1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLUKURONOLAKTON

Glukuronolakton, glikoz parçalandığında oluşan doğal bir metabolit ve karbonhidrattır.
Glukuronolakton, neredeyse tüm bağ dokularının önemli bir yapısal bileşeni olan, doğal olarak oluşan bir maddedir.
Glukuronolakton ayrıca glukarik asit, ksilitol ve L-ksiluloz'a metabolize edilir ve insanlar ayrıca glukuronolaktonu askorbik asit sentezinin öncüsü olarak kullanabilir.

CAS Numarası: 32449-92-6
EC Numarası: 251-053-3
Moleküler Formül: C6H8O6
Molar Kütle: 176,12 g/mol

Eş anlamlılar: D-Glukurono-6,3-lakton, (2R)-[(3R,4S)-3,4-Dihidroksi-5-oksotetrahidro-2-furanil](hidroksi)asetaldehit, (2R)-[(3R, 4S)-3,4-Dihidroksi-5-oksotetrahidro-2-furanil](hidroksi)asetaldehit, (2R)-[(3R,4S)-3,4-Dihidroksi-5-oksotetrahidro-2-furanil](hidroksi) acetaldehit, 32449-92-6, D-Glukuron, D-Glukuronik asit lakton, D-Glukurono-3,6-Lakton, Glukofuranurono-6,3-lakton, Glukuronik asit lakton

Glukuronolakton, neredeyse tüm bağ dokularının önemli bir yapısal bileşeni olan, doğal olarak oluşan bir maddedir.
Glukuronolakton bazen enerji içeceklerinde kullanılır.

Glukuronolaktonun "beyin bulanıklığını" azaltmak için kullanılabileceği yönündeki beyanlar, bilişsel işlevi iyileştirdiği gösterilen Kafein gibi diğer aktif maddeleri içeren enerji içecekleri üzerinde yürütülen araştırmalara dayanmaktadır.
Glukuronolakton aynı zamanda birçok bitki sakızında da bulunur.

Glukuronolakton (IUPAC adı = (2R)-2-[(2S,3R,4S)-3,4-dihidroksi-5-okso-tetrahidrofuran-2-il]-2-hidroksi-asetaldehit) vücutta doğal olarak oluşur.
Glukuronolakton, glikoz parçalandığında oluşan doğal bir metabolit ve karbonhidrattır.

Glukuronolakton zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, anında enerji verir.
Glukuronolakton, sıcak ve soğuk suda çözünebilen, beyaz, katı, kokusuz bir bileşiktir.

Glukuronolaktonların erime noktası 176 ila 178 °C arasında değişir.
Glukuronolakton, monosiklik aldehit formunda veya bisiklik hemiasetal (laktol) formunda mevcut olabilir.

Glukuronolakton, Amerikan hükümeti tarafından üretilen Vietnam Savaşı döneminden kalma bir ilaç olduğu ve o zamandan beri beyin tümörüne bağlı ölümler nedeniyle yasaklandığı yönündeki şehir efsanesi nedeniyle bazı kötü şöhretler kazanmıştır.
Ancak bu iddia tamamen yanlıştır ve British Medical Journal'da alıntılanan makale mevcut değildir.

Uygun insan veya hayvan denemelerinin bulunmaması nedeniyle Glukuronolaktonun insan tüketimi için güvenli olup olmadığı bilinmemektedir.
Bununla birlikte, Glukuronolaktonun insan vücudu üzerinde muhtemelen sınırlı etkileri vardır.

Ayrıca, glukuronolaktonun izole edilmiş takviyeleri üzerine yapılan araştırmalar sınırlıdır; Gıda ve İlaç İdaresi web sitesinde, bunun beyin tümörlerine veya diğer hastalıklara neden olma potansiyeline ilişkin herhangi bir uyarı bulunmamaktadır.
Glukuronolakton bazı enerji içeceklerinde kullanılan bir maddedir.
Ancak enerji içeceklerindeki glukuronolakton seviyeleri diyetin geri kalanında bulunan seviyeleri çok aşabilir.

Glukuronolakton ile ilgili araştırmalar, güvenliğine ilişkin iddialarda bulunamayacak kadar sınırlıdır Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), Glukuronolaktonun glukurono-γ-laktonun kafein, taurin, alkol veya egzersizin etkileriyle herhangi bir etkileşime girmesinin olası olmadığı sonucuna varmıştır.
Panel ayrıca mevcut verilere dayanarak taurin ve kafein arasındaki diüretik etkiler üzerindeki ilave etkileşimlerin olası olmadığı sonucuna varmıştır.

Glukuronolakton detoks maddesi olarak kullanılır.
Glukuronolakton ayrıca glukarik asit, ksilitol ve L-ksiluloz'a metabolize edilir ve insanlar ayrıca glukuronolaktonu askorbik asit sentezinin öncüsü olarak kullanabilir.

Glukuronolakton, enerji içeceklerinde yaygın olarak bulunan bir moleküldür (markaya bağlı olarak değişmekle birlikte yaklaşık 10-60 mg), ancak enerji içeceklerinin bileşenlerinin 'parçalara ayrılması' ile ilgili çalışmalarda enerjiye önemli bir katkı sağlanmadığı öne sürülmektedir.
İn vitro olarak, Glukuronolakton bir dehidrojenaz ile D-Glukaro-1,4-Lakton'a (G14L) metabolize edilebilir; burada D-glukuronolakton bir dilaktona (d-glukaro-1,4-3,6-dilakton) metabolize olur ve daha sonra kendiliğinden G14L'ye bozunur.

Glukuronolakton asit, ilacı metabolize eden enzimler (UGT transferazlar) tarafından konjugasyon amacıyla Glukuronik Asiti sentezleyen glukuronik asit yolunun ana idrar metabolitidir.
D-Glukarik Asitin günlük idrar çıkışı yaklaşık 30-100umol'dür.

1,4-GL, hidroperoksit ve peroksinitrat gibi reaktif türlerden lipoproteinlere yönelik oksidatif/nitratatif hasarı hafifletmesinin yanı sıra anti-trombosit agregatif bir bileşik olarak hareket ederek kan damarı sağlığı için koruyucu olarak görülebilir.
Glukuronolakton bu bakımdan resveratrol ile sinerjistik olabilir.

Bir enerji içeceği tüketirken (80 mg kafein, 1000 mg taurin, 800 mg Glukuronolakton; B-kompleksli şekersiz), nadiren enerji içeceği tüketen sağlıklı kişilerde trombosit agregasyonunda genel bir artış meydana geldiği görülmektedir.
Katılımcılar testten önce bir hafta boyunca kafeinden uzak durmuşlardır ve Glukuronolaktonun gözlemlenen etkilere katkısı belirlenmemiştir.

Glukuronolakton, glukuronik asit kritik altı suda birbirinin yerine bozunduğunda oluşturulabilir
Glukuronolaktonun kafein, beta-alanin, kreatin, sitrülin ve taurin ile kombinasyonunun aerobik ve anaerobik performansı iyileştirmede olası bir olumlu etkisi vardır.

Belki kulağa tuhaf gelen bileşik bir şey çağrıştırıyor olabilir, belki de Glukuronolakton bir anlam ifade etmiyor.
Glukuronolakton, eğer enerji içeceği içmişseniz muhtemelen tüketmiş olduğunuz bir şeydir.
Glukuronolakton, takviye dünyasında da hızla benimseniyor; tipik olarak çoklu bileşenli ergojenik (performans artırıcı) veya egzersiz öncesi ürünlerde.

Bileşik hakkında nispeten az bilgi var, bu da etkileri konusunda farkındalık eksikliğine ve hatta atletik camianın yanlış bilgilendirilmesine yol açıyor.

Glukuronolakton, glikozun doğal bir metabolitidir ve glikojen oluşumunu düzenler.
Glukuronolakton öncüsü D-glukuronik asit (bundan sonra DGA olarak anılacaktır), fizyolojik pH'ta glukuronolakton ile denge durumunda kalır.

Glukuronolakton, glikozun oksitlenmiş bir ürünü olan glukuronik asidin siklik bir esteridir.
Pek çok ülkede, glukuronolakton, enerji içeceklerinde yaygın olarak kullanılan bir içeriktir; bu içerik aynı zamanda oldukça büyük miktarlarda kafein ve taurin, vitaminler ve bitkisel takviyeler gibi sözde enerji artırıcı bileşenler de içerir.
Enerji içecekleri özellikle gençler arasında popülerdir1-2); ancak bu içeceklerin yüksek kafein içeriği nedeniyle çocuklar ve genç yetişkinler üzerinde ciddi zararlı etkileri olduğu bilinmektedir).

Enerji içeceklerinin çocuklar, ergenler ve genç yetişkinler üzerindeki sağlık etkileri araştırılmakta ve içindeki pek çok bileşenin sonuçları araştırılmaktadır.
Enerji içeceklerinin farmakolojik etkilerinin doğrulanmamış olması, bu tür içeceklerin özellikle çocuklar ve gençler üzerinde tüketimine ilişkin endişeleri artırmıştır).

Glukuronolakton Kore'de farmasötik ürünlere dahil edilebilmektedir ancak gıda katkı maddesi olarak kullanılması kesinlikle yasaktır.
Yasadışı glukuronolakton kullanımını denetlemek için içecekler, diyot dizisi dedektörü (DAD) ile donatılmış yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) kullanılarak Kore'de tutarlı bir şekilde test edilmiştir.
Glukuronolaktonun yüksek polaritesi, düşük molekül ağırlığı ve kromoforların bulunmaması nedeniyle, HPLC-DAD kromatografisi kullanılarak glukuronolaktonun analizi, 1-fenil-3-metil-5-pirazolon (PMP)4 ile türetme yoluyla gerçekleştirilmiştir.

Glukuronolakton, gıda ve içecek endüstrisinde besin takviyesi olarak yaygın olarak kullanılan doğal bir organik bileşiktir.
Bir besin takviyesi olarak D-Glukuronolakton çok çeşitli endüstrilerde kullanılabilir.

Glukuronolakton dehidrojenaz, karaciğer homojenatlarının partiküler olmayan kısmında meydana gelir ve nikotinamid adenin dinükleotid (NAD) varlığında D-glukuronolaktonu D-glukarik asite dönüştürür.
Enzim muhtemelen normal memeli idrarında atılan D-glukarik asitten sorumludur.
Glukuronolaktonun aktivitesi uygun bir şekilde D-glukarat'ın asit pH'ta ısıtıldıktan sonra p-glukuronidaz üzerindeki spesifik inhibitör etkisi ile ölçülür.

Glukuronolakton, insan karaciğerindeki glikozun metabolizması sonucu üretilen, doğal olarak oluşan bir kimyasal bileşiktir.
Glukuronolakton neredeyse tüm bağ dokularının önemli bir yapısal bileşenidir.

Glukuronolakton ayrıca birçok bitki sakızında da bulunur.

Glukuronolakton, Amerikan hükümeti tarafından üretilen Vietnam Savaşı döneminden kalma bir ilaç olduğuna dair şehir efsaneleri nedeniyle bazı kötü şöhretler kazanmıştır.
Söylenti, beyin tümörüne bağlı birçok ölüm nedeniyle Glukuronolaktonun yasaklandığını söyleyerek devam ediyor.

O zamandan beri söylentinin yanlış olduğu kanıtlandı, çünkü ne alıntı yapılan British Medical Journal makalesi ne de "tüketiminin yasaklanması" hiçbir zaman gerçekleşmedi.
Ayrıca, Gıda ve İlaç İdaresi web sitesinde Glukuronolaktonun beyin tümörlerine veya diğer hastalıklara neden olma potansiyeline ilişkin hiçbir uyarı görünmüyor.

Birçok enerji içeceğinin içinde glukuronolakton bulunur.
Bu içeceklerin çoğu aynı zamanda kafein içerir, ancak glukuronolaktonun da dahil edilmesinin nedeni, yorgunlukla mücadele ettiği ve kendinizi iyi hissetmenizi sağladığıdır.

Glukuronolakton, glukarik asit, ksilitol ve L-ksiluloz'a metabolize edilir ve insanlar ayrıca askorbik asit sentezinin öncüsü olarak kullanabilir.
Karaciğer, kan glukuronid seviyelerinin yükselmesine neden olması gereken B-glukuronidaz enzimini (glukuronidleri metabolize eder) inhibe eden glukuronolakton oluşturmak için glikoz kullanır.

Glukuronitler, morfin ve depo medroksiprogesteron asetat gibi toksik maddelerle birleşerek bunları suda çözünebilen glukuronit konjugatlarına dönüştürerek vücuttan atılır.
Glukuronolakton detoksifikasyon uygulamalarında popüler bir içeriktir.

Radyokarbonla aynı şekilde işaretlenmiş sodyum glukuronat, glukuronolakton veya glikoz, intravenöz bilirubin infüzyonuyla birlikte köpeklere intravenöz olarak uygulandı.
Sodyum glukuronat enjekte edildiğinde, takip eden 3 saat içinde geri kazanılan safra, miligram bilirubin başına enjekte edilen etiketli materyalin 4,16 x 10-6 ve 8,33 x 10-7'sini içeriyordu.

Etiketli glukuronolakton enjeksiyonundan sonraki geri kazanımlar, atılan miligram bilirubin başına uygulanan etiketin 4,98 x 10-5 ve 7,94 x 10-5'iydi ve etiketli glukoz verildiğinde geri kazanılan fraksiyonlar 3,39 x 10-4 ve 4,91 x 10-4/ idi.
Safranın kağıt kromatogramlarının radyootogramları, glikoz etiketli substrat olduğunda bilirubin glukuronide karşılık gelen noktalarda radyoaktivite gösterdi.

İçeceklerdeki glukuronolakton için hızlı, hassas bir analitik yöntem geliştirildi ve elektrosprey iyonizasyon tandem kütle spektrometrisine (HILIC-ESI-MS/MS) bağlı hidrofilik etkileşim sıvı kromatografisi kullanılarak doğrulandı.
Glukuronolakton için optimum analitik koşulları belirlemek amacıyla üç farklı türde HILIC kolonu ve farklı pH değerlerine sahip iki mobil faz incelenmiştir.

pH 9 asetonitril açısından zengin bir mobil faza sahip amid bağlı sabit faz, kolon tutma, ESI-MS/MS yanıt alanı ve sinyal-gürültü oranı açısından en iyi durumdu.
Ekstraksiyondan sonra glukuronolakton, HILIC amid kolonu yoluyla ayrıldı ve seçilen reaksiyon izleme (SRM) modunda negatif ESI-MS/MS ile tespit edildi.

Kore'de satılan dokuz enerji içeceğine 5 ng/mL konsantrasyonda glukuronolakton eklendi; Monster EnergyTM örneği en küçük tepe alanını gösterdi ve yöntemin doğrulanması için sinyal-gürültü oranı kullanıldı.
0,998'den büyük bir korelasyon katsayısı ile 20 ila 1500 ng/mL konsantrasyon aralığında iyi bir doğrusallık elde edildi.

Geliştirilen yöntemin tespit limiti (LOD) 6 ng/mL ve miktar belirleme limiti (LOQ) 20 ng/mL idi.
Bu yöntemin 20, 100, 500 ve 1000 ng/mL konsantrasyonlarda geri kazanımı %96,3 - %99,2 ve bağıl standart sapmalar (RSD) %1,6 - %14,0'dır.

Üç laboratuvar arasında 100 ve 500 ng/mL konsantrasyonda tekrar üretilebilirlik kesinlik değerlendirmesi gerçekleştirildi.
Bu değerlendirmenin iyileşmesi %95,1-%102,3 ve RSD %2,7-%7,0 idi.

Bir varyans analizi, üç laboratuvarın geri kazanım sonuçları arasında %5 anlamlılık düzeyinde hiçbir fark olmadığını gösterdi.
Doğrulanmış yöntem, Kore'de glukuronolaktonla karıştırılmış içeceklerin incelenmesi için geçerlidir.

Glukuronolakton, esas olarak karaciğerin toksik madde eliminasyon fonksiyonunu güçlendirmek, beyin fonksiyonunu yenilemek ve optimize etmek ve immünolojik fonksiyonu düzenlemek için kullanılan beyaz kristal tozdur.
Bu ürün vücuda girdikten sonra glukuronik asit formunda ortaya çıkar ve insan vücudu tarafından herhangi bir yan etkisi olmadan doğrudan emilir.

Glukuronik asit türevlerinin karakteristik reaksiyonlarından biri, bir Δ4,5 piranoz oluşturmak için bir 4-(ikame edilmiş) hidroksi grubunun baz katalizli eliminasyonudur.
Hidrojenasyonun ardından, anomerik konfigürasyonun β olması şartıyla esas olarak a-yüzünden ilerlenerek, başlangıçtaki C(5)-konfigürasyonu geri yüklenir.

Bu dizi, bir dizi 4-deoksipiranoza erişim sağlar: dolayısıyla 4-deoksiglikozlar, C(6)'da indirgeme yoluyla kolaylıkla elde edilebilir.
Bir glikole dönüşüm, ardından C(2)/C(3)'te cis-dihidroksilasyon, d-likso konfigürasyonuna (neosidomisin içinde bulunur) yol açar.
Sonunda yine dihidroksilasyon yoluyla KDO serisiyle daha az belirgin bir ilişki ortaya çıktı.

Öğütülmüş kahvemiz etkili dozlarda nootropikler içerir: bilişi, odaklanmayı ve enerjiyi iyileştirdiği bilinen bir takviye sınıfı vardır.
Glukuronolaktonun bilişsel faydaları olsa da, aynı zamanda fiziksel sağlık için inanılmaz derecede çok yönlü bir takviyedir.

Kahvemizde bulacağınız Glukuronolaktonun faydaları şunlardır:

Glukuronolakton en popüler eklem destek takviyelerinden birinin bileşenidir:
Kondroitin sülfat.

Vücudunuzda ne kadar çok glukuronolakton varsa bağlarınızın, tendonlarınızın ve kıkırdaklarınızın sağlığına o kadar katkıda bulunabilir ve destekleyebilirsiniz.

Glukuronolakton, glikoz parçalandığında oluşan doğal bir metabolit ve karbonhidrattır.
Yetersiz Glukuronolakton vücutta doğal olarak oluşur.

Glukuronolakton, glikoz parçalandığında oluşan doğal bir metabolit ve karbonhidrattır.
Glukuronolakton zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, anında enerji verir.

Enerji içeceklerinin ana maddeleri kafein, taurin ve glukuronolaktondur.
Piyasaya çıkan bazı yeni ürünlerde haşhaş tohumu ekstraktı veya efedrin de bulunuyor.

Taurin vücutta doğal olarak bulunan bir amino asittir.
Amino asitler protein üretimine katkıda bulunur.
Ayrıca Glukuronolaktonun vücudu zararlı maddelerden ve toksinlerden arındırdığı da bulgular arasındadır.

Stresli zamanlar ve yoğun fiziksel aktivite sırasında vücut az miktarda taurin kaybedebilir.
Bazı insanlar vücutlarındaki taurin seviyesini eski haline getirmek veya arttırmak için enerji içecekleri içerler.

Doğal bir amino asit olan taurin vücutta 40-400 mg arasında bulunurken, enerji içeceklerinde Glukuronolakton 1000 mg olarak bulunur.
Çalışmalar taurinin dopamin üretimini artırarak lokomotor aktiviteyi arttırdığını, alkole bağlı amneziyi azalttığını ve alkolün karaciğer üzerindeki toksik etkisini azalttığını göstermiştir.

Glukuronolaktonun ayrıca taurinin beyindeki en önemli inhibitör nörotransmitter olan gama amino bütirik asiti (GABA) etkileyerek anti-anksiyete ajanı olduğu da bilinmektedir.

Glukuronolakton ayrıca vücutta doğal olarak bulunur.
Glukuronolakton, glikoz parçalandığında oluşan doğal bir metabolit ve karbonhidrattır.

Glukuronolakton zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, anında enerji verir.
Kafein, merkezi sinir sistemine etki ederek beyne giden ve beynden gelen mesajları hızlandırır; dolayısıyla Glukuronolakton kişiyi daha uyanık ve aktif hale getiren bir uyarıcıdır.

Kafeinin termojenik özelliği Glukuronolaktonu en yaygın kullanılan psikoaktif madde haline getirir.
Dolayısıyla kafein alımı başlangıçta kişiyi daha üretken ve daha konsantre hale getiren önemli bir faktör iken, 4-6 hafta boyunca küçük dozlarda alındıktan sonra Glukuronolakton, nörotransmitter yıkımına neden olarak konsantrasyonu azaltarak öğrenme yeteneğini azaltarak öğrenme yeteneğini azaltır.

Ancak Glukuronolaktonun günde 400 mg'dan az kafein tüketiminin sağlıklı yetişkinlerde bahsedilen yan etkilere neden olmadığı, ancak günde 400 mg'dan fazla tüketilmesi durumunda yan etkilerin ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.
Glukuronolakton veya Glukuron tıbbi bir hammadde, aktif farmasötik bileşen, API'dir.

Glukuronolakton, vücut sistemimizdeki enzim tarafından glukuronik asit olarak katalize edilecektir.
Karaciğer ve bağırsaktan gelen metabolitler, tonik ajanlar veya ilaçlarla birleştirildikten sonra, glukuronik asidin toksik olmayan kombinasyonu üretilecek ve idrarla atılacaktır.
Bu arada Glukuronolakton veya Glukuron, karaciğer amilaz aktivitesini azaltacak, glikojenolizi önleyecek, glikojen içeriğini artıracak, vücudumuzdaki kötü yağ depolamasını azaltacaktır.

Glukuronolakton veya Glukuron'un ayrıca hepatit, hepatosiroz, gıda ve ilaç zehirlenmesine karşı mücadelede yardımcı olduğu düşünülmektedir.
Glukuronolakton veya Glukuron artrit, romatoid artrit için adjuvan bir ilaçtır.

Bir gıda katkı maddesi olarak Glucuronolakton veya Glucuron, yaygın olarak uygulanan gıdalar ve fonksiyonel veya enerji içecekleridir.
Glukuronolakton, gıda tedarikimiz için gerekli bir gıda maddesidir.

Glukuronolakton veya Glukuron bağışıklık fonksiyonunu düzenler.
Glukuronolakton ayrıca yaşlanma karşıtı özelliğe de sahip olacaktır.

Glukuronolakton veya Glukuron beynimize oksijen dağıtımını iyileştirir, bu da yorgunluktan kurtulmayı hızlandırır.
Glukuronolakton aynı zamanda detoks maddesi olarak da kullanılabilir.

Bir panzehir olarak Glukuronolakton, karaciğer ve bağırsaktan gelen zehirleri, toksik olmayan bir glukuronik asit kombinasyonuna birleştirir.
Bu işlem karaciğerimizin çalışmasını azaltacaktır.
Bu sayede Glukuronolakton karaciğer koruyucusudur.

Glukuronolakton doğal olarak oluşur.
Glukuronolakton da büyük miktarlarda üretilebilir.
Glukuronolakton bazı bitki sakızlarında bulunabilir.

Glukuronolakton, API karaciğer fonksiyonunu iyileştirir.
Glukuronolaktonun gıda katkı maddelerinde, bazı içeceklerde ve ilaçlarda yaygın olarak kullanılmasının nedeni budur.

Glukuronolakton veya Glukuron Hammaddesi API, hayvan sağlığı endüstrisinde de kullanılmaktadır.

Glukuronolakton, gıdalarda doğal olarak bulunan bir glikoz metaboliti olan organik bir kimyasal bileşiktir.
Glukuronolakton vücutta meydana gelen enerji değişikliklerinin seyrini etkiler, ayrıca belirli bir detoksifikasyon ve hepatoprotektif potansiyele sahiptir ve ayrıca lokomotor sistemin işleyişi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Glukuronolakton, egzersiz kapasitesini destekleyen bir element olarak kullanılabilir, ancak her şeyden önce gereksiz metabolik ürünlerden kurtulmaya yardımcı olan bir katkı maddesi olarak kullanılabilir.
Enerji içeceklerinde, antrenman öncesi ve sonrası preparatlarda, keratin yığınlarında ve sporculara yönelik özel içeceklerde de tamamlayıcı bileşen olarak adlandırılan bir bileşen bulunur.

Piyasada bu maddeyi içeren tekli preparat bulunmamaktadır.
Yukarıda belirtilen maddelerin olumsuz etkilerine ilişkin bilgileri internette bulabileceğiniz için glukuronolaktonun profesyonel literatür şeklinde bir gerekçesi olmadığını belirtmek gerekir.

Glukuronolakton beyaz kristal veya beyaz kristal tozdur.
Glukuronolakton suda çözünür, bir kısmı glukuronik asite dönüşür, çözelti asidiktir, etanol ve metanolde az çözünür.

Glukuronolaktonun ana işlevi, karaciğerin detoksifikasyon fonksiyonunu arttırmak, beyin fonksiyonunu eski haline getirmek veya iyileştirmek, bağışıklık fonksiyonunu düzenlemek ve cildi beslemek, yaşlanmayı geciktirmek, hipoksiyi iyileştirmek, yorgunluğu ortadan kaldırmak ve fonksiyonu geliştirmektir.
çeşitli organ fonksiyonlarının koordinasyonu vardır.
Glukuronolakton, akut ve kronik hepatitte, sirozda veya gıda veya ilaçların zehirlenmesi ve detoksifikasyonunda kullanılır.

Glikoz metabolizmasının glukuronolaktonu, yani glikozun parçalanmasıyla oluşan bir karbonhidrat türüdür.
Glukuronolakton vücuda enerji sağlar.
Glukuronolakton sentetik olarak üretilir ve enerji içeceklerinde kullanılır.

Glukuronolakton, glikoz karaciğerimizde metabolize olduğunda vücudumuzda doğal olarak üretilir.
Glukuronolakton aynı zamanda bağ dokularımızın da önemli bir bileşenidir.

Glukuronolakton doğal olarak üretilse de (Glukuronolakton çeşitli tendonlarımızın, bağlarımızın ve kıkırdaklarımızın bir parçasıdır), vücudumuzda çok az miktarda bulunur.
Glukuronolakton ayrıca hayvan bağ dokularında, bazı bitkilerde ve enerji içeceklerinde de bulunur.

Birçok faydası nedeniyle Glukuronolakton vücudumuzun fiziksel ve zihinsel fonksiyonlarını geliştiren güçlü bir takviyedir.

Glukuronolakton, onu içeren çok sayıda üründe, özellikle de spor ve enerji içeceklerinde yoğun bir şekilde incelenmiştir (x).
Bu çalışmaların çoğunda Glukuronolakton, kafein ve taurin gibi diğer aktif bileşenlerle birleştirilmiştir.
Bununla birlikte, Glukuronolakton çeşitli vücut fonksiyonlarının iyileştirilmesinde hala itibar görmektedir.

Bitki sakızlarında diğer karbonhidratlarla birlikte polimerlerde bulunan, suda çözünebilen kristalli bir bileşik.
Glukuronolakton hayvanlardaki hemen hemen tüm lifli ve bağ dokularının önemli bir yapısal bileşenidir.

Tükettiğimiz bazı içeceklerde glukuronolakton bulunur.
Kırmızı şarap, litre başına 20 mg kadar, tartışmasız en yüksek doğal Glukuronolakton miktarına sahiptir.

Glukuronolakton içeren diğer içecekler şunlardır:
Çiğnenebilir kahve
Canavar enerji içeceği
Canlandırıcı soda

Enerji içeceklerinde taurin ve kafein gibi diğer bileşenlerle birleştirildiğinde Glukuronolakton, bireyin günlük görevleri yerine getirme hızını artırır.
Herkes bu ekte değer bulabilir çünkü her birimizin gün boyunca ihtiyaç duyduğu tek şeyi sağlar: enerji.

Yoğun egzersiz tipik olarak bitkinlik ve yorgunluğa neden olur.
Bununla birlikte, çeşitli denemeler Glukuronolaktonun şiddetli aktiviteden sonra bile enerji tükenmesinin etkilerini önlemeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
Glukuronolakton size herhangi bir antrenmanı veya yorucu görevi sürdürmeniz ve sürdürmeniz için gereken enerji patlamasını verecektir.

Glukuronolakton, aerobik ve anaerobik performansın iyileştirilmesine yardımcı olan aktif bir bileşen olduğundan, fiziksel performans açısından çok sayıda faydaya katkıda bulunur.
Bazı insanlar aerobik, yüksek kardiyo egzersizini atlatmak için yardıma ihtiyaç duyar.
 
(Anaerobik) yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) antrenmanı sırasında zorlu nefes alma da biraz takviye gerektirebilir.
Glukuronolakton her ikisi için de destek sağlar.

Glukuronolakton ayrıca antrenman öncesi takviyesi olarak diğer bileşenlerle de iyi çalışır çünkü kas proteini kazanımına ve tekrarlayan egzersiz görevlerini yerine getirme yeteneğine yol açar.
Birçok sporcu dayanıklılık ve güç oluşturmak için çalışır çünkü uzun vadeli hedefleri kas kazanmaktır.

Glukuronolakton, sporcuların tüm bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olan faydalar sağlar.
Kalp sağlığını artırmak ve yağları yağsız kaslara ayırmak için egzersizleri birleştirenler, muhtemelen glukuronolaktonun atletik rutinlerine gerekli bir katkı olduğunu düşüneceklerdir.

Glukuronolaktonun Kullanım Alanları:
Glukuronolaktonun başta yiyecek ve içecek endüstrisi olmak üzere ilaç ve besin takviyelerinde çeşitli kullanımları vardır.

Glukuronolaktonun temel kullanımlarından bazıları şunlardır:

Enerji içecekleri:
Glukuronolakton, enerji içeceklerinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir ve genellikle enerji seviyelerini artırma, uyanıklığı artırma ve yorgunluğu azaltma özelliği nedeniyle dahil edilir.

Diyet takviyeleri:
Glukuronolakton, zihinsel performansı ve fiziksel dayanıklılığı artırmadaki potansiyel faydaları nedeniyle diyet takviyelerinde kullanılır.

Detoksifikasyon:
Glukuronolaktonun karaciğer fonksiyonunu destekleyerek ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak detoksifikasyon sürecine yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

Bilişsel İşlev:
Bazı çalışmalar Glukuronolaktonun bilişsel işlevler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini, potansiyel olarak hafızayı ve konsantrasyonu iyileştirebileceğini öne sürüyor.

Spor Beslenmesi:
Glukuronolakton, fiziksel performansı ve iyileşmeyi artırma potansiyeli nedeniyle sporcu beslenme ürünlerine dahil edilir.

İlaçlar:
Bazı formülasyonlarda glukuronolakton bağ dokusu sağlığı için önemli olan glikozaminoglikanların sentezindeki rolü nedeniyle kullanılmaktadır.

Sağlık Takviyeleri:
Glukuronolakton bazen genel refahı iyileştirmeyi ve vücudun doğal detoksifikasyon süreçlerini desteklemeyi amaçlayan sağlık takviyelerine eklenir.

Glukuronolakton genel olarak güvenli olarak kabul edilse de, önerilen dozajlarda kullanılması ve herhangi bir endişeniz veya önceden var olan sağlık sorunlarınız varsa sağlık uzmanlarına danışmanız önemlidir.

Glukuronolaktonun Tipik Özellikleri:

Kimyasal özellikler:

Fonksiyonel gruplar:
Hidroksil grupları (-OH) ve bir lakton halkası (siklik ester) içerir.

İstikrar:
Normal sıcaklık ve basınç altında kararlıdır; yüksek sıcaklıklarda ayrışabilir.

Reaktivite:
Glukuronik asit üretmek için hidrolize uğrayabilir.

Biyolojik Özellikler:

Biyoyararlanım:
Sindirim kanalında kolayca emilir.

Metabolizma:
Karaciğerde glukuronik asite metabolize olur.

Eliminasyon:
Esas olarak idrar yoluyla atılır.

Glukuronolaktonun Güvenliği ve Kullanımı:

Emniyet:
Düzenleyici otoriteler tarafından genel olarak güvenli (GRAS) olarak tanınmaktadır.

İşleme:
Teneffüs etmekten veya cilt ve gözlerle temastan kaçınmak için dikkatli kullanılmalıdır; Gerektiğinde kişisel koruyucu ekipmanı (KKD) kullanın.

Glukuronolakton Tanımlayıcıları:
CAS Numarası: 32449-92-6
Moleküler Formül: C6H8O6
Molar Kütle: 176,12 g/mol
IUPAC Adı: (2R)-2-[(3R,4S,5R)-3,4,5-trihidroksi-6-oksooksan-2-il]oksiasetik asit
InChI Anahtarı: RGHNJXZEOKUKBD-GBNDHIKLSA-N
PubChem Müşteri Kimliği: 11277
EC Numarası: 251-053-3
ChEBI ID: CHEBI:16077

Glukuronolaktonun Özellikleri:
Görünüm: Beyaz kristal veya beyaz kristal toz.
Kimlik: Olumlu
Erime noktası: 170 ~ 176 OC
Spesifik dönüş: +18,0 20,0°
Çözüm neye benziyor: Berrak ve renksiz
Kurutma kaybı: ≤0,5%
Ateşlemede kalıntı: ≤%0,1
Sülfat (SO4): ≤1ppm
Arsenik: ≤1ppm
Amonyum tuzları (NH4): ≤200ppm
Ağır metaller: ≤10ppm
tahlil: ~ 102.0, %98.5,%
Toplam plaka sayısı: ≤1000cfu/gr
Küf ve Maya: ≤100cfu/gr
E. coli: Negatif / 25g
zehirlenme mikrobu: Negatif / 375g
S. aureus: Negatif / 25g
koliformlar: Negatif / 25g

Kimyasal Formül: C6H8O6
Molekül Ağırlığı: 176,12 g/mol
Görünüm: Beyaz kristal toz
Çözünürlük: Suda yüksek oranda çözünür
Erime Noktası: Yaklaşık 176-178 °C
Kaynama Noktası: Kaynamadan önce ayrışır
Yoğunluk: 1,75 g/cm³
pH: Tipik olarak sulu çözeltilerde asidiktir

Görünüm: Beyaz kristaller veya beyaz kristal toz
Tanımlama:Pozitif
Çözeltinin görünümü: Berrak ve renksiz
Spesifik dönüş(°): +18,0 - +20,0
Kurutma kaybı (%): 0,5 Maks
Ateşlemede kalıntı(%) :0,1 Maks
Erime noktası(°C):170 - 176
Test (%): 98,5 - 102,0
Ağır metal (ppm): 10 Maks.
As(ppm): 1,0 Maks
NH4(%) :200 Maks
TPC(cfu/g):1000 Maks.
Maya ve Küf(cfu/g):100 Maks.
E.Coli :Negatif
Salmonella :Negatif

Glukuronolaktonun özellikleri:
Saflık: ≥ %98,0
Analiz: %98,0 - %102,0 (kuru bazda)
Kurutma Kaybı: ≤ %1,0
Ateşleme Kalıntısı: ≤ %0,1
Spesifik Dönüş: +18,0° ila +22,0° (C=2, H2O)

Görünüm: Beyaz kristal toz
Koku: Kokusuz
Tadı: Biraz tatlı

Çözünürlük:
Suda çözünür
Etanol: Az çözünür
Metanol: Az çözünür

Ağır metaller:
Ağır Metaller (Pb olarak): ≤ 10 ppm
Arsenik (As): ≤ 1 ppm
Kurşun (Pb): ≤ 2 ppm
Kadmiyum (Cd): ≤ 1 ppm
Cıva (Hg): ≤ 0,1 ppm

Toplam Plaka Sayısı: ≤ 1000 cfu/g
Maya ve Küf: ≤ 100 cfu/g
E. coli: Negatif
Salmonella: Negatif
Staphylococcus aureus: Negatif
Ek Özellikler:
pH (%5'lik çözelti): 2,5 - 3,5
Erime Noktası: 176-178 °C

Glukuronolaktonun İsimleri:

IUPAC İsimleri:
(2R)-2-[(2S,3R,4S)-3,4-Dihidroksi-5-okso-tetrahidrofuran-2-il]-2-hidroksi-asetaldehit
(2R)-2-[(2S,3R,4S)-3,4-Dihidroksi-5-okso-oksolan-2-il]-2-hidroksi-asetaldehit
(2R)-2-[(2S,3R,4S)-3,4-dihidroksi-5-oksookzolan-2-il]-2-hidroksiasetaldehit
(3aR,5R,6R,6aR)-3,5,6-trihidroksi-hekzahidrofuro[3,2-b]furan-2-on
(3S,3aR,6R,6aR)-3,5,6-trihidroksitetrahidrofuro[3,2-b]furan-2(3H)-on

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.