1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

12-Hidroksistearik asit

CAS Numarası: 106-14-9
EC / Liste no.: 203-366-1


Mol. formül: C18H36O3
Molekül Ağırlığı: 300.48


Eşanlamlılar: 12-Hidroksioktadekanoik asit, 12-Hidroksistearik asit, 12-HSA


Doğrusal Formül: CH3(CH2)5CH(OH)(CH2)10COOH

Birçok geleneksel kimyasal petrokimyasal olarak sınıflandırılırken, hidroksistearik asit bir oleokimyasal olarak sınıflandırılır.

12-hidroksi stearik asit veya 12-HSA olarak da bilinen hint yağı türevi 12-hidroksistearik asit, kişisel bakım ürünlerinde koyulaştırıcı bir maddeye ve kimyasal uygulamalarda kimyasal bir ara maddeye dönüşebilir.
Kaplamalar ve yapıştırıcılardan dolgu macunlarına ve elastomerlere kadar, bu sürdürülebilir ürün için çok çeşitli kullanımlar bulacaksınız.

Standart dereceli 12-HSA, hint fasulyesinden doğal olarak elde edilen hint yağının hidrojenlenmesiyle üretilen doymuş bir yağ asididir.
Yağın çift bağları, hidrojenasyonun bir sonucu olarak doymuş hale gelir ve stearik asit üretir.
Üreticiler, işlemi basınç ve bir alkol çözücü kullanarak oda sıcaklığında gerçekleştirir.

Standart sınıf 12-HSA inanılmaz derecede çok yönlüdür, kişisel tüketici ürünlerini ve endüstriyel amaçları kapsayan uygulamalarda faydalıdır. Faydaları en iyi, ürün iki ana kullanıma ayrıldığında açıklanır - kişisel bakım ve kimyasal uygulamalar.

12-HSA, dayanıklı ve güçlü ısıyla sertleşen polimerler oluşturmak için akrilik esterlerle reaksiyona giren, sıcakta eriyen yapıştırıcılarda, mürekkeplerde ve cilalarda faydalı bir bileşendir. Bu ısıyla sertleşen polimerler, metal dekoratif kaplamalarda, endüstriyel cihazlarda ve yüksek kaliteli otomotiv uygulamalarında kaplama olarak kullanılır.



kullanır
Yağlama: 12-Hidroksi stearik asit (12-HSA) daha iyi Lityum, Baryum ve Kalsiyum çok amaçlı gres verir. Suya, yağlara, solventlere ve ham petrole karşı mükemmel direnç, geniş sıcaklık aralığı kararlılığı ve yüksek düşme noktası sağlar.

Kozmetik: 12-HSA, ciltte kolayca sıvılaşan krem ​​ve merhemlerdeki sıvı Parafin'i jelleştirmek için kullanılır. 12-HSA'nın esterleri çeşitli kozmetik ürünlerde (ruj, deodorant ve ter önleyici çubuklar, tıraş kremleri vb.) kullanılmaktadır.

Kaplamalar: 12-HSA, yüksek kaliteli otomotiv, endüstriyel cihaz ve metal dekoratif kaplamalarda kullanılan sert, dayanıklı ısıyla sertleşen polimerler üretmek için akrilik esterlerle reaksiyona girer.

Kauçuk: Doğal ve sentetik kauçuklar için aktivatör ve dahili yağlayıcı olarak işlev görür

Diğerleri: 12-HSA cilalarda, mürekkeplerde ve sıcakta eriyen yapıştırıcılarda faydalı bir bileşendir.

kullanır
Lityum gresler, kimyasal ara maddeler.

12-Hidroksistearik Asit, bir C18 düz zincirli yağ asididir.
12-Hidroksistearik Asit kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Emülgatör; lityum greslerdeki ana bileşen; kimyasal ara madde; PVC ve plastik işleme için yağlayıcı; emülgatör, temizlik maddesi, kozmetikte yüzey aktif madde, tuvalet malzemeleri; balmumu karışımları; cilalar; mürekkepler; sıcakta eriyen yapıştırıcılar; boyalar; koyulaştırıcı; gıda ile temas eden kartonda köpük kesici; tesadüfi gıda teması kullanımı için yağlayıcılarda



Tanım
ChEBI: 12 konumunda bir hidroksi ikamesi taşıyan stearik asit olan bir hidroksi yağ asidi.



KİŞİSEL BAKIM UYGULAMALARINDA 12-HİDROKSİSTEARİK ASİT

Cilt bakım ürünü üreticileri, yumuşatıcı, yüzey aktif madde ve koyulaştırıcı özellikleri nedeniyle uzun süredir 12-HSA'yı tercih ediyor. Aslında, kozmetik ve kişisel bakım, bileşenin en yaygın uygulamalarıdır. Aşağıdaki gibi ürünlerin içerik listesinde hidroksistearik asit bulacaksınız:
Losyonlar, jeller ve kremler
makyaj ürünleri
Güneş losyonları ve bronzlaştırıcı kremler
Şampuan ve saç kremi gibi saç bakım ürünleri
Deodorantlar ve ter önleyiciler
Yüz temizleyiciler ve diğer vücut bakım ürünleri
Kişisel bakım ürünlerinizde içerik olarak 12-HSA'yı seçmek çok çeşitli faydalar sunar. Benzersiz avantajlarından bazıları şunlardır:
Güvenlik: 12-hidroksi stearik asit, cildi tahriş etmeyen veya vücuda zarar vermeyen düşük riskli bir maddedir. Ayrıca üretim sırasında herhangi bir yaygın alerjenle temas etmez. Bu nitelikler, onu tüketiciler için mükemmel bir seçim ve üreticiler için düşük riskli bir seçenek haline getiriyor.
Çevre dostu olma: 12-Hidroksistearik asit aynı zamanda birçok geleneksel makyaj ürününe çevre dostu bir alternatiftir. İçerik tamamen doğal kaynaklardan elde edilir ve sürdürülebilir bir şekilde sağlanır.
Çok yönlülük: 12-HSA'yı hemen hemen tüm kişisel bakım ürünlerinde kullanabilirsiniz; bu, maddenin tek bir torbasının bile maliyetine değeceği anlamına gelir.
KİMYASAL UYGULAMALARDA 12-HİDROKSİSTEARİK ASİT

Standart sınıf 12-HSA, sayısız kimyasal kalitesi nedeniyle övülmektedir. Mumlu yapısı, onu otomotiv endüstrisi ve endüstriyel uygulamalar için uzun ömürlü gresler oluşturmak için ideal kılar. Günümüzde mevcut olan çoğu gres ve yağlayıcı, ürünün bir türünü kullanır.

12-hidroksistearik asit de CASE uygulamaları için yaygın olarak mevcuttur. Akrilik esterlerle reaksiyona girdiğinde, otomotiv ve endüstriyel makineleri kaplamak için kullanabileceğiniz parlak bir yüzey için güçlü polimerler üretir.




Kullanım: Orta Seviye, Aktivatör / Hızlandırıcı.
12-Hidroksistearik asit, Lityum Gres ve Lityum Kompleks Gres'in bileşenidir.
12-Hidroksistearik asit ayrıca Kişisel Bakım Ürünlerinde Yumuşatıcı olarak ve Koltuk Altı Deodorantlarında kullanılır.

12-hidroksi stearik asit, ATAMAN CHEMICALS tarafından satılan birçok hint yağı türevinden biridir.
12-hidroksistearik asit ve 12-HSA olarak da bilinir, diğer uygulamaların yanı sıra silikon gresi için koyulaştırıcı, kauçuk aktivatör/hızlandırıcı olarak ve bazı kişisel bakım ürünlerinin imalatında kullanılır.
Ürünümüzü diğer yumuşatıcılara ve koyulaştırıcılara sürdürülebilir bir alternatif olarak kullanın.

12-hidroksi stearik asit ve 12-HSA olarak da adlandırılan hidroksistearik asit, bir yağ asidi sürfaktanı, yumuşatıcı ve koyulaştırıcıdır.
Hidroksistearik asit, cilt bakım müstahzarları, saç ürünleri ve koku giderici ürünler dahil olmak üzere çeşitli kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Stearik aside yapısal olarak benzeyen hidroksistearik asit, tamamen bitkisel bazlıdır ve doğal olarak oluşan katı ve sıvı yağlardan, en yaygın olarak hint yağından elde edilir.
12-HSA, 2-heksilsiklododekanonun metilen klorür içindeki bir permaleik ve perasetik asit karışımı ile oksitlenmesiyle sentezlenir.
Bu, hidroksistearik asidin laktonunu oluşturur ve laktonun alkali hidrolizi 12-HSA üretir.

Katı pullar halinde satılan hidroksistearik asit, üretim tarihinden itibaren iki yıla kadar tipik bir raf ömrüne sahiptir.
Hidroksi stearik asitten en uzun ömrü elde etmek için kimyasalı malzeme güvenlik bilgi formu (MSDS) tavsiyelerine göre saklayın.


Hidroksi stearik asidin en popüler kullanımı kozmetik ve kişisel bakım endüstrisindedir.
12-HSA bir dizi işlevde etkili olduğundan, birçok farklı ürün için çok yönlü ve popüler bir bileşendir.

Hidroksistearik asit için en popüler uygulamalardan bazıları aşağıdaki ürünleri içerir:

losyonlar
kremler
jeller
Makyaj ve dekoratif kozmetik
Şampuanlar, saç kremleri ve şekillendirici ürünler gibi saç bakımı
Yüz bakımı ve temizliği, vücut bakımı ve bebek bakım ürünleri gibi cilt bakımı
SPF geliştirmesi
Güneşten korunma, kendi kendine bronzlaşma ve bronzlaşma sonrası ürünler gibi güneş bakımı
koltuk altı deodorantları

Herhangi bir kozmetik ürününde, hidroksistearik asit üç ana işlevde kullanılır - yüzey aktif madde, yumuşatıcı ve koyulaştırıcı olarak.

12-Hidroksistearik asit, kozmetik formülasyonlarda yüzey aktif madde, yumuşatıcı ve koyulaştırıcı olarak kullanılır.

Bir yüzey aktif madde olarak, hidroksistearik asit, suyun yağ ve kir ile karışmasına yardımcı olur.
Kozmetik ürünlerde kullanıldığında, 12-HSA saçı ve cildi herhangi bir yağ veya kalıntıdan temizlemeye yardımcı olur.
Gevşetildiğinde, çeşitli yağlar ve kirler kolayca durulanarak temiz, taze bir yüzey elde edilir.

Bir yumuşatıcı olarak hidroksistearik asit, kozmetik ürünlerin hissini ve işlenebilirliğini artırır.
12-HSA'nın yumuşatıcı etkisi özellikle yüz kremleri ve losyonlar gibi cilt bakım ürünlerinde faydalıdır, ancak saç ürünlerinde ve sürülebilir, krem ​​bazlı makyajlarda da faydalıdır.

Hidroksi stearik asit daha çok bir yüzey aktif madde veya yumuşatıcı olarak kullanılmasına rağmen, aynı zamanda koyulaştırıcı özelliklere de sahiptir.
Üreticiler, losyonlar veya deodorantlar gibi ürünlerde koyulaştırıcı bir madde olarak hidroksistearik asit içerir ve temizleme ve yumuşatma etkileri, formüle ek faydalar sağlar.


Hidroksi stearik asidin faydaları kozmetik endüstrisinin ötesine uzanır - 12-HSA'nın yüzey aktif madde, yağlama ve kalınlaştırma özellikleri de çok çeşitli imalat uygulamalarında faydalıdır.



Hidroksi stearik asidin yaygın üretim uygulamaları:


Kauçuk ürünler: Hidroksistearik asit, hem sentetik hem de doğal kauçuk için aktivatör, hızlandırıcı ve dahili yağlayıcı olarak çalışır.
Bu özellik, 12-HSA'yı kauçuk üretim endüstrisi için ideal bir seçim haline getirir.

Yağlayıcılar: 12-HSA, kalsiyum ve baryumda, serbest çok işlevli lityumda, gliserolde ve otomobillerde, uçaklarda ve diğer makine türlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış daha yüksek kaliteli yağlarda kullanılabilir.
Hidroksi stearik asidin yüzey aktif madde özelliği, partiküllerin motor parçalarına yapışmasını önlemeye yardımcı olarak çeşitli bileşenlerin kolayca hareket etmesine ve motoru iyi durumda tutmasına olanak tanır.

Silikon ve lityum gresi: Hidroksistearik asit genellikle silikon ve lityum bazlı greste koyulaştırıcı madde olarak kullanılır.

Boya üretimi: Boyaya dahil edildiğinde, hidroksistearik asit akrilik esterlerle reaksiyona girerek kararlı ısıyla sertleşen polimerler üretir. Bu polimerler genellikle dekoratif metal kaplamalar üretmenin yanı sıra yüksek kaliteli endüstriyel ve otomotiv ekipmanları oluşturmak için kullanılır.

Plastik ürünlerin imalatı: Hidroksistearik asit, plastik kaplama, levhalar, filmler, duvar panelleri ve pencere profilleri dahil olmak üzere PVC ürünlerinin imalatında genellikle katkı maddesi olarak kullanılır.

Diğer ürünler: 12-HSA ayrıca mürekkeplerde, hot melt yapıştırıcılarda ve polisaj ürünlerinde de kullanılmaktadır. Hidroksistearik asit, sondaj sıvısı katkı maddelerinde, gıda ambalajlarında ve farmasötikler için bir ara madde olarak bulunabilir.
Yağa, solventlere ve suya dayanıklı olan hidroksistearik asit, çeşitli ortamlarda bütünlüğünü koruyabilir. 12-HSA ayrıca çok çeşitli sıcaklıklara dayanabilir ve bu da onu birçok üretim süreci için çekici bir seçim haline getirir.


1. Tüketiciler için Faydaları
Hidroksistearik asit, kozmetiklerin tüketicileri ve son kullanıcıları için iki temel fayda sağlar - 12-HSA, petrokimyasal rekabetinin tam tersine, doğal ve nispeten güvenli bir üründür.

Doğal: Bitki kaynaklı yağlardan elde edilen 12-HSA, tamamen bitkisel bazlıdır ve üretimin hiçbir aşamasında hayvanlar üzerinde test edilmez.
Hidroksistearik asit, doğal, çevre dostu ürünler arayan tüketicilere hitap eden vegan bir bileşiktir.

Güvenli: Hidroksistearik asit, düşük riskli bir bileşik olarak sınıflandırılır, yani önde gelen diğer petrokimyasallarla aynı riski taşımaz.
Hidroksistearik asit, aşırı miktarda solunmadığı sürece cilt tahrişine veya solunum sıkıntısına neden olmaz ve üretim sırasında 12-HSA yumurta, balık, glüten, tahıllar, buğday veya süt ürünleri gibi yaygın alerjenlerle temas etmez.
Hidroksistearik asit, doğal ve düşük riskli bir kozmetik bileşenidir ve yüksek kaliteli ürünler yaratmasının yanı sıra tüketicilere birçok fayda sağlamaktadır.

2. Üreticiler İçin Faydaları
Hidroksi stearik asidi tüketiciler için mükemmel bir seçim yapan aynı faydalar, onu üreticiler için de avantajlı kılmaktadır.

Çevre dostu: Geleneksel kozmetik bileşenlerinin çoğu çevreye veya insan sağlığına zararlıdır.
Çevre dostu alternatifler arayan üreticiler için hidroksistearik asit ideal bir seçenektir.
Bitkisel bazlı bir oleokimyasal olan hidroksistearik asit, doğal ve sürdürülebilir bir kaynaktır.
Petrokimyasalların aksine, 12-HSA yenilenebilir bir kaynaktan elde edilir ve hidroksistearik asidi kozmetik endüstrisi için çevre dostu bir seçim haline getirir.
Düşük risk: Hidroksistearik asit tüketiciler için güvenlidir ve aynı zamanda üreticiler için düşük riskli bir seçenektir.
Yanıcı olmayan, reaktif olmayan ve patlama tehlikesi olmayan hidroksistearik asit, kozmetik şirketleri için nispeten güvenli bir bileşiktir.
Bununla birlikte, herhangi bir kimyasal bileşiği kullanırken olduğu gibi, hidroksistearik asitle çalışırken koruyucu giysi giymek, iyi havalandırılmış bir alanda çalışmak ve yutulduğunda ilk yardım uygulamak gibi tüm standart güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olun.



12-Hidroksi Stearik Asit (12-HSA), otomotiv ve endüstriyel uygulamalarda lityum kompleks gres ve diğer yüksek performanslı greslerde kullanım bulan mumsu, hint kökenli bir yağ asididir.
12-HAS, etkili bir viskozite oluşturucu ve jelleştirici ajandır ve hidrokarbonların yanı sıra birçok ester ve bazı silikonları jelleştirir.
12-HSA'dan yapılan tuzlar, yağ/su emülgatörleri olarak işlev görebilir.
12-HSA koltuk altı deodorant çubuklarında, jel rujlarda, saç şekillendirici ürünlerde, kremlerde ve losyonlarda yumuşatıcı olarak kullanılabilir.



Ürün Özellikleri
12-hidroksi stearik asit pullar halinde satılır ve #50 torba ve süper torbalarda paketlenir.
Online mağazamızdan veya doğrudan ofisimizle iletişime geçerek satın alınabilir.
12-hidroksistearik ürünümüzü, bozulma endişesi duymadan iki yıla kadar ortam sıcaklıklarında saklayın.
12-hidroksi stearik asit tamamen bitkiseldir ve üretim sürecinin herhangi bir bölümünde hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.
GDO içermez ve yer fıstığı, ağaç fıstığı, buğday, tahıl, mandıra, yumurta, balık veya glüten içermez.


Önlemler
12-hidroksistearik asit reaktif değildir, yanıcı değildir ve patlama tehlikesi yoktur.
Pul halinde 12-hidroksistearik asit cildi tahriş etmez ve solunum sıkıntısına neden olmaz.
Bununla birlikte, bu ürünü tutarken standart önlemler alınmalıdır - iyi havalandırılmış bir alanda çalışın, koruyucu giysiler giyin ve pullar yanlışlıkla yutulursa ilk yardım uygulayın.




12-hidroksioktadekanoik asit, 12 konumunda bir hidroksi ikamesi taşıyan stearik asit olan bir hidroksi yağ asididir.
12-hidroksioktadekanoik asit, bir bitki metaboliti ve bir bakteriyel ksenobiyotik metaboliti olarak bir role sahiptir.
12-hidroksioktadekanoik asit, bir hidroksioktadekanoik asit ve ikincil bir alkoldür.
12-hidroksioktadekanoik asit, bir 12-hidroksioktadekanoatın konjuge asididir.


Diğer isimler: Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-; Cerit Fac 3; Harwax A; Hidrofol Asit 200; Stearik asit, 12-hidroksi-; 12-Hidroksioktadekanoik asit; Barolub FTO'su; Ceroxin GL; KOW; Loksiol G21; DL-12-Hidroksistearik asit; MGK 2385



12-HİDROKSİOKTADEKANOİK ASİT
12-Hidroksistearik asit
106-14-9
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-
Harwax A
DL-12-Hidroksistearik asit
Cerit Fak 3
hidrofol asit 200
seroksin GL
Barolub FTO'su
Loksiol G 21
Stearik asit, 12-hidroksi-
12-hidroksi-oktadekanoik asit
MGK 2385
DL-12-hidroksi stearik asit
36377-33-0
(R)-12-Hidroksioktadekanoik asit
12-hidroksi stearik asit
MFCD00004592
CHEBI:85208
27924-99-8
KOW
DSSTox_CID_6725
DSSTox_RID_78200
DSSTox_GSID_26725
CAS-106-14-9
HSDB 5368
12-Hidroksistearik asit homopolimeri
EINECS 203-366-1
EINECS 253-004-1
UNII-YXH47AOU0F
BRN 1726730
AI3-19730
12-Hidroksistearik asit estolid
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-, homopolimer
Polihidroksistearik asit (2300 MW)
ACMC-1ACPY
12-hidroksi-stearik asit
YXH47AOU0F
EC 203-366-1
SCHEMBL17773
WLN: QV10YQ6
4-03-00-00942 (Beilstein El Kitabı Referansı)
POLİHİDROKSİSTEARIK ASİT
12-HSA
CHEMBL292352
12 HİDROKSİ STEARİK ASİT
DTXSID8026725
NSC2385
(?)-12-Hidroksioktadekanoik asit
12-Hidroksioktadekanoik asit, %99
NSC-2385
EINECS 227-283-5
EINECS 242-295-0
Tox21_201492
Tox21_303035
ANW-15316
LMF02000130
AKOS016010128
MCULE-9965131742
NCGC00164350-01
NCGC00164350-02
NCGC00257021-01
NCGC00259043-01
8039-23-4
FT-0607234
H0308
ST51039859
V0108
W-108773
W-110875
Q27158401
12-Hidroksistearik asit, Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) Referans Standardı
Benzil(2S,3aS,7aS)-oktahidro-1H-indol-2-karboksilat-4-metilbenzensülfonat
78642-86-1



106-14-9 [RN]
12-HSA
12-Hidroksioktadekanoik asit [ACD/IUPAC Adı]
12-Hydroxyoctadecansäure [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
12-Hidroksistearik asit
253-004-1 [EINECS]
36377-33-0 [RN]
Acide 12-hydroxyoctadécanoïque [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
DL-12-hidroksi stearik asit
DL-12-hidroksistearik asit
MFCD00004592 [MDL numarası]
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi- [ACD/Dizin Adı]
WI3850000
[106-14-9]
[36377-33-0]
12 HİDROKSİ STEARİK ASİT
12-(R,S)-HİDROKSİSTEARIK ASİT [9,10-3H]
12-?hidroksi-oktadekanoik asit
12-HAS
12-hidroksi stearik asit
12-Hidroksi-oktadekanoik asit
12-hidroksistearik asit teknolojisi. Seviye
12-hidroksistearik asit, %95
12-hidroksistearik asit, teknik. %85
12-Hidroksisterik asit
18417-00-0 [RN]
27924-99-8 [RN]
4-[(1R)-1-Hidroksietil]fenol [ACD/IUPAC Adı]
4-03-00-00942 [Beilstein]
5762-36-7 [RN]
654637-88-4 [RN]
78642-86-1 [RN]
8039-23-4 [RN]
860114-96-1 [RN]
Barolub FTO'su
Cerit Fak 3
seroksin GL
DL-12-HİDROKSİ STEARİK ASİT|12-HİDROKSİYOCTADEKANOİK ASİT
Harwax A
http:////www.amadischem.com/proen/608207/
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:85208
hidrofol asit 200
hidroksistearik asit
Jsp000562
KOW
lemosol pıhtılaştırıcı
Loksiol G 21
stearik asit, 12-hidroksi-
teknoloji, % 85
WLN: QV10YQ6



12-hidroksistearik asit
Barolub FTO'su
Cerit Fak 3
seroksin GL
DL-12-Hidroksistearik asit
Harwax A
hidrofol asit 200
hidroksistearik asit
KOW
Loksiol G 21
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-
Stearik asit, 12-hidroksi-
CAS isimleri
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-


IUPAC adları
12 HSA
12-HSA
12-Hidroksi oktadekanoik asit
12-Hidroksi stearik asit
12-Hidroksioktadekanoik asit
12-HİDROKSİSTEARIK ASİT
12-Hidroksistearik Asit
12-hidroksistearik asit (12-HSA)
12-Hidroksistearinler
12-hidroksisteraik asit
Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-



• 12-hidroksi-oktadekanoik
• 12-hidroksistearik
• 12-hidroksi-stearikaci
• 12-Hidroksisterik asit
• 12 hidroksi kalsiyum stearat
• 12-Hidroksistearik asit Fabrikası
• 12-Hidroksistearik asit COA TDS MSDS
• On iki hidroksi asit
• 12-Hidroksistearik asit, teknik, %85
• Barolub fto
• barolubfto
• Cerit Fac 3
• sertifika3
• Seroksin gl
• seroksingl
• Harwax A
• harwaxa
• Hidrofol Asit 200
• hidrofolasit200
• KOW
• Loxiol G 21
• 12-Hidroksioktadekanoik asit,12-Hidroksistearik asit
• 12-Hidroksistearik Asit (200 mg)
• 12-HSA
• 12-Hidroksioktadekanoik Asit 12-
• 12-Hidroksistearik asit MSDS Ücretsiz numune
• loxiolg21
• Oktadekanoik asit, 12-hidroksi-
• Hidroksistearikasit
• LEMOSOL Pıhtılaştırıcı
• DL-12-HİDROKSİOKTADEKANOİK ASİT
• DL-12-HİDROKSİSTEARIK ASİT
• (+/-)-12-HİDROKSİOKTADEKANOİK ASİT
• 12-HİDROKSİOKTADEKANOİK ASİT
• 12-HİDROKSİSTEARIK ASİT
• 12-HİDROKSİSTEARIK ASİT, TEK.
• DL-12-Hidroksistearik asit, teknoloji, %90
• hidroksi stearik asit 12
• (±)-12-Hidroksioktadekanoik asit, Teknik Derece
• d-12HSA
• 16-Hidroksioktadekanoik asit
• 16-Hidroksistearik asit
• Polietilen Glikol Monooleat(2E.O.)
• DL-12-Hidroksistearik asit,%99+
• DL-12-Hidroksistearik asit,90%,tek.
• 12-HidroksistearikAsit>
• 106-14-9
• 1123-81-4
• CH3CH25CHOHCH210COOH
• CH3CH25CHOHCH210CO2H
• C18H36O3
• Organik Yapı Taşları
Yapı taşları
• C13 ila C42+
Karboksilik asitler
• Karbonil Bileşikleri
• Biyokimyasallar ve Reaktifler
Yapı taşları

Lityum 12-hidroksistearat (C18H35LiO3), lityum sabunu olarak sınıflandırılan kimyasal bir bileşiktir.
Kimyada "sabun", yağ asitlerinin tuzlarını ifade eder. Lityum 12-hidroksistearat beyaz bir katıdır.
Lityum sabunlar, birçok yağlama gresinin temel bileşenidir.

Kullanmak
Lityum 12-hidroksistearat, yüksek oksidasyon kararlılığı ve yaklaşık 200 °C'ye kadar bir damlama noktası sergiler.
Günümüzde motorlu taşıtlarda, uçaklarda ve ağır makinelerde kullanılan greslerin çoğu, başta lityum 12-hidroksistearat olmak üzere lityum stearatlar içerir.
Gresler, birkaç farklı metalik sabunun eklenmesiyle yapılabilir.
Bazı gresler sodyum, baryum, lityum ve kalsiyum sabunlarından hazırlanır.
Lityum sabunlu gresler, suya dayanıklılıkları, oksidatif ve mekanik stabiliteleri nedeniyle tercih edilirler.
Grese bağlı olarak, yüksek veya düşük sıcaklıklarda da iyi performans gösterirler, ancak her ikisinde birden değil.

Üretme
Lityum 12-hidroksistearat üretmek için, lityum hidroksit ve yağ asidi sulu bir ortamda birleştirilir. Kuvvetli bir şekilde karıştırarak, seyreltik monohidrat lityum hidroksit, kaynama noktasının biraz altına kadar ısıtılan su içinde yağ asidinin bir dispersiyonuna yavaş yavaş ilave edilir.
Bu lityum sabunların filtrelenmesi zor olduğundan sprey kurutma ile toplanırlar.
Uygulamalar için, lityum 12-hidroksistearat genellikle silikon yağı ve ester yağı gibi sentetik yağlar içinde dağıtılır.
Sentetik yağlar, daha yüksek stabiliteleri ve aşırı sıcaklıklarda performans gösterme yetenekleri nedeniyle tercih edilir.

12-hidroksistearik asit, hint yağının hidrojenasyonu ile hazırlanır.
Çift bağların çoğunun doygunluğunun birincil reaksiyonundan sonra, hidroksil grubunun dehidrasyonu ve indirgenmesi stearik aside yol açar.
Hidrojene hint yağı, 12-hidroksistearik asit ve stearik asit karışımı ile sonuçlanır.



Lityum 12-hidroksistearik asit, lityum bazlı yağ koyulaştırıcıların imalatında yaygın olarak tercih edilen bir yağ asidi olarak kabul edilmiştir. Bu yağ asidi, kalsiyum bazlı yağ koyulaştırıcılarda da uygulandı. Bu asitle formüle edilen gresler, genellikle tereyağlı bir doku ile pürüzsüz olacaktır.

Ayrıca ağırlıkça yaklaşık yüzde 10-15 oranında daha yüksek bir koyulaştırıcı içeriğine sahip olma eğilimindedirler. Bu koyulaştırıcılardan elde edilen pürüzsüz doku ve diğer avantajların çoğu, yalnızca mikroskobik ölçekte görülebilen perdeli lifli modellerinden kaynaklanmaktadır.

Kalsiyum 12-hidroksistearat gresi, susuz kalsiyum bazlı greslerin en yaygın türlerinden biridir. Yaklaşık 275 ila 300 derece F'lik bir düşme noktasına, yaklaşık 230 derece F'lik bir maksimum kullanılabilir sıcaklığa ve düşük sıcaklıklarda ortalama özelliklere sahiptir.

İyi formüle edildiğinde, gres normalde iyi oksidasyona ve su direncine sahiptir, ancak paslanmaya karşı koruma sağlamak için başka katkı maddeleri gerekli olabilir. Kalsiyum 12-hidroksistearat da genellikle diğer birçok gres ile uyumludur.

Lityum bazlı greslerin büyük çoğunluğu, çok yönlülük için 12-hidroksistearat sabunla formüle edilmiştir. Bu greslerin damlama noktası daha yüksektir, yaklaşık 350-400 derece F.

Aynı zamanda suya karşı iyi bir dirence sahiptirler, ancak büyük miktarlarda su mevcut olduğunda gres yumuşayabilir ve akabilir. Maksimum kullanılabilir sıcaklık 250 derece F civarındadır ve bu, diğer gres türlerinin çoğuna göre daha iyi veya eşittir. Kalsiyum 12-hidroksistearattan farklı olarak, lityum 12-hidroksistearat diğer greslerle daha az uyumludur.

Uygulamanız için hangi gresin en iyi olduğuna karar vermeye çalışırken, uygulamayı etkileyecek en yüksek performans özelliklerini değerlendirin. Damlama noktası, maksimum kullanılabilir sıcaklık, su direnci ve oksidasyon direnci dahil olmak üzere bu özelliklerden bazıları daha önce belirtilmiştir. Kullanılabilir sıcaklık aralığı, uygulama aşırı sıcaklıklarla karşılaşacaksa özellikle önemlidir.

Gresin kıvamı her uygulamada dikkate alınması önemlidir. Baz yağ viskozitesi ve koyulaştırıcı konsantrasyonu ve türü ile belirlenir. Lityum bazlı gresler, genel performansları nedeniyle endüstride çok yaygın (yüzde 70 veya daha fazla) olmaya devam etmektedir. Kalsiyum 12-hidroksistearat gibi diğer koyulaştırıcı türleri, belirli tipteki contalar, zincirler ve makaralı rulmanlar gibi belirli amaçlarla sınırlı olacaktır.

Ayrıca, bazı greslerin hem lityum hem de kalsiyum karışımı olan koyulaştırıcılara sahip olduğuna da dikkat edilmelidir. Diğer gresler, yağ asidi olarak 12-hidroksistearat ile bile üretilebilir. Herhangi bir özel gres formülasyonu gibi, bu yağlayıcılar da muhtemelen çok amaçlı uygulamalar için tasarlanmamıştır.


12-Hidroksi Stearik Asit, çeşitli uygulamalarda kullanılan bir hint yağı türevidir. Lityum gresinde ve lityum kompleks gresinde bir bileşen olarak kullanılır. Lityum sabunları aşındırıcı özelliklere sahip değildir, bu da onları yağlayıcılarda kullanıma uygun hale getirir.


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.