1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CONTRAM ST 1

CONTRAM ST 1 metal işleme sıvılarında kullanım için son derece etkili bir antibakteriyel bileşiktir.

CONTRAM ST 1, N,N-Metilenbismorfolin (CAS#: 5625-90-1) bazlı olup, yüksek oranda konsantre bir endüstriyel bakterisittir.

CONTRAM ST 1, diğer kullanımlar için tasarlanan ve iyonik olmayan ve daha pahalı emülgatörlerin eklenmesini gerektirebilen rakip ürünlerin aksine, özellikle metal işleme sıvılarında kullanılmak üzere geliştirilmiştir.


CONTRAM ST 1, Kapalı veya Yarı Kapalı Makinelerde Kullanılacak Metal İşleme, Kesme, Soğutma ve Yağlama Sıvısı Konsantrelerinde Bakteri Oluşumunu Engeller

AKTİF BİLEŞEN
N,N-Metilenbismorfolin...................................98,5%
DİĞER İÇERİK(LER) ......................................1,5%
TOPLAM:................................................ .................%100,00



CONTRAM ST 1, EPA onaylı bir üründür ve metal işleme sıvısı konsantrelerinde son derece kararlıdır ve emülgatör sisteminin dengesini bozmaz.

CONTRAM ST 1 ayrıca seyreltilmiş emülsiyonlarda uzun süreli etkinlik gösterir; CONTRAM ST 1, metal işleme sıvısının ömrünün büyük bir kısmı boyunca dayanır, bu da daha uzun yağ değişim aralıkları, daha düşük bakım maliyetleri ve çok daha az çalışma tankı dolumu anlamına gelir.



CONTRAM ST 1, metal işleme sıvılarında son derece kararlı olan bir Metal İşleme Biyosit Konsantresidir

CONTRAM ST 1 formaldehit içermesine ve salmasına rağmen, endüstriyel makine atölyesi ortamında kullanım sırasında salınan miktar ihmal edilebilir düzeydedir ve hatta insan nefesiyle solunan miktarın altındadır.



CONTRAM ST 1 hem gram negatif hem de gram pozitif bakterilere karşı etkilidir.

CONTRAM ST 1'in mantarlara karşı sınırlı etkinliği olduğundan, ürün Exocide OIT veya Exocide IPBC 20 veya IPBC 30 gibi bir fungisit ile birlikte kullanılmalıdır.

Çözünür yağ ve yarı sentetik metal işleme sıvılarında bakteri üremesini engellemek için, 20:1 seyreltme için tasarlanmış konsantrelerde CONTRAM ST 1 için önerilen ilave seviyesi %3'tür.

%3'lük bir işlem seviyesinde bu, seyreltilmiş metal işleme sıvısında 3000 ppm'lik bir konsantrasyonla sonuçlanır.

CONTRAM ST 1, yarı sentetik bir formülasyon hazırlanırken, ürün etkinliğini en üst düzeye çıkarmak ve uzun süreli performans sağlamak için su ilavesinden önce yağ fazına eklenebilir.


CONTRAM ST 1
CONTRAM ST 1 hakkında daha fazla bilgi: info@atamankimya.com

Özellikler
CONTRAM ST 1, dengeli yağ ve su çözünürlüğü ile metal işleme konsantreleri için çok kararlı ve saflaştırılmış bir bakterisittir.
AB'de bu biyosidal madde, Biyosidal Ürünler Yönetmeliği (BPR) kapsamında PT6 ve PT13'te kullanım için halihazırda yetkilendirilmiştir ve bu Biyosidal Ürün CONTRAM ST 1, konsantre ve tank tarafı için PT13'te kullanım için bir biyosidal Ürün olarak yetkilendirme sürecindedir. .
Almanya'da kullanımı Yalnızca İhracat ürünleriyle sınırlıdır.
CONTRAM ST 1 ayrıca metal işleme konsantrelerinde kullanılmak üzere Federal Böcek, Mantar ve Rodentisit Yasası (FIFRA) uyarınca Amerika Birleşik Devletleri'nde tescillidir.
Çevre Koruma Ajansı (EPA) kayıt numarası 52484-3'tür.
CONTRAM ST 1 içeren metal işleme sıvısı konsantrelerinin bu nedenle ABD'ye İthalatına izin verilir.

metal işleme sıvıları



CONTRAM ST 1
biyosit
Ürün Açıklaması

CONTRAM ST 1, tetrahidrooksazin bazlı yüksek konsantrasyonlu bir endüstriyel bakterisittir.

İyi çözünürlüğü sayesinde bu koruyucu madde sulu sistemler kadar yağlı sistemler için de uygundur.

CONTRAM ST 1 gram negatif ve gram pozitif bakterilere karşı etkilidir.
Mantarlara karşı ek bir etkinlik elde etmek için Exocide OIT veya Exocide IPBC serimizle birlikte kullanmanızı öneririz.

Tipik Özellikler
Görünüş(görsel)Berrak, düşük viskoziteli sıvı
Renk (görsel)Renk az ila hafif sarımsı
Koku Hafif

Çözünürlük Suda çözünür
Uygulamalar

CONTRAM ST 1, mineral yağ içeren, suyla karışabilen soğutma sıvılarının muhafazasında başarıyla uygulanır.

CONTRAM ST 1, hekzahidrotriazinler ve oksazolidinlere kıyasla metal işleme konsantrelerinde daha kararlıdır.

CONTRAM ST 1, 1.000 ila 1.500 ppm aktif konsantrasyona sahip olmak için, bir konsantrede %1 – 3 ve bitmiş kesme sıvısı kullanıcı dilüsyonlarında %0,3 oranında kullanılmalıdır.
Diğer dikkat çekici özellikler:
Düşük koku
Düşük formaldehit içeriği
Korozyon korumasına yardımcı olur
Çok kararlı molekül
İyi uyumluluk ve çözünürlük
Çok iyi performans
pH değeri 3 ila 12 olan sıvılarda kullanılabilir.





Formaldehit salan bakterisitler, son 4 veya daha fazla on yılda metal işleme sıvılarını korumak için kullanılan baskın kimya türü olmuştur.

Lubrizol, N,N'-Metilenbismorfolin'in (MBM) suda düşük konsantrasyonda altı saniyeden kısa sürede hızlı hidrolizinin ve bir metal işleme sıvısında birkaç aylık yarı ömrün belirgin ikiliğini araştırırken, şunu keşfetti: MBM, metal işleme sıvısı emülsiyonlarında oluşan yağ misellerine dahil edilmek üzere yeterli yağ çözünürlüğüne sahiptir.
Bu sadece metal işleme sıvısında stabilite sağlamakla kalmaz, aynı zamanda formaldehitin yavaş salınımını ve dolayısıyla metal işleme üretim tesislerinde çok düşük hava kaynaklı konsantrasyon sağlar.
Birleşik Krallık'ta yapılan bir çalışmada(1) milyarda 1,1 ila 3,3 parça formaldehit bulundu; bu, insan nefesinde bulunan konsantrasyondan(2,3) daha düşük ve EPA'nın mesleki endişe düzeyi olan 100 ppb'nin çok altında.
Formaldehit kaygı duyulan bir kimyasal olmasına rağmen EPA, MBM'nin şu anda piyasada bulunan formaldehit salıcılara karşı azaltılmış riskli bir alternatif olduğu ve kullanıcıların daha yüksek formaldehit salma oranlarına sahip ürünlerden uzaklaşması için uygun bir seçenek olduğu sonucuna vardı.
EPA ayrıca, metal işleme sıvısı kullanım modelinin çok az veya sıfır çevresel endişe oluşturmasının beklendiğini belirtir(4).

Ürün çoğu metal işleme sıvısı konsantresi ile çok uyumlu olduğu için, ABD işçilerinin maruziyetini en aza indirmek için başvurulan kayıt kasıtlı olarak yalnızca konsantrelerde kullanımla sınırlandırılmıştır.
Seyreltilmiş sıvılara "tank tarafında" birçok bakterisit eklenir, bu da çok daha fazla işçinin yüksek konsantrasyonlu antimikrobiyallere maruz kalmasına neden olur.


CONTRAM ST 1, sulu metal işleme sıvılarında kullanım için son derece etkili bir antibakteriyel bileşik olan N,N Metilenbismorfolin bazlı oldukça konsantre bir endüstriyel bakterisittir.

CONTRAM ST 1, daha uzun sıvı stabilitesine izin veren benzersiz bir yağ ve su çözünürlüğü dengesi sağlar ve çok çeşitli bakterilere karşı oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır.

biyosit molekülü3

Arttırılmış performans
Minimum tank tarafı takviyesi ile daha uzun sıvı ömrü için uzun süreli, kalıcı bakteri kontrolü
Metal işleme sıvısı konsantrelerinde olağanüstü kararlılık
Hem yağda hem de suda benzersiz çözünürlük özellikleri
Uygun şekilde uygulandığında ve kullanıldığında güvenli ve etkilidir - cilt hassaslaştırıcı olarak sınıflandırılmaz
Kapsamlı başarılı kullanım geçmişi - milyonlarca litre seyreltilmiş metal işleme sıvısı CONTRAM ST 1 ile korunmuştur

CONTRAM ST 1'in Tipik Özellikleri
Görünüm Berrak, açık sarı sıvı
pH, seyreltin 9.0-11.0
Etkinlik, % > 98
Aktivite, % Yağda ve Suda Çözünür
Toplam Bağlı Formaldehit İçeriği, % 14-16

Biyosidal Etkinlik
CONTRAM ST 1, aşağıdaki tipik metal işleme sıvısını bozan organizmalar dahil olmak üzere çok çeşitli bakterilere karşı etkinlik ve mantarlara karşı sınırlı etkinlik gösterir:

Acremonium spesifikasyonu
Candida albicans
Escherichia coli
Fusarium özellikleri
Klebsiella aerojenleri
Lejyonella pnömofili
Mikobakteri immünojenum
Pseudomonas aeruginosa
Pseudomonas floresan
Pseudomonas putida
Stafilokok aureus


Metal işleme sıvısı konsantrelerinde ve emülsiyon sistemlerinde, yağ ve su fazları arasında dengeli bir çözünürlük, kullanımda biyosidal etkinlik ve uzun süreli stabilite için anahtardır.
Yaygın olarak kullanılan HHT biyositinden farklı olarak, CONTRAM ST 1 ve MBO, heptan içinde kontrollü bir çözünürlük çalışmasında gösterildiği gibi, daha fazla yağ fazı çözünürlüğü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Bu özellik, CONTRAM teknolojisini metal işleme sıvısı koruması için ideal seçim yapan faktörlerden biridir.


Metal işleme sıvısı konsantresi uyumluluğu, CONTRAM ST 1'in performansının anahtarıdır.
Yukarıdaki çalışma, CONTRAM ST 1 veya yaygın olarak kullanılan HHT molekülü ile korunan basit çözünür yağ konsantrelerini izledi.
Yüksek sıcaklıklarda saklanan konsantreler yedi günlük aralıklarla emülsiyon performansı açısından kontrol edildi.

CONTRAM ST 1 ile korunduğunda, depolama süresi boyunca emülsiyon kalitesinde herhangi bir kayıp gözlenmedi.
HHT kullanan konsantreler, emülsiyon kalitesinde tam bir kayıp gösterdi ve bu da, uzun süreli saklamanın ardından kullanım için uygun olmayan bir ürünle sonuçlandı.

Önerilen Kullanım Talimatları
CONTRAM ST 1'in öncelikle nihai kullanım yerinde suyla seyreltilmesi amaçlanan metal işleme sıvısı konsantrelerine dahil edilmesi önerilir.

20:1 suyla seyreltme amaçlı metal işleme sıvısı konsantreleri, ağırlıkça %2,0-3,0 CONTRAM ST 1 kullanmalıdır. Bu, 1.000-1.500 ppm'lik bir nihai seyreltme konsantrasyonu ile sonuçlanacaktır. Farklı su seyreltme oranlarına yönelik metal işleme sıvısı konsantrelerindeki işlem oranları, nihai çalışma seyreltmesinde 1.000-1.500 ppm CONTRAM ST 1 verecek şekilde ayarlanmalıdır.

Kapsamlı Endüstri Bilgisi
Lubrizol'ün metal işleme sıvısı endüstrisine ilişkin kapsamlı bilgisi, metal işleme sıvısı uygulamasının tüm aşamalarında benzersiz danışmanlık desteği sağlamamıza yardımcı olur.



CONTRAM ST 1 uygun şekilde uygulandığında, metal işleme sıvılarında mikrobiyal büyüme tehlikelerini güvenli ve etkili bir şekilde kontrol edecektir.


The Lubrizol Corporation:CONTRAM ST 1

biyosit
Doktor Uwe Falk

Küresel Olarak Kanıtlanmış; Şimdi Amerika Birleşik Devletleri'nde Mevcut

Lubrizol'ün sulu metal işleme sıvılarında kullanım için son derece etkili bir antibakteriyel bileşik olan CONTRAM ST 1 endüstriyel biyosit, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmak üzere Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından onaylandı.

Biyositlerin düzenlenmesi
Mikropları kontrol etmek için biyositlere ihtiyaç vardır; metal işleme endüstrisinde iyi tanınan bir gerçek.
Biyosit kullanılmadığında metal işleme sıvılarındaki bakteri sayısı hızla artarak sıvının bozulmasına ve makine atölyesi çalışanları için sağlıksız bir çalışma ortamına neden olur.
ABD'de, tüm biyosit malzemeleri, EPA'nın himayesi altında Federal Böcek, Mantar ve Rodentisit Yasası (FIFRA) tarafından düzenlenir.
60 yılı aşkın bir süredir yürürlükte olan FIFRA, bir ürünün etkinliği kadar sağlık, güvenlik ve çevresel etkisi de dikkate alınarak kapsamlı veri üretimi gerektirir.
Bu pahalı bir süreçtir. Yeni molekül geliştirmenin yüksek maliyetiyle birleştiğinde, ABD'de tescil masrafı, yeni ürün tanıtımı için sınırlayıcı bir faktör olabilir.

Onaylar ve Yeniden Kayıt
Lubrizol'ün CONTRAM ST 1 ürününün son EPA onayı, standart 15 yıllık süre boyunca yürürlükte kalacaktır.
Bu süreden sonra, yerleşik tüm kimyalar gibi, CONTRAM ST 1'in de Yeniden Kayıt Uygunluk Kararı veya RED programının yerini alan Kayıt İncelemesinden geçmesi gerekecektir.

Tedarikçiler bir biyosit seçerken onay, Tescil İncelemesi ve RED tarihlerini dikkatle değerlendirmek isteyebilirler.
Yeniden kayıt tarihleri yaklaştıkça, biyosit üreticileri (EPA tarafından isteniyorsa) ek veri oluşturma kararıyla karşı karşıya kalacaklar veya yeniden tescilin yüksek maliyeti nedeniyle piyasadan çekilmeyi tercih edebilirler.
Yeni onaylanan veya yeniden tescil edilen ürünler, önemli bir istikrar penceresi sunar.


formaldehit sorusu
Yönetmelikler özellikle biyositlerin tartışılması ile ilgilidir.
Metal işleme için en etkili ve yıllardır dünya çapında kullanılan biyosit türü formaldehit salınım kimyasıdır.
O yılların birçoğu için formaldehit, sekiz saat boyunca 100 ppb'ye maruz kalma için mevcut EPA eşiğiyle, resmi ve sivil kuruluşların düzenleyici odak noktası olmuştur.
HHT olarak da bilinen hekzahidrotriazin üzerinde yakın zamanda yürütülen bir RED, formaldehitle ilgili sorunları ön plana çıkardı.
HHT, metal işleme sıvısı uygulamalarına hakimdir ve onlarca yıldır makul bir maliyetle etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Bununla birlikte, son RED ile EPA, metal işleme uygulamalarında maksimum işlem seviyesini 1500 ppm'den 500 ppm'ye düşürmek için HHT'yi düzenlemeyi ciddi olarak değerlendiriyor.

Kanada hükümeti de benzer düzenlemeleri yürürlüğe koymayı tartışıyor, ancak her iki grup tarafından da nihai bir karar verilmedi.
Bununla birlikte düzenleyiciler, endüstrideki bazılarının tepkisini görüyor, çünkü HHT bu düşük tedavi oranlarında bir biyosit olarak etkisiz.

CONTRAM ST 1: Azaltılmış risk alternatifi
Kapsamlı bir başarılı uygulama geçmişi ile CONTRAM ST 1 biyosit, HHT'ye bir alternatif sunar.
CONTRAM ST 1 ürününün bağlı formaldehit içeriği, işlem oranı da 1.000 ila 1.500 ppm aralığında olmasına rağmen, HHT'nin neredeyse yarısı kadardır.
HHT'den farklı olarak, CONTRAM ST 1 yağda çözünür, bu da ağırlıklı olarak çözünebilir yağlar ve yarı sentetik yağ emülsiyonlarında kullanılan bir ürün için değerli bir özelliktir.

2 Kasım 2011'de, son birkaç on yılda 36 ülkede ticari olarak başarıyla kullanılan CONTRAM ST 1 biyosit, kapalı (her tarafı mekanik egzozla kapalı) ve kapalı (maruziyeti kontrol eden fiziksel bariyerler) kullanım için FIFRA tescili aldı. sisleme) makineleri.
Tescil sadece ürünü değil, daha sıkı bir onay süreci gerektiren yeni bir aktif bileşeni de kapsıyordu.
Formaldehitle ilgili artan endişelere rağmen EPA'nın CONTRAM ST 1 biyositini onayladığına dikkat etmek önemlidir.
EPA, risk değerlendirmesinde "mevcut formaldehitin 1,1 ppb olduğu tahmin ediliyor ve üst sınır tahmini konsantrasyonu 3,3 ppb olarak tahmin ediliyor" dedi.

Bu seviyeler, ajansın 100 ppb formaldehit için mesleki endişe seviyesinin altındadır.
EPA ayrıca, "önerilen metal işleme sıvısı kullanım modelinin çok az çevresel maruziyet oluşturması veya hiç oluşturmaması bekleniyor.
MBM (CONTRAM ST 1), şu anda piyasada bulunan formaldehit salıcılara karşı riski azaltılmış bir alternatiftir.”
Diğer kullanımlar için tasarlanan ve iyonik olmayan ve daha pahalı emülgatörlerin eklenmesini gerektirebilen rakip ürünlerin aksine, CONTRAM ST 1 özellikle metal işleme sıvılarında kullanılmak üzere yapılmıştır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.