1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ISLAK MENDİL SOLÜSYON HAMMADDELERİ

Islak mendil ya da kolonyalı mendil, katlanmış ve kolaylık sağlamak için ayrı ayrı sarılan küçük ıslak kâğıt veya kumaş parçasıdır. 
Islak mendil, kişisel hijyen veya ev temizliği gibi temizleme amaçları için kullanılır.

İcadı ve üretimi
Amerikalı Arthur Julius ıslak mendillerin mucidi olarak görülmektedir.
Julius kozmetik endüstrisinde çalıştı ve 1957'de sabun parçalayıcı bir makine ayarladı ve Manhattan'da bir çatı katına makineyi kurdu. 
Julius, 1958'de hala kullanılmakta olan ürününün adı olan Wet-Nap markasını çıkardı. 
1960 Ulusal Restaurant Fuarı'nda ürününü tanıttı ve 1963'te KFC restoranında Albay Sanders'e Wet-Nap ürünleri satmaya başladı.

Kuru kâğıtlar rulo halinde makineye yerleştirilir ve karıştırıcıda solüsyon hazırlanır. 
Daha sonra çalıştırılan makine ruloları solüsyona bular, keser ve katlar.

Islak havlu veya nemli mendil olarak da bilinen ıslak mendil, dezenfekte mendil veya belirli durumlarda bebek mendili, küçük ila orta büyüklükte nemli bir plastik veya bez parçası olup, genellikle katlanmış ve kolaylık sağlamak için ayrı ayrı sarılmıştır veya , dağıtıcılar söz konusu olduğunda, ayrı ayrı mendilleri yırtılabilen büyük bir rulo olarak.
Islak mendiller, kişisel hijyen ve ev temizliği gibi temizlik amacıyla kullanılmaktadır.

İcat
Amerikalı Arthur Julius, ıslak mendillerin mucidi olarak görülüyor.
Julius kozmetik endüstrisinde çalıştı ve 1957'de bir sabun porsiyonlama makinesini ayarlayarak Manhattan'da bir çatı katına yerleştirdi.
Julius, 1958'de Wet-Nap adını, halen kullanılmakta olan ürün için bir isim olarak ticari markalaştırdı.
Yeni el temizleme yardımını bir tamirciyle birlikte ince ayarladıktan sonra, icadını Chicago'daki 1960 National Restaurant Show'da açıkladı ve 1963'te, Kentucky Fried Chicken müşterilerine dağıtılmak üzere Albay Harland Sanders'a Wet-Nap ürünlerini satmaya başladı.

Üretim

Islak mendil dağıtıcısı
Piyasadaki ıslak mendillerin yüzde doksanı polyester veya polipropilenden yapılmış nonwoven kumaşlardan üretiliyor.

Uygulamalara bağlı olarak malzeme kimyasal solüsyonlarla nemlendirilir.
Dokunsal ve koku alma özelliklerini ayarlamak için malzeme yumuşatıcılar, losyonlar veya parfüm ile işlenebilir.
Koruyucular, pakette bakteri veya mantar oluşumunu önlemek için kullanılır.

Bitmiş ıslak mendiller katlanır ve cep boyutunda bir pakete veya bir kutu dağıtıcıya konur.

Kullanımlar
Islak mendiller birçok kişisel ve evsel amaca hizmet edebilir.
Öncelikle bebek bezini değiştirirken bebeklerin altlarını silmek için pazarlanmasına rağmen, tüketicilerin ürünü evdeki yerleri, klozetleri ve diğer yüzeyleri temizlemek için de kullanması alışılmadık bir durum değildir.
Ebeveynler ayrıca ıslak mendil kullanırlar(bebek bakımı, bebek mendilleri, bebek kusmuklarını silmek ve bebeklerin ellerini ve yüzlerini temizlemek için )

Islak mendil
Bebek mendilleri, bebeklerin hassas cildini temizlemek için kullanılan ıslak mendillerdir.
Bunlar, nazik temizleme bileşenlerinden alkol bazlı "temizleyicilere" kadar her yerde solüsyonlarla doyurulur.
Bebek mendilleri tipik olarak farklı paket sayılarıdır (paket başına 80 veya daha fazla yaprak arasında değişir) ve dağıtım mekanizmaları ile birlikte gelir.
Bebek mendillerinin kökeni büyük olasılıkla 1950'lerin ortalarında, daha fazla insan seyahat ederken ve hareket halindeyken temizlemeye ihtiyaç duyduğunda ortaya çıktı.
Bunları üreten ilk firmalardan biri Nice-Pak adlı bir şirketti.
Kokulu bir cilt temizleyiciyle doyurulmuş peçete boyutunda kağıt bez yaptılar.
Rockline Industries of Sheboygan, Wisconsin (birkaç segmentte özel markalı mendil pazarının büyük bir kısmına sahip olan), pazarda yaygın hale gelen ilk bebek mendili yeniden doldurma paketini ve açılır kapanır paketlerini ilk geliştiren şirket oldu.


Kimberly-Clark'ın Huggies mendilleri ve Procter & Gamble'ın Pampers mendilleri gibi özellikle bebek mendilleri olarak pazarlanan ilk ıslak mendil ürünleri 1990 yılında piyasaya çıktı.
Mendil üretme teknolojisi olgunlaşıp daha uygun fiyatlı hale geldikçe, daha küçük markalar ortaya çıkmaya başladı.
1990'lara gelindiğinde, Kmart ve Wal-Mart gibi çoğu süper mağazanın, diğer üreticiler tarafından yapılan kendi özel markalı mendil markaları vardı.
Bu dönemden sonra sektörde bir patlama yaşandı ve birçok yerel marka, düşük giriş engelleri sayesinde üretime başladı.

Bazı yeşil fikirli ebeveynler veya ekstra para biriktirmek isteyenler, önceden ıslatılabilen veya gerektiği gibi ıslatılabilen, yıkanabilir bebek mendilleri, genellikle küçük parçalar (pamuk, bambu veya yün gibi) kullanır.
Bezler ya sadece su, ticari silme solüsyonu veya ev yapımı solüsyonlarla ıslatılır.
Bazı ebeveynler, çocuğun cildinde kullanılan malzemeleri daha doğrudan kontrol edebildikleri için sadece su veya kendi ev yapımı solüsyonlarını kullanmayı tercih ederler.
Bazı ebeveynler, dokulu yapıları nedeniyle bez mendillerin ciltteki katı maddeleri tek kullanımlık ticari mendillere göre daha etkili olduğunu düşünüyor.

Aralık 2018'de bir Yeni Zelanda şirketi, sıradan tuvalet kağıtlarını temizleyici, hijyenik bir mendile dönüştüren, ülkenin ilk ıslak ve bebek mendil alternatifi BDÉT Köpük Yıkama'yı piyasaya sürdü.
% 100 yıkanabilir mendil,% 98,9 doğal bileşenlerden yapılmıştır ve ülkenin en büyük atık su ve kanalizasyon ağı sağlayıcısı Watercare tarafından yıkanması güvenli olduğu onaylanmıştır.
Ürün, ülke genelinde süpermarketlerde satın alınabilecek.
Umutları, küresel olarak her yıl çevreye zarar veren plastik mendil miktarını ortadan kaldırmaktır.

Tuvalet ıslak mendilleri
Tuvalet ıslak mendilleri bazen standart tuvalet kağıdına tercih edilir. Birçok marka, Pura'nın tuvalet ıslak mendilleri gibi ıslak tuvalet mendilleri satmaktadır.

Kişisel temizlik
Islak mendiller genellikle restoranlarda veya havayolu yemekleriyle birlikte sunulan standart kapalı çatal bıçak takımı paketinin bir parçası olarak dahil edilir.

Islak mendiller, Kimberly-Clark ve Procter & Gamble gibi şirketler tarafından 2005 yılında tuvalet kağıdına lüks bir alternatif olarak pazarlanmaya başlandı.
Restoranların tuvaletlerinde, servis istasyonlarında, doktor muayenehanelerinde ve halka açık diğer yerler.

Islak mendiller ayrıca açık hava müzik festivallerine gelen ziyaretçiler arasında, özellikle de kamp yapanlar arasında ortak duşlara alternatif olarak bir kullanım bulmuştur.
Islak mendiller, uzun kuyrukların olduğu ortak tesisler için tercih edilen bir seçenektir.

Güneydoğu Asya'da, ıslak mendillere ferahlatıcı bir serinlik etkisi vermek için genellikle buzdolabında satılır.

Temizleme pedleri
Temizleme pedleri, belirli bir kullanım amacı için önceden su, alkol ve diğer aktif bileşenlerle ıslatılmış elyaf süngerlerdir.
Kullanıma hazır hijyen ürünleridir ve kir veya diğer istenmeyen unsurların bertaraf edilmesi için basit ve kullanışlı çözümlerdir.

Güzellik endüstrisi tarafından sunulan farklı temizlik pedleri vardır: makyaj temizleme pedleri, leke önleyici tedaviler ve genellikle salisilik asit, vitaminler, mentol ve diğer tedavileri içeren akne önleyici pedler).

Enfeksiyonu önlemek için temizleme pedleri genellikle alkol ile doyurulur ve steril paketlerde paketlenir.
Yaraları tedavi ederken eller ve aletler bu pedlerle dezenfekte edilebilir.
Dezenfekte edici temizlik pedleri genellikle bu amaç için ilk yardım çantalarına dahil edilir.
Tek tek emdirilmiş ıslak mendil ve jellerin poşetlerde ve akış paketlerinde H1N1 satışlarının patlak vermesinden bu yana, Hükümetin mikropların yayılmasını önlemek için elleri ve yüzeyleri temiz tutma tavsiyesini takiben Birleşik Krallık'ta önemli ölçüde artmıştır.

Endüstriyel mendiller
Yüksek performanslı kumaş artıkları emerken kiri kesen güçlü temizleme sıvısına sahip önceden emprenye edilmiş endüstriyel güçte temizlik bezleri.
Endüstriyel mendiller, eller, aletler ve yüzeylerden kir, gres, yağ ve su bazlı boyalar ve kaplamalar, yapıştırıcılar, silikon ve akrilik sızdırmazlık malzemeleri, poli köpük, epoksi, yağ gibi çok çeşitli maddeleri temizleme yeteneğine sahiptir. katran ve daha fazlası.

Ağrı kesici
Alkol ve benzokain ile ıslanan ağrı kesici pedler var.
Bu pedler küçük sıyrıkları, yanıkları ve böcek ısırıklarını tedavi etmek için iyidir.
Yarayı dezenfekte ederler ve ayrıca ağrı ve kaşıntıyı hafifletirler.

Evcil Hayvan bakımı
Günümüzde köpekler, kediler, atlar ve kuşlar için göz, kulak veya diş temizleme pedleri (borik asit, potasyum klorür, çinko sülfat, sodyum borat ile) gibi evcil hayvan bakımı için ıslak mendiller bulunabilir.

Sağlık hizmeti
Çeşitli uygulamalar için tıbbi ıslak mendiller mevcuttur.
Bunlar alkollü ıslak mendilleri, klorheksidin mendilleri (yüzeylerin ve invazif olmayan tıbbi cihazların dezenfeksiyonu için) ve sporisidal mendilleri içerir.
Norovirüs ve Clostridium difficile gibi patojenlerin yayılmasını önlemek için tıbbi mendiller kullanılabilir.

Kanalizasyon sistemlerine etkisi
Su yönetimi şirketleri insanlardan ıslak mendilleri tuvalete atmamalarını istiyor, çünkü suda parçalanmamaları veya çözülmemeleri fatberg olarak bilinen kanalizasyon tıkanıklıklarına neden olabilir.

2000'li yılların ortalarından bu yana, bebek mendilleri gibi ıslak mendiller, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık gibi zengin ülkelerde tuvalet kağıdına alternatif olarak kullanım için daha yaygın hale geldi.
Bu kullanım, bazı ıslak mendil markalarını "yıkanabilir" olarak etiketleyen üreticiler tarafından bazı durumlarda teşvik edilmiştir. Islak mendillerin tuvalete atıldıklarında iç su tesisatı, septik sistemler ve kanalizasyon sistemlerini tıkadığı bildirildi.
Yağlı ve ıslak mendillerin birbirine tutunma eğilimi, iddia edildiği gibi "şişkolar" olarak bilinen kanalizasyonlardaki sorunlu engellerin büyümesini teşvik ediyor.
Ek olarak, bazı mendil markaları, septik tanklarda katı atıkların parçalanmasından sorumlu olan bakteri ve enzimleri öldürebilen alkol içerir.
2010'ların sonlarında jel mendil gibi başka alternatifler de piyasaya çıkmıştı.

2014 yılında ABD Kuzey Ohio Bölge Mahkemesinde Target Corporation'a ve Ohio'daki Target markalı yıkanabilir mendil satın alan tüketiciler adına Nice-Pak Products Inc.'e karşı bir toplu dava açılmıştır.
Davada, perakendecinin Up & Up marka mendillerinin üzerindeki ambalajı kanalizasyon ve septik sistemler için yıkanabilir ve güvenli olarak işaretleyerek tüketicileri yanlış yönlendirdiği iddia edildi.
Davada ayrıca ürünlerin belediye atık işleme tesislerindeki pompaları tıkadıkları için halk sağlığı açısından tehlike oluşturduğu iddia edildi.
Target ve Nice-Pak, davayı 2018'de çözmeyi kabul etti.

2015 yılında, Minnesota, Wyoming şehri, Procter & Gamble, Kimberly-Clark ve Nice-Pak'ın da aralarında bulunduğu altı şirkete karşı, ürünlerini sahtekarlıkla "temizlenebilir" olarak tanıttıklarını iddia eden bir toplu dava açtı.
Şehir, şehrin kanalizasyon sistemlerinde hasar görmediği veya bakım maliyetlerinde artış olmadığı sonucuna vardıktan sonra davayı 2018 yılında düşürdü.
Davanın geri çekildiğini duyurması üzerine, mendil üreticilerini temsil eden bir endüstri ticaret grubu, ürünlerin kanalizasyon sistemlerine zararlı olduğu iddialarına itiraz eden bir açıklama yaptı.

Wyoming Şehri tarafından geri çekilme ve geçen yıl Perry davasının çözüm koşulları, yıllarca süren testler ve saha toplama çalışmalarının gösterdiğini doğrulamaktadır: yıkanabilir mendiller belediye tıkanıklıklarına veya artan bakımlara neden olmuyor


Bugüne kadar, sansasyonel manşetlere rağmen hiçbir atık su operatörü, bakım sorunlarının 'yıkanabilir' olarak pazarlanan ve endüstri değerlendirme testlerini geçen mendillerden etkilendiğine dair kamuya açık bir kanıt sunmadı.


2019 yılında, endüstri kuruluşu Water UK, yıkanabilir ıslak mendiller için yeni bir standart açıkladı.
Mendillerin yeni ve onaylanmış bir "Yıkanacak İnce" logosu kazanmaları için sıkı testlerden geçmeleri gerekecektir.
Ocak 2019 itibarıyla, test sürecinde yaklaşık yedi ürün daha olmasına rağmen, yalnızca bir ürünün standardı karşıladığı onaylanmıştır.
 
Ataman Kimya, ıslak mendil kimyasalları satışı da yapmaktadır. Daha fazla bilgi ve formülasyon desteği için lütfen satış ekibimizle irtibat kurunuz
 
Tel: 0216 577 10 10
info@atamankimya.com
www.atamankimya.com 

ALLANTOIN
ALOE VERA EXTRACT
ALPHA TOCOPHEROL ACETATE 
BENZALKONIUM CHLORIDE
BENZETHONIUM CHLORIDE
BENZOIC ACID
BENZYL ALCOHOL
BETAINE
BRONOPOL 
BUTYLENE GLYCOL
C12-15 ALKYL BENZOATE
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
CAPRYLYL GLYCOL
CARBOMER
CETEARETH-12
CETEARETH-20
CETEARYL ALCOHOL
CETEARYL ETHYLHEXANOATE 
CETEARYL ISONONANOATE
CETYL ALCOHOL
CETYL LACTATE
CETYL PALMITATE
CETYLPYRIDONIUM CHLORIDE
CITRAL
CITRIC ACID
CITRONELLOL
COCAMIDE DEA
COCO CAPRYLATE
COCO GLUCOSIDE
COCOGLYCERIDES
DEHYDROACETIC ACID
DIDECYLDIMETHYLAMMONIUM CHLORIDE
DISODIUM COCOAMPHODIACETATE 
DISODIUM PHOSPHATE
DICAPRYLYL CARBONATE
DICAPRYLYL ETHER
DICAPRYLYL MALEATE
DIHYDROXYACETONE
DISODIUM EDTA
EDETIC ACID
ETHANOL
ETHYLHEXYL COCOATE
ETHYLHEXYL GLYCERIN
ETHYLHEXYL PALMITATE
ETHYL PARABEN
ETHYLHEXYL STEARATE
EUGENOL
FRAGRANCE
GERANIOL
GLYCERETH-17 COCOATE
GLYCERIN
GLYCERYL ISOSTEARATE
GLYCERYL OLEATE
GLYCERYL POLYACRYLATE
GLYCERYL STEARATE
HEXAMIDINE DIISETHIONATE
HEXYLDECANOL
HEXYLDECYL LAURATE 
IPBC
ISODECYL OLEATE
ISONONYL ISONONANOATE
ISOPROPANOL
ISOPROPYL MYRISTATE
ISOPROPYL PALMITATE 
ISOSTEARYL ISOSTEARATE
LACTIC ACID
LAURAMINE OXIDE
LAURETH-7 CITRATE
LAURYL ALCOHOL
LAURYL GLUCOSIDE
LAURYL LACTATE 
LIMONENE
LINALOOL
MALIC ACID
METHYL PARABEN
MYRISTYL ALCOHOL
MYRISTYL LACTATE
MYRISTYL MYRISTATE
OCTOPIROX
OCTYLDODECANOL 
OCTYLODODECYL MYRISTATE
P-ANISIC ACID
PANTHENOL
PEG 40 HYDROGENATED CASTOR OIL
PEG 60 HYDROGENATED CASTOR OIL
PEG 7 GLYCERYL COCOATE
PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE
PEG-35 CASTOR OIL
PEG-5 COCAMIDE
PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES
PEG-7 COCOGLYCERIDES
PEG-7 GLYCERYL COCOATE
PEG-7 GLYCERYL COCOATE
PEG-60 Lanolin
PEG-75 LANOLIN
PEG 100 STERATE
PHENOXYETHANOL
PIROCTONE OLAMINE
POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE
POLYDIMETHYLSILOXANE
POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE
POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE
POLYQUATERNIUM-37
POLYSORBATE 20
POTASSIUM SORBATE
PROPAN-2-OL
PROPYLENE GLYCOL
PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE  DICAPRATE 
PROPYL PARABEN
QUATERNIUM
SILICONE DIOXIDE
SODIUM BENZOATE
SODIUM CAPRYLCAMPHOPROPIONATE
SODIUM LAURIMINODIPROPIONATE
SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE
SODIUM CITRATE
SORBIC ACID
SORBITAN MONOSTEARATE
SORBITOL
TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE
TETRASODIUM EDTA
TOCOPHERYL ACETATE
TRIETHANOLAMINE
TRISODIUM CITRATE
XANTHAN GUM

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.