1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Sodyum Karboksimetil Selüloz




Sodyum Karboksimetil Selüloz

Karboksimetilselüloz sodyum tuzu

Eşanlamlı(lar): CMC; Sodyum karboksimetilselüloz; Karboksimetilselüloz, Sodyum Tuzu; Sodyum CMC; CMC Sodyum Tuzu; Selüloz Sakızı; Na-CMC; E466

CAS Numarası: 9004-32-4

E466

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ

Fonksiyonel Sınıflar:
Hacim arttırıcı
Emülgatör
Sıkılaştırıcı madde
Jelleştirici madde
Cam takma acentası
Nemlendirici
Sabitleyici
Yoğunlaştırıcı

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ, selülozdan alkali, monokloro-asetik asit veya sodyum tuzu muamelesi yoluyla hazırlanır.

Sodyum Karboksimetil Selüloz (CMC), selüloz molekülünün bazı hidroksil gruplarının bir karboksi grubu ile değiştirildiği bir anyonik selüloz eter olan karboksimetil selülozun sodyum tuzudur.


Kimyasal isimler Selülozun karboksimetil eterinin sodyum tuzu
C.A.S. sayı 9004-32-4



Sodyum karboksimetil selüloz (CMC), eter yapısına sahip bir tür selüloz türevi olarak doğal selüloz modifikasyonu ile oluşturulan selüloz eterlerin en önemli ürünlerinden biridir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, soğuk veya sıcak suda çözünmüş berraklaştırılmış bir çözelti içeren anyonik bir polimerdir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, gıda ve kişisel bakım ürünlerinde koyulaştırıcı bir reoloji değiştirici, stabilizatör, nem tutma maddesi, doku/vücut geliştirme maddesi, süspansiyon maddesi ve bağlayıcı maddedir.

CMC veya Selüloz sakızı olarak adlandırılan Sodyum Karboksimetil Selüloz, yapıştırıcılar, kaplamalar, mürekkepler, jel paketleri, sondaj çamuru ve akü elektrotları dahil olmak üzere gıda ve su bazlı uygulamalar için etkili bir koyulaştırıcı ve bağlayıcıdır.


Seramik Sınıfında Sodyum karboksimetil selüloz


Sodyum karboksimetil selüloz seramik gövdede, sır bulamacında ve süslü sırda kullanılabilir. Seramik gövdede, Sodyum karboksimetil selüloz, çamur malzemelerinin şekillendirilmesini geliştirmek, yeşil gövdenin şekillendirilmesini kolaylaştırmak, yeşil gövdenin bükülme mukavemetini arttırmak için kullanılabilir ve mükemmel bir arttırıcı maddedir; Sır bulamacı ve süslü sırda, Sodyum karboksimetil selüloz bağlayıcı olarak kullanılabilir ve süspansiyon, dağılma ve su tutma rolünü oynar.

1. Seramik Gövdedeki Uygulamalar

Hammaddelerin doğal mukavemeti önemli ölçüde artırılabilir; tutuşma kaybı iyidir, tutuşma sonrasında kalıntı kalmaz; Askıya alma ve dağıtma özellikleri güçlüdür ve ham madde parçacıklarının pıhtılaşmasını önler.

2. Seramik Sır Bulamacındaki Uygulamalar

Koruyucu kolloidlerin dispersiyonu ve performansı mükemmeldir; sır bulamacının stabil bir dispersiyon durumunda olmasını sağlar; sırın yüzey gerilimini etkili bir şekilde artırabilir, suyun sırdan embriyoid gövdeye yayılmasını önleyebilir ve sır yüzeyinin pürüzsüzlüğünü artırabilir; az miktarda olması koşuluyla, sırlama için erişilebilen sır bulamacının reolojik özelliğini etkili bir şekilde düzenleyebilir; sırın bağlanma özelliklerini geliştirebilir, sır yüzeyinin gücünü önemli ölçüde artırabilir ve sırın soyulmasını önleyebilir; Sır yüzeyinin hassaslığı yüksektir ve sır bulamacı stabildir.

3. Seramik Fantezi Sır Uygulamaları

Asit ve alkaliye karşı direnç iyidir ve elek ağından geçirilebilirlik iyidir, ağın sürtünme sayısını etkili bir şekilde azaltır ve renk sapmasını azaltır; Reolojik özellik uygundur ve baskı, çözünmez olmadan pürüzsüzdür.

 

Madencilik Sınıfı Sodyum karboksimetil selüloz

İlgili Mesaj: Sodyum Karboksimetil Selülozun Gang Minerallerini Engelleyen Mekanizması

1. Madencilik endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, peletin bağlayıcısı ve mineral ince taneleri oluşturmak için bağlayıcının hammaddesi olan yüzdürme inhibitörüdür.
Bağlayıcı, pelet hazırlamada vazgeçilmez bir bileşendir, ıslak ampullerin, kuru ampullerin ve pişirilen peletlerin özelliklerini geliştirebilir ve iyi yapışma ve topak oluşturma özelliklerine sahiptir.
Üretilen yeşil pelet, iyi darbe önleme özelliklerine ve kuru ve ıslak ampullerin nispeten yüksek basınç ve düşme mukavemetine sahipken, peletlerin kalitesini de artırır.

2. Sodyum karboksimetil selüloz ayrıca yüzdürme işleminde bir değiştiricidir, esas olarak bakır ve kurşunun ayrılmasında kurşunun inhibisyonu için silikat gang inhibitörleri için kullanılır ve bazen mineral çamurunun dağıtıcı maddesi olarak kullanılır.



Kağıt Sınıfı Sodyum karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz, kağıt endüstrisinde kuşe kağıt kaplamaların hazırlanmasında kullanılır.
Islak uç katkı maddesi ve yüzey boyutlandırma maddesi olarak kullanılabilir. Şirketimiz, çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kağıt yapımına yönelik farklı CMC ürünleri sunmaktadır.

Sentetik deterjan endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, emülsifiye edici, koyulaştırıcı, homojenleştirici ve koruyucu kolloid etkileriyle en iyi aktif katkı maddelerinden biridir;

Kaplama endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz koyulaştırıcı ve film oluşturucu maddedir, ürünün depolanmasını stabil hale getirebilir, mekanik yapı için mükemmel ve kolay reolojik özelliklere sahiptir ve kaplamaların esnekliğini ve parlaklığını artırmaya yardımcı olur,

Kaynak elektrotu endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, ekstrüzyon performansı, kayganlık ve dökülmeye karşı iyi direnç gibi özelliklere sahip, yağlayıcı ve gaz üreten maddedir;

Pil endüstrisinde Sodyum karboksimetil selüloz bağlayıcı, koyulaştırıcı ve dağıtıcı maddedir;

Tekstil endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, haşıl maddesi ve tekstil terbiye maddesidir ve baskı patında koyulaştırıcı, emülsifiye edici ve süspansiyon maddeleri kullanılır.



ATAMAN KİMYA'nın İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünleri:

GUAR SAKIZI
KSANTAN SAKIZI
keçiboynuzu sakızı
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.