1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PROPYLENE GLYCOL

PROPYLENE GLYCOL (PROPILEN GLIKOL)

CAS NO : 57-55-6

METATAGS;1,2 Propanediol;1,2-Propanediol;Glycol, Propylene;Monohydrate, Propylene Glycol;Propan-1,2-Diol;Propylene Glycol;Propylene Glycol Monohydrate;Propylene Glycol Sodium Salt;Propylene Glycol, (+-)-Isomer;Propylene Glycol, (R)-Isomer;Propylene Glycol, (S)-Isomer

 

EC Numarası
200-338-0

Propilen Glikolün Moleküler Formülü
C3H8O2

CH3CHOHCH2OH

Propilen Glikolün Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri

Özellik adı
Moleküler Ağırlık: 76.095 g / mol
Hidrojen Bağımı Bağışlayıcı Sayısı: 2
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayımı: 1
Karmaşıklık: 20.9
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 40.5 A ^ 2
Monoizotopic Kütle: 76.052 g / mol
Tam Kütle: 76.052 g / mol
XLogP3: -0.9
Bileşik Canonicalized: true
Resmi Şarj: 0
Ağır Atom Sayısı: 5
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 1
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlanmamış Bond Stereocenter Sayısı: 0
İzotop Atom Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1


Propilen Glikolün Deneysel Özellikleri

Propilen Glikolün Fiziksel Tanımı
Kalın, kokusuz, renksiz sıvı. Su ile karıştırır.
Sıvı
Sıvı, Diğer.

Propilen Glikol Rengi
Renksiz yapışkan sıvı

Propilen glikol, alkol ailesinde bulunan, karbon bazlı küçük bir moleküldür ve daha çok bilinen etanol (alkol içme) ve izopropil (alkol sürtme) bileşikleridir. Antifriz bileşiği olan etilen glikole belki de en çok benzeyen şey, uygulamayı buz çözücü bir bileşik ve antifriz olarak buluyor. Bununla birlikte, çoğunlukla propilen glikol etkili bir çözücüdür ve farmasötik maddeler, kozmetik ürünler ve deodorant çubuklarda yaygın bir bileşentir.

Fiziki ozellikleri

Propilen glikol için Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna (MSDS) göre hafifçe tatlı bir tada sahip olan renksiz bir sıvıdır ve özellikle sudan daha yapışkantır, yani şurup gibi yavaşça akar. Erime noktası -72.4 derece F ve kaynama noktası 370.8 derece F'dir. Özgül ağırlığı 1.036'dır, yani sudan biraz daha yoğun olduğu anlamına gelir. Normal oda sıcaklığında buhar basıncı ihmal edilebilir, bu nedenle propilen glikol önemli derecede buharlaşmaz.


Moleküler Özellikler

Propilen glikol, üç karbon atomu, iki oksijen atomu ve sekiz hidrojen atomundan oluşan oldukça küçük bir moleküldür. CRC El Kitabı, Kimya ve Fizik'e göre moleküler ağırlığı 76.09 g / mol'dur. Bileşiğin küçük boyutu ve içilen alkol ile yapısal benzerliği, suda çok çözünür olmasını sağlar; Aslında, propilen glikol higroskopiktir, yani suyunu havadan çekip suyunu eritebilir. Sonuç olarak, suya giren, propilen glikolün havaya açık bırakıldığı bir numune zamanla hacim kazanacaktır.

 

 

 


EC Number
200-338-0

Molecular Formula of Propylene Glycol
C3H8O2

CH3CHOHCH2OH

Chemical and Physical Properties of Propylene Glycol

Property Name
Molecular Weight: 76.095 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count: 2
Hydrogen Bond Acceptor Count: 2
Rotatable Bond Count: 1
Complexity: 20.9
Topological Polar Surface Area: 40.5 A^2
Monoisotopic Mass: 76.052 g/mol
Exact Mass: 76.052 g/mol
XLogP3: -0.9
Compound Is Canonicalized: true
Formal Charge: 0
Heavy Atom Count: 5
Defined Atom Stereocenter Count: 0
Undefined Atom Stereocenter Count: 1
Defined Bond Stereocenter Count: 0
Undefined Bond Stereocenter Count: 0
Isotope Atom Count: 0
Covalently-Bonded Unit Count: 1


Experimental Properties of Propylene Glycol

Physical Description of Propylene Glycol
Thick odorless colorless liquid. Mixes with water.
Liquid
Liquid, OtherSolid.

Color of Propylene Glycol
Colorless viscous liquid

Propylene glycol is a small, carbon-based molecule that is in the alcohol family, along with the more familiar compounds ethanol (drinking alcohol) and isopropyl (rubbing alcohol). It's perhaps most similar of all to the antifreeze compound ethylene glycol, and it too finds application as a de-icing compound and antifreeze. Mostly, however, propylene glycol is an effective solvent and is a common ingredient in pharmaceuticals, cosmetics and deodorant sticks.

Physical Properties of Propylene Glycol

According to the Material Safety Data Sheet (MSDS) for propylene glycol, it's a colorless liquid with a slightly sweet taste and is notably more viscous than water, meaning that it flows slowly, like syrup. Its melting point is -72.4 degrees F, and its boiling point is 370.8 degrees F. It has a specific gravity of 1.036, meaning that it is only slightly more dense than water. Its vapor pressure at normal room temperature is negligible, so propylene glycol does not evaporate to any significant degree.

Molecular Properties of Propylene Glycol

Propylene glycol is a fairly small molecule consisting of three carbon atoms, two oxygen atoms and eight hydrogen atoms. Its molecular weight is 76.09 g/mol, according to the CRC Handbook of Chemistry and Physics. The compound's small size and structural similarity to drinking alcohol makes it very soluble in water; in fact, propylene glycol is hygroscopic, meaning that it can pull water out of the air and dissolve the water. As a result, a sample of propylene glycol left open to the air will gain volume over time as it gains water.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.