1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

4-Chloro-3-methylphenol (4-Chloro-m-cresol)

p-Klorokresol, ClC6H4OH formülüne sahip organik bileşiktir. Monoklorlu bir m-kresoldür. Suda çok az çözünür olan beyaz veya renksiz bir katıdır. Alkolde çözelti olarak ve diğer fenollerle kombinasyon halinde antiseptik ve koruyucu olarak kullanılır.
Hassas ciltler için orta derecede bir alerjendir.

PCMC, su bazlı ürünlerin tam kutu içi koruması için geliştirilmiş, klorofenolik, düşük toksisiteli bir biyosittir. PCMC, gram pozitif ve gram negatif bakteriler, maya ve mantarlar dahil olmak üzere çok çeşitli mikroorganizmalara karşı etkilidir. Mikroorganizmalar hızlı bir oranda büyür ve doğru biyosit kullanılmazsa, sayılar önemli ölçüde artabilir.

Klorokresol, fenolik bir kokuya sahip pembemsi ila beyaz kristalli bir katı olarak görünür. Erime noktası 64-66 ° C. Katı veya sıvı taşıyıcı içinde sevk edilir. Sulu bazda çözünür. Yutulması, solunması veya cilt tarafından emilmesi halinde toksiktir. Harici bir mikrop öldürücü olarak kullanılır. Boya ve mürekkeplerde koruyucu olarak kullanılır.

p-Klorokresol, m-kresolün klorlanmasıyla hazırlanır.

Klorokresol, topikallerde veya kesme sıvısında dezenfektan ve koruyucu özellikleri nedeniyle kullanılan bir biyosittir.


ÜRÜN DETAYLARI
Yapıştırıcıların, yapıştırıcıların, polimer dispersiyonların ve emülsiyonların, metal işleme / kesme sıvılarının, boyaların, endüstriyel yağlayıcıların, pigmentlerin ve dolgu süspansiyonlarının, inşaat endüstrisindeki malzemelerin (örn. Beton katkı maddeleri, derz çimentoları), boya ve kaplamaların, kağıt, tekstilin korunması için üretimin her aşamasında fotoğraf, petrol endüstrileri ve deri.

TİPİK UYGULAMALAR
Ürünün bitmiş formülasyonda eşit olarak dağılmasını sağlamak için PCMC Koruyucunun önceden çözülmesi (örneğin alkol, glikol veya kostik soda çözeltisi içinde) önerilir.

PCMC Koruyucu ayrıca bir alkalin stok solüsyonu şeklinde de eklenebilir.

% 30 PCMC Koruyucu içeren bir stok solüsyonu, 1 kg PCMC Koruyucu 1.85 litre su ve 0.5 kg% 50 kostik soda solüsyonu çözünene kadar karıştırılarak formüle edilebilir.

Çözme, sıvının hafifçe ısıtılmasıyla hızlandırılabilir.

PCMC Koruyucunun buhar uçuculuğu, belirli uygulamalarda dikkate alınmalıdır (örneğin, PCMC Koruyucu içeren tutkal bulamaçlarını kuruturken)

Kimyasal Adı: 4-CHLORO-M-CRESOL; PARA CHLORO META CRESOL; 4-Kloro-3-metilfenol; Diğer isimler: p-kloro-m-kresol; PCMC; Preventol; CMK; CAS Numarası: 59-50-7
CAS-59-50-7; 4-kloro-3-metil-fenol; Clorocresol, para-Chloro-meta-kresol; PCMC; Preventol CMK; Raschit K; p-Klor-m-kresol; 2-Kloro-5-hidroksitoluen; 6-Kloro-3-hidroksitoluen; 3-METİL-4-KLOROFENOL; 2-Kloro-hidroksitoluen; Klorkrezol
Chlorkresolum; Chlorocresolo; Chlorokresolum; Perol; m-Cresol, 4-chloro-; Kloro-3-kresol; Parachlorometacresol; 4-Kloro-3-metil fenol; 4-kloro-meta-kresol; EINECS 200-431-6; 4-Kloro-1-hidroksi-3-metilbenzen; 1-Kloro-2-metil-4-hidroksibenzen
; 4-kloro-5-metil-fenol


Açıklama
 
p-Klorokresol, antiseptik ve koruyucu olarak kullanılan klorlu bir fenoldür. Elde yıkama gibi bir dezenfektan olarak kullanım için, genellikle diğer fenollerle kombinasyon halinde alkolde çözülür. Hassas ciltler için orta derecede bir alerjendir.

SENONİMLER: Klorokresol; 3-Metil-4-klorofenol; 4-Chloro-3-methyl phenol, Parachlorometacresol; p-Kloro-m-kresol; 2-Kloro-5-hidroksitoluen; 2-Kloro-hidroksitoluen; 4-Kloro-1-hidroksi-3-metilbenzen; 4-Kloro-3-kresol; 4-Kloro-3-metilfenol; 4-Kloro-5-metilfenol; 4-Kloro-m-kresol; 6-Kloro-3-hidroksitoluen; 6-Kloro-m-kresol; Chlorkresolum; Kloro-3-kresol; Chlorocresol; Chlorocresolo; Chlorocresolum; Clorocresolo; PCMC; Parachlorometacresol; Parmetol; Parol; Peritonan; Perol; p-Klor-m-kresol; p-Kloro-m-kresol; p-Chlorocresol;

Özellikleri
Kimyasal formül: C7H7ClO
Molar kütle: 142,58 g · mol − 1
Görünüm: Beyaz / pembe katı
Koku: Fenolik
Yoğunluk: 1,37 g / cm3 (20 ° C)
Erime noktası: 55,55 ° C (131,99 ° F; 328,70 K)
Kaynama noktası: 235 ° C (455 ° F; 508 K)
Suda çözünürlük: 20 ° C'de 3,8 g / l (suda)


Şartname :
Teknik özellik :
Görünüm: Beyaz Kristal Toz
Deney:% 99.8 Min.
Nem: Ağırlıkça% 0,5'ten az
Erime Aralığı: 64 0 C - 68 0 C
Kaynama Noktası: 235 0 C
Çözünürlük: Suda az çözünür (4 g / L), alkoller (etanolde yüzde 96), eterler, ketonlar vb. Gibi organik çözücülerde kolayca çözünür.
Çözümün Görünüşü: Çözüm berraktır ve referans çözüm BY6'dan daha yoğun renkte değildir
Asitlik: Saf sarı bir renk elde etmek için 0.2ml'den fazla 0.01M NaOH gerekli değildir.

Uygulama :

Aşağıdaki uygulamalarda sıklıkla kullanılır:
Kişisel bakım ürünleri, antibakteriyel el sabunu, sabun, şampuan ve sağlıklı ürünler.
Ev ve kurumsal dezenfektan ve temizleyiciler, Kamu ve hastane Hijyeni.
Deri, metal işleme sıvısı, beton, film, tutkal, tekstil, yağlı, kağıt vb. Diğer alanlar

Mantar ilaçları, Endüstriyel
İLAÇ (VET): Topikal ilaçlarda ve antiseptik ve koruyucu olarak intrauterin kayganlaştırıcılarda (% 0.1-0.2 konsantrasyon).
Klorokresol ve klorasetamid ilaçlarda, yapıştırıcılarda ve kozmetiklerde koruyucu olarak kullanılır.
Antiseptik (topikal).

Biyosit 4-kloro-3-metilfenol (CMP, CAS numarası 59-50-7), metal işleme sıvıları (MWF) ve yapı malzemeleri için yaygın bir katkı maddesidir.

4-kloro-m-kresol, pozisyon 4'te bir klor ile ikame edilen 3-metilfenol olan bir hidroksitolüendir. Bir riyanodin reseptörü agonisti. Bir riyanodin reseptör agonisti, bir antimikrobiyal madde ve bir dezenfektan olarak rol oynar. Bir hidroksitoluendir ve monoklorobenzenlerin bir üyesidir.

4-Kloro-3-metilfenol; Klorokresol; 59-50-7; 4-Kloro-m-kresol; p-Kloro-m-kresol; Fenol, 4-kloro-3-metil-; Parol; p-Klorokresol; 4-Kloro-3-kresol
; 4-Kloro-5-metilfenol


Min. % 99,8 klorokresol (p-kloro-m-kresol).
- Koyulaştırıcı solüsyonların, yapıştırıcıların, protein bazlı formülasyonların, beton katkı maddelerinin, metal işleme sıvılarının, tekstil baskı kalınlaştırıcıların, derinin korunması için
- Hastanelerde, muayenehanelerde, endüstride, kurumlarda ve hangarlarda kullanılmak üzere dezenfektan formülasyonu için.
Ürün, Gram-pozitif ve Gram-negatif bakteriler, küf ve mayayı kapsayan geniş ve çok dengeli bir aktivite spektrumuna sahiptir. Çürütücü bakterilere karşı özellikle etkilidir ve bu nedenle korunması zor olan ürünlerde (örneğin protein bazlı formülasyonlar) kullanıma uygundur.
Diğerlerinin yanı sıra, Avrupa ve ABD'de tescil edilmiştir.

Fiziksel ve kimyasal özellikler

1) PCMX bir güvenlik, etkili, küf önleyici antiseptik, küf önleyici ajandır;

2) Çözünürlük: Suda 4 g / L, alkoller (alkollerde% 96), eter, ketonlar ve güçlü baz sulu çözelti gibi organik çözücülerde serbestçe çözünür ve yağda tamamen çözünür.

3) Çevreye dost, formaldehit içermeyen, Toksik olmayan safsızlıklar, kolayca parçalanabilir;

4) Anyonik yüzey aktif madde, iyonik olmayan yüzey aktif madde ve emülgatör ile iyi uyumluluk. Diğer antiseptik ve bakterisitlerle iyi sinerjik etki;

5) PH uygulama aralığı: 4-12

Uygulama:

1) Antibakteriyel sabun, antibakteriyel şampuan ve sağlık ürünleri gibi kişisel bakım ürünleri;

2) Evsel ve kurumsal dezenfektan ve temizleyiciler, Kamu ve hastane Hijyen ürünü;

3) Deri, metal işleme sıvısı, beton, film, tutkal, tekstil, yağlı, kağıt vb. Diğer alanlar;


Klorokresol olarak da bilinen p-Kloro-m-kresol (PCMC), harici bir mikrop öldürücü ve bakterisit maddesi olarak kullanılır. Mayalar, küfler ve sporların yanı sıra Gram pozitif ve Gram negatif organizmalara karşı bakterisidal aktiviteye sahiptir. Aynı zamanda
kozmetikler, losyonlar, tabaklama maddeleri ve topikal kortikosteroidler gibi çeşitli farmasötik preparatlar için koruyucu. Bunun dışında tutkal, boya ve verniklerde ve deri eşyalarda da kullanılır. Ayrıca göz damlalarında, enjeksiyonlarda, şampuanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
ve dezenfektan ve antifungal özelliklerinden dolayı emülsiyonlar. Antiseptik özelliği sayesinde heparin solüsyonlarında ve çeşitli kremlerde cilt bakımı ve dermatolojik bakım için kullanıma uygundur. Bunun dışında, Ca2 + salımının aracılık ettiği güçlü aktivatörü olarak rapor edilir.
iskelet kası sarkoplazmik retikulumda rutenyum kırmızısı / kafeine duyarlı Ca2 + salım kanalı ile.

Diğer isimler: Chlorocresol; m-Cresol, 4-kloro-; p-Klor-m-kresol; p-Kloro-m-kresol; p-Chlorocresol; Aptal; Baktol; Baktolan; Kandaseptik; Ottafact; Parmetol; Parol; Peritonan; Preventol CMK; PCMC; Raschit; Raschit K; Rasen-Anicon; 2-Kloro-5-hidroksitoluen; 3-Metil-4-klorofenol; 4-Kloro-m-kresol; 4-Kloro-3-metilfenol; 4-Kloro-5-metilfenol; 6-Kloro-3-hidroksitoluen; CMK; 2-Kloro-hidroksitoluen; 4-Kloro-3-kresol; Rcra atık numarası U039; para-Kloro-meta-kresol; 1-Kloro-2-metil-4-hidroksibenzen; Lysochlor; Fenol, 4-kloro-5-metil-; NSC 4166
Chlorocresol, NF kullanımları ve uygulamaları şunları içerir: Harici mikrop öldürücü; biyosit; dezenfektan; antimikrobiyal, boyalar, lateks kaplamalar, emülsiyonlar, yapıştırıcılar, yapıştırıcılar, zamklar, tekstil ürünleri, deri ürünleri, ilaçlar, topikaller için koruyucu, özellikle nişasta ve kazein bazlı sistemler için; antiseptik; gıda ile temas eden kaplamalarda ve mukavvada köpük giderici; gıda ile temas eden hayvan tutkallarında koruyucu; gıda ambalajı yapıştırıcılarında Seviye 0.1-0.15 (enjekte edilebilirler), 0.075-0.12 (topikaller) kullanın

Klorokresol, güçlü bir klorlu fenolik dezenfektan ve antiseptiktir. Gram pozitif ve Gram negatif bakterilere karşı bakterisidal aktiviteye sahiptir ve mantarlara karşı etkilidir, ancak yüksek sıcaklıklar dışında bakteriyel sporlara karşı çok az aktiviteye sahiptir. Asitte alkali solüsyondan daha aktiftir. Klorokresol, cilt ve yaraların dezenfekte edilmesine yönelik preparatlarda kullanılır. Ayrıca kozmetikte, kremlerde ve su içeren harici kullanım için diğer müstahzarlarda koruyucu olarak kullanılır. Klorokrezol, çok dozlu kaplarda verilen sulu enjeksiyonlarda koruyucu olarak kullanılır. Son kaplarında sterilize edilemeyen ve aseptik önlemler kullanılarak hazırlanması gereken sulu preparatlara da eklenebilir. Genelde% 0.1'lik konsantrasyonlar kullanılmıştır. Klorokresol ile hazırlanan enjeksiyonlar CSF'ye, göze veya kalbe enjekte edilmemelidir. Ayrıca bu tür enjeksiyonlar genellikle 15 mL'den büyük hacimlerde verilmemelidir. Klorokresol gibi bir bakterisit ile ısıtılarak sterilizasyon artık önerilen bir uygulama değildir.

Fenol'e gelince. Klorokresolün antimikrobiyal aktivitesi, uyumsuzluk (yukarıya bakın), adsorpsiyon, artan pH veya organik madde (sıvı yağlar ve katı yağlar dahil) veya noniyonik yüzey aktif maddelerle kombinasyon yoluyla azaltılabilir. Klorokresol, fenolden daha az toksiktir. Duyarlılık reaksiyonları cilde uygulamayı takip edebilir ve koruyucu olarak klorokrezol içeren enjeksiyonların sistemik kullanımından sonra aşırı duyarlılık oluşmuştur.


PCMC / Klorokresol / 4-Kloro-3-metilfenol / p-kloro-m-kresol / para kloro meta kresol
 
Moleküler Formül: C7H7ClO
CAS No: 59-50-7
Fiziksel ve Kimyasal Özellikler: Bu ürün güvenli, etkili bir küf önleyici antiseptiktir. Suda hafif çözünür (4 g / L), alkoller (etanolde yüzde 96), eterler, ketonlar vb. Gibi organik çözücülerde kolay çözünür. Yağlı yağlarda serbestçe çözünür ve alkali hidroksitlerin çözeltilerinde çözünür.
Ottafact
Baktol
Candaseptic
Baktolan
Parmetol
Peritonan
Raschit
Aptal
Rasen-Anicon
Clorocresolo [DCIT]
Clorocresol [Spanish]
Caswell No. 185A
Chlorocresolum [Latin]
Clorocresol [INN-Spanish]
NSC 4166
Chlorocresolum [INN-Latin]
UNII-36W53O7109
Chlorocresolum
Clorocresolo
4-Chloro-3-methylphenol, 99+%
Chlorocresol [USAN:INN]
Lysochlor
Chlorocresol [USAN:INN:NF]
Chlorocresol, NF
4-chlor-3-methylphenol
Chlorocresol (NF/INN)
WLN: QR DG C
EC 200-431-6
Phenol, 4-chloro-5-methyl-
SPECTRUM1500178
4-Chloro-3-methylphenol, 99%
Pharmakon1600-01500178
Chlorocresol (4-Chloro-3-methylphenol)
4-Chloro-3-methylphenol, technical grade
4-Chloro-3-methylphenol, analytical standard
4-Chloro-3-methylphenol, >=98.0% (HPLC)
4-Chloro-3-methylphenol 100 microg/mL in Methanol


4-chloro-3-cresol (pcmc)
Where is 4-chloro-3-cresol (pcmc) found?
4-chloro-3-cresol is used as a disinfectant and preservative found in creams, shampoos, antiseptics, disinfectants, and fungicides.
How can you avoid contact with 4-chloro-3-cresol (pcmc)?
Avoid products that list any of the following names in the ingredients:

• 2-Chloro-5-hydroxytoluene
• 2-Chloro-hydroxytoluene
• 3-Methyl-4-chlorophenol
• 4-Chloro-3-cresol
• 4-Chloro-3-methylphenol
• 4-Chloro-5-methylphenol
• 4-Chloro-m-cresol
• 6-Chloro-3-hydroxytoluene
• 6-Chloro-m-cresol
• AI3-00075
• Aptal
• BRN 1237629
• Baktol
• Baktolan
• CCRIS 1938
• CMK
• Candaseptic
• Caswell No. 185A
• Chlorcresolum
• Chlorkresolum
• Chloro-3-cresol
• Chlorocresol
• Chlorocresolo
• Chlorocresolum
• Chlorocresolum [INN-Latin]
• Chlorocresolum [Latin]
• Chlorokresolum
• Clorocresol
• Clorocresol [INN-Spanish]
• Clorocresol [Spanish]
• Clorocresolo
• Clorocresolo [DCIT]
• EINECS 200-431-6
• EPA Pesticide Chemical Code
• 064206
• HSDB 5198
• NSC 4166
• Ottafact
• PCMC
• Parachlorometacresol
• Parmetol
• Parol
• Peritonan
• Perol
• Phenol, 4-chloro-3-methyl-
• Preventol CMK
• RCRA waste number U039
• Raschit
• Raschit K
• Rasen-Anicon
• p-Chlor-m-cresol
• p-Chloro-m-cresol
• p-Chlorocresol
• 4-Chloro-1-hydroxy-3-methylbenzene
• 4-06-00-02064 (Beilstein Handbook Reference)

What are some products that may contain 4-chloro-3-cresol (pcmc)?
Household Products
• Adhesives and glues
• Cooling fluids
• Corticosteroid creams
• Inks
• Metalworking fluids
• Packing materials
• Paints
• Textile finishes
• Varnishes
Topical Antiseptics and Disinfectants


P-CHLORO-M-CRESOL, N° CAS : 59-50-7. Nom INCI : P-CHLORO-M-CRESOL. Nom chimique : 4-Chloro-3-methylphenol. chlorocresol  . Synonymes : 4-chloro-m-cresol;p-Chloro-m-crésol;Chlorocrésol;4-Chloro-3-méthylphenol;2-Chloro-5-hydroxytoluene;2-CHLORO-HYDROXYTOLUENE;4-Chloro-1-hydroxy-3-methylbenzene;4-chloro-3-cresol;4-Chloro-3-hydroxytoluene;4-chloro-3-methyl phenol;4-CHLORO-META-CRESOL;6-CHLORO-3-HYDROXYTOLUENE;6-Chloro-m-cresol;AI3-00075;APTAL;BAKTOL;BAKTOLAN;CANDASEPTIC;Caswell No 185A;Chlorocresolo;Chlorocrésol;Chlorocresolo; Chlorocresolum (Latin); Chlorokresolum; Clorocresol (Spanish); EPA Pesticide Chemical Code 064206;m-Cresol, 4-chloro-; OTTAFACT; P-CHLOR-M-CRESOL; p-Chloro-m-crésol;P-CHLOROCRESOL;Parachlorometacresol;PARMETOL;PAROL;PCMC;PERITONAN;Phenol, 4-chloro-3-methyl-;PREVENTOL CMK;RASCHIT;RASCHIT K;RASEN-ANICON;RCRA waste number U039 ;N° EINECS/ELINCS : 200-431-6. Classification : Règlementé, Conservateur, Ses fonctions (INCI), Conservateur : Inhibe le développement des micro-organismes dans les produits cosmétiques.Noms français :

2-CHLORO-5-HYDROXYTOLUENE; 2-CHLORO-HYDROXYTOLUENE; 3-METHYL-4-CHLOROPHENOL; 4-CHLORO-3-METHYLPHENOL; 4-CHLORO-5-METHYLPHENOL
; 4-CHLORO-M-CRESOL; 4-CHLOROCRESOL; 4-CHLOROCRESOL (META-); 6-CHLORO-3-HYDROXYTOLUENE; 6-CHLORO-M-CRESOL; CHLORO-4 HYDROXY-3 TOLUENE; CHLORO-4 METHYL-3 PHENOL;Chloro-4 méthyl-3 phénol; M-CRESOL, 4-CHLORO; P-CHLOR-M-CRESOL; P-CHLORO-M-CRESOL; p-Chlorocresol; p-Chlorocrésol; PHENOL, 4-CHLORO-3-METHYL; PHENOL, 4-CHLORO-3-METHYL-. Noms anglais : p-Chlorocresol. Utilisation et sources d'émission : Agent désinfectant, agent antiseptique. 1237629 [Beilstein]; 200-431-6 [EINECS]; 441; 4-Chlor-3-methylphenol [German] ; 4-Chloro-3-methylphenol [ACD/IUPAC Name]; 4-Chloro-3-méthylphénol [French] [ACD/IUPAC Name]; 4-Chloro-m-cresol; 59-50-7 [RN]; chlorocresol; chlorocrésol [French] ; clorocresol [Spanish] ; GO7100000; p-Chlorocresol [Wiki]; p-Chloro-m-cresol; PCMC; Phenol, 4-chloro-3-methyl- [ACD/Index Name]; QR BG E1 [WLN]; хлорокрезол [Russian]; كلوروكريسول [Arabic]; 122307-41-9 [RN]; 1-Chloro-2-methyl-4-hydroxybenzene; 2-Chloro-5-hydroxytoluene; 2-Chloro-hydroxytoluene; 3-hydroxy-10,13-dimethyl-17-(6-methylheptan-2-yl)-1,2,3,4,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-7-one; 4-06-00-02064 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]; 43M; 4-Chloro-1-hydroxy-3-methylbenzene; 4-Chloro-3-methoxy-2-methylpyridine-n-oxide; 4-chloro-3-methyl-phenol; 4-Chloro-3-Methylphenol (en); 4-Chloro-3-methylphenol 100 ?g/mL in Methanol; 4-Chloro-3-methylphenol 100 µg/mL in Methanol; 4-Chloro-3-methylphenol, BP, EP grade;  4-Chloro-3-methylphenol-2,6-d2;  4-Chloro-5-methylphenol;  4-Chloro-m-cresol;PCMC;Chlorocresol;  6-Chloro-3-hydroxytoluene;  6-Chloro-m-cresol; 93951-72-5 [RN];  Aptal; Baktol; Baktolan; C006984; Candaseptic; Chlorcresolum; Chlorkresolum; Chloro-3-cresol; Chlorocresol (4-Chloro-3-methylphenol); Chlorocresol (NF); Chlorocresol [USAN:INN]; Chlorocresolo; Chlorocresolum [INN-Latin]; Chlorocresolum [Latin]; Chlorokresolum; Clorocresol [INN-Spanish]; Clorocresol [Spanish]; Clorocresolo [DCIT]; CMK; EINECS 200-431-6; HSCI1_000352; DI1_000768; InChI=1/C7H7ClO/c1-5-4-6(9)2-3-7(5)8/h2-4,9H,1H Lysochlor; m-Cresol, 4-chloro-; NCGC00091338-02; Ottafact; para-Chloro-meta-cresol; Parachlorometacresol; parmatol; Parmetol; Parol [Wiki]; p-Chlor-m-cresol; Peritonan; Pharmakon1600-01500178; PHEN-2,6-D2-OL,4-CHLORO-3-METHYL- (9CI); Phenol, 4-chloro-5-methyl-; Preventol CMK; Raschit; Raschit K; 4-chloro-3-methylphenol; 4-chloro-m-cresol; chlorocresol; 4-chloro-m-cresol; 4-chloro-3-methylphenol; chlorocresol;4-chloro-m-cresol;4-chloro-3-methylphenol; Phenol, 4-chloro-3-methyl-. Translated names : 4-chlor-3-methylfenol (cs) ; 4-Chlor-3-methylphenol (de); 4-chlor-3-metilfenolis (lt); 4-Chlor-m-kresol (de); 4-chlor-m-krezolis, (lt); 4-chloro-3-metylofenol (pl); 4-chloro-3-méthylphénol (fr); 4-chloro-m-crésol (fr); 4-chloro-m-krezol (pl); 4-chlór-3-metylfenol (sk); 4-chlór-meta-krezol (sk); 4-clor-3-metilfenol (ro); 4-clor-m-cresol (ro); 4-cloro-3-metilfenol (es); 4-cloro-m-cresol (es); 4-hlor-3-metilfenols (lv); 4-hlor-m-krezols (lv); 4-kloori-3-metyylifenoli (fi); 4-klor-3-metylfenol (no); 4-klor-m-kresol (no); 4-kloro-3-metil-fenol (hr); 4-kloro-3-metilfenol (sl); 4-kloro-3-metüülfenool (et); 4-kloro-m-kresool (et); 4-kloro-m-krezol (hr); 4-klór-3-metilfenol (hu); 4-klór-m-krezol (hu); 4-хлоро-3-метилфенол (bg); 4-хлоро-m-крезол (bg); Chloorkresol (nl); chlorcresol (da); chlorkresol (cs); Chlorkrezolis (lt); chlorocresol (da); Chlorocrésol (fr); Chlorokresol (de); chlórkrezol (sk); clor crezol (ro); Clorocresol (es); Clorocresolo (it); Clorocrezol (ro); Hlorkrezols (lv); kloorikresoli (fi); klorkresol (no); Klorokresol (mt); Klorokresoli (fi); Klorokresool (et); Klorokrezol (hr); klórkrezol (hu); χλωροκρεζόλη (el); Χλωροκρεσόλη (el); Хлорокрезол (bg). : 4-Chlor- 3-methylphenol; 4-chloro-3-methyl phenol; 4-Chloro-m-cresol, PCMC, 2-Chloro-5-hydroxytoluene; p-chloro-m-cresol


Chlorocresol
4-chloro-m-cresol
59-50-7
P-chloro-m-cresol
Parol
Phenol, 4-chloro-3-methyl-
Baktol
4-chloro-3-cresol
Candaseptic
Baktolan
Ottafact
Parmetol
Peritonan
Raschit
Aptal
P-chlorocresol
Rasen-anicon
Preventol Cmk
Raschit K
P-chlor-m-cresol
Pcmc
Chlorcresolum
Chlorkresolum
Chlorocresolo
Chlorokresolum
M-cresol, 4-chloro-
2-chloro-hydroxytoluene
Perol
4-chloro-5-methylphenol
2-chloro-5-hydroxytoluene
4-chloro-3-methyl Phenol
6-chloro-3-hydroxytoluene
Chloro-3-cresol
Parachlorometacresol
3-methyl-4-chlorophenol
Clorocresolo [dcit]
Clorocresol [spanish]
Chlorocresolum [latin]
Clorocresol [inn-spanish]
Chlorocresolum [inn-latin]
4-chloro-1-hydroxy-3-methylbenzene
Einecs 200-431-6
Cas-59-50-7
Chlorocresolum
Clorocresol
Clorocresolo
Chlorocresol (nf/inn)
4-chloro-3-methlyphenol
6-chloro-3-hydroxytoluene; 2-chloro-5-hydroxytoluene; 3-methyl-4-chlorophenol; P-chloro-m-cresol; 4-chloro-m-cresol






Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.