1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

MIBC (METHYL ISOBUTYL CARBINOL)

CAS 108-11-2
EINECS No: 203-551-7

MIBC,4-Methylpentan-2-ol ,Isobutyl methyl carbinol ,Methyl amyl alcohol ,,3-Dimethylbutanol ,2-Methyl-4-pentanol 2-Pentanol, ,4-methyl- 4-Methyl-2-amyl alcohol ,4-Methyl-2-pentyl alcohol
Isobutylmethylcarbinol ,Isobutylmethylmethanol ,Methyl amyl alcohol,4-Methyl-2-pentanol; ,Isobutyl methyl carbinol, Metilisobutilcarbinol

MIBC yüksek çözücülük, nispeten yüksek kaynama noktası ve ortalama buharlaşma derecesine sahip kimyasaldır. MIBC`nin diğer organik bileşenlerle uyumluluğu sayesinde özel performans kazandırmak için çözücü harmanlarında kullanılır.


MIBC renksiz, kararlı ve hafif kokulu bir sıvıdır. Yağların, waxların, zamkların, doğal reçinelerin ve selülozların güçlü çözücüsüdür. Aynı zamanda çözücü harmanı içerisinde kuruma/kürleşme ve viskozite/akış gibi alt performans karakteristiklerini belirler.


MIBC yüzey kaplamalarda, incelticilerde, baskı mürekkeplerinde, yapıştırıcılarda, kozmetik ürünlerinde, ve temizlik ürünlerinde kullanım alanına sahiptir. MIBC aynı zamanda ilaç endüstrisinde vitamin ve mineral ekstraksiyonunda, kimyasal ara ürünler ve litografik baskılarda ıslatıcı ajan olarak da kullanılır. Yağlatıcı katkılarında, hidrolik akışkanlarda ve plastikleştiricilerde de uygulama alanı vardır.


MIBC yaygın olarak flotasyon ajanı ve yağlayıcı katkısı olarak kullanılır.

 

 


MIBC has excellent solvency, a relatively high boiling point and a medium evaporation rate. Because of its compatibility with other organic solvents it is often used in solvent blends to deliver specific performance characteristics.

MIBC is a colourless stable liquid with a medium odour. It has good solvent power for dissolving oils, waxes, gums, natural resins and cellulose but may also be used as a latent solvent within a solvent blend to alter performance characteristics such as drying/curing and viscosity/flow.

Applications where MIBC may be used include surface coatings, thinners, printing inks, adhesives, cosmetics, toiletries and cleaners. It may also be used in pharmaceuticals applications, for the extraction of vitamins and minerals, as wetting agents in lithographic printing and as chemical intermediates. MIBC can also be used in the production of lube oil additives, hydraulic fluids and plasticisers.

MIBC is widely used as an ore floating agent and as lubricant oil additive.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.