1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Benzil Alkol ( Benzilalkol )

 EC no .: 202-859-9; CAS no .: 100-51-6; Mol. formül: C7H8O; Benzyl Alcohol;benzylalcohol;benzilalkol; Benzil Alkol; Benzenmetanol; a-Hidroksitoluen; a-Toluenol;(Hidroksimetil) benzen; Benzenecarbinol; Fenilkarbinol; Fenilmetanol; Fenilmetil alkol; Metanol, fenil-; NCI-C06111; Hydroxytoluene; Bentalol; Benzoil alkol; Benzenmethanol; Benzilik alkol; Metanol benzen; NSC 8044; Benzyl Alkohol.

Kimya endüstrisi için koruyucu, antioksidan ve çözücü.

Benzil alkol, C6H5CH2OH formülüne sahip aromatik bir alkoldür. Benzil grubu genellikle "Bn" olarak kısaltılır (benzoil için kullanılan "Bz" ile karıştırılmamalıdır), bu nedenle benzil alkol BnOH olarak belirtilir. Benzil alkol, hafif hoş bir aromatik kokuya sahip renksiz bir sıvıdır. Polaritesi, düşük toksisitesi ve düşük buhar basıncı nedeniyle faydalı bir çözücüdür. Benzil alkol, suda orta derecede çözünürlüğe sahiptir (4 g / 100 mL) ve alkoller ve dietil eter ile karışabilir. Alkol grubunun protonsuzlaştırılmasıyla üretilen anyon, benzilat veya benziloksit olarak bilinir.

 

Moleküler formül: C7H8O

Molar kütle: 108.138

CAS Kayıt Numarası: 100-51-6

Görünüm: Benzil alkol, ACS,% 99 +; Benzil alkol,% 99; Benzil alkol, ACS,% 99 +; Benzil alkol,% 99; hafif keskin, hafif aromatik, meyvemsi bir kokuya sahip renksiz sıvı; renksiz sıvı

Erime noktası: -15 ° C

Kaynama noktası: 205 ila 206 ° C

Çözünürlük: Su, 4.29e + 004 mg / L (25 derece C)

Benzil alkol, birçok bitki tarafından doğal olarak üretilir ve genellikle meyvelerde ve çaylarda bulunur. Ayrıca yasemin, sümbül ve ylang-ylang gibi çeşitli uçucu yağlarda bulunur. Ayrıca kunduzların kastor keselerinden elde edilen kastoreumda da bulunur.

 

Benzil alkol, hidrolize olan benzil klorür yoluyla endüstriyel olarak toluenden üretilir:

 

C6H5CH2Cl + H2O → C6H5CH2OH + HCl

Başka bir yol, toluenin benzoik aside oksidasyonunun bir yan ürünü olan benzaldehidin hidrojenasyonunu gerektirir.

 

Laboratuvar kullanımı için, fenilmagnezyum bromidin (C6H5MgBr) formaldehit ile Grignard reaksiyonu ve benzaldehidin Cannizzaro reaksiyonu da benzil alkol verir. Sonuncusu ayrıca organik orantısızlaştırma reaksiyonunun bir örneği olan benzoik asidi verir.

 

Rol Sınıflandırması

Kimyasal Rol(ler):

Çözücü: (Kimyasal bileşimlerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın diğer maddeleri (çözünen maddeleri) çözebilen bir sıvı)

Antioksidan: (Oksijen veya peroksitlerin neden olduğu oksidasyona karşı çıkan veya reaksiyonları inhibe eden bir madde)

Biyolojik Rol(ler):

Metabolit: (Metabolizmadan kaynaklanan herhangi bir ara ürün veya ürün. 'Metabolit' terimi, yaygın olarak birincil ve ikincil metabolitler olarak bilinen sınıfları kapsar)

Uygulama(lar): Solvent: (Diğer maddeleri (çözünen maddeleri) kimyasal bileşimlerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın çözebilen bir sıvı)

Koku: (Hoş veya çekici bir koku yaymak veya vermek için bir madde, özüt veya müstahzar)

 

 

Tepkiler

Çoğu alkol gibi, esterler oluşturmak için karboksilik asitlerle reaksiyona girer. Organik sentezde benzil esterler, hafif hidrojenoliz ile uzaklaştırılabildikleri için popüler koruma gruplarıdır.

 

Benzil alkol, N-benzilakrilamid vermek için akrilonitril ile reaksiyona girer. Bu bir Ritter reaksiyonu örneğidir:

 

C6H5CH2OH + NCCHCH2 → C6H5CH2N (H) C (O) CHCH2

 

Uygulamalar

Benzil alkol, mürekkepler, mumlar, şelaklar, boyalar, cilalar ve epoksi reçine kaplamalar için genel bir çözücü olarak kullanılır. Bu nedenle boya sıyırıcılarda, özellikle karışımın boyalı yüzeylere yapışmasını teşvik etmek için uyumlu viskozite artırıcılarla birleştirildiğinde kullanılabilir.

 

Sabun, parfüm ve aroma endüstrilerinde kullanılan çeşitli ester ve eterlerin öncüsüdür. Örneğin. benzil benzoat, benzil salisilat, benzil sinamat, dibenzil eter, benzil butil ftalat.

 

Ayrıca e-sigaralarda kullanılan aromaları arttırmak için e-likit olarak kullanılır. Hasarlı cilde veya mukoza zarlarına% 10 konsantrasyonda uygulandığında lokal anestezik ve antimikrobiyal ajan görevi görür. Halı temizleme ürünlerinde yağ çözücü olarak kullanılabilir. Boya çözücü olarak yün, naylon ve deri boyama sürecini geliştirir.Ayrıca fotoğraf filmi geliştirici ve böcek kovucu olarak da kullanılır.

 

Bakteriyostatik ve antipruritik özelliklerinden dolayı genellikle intravenöz ilaç solüsyonlarına koruyucu olarak eklenir. Aynı zamanda bir fotoğraf geliştirici olarak da kullanılır. Benzil alkol, intravenöz ilaçlarda düşük konsantrasyonda bakteriostatik koruyucu olarak kullanılır. Sağlıklı bireylerde hızla benzoik aside oksitlenir, karaciğerde glisinle konjuge olur ve hippurik asit olarak atılır. Yüksek konsantrasyonlar solunum yetmezliği, vazodilasyon, hipotansiyon, konvülsiyonlar ve felç gibi toksik etkilere neden olabilir. Yenidoğanlar, özellikle kritik derecede hasta iseler, benzil alkolü yetişkinler kadar kolay metabolize edemeyebilirler. 1980'lerin başlarında, benzil alkol koruyucusu içeren salin yıkama solüsyonlarının kullanımıyla ilişkili on altı yenidoğan ölümüne ilişkin raporlar, yenidoğanlarda kullanımından kaçınmak için önerilere yol açtı.

 

 

Fiziksel

Benzil alkol, renksiz bir sıvıdır, neredeyse kokusuzdur, suda az çözünür.

 

Kullanılabilirlik

Benzil alkol, kimyasal tedarikçiler tarafından satılmaktadır. Çevrimiçi olarak da satın alınabilir.

Benzil alkol bazen hırdavat ve sanat / resim mağazalarında çözücü olarak bulunabilir, çoğu zaman diğer çözücülerle karıştırılmış olsa da çoğunlukla saftır.

Bazı pencere temizleme ürünleri ve ağız gargaraları, küçük bir oranda da olsa benzil alkol içerir.

 

Hazırlık

Benzil klorürün sodyum hidroksit ile hidrolize edilmesiyle hazırlanabilir.

Reaksiyon için kullanılan benzil klorür, toluenin UV ışığı altında klorlanmasıyla elde edilebilir.

 

KOZMETİKTE BENZİL ALKOL:

İÇERİK TÜRÜ: Koruyucu, antioksidan ve çözücü

BAŞLICA FAYDALARI: Malzemeleri korur, stabilize eder ve çözer

KİMLERİN KULLANMASI GEREKİR: Genel olarak, benzil alkol, gerçekten temas alerjisi olmayan herkes tarafından güvenle kullanılabilir. Krant, korunmamış ürünleri tercih edenlerin, benzil alkol gibi standart koruyucular içeren ürünlerden kaçınmak isteyeceklerini, ancak bunun kontaminasyon riski taşıdığını ekliyor.

NASIL KULLANABİLİRSİNİZ: Benzil alkol, duyarlı değilseniz ve düşük konsantrasyonda kullanılıyorsa günlük olarak kullanmak güvenlidir.

ŞUNLARLA İYİ ÇALIŞIR: Benzil alkol, diğer bileşenlerin tümü olmasa da çoğu ile iyi çalışır.

ŞUNLARLA KULLANMAYIN: Benzil alkol, diğer bileşenlerin tümü olmasa da çoğu ile iyi çalışır.

 

 

Benzil Alkol Nedir?

En yaygın olarak benzil alkol olarak bilinmesine rağmen, aromatik alkol, benzenmetanol veya fenilkarbinol gibi birkaç başka isimle de anılır. Meyveden elde edilir, renksiz bir sıvı halindedir ve hafif tatlı bir kokusu vardır. Çok işlevli bir bileşen olarak, benzil alkolü nemlendiriciler, dudak balsamları, yüz yıkamaları ve hatta makyaj gibi birçok farklı cilt bakımı, kozmetik ve kişisel ürünün içerik etiketinde görebilirsiniz. Wong'a göre, esas olarak ürün formülasyonunda, mikroorganizmaların ürünlerde aşırı büyümesini engellemek için koruyucu olarak kullanılıyor ve bu daha sonra bir enfeksiyona yol açabilir.

Wong, "Çoğunlukla parabenler hakkındaki korku çığırtkanlığı nedeniyle kullanılıyor," diyor. "Pek çok tüketici parabenler konusunda endişeli olduğundan, alternatif koruyucular pazarlama amaçlı kullanılmalıdır. Doğal olarak bulunur, böylece şirketler onu ürünlerde kullanabilir ve yine de onları 'doğal' olarak pazarlayabilir."

 

Benzil Alkolün Cilt İçin Faydaları

Bazı formüllerde antioksidan etkilere sahip olmasının yanı sıra, benzil alkolün cildiniz için belirli bir faydası yoktur, bunun yerine cilt bakımı formüllerini cildiniz için daha iyi performans göstermeleri için optimize etmeye yardımcı olur. İşte benzil alkolün ürünlerinizin daha etkili çalışmasına yardımcı olan birkaç önemli yolu:

 

Ürünü korur: Krant'a göre benzil alkol, mikropları, özellikle de parazitleri öldürme kabiliyeti nedeniyle cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde koruyucu görevi görür. "Koruyucu içermeyen herhangi bir kozmetik veya kişisel bakım ürünü (örneğin, koruyucu içermeyen göz damlası) genellikle temas veya hava yoluyla kontaminasyonu önlemek için tek kullanımlık kaplarda gelir" diyor. Benzil alkol, ürünlerin birden fazla kullanım için tasarlanmış daha büyük paketlerde şişelenmesine izin verir.

Formülü stabilize eder: Krant, içeriğin aynı zamanda ürünün oksidatif parçalanmasına karşı stabilize edici bir ajan görevi gördüğünü, bu da ürünlerinizin daha uzun süre daha etkili bir şekilde çalışmasını sağladığını ekliyor.

Antioksidan aktiviteye sahiptir: Krant, benzil alkolün antioksidan özelliklere sahip olduğunu ve antioksidanların serbest radikal hasarına karşı koruma sağladığını söylüyor.

Bileşenleri çözer: Benzil alkolün ayrıca bir çözücü olarak işlev gördüğü ve bir ürünün formülündeki diğer bileşenlerin çözülmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Viskoziteyi düşürür: Çalışmalar, benzil alkolün viskoziteyi iyileştirdiğini ve bu da ürünlerin daha kolay akmasına izin verdiğini göstermektedir.

Hoş bir koku verir: Aromatik bir alkol olan benzil alkol, doğal olarak hoş kokuludur ve hafif tatlı bir koku verir.

 

 

Benzil Alkolün Yan Etkileri

Krant, "Benzil alkol, sağlam cilt üzerinde kullanıldığında cilt bakımı ve kozmetikte güvenli bir bileşen olarak kabul edilir" diyor. Bununla birlikte, daha önce bir veya iki kez "kötü" alkoller listesinde benzil alkol görmüş olabilirsiniz.

 

Bazı insanlar için kaşıntıya neden olabilir: "Çoğu koruyucuda olduğu gibi, benzil alkol ne yazık ki tahriş edici olabilir ve bazı insanlar için kaşıntıya neden olabilir" diyor Krant.

Aşırı kullanımla toksisite mümkündür: "Toksisite, normal kullanımda bir risk olarak görülmeyen aşırı yutma olasılığıdır," diyor Wong ve düşük konsantrasyonda kullanıldığında güvenli olduğunu ve genellikle iyi formüle edilmiş ürünlerde bulunduğunu ekliyor.

Bununla birlikte Krant, yalnızca nadir durumlarda benzil alkole gerçekten alerjisi olan birisinin olduğuna dikkat çekiyor. Benzil alkol içeren ürünlere karşı bir ters reaksiyon (şişlik veya kızarıklık gibi) yaşarsanız ve buna alerjiniz olabileceğinden şüphelenirseniz, Krant, bunun dermatoloğunuz veya alerji uzmanınızla yapılan resmi cilt alerji yama testi ile tespit edilebileceğini söylüyor.

 

Koruyucuyu ürünlerinizde kullanmanın daha ciddi risklerine gelince, bu endişeler o kadar geçerli değildir. Krant, "Alerjenite potansiyeli düşük ve toksisite riski düşüktür" diyor.

 

Bu nasıl kullanılır

Benzil alkole alerjiniz olmadığı sürece Krant ve Wong, normal cilt bakımı rutininizde kullanmanın tamamen iyi olduğunu söylüyor. İçerik bu kadar geniş bir kozmetik yelpazesinde yer aldığından, onu uygulayacağınız zamanın yanı sıra rutininizdeki adım her bir ürüne bağlıdır.

Bu kaynak metin hakkında daha fazla bilgiEk çeviri bilgileri için kaynak metin gerekli

Geri bildirim gönder

Yan paneller

 

 

alcohol bencílico (es)

alcool benzilico (it)

alcool benzylique (fr)

alkohol benzylowy (pl)

Bensüülalkohol (et)

Bentsyyli-alkoholi (fi)

benzil alcool (ro)

benzil alkol (tr)

benzil alkol ( türkçe)

benzilalkol( türkçe)

benzil alkohol (sl)

benzil-alkohol (hr)

benzilo alkoholis (lt)

benzilspirts (lv)

benzylalcohol (nl)

benzylalkohol (cs)

fenylokarbinol (pl)

fenylometanol (pl)

álcool benzílico (pt)

βενζυλική αλκοόλ (el)

бензилов алкохол (bg)

CAS names: Benzenemethanol

 

IUPAC names: Alcool, benzylique; Benzenemethanol, Phenylcarbinol;Benzyl alcohol, Phenylmethanol; benzyl alcohol; benzenemethanol; phenylmethanol; benzyl alkohol; Benzylic alcohol; Bezyl alcohol; fenilmetanol; fenylmethanol;hydroxymethylobenzene

;Phenyl methanol; phenyl-methanol; Phenylcarbinol; PHENYLMETHANOL; Phenylmethyl alcohol; Phenylmethylalcohol

 

Trade names

(Hydroxymethyl)benzene

.alpha.-Hydroxytoluene

.alpha.-Toluenol

ALPHA-HYDROXYTOLUOL

ALPHA-OXYTOLUOL

Benzenecarbinol

Benzenemethanol (9CI)

BENZOLCARBINOL

BENZOLMETHANOL

Benzyl alcohol (8CI)

HYDROXYMETHYLBENZOL

PHENYLMETHYLALKOHOL

Sunmorl BK 20

Üveglakk 1:1 B komponens

benzyl alcohol

phenylmethanol

benzenemethanol

100-51-6

phenylcarbinol

Benzoyl alcohol

benzylalcohol

Benzenecarbinol

Hydroxytoluene

Phenylmethyl alcohol

alpha-Toluenol

(Hydroxymethyl)benzene

Phenolcarbinol

Benzal alcohol

alpha-hydroxytoluene

benzylic alcohol

Alcool benzylique

Benzylicum

Methanol, phenyl-

Phenylcarbinolum

hydroxymethylbenzene

Phenyl-Methanol

BENZYL-ALCOHOL

Euxyl K 100

Bentalol

Aromatic alcohol

Caswell No. 081F

.alpha.-Toluenol

Benzyl alcohol (natural)

Alcool benzilico [DCIT]

Itch-X

alcoholum benzylicum

NCI-C06111

benzenmethanol

.alpha.-Hydroxytoluene

Benzylalkohol

FEMA No. 2137

Aromatic primary alcohol

Alcool benzylique [INN-French]

Benzyl alkohol

Alcohol bencilico [INN-Spanish]

Methanol benzene

Alcoholum benzylicum [INN-Latin]

HOCH-Ph-polymer

phenylmethan-1-ol

BnOH

Benzyl alcohol Natural

Benzyl alcohol [USAN:INN:JAN]

EINECS 202-859-9

EPA Pesticide Chemical Code 009502

BRN 0878307

TOLUENE,ALPHA-HYDROXY

66072-40-0

Phenyl Methanol

Benzyl alcohol, ACS reagent

Benzyl alcohol, for analysis

MBN

Ulesfia

Alcool benzilico

Alcohol bencilico

CAS-100-51-6

Ulesfia (TN)

Benzyl alcohol, 98+%, Extra Dry, AcroSeal(R)

Benzylalcohol

Benzalalcohol

Benzalcohol

Bentanol

Benzyl alcohol, specified according to requirements of Ph.Eur.

Alcoolbenzylique

benzene-methanol

Benzyl Alcohole

a-Hydroxytoluene

a-Toluenol

Benzenemethanol.

Benzyl alcohol [INN:JAN:NF]

Sunmorl BK 20

Nat. Benzyl Alcohol

PhCH2OH

Bn-OH

C6H5CH2OH

EC 202-859-9

PINAPUR™ 9 BA-R

Benzyl alcohol (JP15/NF)

Benzyl alcohol, 99%, pure

$l^{1}-oxidanylmethylbenzene

4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference)

Benzyl alcohol, LR, >=99%

Benzyl alcohol (Benzenemethanol)

Benzyl alcohol (JP17/NF/INN)

Benzyl Alcohol Reagent ACS Grade

Pharmakon1600-01502555

Benzyl alcohol, analytical standard

Benzyl alcohol, AR, >=99.5%

Benzyl alcohol, anhydrous, 99.8%

Benzyl alcohol, >=99%, FCC, FG

Benzyl alcohol, natural, >=98%, FG

Benzyl alcohol, ACS reagent, >=99.0%

Benzyl alcohol, ReagentPlus(R), >=99%

Benzyl alcohol, USP, 98.0-100.5%

Benzyl alcohol, tested according to Ph.Eur.

E1519

Benzyl alcohol, p.a., ACS reagent, 99.0%

Benzyl alcohol, Vetec(TM) reagent grade, 98%

benzyl alcohol;BENZYL ALCOHOL;Benzenemethanol

Benzyl alcohol, certified reference material, TraceCERT(R)

Benzyl alcohol on polystyrene, 3.5 mmol/g@CRLFMFCD03792087

Benzyl alcohol, European Pharmacopoeia (EP) Reference Standard

Benzyl alcohol, puriss. p.a., ACS reagent, >=99.0% (GC)

Benzyl alcohol, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard

 

(hydroxymethyl)benzene

100-51-6 [RN]

202-859-9 [EINECS]

878307 [Beilstein]

Alcohol bencílico [Spanish] 

Alcohol benzylicus

alcoholum benzylicum [Latin] 

Alcool benzilico [Italian]

Álcool benzílico [Russian]

Alcool benzylique [French] 

Alkohol benzylowy [Polish]

Benzenemethanol [ACD/Index Name]

benzyl alcohol; benzylalcohol; Benzylalkohol [German]; BnOH; Phenylmethanol [ACD/IUPAC Name] 

Phenylmethanol [German] 

Phénylméthanol [French] 

phenylmethyl alcohol

Ulesfia [Trade name]

Βενζυλική αλκοόλη [Modern Greek (1453-)]

бензиловый спирт [Russian] 

ベンジルアルコール [Japanese]

كحول بنزيل [Arabic] 

苯甲醇 [Chinese] 

&α;-hydroxytoluene

1336-27-2 [RN]

14915-25-4 [RN]

185532-71-2 [RN]

4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]

66072-40-0 [RN]

68661-10-9 [RN]

71258-23-6 [RN]

a-Hydroxytoluene

alcohol bencílico

alcoholum benzylicum

alcool benzylique

Alcoolbenzylique

Aromatic alcohol

a-Toluenol

Bentalol

Benzal alcohol

Benzalalcohol

Benzalcohol

Benzencarbinol

benzenecarbinol

Benzenmethanol

Benzoyl alcohol

Benzyl alcohol|Phenylmethanol

Benzyl Alcohole

Benzyl alkohol

Benzylalcohol 100 µg/mL in Methanol

Benzylalkohol

benzylic alcohol

Benzylicum

HYDROXYMETHYLBENZENE

hydroxytoluene

Methanol benzene

Methanol, phenyl-

MFCD03792087 [MDL number]

Nat. Benzyl Alcohol

O-Benzylhydroxylamine

OBZ

Phenolcarbinol

Phenyl carbinol

Phenylcarbinol [Wiki]

Phenylcarbinolum

phenylmethan-1-ol

Phenyl-methanol

Phenylmethanol, Benzenemethanol

Q1R [WLN]

Toluene [ACD/IUPAC Name] [Wiki]

WLN: Q1R

α-Hydroxytoluene

α-Hydroxytoluene

α-toluenol

α-Toluenol

бензиловый спирт

كحول بنزيل

苯甲醇

 

 

 

 

 

EC no.: 202-859-9; CAS no.: 100-51-6; Mol. formula: C7H8O; Benzyl Alcohol; Benzenemethanol; α-Hydroxytoluene; α-Toluenol; (Hydroxymethyl)benzene; Benzenecarbinol; Phenylcarbinol; Phenylmethanol; Phenylmethyl alcohol; Methanol, phenyl-; NCI-C06111; Hydroxytoluene; Bentalol; Benzoyl alcohol; Benzenmethanol; Benzylic alcohol; Methanol benzene; NSC 8044; Benzyl Alkohol

Preservative, antioxidant, and solvent for chemical industry.

Benzyl alcohol is an aromatic alcohol with the formula C6H5CH2OH. The benzyl group is often abbreviated "Bn" (not to be confused with "Bz" which is used for benzoyl), thus benzyl alcohol is denoted as BnOH. Benzyl alcohol is a colorless liquid with a mild pleasant aromatic odor. It is a useful solvent due to its polarity, low toxicity, and low vapor pressure. Benzyl alcohol has moderate solubility in water (4 g/100 mL) and is miscible in alcohols and diethyl ether. The anion produced by deprotonation of the alcohol group is known as benzylate or benzyloxide.

 

Molecular formula: C7H8O

Molar mass: 108.138

CAS Registry Number: 100-51-6

Appearance: Benzyl alcohol, ACS, 99+%; Benzyl alcohol, 99%; Benzyl alcohol, ACS, 99+%; Benzyl alcohol, 99%; colourless liquid with a slightly pungent, faint aromatic, fruity odour; colourless liquid

Melting point: -15 °C

Boiling point: 205 to 206 °C

Solubility: Water, 4.29e+004 mg/L (25 deg C)

Benzyl alcohol is produced naturally by many plants and is commonly found in fruits and teas. It is also found in a variety of essential oils including jasmine, hyacinth and ylang-ylang. It is also found in castoreum from the castor sacs of beavers.

 

Benzyl alcohol is produced industrially from toluene via benzyl chloride, which is hydrolyzed:

 

C6H5CH2Cl + H2O → C6H5CH2OH + HCl

Another route entails hydrogenation of benzaldehyde, a by-product of the oxidation of toluene to benzoic acid.

 

For laboratory use, Grignard reaction of phenylmagnesium bromide (C6H5MgBr) with formaldehyde and the Cannizzaro reaction of benzaldehyde also give benzyl alcohol. The latter also gives benzoic acid, an example of an organic disproportionation reaction.

 

Roles Classification 

Chemical Role(s):

Solvent (A liquid that can dissolve other substances (solutes) without any change in their chemical composition)

Antioxidant (A substance that opposes oxidation or inhibits reactions brought about by dioxygen or peroxides)

Biological Role(s):

Metabolite (Any intermediate or product resulting from metabolism. The term 'metabolite' subsumes the classes commonly known as primary and secondary metabolites)

Application(s):Solvent (A liquid that can dissolve other substances (solutes) without any change in their chemical composition)

Fragrance (A substance, extract, or preparation for diffusing or imparting an agreeable or attractive smell)

 

 

Reactions

Like most alcohols, it reacts with carboxylic acids to form esters. In organic synthesis, benzyl esters are popular protecting groups because they can be removed by mild hydrogenolysis.

 

Benzyl alcohol reacts with acrylonitrile to give N-benzylacrylamide. This is an example of a Ritter reaction:

 

C6H5CH2OH + NCCHCH2 → C6H5CH2N(H)C(O)CHCH2

 

Applications

Benzyl alcohol is used as a general solvent for inks, waxes, shellacs, paints, lacquers, and epoxy resin coatings. Thus it can be used in paint strippers, especially when combined with compatible viscosity enhancers to encourage the mixture to cling to painted surfaces.

 

It is a precursor to a variety of esters and ethers, used in the soap, perfume, and flavor industries. E.g. benzyl benzoate, benzyl salicylate, benzyl cinnamate, dibenzyl ether, benzyl butyl phthalate.

 

It is also used in e-liquid for e-cigarettes to enhance the flavors used. When applied to damaged skin or mucous membranes at a 10% concentration, it acts as a local anesthetic and antimicrobial agent. It can be utilized as a degreaser in rug cleaning products. As a dye solvent, it enhances the process of dying wool, nylon, and leather.It also has use as a photographic film developer and as an insect repellent

 

It is often added to intravenous medication solutions as a preservative due to its bacteriostatic and antipruritic properties. It is also used as a photographic developer. Benzyl alcohol is used as a bacteriostatic preservative at low concentration in intravenous medications. It is oxidized rapidly in healthy individuals to benzoic acid, conjugated with glycine in the liver, and excreted as hippuric acid. High concentrations can result in toxic effects including respiratory failure, vasodilation, hypotension, convulsions, and paralysis. Newborns, especially if critically ill, may not metabolize benzyl alcohol as readily as adults. Reports in the early 1980s of sixteen neonatal deaths associated with the use of saline flush solutions containing benzyl alcohol preservative led to recommendations to avoid its use in neonates.

 

Use in health care

Benzyl alcohol is used as a bacteriostatic preservative at low concentration in intravenous medications, cosmetics, and topical drugs.Some caution is necessary if a high percent of Benzyl alcohol is used as benzaldehyde arises from benzyl alcohol when used as preservative in an injectable formulation solution. 

 

Benzyl alcohol, sold under the brand name Ulesfia, was approved by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) in 2009, as a 5% solution for the treatment of head lice in people 6 months of age and older. It affects the louse's spiracles, preventing them from closing.These then become clogged with water or mineral oil or other matter and cause the insect to die from asphyxiation.

 

Benzyl alcohol is used effectively for treating lice infestations as the active ingredient in lotion shampoo with 5% benzyl alcohol.

 

Other uses

Benzyl alcohol has nearly the same refraction index as quartz and wool fiber. If a clear quartz object is immersed in benzyl alcohol, it becomes almost invisible. This test has been used to determine non-destructively whether an object is truly made of quartz.Similarly, white wool immersed in benzyl alcohol also becomes almost invisible, clearly revealing contaminants such as dark and medullated fibers and vegetable matter.

 

Contact dermatitis

 

Illustration of allergic contact dermatitis

Benzyl alcohol is an ingredient used in the manufacture of soaps, topical creams, skin lotions, shampoos, and facial cleansers and is popular due to its anti-bacterial and anti-fungal properties. It is a common ingredient in a variety of household products and can cause severe allergic contact dermatitis in a significant percentage of the population.

 

 

Safety

Benzyl alcohol has low acute toxicity with an LD50 of 1.2 g/kg in rats. It oxidizes rapidly in healthy individuals to benzoic acid, conjugated with glycine in the liver, and excreted as hippuric acid. Very high concentrations can result in toxic effects including respiratory failure, vasodilation, hypotension, convulsions, and paralysis.

 

Benzyl alcohol is toxic to neonates and is associated with the gasping syndrome.

 

Benzyl alcohol is severely toxic and highly irritating to the eye.Pure benzyl alcohol produces corneal necrosis.

 

Benzyl alcohol is not considered to be a carcinogen, and no data are available regarding teratogenic or reproductive effects

 

 

Benzyl alcohol appears as a clear colorless liquid with a pleasant odor. Slightly denser than water. Flash point 194°F. Boiling point 401°F. Contact may irritate skin, eyes, and mucous membranes. May be slightly toxic by ingestion. Used to make other chemicals.

Benzyl alcohol is an aromatic alcohol that consists of benzene bearing a single hydroxymethyl substituent. It has a role as a solvent, a metabolite, an antioxidant and a fragrance.

 

 

Properties

Chemical

Benzyl alcohol can be oxidized to benzaldehyde and benzoic acid.

Reaction with concentrated hydrochloric acid will yield benzyl chloride.

 

Physical

Benzyl alcohol is a colorless liquid, almost odorless, slightly soluble in water.

 

Availability

Benzyl alcohol is sold by chemical suppliers. Can also be purchased online.

Benzyl alcohol can sometimes be found in hardware and art/painting stores as solvent, mostly pure, though most of the time mixed with other solvents.

Some window cleaning products and mouthwashers contain benzyl alcohol, albeit in a small percentage.

 

Preparation

Can be prepared by hydrolyzing benzyl chloride with sodium hydroxide.

The benzyl chloride used for the reaction can be obtained by chlorinating toluene under UV light.

 

BENZYL ALCOHOL IN COSMETICS:

TYPE OF INGREDIENT:Preservative, antioxidant, and solvent

MAIN BENEFITS:Preserves, stabilizes, and dissolves ingredients

WHO SHOULD USE IT:In general, benzyl alcohol is safe to use by anyone who does not have a true contact allergy to it. Krant adds that those who prefer un-preserved products would want to avoid products containing standard preservatives like benzyl alcohol, though it may risk contamination.

HOW OFTEN CAN YOU USE IT:Benzyl alcohol is safe to use on a daily basis if you're not sensitive to it and if it's used at a low concentration.

WORKS WELL WITH:Benzyl alcohol works well with most, if not all, other ingredients.

DON'T USE WITH:Benzyl alcohol works well with most, if not all, other ingredients.

 

What Is Benzyl Alcohol?

Although it's most widely known as benzyl alcohol, the aromatic alcohol also goes by a few other names, such as benzenemethanol or phenylcarbinol. It's derived from fruit, comes in the form of a colorless liquid, and has a slightly sweet scent. As a multifunctional ingredient, you can spot benzyl alcohol on the ingredient label of many different skincare, cosmetic, and personal products, such as moisturizers, lip balms, face washes, and even makeup. According to Wong, it's primarily used in product formulation as a preservative to stop microorganisms from overgrowing in products, which could later lead to an infection. 

"It's mostly used because of the scaremongering about parabens," Wong says. "Since a lot of consumers are worried about parabens, alternative preservatives have to be used for marketing reasons. It's found naturally, so companies can use it in products and still market them as 'natural.'"

 

Benefits of Benzyl Alcohol for Skin

Besides having antioxidant effects in certain formulas, benzyl alcohol doesn't have any specific benefits for your skin itself, but rather helps to optimize skincare formulas so that they can better perform for your skin. Here are a few key ways benzyl alcohol helps your products work more effectively:

 

Preserves the product: According to Krant, benzyl alcohol acts as a preservative in skincare and cosmetic products due to its ability to kill microbes—especially parasites. "Any cosmetic or personal care product that is made with no preservatives (for example, preservative-free eye drops) generally comes in individual single-use containers to prevent contamination by contact or air," she says. Benzyl alcohol allows products to be bottled in larger packages designed for more than one use.

Stabilizes the formula: Krant adds that the ingredient also acts as a stabilizing agent against the oxidative breakdown of the product, which means it allows your products to work more effectively for a longer period of time.

Has antioxidant activity: Krant says benzyl alcohol also has antioxidant properties, and antioxidants protect against free-radical damage.

Dissolves ingredients: Benzyl alcohol is also shown to function as a solvent and helps to dissolve other ingredients in a product's formula.

Decreases viscosity: Studies show benzyl alcohol also improves viscosity, which allows products to flow more easily.

Imparts a nice scent: As an aromatic alcohol, benzyl alcohol is naturally fragrant and gives off a slightly sweet scent.

 

 

Side Effects of Benzyl Alcohol

"Benzyl alcohol is considered to be a safe ingredient in skincare and cosmetics when used on intact skin," Krant says. With that said, you might have seen benzyl alcohol on a list of "bad" alcohols once or twice before.

 

Can cause itching for some people: "As is the case for most preservatives, benzyl alcohol can, unfortunately, be an irritant and cause itching for some people," says Krant.

Toxicity is possible with overuse: "Toxicity is a possibility with excessive ingestion, which is not considered a risk with normal usage," says Wong, adding that it's safe when used at a low concentration—and it usually is in well-formulated products.

However, Krant points out that only in rare cases is someone actually allergic to benzyl alcohol. If you experience an adverse reaction (such as swelling, or redness) to products containing benzyl alcohol and suspect you could have an allergy to it, Krant says this can be identified through formal skin allergy patch testing with your dermatologist or allergist.

 

As for more serious risks of using the preservative in your products, those concerns aren't as valid. "The potential for allergenicity is low, and low risk of toxicity," Krant says.

 

How to Use It

As long as you don't have an allergy to benzyl alcohol, Krant and Wong say it's totally fine to use in your regular skincare routine. Because the ingredient is included in such a wide range of cosmetics, the time of day you would apply it, as well as the step in your routine, depends on each specific product.

 

 

alcohol bencílico (es)

alcool benzilico (it)

alcool benzylique (fr)

alkohol benzylowy (pl)

Bensüülalkohol (et)

Bentsyyli-alkoholi (fi)

benzil alcool (ro)

benzil alkol (tr)

benzil alkol ( türkçe)

benzilalkol( türkçe)

benzil alkohol (sl)

benzil-alkohol (hr)

benzilo alkoholis (lt)

benzilspirts (lv)

benzylalcohol (nl)

benzylalkohol (cs)

fenylokarbinol (pl)

fenylometanol (pl)

álcool benzílico (pt)

βενζυλική αλκοόλ (el)

бензилов алкохол (bg)

CAS names: Benzenemethanol

 

IUPAC names: Alcool, benzylique; Benzenemethanol, Phenylcarbinol;Benzyl alcohol, Phenylmethanol; benzyl alcohol; benzenemethanol; phenylmethanol; benzyl alkohol; Benzylic alcohol; Bezyl alcohol; fenilmetanol; fenylmethanol;hydroxymethylobenzene

;Phenyl methanol; phenyl-methanol; Phenylcarbinol; PHENYLMETHANOL; Phenylmethyl alcohol; Phenylmethylalcohol

 

Trade names

(Hydroxymethyl)benzene

.alpha.-Hydroxytoluene

.alpha.-Toluenol

ALPHA-HYDROXYTOLUOL

ALPHA-OXYTOLUOL

Benzenecarbinol

Benzenemethanol (9CI)

BENZOLCARBINOL

BENZOLMETHANOL

Benzyl alcohol (8CI)

HYDROXYMETHYLBENZOL

PHENYLMETHYLALKOHOL

Sunmorl BK 20

Üveglakk 1:1 B komponens

benzyl alcohol

phenylmethanol

benzenemethanol

100-51-6

phenylcarbinol

Benzoyl alcohol

benzylalcohol

Benzenecarbinol

Hydroxytoluene

Phenylmethyl alcohol

alpha-Toluenol

(Hydroxymethyl)benzene

Phenolcarbinol

Benzal alcohol

alpha-hydroxytoluene

benzylic alcohol

Alcool benzylique

Benzylicum

Methanol, phenyl-

Phenylcarbinolum

hydroxymethylbenzene

Phenyl-Methanol

BENZYL-ALCOHOL

Euxyl K 100

Bentalol

Aromatic alcohol

Caswell No. 081F

.alpha.-Toluenol

Benzyl alcohol (natural)

Alcool benzilico [DCIT]

Itch-X

alcoholum benzylicum

NCI-C06111

benzenmethanol

.alpha.-Hydroxytoluene

Benzylalkohol

FEMA No. 2137

Aromatic primary alcohol

Alcool benzylique [INN-French]

Benzyl alkohol

Alcohol bencilico [INN-Spanish]

Methanol benzene

Alcoholum benzylicum [INN-Latin]

HOCH-Ph-polymer

phenylmethan-1-ol

BnOH

Benzyl alcohol Natural

Benzyl alcohol [USAN:INN:JAN]

EINECS 202-859-9

EPA Pesticide Chemical Code 009502

BRN 0878307

TOLUENE,ALPHA-HYDROXY

66072-40-0

Phenyl Methanol

Benzyl alcohol, ACS reagent

Benzyl alcohol, for analysis

MBN

Ulesfia

Alcool benzilico

Alcohol bencilico

CAS-100-51-6

Ulesfia (TN)

Benzyl alcohol, 98+%, Extra Dry, AcroSeal(R)

Benzylalcohol

Benzalalcohol

Benzalcohol

Bentanol

Benzyl alcohol, specified according to requirements of Ph.Eur.

Alcoolbenzylique

benzene-methanol

Benzyl Alcohole

a-Hydroxytoluene

a-Toluenol

Benzenemethanol.

Benzyl alcohol [INN:JAN:NF]

Sunmorl BK 20

Nat. Benzyl Alcohol

PhCH2OH

Bn-OH

C6H5CH2OH

EC 202-859-9

PINAPUR™ 9 BA-R

Benzyl alcohol (JP15/NF)

Benzyl alcohol, 99%, pure

$l^{1}-oxidanylmethylbenzene

4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference)

Benzyl alcohol, LR, >=99%

Benzyl alcohol (Benzenemethanol)

Benzyl alcohol (JP17/NF/INN)

Benzyl Alcohol Reagent ACS Grade

Pharmakon1600-01502555

Benzyl alcohol, analytical standard

Benzyl alcohol, AR, >=99.5%

Benzyl alcohol, anhydrous, 99.8%

Benzyl alcohol, >=99%, FCC, FG

Benzyl alcohol, natural, >=98%, FG

Benzyl alcohol, ACS reagent, >=99.0%

Benzyl alcohol, ReagentPlus(R), >=99%

Benzyl alcohol, USP, 98.0-100.5%

Benzyl alcohol, tested according to Ph.Eur.

E1519

Benzyl alcohol, p.a., ACS reagent, 99.0%

Benzyl alcohol, Vetec(TM) reagent grade, 98%

benzyl alcohol;BENZYL ALCOHOL;Benzenemethanol

Benzyl alcohol, certified reference material, TraceCERT(R)

Benzyl alcohol on polystyrene, 3.5 mmol/g@CRLFMFCD03792087

Benzyl alcohol, European Pharmacopoeia (EP) Reference Standard

Benzyl alcohol, puriss. p.a., ACS reagent, >=99.0% (GC)

Benzyl alcohol, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard

 

(hydroxymethyl)benzene

100-51-6 [RN]

202-859-9 [EINECS]

878307 [Beilstein]

Alcohol bencílico [Spanish] 

Alcohol benzylicus

alcoholum benzylicum [Latin] 

Alcool benzilico [Italian]

Álcool benzílico [Russian]

Alcool benzylique [French] 

Alkohol benzylowy [Polish]

Benzenemethanol [ACD/Index Name]

benzyl alcohol; benzylalcohol; Benzylalkohol [German]; BnOH; Phenylmethanol [ACD/IUPAC Name] 

Phenylmethanol [German] 

Phénylméthanol [French] 

phenylmethyl alcohol

Ulesfia [Trade name]

Βενζυλική αλκοόλη [Modern Greek (1453-)]

бензиловый спирт [Russian] 

ベンジルアルコール [Japanese]

كحول بنزيل [Arabic] 

苯甲醇 [Chinese] 

&α;-hydroxytoluene

1336-27-2 [RN]

14915-25-4 [RN]

185532-71-2 [RN]

4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]

66072-40-0 [RN]

68661-10-9 [RN]

71258-23-6 [RN]

a-Hydroxytoluene

alcohol bencílico

alcoholum benzylicum

alcool benzylique

Alcoolbenzylique

Aromatic alcohol

a-Toluenol

Bentalol

Benzal alcohol

Benzalalcohol

Benzalcohol

Benzencarbinol

benzenecarbinol

Benzenmethanol

Benzoyl alcohol

Benzyl alcohol|Phenylmethanol

Benzyl Alcohole

Benzyl alkohol

Benzylalcohol 100 µg/mL in Methanol

Benzylalkohol

benzylic alcohol

Benzylicum

HYDROXYMETHYLBENZENE

hydroxytoluene

Methanol benzene

Methanol, phenyl-

MFCD03792087 [MDL number]

Nat. Benzyl Alcohol

O-Benzylhydroxylamine

OBZ

Phenolcarbinol

Phenyl carbinol

Phenylcarbinol [Wiki]

Phenylcarbinolum

phenylmethan-1-ol

Phenyl-methanol

Phenylmethanol, Benzenemethanol

Q1R [WLN]

Toluene [ACD/IUPAC Name] [Wiki]

WLN: Q1R

α-Hydroxytoluene

α-Hydroxytoluene

α-toluenol

α-Toluenol

бензиловый спирт

كحول بنزيل

苯甲醇

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BENZYL ALCOHOL( BENZİL ALKOL)

CAS NUMBER: 100-51-6

METATAGS (Hydroxymethyl)benzene; alcoolbenzylique;Bentalol; benzalalcohol;Benzalcohol; Benzenemethan-lo; benzenmethanol; Benzoyl alcohol; phenylmethanol; C7H8O; C6H5CH2OH; Alcohol, Benzyl; Benzenemethanol; Benzyl Alcohol; benzyl alcohol; phenylmethanol; benzenemethanol; phenylcarbinol; 100-51-6; Hydroxytoluene; Benzoyl alcohol; Benzenecarbinol; Phenylmethyl alcohol; alpha-Toluenol; (Hydroxymethyl)benzene; Phenolcarbinol; benzylalcohol; Benzal alcohol; Benzylicum; Phenylcarbinolum; Alcool benzylique; Methanol, phenyl-; alpha-hydroxytoluene; Bentalol; Euxyl K 100; Phenyl-Methanol; BENZYL-ALCOHOL; Caswell No. 081F; .alpha.-Toluenol; hydroxymethylbenzene;; Itch-X; benzenmethanol; Ulesfia; benzylic alcohol; Phenyl Methanol; .alpha.-Hydroxytoluene; Methanol benzene; Aromatic primary alcohol; Benzyl alcohol (natural); Alcool benzilico [DCIT]; alcoholum benzylicum; NCI-C06111; enzylalcohol; Alcool benzylique [INN-French]; Benzyl alkohol; a-Hydroxytoluene; a-Toluenol; Alcohol bencilico [INN-Spanish]; Aromatic alcohol; Alcoholum benzylicum [INN-Latin]; Benzene Carbinol; phenylmethan-1-ol; aplha-Hydroxytoluene; Benzyl alcohol Natural; Benzyl alcohol [USAN:INN:JAN]; Alcool benzilico; Alcohol bencilico; 1336-27-2; CAS-100-51-6; Benzalalcohol; Benzalcohol; Benzencarbinol; Benzylalkohol; Averteax; Bentanol; Alcoolbenzylique; benzene-methanol; Benzyl Alcohole; Benzyl alcohol (JP15/NF); 4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference); PENTADEOTEROBENZYL ALCOHOL; Zilactin Early Relief Cold Sore; Benzyl alcohol (JP16/NF/INN); Benzyl Alcohol Reagent ACS Grade;Alcohol, Benzyl;Benzenemethanol;Benzyl Alcohol;benzyl alcohol;phenylmethanol;benzenemethanol;phenylcarbinol;100-51-6;Hydroxytoluene;Benzoyl alcohol;Benzenecarbinol;Phenylmethyl alcohol;alpha-Toluenol;(Hydroxymethyl)benzene;benzylalcohol;Phenolcarbinol;Benzal alcohol;alpha-hydroxytoluene;Alcool benzylique;Benzylicum;Methanol, phenyl-;Phenylcarbinolum;hydroxymethylbenzene;Phenyl-Methanol;Euxyl K 100;Bentalol;Ulesfia;BENZYL-ALCOHOL;benzylic alcohol;Phenyl Methanol;Caswell No. 081F;.alpha.-Toluenol;Benzyl alcohol (natural);Alcool benzilico [DCIT];Itch-X;alcoholum benzylicum;NCI-C06111;benzenmethanol;.alpha.-Hydroxytoluene;Aromatic primary alcohol;Alcool benzylique [INN-French];Alcohol bencilico [INN-Spanish];Aromatic alcohol;Methanol benzene;Alcoholum benzylicum [INN-Latin];Benzene Carbinol;UNII-LKG8494WBH;NSC 8044;phenylmethan-1-ol;aplha-Hydroxytoluene;HSDB 46;FEMA No. 2137;CCRIS 2081;Benzyl alcohol Natural;Benzyl alcohol [USAN:INN:JAN];EINECS 202-859-9;EPA Pesticide Chemical Code 009502;BRN 0878307;TOLUENE,ALPHA-HYDROXY;AI3-01680;CHEBI:17987;WVDDGKGOMKODPV-UHFFFAOYSA-N;MFCD00004599;NCGC00091865-01;DSSTox_CID_152;DSSTox_RID_75404;DSSTox_GSID_20152;Alcool benzilico;Alcohol bencilico;1336-27-2,CAS-100-51-6;enzylalcohol;Benzalalcohol;Benzalcohol;Benzencarbinol;Benzylalkohol;Averteax;Bentanol;Alcoolbenzylique;Benzyl alkohol;benzene-methanol;Benzyl Alcohole;a-Hydroxytoluene;a-Toluenol;OBZ;Ulesfia (TN);Sunmorl BK 20;Nat. Benzyl Alcohol;Babys Own Teething Gel;ACMC-1BQPG;Hydroxymethyl polystyrene;(Hydroxymethyl)polystyrene;SCHEMBL147;bmse000407;CHEMBL720;BENZYL ALCOHOL, ACS;AC1L18SY;WLN: Q1R;Benzyl alcohol polymer-bound;LKG8494WBH;Babys Own Gora Teething Lot;PINAPUR™ 9 BA-R;Benzyl alcohol (JP15/NF);4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference);Benzyl alcohol, polymer-bound;KSC176G5N;BIDD:ER0248;METHYL, HYDROXYPHENYL-;AC1Q7C20;TB 13G;Benzyl alcohol, LR, >=99%;Jsp000133;Benzyl alcohol, 99% 250g;DTXSID5020152;PENTADEOTEROBENZYL ALCOHOL;Zilactin Early Relief Cold Sore;BDBM16418;CTK0H6356;HMDB03119;Baby's Own Teething Gel 2.5%;NSC8044;Benzyl alcohol (JP17/NF/INN);Benzyl Alcohol Reagent ACS Grade,MolPort-001-783-216;BB_SC-7027;HMS3264B16;Pharmakon1600-01502555;ZINC895302;Benzyl alcohol, analytical standard;Benzyl alcohol, AR, >=99.5%;HY-B0892;NSC-8044;Baby's Own Teething Gel - 2.5%;Benzyl alcohol, anhydrous, 99.8%;Tox21_111172;Tox21_202447;Tox21_300044;BBL011938;LS-307,MFCD03792087;NSC760098;SBB058558;STL163453;ZINC00895302;Benzyl alcohol, >=99%, FCC, FG;AKOS000119907;AS04466;Benzyl alcohol, natural, >=98%, FG;BENZYL ALCOHOL, U.S.P./N.F.;CCG-213843;DB06770;LS41488;MCULE-6011707909;NSC-760098;RP18893;RTR-033774;NCGC00091865-02,NCGC00091865-03;NCGC00091865-04;NCGC00254154-01;NCGC00259996-01;AJ-24171;AK146334;BC222892;Benzyl alcohol, ACS reagent, >=99.0%;Benzyl alcohol, ReagentPlus(R), >=99%;Benzyl alcohol, USP, 98.0-100.5%;I765;OR034579;OR214344;OR246346;SC-47293;ZB015017;Benzyl alcohol on polystyrene, 3.5 mmol/g;KB-200532;TR-033774;B2378;Benzyl alcohol, tested according to Ph.Eur.;E1519;FT-0622812;FT-EP2380568A1;Benzyl alcohol, SAJ special grade, >=99.0%;Benzyl alcohol, Vetec(TM) reagent grade, 98%;C00556;C03485;D00077;AB01563201_01;A800221;SR-01000872610;I01-4406;J-000153;SR-01000872610-3;F0001-0019;StratoSpheres™ PL-HMS (Hydroxymethylstyrene) resin;Z955123784;3762963D-6C2A-4BFF-AD94-3180E51BCA68;Benzyl alcohol, certified reference material, TraceCERT(R),Benzyl alcohol, European Pharmacopoeia (EP) Reference Standard;Benzyl alcohol, puriss. p.a., ACS reagent, >=99.0% (GC);Polystyrene cross-linked with divinylbenzene, hydroxymethylated;Polystyrene crosslinked with divinylbenzene, hydroxymethylated;Benzyl alcohol, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard;InChI=1/C7H8O/c8-6-7-4-2-1-3-5-7/h1-5,8H,6H;(Hydroxymethyl)polystyrene, 200-400 mesh, extent of labeling: ~1.7 mmol/g loading;(Hydroxymethyl)polystyrene, 200-500 mesh, extent of labeling: ~1.1 mmol/g loading;Benzyl alcohol, pharmaceutical secondary standard; traceable to USP and PhEur;185532-71-2;66072-40-0;Benzyl alcohol, PharmaGrade, USP/NF, Ph Eur, Manufactured under appropriate GMP controls for pharma or biopharmaceutical production.;Benzyl alcohol, polymer-bound, 100-200 mesh, extent of labeling: 0.5-1.0 mmol/g loading, 1 % cross-linked;Benzyl alcohol, polymer-bound, 100-200 mesh, extent of labeling: 1.0-2.0 mmol/g loading, 1 % cross-linked with divinylbenzene;Benzyl alcohol, polymer-bound, 70-90 mesh, extent of labeling: 0.5-1.0 mmol/g loading, 1 % cross-linked with divinylbenzene;Benzyl alcohol, polymer-bound, 70-90 mesh, extent of labeling: 1.0-1.5 mmol/g loading, 1 % cross-linked;Benzyl alcohol, polymer-bound, 70-90 mesh, extent of labeling: 2.0-3.0 mmol loading, 1 % cross-linked;Benzyl alcohol, puriss., meets analytical specification of Ph.??Eur., BP, NF, 99-100.5% (GC);StratoSpheres(TM) PL-HMS (Hydroxymethylstyrene) resin, 50-100 mesh, extent of labeling: 2.0 mmol loading, 1 % cross-linked;A-TOLUENOL; BENZENEMETHANOL; BENZYLIC ALCOHOL; PHENYLCARBINOL; PHENYLMETHANOL; PHENYLMETHYL ALCOHOL; ALPHA-HYDROXYTOLUENE; ALPHA-TOLUENOL; BENZAL ALCOHOL; BENZENECARBINOL; BENZENEMETHANOL;Benzenemethanol; Phenylmethanol; Benzyl Alkohol; benzenmethanol; Benzylic alcohol; Methanol benzene; ?-Hydroxytoluene; ?-Toluenol; (Hydroxymethyl)benzene; Benzenecarbinol; Phenylcarbinol; Phenylmethyl alcohol; Methanol, phenyl-; NCI-C06111; Hydroxytoluene; Bentalol; Benzoyl alcohol; NSC 8044;(Hydroxymethyl)benzene;Alcoholum benzylicum;Alcool benzylique;Alcoolbenzylique;alpha-Hydroxytoluene;alpha-Toluenol;Aromatic alcohol;Bentalol;Benzalalcohol;Benzalcohol;Benzenecarbinol;Benzenemethanol;Benzoyl alcohol;Benzyl alcohol;Benzylalkohol;Benzylic alcohol;Hydroxymethylbenzene;Phenylcarbinol;Phenylmethanol;Phenylmethyl alcohol;ALPHA-HYDROXYTOLUOL;ALPHA-OXYTOLUOL;BENZENEMETHANOL;BENZOLCARBINOL;BENZOLMETHANOL;Benzylalcohol;BENZYLALKOHOL;HYDROXYMETHYLBENZOL;PHENYLCARBINOL;PHENYLMETHANOL;PHENYLMETHYLALKOHOL;benzencarbinol;benzene carbinol;benzene methanol;benzenecarbinol;benzenemethanol;benzoyl alcohol;nat.benzyl alcohol;benzyl alcohol DD;benzyl alcohol FCC;benzyl alcohol N.F.;benzyl alcohol natural;benzyl alcohol NF FCC;benzylalcohol;benzylic alcohol;benzylicum;(hydroxymethyl) benzene;(hydroxymethyl)benzene,hydroxytoluene;a-hydroxytoluene;alpha-hydroxytoluene;methanol, phenyl-;phenol carbinol;phenyl carbinol;phenyl carbinolum;phenyl methanol;phenyl methyl alcohol;phenyl-methanol;phenylmethan-1-ol;phenylmethanol;phenylmethyl alcohol;a-toluenol;alpha-toluenol;ulesfia;(hydroxymethyl)benzene;100-51-6 [RN];Alcohol bencílico [Spanish] [INN];alcoholum benzylicum [Latin] [INN];Alcool benzilico [Italian];Álcool benzílico [Russian];Alcool benzylique [French] [INN];Alkohol benzylowy [Polish];Benzenemethanol [ACD/Index Name];benzyl alcohol [INN] [JAN] [JP15] [NF] [USAN] [Wiki];benzylalcohol;Benzylalkohol [German];Phenylmethanol [ACD/IUPAC Name] [Wiki];Phenylmethanol [German] [ACD/IUPAC Name];Phénylméthanol [French] [ACD/IUPAC Name];phenylmethyl alcohol;Ulesfia [Trade name];????????? ??????? [Modern Greek (1453-)];?????????? ????? [Russian] [INN];???????-? [Japanese]???? ???;?? [Arabic] [INN];??? [Chinese] [INN];&?;-hydroxytoluene;&?;-hydroxytoluene|benzenemethanol|phenylmethanol|phenylcarbinol|hydroxymethylbenzene;(Hydroxymethyl)benzene; Alcoolbenzylique; Bentalol; Benzalalcohol; Benzalcohol; Benzenemethanol; Benzoyl alcohol; Phenylmethanol;1336-27-2 [RN];14915-25-4 [RN];185532-71-2 [RN];202-859-9 [EINECS];4-06-00-02222 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein];68661-10-9 [RN];71258-23-6 [RN];878307 [Beilstein];a-Hydroxytoluene;Alcohol bencilico [INN-Spanish];alcoholum benzylicum;Alcoholum benzylicum [INN-Latin];alcool benzylique;Alcool benzylique [INN-French];Alcoolbenzylique;Aromatic alcohol;a-Toluenol;Bentalol;Benzal alcohol;Benzalalcohol;Benzalcohol;Benzencarbinol;benzenecarbinol;Benzenmethanol;Benzoyl alcohol;Benzyl Alcohole;Benzyl alkohol;Benzylalkohol;benzylic alcohol;Benzylicum;EINECS 202-859-9;HYDROXYMETHYLBENZENE;hydroxytoluene;LKG8494WBH;Methanol benzene;Methanol, phenyl-;MFCD03792087 [MDL number];Nat. Benzyl Alcohol;Phenolcarbinol;Phenyl carbinol;Phenylcarbinol [Wiki];Phenylcarbinolum;phenylmethan-1-ol;Phenyl-methanol;Q1R [WLN];UNII:LKG8494WBH;UNII-LKG8494WBH;WLN: Q1R;?-Hydroxytoluene;?-Hydroxytoluene;?-toluenol;?-Toluenol;BALC ;Benzencarbinol ;Benzenmethanol ;Benzyl alcohol ;alpha-Hydroxytoluene; Phenylcarbinol;Phenylmethanol ;Phenylmethylalcohol ;PUROLAN BA;Benzyl Alcohol; Benzenemethanol; ?-Hydroxytoluene; ?-Toluenol; (Hydroxymethyl)benzene; Benzenecarbinol; Phenylcarbinol; Phenylmethanol; Phenylmethyl alcohol; Methanol, phenyl-; NCI-C06111; Hydroxytoluene; Bentalol; Benzoyl alcohol;BENZİL ALKOL;Benzenemethanol;Phenyl carbinol;alpha-Hydroxytoluene;Benzoyl alcohol;Phenyl methanol;BENZIL ALKOL;BENZİL ALKOL;BENZILALKOL;BENZİLALKOL;BENZYL ALCOHOL;BENZYLALCOHOL;benzil alkol;benzıl alkol;benzilalkol;benzılalkol;benzylalcohol;benzyl alcohol

 

Benzil Alkol, keskin bir yanma tadı ve hafif kokusu olan renksiz bir sıvıdır. Lokal anestezik olarak ve Lidokain enjeksiyonuyla ilişkili ağrıyı azaltmak için kullanılır. Ayrıca, diğer benzil bileşiklerinin, farmasötik bir yardımcı madde olarak ve parfümeri ve aroma maddesi üretiminde kullanılır. Benzil Alkol, bir koku bileşeni, koruyucu, çözücü ve viskoz azaltıcı ajan olarak çok çeşitli kozmetik formülasyonlarda kullanılan aromatik bir alkoldür. Benzil Alkol Benzoik Asite metabolize olur, ki bu da glisin ile reaksiyona girer ve insan vücudunda hippurik asit olarak atılır. Kabul edilebilir günlük alımlar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 mg / kg Benzil Alkol için kuruldu. Sıçanlar ve fareler kullanan kronik maruz kalma hayvan çalışmalarında benzil alkolün hiçbir yan etkisi görülmemiştir. Benzyl Alcohol'in kronik maruziyetteki etkileri Hayvan çalışmaları az yem tüketimi ve azalan büyüme ile sınırlıdır. Fareler kullanılarak yapılan bir üreme toksisitesi çalışmasında bazı farklılıklar kaydedilmiştir ancak bunlar, maternal vücut ağırlıklarının daha düşük olması ve ortalama çöp ağırlığının azalması ile sınırlıydı. Bir başka çalışmada ayrıca, fetal ağırlığın kontrollere kıyasla azaldığını, ancak üçüncü bir çalışmada kontrol ve benzil alkol ile tedavi edilen gruplar arasında fark olmadığını gösterdi. Benzil Alkol, hamsterlerde resorpsiyon ve malformasyonların artmasına neden olmuştur, ancak fareler ve fareler kullanan çalışmalarda üreme ve gelişme toksisitesi bulguları bulunmamaktadır. Benzil alkol için genotoksisite testleri çoğunlukla negatiftir, ancak bazı testler pozitiftir. Bununla birlikte, kanserojenlik çalışmaları negatifti. Klinik veriler, benzil alkolün kabarcıklar, eritema ve kaşıntı görünümüyle nitelendirilen non-immünolojik temas ürtikeri ve non-immünolojik acil temas reaksiyonları üretebileceğini gösterir. % 5 benzil alkol reaksiyona girebilir. Benzil Alkol% 10'luk bir sensitizör değildir. Benzyl Alcohol,% 5'lik konsantrasyonlarda güvenle kullanılabilir, ancak üreticiler bebeklere ve çocuklara yönelik olarak tasarlanan kozmetik formüllerde benzil alkol kullanırken non-immünolojik fenomeni göz önüne almalıdırlar. Buna ek olarak, benzil alkol saç boyalarında kullanım için% 10'a kadar güvenli kabul edilir. Sınırlı vücut maruziyeti, kullanım süresi ve kullanım sıklığı, non-immünolojik reaksiyonların bir endişe kaynağı olmayacağı sonucuna varılmıştır. Benzil alkolün kullanılabileceği çok çeşitli ürün tiplerinden dolayı, solunumun bir maruz kalma yolu olabileceği muhtemeldir.

Uygulamalar

Benzil alkol, mürekkep, boya, cila ve epoksi reçine kaplamaları için genel bir çözücüdür. Sonuç olarak, boya sıyırıcılarda, özellikle uyumlu viskozite artırıcılarla kombine edildiğinde, karışımın boyalı yüzeylere yapışmasını sağlamak için kullanılabilir. Sabun, parfüm, tatlar ve kokular ve gıda katkı maddeleri üretiminde kullanılan çeşitli esterlerin öncüsüdür. Benzil alkol aynı zamanda bir yağ giderme maddesi, boyama poliamidi ve bir bağlama yardımcısı olarak da yararlıdır. Farmasötik dereceli benzil alkol bakteriostatik ve lokal anestetik olarak kullanılır. Aynı zamanda bir fotoğrafik geliştirici olarak da kullanılır.

Benzyl Alcohol, CAS No. 100-51-6, C7H8O molekül formülüne sahip aromatik birincil alkoldür. Hafif, hoş bir kokuya sahip berrak, yağlı bir sıvıdır. Suda çözünür ve alkol ve eterde kolayca çözünür. Benzil alkol, sabun, parfüm, lezzet ve kokunun yanı sıra bir gıda katkısı da içeren geniş bir ürün yelpazesi spektrumu için faydalı çeşitli asitleri olan esterleri kolayca oluşturmaktadır. Benzil alkol aynı zamanda mürekkep, lake, kaplama, yağ giderme maddesi, poliamid boyama ve bir bağlama yardımcısı olarak da yararlı bir solventtir. Farmasötik dereceli benzil alkol bakteriostatik ve lokal anestetik olarak kullanılır.

Deneysel Özellikler
Fiziksel tanım
BENZİL ALKOL, hoş kokulu berrak renksiz bir sıvıdır. Sudan biraz daha yoğun. Parlama noktası 194 ° F. Kaynama noktası 401 ° F. Temas, cildi, gözleri ve müköz zarları tahriş edebilir. Yutulduğunda hafif zehirli olabilir. Diğer kimyasalları yapmak için kullanılır.


Renk
Su-beyaz sıvı


Yoğunluk
1.05 1515 ° F'de

Benzil alkol C6H5CH2OH formülüne sahip aromatik bir alkoldür. Benzil grubu çoğunlukla "Bn" (benzoil için kullanılan "Bz" ile karıştırılmamalıdır) olarak kısaltılır, böylece benzil alkol BnOH olarak gösterilir. Benzil alkol, hafif hoş aromatik kokusu olan renksiz bir sıvıdır. Polaritesi, düşük toksisitesi ve düşük buhar basıncı nedeniyle yararlı bir solventtir. Benzil alkol, suda ılımlı çözünürlüğe sahiptir (4 g / 100 mL) ve alkoller ve dietil eterde karışabilir. Alkol grubunun deprotonasyonuyla üretilen anyon benzilat veya benziloksit olarak bilinir.

Uygulamalar
Benzil alkol, mürekkepler, mumlar, şelaleşler, boyalar, lake ve epoksi reçine kaplamaları için genel bir çözücü olarak kullanılır. Bu nedenle boya sıyırıcılarda, özellikle uyumlu viskozite artırıcılarla kombine edildiğinde, karışımın boyalı yüzeylere yapışmasını sağlamak için kullanılabilir. Sabun, parfüm ve lezzet endüstrisinde kullanılan çeşitli esterlerin öncüsüdür. Kullanılan lezzetleri arttırmak için e-sigara için e-sıvı olarak da kullanılır. Hasar gören cilt veya müköz membranlara% 10 konsantrasyonda uygulandığında, lokal anestetik ve antimikrobiyal ajan olarak görev yapar ve kilim temizleme ürünlerinde bazen yağ giderici olarak kullanılır. Boya çözücüsü olarak, boyanmış yün, naylon ve deri işlemini geliştirir. Aynı zamanda bir fotoğrafik geliştirici olarak ve böcek kovucu olarak kullanılır.

Nanoteknolojik kullanımlar
Benzil alkol, dielektroforetik yeniden yapılandırma için nanotellerin dielektrik çözücü olarak kullanılmıştır.

Sağlık bakımında kullanın
Benzil alkol, intravenöz ilaçlar, kozmetik ürünler ve topikal ilaçlarda düşük konsantrasyonda bakteriostatik bir koruyucu olarak kullanılır.

Benzil alkolün% 5 solüsyon olarak kullanılması 6 aydan büyük çocuklarda ve yetişkinlerde baş biti tedavisi için ABD FDA tarafından onaylanmıştır. Bitiğin spirallerini etkiler, kapanmalarını engeller. Daha sonra bunlar su veya mineral yağ veya diğer maddelerle tıkanır ve böceklerin boğulma nedeniyle ölmesine neden olur.

Diğer kullanımlar
Benzil alkol kuvartz ve yün lifi ile hemen hemen aynı kırılma indeksine sahiptir. Berrak bir kuvars nesnesi benzil alkole batırılırsa neredeyse görünmez olur. Bu test, bir nesnenin gerçekten kuvartstan yapılmış olup olmadığını yıkıcı olmayan bir şekilde tespit etmek için kullanılmıştır (bkz. Kristal kafatası). Benzer şekilde, benzil alkol içine batırılmış beyaz yün de neredeyse görünmez hale gelir ve karanlık ve medullasyonlu elyaflar ve sebze maddeleri gibi kirletici maddeleri açıkça ortaya çıkarır. Benzil alkol, losyon enfeksiyonlarını, losyon şampuanı aktif terkibi olarak% 5 benzil alkolle tedavi etmek için etkili bir şekilde kullanılır.


Benzil alkol, nanotellerin, mürekkeplerin, boyaların, cilaların ve epoksi reçine kaplamaların dielektroforetik yeniden yapılandırılması için bir çözücü olarak ve sabun, parfüm ve aromada kullanılan çeşitli esterlerin öncüsü olarak yaygın olarak kullanılır. Lidokain enjeksiyonu ile ilişkili ağrıları azaltan lokal anestetik olarak kullanılır. Bebek ürünleri, banyo ürünleri, sabunlar ve deterjanlar, göz makyajı, bulanık temizleyiciler, temizleyici ürünler, saç dökülmesi, tırnak temizleme ürünleri ve cilt bakımı ürünlerinde çeşitli uygulamalar vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benzyl Alcohol is a colorless liquid with a sharp burning taste and slight odor. It is used as a local anesthetic and to reduce pain associated with Lidocaine injection. Also, it is used in the manufacture of other benzyl compounds, as a pharmaceutical aid, and in perfumery and flavoring. Benzyl Alcohol is an aromatic alcohol used in a wide variety of cosmetic formulations as a fragrance component, preservative, solvent, and viscosity-decreasing agent. Benzyl Alcohol is metabolized to Benzoic Acid, which reacts with glycine and excreted as hippuric acid in the human body. Acceptable daily intakes were established by the World Health Organization at 5 mg/kg for Benzyl Alcohol. No adverse effects of benzyl alcohol have been seen in chronic exposure animal studies using rats and mice. Effects of Benzyl Alcohol in chronic exposure animal studies are limited to reduced feed intake and reduced growth. Some differences have been noted in one reproductive toxicity study using mice, but these were limited to lower maternal body weights and decreased mean litter weights. Another study also noted that fetal weight was decreased compared to controls, but a third study showed no differences between control and benzyl alcohol-treated groups. Benzyl Alcohol has been associated with an increased number of resorptions and malformations in hamsters, but there have been no reproductive or developmental toxicity findings in studies using mice and rats. Genotoxicity tests for benzyl alcohol are mostly negative, but there were some assays that were positive. Carcinogenicity studies, however, were negative. Clinical data indicates that benzyl alcohol can produce nonimmunologic contact urticaria and nonimmunologic immediate contact reactions, characterized by the appearance of wheals, erythema, and pruritis. 5% benzyl alcohol can elicit a reaction. Benzyl Alcohol is not a sensitizer at 10%. Benzyl Alcohol could be used safely at concentrations up to 5%, but that manufacturers should consider the nonimmunologic phenomena when using benzyl alcohol in cosmetic formulations designed for infants and children. Additionally, Benzyl Alcohol is considered safe up to 10% for use in hair dyes. The limited body exposure, the duration of use, and the frequency of use are considered in concluding that the nonimmunologic reactions would not be a concern. Because of the wide variety of product types in which benzyl alcohol may be used, it is likely that inhalation may be a route of exposure.

Applications

Benzyl alcohol is a general solvent for inks, paints, lacquers, and epoxy resin coatings. Consequently, it can be used in paint strippers, particularly when combined with compatible viscosity enhancers to encourage the mixture to cling to painted surfaces. It is a precursor to a variety of esters used in the manufacture of soap, perfume, flavors & fragrances, and food additives. Benzyl alcohol is also useful as a degreasing agent, dyeing polyamide, and as a bonding aid. Pharmaceutical grade benzyl alcohol is used as a bacteriostatic and as a local anesthetic. It is also used as a photographic developer.

Benzyl Alcohol, CAS No. 100-51-6 is an aromatic primary alcohol with the molecular formula C7H8O. It is a clear, oily liquid with a mild, pleasant odor. It is soluble in water and readily soluble in alcohol and ether. Benzyl alcohol readily forms esters with various acids making it useful for a broad spectrum of product applications that include the manufacture of soap, perfume, flavor & fragrance, as well as a food additive. Benzyl alcohol is also a useful solvent for ink, lacquer, coating, degreasing agent, dyeing polyamide, and as a bonding aid. Pharmaceutical grade benzyl alcohol is used as a bacteriostatic and as a local anesthetic.

Experimental Properties
Physical Description
BENZYL ALCOHOL is a clear colorless liquid with a pleasant odor. Slightly denser than water. Flash point 194°F. Boiling point 401°F. Contact may irritate skin, eyes, and mucous membranes. May be slightly toxic by ingestion. Used to make other chemicals.


Color
Water-white liquid


Density
1.05 at 1515° F


Benzyl alcohol is an aromatic alcohol with the formula C6H5CH2OH. The benzyl group is often abbreviated "Bn" (not to be confused with "Bz" which is used for benzoyl), thus benzyl alcohol is denoted as BnOH. Benzyl alcohol is a colorless liquid with a mild pleasant aromatic odor. It is a useful solvent due to its polarity, low toxicity, and low vapor pressure. Benzyl alcohol has moderate solubility in water (4 g/100 mL) and miscible in alcohols and diethyl ether. The anion produced by deprotonation of the alcohol group is known as benzylate or benzyloxide.

Applications
Benzyl alcohol is used as a general solvent for inks, waxes, shellacs, paints, lacquers, and epoxy resin coatings. Thus it can be used in paint strippers, especially when combined with compatible viscosity enhancers to encourage the mixture to cling to painted surfaces. It is a precursor to a variety of esters, used in the soap, perfume, and flavor industries. It is also used in e-liquid for e-cigarettes to enhance the flavors used. When applied to damaged skin or mucous membranes at a 10% concentration it acts as a local anesthetic and antimicrobial agent, and is sometimes included as a degreaser in rug cleaning products. As a dye solvent, it enhances the process of dying wool, nylon, and leather. It also has use as a photographic developer, and as an insect repellent.

Nanotechnological uses
Benzyl alcohol has been used as a dielectric solvent for the dielectrophoretic reconfiguration of nanowires.

Use in health care
Benzyl alcohol is used as a bacteriostatic preservative at low concentration in intravenous medications, cosmetics and topical drugs.

The use of benzyl alcohol as a 5% solution has been approved by the U.S. FDA for the treatment of head lice in children older than 6 months and in adults. It affects the louse's spiracles, preventing them from closing. These then become clogged with water or mineral oil or other matter and cause the insect to die from asphyxiation.

Other uses
Benzyl alcohol has nearly the same refraction index as quartz and wool fiber. If a clear quartz object is immersed in benzyl alcohol, it becomes almost invisible. This test has been used to determine non-destructively whether an object is truly made of quartz (see crystal skull). Similarly, white wool immersed in benzyl alcohol also becomes almost invisible clearly revealing contaminants such as dark and medullated fibers and vegetable matter. Benzyl alcohol is used effectively for treating lice infestations as the active ingredient in lotion shampoo with 5% benzyl alcohol.


Benzyl alcohol is widely used as a solvent for the dielectrophoretic reconfiguration of nanowires, inks, paints, lacquers and epoxy resin coatings and as a precursor to a variety of esters used in soaps, perfumes and flavoring. It is employed as a local anesthetic which reduces the pain associated with lidocaine injection. It has a various applications in baby products, bath products, soaps and detergents, eye makeup, blushers, cleansing products, make up products as well as hair, nail and skin care products.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.