1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CAPROIC ACID (KAPROİK ASİT)



Caproic Acid (Kaproik Asit)

CAS Number 142-62-1  
EC Number: 205-550-7



SYNONMYS:

n-caproic acid; capronic acid; hexoic acid; n-hexanoic acid; butylacetic acid; pentiformic acid; n-hexylic acid; n-hexoic acid; 6:0; Acid C6, caproic acid;hexanoic acid; n-Caproic acid; n-Hexanoic acid; n-Hexoic acid; n-Hexylic acid; Butylacetic acid; Capronic acid; Hexoic acid; Pentiformic acid; Pentylformic acid; 1-Pentanecarboxylic acid; CH3(CH2)4COOH; Pentane-1-carboxylic acid; Caproic acid fcc; 1-Hexanoic acid; Hexacid 698; Kyselina kapronova; NA 1760; Pentanecarboxylic acid; 1-pentanecarboxylic acid; butylacetic acid; C6:0; CH3‒[CH2]4‒COOH; Hexanoate; Hexanoic acid; Hexylic acid; n-Caproic acid; n-hexanoic acid; n-hexoic acid; n-hexylic acid; Pentanecarboxylic acid; pentiformic acid; pentylformic acid; Butylacetic Acid; NSC 35598; NSC 8266; kaproyik asit; caproic asit; heksanoik asit; heksaoik asit; heksoik asit; kaproik acid.


Kaproik asidin özellikleri

Molekül ağırlığı: 116.15828 g / mol
Moleküler formülü: C6H12O2; CH3 (CH2) 4COOH
IUPAC adı: heksanoik asit
Saflaştırılmış formda, erime noktası -3 ° C`de (26.6 ° F; 270.15 K) ve kaynama noktası 205.8 ° C`de (402.44 ° F; 478.95 K) 760 mmHg`de renksiz yağlı bir  sıvıdır.
Kendiliğinden Tutuşma Sıcaklığı: 716 ° F
Erime Noktası: 27 ° F
Buhar Basıncı: 68 ° F`de 0.2 mm Hg; 158 ° F`de 1 mm Hg; 233.2 ° F`de 20 mm Hg
Buhar Yoğunluğu (Hava ile Bağıl): 4.01
Özgül Ağırlık: 0.927
Kaynama Noktası: 760 mm Hg`de 396 ila 397 ° F
Suda Çözünürlük: 72 ° F`de 5 ila 10 mg / mL
Parlama noktası: 102 ° C



   Kaproik asit bir karboksilik asittir. Karboksilik asitler, bunları kabul etmek için bir baz mevcutsa hidrojen iyonları bağışlar. Bu şekilde, hem organik (örneğin, aminler) hem de inorganik olan tüm bazlarla reaksiyona girerler. “Nötralizasyon” olarak adlandırılan üslerle olan reaksiyonlarına, önemli miktardaki ısıların evrimi eşlik ediyor. Bir asit ve baz arasında nötralizasyon, su artı bir tuz üretir. Altı veya daha az karbon atomuna sahip karboksilik asitler suda serbestçe veya orta derecede çözünür; Altıdan fazla karbon içerenler suda az çözünür. Çözünebilir karboksilik asit, hidrojen iyonları elde etmek için suda bir dereceye kadar ayrışır. Karboksilik asitlerin çözeltilerinin pH`ı bu nedenle 7.0`dan daha azdır. Birçok çözünmez karboksilik asit, kimyasal bir baz içeren sulu çözeltiler ile hızlı bir şekilde reaksiyona girer ve nötralizasyon çözünebilir bir tuz oluşturduğunda çözülür. Sulu çözelti içindeki karboksilik asitler ve sıvı veya erimiş karboksilik asitler, aktif metallerle reaksiyona girerek gaz halindeki hidrojen ve bir metal tuzu oluşturabilir. Bu reaksiyonlar prensipte katı karboksilik asitler için de meydana gelir, fakat katı asit kuru kaldığında yavaştır. "Çözünmez" karboksilik asitler bile havayı yeterli miktarda emebilir ve demir, çelik ve alüminyum parçaları ve kapları korozyona uğratmak veya eritmek için yeterli miktarda çözünebilir. Diğer asitler gibi karboksilik asitler, gaz halinde hidrojen siyanür oluşturmak için siyanit tuzları ile reaksiyona girer. Reaksiyon kuru, katı karboksilik asitler için daha yavaştır. Çözünmez karboksilik asitler, gaz halindeki hidrojen siyanürün salınmasına neden olan siyanür çözeltileri ile reaksiyona girer. Yanıcı ve / veya toksik gazlar ve ısı, karboksilik asitlerin diazo bileşikleri, ditiyokarbamatlar, izosiyanatlar, merkaptanlar, nitritler ve sülfürler ile reaksiyonu ile üretilir. Karboksilik asitler, özellikle sulu çözelti içinde, yanıcı ve / veya toksik gazlar ve ısı üretmek için sülfitler, nitritler, tiyosülfatlar (H2S ve SO3 vermek üzere), ditiyonitler (SO2) ile reaksiyona girer. Karbonatlar ve bikarbonatlar ile reaksiyonları zararsız bir gaz (karbon dioksit) üretir, ancak hala ısıtır. Diğer organik bileşikler gibi, karboksilik asitler güçlü oksitleyici maddelerle oksitlenebilir ve güçlü indirgeyici maddelerle azaltılabilir. Bu reaksiyonlar ısı üretir. Çok çeşitli ürünler mümkündür. Diğer asitler gibi, karboksilik asitler polimerizasyon reaksiyonlarını başlatabilir; Diğer asitler gibi, sıklıkla kimyasal reaksiyonları katalize ederler. Bu bileşik bazlar, oksitleyici maddeler ve indirgeyici maddeler ile reaksiyona girer.

  Mayaların metabolik aktivitesiyle oluşturulabilecek kısa zincirli doymuş yağ asiti olan heksanoik asitin ortak adıdır. Keçi cinsi Capra`ya göre adlandırılan üç yağ asidinden biridir; diğerleri kaprilik ve kaprik asitlerdir. Adlar, keçi sütünde bulunan bu yağlı asitlerin yüksek miktarlarından türetilir, bu da sütün karakteristik kokusu ve tadını verir.Kaproik asit, keçi sütünde normal bir lezzet verir, ancak birada genellikle arzu edilmez. Birada keskin, terli, peynirli bir aroması var. Sıcak havalarda ve yüksek maya hücre sayımlarında uzun süreli laklama sırasında maya ile atılır. Mayanın durumu aynı zamanda yağ asidi atımını etkiler ve basınç altında fermente edilmiş biralar, bu yağlı asitlerin (ve karşılık gelen esterlerin) lagerleme sırasında artan konsantrasyonlarını gösterir. Normal miktarlarda heksanoik asit 1-2 ppm aralığında iken, artan miktarlarda hem köpük hem de tat üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu etkilerden kaçınmak için, bira üreticileri mayalamadan sonra mümkün olan en kısa zamanda mayayı çıkarırlar. Zaman bir sorun olduğunda, fermantasyon ve laktasyon tankları arasında bir santrifüj kullanılır, ancak bu durumda işlem genellikle olgunlaşmaya yardımcı olmak için biraz maya bırakacak şekilde kalibre edilir.
 

  “Yabani” Brettanomyces maya suşları, büyük miktarlarda kaproik asit üretme eğilimindedir ve bu, çoğu bira strüktürü için uygun olmayan tatlar oluştursa da, bazı bira üreticileri bunu bir kompleks yapıcı madde olarak isteyebilirler. Kaproik asit, lambik aromatiklerin önemli bir özelliğidir ve Brettanomyces kültürleri ile kasıtlı olarak aşılanmış biralar genellikle “korkak” karakteristikler gösterirler.




Hava ve Su Reaksiyonları
Biraz suda çözünür.



Yanma Ürünleri Özel Tehlikeleri
Tahriş edici buhar oluşabilir.



Sağlık tehlikesi
Yutulduğunda, solunduğunda veya cilt tarafından emildiğinde zararlıdır. Materyal, mukoza zarlarının ve üst solunum yollarının, gözlerinin ve cildinin kokusuna aşırı derecede zararlıdır. İnhalasyon spazm, inflamasyon ve larinks ve bronşların ödemi, kimyasal pnömonit ve pulmoner ödem sonucu ölümcül olabilir. Maruz kalma semptomları arasında yanma hissi, öksürük, hırıltı, larenjit, nefes darlığı, baş ağrısı, bulantı ve kusma sayılabilir.



Properties of caproic acid

Molecular weight: 116.15828 g/mol
Molecular formula: C6H12O2; CH3(CH2)4COOH
IUPAC name: hexanoic acid
In purified form it is a colorless oily liquid, with melting point at -3 °C (26.6 °F; 270.15 K) and boiling point at 205.8 °C (402.44 °F; 478.95 K) at 760 mmHg.
Autoignition Temperature: 716 ° F 
Melting Point: 27 ° F 
Vapor Pressure: 0.2 mm Hg at 68 ° F ; 1 mm Hg at 158° F; 20 mm Hg at 233.2° F 
Vapor Density (Relative to Air): 4.01 
Specific Gravity: 0.927 
Boiling Point: 396 to 397 ° F at 760 mm Hg 
Water Solubility: 5 to 10 mg/mL at 72° F 
Flash point: 102°C



  CAPROIC ACID is a carboxylic acid. Carboxylic acids donate hydrogen ions if a base is present to accept them. They react in this way with all bases, both organic (for example, the amines) and inorganic. Their reactions with bases, called "neutralizations", are accompanied by the evolution of substantial amounts of heat. Neutralization between an acid and a base produces water plus a salt. Carboxylic acids with six or fewer carbon atoms are freely or moderately soluble in water; those with more than six carbons are slightly soluble in water. Soluble carboxylic acid dissociate to an extent in water to yield hydrogen ions. The pH of solutions of carboxylic acids is therefore less than 7.0. Many insoluble carboxylic acids react rapidly with aqueous solutions containing a chemical base and dissolve as the neutralization generates a soluble salt.  Carboxylic acids in aqueous solution and liquid or molten carboxylic acids can react with active metals to form gaseous hydrogen and a metal salt. Such reactions occur in principle for solid carboxylic acids as well, but are slow if the solid acid remains dry. Even "insoluble" carboxylic acids may absorb enough water from the air and dissolve sufficiently in it to corrode or dissolve iron, steel, and aluminum parts and containers. Carboxylic acids, like other acids, react with cyanide salts to generate gaseous hydrogen cyanide. The reaction is slower for dry, solid carboxylic acids. Insoluble carboxylic acids react with solutions of cyanides to cause the release of gaseous hydrogen cyanide. Flammable and/or toxic gases and heat are generated by the reaction of carboxylic acids with diazo compounds, dithiocarbamates,isocyanates, mercaptans, nitrides, and  sulfides. Carboxylic acids, especially in aqueous solution, also react with sulfites, nitrites, thiosulfates (to give H2S and SO3), dithionites (SO2), to generate flammable and/or toxic gases and heat. Their reaction with carbonates and bicarbonatesgenerates a harmless gas (carbon dioxide) but still heat. Like other organic compounds, carboxylic acids can be oxidized by strong oxidizing agents and reduced by strong reducing agents. These reactions generate heat. A wide variety of products is possible. Like other acids, carboxylic acids may initiate polymerization reactions; like other acids, they often catalyze(increase the rate of) chemical reactions. This compound reacts with bases, oxidizing agents and reducing agents.
 

   The common name for hexanoic acid, a short-chain saturated fatty acid that can be created by the metabolic activity of yeasts. It is one of three fatty acids named in relation to Capra, the genus of goats; the others are caprylic and capric acids. The names are derived from the high amounts of these fatty acids found in goat’s milk, which give the milk its characteristic odor and flavor.Caproic acid gives a normal flavor in goat’s milk, but it is usually not desirable in beer. In beer it has a pungent, sweaty, cheesy aroma. It is excreted by yeast during extended lagering at warm temperatures and high yeast cell counts. The condition of the yeast also influences fatty acid excretion and beers fermented warm under pressure show increased concentrations of these fatty acids (and corresponding esters) during lagering. Normal amounts of hexanoic acid are in the 1–2 ppm range, whereas increased amounts can have negative effects on both foam and taste. To avoid these effects, brewers often remove yeast as soon as feasible after fermentation. Where time is an issue, a entrifuge is sometimes used between fermentation and lagering tanks, although in this case the process is usually calibrated to leave some yeast behind to 
assist in maturation.
 
  “Wild” Brettanomyces yeast strains tend to produce caproic acid in large amounts, and although this creates flavors unsuitable for most beer styles, some brewers may desire it as a complexing agent. Caproic acid is a major feature of lambic aromatics and beers intentionally inoculated with Brettanomyces cultures will often show distinctly “funky” characteristics.




Air & Water Reactions
Slightly water soluble.



Special Hazards of Combustion Products

Irritating vapor may be generated.



Health Hazard
Harmful if swallowed, inhaled, or absorbed through skin. Material is extremely destructive to tissue of mucous membranes and upper respiratory tract, eyes and skin. Inhalation may be fatal as a result of spasm, inflammation and edema of the larynx and bronchia, chemical pneumonitis and pulmonary edema. Symptoms of exposure may include burning sensation, coughing, wheezing,  laryngitis, shortness of breath, headache, nausea and vomiting. 













Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.