1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

N-Metilmorfolin N-oksit





N-Metilmorfolin N-oksit


N-Metilmorfolin N-oksit, boyalar, vernikler, cilalar, baskı mürekkebi ve farmasötikler için çözücü olarak kullanılır.

N-Metilmorfolin N-oksit ayrıca bir reaktif olarak ve ticari olarak selülozun şişmesi ve çözünmesi için kullanılır.

N-Metilmorfolin N-oksit, esnek ve sert poliüretan köpükler yapmak için bir ara madde olarak, sentetik elyaf üretiminde bir çözücü olarak ve endüstriyel ve profesyonel kaplamalarda, yapıştırıcılarda ve sızdırmazlık maddelerinde kullanılır.

N-Metilmorfolin N-oksitin Uygulama Alanları:
Boyama (Pigmentler, Bağlayıcılar ve Biyositler)
Plastik Kompozit İmalatı
Tekstil (Elyaf ve Kumaş İmalatı)
Yapıştırıcılar ve Yapıştırıcılarla Çalışma


N-Metilmorfolin N-oksit, selülozun elyaf üretmesi için bir çözücüdür. N-Metilmorfolin N-oksit bir heterosiklik amin oksit ve morfolin türevi

N-Metilmorfolin N-oksit prosesi, ticari ölçekte rejenere selüloz lifleri üretmenin en çevre dostu yöntemi olarak kabul edilir.

N-metilmorfolin-N-oksidin, çoğunlukla elyaf olmak üzere liyosel teknolojisine göre selülozik ürünlerin imalatında endüstriyel ölçekte kullanımı iyi bilinmektedir.

N-metilmorfolin-N-oksidin daha seyreltik sulu çözeltileri, selülozik kağıt hamuru üzerinde şişme etkisine sahipken, ilgili monohidrat, 80 °C'nin üzerindeki yüksek sıcaklıklarda selülozu çözebilir, böylece bükülebilir bir macun elde edilir.

CAS Numarası: 7529-22-8
CAS numarası: 7529-22-8

AT / Liste no.: 231-391-8
Eşanlamlılar: 4-metilmorfolin 4-oksit, NMO, NMMO

Özellikler
Kimyasal formül: C5H11NO2
Mol. formül: C5H11NO2

Molar kütle: 117,15 g/mol
Erime noktası: 180 ila 184 °C


Madde adları ve diğer tanımlayıcılar

4-metilmorfolin 4-oksit, monohidrat

CAS adları
Morfolin, 4-metil-, 4-oksit

IUPAC isimleri
4-metilmorfolin 4-oksit monohidrat

4-metil-morfolin, 4-oksit

4-Metilmorfolin 4-oksit

4-metilmorfolin 4-oksit, monohidrat

N-metilmorfolin oksit

Diğer tanımlayıcılar
1644045-05-5

Silinen CAS numarası
7529-22-8


Nmetilmorfolin N-oksit (NMMO) hidratlardaki çözeltilerden selülozun sulu ortamda çökeltilmesi, liflerin, filmlerin ve diğer selüloz nesnelerinin imalat sürecinde önemli bir aşamadır.


N-Metilmorfolin-N-oksit (MMO), selüloz liflerinin üretiminde kullanılan yaygın bir endüstriyel çözücüdür.

Şu anda, N-Metilmorfolin-N-oksit, elyaf üretiminde aşağı yönde kullanım için selülozu çözme yeteneğine sahip olduğu bilinen tek bileşiktir.

N-Metilmorfolin-N-oksit, daha önce belirtilen amaçlar için kullanılan Liyosel işleminin ayrılmaz bir bileşenidir.

N-Metilmorfolin-N-oksitin oldukça polar yapısı, karbonhidrat polimerleri tarafından oluşturulan kapsamlı hidrojen bağlı ağın bozulması için mükemmel bir çözücü sağlar.


N-Metilmorfolin-N-oksidin de biyoyakıt üretiminde yararlı olduğu gösterilmiştir; şeker kamışı gibi selülozik biyokütlenin bileşik ile ön muamelesinin, fermantasyondan sonra gelişmiş verimler için aşağı akış enzimatik hidroliz derecesini arttırdığı gösterilmiştir.



N-metilmorfolin-N-oksit, selülozik elyafların (Lyocell işlemi) bükülmesi için endüstriyel olarak kullanılan bir selüloz çözücüdür.

Son zamanlarda, ön arıtma için NMMO kullanıldığında, lignoselülozik malzemelerden biyoyakıt üretiminde büyük bir gelişme olduğu gösterilmiştir.
N-metilmorfolin-N-oksidin, çözünme ve rejenerasyondan sonra selülozun oldukça kristalli yapısını değiştirdiği bilinmektedir.



N-metilmorfolin-N-oksit (NMMO) hidratlar, selüloz için doğrudan çözücülerdir ve esas olarak elyaf yapmak için homojen selüloz-NMMO-su çözeltilerinin (dope) hazırlanmasında ticari olarak kullanılırlar (Liyosel işlemi).
NMMO işlemiyle selüloz nesnelerinin üretimi, bir pıhtılaşma banyosunda eğrilmiş veya ekstrüde edilmiş uyuşturucunun rejenerasyonu adımından geçer.



N-Metilmorfolin-N-oksit, selülozu daha fazla kimyasal madde ilavesi olmadan çözebilir. Çözelti, eğirme jetlerinden sulu bir eğirme banyosuna preslenerek selülozik ştapel lifler üretmek için kullanılabilir.


N-Metilmorfolin-N-oksit, organik sentezde OsO4 ve rutenatlarla birlikte yardımcı oksidan olarak kullanılan organik bir bileşiktir. Son yıllarda yapılan çalışmalarda aldehit ve ketonların sililsiyanasyonunda katalizör olarak kullanılmaktadır.[1] Rejenere bir selüloz lifi olan liyosel, 4-metilmorfolin N-oksit kullanılarak çevre dostu bir şekilde hazırlanabilir.

N-Metilmorfolin-N-oksitin Özel Uygulamaları:
Ketonların siyanosililasyonu için metalik olmayan katalizör. İyonik sıvılarda Sharpless asimetrik dihidroksilasyon için yardımcı oksidan.




Saf N-Metilmorfolin N-oksit, ortam sıcaklıklarında bir katıdır, bu nedenle çözeltiler, bir miktar su eklenerek yüksek sıcaklıkta yapılır.

N-Metilmorfolin N-oksit (daha doğrusu 4-metilmorfolin 4-oksit), NMO veya NMMO organik bir bileşiktir.
Bu heterosiklik amin oksit ve morfolin türevi, organik kimyada, örneğin osmiyum tetroksit oksidasyonları ve Sharpless asimetrik dihidroksilasyon veya TPAP ile oksidasyonlar gibi oksidasyon reaksiyonlarında bir ko-oksidan ve kurban katalizörü olarak kullanılır.
N-Metilmorfolin N-oksit ticari olarak hem monohidrat C5H11NO2.H2O hem de susuz bileşik olarak sağlanır.
N-Metilmorfolin N-oksit monohidrat, selüloz lifleri üretmek için liyosel işleminde selüloz için bir çözücü olarak kullanılır.



N-Metilmorfolin-N-Oksit ticari olarak monohidrat olarak da temin edilebilir; 70 °C erime noktasına sahiptir ve normal koşullar altında kararlıdır.

N-Metilmorfolin-N-Oksit polar solventlerde, özellikle suda çözünür.


N-Metilmorfolin-N-Oksit, bu reaktif ile oksidasyona uğrayan çeşitli geçiş metalleri ile karakteristik reaktivite gösterir.
Sonuç olarak, N-Metilmorfolin-N-Oksit, geçiş metali katalizli oksidasyonlar için tercih edilen bir stokiyometrik oksidandır.



N-Metilmorfolin N-oksit KULLANIMLARI



Sıvı N-Metilmorfolin N-oksit, renksiz, yanıcı bir organik sıvıdır. Benzine benzer güçlü bir kokusu vardır.
N-Metilmorfolin N-oksit, pestisitlerin üretiminde ve diğerleri arasında çözücüler, plastikleştiriciler, gübreler ve insektisitler gibi çeşitli endüstriyel kimyasalların üretiminde bir ara madde olarak kullanılır.

Uygulamalar: diğerleri arasında farmasötikler (bir ara madde olarak), tarım (böcek ilacı ve gübre olarak) ve kimyasal sentez (diğer kimyasalları üretmek için).


Sağlam:
Katı N-Metilmorfolin N-oksit kristal bir katıdır ve morfolin olarak da bilinir.

Katı N-Metilmorfolin N-oksit, farmasötiklerde, araştırma kimyasallarında, böcek ilaçlarında vb. uygulamaları olan N-Metilmorfolin N-oksitin (NMMO) sentezinde kullanılır.



N-Metilmorfolin N-oksit monohidrat, liyosel lifi üretmek için liyosel işleminde bir çözücü olarak kullanılır.

N-Metilmorfolin N-oksit monohidrat, selülozu uyuşturucu adı verilen bir çözelti oluşturmak üzere çözer ve selüloz, bir lif üretmek için bir su banyosunda yeniden çökeltilir.

İşlem benzerdir ancak viskon işlemine benzer değildir.
Viskon işleminde selüloz, ksantat türevlerine dönüştürülerek çözünür hale getirilir.
N-Metilmorfolin N-oksit ile selüloz türevlendirilmez, ancak homojen bir polimer çözeltisi verecek şekilde çözülür.
Ortaya çıkan elyaf, viskona benzer; bu, örneğin Valonia selüloz mikrofibrilleri için gözlendi.

Su ile seyreltme selülozun yeniden çökelmesine neden olur, yani selülozun NMMO ile çözülmesi suya duyarlı bir süreçtir.

Selüloz, yaygın çözücülere direnen güçlü ve yüksek düzeyde yapılandırılmış moleküller arası hidrojen bağı ağına sahip olduğundan çoğu çözücüye karşı çözünmez kalır.
N-Metilmorfolin N-oksit, selülozu suda ve diğer çözücülerde çözünmez halde tutan hidrojen bağı ağını kırabilir.
Birkaç solventte, özellikle dimetil asetamid ve bazı hidrofilik iyonik sıvılardaki bir lityum klorür karışımında benzer çözünürlük elde edilmiştir.

skleroproteinlerin çözünmesi
N-Metilmorfolin N-oksidin başka bir kullanımı, skleroproteinin (hayvan dokusunda bulunur) çözülmesidir.
Bu çözünme, daha homojen olan ve glisin ve alanin kalıntıları ile az sayıda diğer kalıntılar içeren kristal alanlarında meydana gelir.
N-Metilmorfolin N-oksitin bu proteinleri nasıl çözdüğü çok az incelenmiştir.

Bununla birlikte, benzer amid sistemlerinde (yani hekzapeptit) başka çalışmalar yapılmıştır. Amitlerin hidrojen bağları, N-Metilmorfolin N-oksit tarafından kırılabilir.



N-Metilmorfolin-N-oksit veya NMO, organik bir bileşiktir. Bu heterosiklik amin oksit ve morfolin türevi, organik kimyada, örneğin osmiyum tetroksit oksidasyonları ve Sharpless asimetrik dihidroksilasyon veya TPAP ile oksidasyonlar gibi oksidasyon reaksiyonlarında bir ko-oksidan ve kurban katalizörü olarak kullanılır. NMO ticari olarak hem monohidrat C5H11NO2.H2O hem de susuz bileşik olarak sağlanır. NMO, Liyosel üretimi için bir çözücü olarak kullanılır.



Oksidan
N-Metilmorfolin N-oksit, bir N-oksit olarak, bir oksidandır.

N-Metilmorfolin N-oksit, genellikle, substrat tarafından indirgendikten sonra bir birincil (katalitik) oksidanı yeniden oluşturmak için ikincil bir oksidan (bir yardımcı oksidan) olarak stokiyometrik miktarlarda kullanılır.

Komşu sin-dihidroksilasyon reaksiyonları stokiyometrik miktarlarda toksik, uçucu ve pahalı osmiyum tetroksit gerektirir, ancak sürekli olarak N-Metilmorfolin N-oksit ile yeniden üretilirse, gereken miktar katalitik miktarlara düşürülebilir.





N-metil morfolin – N-oksit (NMO veya NMMO), C5H11NO2 moleküler formülüne sahip organik bir bileşiktir.
Oda sıcaklığında, toksik olmayan, hafif alkali, suda, etanol vb. selülozun güçlü çözünürlüğü.
Bu tür heterosiklik amin oksitler ve morfolin türevleri, organik kimyada osmiyum oksit ve asimetrik dihidroksilasyon veya TPAP ile oksidasyon gibi oksidasyon reaksiyonları için ko-oksidanlar ve feda edilmiş katalizörler olarak kullanılır.

NMMO ticari olarak monohidrat C5H11NO2·H2O ve susuz bileşikler formunda mevcuttur.

Selüloz liflerinin liyosel üretiminde, selüloz için çözücü olarak monohidrat kullanılır.





EŞ ANLAMLI:
4-Metilmorfolin N-oksit

7529-22-8

4-Metilmorfolin 4-oksit

N-Metilmorfolin oksit

N-Metilmorfolin N-oksit

Morfolin, 4-metil-, 4-oksit

4-metil-4-oksidomorfolin-4-yum

Metil morfolin oksit

N-Metilmorfolin-N-oksit

4-Metilmorfolin-4-oksit

NMO

NMMO

4-Metilmorfolin Oksit

4-metilmorfolin-N-oksit

N-Metilmorfolin 4-oksit

MFCD00005947

ARC64PKJ0F

ÇEVİ:52093

4-metilmorfolin-4-yum-4-olat

NSC73198

NSC-73198

NSC-82153

Morfolin, 4-oksit

NMO çözümü

NSC 73198

NSC 82153

EINECS 231-391-8

UNII-ARC64PKJ0F

4-metilmorfolin 4-oksit, monohidrat

N-Metil morfolin N-oksit

4-metil morfolin N-oksit

4-metil-4-oksido-morfolin-4-yum

4-metilmorfolin-4-oksit çözeltisi

n-metilmorfolinoksit

metilmorfolin N-oksit

metilmorfolin-N-oksit

4-Metilmorfolin-oksit

N-metilmorfolin-N-oksit

4metilmorfolin N-oksit

4metilmorfolin-N oksit

4metilmorfolin-N-oksit

N-metil morfolin oksit

N-metil morfolin oksit

N-metil-morfolin oksit

4-metil morfolin oksit

N-metilmofolin N-oksit

N-metilmorflin N-oksit

N-metilmorfolin-N-oksit

N-metilmorfolin N-oksit

4-metilmofilin N-oksit

4-metilmorfolin-N-oksit

4-Metilmorfolin4-oksit

4-metilmorfolin N-oksit

DSSTox_CID_9287

4-metilmorfolin-4-oksit

N-metilmorfolin N-oksit

4-metilmorfolin N oksit

4-metilmorfolin-N oksit

AT 231-391-8

N-metil morfolin-N-oksit

4-metil-morfolin-N-oksit

4-metil morfolin N-oksit

4-metilnorfolin N-oksit

SCHEMBL1845

N-metil morfolin-N-oksit

N-metil-morfolin N-oksit

N-metil-morfolin-N-oksit

4-metil morfolin-N-oksit

4-metil-morfolin N-oksit

4-metil-morfolin-N-oksit

4-metilmorfolin-N- oksit

DSSTox_RID_78750

NCIOpen2_000398

NCIOpen2_000960

4-metil morfolin-4-oksit

4-metil-morfolin 4-oksit

4-metil-morfolin-4-oksit

DSSTox_GSID_29287

4-metil-morfolin-N- oksit

CHEMBL3184330

DTXSID3029287

LFTLOKWAGJYHHR-UHFFFAOYSA-

ÇİNKO157080

4-Metilmorfolin N-oksit, %97

NSC82153

Tox21_200479

c1367

AKOS009159059

METİL MORFOLİN OKSİT [İNCİ]

4-metil-4-oksidanidil-morfolin-4-yum

N-METİLMORFOLİN N-OKSİT [MI]

NCGC00248649-01

NCGC00258033-01

BP-30197

4-Metil-1,4.lambda.~5~-oksazinan-4-ol

CAS-7529-22-8

CS-0016218

M0981

M2192

EN300-37514

D71257

A840005

Q416248

W-104395

4-Metilmorfolin N-oksit solüsyonu, ağırlıkça 50 H2O'da %

4-Metilmorfolin N-oksit, su içinde ağırlıkça %50 çözelti

4-metilmorfolin n-oksit (su içinde %50, yaklaşık 4,8 mol/l)

4-Metilmorfolin N-oksit çözeltisi, teknik, H2O içinde ~%50

Morfolin N-oksit, polimer bağlı, 50-100 ağ, etiketleme kapsamı: 2,0-3,0 mmol/g yükleme, %1 divinilbenzen ile çapraz bağlı




4-Metilmorfolin N-oksit, ketonların siyanozilasyonu için metalik olmayan bir katalizör görevi görür.
Ayrıca iyonik sıvılarda Sharpless asimetrik dihidroksilasyon için yardımcı oksidan olarak kullanılır. Tencel elyafı üretmek için Lyocell işleminde çözücü görevi görür. Ayrıca, tetrapropilamonyum perrutenat varlığında birincil alkollerden aldehitlerin hazırlanmasında kullanılır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.