1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

N-OCTYLPYRROLIDONE (N-OKTILPIROLIDON)

N-OCTYLPYRROLIDONE (N-OKTILPIROLIDON)

CAS NUMBER : 2687-94-7
EINEC NUMBER : 403-700-8

METATAGS : N-OCTYLPYRROLIDONE; N-Octyl-2-pyrrolidone; N-Octyl pyrrolidone; N-OCTYL PYRROLIDONE;n-octylpyrrolidinone;1-Octyl-2-pyrrolidon; 1-OCTYL-2-PYRROLIDONE;N-OCTYL-2-PYRROLIDONE;1-octyl-2-pyrrolidinon; 1-N-OCTYL-2-PYRROLIDONE; 1-OCTYL-2-PYRROLIDINONE;1-OCTYLPYRROLIDIN-2-ONE;1-n-OCLyl-2-Pyrrolidone; C12H23NO; N-Octyl pyrrolidone; C12H23NO; 1-Octyl-2-Pyrrolidinone; N-Octyl-2-pyrrolidone; N-Octylpyrrolidinone; 1-Octylpyrrolidin-2-on; N-Octylpyrrolidone; C12H23; 1-Octyl-2-pyrrolidinon; N-Octylpyrrolidone; 2687-94-7; 1-octylpyrrolidin-2-one; 1-Octyl-2-pyrrolidone; N-Octyl-2-pyrrolidone; 1-n-Octyl-2-pyrrolidone; N-Octylpyrrolidone; N-oktilpirolidon; N-oktilpirolidone; n-oktilprolidon; n-oktilprolidone; n-octilprolidon; n-oktilprolidon; n-oktilprrolidon; N-oktil pirrolidone; n-2oktilpirolidon; n-2-oktilpirolidon; 1-Octyl-2-pyrrolidone; C12H23NO;

 

 

N-Oktil-Pirolidon berrak, açık sarı renkli sıvı haldeki% 99 saf kimyasal hammaddesidir. N-oktilpirolidon hafif bir koku, hafif ve amin-benzeri sarımtırak bir sıvıdır. Baskı işleminde ıslatıcı ajan, böcek ilacı formülasyonu için birlikte çözücü, veteriner enjeksiyon için farmasötik eksipiyanlar, aramid elyaflar için boya taşıyıcı, yumuşatıcı ve metal temizleme olarak kullanılabilir. N-Oktil-Pirolidon kimyasal reaksiyonlarda bir solvent olarak, mürekkep ve kaplama formülasyonlarında bileşen olarak ve elektronik endüstrisinde bir kaplama sıyırıcısı olarak kullanılır.Pirrolidon bir keto-pirol, yani 5 üyeli bir laktam yapısındaki bileşiktir (gama-butirolaktam). N-Oktil-Pirolidonu içeren laktam yapısındaki bileşik, iyi bir ödeme gücü özelliğine sahiptir, bu nedenle, endüstriyel uygulamalarda faydalıdır. Bu, penisilin gibi antibiyotiklerin önemli bir parçasıdır. N-Oktil-Pirolidon, siklik esterler ve analoglar, farmakolojik aktivitede ve aromalarda aktif nükleuslardır. Laktamların suni elyaf endüstrisinde büyük talepleri var. N-Oktil-Pirolidon polimerize olabilirler ve naylon öncülleri olarak kullanılırlar. N-Oktil-Pirolidon, tekstil, metal kaplı plastik, polimerler ve boya çıkartma için yüzey işlemi için bir çözücü olarak kullanılır. N-Oktil-Pirolidon ve türevleri, zirai kimyasallar, ilaçlar, tekstil yardımcı maddeleri, plastikleştiriciler, polimer çözücü, stabilizatörler, özel mürekkeplerin sentezi için ara ürünler olarak ve bir naylon öncüsü olarak kullanılır. NMP boya sıyırma ve reçineler için bir çözücü olarak, Polimerik artıklar için temizleyici, Metal kaplama; Baskılı devre imalatı; SBR lateks üretimi, Pigment dispersan, Asetilen ve butadien özütleme, Doğal gazın dehidrasyonu ve Yağlama yağı işlenmesinde kullanılır.
N-Oktil-Pirolidonun kullanım alanları:
-Pestisit formülasyonunda toprak penetrant olarak kullanılan bir deterjan
-Baskı işleminde sulu sistemlerin çeşme solüsyonunda, örneğin; Çeşme çözümü
-Sert yüzey temizleyicilerinde, çamaşır yıkama önleyicilerinde ve metal temizlemede yumuşatıcı
-Farmasötik formülasyonda deterjan, örn. veteriner
- Bulaşık yıkama, endüstriyel ve kurumsal temizlik maddeleri için ağartıcı madde
-Polimerler ve hidrofobik maddeler için çözücü
-Pigment dispersiyon yardımcısı ve pigment kıvamlandırma solventi ve Photo resist stripper`lerin bileşeni
-Aramid kumaşlar için boya taşıyıcı

 

 

 

 

 

 


N-Octyl-Pyrrolidone is a 99% pure chemical raw ingredient in a clear, light yellow-colored liquid form. N-octylpyrrolidone is a faint odor, mild, and amine-like yellowish liquid. N-Octyl-Pyrrolidone can be used as wetting agent in printing process, co-solvent for pesticide formulation, pharmaceutical excipients for veterinary injection, dye carrier for aramid fibers, softener and metal cleaning. N-Octyl-Pyrrolidone is used as a solvent in chemical reactions, components in ink and coating formulations and as a coating stripper in the electronic industry. N-Octyl-Pyrrolidone is a keto-pyrrole, a compound of the 5-membered lactam structure (gamma-butyrolactam). N-Octyl-Pyrrolidone containing lactam compound has good solvency and is therefore useful in industrial applications. This is an important part of antibiotics such as penicillin. N-Octyl-Pyrrolidones are cyclic esters and analogs, active nuclei in pharmacological activity and aromas. Laktams have large demands on the artificial fiber industry. They can be polymerized and used as nylon precursors. N-Octyl-Pyrrolidone is used as a solvent for surface treatment for textile, metal coated plastics, polymers and paint removal. N-Octyl-Pyrrolidone and its derivatives are used as intermediates for the synthesis of agricultural chemicals, medicines, textile auxiliaries, plasticizers, polymer solvents, stabilizers, special inks and as a nylon pioneer. NMP as a solvent for stripping and resins, Cleaner for polymeric residues, Metal coating; Printed circuit manufacturing; SBR latex production, Pigment dispersant, Acetylene and butadiene extraction, Natural gas dehydration and Lubrication oil processing.
Using areas of N-Octyl-Pyrrolidone:
-Detergent as soil penetrant in pesticide formulation
-Wetting agent in fountain solution of aqueous systems in printing process, e.g. fountain solution
-Softener in hard surface cleaners, laundry pres-potters and metal cleaning
-Detergent in pharmaceutical formulation, eg. veterinary medicine
-Wetting agent for dishwashing, industrial and institutional cleaners
-Solvent for polymers and hydrophobic substances
-Pigment dispersion aid and pigment conditioning solvent and Component of photo resist strippers
-Dye carrier for aramid fabrics

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.