1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CARBOMER 940

Synonyms
Carbomer 940; karbomer; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; Carbomer 940; karbomer; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK; 
Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK;Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Carbopol 940 NF Polymer; Unipol 940 NF; carbomer 940; karbomer; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK; 
Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK; carpobol; carbopol 940; karbopol 940; karbomer 940; karbomer dokuz yüz kırk; Acrylic Acid Resin; 2-Propenic Acid Homopolymer; Acrylic Acid Polymer; CARBOMER 940 NF BACK;

Karbomer 940, bir viskozite arttırıcı, jelleştirici ajan veya süspansiyon ajanı olarak kullanılan bir polivinil karboksi polimeridir. Carbomer 940, pentaeritritol eterleri ile çapraz bağlanmıştır ve öncelikle ışıltılı netliğin veya keskin bir viskozite tepkisinin gerekli olduğu sistemlerde kullanılır.

Carbomer 940, formülasyonlarınıza eklendiğinde glikollerle karşılaştırılabilir bir yumuşaklık ve kayma sağlayacaktır.

Carbomer 940, yüzey aktif madde sistemlerini kalınlaştırmak ve süspansiyon ürünleri oluşturmak için kullanılabilir. Ağır parçacıkları askıya almanız gerektiğinde mükemmeldir. Viskozitenin aslında bir ürünün jojoba boncukları veya kapisferler gibi maddeleri askıya alma yeteneği ile ilgisi yoktur. Örneğin, jello kadar kalın bir duş jeli, boncukların batmasına veya yükselmesine izin verir... Carbomer içeren bir su ince ürünü bilyalı rulmanları askıya alabilir. Çünkü Carbomer, boncukları çok etkili bir şekilde yakalayabilen ve askıya alabilen bir "Ağ" oluşturur.

Carbomer 940, jel ürünlerini çok kolay ve uygun maliyetle oluşturmak için de kullanılabilir ve Carbomer viskozitesi, farklı yüzey aktif cisimlerinin ve standart sürfaktan koyulaştırıcılardan çok daha iyi bir şekilde katılmasını sağlar. Yüzey aktif madde koyulaştırıcılar kullanıldığında, koku ve uçucu yağlar, oluşan jelin misel yapısının ortasına girebilir ve yüzey aktif madde sistemi stabilitesi üzerinde dramatik bir etkiye sahip olmak için yapıya müdahale edebilir. Buna karşılık, Carbomer 940 tarafından oluşturulan ağ bu şekilde etkilenmez.

 

Açıklama: Pentaeritritol eterleri ile çapraz bağlanmış polivinil karboksi polimer. Öncelikle netliğin veya viskozitenin gerekli olduğu sistemlerde viskozite arttırıcı veya jelleştirici ajan olarak kullanılır. Beyaz toz. Suda çözünebilir. pH değeri: 2.7-3.3 (25ºC / 77ºF'de% 0.5 çözelti). Viskozite: 45.000-70.000 cps (% 0.5 çözelti).
CAS: 9003-01-4 veya 76050-42-5
INCI Adı: Carbomer 940
Yararları:
Berrak jeller yapmak için yararlı, güçlü, ph-hassas jelleştirici koyulaştırıcı görevi görür
Emülsiyonları stabilize eder
Kullanım: Tipik kullanım seviyesi% 0.1-0.5 istenen formülasyon tipine bağlı olarak viskozite. Karbomer iyice karıştırılmalı ve nemlendirilmelidir. PH değerinin> 6.0'a çıkarılması, bir jel yapısı verir. Nötralizasyon, NaOH veya KOH veya trietanolamin (TEA) gibi inorganik bazlar ile gerçekleştirilebilir. Sadece harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Jel kremleri, saç jelleri ve diğer jel, losyonlar, kremler.
Menşe Ülke: USA
Hammadde kaynağı: Akrilik asit
Üretim: Karbomer, akrilik asitin yüksek moleküler ağırlıklı, çapraz bağlı akrilik asit (poliakrilik asit) polimerleri oluşturmak üzere akrilik asidin polimerleştirilmesiyle üretilir.
Hayvan Testi: Hayvanlarda test edilmemiştir
GDO: GDO'suz (bitki kaynaklı bileşenler içermez)
Vegan: Hayvansal kökenli bileşenler içermez

 

Carbomer 940, NF bir polivinil karboksi polimeridir. Bir viskozite arttırıcı, jelleştirici ajan veya süspansiyon ajanı olarak kullanılır. NF sınıfı, kişisel bakım, kozmetik ve farmasötik uygulamalar için uygun şekilde derecelendirildiğini ve FDA kayıtlı ve denetlenen tesislerde 21CFR bölüm 211 uyarınca mevcut İyi Üretim Uygulamaları (cGMP) altında üretildiğini, paketlendiğini ve saklandığını gösterir.

Carbopol 940, çok yönlülüğü ve güvenliği nedeniyle birçok uygulamada yaygın olarak kullanılan emülsifiye edici, stabilize edici, süspansiyon haline getirici, koyulaştırıcı ve jelleştirici bir ajan olarak kullanılan, kullanımı kolay suda çözünür bir polimerdir.

Yaygın kalınlaştırıcı. Carbopol 940 polimer kıvamlaştırıcı, çapraz bağlı bir poliakrilat polimerdir. Çok çeşitli jeller ve kremler yapmak için yüksek viskozite ve berrak su veya hidroalkolik sağlayan çok verimli bir kıvamlaştırıcıdır (reoloji değiştirici).

İNCİ: Carbomer 940

Carbomer 940 Carbopol 940 tipi polimer kısa akışlı (damlamasız) özellikleri, berrak jeller, hidroalkolik jeller, kremler yaptığınız uygulamalar için mükemmeldir. Çok yönlülükleri ve güvenlikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılır.

 

Karbomer 940 Kalınlaşma için Carbopol 940 tipi toz Polimerin Özellikleri ve Faydaları:
Kısa akış özellikleri
Yüksek askıya alma yeteneği
Yüksek viskozite
Yüksek netlik

 

 


Carbomer 940 Önerilen Uygulamalar
Saç şekillendirici jeller
Hidroalkolik jeller
Nemlendirici jeller
Banyo jelleri
El, vücut ve yüz losyonları
Kremler

 

Carbomer 940 İstenen viskoziteye / kalınlığa bağlı olarak normal / tipik kullanım% 0,1 ila 1,5'tir.

Carbomer 940 Görünüm - Beyaz Toz

44 Lb

Karbomer suya dağıldığında ve yaklaşık bir baz Carbomer 940 (NaOH, KOH, NH4OH veya yaygın olarak TEA, AMP, AMPD olarak adlandırılan Trietanolamin gibi organik amin) ile nötralize edildiğinde bir opalescent jel oluşur. Dispersiyon, topaklar oluşmasını önlemek ve tüm parçacıklar tamamen hidratlanana kadar karıştırmak için polimerin yavaşça eklenmesi ile yapılmalıdır.

Karbomer 940 1 g karbomeri pH 7 ca'ya nötralize etmek için. 0,01 eşdeğer baz gereklidir (örn. 0,4 g NaOH, 1,5 g TEA)% 10'dan yüksek olmayan bir konsantrasyonda suya daha önce seyreltilmiş güçlü bazlar ilave edilmesi önerilir.

Poli (akrilik asit) (PAA veya Carbomer), akrilik asidin sentetik yüksek moleküler ağırlıklı polimerleri için genel bir isim veya terimdir. Bunlar akrilik asit, kro homopolimerleri olabilir

bir alil eter pentaeritritol, sükroz alil eteri veya propilenin alil eteri ile bağlanmıştır. Ve nötr pH'da bir su çözeltisinde, PAA anyonik bir polimerdir, yani PAA'nın yan zincirlerinin çoğu protonlarını kaybedecek ve negatif bir yük alacaktır. Bu, PAA polielektrolitlerini, suyu emme ve tutma ve orijinal hacminin birçok katına kadar şişme kabiliyeti ile yapar. Kuru PAA'lar piyasada beyaz ve kabarık tozlar olarak bulunur. Karbomer kodları (örneğin 940 gibi) tipik olarak polimerin moleküler ağırlığını ve spesifik bileşenlerini gösterir.

 


ÖZELLİKLER - Carbomer 940

 

 

Görünüm: ince Toz
Beyaz renk
Koku: Karakteristik
pH: 2.7 - 3.3 (% 0.5 nötr çözelti)
Karbon:% 47.0 - 50.8
Hidrojen:% 5.0 - 6.2
Berraklık:> =% 80.0 (nötr çözelti)
Kurutma Kaybı: <=% 2,0
Polarite: Anyonik
Eşdeğer Ağırlık: 69-78
Depolama:
Mağaza sıkıca kapalı bir kaptır. Nem, ısı, soğuktan korunur.
Carbomer 940 çok higroskopiktir ve nemle toplanır.

 

Karbomer 940 Raf: 18mos. uygun şekilde saklandığında / kullanıldığında

Carbomer 940 KILAVUZLARI

 

Kullanım: 0.25 -% 1.0
Sadece oda sıcaklığına sıvı ekleyin
Uyumluluk: Carbomer 940 anyonik viskozite katyonlardan (özellikle sodyum) etkilenir ve öncesinde nötralize etmeniz gerekir.
                        etkiyi en aza indirmek için diğer faz bileşenlerinin eklenmesi, aksi takdirde nihai formülasyonu nötralize etme
Carbomer 940 Nötralizasyon: çözelti nötralize edilene kadar tamamen kalınlaşmaz (pH yükseltilmiş)
                        
Karbomer 940/980 -
Sulu veya hidroalkolik çözeltilerde yüksek viskozitede ve pırıl pırıl şeffaflıkta mükemmel kalınlaşma verimliliği mümkündür. Kozmetikte ve topikal uygulamalarda kullanım için uygundur.
 
Karbomer 940 Karbomeri nötralize etmek için Tetrasodium EDTA veya Suttocide A kullanmanızı öneririz. Formülasyonun pH'ını pH ölçüm cihazınızla test edin. Daha sonra (tercihe bağlı olarak) 5.5-7'lik bir pH elde edilene kadar nötrleştirici ajan ekleyin.
Poli (akrilik asit) (PAA; ticari adı Carbomer) Carbomer 940, akrilik asidin sentetik yüksek moleküler ağırlıklı bir polimeridir. IUPAC adı poli (1-karboksietilendir) 'dir. Akrilik asidin homopolimerleri olabilir veya pentaeritritolün bir alil eteri, sükrozun alil eteri veya propilenin alil eteri ile çapraz bağlanmış olabilirler. Nötr pH'da bir su çözeltisinde PAA anyonik bir polimerdir, yani PAA'nın yan zincirlerinin çoğu protonlarını kaybedecek ve negatif bir yük alacaktır. Bu, PAA polielektrolitlerini, suyu emme ve tutma ve orijinal hacminin birçok katına kadar şişme kabiliyeti ile yapar.

 

Carbomer 940 Dry PAA'lar kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde jel olarak sıkça kullanılan beyaz, kabarık tozlar halinde satılmaktadır. Kozmetikteki rolleri, sıvılarda katı madde süspanse etmek, emülsiyonların ayrılmasını önlemek ve kozmetik akışındaki tutarlılığı kontrol etmektir. Karbomer kodları (910, 934, 940, 941 ve 934P), moleküler ağırlığın ve polimerin spesifik bileşenlerinin bir göstergesidir. Birçok uygulama için PAA'lar alkali metal veya amonyum tuzları, örn. sodyum poliakrilat. Kuru toz formunda, pozitif yüklü sodyum iyonları poliakrilata bağlanır, ancak sulu çözeltilerde sodyum iyonları ayrışabilir. Organize bir polimer zinciri yerine, bu, yüksek miktarda suyu emebilen şişmiş bir jele yol açar.

 

Poliakrilik asit Karbomer 940, Karbomer 940 iyonizasyon derecesi çözelti pH'ına bağlı olan zayıf bir anyonik polielektrolittir. Düşük pH'larda iyonize olmayan formunda PAA, çeşitli iyonik olmayan polimerler (polietilen oksit, poli-N-vinil pirolidon, poliakrilamid ve bazı selüloz eterler) ile birleşebilir ve hidrojen bağlı interpolimer kompleksleri oluşturabilir [2] sulu çözeltiler PAA ayrıca ters yüklü polimerler (örneğin kitosan), yüzey aktif cisimleri ve ilaç molekülleri (örneğin streptomisin) ile polikompleksler oluşturabilir. [3]
Carbomer 940 Diğer nötrleştirici bileşenler (oran olarak):

 

 

• TEA (Trietanolamin)% 99:% 99 saf Trietanolamin ile başlayın ve damıtılmış su ile% 50'lik bir çözelti oluşturun. Bu çözümden, genellikle her 1 kısım Carbomer 940 için 4 kısım TEA kullanırsınız.
• NaOH (Sodyum Hidroksit): Kostik Soda İncileri ile başlayın ve damıtılmış su ile% 25'lik bir çözelti yapın. Bu çözeltiden, genellikle her 1 birim Carbomer 940 için 2 birim NaOH kullanırsınız.
• KOH (Potasyum Hidroksit): Potasyum Hidroksit ile başlayın ve damıtılmış su ile% 25'lik bir çözelti yapın. Bu çözümden, genellikle her 1 kısım Carbomer 940 için 2 kısım KOH kullanırsınız.
• DOW Versene 100 (Tetrasodium EDTA): Genel olarak 1 kısım Carbomer 940'a 1 kısım TetrasodiumEDTA eklersiniz.
• Suttocide A: Genel olarak, Carbomer 940'tan biraz daha fazla Suttocide A kullanırsınız, örneğin% 0.9 Karbomer 940 ve% 1 Suttocide A. Suttocide A formülasyonu koruyacak ve Karbomeri nötralize edecektir. Bu, tipik olarak kullandığımız tam orandır ve yeterli süspansiyon, viskozite ve koruma sağlayabildiğimizi bulur.
kristal berraklığında çözeltileri korurken, bu kesin kullanım oranları ile iyon.
* Karbomer 940'ı nötralize etmek için KOH veya NaOH kullanmak, formülasyonun bazı vakalarının netliğini etkileyebilir.

 

 

Karbomer 940 İPUÇLARI :::
1. Karbomerin Nemlendirilmesi: Diş etlerinde olduğu gibi, Carbomer 940 formülünüzde damıtılmış / deiyonize su miktarının ekleneceği kuru bir kaba konulmalıdır. Daha sonra Karbomer 940'ın şişmesine / hidratlamasına izin verilmelidir. Karbomer jelinin pH'ı nötralizasyondan önce yaklaşık 3.3 olacaktır (bakınız 4).
2. Karbomer tamamen hidratlandığında ve formül Karbomer ile uyumluluk sorunları olabilecek bileşenler içermiyorsa (bkz. 3), daha sonra kalan sulu bileşenleri ekleyin ve gerekirse ısıtın. Varsa diğer aşamaları da dahil edin.
3.Uyumluluk: Carbomer 940 anyoniktir ve bu nedenle herhangi bir katyonik malzeme ile uyumluluk problemleri yaşayabilir. Sodyum (tuz), Carbomer 940 ürünlerinin viskozitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Bu olumsuz etkileri en aza indirmek için, diğer fazları / bileşenleri eklemeden önce Karbomer jeli nötralize edin (bkz. 4).
4.Nötralizasyon: Tercihen, nötralizasyon formülasyonun sonunda gerçekleşecektir. Bu, (3) 'de belirtilen durumlar dışında tüm durumlarda talimat olacaktır. Bu tercih edilir, çünkü Carbomer siz pH'ı yükseltinceye kadar ürünü tam olarak kalınlaştırmaz. Bu, formülasyonun çalışılmasını kolaylaştırır.
Carbomer 940 is a polyvinyl carboxy polymer used as a viscosity enhancer, gelling agent, or suspension agent. Carbomer 940 is cross linked with ethers of pentaerythritol, and is used primarily in systems where sparkling clarity or a sharp viscosity response is required.

 

Carbomer 940 will impart unbelievalbe softness and glide, comparable to the glycols, when added to your formulations.

Carbomer 940 can be used to thicken surfactant systems, and to create suspension products. It is excellent when you need to suspend heavy particles. Viscosity actually has nothing to do with the ability of a product to suspend items such as jojoba beads or capispheres. For instance, a shower gel as thick as jello will allow the beads to either sink or rise ...while a water thin product that contains Carbomer can suspend ball bearings. This is because the Carbomer forms a "Network" that can trap and suspend the beads very effectively.

Carbomer 940 can also be used to create gel products very easily and cost effectively and Carbomer viscosity stands up to the incorporation of different fragrance and essential oils much better than standard surfactant thickeners. When surfactant thickeners are used, fragrance and essential oils can get into the middle of the micellar structure of the gel formed and interfere with the structure to have a dramatic effect on surfactant system stability. By contrast, the network created by Carbomer 940 is not influenced in this way.

 

Description: Polyvinyl carboxy polymer crosslinked with ethers of pentaerythritol. Used as a viscosity enhancer or gelling agent primarily in systems where clarity or viscosity is required. White powder. Soluble in water. pH value: 2.7-3.3 (0.5% solution at 25ºC/77ºF). Viscosity: 45,000-70,000 cps (0.5% solution).
CAS: 9003-01-4 or 76050-42-5
INCI Name: Carbomer 940
Benefits:
Acts as powerful, ph-sensitive gelling thickener useful for making clear gels
Stabilizes emulsions
Use: Typical use level 0.1-0.5% depending on the type of formulation desired viscosity. Carbomer must be thoroughly mixed and hydrated. Increasing the pH to >6.0, gives a gel structure. Neutralization can be carried out with inorganic bases such as NaOH or KOH or triethanolamine (TEA). For external use only.
Applications: Gel-creams, hair gels, and other gels, lotions, creams.
Country of Origin: USA
Raw material source: Acrylic acid
Manufacture: Carbomer is produced by polymerization of acrylic acid to form high-molecular weight, cross-linked polymers of acrylic acid (polyacrylic acid).
Animal Testing: Not animal tested
GMO: GMO-free (does not contain plant-derived components)
Vegan: Does not contain animal-derived components

 

Carbomer 940, NF is a polyvinyl carboxy polymer. It is used as a viscosity enhancer, gelling agent or suspension agent. The NF grade indicates it is graded suitable for personal care, cosmetic and pharmaceutical applications and were manufactured, packaged and stored under current Good Manufacturing Practices (cGMP) per 21CFR part 211 in FDA registered and inspected facilities.

Carbopol 940 is an easy to use water soluble polymer, used as an emulsifying, stabilizing, suspending, thickening and gelling agent, widely used in many applications due to its versatility and safety.

Widely used thickener. Carbopol 940 polymer thickener is a cross-linked polyacrylate polymer. It is a very efficient thickener (rheology modifier) providing high viscosity and clear water or hydroalcoholic for making a variety of gels and creams.

INCI: Carbomer 940

Carbomer 940 The properties of Carbopol 940 type polymer short flow (non-drip) are great for applications where you are making clear gels, hydroalcoholic gels, creams. Widely used due to their versatility and safety.

 

Carbomer 940 Features and Benefits of Carbopol 940 type powder Polymer for thickening:
Short flow properties
High suspending ability
High viscosity
High clarity

 

 


Carbomer 940 Recommended Applications
Hair stylin gels
Hydroalcoholic gels
Moisturizing gels
Bath gels
Hand, body and face lotions
Creams

 

Carbomer 940 Normal / typical usage is 0.1 to 1.5 % depending on the viscosity / thickness desired.

Carbomer 940 Appearance - White Powder

44 Lb

When carbomer is dispersed in to water and neutralized with an approbate base Carbomer 940 (NaOH, KOH, NH4OH, or organic amine such as Triethanolamine commonly called TEA, AMP, AMPD) an opalescent gel is formed. Dispersion should be made by slow addition of the polymer in order to avoid the formation of lumps and stirring until all particles are completely hydrated.

Carbomer 940 To neutralize 1 g of of the carbomer to pH 7 ca. .0.01 equivalent of base are required (e.g. 0.4 g of NaOH, 1.5 g of TEA) It is advisable to add strong bases previously diluted in to water at a concentration not higher than 10%.

Poly(acrylic acid) (PAA or Carbomer) is a generic name or term for the synthetic high molecular weight polymers of acrylic acid. These may be homopolymers of acrylic acid, crosslinked with an allyl ether pentaerythritol, allyl ether of sucrose or allyl ether of propylene. And, in a water solution at neutral pH, PAA is an anionic polymer, i.e. many of the side chains of PAA will lose their protons and acquire a negative charge. This makes PAAs polyelectrolytes, with the ability to absorb and retain water and swell to many times their original volume. Dry PAAs are found in the market as white and fluffy powders. Carbomer codes (like 940 for example) indicate the molecular weight and the specific components of the polymer typically .

 


SPECIFICATIONS - Carbomer 940

 

 

Appearance: Fine Powder 
Color: White
Odor: Characteristic
pH: 2.7 - 3.3 (0.5% neutral solution)
Carbon: 47.0 - 50.8%
Hydrogen: 5.0 - 6.2%
Clarity: >= 80.0% (neutral solution)
Loss on Drying: <=2.0%
Polarity: Anionic
Equivalent Weight: 69 - 78
Storage: 
Store is a tightly closed container. Protected from moisture, heat, cold.
Carbomer 940 is very hygroscopic and will clump with moisture.

 

Carbomer 940 Shelf: 18mos. when properly stored / handled

Carbomer 940 GUIDELINES

 

Usage: 0.25 - 1.0%
Add to room temperature liquid only
Compatability: because Carbomer 940 is anionic viscosity is affected by cations (especially sodium) and you will need to neutralize prior to
the addition of other phase ingredients to minimize the impact, otherwise neutralize final formulation
Carbomer 940 Neutralization: solution will not fully thicken until neutralized (pH raised) 

Carbomer 940 / 980 -
Excellent thickening efficiency at high viscosity and sparkling clear transparency is possible in aqueous or hydroalcoholic solutions. Suitable for use in cosmetics and topical application etc.

Carbomer 940 We recommend using Tetrasodium EDTA or Suttocide A to neutralize the Carbomer. Test the pH of the formulation with your pH meter. Then add neutralizing agent until a pH of 5.5-7 (depending on preference) is achieved.
Poly(acrylic acid) (PAA; trade name Carbomer) Carbomer 940 is a synthetic high-molecular weight polymer of acrylic acid. The IUPAC name is poly(1-carboxyethylene). They may be homopolymers of acrylic acid, or crosslinked with an allyl ether of pentaerythritol, allyl ether of sucrose, or allyl ether of propylene. In a water solution at neutral pH, PAA is an anionic polymer, i.e. many of the side chains of PAA will lose their protons and acquire a negative charge. This makes PAAs polyelectrolytes, with the ability to absorb and retain water and swell to many times their original volume.

 

Carbomer 940 Dry PAAs are sold as white, fluffy powders that are frequently used as gels in cosmetic and personal care products. Their role in cosmetics is to suspend solid in liquids, prevent emulsions from separating and control the consistency in flow of cosmetics. Carbomer codes (910, 934, 940, 941, and 934P) are an indication of molecular weight and the specific components of the polymer. For many applications PAAs are used in form of alkali metal or ammonium salts, e.g. sodium polyacrylate. In the dry powder form, the positively charged sodium ions are bound to the polyacrylate, however in aqueous solutions the sodium ions can dissociate. Instead of an organized polymer chain, this leads to a swollen gel that can absorb a high amount of water.

 

Polyacrylic acid Carbomer 940 is a weak anionic polyelectrolyte, whose Carbomer 940 degree of ionisation is dependent on solution pH. In its non-ionised form at low pHs, PAA may associate with various non-ionic polymers (such as polyethylene oxide, poly-N-vinyl pyrrolidone, polyacrylamide, and some cellulose ethers) and form hydrogen-bonded interpolymer complexes[2] In aqueous solutions PAA can also form polycomplexes with oppositely charged polymers (for example, chitosan), surfactants, and drug molecules (for example, streptomycin).[3] 
Carbomer 940 Other neutralizing ingredients (in ratio):

 

 

•TEA (Triethanolamine)99%: Begin with 99% pure Triethanolamine, and create a 50%solution with distilled water. Of this solution, you would generally use 4 parts TEA to every 1 part Carbomer 940.
•NaOH (Sodium Hydroxide): Begin with Caustic Soda Pearls and make a 25% solution with distilled water. Of this solution, you would generally use 2 parts NaOH to every 1 part Carbomer 940.
•KOH (Potassium Hydroxide): Begin with Potassium Hydroxide and make a 25%solution with distilled water. Of this solution, you would generally use 2 parts KOH to every 1 part Carbomer 940.
•DOW Versene 100 (Tetrasodium EDTA): Generally, you would add 1 part TetrasodiumEDTA to 1 part Carbomer 940.
•Suttocide A: Generally, you would use slightly more Suttocide A than Carbomer 940, for instance 0.9% Carbomer 940 and 1% Suttocide A. Suttocide A will preserve the formulation and neutralize the Carbomer. This is the exact ratio we typically use, and find that we can achieve adequate suspension, viscosity, and preservation with these exact usage rates while maintaining crystal clear solutions.
*Using KOH or NaOH to neutralize Carbomer 940 may affect the clarity of the formulation insome cases.

 

 

Carbomer 940 TIPS:::
1. Hydrating the Carbomer: As with gums, Carbomer 940 should be put into a dry container to which the amount of room temperature distilled/deionized water, in your formula, will be added. Carbomer 940 should then be allowed to swell/hydrate. The pH of the Carbomer gel will be about 3.3 prior to neutralization (see 4).
2. When the Carbomer is fully hydrated, and IF the formula does not contain ingredients that may have compatibility issues with Carbomer (see 3), then incorporate the remaining aqueous ingredients and heat if necessary. Incorporate other phases if applicable.
3.Compatibility: Carbomer 940 is anionic, and therefore may experience compatibility problems with any cationic material. Sodium (salt) may have a negative effect on the viscosity of Carbomer 940 products. To minimize these negative effects, neutralize(see 4) Carbomer gel before adding in the other phases/ingredients.
4.Neutralization: Preferably, neutralization would take place at the end of formulation.This would be the instruction in all cases except as mentioned in (3). This is preferable because the Carbomer will not fully thicken the product until you raise the pH. This makes the formulation easier to work with.

 

Ataman Chemicals © 2015 All Rights Reserved.