1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODIUM ALPHA OLEFIN SULFONATE(SODIUM ALPHA OLEFIN SULFONATE)

SODIUM ALPHA OLEFIN SULFONATE(SODIUM ALPHA OLEFIN SULFONATE)

CAS No. : 68439-57-6
EC No. : 931-534-0

Synonyms:
EC 270-407-8: SULPHONIC ACIDS, C14-16-ALKANE HYDROXY AND C14-16-ALKENE, SODIUM SALTS; Sodium alpha olefin (C14-16) sulphonate; Sodium C14-16 Olefin sulfonate ; Sodium C14-16 olefin sulfonate; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16 (even numbered)-alkane hydroxy and C14-16 (even numbered)-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; SULPHONIC ACIDS, C14-16-ALKANE HYDROXY AND C14-16-ALKENE, SODIUM SALTS; AOS; Hansanyl OS; IFRAPON AOS; Sodium alpha olefin (C14-16) sulphonate; Superfoam; Ufapore TCO; sodium c14-16 olefin sulfonate; C14-C16-Alkanehydroxysulfonic acids sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; alpha-OlefinC14-C16,sulfonated,sodiumsalt; SODIUMC14-16OLEFINSULPHONATE; SODIUMC14-16ALPHAOLEFINSULFONATE; C14-16-ALKANEHYDROXYANDC14-16-ALKENESULPHONICACIDS,SODIUMSALTS; Sodium olefin-(C14-C16)-sulfonate; Olefine sulphonate; Sodium (C14-16) olefin sulfonate; SODIUM (C14-C16) OLEFIN SULFONATE; sodium, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene sulphonate; Sulfonic acid, C14-16-alkane and C14-16-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16 (even numbered)-alkane hydroxy and C14-16 (even numbered)-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; Sulfonic acids, C14-16-alkene, sodium salts; Sulphonic Acids, C14-16 - Alkane hydroxy C14-16 -Alkene, sodium salt; Alpha Olefin Sulfonate; Sodium Linear Alpha Olefin Sulfonate; AOS; 68439-57-6; O9W3D3YF5U; Sodium C14-16 olefin sulfonate; Sulfonic acids, C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts; EINECS 270-407-8; Sodium (C14-16) olefin sulfonate; Sodium C14-16-alkane hydroxy and C14-16-olefin sulfonates; UNII-O9W3D3YF5U; Alkenes, C14-16 alpha-, sulfonated, sodium salts

TR

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Ürün Adı: Alfa Olefin Sülfonat
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat INCI Adı: Sodyum C14-16 Alfa Olefin Sülfonat
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat CAS Numarası: 68439-57-6
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Ürün Formu: Sıvı
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Ürün Kullanımı: Kozmetik kullanım
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Görünüş, Fiziksel Hal: Sıvı
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Buhar Basıncı: 25 mm HG @ 25 ° C
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Koku: Hafif
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Uçucu Ağırlık%: 56-64
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Tat: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Buharlaşma Hızı: Yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Renk: Sarıdan sarıya
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Yanıcılık: Yanıcı olabilir
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Moleküler Ağırlık: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Üst / Alt Patlama Sınırı: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat pH (Suda% 1 çözelti) 7-9
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Çözünürlük: Tüm oranlarda çözünür
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kaynama Noktası:> 100 ° C (212 ° F) su
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Erime Noktası: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Parlama Noktası: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Özgül Ağırlık: 1.05 (Su = 1)
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Reaktivite: Ürün stabildir
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kimyasal Kararlılık: Ürün stabildir
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Tehlikeli Polimerizasyon: Veri yok
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kaçınılması Gereken Durumlar: Güçlü oksitleyicilerden kaçının
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Uyumsuz Malzemeler: Kuvvetli oksitleyici maddeler
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Moleküler formül: R-CH = CH- (CH2) n-SO3Na, R = C14 ~ 16

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Özellikleri:
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat aşağıdaki özelliklere sahiptir:
% 100 biyolojik olarak parçalanabilirlik
İyi ıslatma, köpürme, deterjan, emülsifiye etme özelliği
Küçük cilt tahriş edici
İyi kalsiyum sabun dispersiyonu ve anti-sert su performansı
Suda çözülür ve kolayca durulanır
İyi Stabilite, diğer yüzey aktif maddelerle iyi uyumluluk

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Faydaları:
Mükemmel temizleme ve yağ giderme özelliklerine sahip (ancak cilt ve mukozalarda kurumayan) hafif birincil yüzey aktif madde.
İyi ıslatma etkisi, köpük güçlendirici, hafif viskozite arttırıcı.
İyonik olmayan, amfoterik veya anyonik ortak yüzey aktif maddeler dahil olmak üzere diğer yüzey aktif maddelerle kolayca uyumludur.
Sülfat içermeyen temizlik ürünleri yapmak için kullanılabilir.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kullanım: Alfa olefin sülfonat ağırlıklı olarak hafif deterjanlarda ve bebek için el losyonu, deterjan, kompleks sabun, şampuan, banyo losyonu, yüz temizleme gibi ürünlerde kullanılır. krem, fosforsuz deterjan. AOS, endüstriyel deterjanlar olarak da kullanılabilir.
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kullanım Şekli: Formüllere olduğu gibi eklenebilir. İstenilen köpürme ve temizleme etkilerine bağlı olarak önerilen kullanım seviyesi% 4-30'dur. Yalnızca harici kullanım içindir.
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Uygulamalar: Vücut şampuanları, şampuanlar, köpük banyoları, temizlik losyonları, çeşitli kişisel bakım temizlik ürünleri.
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Hammadde kaynağı: Etilen
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat İmalat: Alfa olefin suflonat, alfa olefinlerin sülfonasyonu ile hazırlanan uzun zincirli sülfonat tuzlarının karışımıdır. Alfa-olefin sülfonat aetilen oligomerizasyonu ve Fischer-Tropsch sentezi ve ardından saflaştırma ile yeniden üretilir.
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Hayvan Testleri: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat GDO: GDO içermez (bitki kaynaklı bileşenler içermez)
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Vegan: Hayvansal kaynaklı bileşenler içermez
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Depolama:
Toz ve iğne şeklindeki ürünler: serin ve kuru bir yerde saklayın. Nem ve ısıdan kaçının. Sıvı ürünler: sıkmaktan kaçının.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Ambalaj:
25 kg'lık net kraft kağıt torbalarda (toz).
200 kg'lık net plastik varillerde (sıvı).

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Tanım: Hafif anyonik, yüksek köpüren ve iyi emülsifiye edici yüzey aktif madde. Öncelikle hindistancevizi yağlarından yapılmıştır. Geniş bir pH aralığında kararlıdır ve bu nedenle asidik ortamlarda kullanılabilir. pH: 8 (% 10 çözelti),% 40 aktif maddeler. Sarımsı sıvı, hafif viskoz, hafif kokulu.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Nedir?
Hafif sarı renkte, suda çözünürlüğü az olan ve hammadde olarak aktif yüzey temizliğinden deterjan, kozmetik ve daha birçok alanda kullanılan bir yüzey aktif hammaddedir.

Kimyasal formülü :CH3(CH2)10CH2(OCH2CH2)nOSO3Na)
En az bir karbon-karbon çifti içerdiğinden kimya endüstrisinde, plastik madde, yapay kauçuk, yapay dokuma ve deterjan üretiminde kullanılmaktadır.
Kimyasal özellik bakımından kararlılık,
Yükseltgenme tepkimelerine katılma,
Çift bağa katılma tepkimeleri görülmekte olup 3 başlıkta incelenir.
Karbon oksit ve hidrojen katıldığında bünyesinde birincil alkol oluşmakta, bu özelliği işe plastik ve deterjan üretiminde kullanılmaktadır.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Üretim Teknolojisi
Petrokimya teknolojisi kullanılarak üretilen Sodyum Alfa Olefin Sülfonat, buhar kaking, Metanol-Olefinler Prosesi, Katalitik kraking ve Olefin Dönüştürme aşamalarından geçmektedir.

Katalitik yöntemlerde günümüzde enerji verimliliği yüksek metotlar kullanılmaktadır.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat Kullanım Alanları
Sıvı temizlik ürünlerinden şampuanlara, çamaşır deterjanlarından aktif yüzey temizleyicilerine kadar son derece geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Emülsiye özelliğinden dolayı kozmetikte, diş macunu ve krem gibi ürünlerde de kullanılır.
Sıvı deterjan ve sabunlarda köpürmeyi sağlayarak yağ, kir ve kalıntıların çözülüp su yüzeyine çıkmasını sağlar.
Yangınla mücadele köpüklerinin yapımında kullanılır.
Alçı kullanım alanında hava sürükleyici vazifesi görür.
Köpürme duvar panosu olarak kullanılır.
Sodyum Alfa Olefin Sülfonat üretiminde son teknolojiyi kullanan firmamız, her ihtiyaca cevap veren kaliteli ve ekonomik bir hizmet sunmaktadır.

Sodyum Alfa Olefin Sülfonat ya da kısaca Sodyum Alfa Olefin Sülfonat, hafif sarımsı toz şeklinde satılan bir yüzey kimyasalıdır. Yağ, kir ve kil ayırıcı özelliğinde olup mükemmel bir temizleyicidir.(Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum C12-14 Olefin Sülfonat, Sodyum C14-16 Olefin Sülfonat, Sodyum C14-18 Olefin Sülfonat, Sodyum C16-18 Olefin Sülfonat) uzun zincirli karışımlardır alfa olefinlerin sülfonatlanmasıyla hazırlanan sülfonat tuzları. Sayılar, alfa olefinlerin karbon zincirlerinin ortalama uzunluklarını göstermektedir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, (Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat) ağırlıklı olarak şampuan ve banyo ve duş ürünlerinde kullanılmaktadır. (Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat) (AOS) formaldehit içermeyen sodyum C14- çözeltisidir. MCI / MI ile korunmuş C16 alfa olefin sülfonat. Mükemmel viskozitesi, sert su stabilitesi, deterjanı, köpük özellikleri ve geniş bir pH aralığında pH stabilitesi nedeniyle çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. AOS% 40, lauril sülfatlara göre daha hafif bir yüzey aktif maddedir ve yüksek performanslı sülfatsız, şampuanlar, vücut yıkama, el sabunu ve evcil hayvan bakım formülasyonlarında kullanılır. Gaz üreten kuyulardan istenmeyen sıvıların ve partiküllerin boşaltılmasında oldukça etkilidir ve 400 ° F'ye kadar olağanüstü termal stabilite sergiler Bu ürün kolayca biyolojik olarak parçalanabilir.Univar Solutions, (Alfa Olefin Sülfonat) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) ( Alfa Olefin Sülfonat) ihtiyacı var. 120'den fazla dağıtım merkezimiz, özel filomuz, teknik uzmanlığımız ve profesyonel kadromuzla size her temas noktasında kanıtlanmış güvenilirlik ve kaliteli hizmet sunuyoruz. (Alpha Olefin Sulfonate) (Sodyum Alfa Olefin Sülfonat) (Alfa Olefin Sülfonat), Sodyum C12- 14 Olefin Sülfonat, Sodyum C 14-18 Olefin Sülfonat ve Sodyum C16-18 Olefin Sülfonat, kozmetikte yüzey aktif madde temizleme ajanları olarak kullanılan Sodyum α-Olefin Sülfonatlardır. En yüksek konsantrasyonun şampuanlarda ve banyo ve duş ürünlerinde% 16 olduğu bildiriliyor. Bu bileşenler, alt simge olarak belirtilen çeşitli karbon zinciri uzunluklarına sahip a-olefinlerin sülfonasyonu ile hazırlanan uzun zincirli sülfonat tuzlarının bir karışımıdır. Bu bileşenlerin imalatında delta ve gama sültonlar üretilebilir. Sodyum α-Olefin Sülfonatlar normal cilt tarafından zayıf bir şekilde emilir, ancak hasarlı cilt tarafından önemli ölçüde emilir. Akut oral LD50 değerleri, sıçanlarda 1.3 2.4 g / kg ve farelerde 2.5-4.3 g / kg idi. Sıçanların kullanıldığı kısa süreli toksisite çalışmaları, 0,5-1,0 g / kg aralığındaki maruziyetlerde bile tutarlı etkiler göstermedi. % 10'un üzerindeki konsantrasyonlar orta derecede oküler tahrişe neden oldu ve% 5'lik bir konsantrasyon, tavşanlarda hafif göz tahrişine neden oldu. Üreme ve gelişimsel toksisite çalışmalarında, fetal anormallikler kaydedildi, ancak sadece maternal olarak toksik olan dozlarda. Genotoksisite verileri çoğunlukla olumsuzdur ve oral ve dermal karsinojenisite çalışmaları olumsuzdur. Çeşitli hayvan çalışmaları ve klinik çalışmalar tahriş ve duyarlılık bulmuştur. Hassaslaşma, düşük seviyeli gama sülfton kalıntılarına atfedilmiştir. Gama sülfonların çok düşük seviyelerde hassaslaştırıcılar olduğu gösterildiğinden, Sodyum α-Olefin Sülfonatlar içeren herhangi bir ürünün çok az gama sülfton kalıntısına sahip olması gerektiği sonucuna varılmıştır. Gama sulton seviyeleri, doymuş (alkan) sülfonlar için 10 ppm, kloro-sülftonlar için 1 ppm ve doymamış sülftonlar için 0.1 ppm'yi geçmemelidir. Sodyum α-Olefin Sülfonatlar, aksi takdirde durulanan ürünlerde kullanım için güvenli kabul edilir. Tahrişle ilgili endişelere dayanarak, bırakılan ürünlerde Sodyum α-Olefin Sülfonatların kullanılması, bu tür kullanımlar için konsantrasyonların% 2'yi geçmemesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

EN

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Product Name: Sodıum Alpha Olefin Sulfonate
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate INCI Name: Sodium C14-16 Sodıum Alpha Olefin Sulfonate
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate CAS Number: 68439-57-6
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Product Form: Liquid
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Product Use: Cosmetic use
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Appearance, Physical State: Liquid 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Vapor Pressure: 25 mm HG @ 25°C
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Odor: Slight 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Volatile Weight %: 56-64
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Taste: No data available 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Evaporation Rate: Not available
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Color: Amber to yellow 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Flammability: May be combustible
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Molecular Weight: No data available 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Upper/lower Explosive Limit: No data available
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate pH (1% sol. in water) 7-9 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Solubility: Soluble in all proportions of
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Boiling Point: >100°C (212°F) water
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Melting Point: No data available
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Flash Point: No data available
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Specific Gravity: 1.05 (Water = 1)
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Reactivity: Product is stable
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Chemical Stability: Product is stable
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Hazardous Polymerization: No data available
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Conditions to Avoid: Avoid strong oxidizers
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Incompatible Materials: Strong oxidizing agents
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Molecular formula: R-CH=CH-(CH2)n-SO3Na, R=C14~16

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Characteristics:
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate has the following features:
100% biodegradability
Good wetting, foaming, detergency, emulsifying property
Little skin irritant
Good calcium soap dispersion and anti-hard water performances
Dissolves in water and rinsed easily
Good Stability, good compatibility with other kinds of surfactants

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Benefits:
Mild primary surfactant with excellent cleansing and degreasing properties (but non-drying on skin & mucous membranes).
Good wetting effect, foam booster, slight viscosity enhancer.
Easily compatible with other surfactants including non-ionic, amphoteric or anionic co-surfactants.
Can be used for making sulfate-free cleansing products .

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Use: Sodıum Alpha Olefin Sulfonate mainly be used in mild detergent and products for baby, such as hand lotion, washing powder, complex soap, shampoo, bath lotion, facial cleaning cream, phosphorus free detergent. AOS can also be used as industrial detergents.
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Use: Can be added to formulas as is. Recommended use level is 4-30% depending on desired foaming and cleansing effects. For external use only.
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Applications: Body washes, shampoos, bubble baths, cleansing lotions, various personal care cleansing products. 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Raw material source: Ethylene
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Manufacture: Alpha olefin suflonate is a mixture of long chain sulfonate salts prepared by the sulfonation of alpha olefins. Alpha-olefin sulfonate are produced by oligomerization of ethylene and by Fischer-Tropsch synthesis followed by purification.
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Animal Testing: Not animal tested
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate GMO: GMO free (does not contain plant-derived components)
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Vegan: Does not contain animal-derived components 
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Storage:
Powder and needle form products: store in a cool, dry place. Avoid moisture and heat.Liquid products: avoid press.

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Packing:
In 25 kg net craft-paper bags (powder).
In 200 kg net plastic barrels (liquid).

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Description: Mild anionic, high-foaming & well-emulsifying surfactant. Made primarily from coconut oils.  Stable at a wide pH range and can therefore be used in acidic environments. pH: 8 (10% solution), 40% active substances. Yellowish liquid, slightly viscous, faint odor.

What is Sodıum Alpha Olefin Sulfonate?
It is a surface active raw material that is slightly yellow in color, has low water solubility and is used as a raw material in detergent, cosmetics and many other areas from active surface cleaning.

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Chemical formula: CH3 (CH2) 10CH2 (OCH2CH2) nOSO3Na)
Since it contains at least one carbon-carbon pair, it is used in the chemical industry, plastic material, artificial rubber, artificial textiles and detergent production.
Stability in terms of chemical properties,
Participating in oxidation reactions,
Double bond joining reactions are seen and examined under 3 headings.
When carbon oxide and hydrogen are added, primary alcohol is formed, and this feature is used in the production of plastic and detergents.

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Production Technology
Sodıum Alpha Olefin Sulfonate, produced using petrochemical technology, goes through steam kaking, Methanol-Olefins Process, Catalytic Cracking and Olefin Conversion.

Today, highly energy efficient methods are used in catalytic methods.

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate Usage Areas
It has a wide range of uses from liquid cleaning products to shampoos, from laundry detergents to active surface cleaners.
It is also used in cosmetics, toothpaste and cream products due to its emulsifying feature.
Provides foaming in liquid detergents and soaps, allowing oil, dirt and residues to dissolve and rise to the water surface.
It is used in the production of fire fighting foams.
It acts as an air entrainer in the area of ​​plaster usage.
It is used as a foaming wall board.
Our company, which uses the latest technology in the production of Sodıum Alpha Olefin Sulfonates, offers a quality and economical service that meets every need.

Sodıum Alpha Olefin Sulfonate, or shortly Sodıum Alpha Olefin Sulfonate, is a surface chemical sold in the form of light yellowish powder. It separates oil, dirt and clay and is an excellent cleaner.Sodıum Alpha Olefin Sulfonate (Sodium C12-14 Olefin Sulfonate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium C14-18 Olefin Sulfonate, Sodium C16-18 Olefin Sulfonate) are mixtures of long chain sulfonate salts prepared by the sulfonation of alpha olefins. The numbers indicate the average lengths of the carbon chains of the alpha olefins. In cosmetics and personal care products, Sodıum Alpha Olefin Sulfonate are used mainly in shampoos and bath and shower products.Sodıum Alpha Olefin Sulfonate clean the skin and hair by helping water to mix with oil and dirt so that they can be rinsed away.Sodıum Alpha Olefin Sulfonate (AOS) is a formaldehyde free solution of sodium C14-C16 Sodıum Alpha Olefin Sulfonate preserved with MCI/MI. It can be used in variety of applications due to its excellent viscosity, hard water stability, detergency, foam characteristics, and pH stability over a broad pH range. AOS 40% is a milder surfactant compared to lauryl sulfates and is used in high performing sulfate-free, shampoos, body wash, hand soap and pet care formulations. It is highly effective in unloading undesirable liquids and particulates from gas producing wells and exhibits exceptional thermal stability up to 400° F. This product is readily biodegradable.Univar Solutions is here to serve your Sodıum Alpha Olefin Sulfonate needs.  With more than 120 distribution centers, our private fleet, technical expertise, and professional staff, we provide you proven reliability and quality service at every touchpoint.Sodıum Alpha Olefin Sulfonate, Sodium C12-14 Olefin Sulfonate, Sodium C 14-18 Olefin Sulfonate, and Sodium C16-18 Olefin Sulfonate are the Sodium α-Olefin Sulfonates used in cosmetics as surfactant-cleansing agents. The highest concentration reportedly is 16% in shampoos and bath and shower products. These ingredients are a mixture of long-chain sulfonate salts prepared by sulfonation of α-olefins of various carbon chain lengths noted as subscripts. In the manufacture of these ingredients, delta and gamma sultones may be produced. Sodium α-Olefin Sulfonates are poorly absorbed through normal skin, but are significantly absorbed through damaged skin. Acute oral LD50 values were 1.3 2.4g/kg in rats and 2.5-4.3 g/kg in mice. Short-term toxicity studies using rats showed no consistent effects, even with exposures in the 0.5-1.0 g/kg range. Concentrations above 10% produced moderate ocular irritation and a concentration of 5% produced mild ocular irritation in rabbits. In reproductive and developmental toxicity studies, fetal abnormalities were noted, but only at doses that were maternally toxic. Genotoxicity data were mostly negative and oral and dermal carcinogenicity studies were negative. Various animal and clinical studies found irritation and sensitization. Sensitization was attributed to low level gamma sultone residues. Because gamma sultones are demonstrated sensitizers at very low levels, it was concluded that any product containing Sodium α-Olefin Sulfonates should have very little gamma sultone residues. The gamma sultone levels should not exceed 10 ppm for saturated (alkane) sultones, 1 ppm for chloro-sultones, and 0.1 ppm for unsaturated sultones. Sodium α-Olefin Sulfonates are otherwise considered safe for use in rinse-off products. Based on concerns about irritation, were Sodium α-Olefin Sulfonates to be used in leave-on products, it was concluded that concentrations should not exceed 2% for such uses.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.