1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLİKOLİK ASİT

Glikolik asit, suda oldukça çözünür, renksiz, kokusuz, higroskopik, kristalimsi bir katıdır. 
 
Firmamızda % 70' lik sulu çözeltisi de mevcuttur. 

Glikolik asit veya hidroasetik asit, kumaşların boyanması, yiyecek ve içeceklerin tatlandırılması, korunması ve yaşlanma karşıtı kozmetiklerin yapımı gibi birçok faaliyette kullanılır.


Tercih edilen IUPAC adı: Hidroksiasetik asit

Eş anlamlılar: Hidroksiasetik asit, 2-Hidroksiasetik asit Hidroasetik asit, 2-Hidroksietanoik asit, Glikolik Asit, Hidroksietanoik asit, Glikolik asit (Onaylı Avustralya Adı), Gluko-hidroksi-asit, Asetik asit, hidroksi alfa-hidroksiasetik asit



CAS Numarası: 79-14-1

EC / Liste no.: 201-180-5
CAS numarası: 79-14-1

Mol. formül: C2H4O3

GTİP Kodu: 2918 19 98

Glikolik Asitin Özellikleri
Kimyasal formül: C2H4O3

Molar kütle: 76,05 g/mol

Görünüm: Beyaz toz veya renksiz kristaller
Yoğunluk: 1,49 g/cm3

Erime noktası: 75 °C (167 °F; 348 K)

Kaynama noktası: Ayrışır

Suda çözünürlük: %70 çözelti

Asitlik (pKa): 3.83



Glikolik asit bir alfa hidroksi asittir (AHA)


Glikolik asit, asitin yanı sıra birincil alkol fonksiyonel gruplarını da içerir.
Glikolik asit, glioksilik asit ve oksalik asit vermek üzere tipik oksidasyon reaksiyonlarına ve asetik asit oluşturmak üzere aktif metallerle indirgeme reaksiyonlarına tabi tutulur.

Bir asit olarak Glikolik asit tuzlar, esterler, amidler vb. oluşturur.

Bir alkol olarak Glikolik asit esterler, asetaller ve eterler oluşturur.

Glikolik asit, çok değerlikli metal iyonlarıyla kompleksler oluşturmak için her iki fonksiyonel grubu da kullanır.

Asit ortamlarında, glikolik asit kendi kendine esterleşmeye uğrayarak glikolitler olarak bilinen siklik ve Glikolik asit doğrusal polimerlerini oluşturabilir.

Glikolik asitte kolaylıkla hidrolize olabilen grup yoktur.

Glikolik asit yanıcı değildir.
Yanma ürünleri arasında formaldehit, formik asit, karbon monoksit ve karbondioksit bulunur.
Kristal glikolik asit, 50°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda su kaybetmeye ve polimerleşmeye başlar (DuPont, 1998e).

Kimyasal, erime noktasına kadar ısıtıldığında keskin duman ve tahriş edici dumanlar yayar (Lewis, 1996).

Konsantre sulu glikolik asit çözeltileri ortalama sıcaklıklarda kimyasal olarak stabildir (DuPont,1998e).


ATAMAN KİMYA'NIN MEVCUT KALİTELERİ:
Glikolik Asit %99
Glikolik Asit %70
Glikolik Asit %30


GLİKOLİK ASİT UYGULAMALARI:

Kişisel bakım ve Kozmetik (Eksfoliant ve Cilt açıcı)
Endüstriyel (Mürekkep ve deterjanların hazırlanmasında kimyasal ara madde, Korozyon önleyiciler ve çözücüler ve yüzey aktif maddelerin ara maddesi)
Ev (Ev, endüstriyel ve elektronik temizleyicilerin imalatı)
Tekstil (Boyama ve Tabaklama Maddesi)
Gıda işleme (Aroma Maddesi ve Koruyucu)
İlaçlar (İlaçların hazırlanması)
Organik Sentez (Poliglikolik Asit ve Diğer Kopolimerlerin Hazırlanmasında Monomer)
Diğerleri



Uygulamaya dayalı olarak kişisel bakım segmenti, saç derisi ve saç tedavisine yönelik glikolik asit bazlı ürünlere yönelik artan talep nedeniyle glikolik asit pazarında önemli bir paya sahip oldu.

Glikolik asidin cilt sağlığı üzerindeki yararları konusunda artan farkındalık ve tüketiciler arasında cilt bakım ürünlerine olan talebin artması, muhtemelen cilt bakımı endüstrisinde glikolik asit tüketimini artıracak ve böylece bu segmentin büyümesine yardımcı olacaktır.

Glikolik asit formülasyonlarının çoğu sulu çözeltiler değil, kremler ve losyonlar gibi su içinde yağ emülsiyonlarıdır.

Emülsiyonlarda, ayrışmamış glikolik asit molekülleri yağ fazına dağılarak sulu fazdaki ayrışmamış glikolik asit, glikolat iyonu ve hidrojen iyonunun konsantrasyonunu azaltır.

Glikolik asidin yüksek asitlik derecesi ve suda mükemmel çözünürlüğü, onu diğerlerinin yanı sıra kırışıklık tedavisi, cilt bakımı, yara izi giderme ve saç besleme kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünleri için ideal kılar.

Büyüyen yaşlanan nüfus, kırışıklık önleyici ürünlerin satışını arttırmakta ve böylece glikolik asit pazarını büyütmektedir.

Glikolik asidin endüstriyel uygulamaları, özellikle glikolik asidin genellikle uygun maliyetli bir temizleme yöntemi olarak kullanıldığı petrol ve rafineri endüstrisinde artış göstermektedir.

Gelişen petrol ve gaz endüstrisinin ve glikolik asidin temizleme ve kazıma işlemlerinde kullanılmasının, önümüzdeki yıllarda glikolik asit pazarının büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.

Glikolik asit uçucu değildir ve biyolojik olarak parçalanabilir ve şeker kamışı, şeker pancarı, ananas, olgunlaşmamış tahıllar ve kavundan elde edilebilir.

Fosil kaynaklardan da sentezlenebilir.

Glikolik asit için artan üretim kapasiteleri ve modernleştirilmiş tedarik zincirleri, glikolik asidin endüstrilerde bulunabilirliğini ve kullanımını artırıyor.

Glikolik asit çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Glikolik asit en iyi bilinen kimyasal eksfoliyanttır çünkü en güçlüsüdür ve küçük molekül boyutu sayesinde cilde derinlemesine ve hızlı bir şekilde nüfuz edebilir.


Glikolik asit, hücreleri birbirine bağlayan maddeleri parçalayarak cildin üst katmanlarındaki ölü deri hücrelerini uzaklaştırır, böylece alttaki katmandaki taze, yeni cilt hücrelerinin içeri girmesini sağlar.

Bu, cildin daha parlak, şeffaf, eşit tonda, daha pürüzsüz ve daha yumuşak görünmesi anlamına gelir.
Glikolik Asitin aşırı kullanımı kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.

Glikolik asit, şeker kamışından elde edilen, cildi kimyasal olarak eksfoliye eden ve kolajeni artıran bir alfa hidroksi asittir (AHA).


Glikolik asit, ince çizgilerin görünümünü, cilt dokusunu, tonunu ve parlaklığını iyileştirmek için hücresel yenilenmeyi teşvik etmeye yardımcı olarak cilde eşit bir pul pul dökülme sağlama yeteneğiyle tanınır.

Temizleyiciler, serumlar, tonerler veya kremler halinde mevcut olan SkinCeuticals glikolik asit formülleri, donukluk, düzensiz doku ve ton, kusurlar ve/veya ciltte yaşlanma belirtileri dahil olmak üzere çeşitli cilt sorunları için etkili bir çözüm sağlar.


Glikolik asidin cilt bakımında diğer faydaları:
Daha pürüzsüz ve daha eşit bir cilt.
Cilt daha fazla nem tutar.
Lekeleri azaltır




Glikolik asit peelingi, peeling solüsyonunda birincil eksfoliyant olarak glikolik asit ile formüle edilmiş bir kimyasal peelingtir.
Bir cilt bakımı uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu bakımlar, cildin en üst katmanını eksfoliye eder ve yeniden yüzeye çıkararak alttaki yeni, sağlıklı cildi ortaya çıkarır.
Hücre yenilenmesini etkili bir şekilde artırır, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü yumuşatır ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirir.

Glikolik asit peelingi sırasında, konsantrasyona, cilt tipine ve hastanın tedaviye tepkisine bağlı olarak önceden belirlenmiş bir süre boyunca cilde bir veya daha fazla solüsyon katmanı uygulanır.
Çözelti istenilen süre açık bırakıldıktan sonra formül, bir tamponlama çözeltisi veya su ile nötralize edilir.

Glikolik asit peelinginin ardından bir cilt bakımı uzmanı, cildin zararlı UVA/UVB ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için yüksek SPF'li geniş spektrumlu güneş koruyucu içeren işlem sonrası bakımı uygulayacaktır.

Herhangi bir kimyasal peeling sonrasında cilt, çevresel etkenlerin vereceği hasara karşı daha duyarlı hale gelir.
Bu nedenle güneş koruyucunun günlük ve özenle uygulanması gerekir. Cilt bakımı uzmanınız ayrıca glikolik asit peelinginizin sonuçlarını korumaya ve korumaya yardımcı olmak için gelişmiş evde bakım önerebilir.


Bir glikolat (bazen "glikolat" olarak da yazılır), glikolik asidin bir tuzu veya esteridir.




Bir şeker kamışı türevi olan glikolik asit, gıdalarda doğal olarak oluşan bir grup "meyve asitleri" olan bir alfa hidroksi asittir (AHA).

Glikolik asit, diğer AHA'lara göre çok küçük moleküllere sahip olduğundan cildiniz tarafından kolayca emilir.

Cildiniz tarafından emildiğinde, kimyasal bir eksfoliyatör görevi görür ve cildinizin üst tabakası olan epiderminizin yüzeyindeki ölü cilt hücrelerini çözer.

Glikolik asit, hücre yenilenmesini artırarak ölü cilt hücrelerini hızla uzaklaştırır ve yeni cilt hücrelerinin eski cilt hücrelerinin yerini almasına olanak tanır.


Glikolik asidi cildinize uyguladığınızda cildinizin kolajen üretimini de artırır.
Bu protein cildin dolgunlaşmasına yardımcı olur ve ona sıkı ama elastik bir his verir.

Sonuç olarak glikolik asit, cildin güçlendirilmesine ve ince çizgilere neden olan kolajen yıkımının önlenmesine yardımcı olabilir.



Özellikler
Glikolik asit, terminal hidroksil grubunun elektron çekme gücü nedeniyle asetik asitten biraz daha güçlüdür.
Karboksilat grubu metal iyonlarıyla koordine olarak koordinasyon kompleksleri oluşturabilir.


Uygulamalar
Glikolik asit tekstil endüstrisinde boyama ve tabaklama maddesi olarak kullanılır.


Organik sentez
Glikolik asit, oksidasyon-redüksiyon, esterifikasyon ve uzun zincirli polimerizasyon dahil olmak üzere çeşitli reaksiyonlarda organik sentez için değerli bir ara maddedir.


Glikolik asit, poliglikolik asit ve diğer biyouyumlu kopolimerleri (örneğin PLGA) hazırlamak için kullanılan bir monomerdir.
Ticari olarak önemli türevler arasında kolayca damıtılabilen metil (CAS# 96-35-5) ve etil (CAS# 623-50-7) esterler bulunur (kaynama noktaları sırasıyla 147–149 °C ve 158–159 °C) ana asidin aksine.
Bütil ester (k.n. 178–186 °C) bazı verniklerin bir bileşenidir; uçucu olmaması ve iyi çözünme özelliklerine sahip olması nedeniyle tercih edilir.


Oluşum
Bitkiler fotosolunum sırasında glikolik asit üretir.
Glikolik asit, peroksizomlarda glisine ve kloroplastlarda tartronik asit semialdehitine dönüştürülerek geri dönüştürülür.

Fotorespirasyon, fotosentezin israfa neden olan bir yan reaksiyonu olduğundan, oluşumunu bastırmak için çok çaba sarf edilmiştir.
Bir işlem, geleneksel BASS6 ve PLGG1 yolunu kullanmadan glikolatı gliserata dönüştürür; gliserat yoluna bakınız.


Emniyet
Glikolik asit cildi tahriş eder.
Bütün yeşil bitkilerde görülür.


Madde adları ve diğer tanımlayıcılar

Asetik asit, 2-hidroksi-

Asetik asit, hidroksi-

Glikolik asit

glikolik asit

glikolik asit

glikolik asit

Hidroksiasetik asit

Hidroksietanoik asit


Kyselina glikolova

Kyselina hidroksioktova



Çevrilmiş isimler
Asit glikolik (ro)

Asit glikolik (fr)

Asido glikolico (o)

Aċidu glikolliku (mt)

Glikolio rūgštis (lt)

Glikolna kiselina (saat)

Glikolna kislina (sl)

Glikolsav (hu)

Glikolskābe (lv)

Glikolik asit (hayır)

glikol (da)

Glikolzuur (nl)

Glikolihapo (fi)

glikolová kyselina/2-hidroksiethanová kyselina (cs)

Glikolsyra (sv)

Glikolsäure (de)

Glukoolhape (et)

Kwas glikolowy (pl)

kyselina glikolová (sk)

Asido glikolico (es)

Asido glikolico (pt)

Γλυκολικό οξύ (el)

Гликолова киселина (bg)


IUPAC adları
2-hidroksi asetik asit

2-Hidroksiasetik asit

2-hidroksiasetik asit

2-Hidroksietanoik asit

2-hidroksietanoik asit

glikol asit

GLİKOLİK ASİT

Glikolik asit

Glikolik asit

Glikolik asit

Glikolik asit

glikolik asit

Glikolik Asit %70 Yüksek Saf

GLİKOLLİK ASİT

glikolik asit

glikolik asit

glikolik asit

Glikolsäure

Glikolsäure ... %

Hidroksiasetik Asit


Ticari isimler
Glikolik asit

Glikolik Asit %70 Yüksek Saf

Glikoz Şeffaf 70

Glipür 70

Glytech Temel 57

Glytech Temel 70





glikolik asit
2-Hidroksiasetik asit
hidroksiasetik asit
79-14-1
Hidroksietanoik asit
glikolik asit
Asetik asit, hidroksi-
glikolat
poliglikolit
Caswell No.470
Kyselina glikolova
Kyselina hidroksioktova
2-Hidroksietanoik asit
HOCH2COOH
alfa-Hidroksiasetik asit
Asetik asit, 2-hidroksi-
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 000101
HSDB5227
MGK 166
Kyselina glikolova [Çek]
AI3-15362
Kyselina hidroksioctova [Çek]
Glikosit
GlyPure
BRN 1209322
NSC-166
EINECS 201-180-5
UNII-0WT12SX38S
MFCD00004312
GlyPure 70
0WT12SX38S
CCRIS 9474
DTXSID0025363
CHEBI:17497
Hidroksiasetik asit-13C2
.alfa.-Hidroksiasetik asit
GLİKOLLAT
DTXCID105363
NSC166
EC 201-180-5
4-03-00-00571 (Beilstein El Kitabı Referansı)
GOA
GLİKOLİK ASİT (MART.)
GLİKOLİK ASİT [MART.]
C2H3O3-
glikolik asit
C2H4O3
Glikolat Standardı: C2H3O3- @ 1000 mikrog/mL, H2O'da
Hidroksietanoat
a-Hidroksiasetat
OceanBlu Bariyer
OceanBlu Ön-Post
hidroksi-asetik asit
2-Hidroksiasetik asit
alfa-Hidroksiasetat
a-Hidroksiasetik asit
2-hidroksi asetik asit
2-hidroksi-asetik asit
2-hidroksil etanoik asit
HO-CH2-COOH
Hidroksiasetik asit çözeltisi
bmse000245
WLN: QV1Q
GLİKOLİK ASİT [MI]
Glikolik asit (7CI,8CI)
GLİKOLİK ASİT [INCI]
GLİKOLİK ASİT [VANDF]
Glikolik asit, pa., %98
pari %30 Glikolik Asit Kabuğu
pari %70 Glikolik Asit Kabuğu
Asetik asit, hidroksi- (9CI)
CHEMBL252557
GLİKOLİK ASİT [WHO-DD]
Glikolik Asit, Kristal, Reaktif
HİDROKSİASETİK ASİT [HSDB]
BCP28762
Glikolik asit, >=%97,0 (T)
STR00936
Tox21_301298
s6272
AKOS000118921
Glikolik asit, ReagentPlus®, %99
CS-W016683
DB03085
HY-W015967
SB83760
CAS-79-14-1
USEPA/OPP Pestisit Kodu: 000101
NCGC00160612-01
NCGC00160612-02
NCGC00257533-01
FT-0612572
FT-0669047
G0110
G0196
Asetonitrilde glikolik asit 100 mikrog/mL
EN300-19242
Glikolik asit, SAJ özel sınıfı, >=%98,0
C00160
C03547
D78078
Glikolik asit, Vetec™ reaktif sınıfı, %98
HİDROKSİACETİK ASİT; HİDROKSİETANOİK ASİT
Glikolik asit, BioXtra, >=%98,0 (titrasyon)
Q409373
J-509661
F2191-0224
Hidroksiasetik asit, Hidroksietanoik asit, Glikolik asit
Z104473274
287EB351-FF9F-4A67-B4B9-D626406C9B13
Glikolik asit, sertifikalı referans malzemesi, TraceCERT®
InChI=1/C2H4O3/c3-1-2(4)5/h3H,1H2,(H,4,5
KÖY 11 FABRİKA RELAX DAY AHA Peeling Vücudu
Glikolik asit, susuz, serbest akışlı, Redi-Dri(TM), ReagentPlus®, %99
Glikolik Asit, Farmasötik İkincil Standart; Sertifikalı Referans Materyali
O7Z


Diğer tanımlayıcılar
1033720-45-4

CAS numarası
1033720-48-7

CAS numarası
259744-22-4

CAS numarası
702627-33-6

CAS numarası
79-14-1


Glikolik Asitin Tanımlanması
Glikolik asit nükleer manyetik rezonans, kızılötesi ve kütle spektroskopisi ile karakterize edilebilir.
Kimyasal, konsantre sülfürik asitte 2,7-dihidroksi naftalin ile yapılan bir nokta testinde niteliksel olarak tespit edilebilir (Eegriwe, 1932, aktaran Miltenberger, 1989).

Glikolik asidin kantitatif tespiti, asidimetrik titrasyon veya çeşitli spektroskopik ve kromatografik yöntemlerle gerçekleştirilebilir.


Yukarıdaki bilgiler Glikolik asit hakkında bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. 
Tüketici veya üretici, bilgileri doğrulamadan ve uzmanlara & formülatörlere danışmadan asla kullanmamalıdır.

ATAMAN KİMYA'NIN İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÜRÜNLERİ:

Glikolik asit
Laktik asit
Malik asit
Tartarik asit
Sitrik asit
Piroglütamik asit
Piruvik asit
Gliserol
Propilen glikol

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.