1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ULTRAGEL 300

ULTRAGEL 300



CAS Number:26161-33-1
EC Number:608-473-0




SYNONMYS

Ethanaminium; N,N,N-trimethyl-2-[(2-methyl-1-oxo-2-propenyl)oxy]-; chloride; homopolymer; ultragel 300; ultragel300;ULTRAGEL 300; ULTRAGEL300; Methacryloxyethyl)trimethylammonium chloride polymer; [2-(Methacryloyloxy)ethyl]trimethylammonium chloride polymer; -(Methacryloyloxy)ethyl trimethylammonium chloride homopolymer; 2-(Trimethylammonio)ethyl methacrylate chloride homopolymer; 2-(Trimethylammonio)ethyl methacrylate2 chloride;homopolymer; 2-(Trimethylammonium)ethyl methacrylate chloride homopolymer; 2-Trimethylammonioethyl methacrylate chloride polymer; Alcostat 567; Chloride salt of trimethylammonioethyl methacrylate polymer; Chlorure de [2-(methacryloyloxy) ethyl]trimethylammonium homopolymerise;Choline; chloride; methacrylate; polymers;Dimethylaminoethyl methacrylate methyl chloride homopolymer;Ethanaminium, N,N,N-trimethyl-2-[(2-methyl-1-oxo-2-propen-1-yl)oxy]-, chloride (1:1); Ethanaminium, N,N,N-trimethyl-2-[(2-methyl-1-oxo-2-propenyl)oxy]-;chloride; homopolymer;ETHANAMINIUM,N,N,N-TRIMETHYL-2-[(2-METHYL-1-OXO -2-PROPENYL)OXY]-CHLORIDE, HOMOPOLYMER;Evagrowth C 104G;Flocogil C 4;Himoloc MP 173H; Himoloc NR 70; Kayafloc C 599;Light Ester DQ 100 homopolymer; Methacrylatoethyl trimethyl ammonium chloride homopolymer; Methacryloxyethyltrimethylammonium chloride homopolymer; Methacryloyloxyethyltrimethylammonium chloride homopolymer; N,N,N-Trimethyl-2-[(2-m1-oxo-2-propenyl)oxy]ethanaminium chloride homopolymer; Poly(2-methacryloxyethyltrimethylammonium chloride); Poly(2-methacryloyloxyethyltrimethylammonium chloride);Poly(2-trimethylammonioethyl methacrylate chloride); Poly(dimethylaminoethyl methacrylate methyl chloride); POLY(DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE METHYL CHLORIDE SALT);Poly(methacryloxyethyltrimethylammonium chloride); Poly(methacryloyloxyethyltrimethylammonium chloride); Poly(methylacryloyloxyethyltrimethyl sodium chloride); Poly(N,N,N-trimethylaminoethyl methacrylate chloride); Poly(ß-methacryloxyethyltrimethylammonium chloride);Poly[(trimethylammonio)ethyl methacrylate chloride];Poly[[ß-(methacryloyloxy)ethyl]trimethylammonium chloride]; Poly[N,N,N-trimethyl-N-(2-methacryloxyethyl)ammonium chloride]; Poly[trimethyl(ß-methacryloyloxyethyl)ammonium chloride]; Poly[trimethyl[2-(methacryloyloxy)ethyl]ammonium chloride];Polyquaternium 37;PolyTMMC;Praestol 444K; Rheocare CTH(E);Salcare SC 95;Sanfloc C 009P;Shallol DM 283P; Shallol DM 663P; Synthalen CR; Trimethylaminoethyl methacrylate chloride homopolymer; Trimethylaminoethyl methacrylate chloride polymer; Trimethylammonioethyl methacrylate chloride homopolymer; Trimethylammonioethyl methacrylate chloride polymer; Zetag 88N; ß-Methacryloyloxyethyltrimethylammonium chloride polymer





Ultragel 300, kristal berraklığında formülasyonlar için ideal olan reoloji kontrolü için bir katyonik polimerdir. Mükemmel yayılma özellikleri ve üstün yapışkan olmayan, zengin hissi nedeniyle kremler ve losyonlar için de tercih edilen bir koyulaştırıcıdır. Bu ürün saç kremleri, el dezenfektanları, cilt bakımı, güneş bakımı ve bronzlaşma uygulamalarında ideal olarak kullanılır.



BASF ile Ultragel 300, kalınlaştırıcı ve stabilize edici bir madde olarak görev yapar. Katyonik sistemler, asidik ortam ve şeffaf jel formülasyonları için uygundur. Klima ve mükemmel sensörikler sunar. Koruyucu içermeyen, soğuk işlenebilir ve EO içermeyen formülasyonlar için uygundur. Ultragel 300 kişisel bakım mendilleri, şekillendirme ve kondisyonlama formülleri ve bebek, vücut, yüz, saç rengi ve güneş bakım ürünlerinde kullanılır.


Modern saç bakım ürünlerinde mükemmel bir duyusal profil ile birleştiğinde cilt ve saç için mükemmel bakım özellikleri kazanan bir kombinasyona katılır.  Ultragel 300, tüm alanlarda sunar ve net formülasyonlar için bile uygundur. Katyonik polimer kalınlaşır ve stabilize olur ve çeşitli imalat aşamalarında soğuk veya sıcak olarak işlenebilir.  Ultragel 300, düşük konsantrasyonda etkili ve EO içermeyen konseptler için uygun olan ve çekici bir sürdürülebilirlik özelliği kazandıran koruyucu maddeler içermez. Kristal berraklığında formüller için idealdir. Mükemmel, yapışkan olmayan, yumuşak, ipeksi, zengin bir his ile mükemmel yayılma ve süspansiyon özellikleri. Yüksek aktif polimer, katyonik uyumlu, psuedoplastik reoloji, yüksek verim değeri, 3 - 10 pH aralığı. % 0,5 - 2,0 kullanım seviyesi.


Ultragel 300, kristal berraklığında formülasyonlar için ideal olan reoloji kontrolü için bir katyonik polimerdir. Mükemmel yayılma özellikleri ve üstün yapışkan olmayan, zengin hissi nedeniyle kremler ve losyonlar için de tercih edilen bir koyulaştırıcıdır. Bu ürün saç kremleri, el dezenfektanları, cilt bakımı, güneş bakımı ve bronzlaşma uygulamalarında ideal olarak kullanılır.




Deri ve saçlarda kalınlaşma, duyusal farklılaşmış saç kremi. Asidik pH formülasyonlarına uygulanan etilen oksit içermez, koruyucu değildir.Nötralizasyona ihtiyaç vardır. Soğuk ve sıcak proseslerde kullanılabilir, süreç her aşamada eklenebilir ve Yüksek konsantrasyonda (AHA, DHA, organik güneş kremleri) ve inorganik, çözücüler, silikonlar ve yağlar vb. Kozmetik hammaddesi ile uyumludur. Polimerik toz, dağılması kolaydır.



Keratin Gloss conditioner, stresli saç derisi ve saçlar için rahatlatıcı bir an sunuyor. Temel içerikler koyulaştırıcı Ultragel 300, yumuşatıcı Cetiol CC, kıvam arttırıcı Cutina PES, saç-özdeş protein hidrolizat Nutrilan Keratin W PP, kondisyonlama maddesi Dehyquart F 75 ve Melhydran LS 9876'dır.  Ultragel 300, katyonik bir polimerdir. Deriyi ve saçı etkileyen ve formülasyonun duyusal profilini geliştiren reoloji kontrolü. Hızlı yayılan kuru yumuşatıcı Cetiol CC'nin eklenmesi, son formülasyonun duyusal performansını daha da artırır. Yağlı asit ester karışımı Cutina PES mükemmel ve yumuşak eriyik etkisi sağlar. Nutrilan Keratin W PP, kırılmayı azaltmak, elastikiyetini yeniden oluşturmak, gerilme mukavemetini yeniden oluşturmak ve parlaklık katmak için kılın doğal proteini takviye ederek saç milini güçlendirir.



Toz halindeki katyonik polimer, emülgatör ve koyulaştırıcı ajan. Nötralize etmeye gerek yok. Yüksek derecede saydamlığa sahip formülasyonlar üretir. Kavramlar EO ücretsizdir. PH aralığı 3.0 - 9.0. Soğuk ve sıcak işlem. Mükemmel kılcal kondisyon etkisi.




Bu buluşun bileşimlerinde kullanılan katyonik polimer, CTFA'nın benimsenmiş ismi ile Polyquaternium 37 olarak bilinir. Kimyasal olarak, metil klorür ile kuaternize edilmiş dimetilaminoetil metakrilatın homopolimeridir. Aynı yapı, Ciba Chemicals firmasından Salcare SC95 ve 96 ticari ismi altında temin edilebilir. Ancak bu iki malzeme ya yağlı bir ortamda ya da iyonik olmayan bir yüzey aktif madde karışımında dağılmış olarak süspansiyon halinde verilir. Son zamanlarda, Kozmetik Rheology Ltd.'den, polimerin, her şeyden önce, herhangi bir ek hammadde içermeyen ve suda kolayca çözülen ve jel oluşturan bir toz formunda elde edilmesi mümkün olmuştur. Ultragel 300 ticari ismi ile pazarlanmaktadır. Bu buluşun koşullandırıcıları, ağırlıkça% 0.01 ila% 5, tercihen% 0.01 ila 3.5 ve daha tercihen% 0.05-2.5 bir konsantrasyonda Ultragel 300 ticari ismi ile bilinen polikuaterniyum 37 içerir. Toplam bileşime göre hesaplanır. Enjektör, Ultragel 300'ün ilk önce suda çözülmesiyle hazırlanır ve diğer bileşenler, jel çözeltisine birer birer ilave edilir. Katı muhteviyat durumunda, ya tek başına ya da çözeltilerini ilk önce suyun küçük bir kısmında hazırlamak için başkaları ile kombine edilmesi tercih edilir. Bu şekilde elde edilen koşullandırıcı 4 pH değerine sahiptir ve 10 rpm'de mil 4 ile 20 ° C'de Brookfield viskozimetresi ile ölçülen 17.440 mPa.s viskoziteye sahiptir. Bu şekilde elde edilen şartlandırıcı şeffaftır.



Tüketicilerin gün geçtikçe artan sağlık ve sağlıklı bir görünüm arzusu ile, günlük bronzlaşma ürünlerinin tanıtımıyla son yıllarda kendi kendine bronzlaşma pazarı patladı. Cognis, bu ürün kategorisi için ideal olan Ultragel 300 ve  CTH (E) ürünlerini sunmaktan gurur duyar. Ultragel 300, kendi kendine bronzlaşma ürünleri için gerekli olan asidik pH'ta berrak jellerin oluşumunu sağlarken,  CTH (E), düşük pH'ta losyonları ve kremleri stabilize etmek için idealdir.




Yukarıdaki gibi bir terkip maddesi bileşimi, ilk önce tüm bileşenleri parfüm, Ultragel 300 (polikuaterniyum 37) ve laktik asit (pH ayarlaması için) dışında bir kapta birleştirmek ve yağın eritilmesi ve karışımın homojenize edilmesi için partinin 70 ° C'ye ısıtılmasıyla hazırlanmıştır. 2000 rpm hızda yaklaşık 5 dakika boyunca ve 35 ° C'ye kadar soğutulur. Ardından Ultragel 300'ün koku ve sulu çözeltisi karıştırıldı, son olarak laktik asit ile ayarlandı. Bu şekilde elde edilen koşullandırıcı 4 pH değerine sahiptir ve 10 rpm'de mil 4 ile 20 ° C'de Brookfield viskozimetresi ile ölçülen yaklaşık 30,000 mPa.s'lik bir viskoziteye sahiptir. Bu şekilde elde edilen şartlandırıcı opaktır. Yukarıdaki bileşim, 6 aydan daha uzun bir süre boyunca oda sıcaklığında, 3 ay boyunca 40 ° C ve 50 ° C'de stabil olmuştur. Testler, 40 ve 50 ° C'de bahsedilen periyottan sonra kesildi. İlk testte, 1-A bileşimi, emülsiyon stabilitesinin emülsiyon 1-A olarak etkisini göstermek için bileşim 1'e karşı test edildi (Ultragel dışındaki tüm bileşenler Su içinde 300) kararlı bir emülsiyondur ve 40 ° C'de 1 ay saklandıktan sonra ayrılma gözlenmemiştir.


Yaklaşık 18 ay önce, İngiliz firması bahis yaptığı ürünü piyasaya sürdü ve hem saç hem de cilt formülasyonlarında geniş kabul görecek. Holden'e göre, Ultragel 300 "reolojik modifikasyon hakkında bildiğimiz her şeyle yapılır." Bir katyonik agel 3 * ent, dimetilaminoetil metakrilat polimeri su veya su ve alkol karışımları içinde saydam bir çözelti üretmek üzere tasarlanmıştır. Ayrıca iyonik olmayan ve katyonik maddeleri de askıya alır. Holden, “Sektör genelinde akrilik polimerlerin önde gelen tedarikçisi olmak istiyoruz” diyor.


Ultragel 300, örneğin, saç ve cilt bakım preparatlarında reoloji kontrolü için yeni bir katyonik polimer, açık kremler ve çeşitli kremler ve losyonlar içinde bir koyulaştırıcı olarak popülerdir.



Ultragel 300, saydam formülasyonlar için ideal olan reoloji kontrolü için bir katyonik polimerdir. Mükemmel yayılma özellikleri ve zengin, yapışkan olmayan bir formülün üstün hissi göz önüne alındığında, kremler ve losyonlar için tercih edilen bir koyulaştırıcıdır.



Tercih edilen katyonik koyulaştırıcı ajan, aynı zamanda, polikuaterniyum-37 olarak da bilinen Ultragel 300 (Cognis Corporation) ve esas olarak Ethanaminium, N, N, N-trimetil-2 - ((2-metil-1-okso) içeren bir kuaternyum amonyum polimeridir. -2-propenil) oksi) - klorür, homopolimer. Bu bileşim tipik olarak asidik bir pH'ta saydam jel ürünleri üretmek için kullanılan bir katyonik polimerik koyulaştırıcıdır.




Ultragel 300 (polyquaternium-37), su veya su / alkol karışımında ışıltılı şeffaf bir çözüm üretmek için özel olarak tasarlanan yenilikçi bir sınıf kalınlaştırıcı / reoloji modifiye edicidir. Usttragel 300, iyonik olmayan ve katyonik ortak bileşenlerin süspansiyonuna ve stabilizasyonuna yardımcı olur. ve kişisel bakım formülasyonları ile çok fonksiyonlu özelliklere sahiptir. Katyonik doğadan dolayı, Ultragel 300 geniş bir pH aralığında perfomerler ve soğuk proses formülasyonları için idealdir. Anyonik bileşenler içeren formülasyonlarda kullanım için uygun değildir. Solvent toleransı, özellikle etanol, propilen glikol ve aseton olmak üzere istisnai bir durumdur ve bu nedenle, çoğu çözücü içeren formilasyonlar için bir viskozlaştırıcı olarak çok uygun hale getirir. Bir patent başvurusu yapıldı.





ÖZELLİKLER


Toz halinde yüksek aktif polimer
Verimli kalınlaşma ve stabilizasyon
Olağanüstü duyusal profil; yumuşak ve ipeksi his
Cilt ve saç bakım özellikleri
Şeffaf formülasyonlar oluşturmak için yüksek netlik derecesi
Yüksek verim değeri; boncukları ve baloncukları askıya alma yeteneği
Pürüzsüz psödoplastik reoloji
EO içermeyen
Dağıtılması kolay ve nötralizasyon gerektirmez
Sıcak ve soğuk işlenebilir
Geniş bir pH aralığı için uygun
Katyonik ve noniyonik kavramlarla uyumlu
AHA ve DHA ile uyumlu (kendi kendine bronzlaşma)




UYGULAMA
Güneş'ten sonra
Bebek Bakımı ve Temizliği
Vücut bakımı
Renk Bakımı
Klima
Yüz bakımı
Yüz temizleme
Saç boyama
Kişisel Bakım Mendili
Kendiliğinden Bronzlaşma
Şekillendirme
Güneş koruması



Kozmetik formülasyonların (yüz formülasyonları) ve fiziksel, çocuk, güneşten korunma, vb. Reolojik kontrol için önerilir. Özellikle uygulamalar için uygun olan yüksek derecede şeffaflık gereklidir.









Ultragel 300 is a cationic polymer for rheology control that is ideal for crystal-clear formulations. It is also a preferred thickener for creams and lotions due to its excellent spreading properties and superior non-tacky, rich feel. This product is ideally used in hair conditioners, hand sanitizers, skin care, sun care and bronzing applications.


Ultragel 300 by BASF acts as a thickening and stabilizing agent. It is suitable for cationic systems, acidic media and transparent gel formulations. It offers conditioning and excellent sensorics. It is preservative-free, cold processable and suitable for EO-free formulations. Ultragel 300 is used in personal care wipes, styling & conditioning formulas and baby-, body-, face-, hair color- and sun care products.


Excellent conditioning properties for skin and hair coupled with a great sensory profile add up to a winning combination in modern hair care products. Ultragel 300 delivers in all areas, and is even suitable for clear formulations. The cationic polymer thickens and stabilizes, and can be processed cold or hot at various manufacturing phases. Ultragel 300 is free of preservatives, effective at low concentration and suitable for EO-free concepts, giving it attractive sustainability properties.Cationic charged. Ideal for crystal clear formulas. Excellent spreading  and suspension properties with a superior non-tacky, soft, silky, rich feel. High active polymer, cationic compatible, psuedoplastic rheology, high yield value, 3 – 10 pH range. 0.5 – 2.0% use level.


Ultragel 300 is a cationic polymer for rheology control that is ideal for crystal-clear formulations. It is also a preferred thickener for creams and lotions due to its excellent spreading properties and superior non-tacky, rich feel.  This product is ideally used in hair conditioners, hand sanitizers, skin care, sun care and bronzing applications.




Thickening for skin and hair, sensory differentiated, hair cream. It does not contain ethylene oxide applied to acidic pH formulations, it is not protective.There is a need for neutralization. Can be used in cold and hot processes, the process can be added at any stage andCompatible with cosmetics raw material in wide range (AHA, DHA, organic sun creams) and inorganic, solvents, silicones and oils, etc. in high concentrations.Cationic polymer dust, easy to disperse.



Keratin Gloss conditioner offers a relaxing moment for stressed scalp and hair. Key ingredients are the thickener Ultragel 300, the emollient Cetiol CC, the consistency builder Cutina PES, the hair-identical protein hydrolysate Nutrilan Keratin W PP, the conditioning agent Dehyquart F 75 and Melhydran LS 9876. Ultragel 300 is a cationic polymer for rheology control that conditions the skin and hair and enhances the formulation’s sensory profile. The addition of the fast-spreading, dry emollient Cetiol CC further improves the sensory performance of the final formulation. The fatty acid ester mixture Cutina PES facilitates an excellent, smooth melt-on effect. Nutrilan Keratin W PP strengthens the hair shaft, replenishing the hair’s natural protein to reduce breakage, restore elasticity, rebuild tensile strength and add gloss.




Cationic polymer, emulsifier and thickening agent in powder form. No need to neutralize. It produces formulations with a high degree of transparency. Concepts EO free. PH range 3.0 - 9.0. Cold and hot process. Excellent capillary conditioning effect.




The cationic polymer used in the compositions of the present invention is known as Polyquaternium 37 with its CTFA adopted name. Chemically, it is homopolymer of dimethylaminoethyl methacrylate quarternized with methyl chloride. The same structure is available from Ciba Chemicals under the trade name Salcare SC95 and 96. However those two materials are delivered in suspension form either as dispersed in an oily medium or in a non-ionic surfactant mixture. Recently, from Cosmetic Rheologies Ltd., it has been possible to receive the polymer in a powder form which, first of all, do not contain any additional raw materials and dissolves easily in water and forms gel. It is marketed with the trade name Ultragel 300.he conditioners of the present invention contain polyquaternium 37 known with the trade name Ultragel 300 at a concentration of 0.01 to 5%, preferably, 0.01 to 3.5% and more preferably 0.05-2.5% by weight calculated to the total composition.Conditioner is prepared by dissolving Ultragel 300 in water first and other ingredients are added one one by one to the gel solution. In the case of the solid ingredient it is preferable either alone or combined with others to prepare their solution first in a small portion of water. The conditioner thus obtained has a pH value of 4 and has a viscosity of 17,440 mPa.s measured with Brookfield viscosimeter at 20° C. with spindle 4 at 10 rpm. The conditioner so obtained is transparent.



With consumers' increasing focus on wellness and a desire for healthy looking, the self tanning market has exploded over recent years with the introduction of daily tanning products. Cognis is proud to offer Ultragel 300 and CTH(E) which are both ideal for this product category. Ultragel 300 allows the formation of clear gels at the acidic pH necessary for self tanning products while  CTH(E) is ideal for stabilizing lotions and creams at low pH.




The conditioner composition as above was prepared by first combining all ingredients in a vessel other than fragrance, Ultragel 300 (polyquaternium 37) and lactic acid (for pH adjustment) and heating the batch up to 70°C for melting fatty alcohol and homogenizing the mixture for about 5 min at a speed of 2000 rpm and cooling it down to 35°C. Subsequently fragrance and aqueous solution of Ultragel 300 were mixed finally was adjusted with lactic acid. The conditioner thus obtained has a pH value of 4 and has a viscosity of approximately 30,000 mPa.s measured with Brookfield viscosimeter at 20°C with spindle 4 at 10 rpm. The conditioner so obtained is opaque. The above composition was stable at room temperature for a period of longer than 6 months, at 40°C and 50°C for 3 months. The tests were interrupted after the said period at 40 and 50°C.In the first test, the composition 1-A was tested against composition 1 in order to show the effect of emulsion stability as the emulsion 1-A (all ingredients except Ultragel 300 in combination in water) is a stable emulsion and no separation was observed after storage of 1 month at 40°C.


About 18 months ago, the British firm launched a product it is betting will gain wide acceptance in both hair and skin formulations. According to Holden, Ultragel 300 "is made with everything we know about rheological modification." A cationic agel 3*ent, the dimethylaminoethyl methacrylate polymer is designed to produce a transparent solution in water or water and alcohol blends. It also suspends nonionic and cationic ingredients. "We want to be the leading supplier of acrylic polymers across the industry," Holden says.


Ultragel 300, for example, a novel cationic polymer for rheology control in hair and skin care preparations, is popular as a thickener in clear formulations as well as a variety of creams and lotions. 



Ultragel 300 is a cationic polymer for rheology control that is ideal for transparent formulations. It is also a thickener of choice for creams and lotions, given its excellent spreading properties and the superior feel of a rich, non-sticky formula.



The preferred cationic thickening agent is Ultragel 300 (Cognis Corporation), also known as polyquaternium-37, and is a quaternium ammonium polymer consisting of primarily Ethanaminium, N,N,N-trimethyl-2-((2-methyl-1-oxo-2-propenyl)oxy)-, chloride, homopolymer. This composition is a cationic polymeric thickener typically used for producing transparent gel products in an acidic pH.



Ultragel 300(polyquaternium-37) is an innovative grade thickener/rheology modifier,which has been designed specificaly to produce a sparklingly transparent solution in water or water/alcohol blend.Ultragel 300 aids suspension and stabilisation of non-ionic and cationic co-ingredients and has multifunctional attributes with in personal care formulations.Because of cationic nature,Ultragel 300 perfoms over a wide pH range and is ideal for cold process formulationsi It is not suitable for use in formulations containing anionic ingredients. Solvent tolerance is exceptional, particularly ethanol, propylene glycol and acetone thus making it higly suitable as a viscosifier for most solvent containing formilations. A patent application has been filed.



FEATURES


High active polymer in powder form
Efficient thickening and stabilization
Exceptional sensory profile; soft and silky feel
Conditioning properties for skin and hair
High degree of clarity to create transparent formulations
High yield value; ability to suspend beads and bubbles
Smooth pseudoplastic rheology
EO-free
Easy to disperse and does not require neutralization
Hot and cold processable
Suitable for a wide pH range
Compatible with cationic and nonionic concepts
Compatible with AHA and DHA (self tanning




APPLICATION
After Sun 
Baby Care and Cleansing 
Body Care 
Color Care 
Conditioning 
Face Care 
Face Cleansing 
Hair Coloring 
Personal Care Wipes 
Self Tanning 
Styling 
Sun Protection



Recommended for rheological control of cosmetic formulations (facial formulations) and corporal, child, sun protection, etc.). Especially suitable for applications high degree of transparency is required.






Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.