üzerindeki potansiyel faydaları, zihinsel sağlık desteğinde dikkate alınmasını sağlar.
Krill yağının çok yönlülüğü ve çeşitli uygulamaları, genel sağlık ve zindeliği teşvik etmede değerli bir takviye olarak rolünü vurgulamaktadır.

Krill yağı, göz sağlığını hedefleyen formülasyonlarda kullanılıyor ve omega-3 içeriğinin görme keskinliğini desteklediğine inanılıyor.
Krill yağı, egzama gibi iltihapla ilişkili cilt rahatsızlıklarının tedavisine yönelik kapsamlı bir yaklaşımın parçası olarak önerilebilir.

Krill yağının kardiyovasküler faydaları, kalp hastalığı riski taşıyan kişiler için koruyucu sağlık önlemlerinde onu göz önünde bulundurmaktadır.
Krill yağı, bazı kilo yönetimi programlarına dahil edilir ve omega-3'ler potansiyel olarak metabolik sağlığı destekler.

Krill yağının anti-inflamatuar özellikleri, inflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı yaklaşımların araştırılmasına yol açmıştır.
Bazı spor besin takviyeleri, iyileşmeyi desteklemek ve egzersize bağlı inflamasyonu azaltmak için Krill yağı içerir.

Krill yağı, yaşa bağlı makula dejenerasyonunu (AMD) ve diğer göz bozukluklarını hedef alan formülasyonlarda kullanılır.
Krill yağının potansiyel nöroprotektif etkileri, onu Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif durumlar üzerine yapılan araştırmalarda ilgi konusu haline getirmektedir.

Krill yağı, köpek ve kedilerin sağlığını desteklemek için evcil hayvan mamalarında ve takviyelerinde bulunur.
Krill yağı, fetal gelişim için gerekli besinleri sağlamak amacıyla hamilelik ve emzirme gibi yaşamın belirli aşamalarında önerilebilir.

Krill yağı, kronik yorgunluk sendromu (CFS) semptomlarının yönetilmesindeki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, fibromiyaljiyle ilişkili semptomları ele almak için bütünleştirici tıp yaklaşımlarında dikkate alınır.
Krill yağının antiinflamatuar özellikleri, romatoid artrit semptomlarının tedavisinde potansiyel kullanımına katkıda bulunur.

Krill yağı, duygudurum bozukluklarını hedef alan formülasyonlarda kullanılırken, omega-3'ler zihinsel sağlığın desteklenmesinde rol oynuyor.
Krill yağının antioksidan içeriği, karaciğer sağlığını desteklemeyi amaçlayan formülasyonlara dahil edilmesine katkıda bulunabilir.

Krill yağı, kadınlarda adet öncesi disforik bozukluk (PMDD) semptomlarını azaltmadaki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, insülin duyarlılığı üzerindeki etkileri ve tip 2 diyabetin tedavisindeki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.

Krill yağı, özel beslenme tercihleri veya kısıtlamaları olan kişiler için kişiselleştirilmiş beslenme planlarına dahil edilebilir.
Krill yağının omega-3 içeriği, kronik inflamatuar durumların yönetimini hedefleyen formülasyonlarda kullanılır.

Krill yağı, bağışıklık tepkisini modüle etme ve genel bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekleme potansiyeli açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, kanser tedavisi gören bireylere yönelik, beslenme desteğine odaklanan bazı beslenme stratejilerine dahil edilmektedir.

Krill yağının antiinflamatuar etkileri, astım semptomlarının yönetilmesinde bütünleştirici yaklaşımlarda dikkate alınmasını sağlar.
Krill yağı, gelişmiş bilişsel performans için tasarlanmış fonksiyonel yiyecek ve içeceklerin geliştirilmesinde kullanılır.

Krill yağı, cildin elastikiyeti ve nemlendirilmesi açısından potansiyel faydalar sağlayacak şekilde yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerine dahil edilebilir.
Krill yağının hücresel membran desteğindeki rolü, hücresel sağlığı ve uzun ömürlülüğü hedef alan formülasyonlarda dikkate alınmaktadır.

Krill yağı, hiperlipidemili bireylere yönelik beslenme destek programlarında dikkate alınır, çünkü Krill yağı omega-3 içeriği kolesterol seviyelerini yönetmeye yardımcı olabilir.
Krill yağı, çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) semptomlarını hafifletmedeki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.

Krill yağının anti-inflamatuar özellikleri, sedef hastalığı gibi inflamatuar cilt rahatsızlıklarının semptomlarının tedavisind dikkate alınmasına katkıda bulunur.
Kemik sağlığını geliştirmeyi amaçlayan bazı formülasyonlar arasında Krill yağı yer alır ve omega-3'ler kemik yoğunluğunda potansiyel bir rol oynar.
Krill yağı, enerji ve canlılığın arttırılmasını hedefleyen fonksiyonel gıdaların geliştirilmesinde kullanılır.

Krill yağının omega-3 içeriği, kronik böbrek hastalığı olan bireylere yönelik beslenme stratejilerinde dikkate alınmaktadır.
Krill yağının potansiyel metabolik faydaları nedeniyle, metabolik sendromlu bireylerin beslenme planlarına Krill yağı dahil edilebilir.

Krill yağı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) semptomlarının yönetilmesindeki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, mide-bağırsak sağlığını desteklemeyi ve irritabl bağırsak sendromunun (IBS) semptomlarını gidermeyi amaçlayan formülasyonlara dahildir.

Krill yağının potansiyel antiinflamatuar etkileri, romatoid artrit semptomlarının yönetilmesinde tamamlayıcı yaklaşımlarda Krill yağının dikkate alınmasına katkıda bulunur.
Krill yağı, egzersiz performansını artırmayı hedefleyen besin takviyelerinin geliştirilmesinde kullanılır.
Krill yağı, anksiyete semptomlarını azaltma ve duygusal refahı artırmadaki potansiyel rolü açısından araştırılmaktadır.

Bazı cilt bakım ürünleri, sağlıklı bir cildi teşvik etmedeki potansiyel faydaları nedeniyle Krill yağı içerir.
Krill yağı, karaciğer detoksifikasyon süreçlerini desteklemeyi amaçlayan formülasyonlarda kullanılır.

Krill yağının oksidatif stresi azaltmadaki potansiyel rolü, genel antioksidan desteği hedefleyen formülasyonlarda dikkate alınmaktadır.
Krill yağı, Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif rahatsızlıkları olan bireylere yönelik formülasyonlara dahil edilebilir.

Krill yağı, insülin duyarlılığı üzerindeki potansiyel etkileri ve polikistik over sendromu (PCOS) semptomlarının yönetilmesindeki rolü açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, gelişmiş bilişsel işlev ve hafızayı hedefleyen besin takviyelerinin geliştirilmesinde kullanılır.

Krill yağının omega-3 içeriği, Crohn hastalığı gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları olan bireylerin beslenme stratejilerinde dikkate alınmaktadır.
Krill yağı, spesifik genetik veya metabolik faktörlere sahip bireyler için kişiselleştirilmiş beslenme planlarına dahil edilebilir.

Krill yağı, kadınlarda endometriozis semptomlarını yönetme potansiyeli açısından araştırılmaktadır.
Krill yağı, potansiyel antiinflamatuar etkilerinden dolayı kronik ağrı sorunları olan kişilere yönelik formülasyonlarda değerlendirilmektedir.

Krill yağının kardiyovasküler faydaları, periferik arter hastalığı (PAD) semptomlarının yönetilmesinde dikkate alınmasına katkıda bulunur.
Krill yağı, sağlıklı yaşlanmayı desteklemeyi ve uzun ömürlülüğü teşvik etmeyi amaçlayan formülasyonlarda kullanılır.
Krill yağının potansiyel bağışıklık modüle edici etkileri, onu otoimmün rahatsızlıkları olan bireyler için beslenme desteğinde dikkate alınmasını sağlar.

Krill yağının faydaları:
Sağlıklı Yağların Mükemmel Kaynağı
Enflamasyonla Mücadeleye Yardımcı Olabilir
Artrit ve Eklem Ağrısını Azaltabilir
Kan Lipidlerini ve Kalp Sağlığını İyileştirebilir
PMS Belirtilerini Yönetmeye Yardımcı Olabilir

Sağlık yararları:
Krill yağı, balık yağı gibi zengin bir omega-3 kaynağıdır ve Krill yağı ayrıca antioksidanlar ve A vitamini de sunar.

Balık yağının sağlığa faydaları üzerine çok fazla araştırma yapılmış olsa da, Krill yağı almanın sağlığa faydaları konusunda daha az araştırma bulunmaktadır.
Çalışmalar Krill yağına atfedilen sağlık yararlarını göstermiştir ancak genel olarak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

İlk araştırmalar, balık yağı gibi Krill yağının aşağıdaki faydaları sağlayabileceğini göstermektedir:

Daha Az Enflamasyon:
Araştırmalar, omega-3'lerin vücutta iltihaplanmayı içeren her türlü hastalığa yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
Bir çalışma, romatoid artritli hastalarda Krill yağı almanın ağrıyı, sertliği ve iltihabı azalttığını gösterdi.

PMS Belirtilerinin Giderilmesi:
Krill yağı almanın adet öncesi sendromunun hem ağrısını hem de duygusal etkilerini azaltabileceğini gösteren önemli kanıtlar vardır.
Araştırma, Krill yağının PMS semptomları için balık yağından çok daha etkili olduğunu gösteriyor.

Kardiyovasküler sağlık:
Amerikan Kalp Derneği, omega-3'leri kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olarak desteklemektedir.
Araştırmalar, Krill yağındaki omega-3'lerin kalp krizlerini ve felçleri önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.
Araştırmalar ayrıca Krill yağının, kalp hastalığı için risk faktörleri olan kan basıncını ve trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Azalan Kaygı:
Bir çalışma, omega-3 tüketimi ile azalan kaygı düzeyleri arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.
Çalışma, omega-3'lerin, deneyimlenen kaygı düzeyleri daha yüksek olduğunda daha belirgin kaygı iyileşmesi sağladığı sonucuna varmıştır.
Çalışma, kaygıyı azaltmak için hem DHA hem de EPA içeren omega-3'lerden günde en az 2 gram almanız gerektiği sonucuna vardı.

Kolon Kanseri Riskinin Azalması:
Tek bir çalışma, Krill yağında bulunan antioksidanların kolon kanserini önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
Krill yağının bu olası faydası konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Krill yağının Kullanımı ve Depolanması:

Kullanım Koşulları:

Temiz Eller:
Kontaminasyonu önlemek için Krill yağı takviyelerini kullanmadan önce ellerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun.

Kuru Gereçler Kullanın:
Krill yağını dağıtmak için mutfak eşyaları kullanıyorsanız, nem girişini önlemek için bunların kuru olduğundan emin olun.

Dozaj Talimatlarını izleyin:
Krill yağı etiketinde veya bir sağlık uzmanı tarafından sağlanan önerilen dozaj talimatlarına uyun.

Doğrudan Güneş Işığından Kaçının:
Potansiyel oksidasyonu önlemek için Krill yağı takviyelerini kullanım sırasında doğrudan güneş ışığından koruyun.

Güvenli Kapak/Kapak:
Hava ve neme maruz kalmayı en aza indirmek için, kullanımdan hemen sonra kabın kapağını veya kapağını daima güvenli bir şekilde kapatın.

Isıdan Kaçının:
Aşırı ısı yağın stabilitesini etkileyebileceğinden Krill yağını ısı kaynaklarından uzakta saklayın.

Kirleticilerden Uzak Tutun:
Krill yağını ev temizlik ürünleri veya güçlü kokular gibi potansiyel kirleticilerden uzakta saklayın.

Depolama koşulları:

Serin Ortam:
Krill yağını serin bir ortamda, ısı kaynaklarından uzakta, tercihen 59°F (15°C) ile 77°F (25°C) arasındaki sıcaklıklarda saklayın.

Karanlık Depolama:
Krill yağı takviyelerini, oksidasyona katkıda bulunabilecek ışığa maruz kalmaktan korumak için karanlık bir yerde veya opak ambalajda saklayın.

Soğutma:
Bazı Krill yağı ürünleri stabiliteyi arttırmak için soğutmayı önerebilir.
Özel saklama talimatları için Krill yağı etiketini kontrol edin.

Donmaktan Kaçının:
Donma sıcaklıkları Krill yağının bileşimini değiştirebileceğinden ve potansiyel olarak kalitenin bozulmasına yol açabileceğinden, Krill yağını dondurmayın.

Orijinal Kapta Saklayın:
Krill yağını dış etkenlerden korumak için tasarlanan ambalajın bütünlüğünü korumak için Krill yağını orijinal kabında saklayın.

Son Kullanma Tarihini Kontrol Edin:
Daima Krill yağı etiketi üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin ve Krill yağı takviyelerini belirtilen tarihten sonra kullanmayın.

Nemden Kaçının:
Bozulma ve kokuşmaya yol açabilecek nem emilimini önlemek için Krill yağını kuru bir ortamda saklayın.

Krill yağının Güvenliği ve Düzenlemesi:
Antarktika krili ve balıklarında toksik kalıntılar bulunabilmesine rağmen, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, Krill yağı üreticilerinin, Krill yağı ve Krill yağından türetilen takviye ürünlerinin Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınmış (GRAS) durumu standartlarını karşıladığını beyan eden bildirimlerini kabul etti.

Krill yağı, spesifikasyon limitlerini karşılayarak yetkili Avrupa yeni gıdaları arasında listelenmiştir.

Krill yağı İlk Yardım Önlemleri:

Solunum:

Temiz Havaya Geçin:
Takviye de dahil olmak üzere herhangi bir maddenin kazara solunması halinde, etkilenen kişiyi temiz hava alan bir alana taşıyın.

Tıbbi Yardım Alın:
Solunum semptomları devam ederse veya kötüleşirse derhal tıbbi yardım alın.

Ten teması:

Cildi Yıkama:
Nadiren de olsa cilt tahrişi durumunda, etkilenen bölgeyi yumuşak sabun ve suyla yıkayın.

Tıbbi Yardım Alın:
Tahriş devam ederse veya alerjik reaksiyon belirtileri varsa (döküntü, kaşıntı, şişme gibi) tıbbi yardım alın.

Göz teması:

Gözleri Yıkama:
Krill yağı gözle temas ederse, gözleri derhal bol temiz suyla en az 15 dakika boyunca yıkayın.

Tıbbi Yardım Alın:
Göz tahrişi devam ederse veya daha şiddetli reaksiyon belirtileri varsa derhal tıbbi yardım isteyin.

Yutma:

Tıbbi Yardım Alın:
Birisi aşırı miktarda Krill yağı yutarsa ve mide bulantısı, kusma veya diğer olumsuz etkiler gibi semptomlar yaşarsa derhal tıbbi yardım isteyin.

Zehir Kontrolüyle İletişime Geçin:
Kazara yutulması durumunda rehberlik için yerel zehir kontrol merkeziyle iletişime geçin.

Genel tavsiye:

Kullanımı Durdurun:
Krill yağını aldıktan sonra olumsuz bir reaksiyon meydana gelirse, kullanmayı hemen bırakın.

Bilgi Sağlayın:
Tıbbi yardıma ihtiyacınız varsa, spesifik ürün, dozaj ve diğer ilgili ayrıntılar hakkında bilgi verin.

Krill yağının Yangın ve Patlama Tehlikesi Verileri:

Alevlenme noktası:
ND

Yanıcı Limitler:
Yok

Özel Yangınla Mücadele Prosedürleri:
CO2, köpük, su (püskürtme başlığı), kuru kimyasal

Hacim Bazında Uçucu Yüzde (%):
ND

Olağandışı ateş ve patlama tehlikeleri:
Yok

Krill yağının kazara salınmasına karşı önlemler:

Malzemenin Açığa Çıkması veya Dökülmesi Durumunda Atılacak Adımlar:
Uygun şekilde imha edilmek üzere kaplarda toplayın.
Emici olarak asla gözenekli malzeme kullanmayın.

Atık Bertaraf Yöntemi:
Büyük miktarları su yollarına, atık depolama alanlarına veya kanalizasyon/atık arıtma sistemlerine sokmadan önce yerel, eyalet ve federal yetkililere danışın.

Krill yağının Tanımlayıcıları:
Cas NO: 8016-13-5
EC/LİSTE NO: 232-402-9

Krill yağının Özellikleri:
Görünüm: Koyu kırmızı viskoz yağ
Koku: Hafif karides kokusu
Toplam fosfolipitler: ‰¥42g/100g
Astaksantin: ‰200mg/kg
Omega-3: %24
EPA: %12
DHA: %8
Nem ve etanol: %‰3
Peroksit Değeri: ‰2mmol/kg
Sabunlaşma Değeri: 180.0±10.0mgKOH/g
Asit Değeri: ‰10mgKOH/g
Toplam Plaka Sayısı: <100CFU/g
Koloform Grubu: <40CFU/g
Maya Küfleri: <25CFU/g
Salmonella: Tespit Edilmedi
Staphilococcus Aureua: Tespit Edilmedi
PCB'ler: <45PPb
Dioksinler Furanlar: <1,0ppt
Dioksin benzeri PCB'ler: <1,5ppt
Kurşun: ‰0,5 ppm
İnorganik Arsenik: ‰0,5ppm
Kadmiyum: ‰0,5ppm
Cıva: ‰0,3ppm
Kr: ‰¤2,0ppm

Krill yağının İsimleri:

IUPAC İsimleri:
Yağlar
balık

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.